Wednesday, January 12, 2022

Snö och omicron




Hej onsdag!!



December lär vara den mildaste december vi har haft här i DC-området sedan man började bokföra temperaturer år efter år.
Nej, det är inte kul med 17-22 grader då det normalt ska vara fem grader, eller kallare. Det blir rent utsagt äckligt. Dessutom uppstår någon slags rutten lukt i naturen när vädret beter sig så här.



Januari började milt. När vi tog ner julen på nyårsdagen var det svettigt värre, både av jobb och av den temp som rådde därute.
Den andra januari var vi tre ute och lunchade på ett ställe.  Då var det nästan 16 grader varmt.


Samma natt dök tempen och årets första snöstorm drabbade The Mid-Atlantic.
Från 16 grader till -4, snö och blåst på mindre än ett dygn.


I was in HEAVEN! OCH många med mig …


INNAN jag visar er några bilder ska jag berätta att vi nu fått omicron i min lilla familj också …
Japp.
Det är Karolina som är sjuk.
Vi tror att hon blev smittad på planet till Los Angeles i lördags. KNÖKfullt plan, varenda plats bokad. Obligatoriskt med munskydd ombord, men ibland ska det ju ätas och drickas. OCH vad spelar munskydd för roll när man sitter som en packad sill?
Så ja, så är det.
Karolinas pojkvän Mike, Matt och Steve (som alla tre delar lägenhet i LA anlände samtidigt som Karolina från östkusten. De flög in från Newark (NY/NJ) på en lika packad flight.
När Karolina anlände från Dulles stod killarna + hunden Zuko och väntade på henne. 
Ni vet väl att Karolina numera bor med Mike på heltid? Därmed bor hon även med Matt, Steve och Zuko.  Steve och Mike är bröder. Matt är deras barndomsvän.
TUR att de alla kommer så bra överens som de gör. Alla tre killarna jobbar inom “industrin” i Hollywood.
I söndagskväll började Matt känna sig dålig, han tog ett snabbtest (antigen) som GENAST visade positivt. Samma kväll fick Karolina halsont, Mike började känna sig febrig och Steve likaså. 
Japp, alla fyra är sjuka i samma elände nu. Ingen av dem är jättesjuk. Karolina säger att det är som en förkylning med lite feber. Jag pratade med henne två gånger igår, hon låter verkligen ruskigt förkyld. Jag kommer att vilja prata med henne ett par gånger per dag tills skiten är över, det känns bra att höra hennes röst.



Vi får se om Peter och jag klarar oss? Som nämnt ovan, vi tror att alla fyra blev smittade på sina respektive flighter. Det tar över fem timmar att flyga mellan öst och västkust här i US.
Jaja, det är bara att digga läget och hoppas på de bästa för de fyra därute i Hollywood. Innan Karolina gav sig i väg i lördags sa vi lite halvt på skämt och halvt på allvar, nu ska du då hoppa på en riktig omicronflight. Vi visste inte då hur rätt vi skulle få …
Alla fyra är trippelvaxxade, viktigt i sammanhanget. Det underlättar nog deras sjukdomsförlopp.
Kan berätta att de tagit PCR-test likaså. MEN de har inte fått svar ännu.
Gjutet dock att de har omicron eftersom Matt mer än bevisligen har åkt på det.


Men tillbaka till vintern …


Som sagt, om december var mild har januari varit desto kallare!! DET är härligt och “som det ska”.



Snön som föll den tredje januari var helt underbar, och eftersom det varit kyligt sedan dess har lite  av den fått ligga kvar. 
DOCK, mycket av den försvann i söndags då det vräkte ner ett kallt, underkylt regn hela dagen.
I skrivande stund, den 11 januari, har vi årets kyligaste dag.
Det var - 7 då jag gick ut imorse på min långa runda …


Men nu kommer snöbilder från morgonen den tredje januari. Peter och jag var ute och gick i snöstormen och det var HÄRLIGT!!!
Vi fick verkligen vinter efter en bedrövligt vädermässigt usel december!
Jag hoppas på MYCKET mer av den vita varan i vinter!



