Thursday, April 06, 2023

Sverigepunkter




Hej på torsdagen!



Godmorgon, dags att återigen väcka liv i de sedvanliga torsdagspunkterna.
Idag kommer de enbart att handla om min resa hem. Minnesstunden avhandlade jag i gårdagens inlägg. Den som vill kan läsa om den där.

Imorgon tar jag bloggledigt eftersom det är långfredag och ni nordbor är också lediga och firar påsk rejält, mysigt. Ni har annat för er än att läsa bloggar då.

Jag kommer tilllbaka med full styrka på tisdag igen.

Nu till Sverigepunkterna!

Inlägget idag är LÅNGT! Spänn fast er, så åker vi!



* Resorna.

Denna gång bröt jag med SAS och flög med United/Lufthansa istället. Gillar inte de plan SAS flyger med under lågsäsong, Airbus 321 Neo. För små, i mitt tycke.
Sen är jag väl lite trött på SAS överlag, kanske …
Fick tipset av en av mina bästa vänner i världen att flyga över München istället. Min kompis ML jobbar på AMEX-resebyrå och syr ihop affärsresor till sina kunder. Det var ML som sa att man reser bäst, och lättast, till och från US via just München. Så ja, den rutten flög jag denna gång. Med United till München, och sen Lufthansa till Stockholm. Mycket nöjd med det är jag.
Så ja, så kommer jag nog att fortsätta åka.

Peter och jag åkte till Stockholm samtidigt. Bra United-flight till Tyskland, vi bokade så vi hade ledigt säte mellan oss. OCH vi hade tur, ingen satte sig där. När vi kom till München skyndade vi oss till Stockholmsplanet bara för att där få veta att det var INSTÄLLT. Inställt på grund av vädret. 

Japp, det var dagen då den stora snöstormen drabbade Stockholm. Ni vet, den 8 mars. 
Vi blev ombokade på en flight som skulle lyfta vid 12-tiden istället. Peter och jag fikade och åt jättegoda mackor. Det gick noll och ingen nöd på oss där vi satt i München.

Klockan 12 lyfte vi. OCH ja, vi landade verkligen i full snöstorm!! Otroligt så mycket SNÖ! Och ven gjorde den. Dock, ingen turbulens alls, vilket förvånade både mig och Peter.
Det blåste hårt och snön fullkomligt yrde i luften.

Som sagt, helt nöjd med kombinationen United/Lufthansa. På hemvägen-för en vecka sedan- då jag lämnade Stockholm var det -12 grader då taxin hämtade mig klockan 3 på natten!! Du läste rätt, TRE!!!! Frost, kyla och snö överallt och en underbar soluppgång över vinterstockholm när planet lyfte mot München klockan 6.


 
Hej då vinterstockholm.


Superlätta flighter denna gång också.
United över Atlanten var som silke. Inte en skakning. En sådan gång är det underbart att flyga.

Så ja, nu är det även mitt tips till USA-resenärer, flyg via München. SÅ lätt flygplats! OCH dessutom trevlig.

 

Första kvällen hemma i Blackeberg.  SÅ mycket snö och en så bra känsla.




* Vädret.

Be careful what you wish for … 
Hela vintern har jag inte gjort annat än önskat mig snö här i Washington. OCH som ni minns, vi fick ingen snö heller. Inte på hela vintern.


 

Ängbykyrkan i snö.


DOCK, jag blev bönhörd under mina tre veckor i Stockholm.
Landade i snöstorm, och den snön låg kvar bra länge. Kallt var det också. Jag var nog den enda i hela stan som fullkomligt ÄLSKADE vädret. Min mamma tyckte förstås också det var mysigt. Vi var bägge så glada över att jag fick min snö!


