Thursday, November 10, 2022

Mellanårsvalet, Fix in progress, Ljusare, Hösten och Nu bänkar vi oss!




Godmorgon torsdag!



* Mellanårsval!

Det gick inte alls så illa som många befarade att det skulle göra i mellanårsvalet.
Själv anade jag givetvis det allra värsta och blev oerhört lättad då det inte visade sig vara så ödesdigert som jag trodde det skulle bli.
Den röda vågen som ”alla” trodde skulle skölja över oss kom inte. Jag måste säga att det var med viss glädje jag vaknade igårmorse. Peter och jag satt inte slaviskt och följde valvakan under tisdagkvällen. Vi kollade då och då medan vi tittade på annat. Både Peter och jag kände att vi inte orkade se allt krackelera inför våra ögon.
MEN, som sagt, det finns hopp om livet nu. Visst blev det bakslag också, absolut blev det sådana. Men på riktigt, det gick så, så mycket bättre än väntat.

OCH vad gäller den förre orangea presidenten, han gröper ur det republikanska partiet och det är glädjande att se hur fler och fler republikaner tar avstånd ifrån honom. DOCK, det finns många som ser honom sin “gud” också. MEN det vet ju alla redan. Inget nytt under solen där.

Hur som, det finns hopp även om somligt går förlorat.



* Fix pågår

Lite, lite mer jul blir det i mitt hus för var dag som går. Fler julsaker kommer fram hela tiden. Det går på halvfart, och det får det göra.
Som jag berättat förr, när Thanksgiving väl är här (den 24 november) ska allt vara på plats utom julgranen. Vi kommer att rigga utomhusbelysningen den här helgen som kommer, men den kommer inte att tändas förrän thanksgivingskväll.



* Ljusare morgnar.

Men så härligt det är med de ljusare morgnarna. Nu kan jag lätt och ledigt lämna huset innan klockan slagit sju. DET är LJUST!
För en vecka sen fick jag lugnt vänta med min prommis till närmare 7:30.  Innan dess var det nermörkt. Ah, det är här är mer min grej, ljusa morgnar for the win!

Nu har vi även kyligare, och mer normalt, höstväder så det är bara att klä sig varmt då man går ut i arla morgonstund.
Igår var det 2 grader då jag gick ut och jag såg frost i gräset.



* Hösten

Finhösten ÄR över. Den är det. De allra flesta träd har nu fällt sina löv.
Vinterfärgerna börjar göra sig påminda. Visst ÄR många träd ännu vackra, men de omisskännliga vinterfärgerna kommer nu i rask takt.

Från mitten av november till mitten/slutet av mars är det grått, beige och brunt som råder i naturen. Karolina kommer hem till Thanksgiving, och hon gillar inte vinterfärgerna i the Mid-Atlantic. Fulhösten kan råda från november till mars med lite otur. Med “lite otur” menar jag om vi inte alls får någon snö.

Men vi får se. 
Visar er iallafall lite foton härifrån vilka är tagna under den senaste veckan.



Igår släppte Netflix äntligen säsong fem av “The Crown”!
Antar att många av er tittar på den serien med lika stor behållning som jag gör. Den senaste säsongen fick fem stjärnor av Dagens Nyheters kritiker. Washington Post gav den också ett mycket högt betyg. När jag skriver detta har jag ännu inte börjat knarka den (skriver alltid mina inlägg en dag i förväg, vilket ni ju vet vid det här laget). Men åååå vad härligt det ska bli att sätta tänderna i den!


  ***


Med detta önskar jag dig en finfin torsdag

21 comments:

Eva i Dalarna said...

Ja, äntligen är det The Crown här, har längtat. Såg två avsnitt på raken igår. Egentligen hade det varit bättre om det kommit ett avsnitt i veckan, vill att den ska vara lääänge. Men kan inte låta bli att titta när allt nu finns där....
Har du förresten sett The Great? En inte särskilt ny serie men jag har nyligen upptäckt den och sett allt, det ska visst komma en säsong 3 också.
Här är det mörkt klockan sju och lär så fortsätta att vara. Hösten är ju här på allvar och vintern väntar i farstun.
Önskar dig en trevlig helg! Själv ska jag på 8årskalas till ett av barnbarnen..

Yvonne said...

Mr Trumph verkar ju ännu galnare än tidigare i sin framtoning såg det ut som, såg bara ett litet utbrott de visade på TV.

