tag:blogger.com,1999:blog-27947982.post3931943051588875411..comments2024-03-28T04:46:34.174-04:00Comments on Life in the suburb!: Nostalgi-Annika kommer tillbaka!!Annikahttp://www.blogger.com/profile/01167225462089870755noreply@blogger.comBlogger38125tag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-20631850202960475082015-11-07T11:34:18.952-05:002015-11-07T11:34:18.952-05:00Annika, skriva inga svarskommentarer till mig, jag...Annika, skriva inga svarskommentarer till mig, jag går tillbaka och skriver kommentarer nu då jag dator igen. Min laptop kraschade och under tiden jag var utan blev det bara att skriva korta saker med telefonen, jag är hur gammalmodig som helst men har svårt för att skriva långa saker via mobilen eller på platta.<br />Hur som helst, jaaa delar mycket av dina skolmatsminnen. Men då var det ju mycket mat som inte var så barnvänlig, jag minns vi på Åland t.ex. fick strömming. Ingen unge åt ju det, de små benen. Nä, det var ingen hit. Jag har minnen att gömma strömmingen under potatismosen och sen skrapa ner den i hinken. Andra liknande matgrejer som kidsen ratade men som väl ansågs vara klassisk husmanskost. Idag har jag aldrig sett på nån skolmeny hemifrån de skulle fått t.ex. strömming. Mer modern och det där med salladsbuffé t.ex. Jag minns vi hade fri tillgång till knäckebröd och smör, hur man många av de dagar man inte gillade maten istället åt massor med knäcke istället. <br />Annehttps://www.blogger.com/profile/05305084219847320371noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-30864145013741957922015-11-05T07:24:26.721-05:002015-11-05T07:24:26.721-05:00Lotta:
TACK gulliga du!
Tror faktiskt att jag ocks...Lotta:<br />TACK gulliga du!<br />Tror faktiskt att jag också åt av det mesta. Tror att det blev bättre efter "vår tid", och idag tror jag att det är riktigt bra.<br />Tack för snälla och fina ord!<br />Kramar!Annikahttps://www.blogger.com/profile/01167225462089870755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-70561198696445004192015-11-04T22:08:43.918-05:002015-11-04T22:08:43.918-05:00Kärt ämne och jag älskar nostalgiannika :-)
Min sk...Kärt ämne och jag älskar nostalgiannika :-)<br />Min skolmatserfarenhet liknar din! Du tog mig direkt tillbaka till mattanterna, råkosten, vatten i rostfrikanna och överkokt spagetti! Men trots allt så bra över lag! Jag åt för det mesta med frisk aptit. Maten är viktig för energi och ork! <br /><br />Fint och engagerande inlägg! <br /><br />Kram!!<br /><br />Charlie sa ...https://www.blogger.com/profile/01018428656570079015noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-61575069456082377172015-11-04T16:39:34.581-05:002015-11-04T16:39:34.581-05:00Lisa:
Härligt att skolmaten hemma är SÅ bra,
Ja, j...Lisa:<br />Härligt att skolmaten hemma är SÅ bra,<br />Ja, jag misstänkte att det var en slags chili den där cowboysoppan :-)<br />Låter gott!!<br />Trevligt!!Annikahttps://www.blogger.com/profile/01167225462089870755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-43325030554752798332015-11-04T16:38:26.343-05:002015-11-04T16:38:26.343-05:00Channal:
Åh vad härligt det låter!
Riktigt BRA!!