 

Solnedgång bakom min lönn.  Bilden tagen från sovrumsbalkongen.



Ha en fin och bra onsdag!!

24 comments:

Humlan said...

Så trist att ni har drabbats av covid, men jag är ändå inte förvånad över att de som har reser blir drabbade. Hoppas nu att de inte blir alltför dåliga och tillfrisknar snabbt! Jag visste inte att Karolina bodde med Mike, du kanske har skrivit det och jag har missat det.

Ja du har ju berättat om de väldiga temperatursvängningarna ni har haft i december. Det låter verkligen inte roligt. Även om jag inte är lika stor vinterälskare som du är (framför allt är jag ingen älskare av en vinter som ligger runt nollan och fyser-töar-fryser- ... för slask och halka gillar jag INTE) och jag inte skulle gå ut i snöstorm för att njuta, så vill jag också ha vinter. Och visst njuter jag av en vinterpromenad i strålande sol, -10 och knarrsnö! :-) Vem vet, om jag hade upplevt era decembertemperaturer så kanske även jag hade gått ut i snöstormen när den kom!
Jag kan inte säga annat än att dina bilder av Peter ensam i stormen verkligen är stämningsfulla och fina! Men jag fryser nästan när jag ser hur han hukar i vinden.
Sedan dina bilder tagna hemifrån när träden är så fint snötyngda (jag tar också alltid bilder när det händer här) och det magiska januariljuset! Det är verkligen något speciellt med ljuset i januari, ännu mer när man åker norrut än här, men jag undrar hur många miljoner bilder jag har tagit av det stämningsfulla skymningsljuset i januari.

Även här så läste jag om människorna som hade fastnat i bilköerna i Washingtonområdet, usch så hemskt! Visst, bättre att sitta fast i en kö, då vet man att andra vet att man är där, än ensam på en lite trafikerad väg där man inte vet om någon kommer att hitta en. Men är man inte förberedd så kan det ju bli både kallt och hungrigt! Även här i landet, med vårt klimat, så är det få (i tätort i alla fall) som har "nödutrustning" i bilen ifall de blir sittande länge.

Ha en bra onsdag, du också!
Kramar!

Yvonne said...

Yvonne said....
Men så konstigt väder ni haft, rena snurren ju. Såå varmt och sen snö och storm och så regn på det kanske.

Men så tråkigt att Karolina och Co åkt på Omicron, hoppas det stannar vid en "lätt förkylning" för hela gänget. Ja flyget är ju nåt man gruvar sig för lite, mycket hinner hända på 3.5 timmar. Skönt att de är flera som bor ihop, skulle nog vara mer nervös om min dotter bodde själv i dessa tider med Covid. Less på skiten är bara förnamnet.

Vi ska åka på vingårdsbesök imorgon med goda vänner som vi "lever" i en bubbla med, men har bestämt att vi alla 4 ska ta ett test före vi åker för säkerhetsskull. Vi ska på 2 ställen och på ena stället har vi inbokad 5 rätters lunch. Än så länge är det bara vi 4 som är inbokade där och hoppas det fortsätter så.

Vackra snöbilder du visar, men avis är jag inte, ha,ha,ha. Fasar lite att åka hem om 16 dagar och rätt in i vintern igen. Kommer verkligen sakna ljuset och värmen som vi har här.

Såg att barn i Jämtland skulle få snöledigt då det väntas ett rejält snöoväder från idag som kommer ställa till med mycket elände där uppe.

Nu ska jag ta min bok och sätta mig i solstolen en stund, har just varit hos tandläkaren och hade inga större problem så det gick fort och bra.

Ha en fin onsdag

bettan said...

Härligt du är igång igen med bloggen.
Ser ni äntligen fått snö som du älskar. Era temperaturväxlingar är ju helt vansinniga.

Det är väl som sagt bara en tidsfråga innan omicron hittar till ens kropp. Var och varannan i min bekantskapskrets är drabbad. Jag avhåller mig från större samlingar av människor och började i december månad använda munskydd när jag t ex handlar mat. Jag är trippelvaccinerad så om(när!) jag insjuknar hoppas jag på en mild variant.
Var väl oundvikligt att din Karolina skulle drabbas. Skönt och bra hon inte bor ensam. Hoppas och önskar att hon snart mår bra igen.
Dina foton är som alltid så talande. Tittat på dem om och om igen.
KRAMAR!!