 


MEN, jag ogillade halkan! FY fasen alltså, det var som om gruset på gator och torg inte räckte till. Speciellt inne i stan var det vidrigt. Jag var livrädd för att halka hela tiden.
De enda gångerna jag verkligen kunde gå ordentligt var när jag lånade min mammas superbra broddar. TACK och lov för dem! Jag var ute och gick nästan varje dag, men det kändes ibland som om det var en lek med elden. SÅ halt.


 

På galet hala stadsgator.


Jag fick några vårliga dagar också med vårbäckar, sol och barmark.
Sedan kom snösmocka nummer två med tillhörande sträng kyla.
Problem för mig? Inte ett dugg. HAHA.


Som alltid en fröjd att vara hemma och äta all god mat. MUMS!!
Men vet ni, jag tror bara det blev två semlor denna gång. Otroligt konstigt, jag håller med. Men det blev bara så denna gång.
En dag tog jag en iskall, hal och snöig promenad till Cafe Gateau vid Ängbyplan för att köpa deras goda semlor. MEN nej, då hade de SLUTAT sälja dem för säsongen!!??
JAG som trodde att cafeerna slutade sälja dem vid påsk. TRIST.

Min syster Sara och jag har ett "favorit-joint" där vi intar vår lunch alltsomoftast då jag är i stan med henne. Det ligger i Mood-gallerian och det heter Boqueria. Där sitter vi länge och väl och äter pintxos och kollar in folk. 
De små “mackorna” är jättegoda! Älskar dem. Ja, vi tar alltid en skål med de urgoda oliverna också. MUMS!
Se där, ett tips för den som vill ha något gott, snabbt och bra i Stockholm till lunch.


 

MUMS! Klassiska favoriter för min syster och mig.


Jag åt massor med god mat, både hemma hos min mamma och hos Sara och Håkan.
Jag lagade också en del mat hos min mamma. Mest sånt jag saknat, som exempelvis gratinerad falukorv och rotmos. Min mamma gjorde världens godaste Janssons plus en hel del annat.
SEN hade hon bakat en underbar päron och saffranskaka som vi åt under flera kvällar med vispgrädde. Nästan varje kväll unnade vi oss den. Härligt.


 

Jättegod räksallad i ett källarvalv på Österlånggatan i Gamla Stan som heter Fika&Wine


När jag fyllde år gick vi på Balzac på Odengatan och jag åt Moules Frites som jag ÄLSKAR!




På Balzac





*  Familjen.


Stod i fokus vid denna resa. Det var med dem jag tillbringade nästan all min tid.
Min kompis ML, som tipsade om att resa via München, var som min pappas tredje dotter så hon räknas också in i familjen.



* Blixtvistit.

Karolina for med Finnair till Stockholm från LA via Helsingfors.
Hon säger att Finnair är hennes favoritflygbolag alla kategorier, hon gillar allt med dem, från maten till hur moderna planen är och hur finska de känns. KUL.
Jag skulle önska att Finnair flög från Dulles också, men det gör de inte. 

Karolina kom till Stockholm på sann blixtvisit. Hon anlände ett iskallt och snöigt Stockholm på torsdagen, på fredagen var det minnesstund, på kvällen var alla kusiner hemma hos min systerdotter EbbaSöder. De gick ut (de som hade åldern inne). OCH de hade så roligt. Jag är så glad över att de fick till denna kusinträff.

Karolina for sen tillbaka till LA på söndagen igen.
Längre ledighet ville hennes arbetsgivare inte ge henne.
Japp, det har jag en hel del att säga om …
Men bäst vara tyst.



* För kort vistelse.

Jag var hemma i tre veckor. Det var för kort tid, jag hade med nöje stannat en vecka till. Till nästa år ska jag ha detta i åtanke. För jo, jag kommer att åka hem två gånger om året så länge min mamma och moster lever. Tiden gick galet fort.


 

Isen på Mälaren.