A...Channal:<br />Åh vad härligt det låter!<br />Riktigt BRA!!<br />Antar att du äter där varje dag?<br />Iaf har Sverige och Finland exceptionellt fina skolluncher. Men jag blev galet impad av det Anna skriver om Belgien också.<br />Här finns ju också skollunch, men det är knappt värt namnet.<br />Härligt att du gillade så mkt av din egen skolmat. Önskar att jag kunde säga detsamma, men ni hade kanske bättre mat än vi? Det tror jag faktiskt.<br />Kramar!!Annikahttps://www.blogger.com/profile/01167225462089870755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-39004438014967730362015-11-04T16:38:21.988-05:002015-11-04T16:38:21.988-05:00Maten på skolan där jag jobbar är riktigt god. Sto...Maten på skolan där jag jobbar är riktigt god. Stor salladsbuffé med massa olika grönsaker, sallader och röror. De bakar ofta eget bröd.<br /><br />Cowboysoppan är jättegod. Recept finns på internet. Består av köttfärs, potatis, paprika mm. Gott att blanda i en skvätt créme fraiche. Lisanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-22719328173096216072015-11-04T15:29:24.738-05:002015-11-04T15:29:24.738-05:00På vår skola lagas maten på plats. Det är närprodu...På vår skola lagas maten på plats. Det är närproducerat och ekologiskt nästan fullt ut. Vegetariskt en gång i veckan. Alltid en jättefin och fräsch salladsbuffe. Ett bord med specialkost: ej blandad mat, laktos-, glutenfritt, vegetariskt, vegansk mm. Jag tycker det är jättegod mat. Men det klagas alltid av vissa. Tror det bara är i Sverige och Finland som det serveras skollunch. Undrar hur det skulle se ut om det försvann. Inte bra! <br /><br />När jag gick i skolan gillade jag allt utom isterband och lappkojs. Favorit var ris, hönsgryta och currysås eller spenatsoppa med ägghalva, mexicanasoppa med frikadeller och ris och leverstuvning. Dessa maträtter saknar jag =)<br /><br />KRAM AnnaChannalhttps://www.blogger.com/profile/10209222086431400086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-46477940014150124452015-11-04T13:29:50.952-05:002015-11-04T13:29:50.952-05:00Erica:
Åh en kommentar till från dig som jag missa...Erica:<br />Åh en kommentar till från dig som jag missat, trevligt.<br />Mkt gröt blir det till frulle. Hoppas kidsen gillar det. DET hade inte jag gjort, är ingen grötmänniska.Annikahttps://www.blogger.com/profile/01167225462089870755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-68918990705774973812015-11-04T13:28:25.009-05:002015-11-04T13:28:25.009-05:00Monica:
HAHA, jag ibland så.
Precis, gud vad skolm...Monica:<br />HAHA, jag ibland så.<br />Precis, gud vad skolmatsalens blodpudding var hemsk. Jag äter inte blodpudding än idag. USCH!!<br />Tjockpannkakorna på skolan låg som fyrkantiga plattor som mattanterna lassade på. FY! Nej, men fruktsåsen var god!!<br />Men du, du hade trevliga mattanter. Väldigt ovanligt.<br />Jag tror vi var sga tvingade att ta vad som bjöds, iaf lite av det.<br />Härligt att du kommer från ett hem där man lagade god mat. Det gör jag också, tacksam för all god mat som lagades hemmavid.<br />Sant som du säger, många ungar fick säkert inte så mkt lagad mat hemma. Jag har en del vänner som sgs är uppfödda på mackor.<br />ÅH, din makes arbetsplats låter mkt trevlig och GOD.<br />Hoppas att alla där uppskattar den goda maten, men de gör väl det, ska vi tro.<br />Jag tycker nog att vi ändå IDAG kan lyfta på hatten åt svensk skolmat.Annikahttps://www.blogger.com/profile/01167225462089870755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-82611863666050523612015-11-04T13:23:17.039-05:002015-11-04T13:23:17.039-05:00Susanna:
Den var verkligen SÅ äcklig. Oätbar, vad...Susanna:<br />Den var verkligen SÅ äcklig. Oätbar, vad jag minns.<br />USCH!<br />Fil har jag aldrig gillat, men som du säger fanns det som extra rätt på gymnasiet.<br />Dagens skolmat är så mkt bättre. Och den slår ju maten i våra barns skolor med hästlängder.Annikahttps://www.blogger.com/profile/01167225462089870755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-298694538982949232015-11-04T13:21:18.634-05:002015-11-04T13:21:18.634-05:00Annika:
Precis, det gjorde du!! Kul tycker jag :-...Annika:<br />Precis, det gjorde du!! Kul tycker jag :-D<br />Jag skrev ju till dig då att jag hade ett liknande inlägg på lut. Alltid intressant detta. Vi har alla så mkt tyck och tänk runt det hela.<br />OOOH, nooooo du fick grå köttfärssås!! Inte så kul, men säkert nyttigare än vår.<br />OCH ja, varför var pastan alltid överkokt?<br />Nej, kul var den inte, men den har blivit bättre, utan tvekan.<br />OCH redan på den tiden var den ju lätt överlägsen maten i dagens amerikanska skolor, bedrövligt här ju...Annikahttps://www.blogger.com/profile/01167225462089870755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-52691216827447809452015-11-04T13:12:20.145-05:002015-11-04T13:12:20.145-05:00Vilket minne du har:-) och när du skriver blodpudd...Vilket minne du har:-) och när du skriver blodpudding så minns jag precis så, att det var stark apelsinjuice till, avskydde blodpudding, lever, pölsa, makaroner och de tjocka äckliga pannkakorna, haha, var bortskämd hemma med en mamma som lagade gourmetmat, suverän på matlagning och kryddning och pappa var inte så dum heller på matlagning. Så jag var petig och åt mest hårt bröd med ett glas mjölk och om det fanns frukt. Andra ungar vräkte i sig av denna mat så jag var alldeles förundrad, förstår ju bättre idag att de kanske inte fick så mycket lagad mat i sina hem.<br /><br />Mattanterna var däremot väldigt gulliga och hälsade med ett leende på var och en. Däremot var min lärare på mellanstadiet rätt sur och ville tvinga mig att äta. Snälla mattanter kanske var ovanligt för på Annas skoltid hade surtanterna kommit tillbaka:-). Väldigt kul att läsa detta och vad man minns. Och det är roligt att det blivit bättre på många håll i alla fall, ser ju riktigt gott ut idag.<br /><br />Maken har jättefin mat på sin skola men både lärare och elever betalar för den. Personalen är utbildad och både bakar och lagar mat med bravur, har jättefina påskbord och julbord så sist sa han att det var bättre än det vi åt ute. Det låter ju otroligt så hoppas eleverna förstår men de betalar som sagt varje lunch själva.<br /><br />Man fattar i alla fall att det är mycket som kostar i detta land och som bekostas via skattemedel och att folk kanske skulle ha lite mer förståelse för vad vi får tillbaka.<br />Monicahttps://www.blogger.com/profile/18326052574894625730noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-778073101861195532015-11-04T11:30:42.424-05:002015-11-04T11:30:42.424-05:00Pölsa!!! Fy faan sager jag bara. Så vidrigt! Nej s...Pölsa!!! Fy faan sager jag bara. Så vidrigt! Nej skolmaten var ingen höjdare vad jag minns. Men det fanns ju alltid knäckebröd om man inte gillade maten. I gymnasiet hade vi även filmjölk att välja på vilket blev räddningen många gånger.<br /><br />SBAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-56891390648365408492015-11-04T10:47:45.322-05:002015-11-04T10:47:45.322-05:00Haha! Det där skrev jag ju också om häromveckan - ...Haha! Det där skrev jag ju också om häromveckan - och som du vet har jag också nästan identiska upplevelser av skolmaten och mattanterna som dig. Fast vi fick både tunnpannkakor och ugnspannkaka - jag tyckte om bägge men de tunna var förstås favoriten. JAA, den överkokta spagettin och den röda såsen - nu var det så att jag hade rätt allvarliga barnallergier mot färgämnen så i mitt fall hade de helt enkelt tagit bort alla smaktillsättningar och färgämnen i köttfärssåsen som de serverade till mig. Kvar blev bara en grå slemmig sörja med lite köttfärskorn i och massor med salt. Obeskrivligt äckligt!!!! <br /><br />Nä, ROLIG var ju inte maten precis men som många säger så var den - även på den tiden - otroligt mycket bättre än det som serveras (eller serverades) i den amerikanska skolan. Och mättande var den ju, ingen behövde vara hungrig även för barn som kom hem till föräldrar som inte fixade det där med rutiner och middagsmat. Ändå något att vara tacksam för... kram. Annikahttps://www.blogger.com/profile/15241331781715640833noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-64781707198621726572015-11-04T10:23:23.199-05:002015-11-04T10:23:23.199-05:00Erica:
Men HEJ!!!