Monica said...

Hoppas det blir som en influensatyp för dem utan fler komplikationer. Skönt ändå att de bor tillsammans. Har vänner där deras barn varit och är sjuka, även i de andra varianterna som delta m fl. Och ställt mat utanför dörren till deras lgh i stan och sen oron att de ligger där ensamma och hur det tar vägen. Det är hemskt men i samtliga fall har det gått bra. Ja en kollega och vän, hon och maken, han är också inom sjukvården, de handlade och lagade mat och hade full skyddsutrustning och såg till sina vuxna barn efter sina jobb dagligen som bodde på olika ställen.

Fick kritik av annan kompis till oss båda som är läkare, att hjälp så farligt, de kan ju ta med sig smitta ... Man blir trött också på all hysteri och tanken den personen har, att sina egna barn struntar man i bara man själv klarar sig. Ja trött, blev riktigt irriterad på alla egon. Och något positivt med K och dem, de får antikroppar mot denna eländesvariant i alla fall. Och skönt att de är tillsammans och kan kalla på hjälp om någon blir sämre i det.

Uppfriskande att se dina vackra vinterfoton, förstår att det kan bli något konstigt i naturen med löv som fallit och sen sommarvärmen. Så fint ni fick snö, är nog rena hälsokuren att gå i det nyfallna med friska vindar.
Trafiken ja, får tänka en hel del hur man kan ge sig iväg, värre för dem som måste varje morgon när det är svartis, bilar på E4an har bara kanat omkring.
Men fint när det faller lite nysnö. Sen kan våren komma lite tidigare än maj tycker jag också:-).
Ha det riktigt bra Annika och bra att ha ofta kontakt med K så du vet.

bettan said...

Glömde i tidigare kommentar, jag är helt besatt av den blå timmen på seneftermiddagen. Vill ogärna missa den. Jag kan sitta och glo rakt ut i det blå och bara njuta.

KRAM!!

Annika said...

Humlan;
Japp, så blev det.
Har inte pratat med henne idag ännu, klockan är inte så mkt i CA ännu.
Men det är som en normal förkylning, säger hon.
Nej, de proppar planen fulla och klart det sitter ngn ombord med skiten.
Jag är inte förvånad heller.
HOPPAS att det är bättre idag.

ja, de flyttade ihop i november när Karolinas hyreskontrakt gick ut.
Lika bra det, de är ju jämt ihop :-)

December var en bedrövlig vädermånad. SÅ mild att det nästan blev löjligt.
SÅ fel det bara kan bli.
Nu är det bättre.
Jag gillar inte heller när det ligger runt slask och sen fryser på.
Tycker det är skönt när det är sådär en -5 och torrt.
Det får gärna vara kallare också, jag har inga problem med kyla.
Men jag ogillar när tempen åker jojo.
sen tycker jag det är synd att den snö vi får aldrig får ligga länge. Den ska prompt smälta bort.

Haha, jaa .. du kanske hade gått ut och njutit av snöstormen du också.
Jag gillar ju sånt där mkt. Att känna vinden piska. MEN det skönaste är att komma hem sen, haha.
Och fotar man mkt så fryser händerna till is. SNABBT. DET är otrevligt till max.

Peter får ofta var modell när jag fotar vintern.
Och annars med.
Hehe.
Karolina låg och sov, men vi tog en långis senare på dagen.
Ja, det syns på bilderna hur mkt det blåser och viner.

TACK Humlan, just det där skymningsljuset, den blå timmen, är det så svårt att stå emot. Snö och solnedgång ... det är sååå underbart.
Det går inte att låta bli att plåta det, som du vet också.
OCH ja, jag minns många sådana stunder från Närpes på sportlov paj jullov. HELT ljuvligt.