Fastän minnesstunden var så underbart fin tog den ju på psyket.
Vi var alla så trötta veckan efteråt. Det var intensivt med stunden och den tog mer på oss än vi trodde den skulle göra. Det var kanske lite som att luften gick ur oss alla när det var över.
En vecka försvann i ett töcken, mer eller mindre.




* Nästa år stannar jag över påsk.

Eftersom jag inte firat en vettig påsk på över trettio år kommer jag nästa år att fira den i Stockholm med de mina. Det har vi redan bestämt.
Härligt, ser fram emot det.

 

-Tja, vad gör man i snön och isen?


Här är ju påsken ett stort ingenting som jag inte spiller något krut på alls.
Den uppmärksammas bara på söndagen, påskdagen.
Ingen extra ledighet, ingenting. Orka.


 
Blommor från min mamma till Sara då hon fyllde 54.


I Norden är den så lång och fin, lite som vår Thanksgiving.


* Blåsippor

Men visst fick jag se blåsippor under de dagar det var snöfritt. JA!! Så underbart!!


 


* PS.

Här blommar ALLT. Men mer om det i nästa vecka.

 

Jag på planet på väg tillbaka till US.

***



GLAD PÅSK till alla, vi hörs på tisdag igen!

26 comments:

Yvonne said...

Så härligt att resorna fungerade så bra. Lufthansa är ju känt för att vara stabilt och bra, dock haltar det med deras lågprisbolag säger de som åkt med dem. Vi åker alltid SAS beroende på att vi har silverkort och har haft det i "hundra år" och deras bagageregler för oss med silver passar mig helt perfekt, hi hi.

Ja jisus vilken vinter du fick uppleva med snösmockor två gånger, inte vanligt med två sådana precis. En brukar det ju bli varje år som snabbt går över, men icke i år. Nästan så man tror vädergudarna tänkte på dig som längtade efter snö. Halkan är ju inte kul alls men tur det finns broddar att ta till. Inne i stan är ju alltid snöröjningen under all kritik, bättre i förorterna. Vi har alltid perfekt snöröjning i Åkersberga, har sett skillnaden hos sonen i Solna där det inte fungerar alls lika bra. Till en del beror det säkert på svårigheterna att röja ordentligt i stan och i närförorterna.

Så mycket gott ni ätit. Pintxos brukar vi äta här i Spanien då och då, så gott. Ugnsgratinerad falu med rotmos är ju också en riktig höjdare, länge sedan jag åt det. Svensk husmanskost är faktiskt riktigt god kommer man på ju äldre man blir. Finns många höjdarrätter att ta till.

Tänk att inte påsken firas mer hos er, tycker den är kort här, men den börjar ju idag och håller på till och med måndagen, så egentligen är den ju ganska lång, ha, ha, ha. Här i spanien har de hållit på med parader inne i stan sedan förra söndagen och håller på varje kväll.

Ha en fin helg säger jag och skickar en solig kram från Spanien

Dr Jo said...

Hejsan,
Härligt att flygresan gick bra! Åkte ju mycket fram och tillbaka till Aus när jag bodde där och intressant hur det kan skilja sig så mellan olika flygbolag och plan gällande service och själva upplevelsen överlag. Hade en 16 h stay i Hong Kong en gång, det var ingen höjdare. Men reser man själv och är student så går det an. Men inget jag kommer göra igen. :)

Underbara bilder som alltid, all mat såg supergod ut! Kan verkligen tänka mig att du passade på att laga svensk mat. Just Falukorv är väl svårt att hitta substitut för i Usa, eller?

Ja påsken är lite speciell. Satt och pratade med mina kollegor. Jag är den enda svensken på mitt företag med 9 pers. Kom in på Blåkulla, påskkärringar och dylikt. Vissa traditioner blir ju bra lustiga när man börjar nysta i dom. Tänkte även på det när vi ska gömma ägg för barnen på lördag. Nu kommer dom vara stora nog att komma ihåg Påksharen men som koncept känns det lite komiskt att hypa. "Jo det är en stor hare som kommer gömma ägg i trädgården till er fulla med ägg" "Som belöning för att ni varit snälla". Vi är ju inte alls religiösa och jag har mina egna åsikter om kristendomen som enligt mig smidigt nog tagit över visa helgdagar och gjort till sina egna. Iallafall så kommer det vara fokus på familjemys och ledighet och det är ju underbart bara det. Om det bara kunde sluta snöa någongång!