Hoppas jag hinner fixa det som ska innan vi åker till Malmö den 23 nov, sen är det bara att tända upp när vi kommer hem den 28 igen. Så spännande att se om folk drar ner på alla ljusslingor mm med tanke på elpriset. Läste att vår kommun inte kommer tända upp träden på vissa ställen som alltid lyst så fint från 1:a advent. Kommer se jättetråkigt ut. De kunde byta till ledlampor istället för att låta bli att tända.

Skönt med ljusa morgnar, är liksom inte kul när det är mörkt när man vaknar och sen mörkt så tidigt på eftermiddagen redan. Träden är sååå fula nu när alla bladen trillat ner, se så kalt och trist ut.

Så fina höstbilder, gillar den med orange stolarna och pumporna badande i löv jättemycket.

Tänk att ni har så vackra blommor som blommar ff, de är sååå vackra.

Kul med The Crown, många som har väntat på den.

Ha en fin torsdag säger jag med en stor kram

Snart Dr Jo said...

Ja det är ju bra tråkigt när löven är borta. Min dotter konstaterade att "Mamma, nu är det bara pinnar kvar på träden". Mycket riktigt.
Har aldrig tänkt på det på det sättet att morgonarna blir ljusare. När man är inne i vardagslunket så tänker man bara på att det är mer eller mindre mörkt när man åker till jobbet och det är mörkt när man hämtar barnen. Det hade varit härligt med tidig snö i år men vi får väl se.

När jag bodde i Vancouver en sväng var det så skönt att vissa träd hade kvar sina löv, det blev inte lika deppigt då. Är det samma hos dig eller trillar precis allt bort så som här i Uppsala?

Idag ska jag spika min thesis / nail my thesis. En tradition som går tillbaka långt och ska symbolisera när Martin Luther satte upp sina verk. En rätt unik Svensk PhD tradition. Man spikar alltså upp den för att göra den offentlig i en korridor eller utnämnt ställe för labbgruppen eller instutitionen. Sedan ska även kopior till stadsbiblioteket. Men just själva spikningen är väldigt symboliskt och det känns lite overkligt att det just är "min avhandling" som ska upp där.

Vi ska också få upp våra slingor i helgen. Vi kommer dock tända dom också iom att det är så mörkt här. Sedan kommer det smyga ut tomtar och pynt vart efter vi hinner. Iom att vi alltid åker ner till Skåne på julen så blir det plastgran i år igen. Det är smidigt för den inte barrar och man inte behöver vattna den men lukten från en riktig gran är väldigt speciellt. Men det kommer en tid när vi inte kommer åka till släkten längre och då får man passa på med en riktig gran.

Kramar från Snart Dr Jo (vill inte jinxa något :P)

Mamma C said...

En serie som jag inte tittat på. Men kanske dags att göra det 🤔.
Däremot började säsong fyra av Yellow Stone igår på C-more och den kollade vi på både jag och gubben.
Jag har plockat bort mina små pumpor nu, så till advent har mina få julsaker kommit på plats med 😉.
Vet du att jag såg kinaskor på en tjej i Mangos-barnklädsannons igår. Rätt märkligt och skoj 😃.
Ha en bra dag.
Kram Carin

bettan said...

Följer valet hos er och kan nu konstatera att herr och fru Trump är osams. Det är enligt maken, fruns skuld att han har stöttat tv-doktorn Mehmet Oz som förlorade mot John Fetterman i Pennsylvania.
Jag undrar vad Melania, från början såg hos Trump? Alltså förutom pengarna. Kan det vara frisyren?
Oavsett vad verkar de inte vara så förtjusta i varandra. Fast vad vet man?

Idag kommer en mycket kär väninna hem till mig. Ser framemot härligt prat och utbyte av senaste nytt.

Hösten är verkligen i full gång. Vi i Skåne har dock fortfarande meteorologisk sommar.

KRAMAR!!

Annika said...

Eva:
Eller hur!!
Betade de två första igår, mycket lovande!!!
Du har rätt i att det skulle vara bättre om det kom ett i veckan, som HBO gör med sina serier.
Nu kan vi bara knarka på tills det är slut, vilket iofs är härligt, men det tar ju SLUT så fort.
The great, har inte sett. Älskar då man hittar en serie som redan har flera säsonger. BRA för en knarkbehov, haha.
Vad mysigt md 8-årskalas!!
Ha en riktigt finfin helg!!!!

Annika said...

Yvonne.
han anses som den store förloraren i detta val . Aj vad det ska SVIDA i honom.
Onekligen blir han bara mer och mer galen. Fängelse, när hamnar han där? jag väntar ...