Har inte sett dig på LÄNGE!! Vä...Erica:<br />Men HEJ!!!<br />Har inte sett dig på LÄNGE!! Välkommen tillbaka!!!<br />Roligt att ha dig här igen!<br />Kul också att du gillade det här inlägget. Skolmaten är ju något man lätt har åsikter om.<br />Precis, skolmaten framkallar många känslor, och vi är många som inte gillade den.<br />Palt, nej det fick aldrig vi. Aldrig.<br />Roligt att du gillade den, det är ju en stor rätt i norr. SÅ då var det ett bra betyg för skolan om de serverade god palt.<br />ÅÅÅH, jag älskade potatisbullar (som vi sa) men jag åt dem inte förrän jag jobbade på dagis i Sthlm på 80-talet. Jösses vad jag gillade!!<br />Raggmunk gillar jag också, men länge sen jag åt det.<br />Tror inte vi fick det i skolan.<br />Aromatkrydda...haha, lyx för er. Nej, hos oss stod ett saltkar. <br />Gröt ja, det fick vi nog innan jul, risgrynsgröt. Har aldrig gillat den rätten, så jag tog nog bara fruktsåsen då också...<br />Ja, du är ju så pass mkt yngre än jag att du har helt andra minnen av skolmaten. Det där med salladsbar låter ju som rena rama lyxen för mig. Samtidigt är det ju så självklart. KLART att det ska finnas en salladsbar på skolorna.<br />Det låter som om Piteå gör helt rätt idag, och att maten är GOD!!<br />Fantastiskt bra!!<br />OCH vilken god mat ni får i skolan. OJ så gott allt ser ut på den menyn du visar här. SÅ ska en slipsten dras.<br />Kul att ha dig tillbaka igen, Erica. Don't be a stranger ;-)Annikahttps://www.blogger.com/profile/01167225462089870755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-91699186634435285662015-11-04T10:18:05.370-05:002015-11-04T10:18:05.370-05:00Tillägg...
Frukostmenyn på "min" Försk...Tillägg... <br /><br /><b>Frukostmenyn på "min" Förskola:</b> <br />(<i>Förskola = barn mellan 1 och 5 år</i>)<br /><br />Måndag: Fil, flingor, smörgås<br />Tisdag: Havregrynsgröt, äppelmos eller lingonsylt, smörgås<br />Onsdag: Grahamsgrynsgröt, äppelmos, smörgås<br />Torsdag: Mannagrynsgröt, smörgås<br />Fredag: Havregrynsgröt, äppelmos eller lingonsylt, smörgås<br /><br /><br />På en del förskolor i kommunen kan barnen få varm choklad/O´boy till fredagsfrukost, men det är inte på alla förskolor man får servera choklad på grund av sockret. <br />Min förskola är en sådan där vi inte får servera choklad. <br /><br />Skolorna och förskolorna i Piteå serverar även Bregott (eller Norrgott, som Norrmejeriers motsvarighet heter). <br />Det är jag så glad över! Glad att vi inte behöver servera typ Lätta, Becel eller någon annan sådant skit. <br /><br />Nåja, det var bara en liten parentes :-)<br /><br />MVH /EricaP i X E L I E – Erica Petterssonhttp://pixelie.webblogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-65859558548519489002015-11-04T10:13:36.335-05:002015-11-04T10:13:36.335-05:00Hans:
Bamba ja...det sa aldrig vi. Men jag vet ju...Hans:<br />Bamba ja...det sa aldrig vi. Men jag vet ju att det är/var poppis att säga det i andra delar av Sverige.<br />Ja, dessa mattanter. Vissa var jag JÄTTERÄDD för. Hon som drämde sleven i er disk fick väl nog av alla högljudda ungar, haha.<br />Ja, det skulle vara intressant att se vad man skulle tycka om man fick smaka skolmaten från skoltiden idag. Kanske var den bättre än man mindes?<br /><br />Annikahttps://www.blogger.com/profile/01167225462089870755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-63553620050251548052015-11-04T10:11:01.055-05:002015-11-04T10:11:01.055-05:00Anna:
JA, det ar det nog ;-)
Lappskojsen minns jag...Anna:<br />JA, det ar det nog ;-)<br />Lappskojsen minns jag som riktigt deppig. Men, som sagt, du är yngre än jag och maten blev alla gånger bättre.<br />Men du, bra pris på Isoldes skola. Måste säga att den menyn impade stort på mig! WOW, helt enkelt.<br />Du måste nästan gå dit ngn dag och köpa mat på lunchen, får ni det??<br />Mycket impad, som sagt. Det är nog den finaste skolmeny jag sett!!Annikahttps://www.blogger.com/profile/01167225462089870755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-17325538142998781242015-11-04T09:57:40.738-05:002015-11-04T09:57:40.738-05:00Här är några exempel på matsedlar för de senaste v...<b>Här är några exempel på matsedlar för de senaste veckorna i Piteå kommun; för skola och förskola:</b><br /><br />12 okt. Grillburgare, bröd, dressing, potatismos<br /> Greenburgare, bröd, dressing, potatismos<br /><br />13 okt. Köttfärssås, spagetti<br /> Potatis -och linslåda med pizzatäcke<br /><br />14 okt. Blodpudding, lingonsylt, kaviar<br /> Indisk currygryta, ris<br /><br />15 okt. (Måltidens dag)<br /> Ugnsstekt lax, yoghurtsås med vitlök, kulpotatis<br /> Pasta tricolore i det gröna (töntigt namn, jag vet!)<br /><br />16 okt. Älgköttsoppa, ost<br /> Soja stroganoff, ris<br /><br /><br />19 okt. Viltskavsgryta, potatis<br /> Bouletter, tomatsås, ris<br /><br />20 okt. Köttbullar, potatismos<br /> Sojafärssoppa med Tex Mex, ost<br /><br />21 okt. Palt, Bregott, Lingonsylt<br /> Potatismoussaka med kidneybönor<br /><br />22 okt. Fiskgratäng Créme bonjour, potatis<br /> Nudlar med wokgrönsaker, sweetchili<br /><br />23 okt. Lasagnette Bolognese (=Lasagne)<br /> Winjekorv, potatismos<br /><br /><br /><b>Denna veckans meny:</b><br /><br />2 nov. Pannbiff, gräddsås, stekt lök, potatis<br /> Bondsoppa med sojagrytbit, ost<br /><br />3 nov. Chili con carne, ris<br /> Vegetarisk moussaka<br /><br />4 nov. Kycklinggryta med persikor, bulgur<br /> Falafel, yoghurtsås med vitlökssmak, ris<br /><br />5 nov. Potatisburgare, sylt<br /> Tortellinigratäng med paprikasås<br /><br />6 nov. Ugnsstekt fiskfilé, citronsås, potatis<br /> Ärtbiff, Wasabicreme, ris<br /><br /><br />Ursäkta för denna roman till kommentar ;-) <br />Älskade att läsa det här inlägget som sagt, då det ligger så när mitt liv just nu med just skolmat! <br /><br />Ha det fint! <br />MVH /Erica<br />P i X E L I E – Erica Petterssonhttp://pixelie.webblogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-16165161141065590542015-11-04T09:57:02.107-05:002015-11-04T09:57:02.107-05:00Åh! Detta inlägg var verkligen ROLIGT att läsa!