Ser fram emot att njuta av dina blommbilder!
Stora påskkramar från Johanna

Channal said...

Hej Annika! Vilken härlig och vintrig vistelse du fick med familjen i Sverige. Ett fint adjö till din pappa också. Ja, nu fick du verkligen en vinter som du älskar! Själv är jag så trött på kyla och snö. Igår blev maken och jag jätteglada att det ska bli +7 grader till påsk! Tjoho!! Tänk att vi glädjes åt +7°!! Påsken är ljuvlig! Bra att ni kommer hit till nästa år. Klokt att besöka din mamma två gånger per år också. Åren går så fort! Välkommen hem till Amerika!

KRAMAR Anna

Annika said...

Yvonne:
Alltid så tacksam då det funkar. Man vet ju aldrig. Så det är härligt när det går som på räls.
Lufthansa är bra, har åkt med dem förr också (men via Franfurt, inte att rekommendera den flygplatsen). Min brorsons flickvän jobbar som flygvärdinna på Eurowings och hon erkänner också att det inte direkt är toppen.
Fattar fullkomligt att ni är trogna SAS. Det jag ogillar med deras off-season är att de börjat flyga så små plan. Gillar det inte.


Eller hur!!
Vilken vinter!!! Jag kan verkligen inte klaga på den. ALLA andra gnällde och gnölade. Jag bara ... aaahhh!!! MEN halkan. Den var INGEN lek.
Jag vet, det är nästan som att jag tror att jag blev bönhörd, haha.
Det hemskaste inne i stan var ishalkan. Speciellt på min födelsedag då jag och min mamma hade det riktigt jobbigt med att ta oss från Odenplan T-bana ner till Balzac. USCH!!
Men på det stora hela var det värre i stan än i "orten".
Jag förstår att det är svårt med bilar som står, och andra hinder. Men ändå.
Jaja. Nu ska det väl snart vara ett minne blott med snön för denna säsong i Sthlm.

ÄLSKAR Pintxos, den perfekta lilla rätten att ta till när man inte är uthungrad. OCH vill man ha fler tar man bara en till. Perfekt.
Allt annat också så gott.
ÄLSKAR svensk husman!! ÄLSKAR!!

Här är påsken ett absolut ingenting. Bara en dag som firas, söndagen. Ingen extra ledighet. Jag vissnar.
Firades den i fyra dagar skulle jag med nöje sätta tänderna i den eftersom den ju är mysig och vacker. OCH som vår Thanksgiving.
Kan tro att den firas stort hos er.

Kramar!!!!

Annika said...

Dr Jo.
And that's a trip!! Det tar väl nära dubbelt så lång tid att åka från Australien till Sverige än härifrån och hem?
Kanske ännu längre.
Oj oj!!
Varifrån går närmaste non-stop flight till Sydney fr Sthlm? Är det från Paris? London?
Det skiljer mkt mellan flygbolagen. Det gör verkligen det.
En 16 h layover är mkt. Förstår att du inte skulle göra det idag. Jag hade en 12 h layover på ARN en gång, på väg till Vasa. Jag tillbringade den dagen med att sova på Rest and Fly som fanns på ARN då. De finns inte längre. Man köpte sig ett litet rum, stor som en hytt på en båt. OCH där sov jag såååå gott den dagen. I korridoren fanns toalett, dusch etc. Perfekt.

Maten, allt så gott.
Nej, det finns inget substitut till falukorv här. OM jag ngn ggn gör korv stroganoff kan jag trixa med en viss korv. Men en ugnstekt, fylld falukorv ... aldrig ... det går inte att få till.