Du kommer säkert kunna preppa ditt hus innan ni åker till Malmö. SÅ mysigt att komma hem och bara tända upp då ni är tillbaka igen.
Jamen verkligen, tänk om det blir en mörk jul iår hos många. SÅ trist.
Det ska bli spännande att se om du kommer att märka stor skillnad hos dina grannar i år. Jag tycker det är låter så ledsamt att kommunerna ska dra ner på belysning och annat nu när det behövs så in i bomben.
Ja, ledlampor ftw!!!

Ja nu är det snart fulhöst på riket även om mkt ännu är fint. Dock, det går snabbt nu.

TACK för att du gillar mina bilder. Tycker också min granne har så trevligt med pumporna och stolarna.

Kameliorna kommer att blomma hela vintern. DE är såååå fina!!!

HIHI, betade av två avsnitt av The Crown igår. LOVE!!!


Stora stora kramar från mig!

Annika said...

Dr Jo!!
Jag har egentligen inget emot kala träd, vilsamt och vackert på sitt sätt. MEN min dotter är som din, hon gillar det INTE.
OCH hon gillar inte de färger som uppstår i naturen på vintern, gråskala galore.

Det är ljusare på vintern här överlag, solen står så mkt högre än den gör hemma. Det är säkert därför jag lägger märke till de ljusare morgnarna på ett annat sätt än vad du gör.
OCH för att jag vaknar så tidigt.

Vancouver, många evergreens i det klimatet, visst?
Nej, här har vi nästan bara lövträd och de blir kala. Sådana som står hela vintern är järnekar, de är gröna. Annars är ju allt kalt, förutom enstaka grannar och tallar och cederträd. That¨s about it.



VILKEN dag du har framför dig!!
Låter onekligen mkt läckert och spännande. HADE ingen aning om det. SNART är du totalt i hamn.
Otroligt coolt.

Absolut, tänd upp nu!!! Det är ju nu all belysning behövs.
OCH smyg fram julen.

Förstår att du inte vil jinxa, men allt kommer att gå BRA!!
KRAMAR!!!

Annika said...

Carin:
GÖR det!!
Du har många säsonger att beta av. Det är en oerhört BRA serie.
Yellowstone ja. den började jag titta på, men tyckte inte riktigt om den. DOCK; många älskar den och den har vunnit flera priser.
WHHAATT!!! HAHA. Så där är det, nu kommer vi snart att se kinaskor överallt. Modet kanske kommer tillbaka.
Ja, jättekul att du såg.
Kramar!

Humlan said...

Det blev verkligen inte så illa som man(=jag) befarade i ert val, nu blir det spännande att se hur det går i Senaten.

Här skrivs det mycket om att den orangea presidenten har fått konkurrens av Floridas guvernör som "varken är lynnig eller elak". Vad ska han nu hitta på, DT?

När vi gick hem i lördags kväll förvånades jag över hur många som har ljusslingor i sina trädgårdar redan nu, vi såg bara vita lampor, så det är inte så "juligt" men det känns ändå tidigt. Själv funderar jag på hur jag ska ha det i år, min favoritdekoration i trädgården har varit ljusslingor i grenar som syns inifrån rummet, men nu har de klippts bort så jag vet inte var jag ska sätta mina slingor.

Jag gillar också ljusare mornar och tycker att det är lättare att komma upp när det är lite ljust ute.

Det är en härligt bild på din grannes stolar och pumpor som matchar lövens färger så bra, det gäller att hitta det fina i denna årstid. Är det något som är fint så är det era kamelior just nu, så fantastiskt de lyser upp bland allt som vissnat och dött. Här har jag tidlösa som lyser upp vid de kala vinbärsbuskarna. Jag vet inte varför de har lagt sig ner i år, om någon har trampat på dem (de växer ut mot gatan, så det kan vara någon fotboll el dyl. som har mosat till dem) men de ser lika konstigt ut varje år när de krokusliknande blommorna kommer upp bland allt det vissna och bruna.

Önskar dig också en fin torsdag
Kramar!

Annika said...