Ja, det där som satt på I-95 i stormen. De hade fått hämta snö och smölta och dricka. Fått stänga av sina bilar och sen starta dem igen för att få värme. MEN de hade iaf sällskap av andra i samma båt.
Läste om hur man delat på laddare, vatten och hur ngn hade flera filtar i sin bil etc.
Nej räddningstjänst hade inte en chans där eftersom det var flera långtradare som lagt sig precis på tvären.
Den här stormen blev mkt större än de sagt innan att en skulle bli.
Så sant, det gav oss en tankeställare till vad vi har i bilen. När jag tittade sen vad vi har hittade jag två filtar i skuffen, ett tuggummi ... DET var allt, haha. Lite mer måste vi skaffa, phew ...

Stora kramar till dig Humlan!!

Annika said...

Yvonne:
Ja, det är så knäppt. I december var det som ett dåligt skömt nästan.
Tröttsamt när det blir så där som det INTE ska vara under så lång tid.
Nu känns det mer normalt och skönt.
Vill ju ha vinter på vintern.

Precis, inte alls överraskad över att Omicron dök på de unga på fligherna. Det är ju lång tid i luften och klart virus sprids då.
Omicron lär ju vara spå enormt smittsamt också.
Så ..
Precis, jag är glad att de är fyra tillsammans nu som är sjuka och kan hålla koll på varandra. Känns bra. Jag hade verkligen ogillat om hon bott ensam.
Vi får se vad hon säger idag då jag pratar med henne. Igår lät hon täppt och hes.
Men hon jobbar ändå (hemifrån alltså!!) och säger att hon orkar det.
Maten beställer de hem, lika bra det.


Ja, lika bra ni testar er nu.
OCH hoppas också att vingården kör det strikt. MEN på en vingård kan man ju ofta sitta ute och det är bra.
Låter som en underbar utflykt. Femrätters lunch!! LYX!!!
Så bra också detta med att umgås i bubblor. DET tror jag är a och o!!

HAHA, nej jag fattar att mina bilder får dig att rysa.
Vet att du inte gillar, hihi.
Tycker där märkligt ändå,, vi är väl på sgs samma breddgrad ändå är våra klimat så olika.
Vet ju att det har med strömmar, jetström och sånt att göra, men iaf!!
Så olika klimat.

JA, jag läste om Jämtland. Låter så hemskt, om de varnar så där så kan man ju bara tänka sig hur illa det blir.
DE som är vana vid vinter och snö. Inte som här.
HOPPAS det inte blir så illa som man tror. Snölov i Sverige ÄR ju ytterst ovanligt.

Njut av solstolen och din bok!!
OCH ha det riktigt mysigt imorgon!!

Kramar!!

Annika said...

Vackert med snö men jag läste också om de som satt fast hela natten i bilarna och det lät INTE kul - vill det sig illa kan man ju dö av det (om man kör slut på bensinen och inte har tillräckligt med kläder på sig)! Även om man inte dör så är det ett jädra jobbigt sätt att tillbringa natten :(.

Trist att Karolina och Mike fick Omicron! Får mig att oroa mig över min egen resa om några veckor och hur jag reser säkrast. Definitivt KN95-mask men undrar om man ska köra med visir också, om det gör nån skillnad? Och sen är ju frågan om man ska isolera sig ett tag när man väl landat... kanke är säkrare. Jag får väl prata om det hela med berörda parter. Bra att det inte är så illa för dem - jag är inte så orolig för egen del att få det utan mer för att överföra det till andra.

Jaja, får som sagt fundera lite på det där. Kul att du är tillbaka! Hoppas du får lite mer snö och kyla. Austin har varit lite väl vintrigt för mig - rått och mulet. Saknar mitt sommarväder ;).
Kram!

Annika said...

Bettan:
TACK Bettan, värmande ord från dig en kall vinterdag.
Sporrande också. Det är roligt att blogga igen!!

Ja, december var löjligt mild här. Inte klokt.
Nu är det bättre, men vi får se hur länge det varar.
Snön och kylan njuter jag av.
Men nu är det ju det mesta av den borta.
HOPPAS på mer, hehe.