Ja, njut av er härliga påsk.
Här kommer påskharen också med ägg till barnen på söndag. HIHI!!
Man letar efter dem i trädgården.
Påskkäringar är också intressant.
Tycker det är lustigt att sekulära Sverige firar påsk så stort. MEN, ja .. det är som med julen ... man tar det "hedniska" och blandar och ger lite som man vill med den kristna biten. It works!!

Kramar och ha en fin påsk!

Annika said...

Anna:
tack Anna, det fick jag verkligen.
Det var så fina veckor och pappas stund blev exakt som han ville ha den.
Vintern ÄLSKADE jag!!!
Anna, fattar att du gläder dig över våren. OCH att få det relativt varmt.
NJUT av allt nu, familjen och rubbet!!!
Varmaste kramarna till dig!!

PS, ja åren går fort och så längre den äldre generationen finns kvar åker jag hem två gånger om året.

Mamma C said...

Skönt att resorna fungerade så bra och att du hittat de bolag du gillar att flyga med.
Nog fick du din vinter allt som du saknat så hemma i USA.
Förstår att du vill åka hem till din mamma och moster så länge de finns i livet.
Ha en fortsatt fin skärtorsdag.
Kram Carin

Susjos said...

Perfekt när resorna funkar med flygen, härligt!
Å tack för tipset om restaurangen på Mood-gallerian, den måste provas!
Jättefina bilder från ljuvliga Stockholm, du hann med en hel del under dina veckor, fast det var så klart tufft psykiskt med minnesstunden och allt <3

Påsken är ljuvlig för alla som är lediga. Jag får istället panik för allt som ska ordnas till en familjemiddag, alla inköp och förberedelser. Till saken hör att mitt hör-implantat inte funkar som det ska, och detta ska nu utredas. Döm om min förvåning då det i vår gemensamma almanacka som hänger på väggen står "Surprise" på påskafton! Min man och pojkarna har ordnat något, och jag behöver inte tänka på nånting...såååå spännande, och tackamt!!!

Ha nu en Glad Påsk ,så gott det går overthere!
KRAM

Annika said...

Carin;
Alltid lika skönt då det klickar och går som det ska.
Har flugit SAS ofta och mkt, men gillar inte deras long haul low season plan. Tycker inte det känns bra att flyga sådana över Atlanten. För mig personligen alltså.
JAAA! Jag fick vintern som aldrig kom till DC. SÅ glad för det :D
Ha en jättefin skärtorsdag och påsk.
Stora kramar!!

Annika said...

Susjos:
Alltid en stor lättnad när det inte hakar upp sig.
ÅÅÅÅ ja, du kommer att gilla Boqueria. SÅ troligt ställe att sitta på i lugn och ro, gott också. Rekommenderar det varmt!!
Su, så ledsen att implantatet inte funkar som det ska. Såg ju det på insta också, sååå himla trist. HOPPAS man kan komma underfund med felet.
Men jag är glad att det blir överraskning av ngt slag på påskafton. Vilken lättnad för dig att slippa fixa!!! SÅÅÅ skönt.
Kramar i massor och Glad Påsk!!

BP said...

Den vinter som du visar i dina extremt talande bilder har vi haft i omgångar sedan november 2022, inklusive den dagliga försiktigheten att inte halka och bryta vitala delar. På det sättet var det en lång och inte alls fin vinter. Men du lyckades i alla fall med enstaka soliga dagar på din gamla hemmaplan;-)

Finnair har jag bara hört gott om, SAS och Ryan Air har vi bojkottat sedan början av 2000-talet. Usel service, överbokade plan med mera. Lufthansa är ju alltid ett säkert kort, däremot var United nytt för mig. Tack för tipset:-)

Jättefina selfies på dig, trots vinterutstyrsel. Påsk infaller ju tyvärr inte på fasta datum som jul till exempel. Så man vet ju aldrig hur vädret blir...
Glad Påsk på dig och Peter:-)

Elisabeth said...