Bettan:
Rena rama farsen alltihopa. Idag hade Washington Post en braskande rubrik på förstasidan!
GOP's hopes of a red wave crash down.
UNDERBART att läsa.
Kan bara tänka mig hur det ska vara därnere i FLA nu där paret T sitter. Jösses vad arg han ska vara. Den 14 lär han väl förkunna att han tänker kandidera igen ...
Men som fängelsekund då, hoppas jag. In med honom, fan fattar inte ...
Trodde M skulle lämna honom, men hon är likadan hon ... helt otroligt. SÅ det var alltså Ms fel att T själv stöttat dr oz ... Ack ja. Älskar att Fetterman vann. FAN vad BRA!!!


Bettan, ha såååå mysigt idag med din kompis. OCH jag hörde på ring så spelar vi att man i Skåne verkligen än har meteorologisk sommar. Knäppt.

KRAMAR!!!

Brysselkakan said...

Ja, valet verkar ju, trots allt, gått bättre än förväntat! Skönt!

The Crown har jag aldrig ens sett... vi får väl se om det blir av någon gång!

Ljusslingor är trevligt nu när det är mörkare på kvällen men våra granar får vänta tills december.

Ha en fin torsdag!

Channal said...

Fantastiskt vackra höstbilder! Även här har de flesta löven fallit men vi har det varmt. Idag sol och 14°. Ska visst bli +17° i helgen. Knasigt!! Men skönt! Röd våg för mig är vänster!! Men jag vet att Republikanernas färg är röd. Jag blir lite snurrig av det. Men skönt för er i USA! Önskar att vi hade en "röd våg" här hemma! Gillar INTE den blåbruna!

KRAM Anna

Susjos said...

Åh, tack för tipset om "The Crown", det visste jag inte! Å grattis till demokraterna (trots att jag inte är så insatt i mellanårsvalet?)

Ja, nu är det mörkt här hemma , november och kala träd...ser fram emot lite mer ljus på vår semesterresa snart!
Ha det gott!
Kram

BP said...

"The red wave" eller "the red tsunami" - tack och lov att det blev varken det ena eller det andra. Men den där killen från Florida lär nog vara en stark kandidat för republikanerna i valet 2024. Han är lika "mad" som DT. Inte otippat så gillar DT honom inte. Undrar varför;-)

Äventyret framtiden said...

Skönt att läsa nyheterna igår kväll när vi kom hem från vår utflykt. Det finns lite hopp! Må DT försvinna för gott från maktkorridorerna. Han är ju fullständigt ....ja, det finns inte ord. Han och herr P lite längre österut kunde ta enkla biljetter till solen.

Grannens stol med pumpor är fin och grann! :)
Jag tycker att ni har det rätt färgrikt ännu, ett singlande blad som fångades mitt i, finfint! :)

Ha det gott!
Kramar!

Annika said...

Anna:
DET är knasigt, vädret. Oroväckande. Vi har hällregn idag, men nästan 20. Imorgon sol och 21. Nej, det är så fel.
OCH ni 17 .... SÅ SÅ feeeeel.
OOO ja, samma här ... det tog en stund innan jag kunde vänja mig vid att högern här är röda och vänstern blåa. Mörkligt ändå att man inte gjorde tvärtom med tanke på hur det är i resten av världen.
OCH ja, håller ju med dig om sörjan i Sverige.
KRAMAR

Annika said...

Brysselkakan.
Faktiskt blev jag så positivt överraskad. Förmodligen därför att jag inte hade några som helst förhoppningar övh.
JAA; om du inte sett The Crown har du fem säsonger av äkta kvalitet och historia framför dig.
Älskar ljusslingor, de lyer upp så i mörkret.
Kan förstå att du väntar med granar tills i dec. Ni har ju lte längre jul också.

Annika said...

Susjos:
NU har du härliga avsnitt framför dig!!
Mellanårsvalet gick så mkt bättre än befarat.
YAY, härligt med semsgter när november vilar mörk.
Kramar!

Annika said...

BP
SÅÅÅÅ skönt. OCH vilken överraskning ändå, trodde ju det skulle gå så dåligt.
Jooodu, FLA-killen ja ... han är i samma klass som DT. Kommer alla ggr att ställa upp 2024.
GULP!
Det enda fina är att DT ogillar honom sp skarpt och känner sig hotad. haha.

Annika said...

Karin:
Jamen ja, det gick verkligen över förväntan. SÅ bra. Det finns hopp, trots allt ...
Jajamen, håller med till 100, DT och P kan skaffa en enkelbiljett ut i ytre rymden. Bye now, haha!!!

TACK Karin, lite fint finns ännu kvar, men det mesta är borta. Idag ösregn.
Det är som det är. OCH ruggigt milt. Igen.
Inte bra.

Massor med kramar från mig!