Sunday, March 06, 2011

Som på en vägkrog...

Eftersom vi har haft lite sjukstuga här var det inget alternativ att fixa en ny, spännande rätt igår. Istället blev det mat a la vägkrog. Det blev grillad biff, pommes, beasås (från påse) och sallad. JAMENvisst, gott som bara den VAR det likafullt. OCH, för att inte tala om lättlagat.





Söndag och regn idag.
Hoppas att ni alla har det bra!

15 comments:

  1. Mmmm, pommes (ordentligt saltade!) och sallad är gott. Fina påskliljor!

    ReplyDelete
  2. Ibland kan något som är så enkelt vara just so gott och så perfekt. Hoppas att du och Peter känner er bättre idag.
    Kram!

    ReplyDelete
  3. Två läckra bilder. Och jag som inte gillar påskliljor tycker ditt foto gör dem rättvisa som aldrig förr.
    Hoppas ni snart mår bättre.
    Idag på min promenad i strålande sol, lite kall vind, hittade jag både snödroppar och vintergäck. Sköna vår välkommen...eller kanske inte riktigt än?(skrapade bilrutorna igår)
    KRAM!!

    ReplyDelete
  4. Elisabeth:
    DET är verkligen gott ibland!!
    TACK, älskar påskliljor!!

    Desiree:
    Ja, det kan verkligen vara så helt rätt ibland att bara köra så.
    VI är bättre. Idag är det pretty much business as usual.
    Kram!!

    Bettankax:
    TACK!
    Jag är ju fullkomligt galen i påskliljor. Köper en bunt varje fredag, liksom tulpaner.
    Vårtecknen är härliga nu. Idag regnar det, men det är ju vårligt det också sas.
    Ja, det är härligt med våren!!
    KRAM!!

    ReplyDelete
  5. Gott gott, ibland sitter det bra med en riktig biff, eller hur ;)

    Nu står jag i min affär och ska handla pilgrimsmusslor - tänkte testa ditt recept så jag måste kolla ingredienserna!

    Krya på er o kram!

    ReplyDelete
  6. Lotta:
    Präktig biff från costco är ibland det allra bästa :-)
    JA; vad KUL att du ska göra receptet!!
    Underbart.
    KRAM!!

    ReplyDelete
  7. Helt rätt! Man ska göra det skönt för sig när man är kramoj! Påskliljan, ljuva vårblomman!
    Underbart!

    Kram!

    ReplyDelete
  8. Ser riktigt gott ut! Och så långt våren har kommit hos er - här gläds jag åt små snöfria fläckar och sol som tär på resten.

    ReplyDelete
  9. Å sådan mat kan man ju bli supersugen på ibland! jag tycker det är jättegott!!! :-)
    Här är det regnigt idag. Gråväder. Vi ska pigga upp os med att gå på födelsedagskalas nu i eftermiddag.
    Kram!!

    ReplyDelete
  10. Karin:
    Jsg vet. Man ska verkligen det.
    Påskliljor älskar jag. Nästan mer än tulpaner.
    Kram!!

    Bloggblad:
    Ibland är sådan mat så god.
    Våren är verkligen på stark ingång här. Ni börjar säkert få fin vårvinter nu.

    Saltis:
    Jag med, Saltis. Ibland är sådan mat så rätt!!
    Igår var den right on the money!
    OJ, oj vad grått och regnigt det varit precis hela dagen.
    Kul med kalas.
    Kram!!

    ReplyDelete
  11. Det där såg riktigt gott ut - och det känns väldigt amerikanskt på något sätt. Påskliljorna var inte dumma. Har heller aldrig sett dessa säljas här i affärerna. Folk här måste vara helt ointresserade av vårblommor att sätta in i vas. Här regnar det idag. Kram!

    ReplyDelete
  12. A-M:
    Det var gott.
    Jag tycker det är sådär äktsvenskt också, sånt man åt som yngre på krogen. Biff, bea och pommes :-)
    Trist att det inte finns vårblommor hos er. Här har vi gott om dem i snitt.
    Kram!!

    ReplyDelete
  13. Åh så underbart med påskliljor! Älskar dem och nu fick jag sån vårlängtan här. :-)

    Kram!!!

    ReplyDelete
  14. Mmmm.. bea. Det är något jag funderat över i här i grillsåsernas och dressingarnas förlovade land. Var är Bearnaisen??? Har hittat på påse, och visst kan man göra egen. Men konstigt att de inte serverar det ute. Kanske för jag bor i bonnhåla. Hur är det hos er?
    Kraam

    ReplyDelete
  15. Londongirl:
    Påskliljor är jag tokig i. Jag älskar dem nästan mer än tulpaner. Speciellt då man köper dem i "sparrisliknande tillståd" och de slår ut då de kommer i vatten hemma. Love it!!
    Kram!!

    Magdalena:
    Bea så gott. men ja, här i US är de inte lika galna i såser som vi är hemma. Här har jag märkt att det nästan endast är "de bättre" steakhousen som har såser som bea, au poivre etc.
    Men ja, det är lite märkligt. Återigen en sak som är annorlunda. Täker ofta att jag bore göra ege bea, men fastnar vid tanken på att det verkar sååå svårt.
    Kram!!

    ReplyDelete