Trevlig att läsa dina punkter. Detta med halkan ja, det är inte roligt. I mars är det ju trots allt ofta bättre än mitt i vintern, för när det blivit mars tar solen lite på halkan. Tack och lov, som sagt, för att det finns broddar. De möjliggör mina promenader under sisådär fyra månader (december-mars, nu i april behövs de inte lika mycket).

Glad påsk till dig också! :-)

Äventyret framtiden said...

Vem annars än du Annika, skulle gilla att landa i snöstorm? Tala om att komma med storm! Jag tänkte faktiskt på dig då jag visste att du var på väg hemåt mot Sverige, då jag hörde av mina barn där att det var stormväder på gång men det gick ju som smort, naturligtvis. Vinterflicka som du är. Du fick din snö, äntligen! Härligt!
Halkan den kan jag förstå att du ville vara utan. Fy bubblan hur det ser ut på fotot du visar.
Tack för alla vackra, ljuvliga matfoton. Aptitretande absolut.
Du gör klokt i att resa hemåt och stanna längre i framtiden. Man ska ta vara på livet och göra det bästa av det.
Önskar dig och Peter en riktigt Glad påsk, så pass glad den kan vara overthere där den knappast firas alls.
Kramar över havet!

Humlan said...

Ja den där stormen var inte rolig! Jag hade oturen att mellan min trapp och gatan så packades 60 cm snö hårt, hårt. Det tog mig två dagar att skotta mig ut (ca 5 m) och sedan återhämtade jag mig lagom till nästa omgång. Jag såg till min förvåning att grannarna inte fått lika mycket snö, våra hus är byggda i en fyrkant och jag hade väl oturen att ligga perfekt för att vinden skulle kunna packa den mesta snön mellan mitt hus, förrådshuset och de höga planken mellan oss grannar. Men det gick ingen nöd på mig för att jag inte kom ut, jag hade mat och värme.

Det har bara hänt en gång tidigare att det har kommit så här mycket snö sedan jag flyttade ut hit, och den gången hade jag sällskap som hjälpte mig att skotta ut till gatan, så det är inte vanligt att snön ställer till med problem för mig. Visst blir det is och halt här ute också, men precis som du skriver så tycker jag att det är mycket värre i stan och där har man ju dessutom allt "Risk för ras". Ibland undrar man var man ska gå i stan när gatan är full med bilar och trottoarerna avspärrade för att det är snö och istappar som kan ramla ner.

Så skönt att era resor gick bra och att du har hittar en resväg (och ett flygbolag) som underlättar din långa resa!

Önskar dig en Glad Påsk även om du nu inte firar den så speciellt.

Kramar!

Nilla Tankebubblor said...

Vilka fina bilder! Och vilka matbilder, det vattnas i munnen! Skönt att resorna har gått bra. Ha en bra påsk.

Anonymous said...

Härligt att följa din tripp i bilder. Och så kul att vi hann att ses en snabbis oxå. Nästa gång bjuder jag på mat! Tack för tipset om stället i Mood. Har inte varit där. Enligt M, som älskar musslor, har Belgobaren de bästa. Tycker han. Jag brukar äta annat gott där.
Mysigt att fira påsk hos mamma nästa gång! Vi är just på väg efter en mysig sådan i Kalmar.
Kram från Anette

Monet said...