J...Åh! Detta inlägg var verkligen ROLIGT att läsa! <br />Jag älskar alltid dina nostalgiinlägg, men det här i synnerhet i och med att <b>jag för tillfället jobbar i köket på en förskola</b> (är ju samma som skolmaten). <br /><br />Frukost kallade vi aldrig skolmaten, utan det var bara "lunchen" kort och gått. Eller "Vi ska gå till Maten" ("maten" som i en förkortning av Matsalen). <br />Minns inte riktigt när vi åt, men runt 10:30-11:00. <br />Idag vet jag inte när skolbarnen äter, men på förskolorna äter barnen lunch klockan 11:00. Och frukost kl. 8:00. <br /><br />Jag har tyvärr inte heller särskilt goda minnen från skolmaten... Avskydde den, tyvärr. Med några undantag naturligtvis... <br />PALT var storfavoriten! Jag älskade när det var Palt, och tyckte det var alldeles för sällan ;-) <br />Annars tyckte jag om Spagetti & Köttfärssås, parisare (förutom att korven var typ bränd på kanterna, ofärdig i mitten och som en skål), soppa (minns inte vilka typer vi brukade få, men jag gillade när det var soppa), pannkaka (vad ni kallar ugnspannkaka. Minns inte att vi någonsin fick Plättar i skolan) och lite den typen av mat. <br />Plättar (vad ni kallar pannkakor) får barnen dock ibland numera. <br />Tacos gillade jag också, men det är inte ofta det är den maträtten. <br />Jag minns när det var tacos första gången som skolmat; Jag gick i 4:an, alltså 1994. Snacka om att alla skolbarn var exalterade inför lunchen! Tyvärr blev det så att en del tog mer än de orkade (och vissa tävlade om vem som kunde äta flest), vilket gjorde att t.ex. 8:orna och 9:orna inte fick någon köttfärs... <br /><br />En maträtt jag absolut inte klarade av (och gör fortfarande inte) var Potatisburgare! <br />Inte Raggmunkar heller, men måste jag välja EN hatmaträtt så väljer jag utan tvekan Potatisburgare! <br /><br />Det där med en massa krydda på hårdbrödmackan känner jag väl igen ;-D <br />Men på min skola var det Aromat istället för salt. Typ en centimeter Aromat skulle täcka mackan innan man åt den... <br /><br /><br />När det gäller tallrikar och sådant, så hade vi porslinstallrikar och vanliga dricksglas av glas. Dock var dessa väldigt repiga, då de körs i en storhushållsdiskmaskin som ju använder väldigt starkt diskmedel. <br /><br />Nyponsoppa var det bara en gång per år -dagen innan skolavslutningen. <br />Tack och lov, säger jag. Har aldrig klarat av det. Samma med gröt. Och gröt var det också endast en gång per år. Sista dagen innan jullovet. <br />Juice fick vi aldrig i grundskolan (i gymnasiet fanns det som val under en period). <br /><i>Och idag får man inte (i alla fall inte på förskolor) ha varken kräm, nyponsoppa, saftsoppor eller liknande eftersom de innehåller för mycket socker.</i> <br /><br /><b>Salladsbordet</b> var alltid stort på min skola. Tror till och med de fick något pris för just salladsbuffén runt den tiden. <br />Plus att Piteå kommun fick något Måltidspris för skolmaten i början av 2000-talet. <br /><b>Salladsbuffén i skola/förskola ska minst innehålla något av morötter, vitkål, en blandad sallad, bönor/ärter/linser, en burk exempelvis majs, svamp eller oliver, en sort med pasta, potatis eller gryn samt en valfri sort. Plus en oljebaserad dressing samt en mejeribaserad dressing.</b> <br /><br />För några veckor sedan här i Piteå var det något som kallades "Hållbarhetsvecka", då <b>allting</b> gällande maten var ekologisk/närproducerat. <br /><i>Laxfilé</i> har det också varit några gånger, och senaste gången var det SUPERGOTT!! <br /><br />I höst har Piteå kommun dock infört den s.k. Cook&Chill-metoden när det gäller mat till skola/förskola/äldreboenden. Det är bara några veckor sedan, så det är fortfarande nytt. <br />Tyvärr blir det så långt att förklara metoden här, men om du vill kan du googla på "Cook&Chill-metoden". <br />Vi får väl se hur det går... då en massa kommuner redan testat det -och gått tillbaka till det gamla... <br /><br />Men allt som allt måste jag ändå säga att jag tycker skolmaten verkar vara betydligt bättre än när jag gick i skolan (det ser i alla fall