Så roligt att läsa om din Sverigevistelse och hur fint det blev för din pappa. Hos vår familj är det helt det motsatta, min styvpappas begravning för inte så länge sedan följde helt andra traditioner. Han blev 102 (!) år, var hög officer i Flygvapnet och det var kyrklig begravning som gällde. Med kistan insvept i svenska flaggan och den vita officersmössan placerade ovanpå. Min mamma och han hade varit gifta i över 50 år och de sista åren begravt större delen av vänner och officerskamrater så det behövdes inga skrivna instruktioner - min mamma, nu 98 år är dessutom ett under av organisationsförmåga så allt var detaljplanerat. Från att vi i familjen endast skulle bidra med vita kransar till hur vi skulle defilera och ta det sista avskedet. Musiken var oerhört vacker och genomtänkt med organist och solosång och avslutades med Vera Lynn’s ”We’ll meet again” - de var ju unga under andra världskriget och min styvpappa var aktiv stridpilot under finska vinterkriget till och med! Så det var en begravning i en inte alls överdådig stil men enligt hans traditioner på samma sätt som för din pappa som valde sin väg. Tur det!

Själva har vi fyllt i det sk Vita Arkivet som är vanligt här i Sverige där man just gör det lättare för de efterlevande att ordna så som man själv önskar sig. Sen behöver det ju inte alltid bli så - begravningar är extremt dyrt och man kanske inte har råd, man kanske inte orkar som man trodde eller själv är sjuk etc. Tankar man får när man är lite längre upp i åren och själv går på mer begravningar än både bröllop och dop! Att min mamma har regisserat sin egen begravning in i minsta detalj är jag helt övertygad om - vi fyra systrar behöver bara göra som det står:-)

Jag har precis som du verkligen uppskattat den här vintern efter alla soliga vinterperioder i södra Frankrike. Inga promenader för vår del dock, trots speciella Icebug-kängor till julklapp, det undviker man om man inte vill hamna med något brutet på akuten - vi har istället njutit och till och med ätit luncher i solen på vår inglasade balkong och tagit in det vackra vinterlandskapet utanför.

Roligt att du gillar moules frites. De bästa finns förstås i ursprungslandet Belgien men också i Bretagne och i Provence - det kan jag längta efter jättemycket. Rotmos går däremot helt bort för mig - är ingen fan av svensk husmanskost överhuvudtaget men det tror jag du skrivit om tidigare?

Vi har däremot firat en härlig påsk med fjädrar, kycklingar, tulpaner och fyllda påskägg. Små söta påskkärringar på besök och buffé med lax, lamm, ägg, löjrom, gubbröra - ja allt som hör till. Du har rätt att vi firar ordentligt här så det har vi också gjort!

Annika said...

Bp:
Jasså, har mest hört att ni haft en pissig vinter, med lite snö då och då. Ingen ihållande vinter. Men många svängar med mer eller mindre snö har ni ju haft. OCH tusen falt mer än vad vi har haft då vi inte haft ngt alls.
Jag njöt storligen av snön hemma. Från början till slut.
Men att vara rädd för att halka är inte kul. Tack och lov för broddar.
Finnair är nog toppen, K älskar dem.
Skulle gärna åka med dem jag med.
SAS har jg åkt mkt med, och gillat. Men gillar inte deras long haul plan till vissa delar av USA under lågsäsong. Gillar dem inte alls.
Ryan Air har aldrig åkt. Men fattar exakt vad du menar.
Lufthansa, gammalt och beprövat. Gillar. United, åker alltid med dem inom USA. Men nu också internationellt, bra.
TACK BP, kul att du gillar selfisarna. OCH ja så sant, påsken flyttar på sig. Nästa år är den tidig.
:-D

Annika said...

Elisabeth:
Tack, kul att du gillar att läsa dem.
Halka är vidrigast vidriga. Jag var så glad de drar jag hade min mammas broddar.
TACK och lov för dem, och du håller MEEED där.
Sant, utan dem skulle jag inte vågat mig ut.
Ha en fin vecka nu!

Annika said...

Karin:
SÅÅÅÅÅ sant, haha.
ÄNTLIGEN bönhörd!! Fick snö så det räckte och blev över. SÅ glad för det, och det var jag ganska ensam om att vara, haha.
Vinterflicka är jag, och som jag njööööt.
Så är det, Karin, så länge den äldre generationen finns kvar kommer jag att resa hem under lågsäsong. Så viktigt.
Tack för att du gillar mina matbilder.
HOPPAS din påsk var fin, Karin. Ni firar ju så mkt mer än jag.
Kramar!!

Annika said...

Humlan:
Det var en riktig snöstorm det. OCH den landade jag mitt i. Utan turbulens av ngt slag. Otroligt.
Och taxin var det noll problem med. Allt väl.
Kan tro att det drivade ordentligt den dagen eftersom det blåste så hårt.
Så jag förstår att du fick gå ut och skotta ofta.
Det är värre med halkan inne i stan. Det var hemskt där. OCH som sagt, rasrisken. Det har alltid varit ångestframkallande, hela mitt liv. Att få en isbit eller en hög med is och snö o skallen. Bye life.
USCH.
Det slipper man iaf i "orten"

Hoppas du hade en fin påsk.
Kramar!

Annika said...

Nilla:
TACK för dina ord. Roligt att du gillar bilderna.
Kram!

Annika said...

Anette:
Jag med, så glad att vi verkligen fick till det ett par timmar.
ÅÅÅ ja, prova Boqueria i Mood-gallerian. Perfekt ställe att hänga på och äta så mkt, eller lite, du vill.
Har blivit ett stamställe för mig, haha.
Belogbaren, tack för det. DET lägger jag på minnet. ÄLSKAR Moules frites!!
Nästa år, påsk hemma. DET ska bli mysigt.
OCH nu vet jag ju att din påsk blev toppen. HÄRLIGT!!!
Kramar!!

Annika said...

Monet:
Ja nu vet du lite mer om hur vi hade det. Så nöjd med min pappas stund.
Han hade också skrivit ner i Vita Arkivet. Så klokt, det borde alla göra.
Men han hade ju berättat för oss också hur han ville ha det, så vi visste.
Nej, ingen präst där, ingen kyrka. Inget sånt. Absolut inga svarta sorgkläder, och det hade ingen heller.
Det var motsatsen till den begravning du skriver om. Men det är ju så, alla vill olika. Och återigen, det är så bra när de efterlevande vet om hur den bortgångne vill ha det.
Den begravning du så fint berättar om kommer jag att få vara med om då min svärfar begravs, han var överste i amerikansk flygvapnet och ha ska vila på Arlington. Då blir det pampigt på det sättet du beskriver.
Fantastiskt att din mamma är så vital vid sin höga ålder.
Se där återigen, perfekt att veta exakt hur hon vill ha det den dagen hon dör.

Vinter omfamnade jag med all min kraft.
Älskade den. Både första och andra smockan i mars. KLOKT av er att ta det lugnt, för det VAR halt. Hörde på nyheterna att akutmottagningarna var överfyllda med benbrott. USCH.
Skönt njut av vintern inomhus.

Mouled frites är verkligen en helt underbar rätt. ÄLSKAR den. Kan tro att den är extremt god på många ställen i Frankrike.
Jomen jag gillar husman, haha. MEN förstår att alla inte gör det. det är ju stabbigt.

HELT rätt att fira påsken såsom ni gjort. Perfekt. Ser fram emot nästa års påsk!!

Bloggblad said...

Vilka fina bilder på ett vintrigt Stockholm och en massa god mat! Jag ska spana in det där på Mood... Jag åker upp i början av maj på konferens, men tar en extra natt på samma hotell för att få njuta lite av stan också - och få tid att prata med min väninna som också kommer tidigare.

Annika said...

Bloggblad:
ÅÅÅÅ gå dit!! Tror ni kommer att gilla. Det är ett extremt bra ställe att hänga på så länge man vill.
Goda små mackor också.
Mysigt att du ska till Sthlm.
Och tack, älskade verkligen vintern i Sthlm!!!