godare ut) :-)<br />P i X E L I E – Erica Petterssonhttp://pixelie.webblogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-45260144751009065332015-11-04T08:53:49.796-05:002015-11-04T08:53:49.796-05:00Minns en av bamba - så säger man i Göteborg - allt...Minns en av bamba - så säger man i Göteborg - alltså bambatanterna som slog soppsleven i bordet och skrek så att alla 250, kanske något i den stilen, hörde: LÅT MATEN TYSTA MUN! Behövdes kanske men var inte så kul. När jag började skolan hade jag svårt med all mat nästan, och värst var leverbiffen och sparrissoppan. Sparrissoppa tyckte ingen om. Så här i efterhand kan tycka att det nog inte var så illa med skolmaten.Tredje året i Hjohttp://hanskhjo.blogspot.se/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-7672996066270419202015-11-04T08:01:54.456-05:002015-11-04T08:01:54.456-05:00Bara jag som gillade lapskojs alltså! :) Jag hålle...Bara jag som gillade lapskojs alltså! :) Jag håller med Marie ovan att det liksom inte var coolt att gilla maten och äta upp, utan man skulle klaga. Så jag undrar om klasskamraterna nog inte tyckte det var lite bättre än de sa. <br /><br />Vi betalar 2.90 euro för Isoldes lunch (det har gått upp 10 eurocent varje år...). Man kan packa med lunch också om man vill men vi tycker det är bra med varmt mat och att hon får prova på så mycket olika saker och hon är har grupptrycket och madames tillsägelser att man måste äta :) Vi skickar med frukt el dyl till deras mellanmål på förmiddagen och betalar extra (tror det är 5 euro i månaden) för mjölk till mellanmål (de får vatten till lunch). Man kan välja chokladmjölk också, detta är ju Belgien...Anna, Fair and Truehttps://www.blogger.com/profile/04363598308633248200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-47050737743366214182015-11-04T07:44:28.770-05:002015-11-04T07:44:28.770-05:00Marie:
Jag vet, skolmaten väcker verkligen minnen....Marie:<br />Jag vet, skolmaten väcker verkligen minnen. Många matminnen är sämre, en del favvisar hade man. Det ser iaf så mkt bättre ut idag.<br />Just det, kryddningen ja, den var säkert nästan noll.<br />Ja, det var nog samma hos oss, det var liksom ballt att säga att man inte gillade maten. Korkat, som du säger.<br />Alfreds mat låter bra, tycker jag. BRA att de har val, trots allt. OCH så bra med veggo-alternativ.<br />BRA att maten är gratis hos er de första åren. Här betalar man för den bedrövliga skolmaten.<br />Aldreds mat idag? Jag hade valt Lancashire hotpot, låter intressant!Annikahttps://www.blogger.com/profile/01167225462089870755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-4029833587701973972015-11-04T07:38:58.967-05:002015-11-04T07:38:58.967-05:00Freedom:
Haha, förstår att du blev avskräckt efter...Freedom:<br />Haha, förstår att du blev avskräckt efter det första mötet med pasta. Komiskt. Eller inte, jag fattar inte hur de alltid lyckades koka sönder pastan.<br />BRA att du började äta pasta senare i livet :-)<br />Lappskojsen,,,,deppmaten nummer 1.<br />Precis, den svenska skolmaten är verkligen bra idag, jag var så impad då jag såg hur fin salladsbar och matsal var, och hur tyst det var i matsalen. Verkade mysigt, helt enkelt.Annikahttps://www.blogger.com/profile/01167225462089870755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-70845265614978000832015-11-04T07:36:14.389-05:002015-11-04T07:36:14.389-05:00Anna:
Ja, jösses...vilka minnen vi har. Och på de...Anna:<br />Ja, jösses...vilka minnen vi har. Och på den tiden (fast du är nog också rätt mkt yngre än jag) så var maten i skolan väldigt trist.<br />Lappskojs...fy hundan. OCH den där potatisen. Jag undrar hur de som var vegetarianer på min tid gjorde? De kunde ju knappt äta ngt alls. Man undrar om de blev tvingade??<br /><br />Ja lingonsylten i råkosten ja...haha.<br />Nej, slänga fick vi inte göra. No way, det var bara i yttersta nödfall. Men som sagt, vi lärde oss våra knep. Otroligt.<br /><br />Ja, jag har sett den komikern, så bra. HAHA!!Annikahttps://www.blogger.com/profile/01167225462089870755noreply@blogger.com