Omicron ja, det känns som det är "dömt" på ngt sätt. Vi ska alla få den, så känns det onekligen.
BRA att du har munskydd.
Tror de hjälper mkt! Vet att de gör det.
Men såklart inte ombord på ett packat plan, men annars ...
BRA Bettan!!!
Jag har det alltid i affären och 99% av de som handlar också.
Sen, tänker inte gå på krogen eller sätta mig i en bar så länge vågen är så enorm som den ju ÄR nu.
PUST!!
Ja, Bettan, vi får göra det bästa av det. Trippelvaxxen SKA ju vara till vår fördel.
jag är också så glad över att K har så många omkring sig nu, de håller koll på varandra.

TACK för att du gillar mina bilder.
KRAMAR från mig!!

Annika said...

Monica:
VI ska hoppas det.
Pratade med henne igår då lät hon mkt täppt och hes.
Hon sa att det var som en vanlig förkylning. Hon orkade jobba (jobbar hemifrån). Idag har jag inte pratat med henne ännu.
JAG är mkt glad att de fyra bor ihop nu.
DET känns betryggande att de har koll på varenda. Vet att de beställer hem mat via postmates, instacart etc.
Ingen av dem gr ut, förutom med Zuko som måste rastas. Men jag vet att Steve har gjort ngn slags nedrustning för Zuko på balkongen, ungefär som på båtar du vet ...
Inte lätt det där- Jag hoppas att de snart ska må bra igen.
SÅ innerligt tacksam över att hon inte bor ensam.

Många kritiker och självutnämnda experter nu, Monica. Det är lätt att bli osams. SÅ jobbigt det är alltså.
Kan det inte bara lägga av nu, viruset.
KLART att man hjälper sina barn med handling, mat etc när de är sjuka. Man behöver sen inte få kritik av andra för det när det skett som det gjorde i dina vänners fall, alltså säkert. Inte klokt. men det här viruset ställer till i hur folk resonerar.


JA, det är bra att de unga därute i väst nu får antikroppar. DET ska nog skydda dem ett tag.
PLUS att de alla har trippelvaxx. Bra det.


TACK, ja jag njöt så jag njöt av snön som föll.
OCH av kylan.

SÅ glad att jag inte var ute och körde den dagen.
Så hemskt med alla som satt fast på motorvägen sen. Kan inte ens föreställa mig.
Svartis är såååå hemskt, så hemskt.
Och här har ju ingen vinterdäck heller.

Precis, återkommer imorgon igen med K-rapport.
HIHI!

Ha en fin ons dag, Monica!!

Annika said...

Bettan igen:
JAG MED!!!
Älskar den!!!

Annika said...

Annika:
Javisst, de som satt fast på I-95 den natten hade det inte för roligt. Många drar till sina jobba klädda endast i jobbklöder och tunna ytterkläder.
Klart de int hade en tanke på hur illa det skulle gå på em när de for hem. Snön vräkte ner.
det blev ju som en överraskning även för meteorlogerna,
Jag är såååååååå glad att vi inte behövde köra någonstans de där dagarna.
inga dödsfall skedde den natten just där iaf, läste dock om andra i DC området som faktiskt dog då. på småvägar, gick vilse etc. PÅ landsbygden utanför stan skedde detta.
OCH du vet ju hur smala somliga små vägar på landet kan vara.

Japp, Omicron galore hos de fyra i Hollywood nu.
Planen är ju så knökfulla. Varenda plats bokad. Inga covidtester krävs på inrikesflygen och sträckorna är LÅÅÅÅNGA.
Klart det finns där.
PUST!!
Jadu, jag vet inte vad som är bäst ombord ... Du får väl nästan räkna med det värsta och hoppas på det bästa.
Testa dig sedan etc.
Skit är vad det är.
Tror det är ganska OK om vi har trippel, men vem vet ... det är ju som ett lotteri, somliga blir knappt sjuka alls, och somliga blir SÅ sjuka.
STOP this!!!


TACK Annika!! Bli glad. DET är kul att vara tillbaka igen,
När vi var i Austin, då vi körde x-country då K lflyttade till CA, var det SÅÅÅÅÅÅ rått och regnigt i Austin våra två dagar där. Jösses vad vi frös.
HAHA.
MEN vi hade världens mysigaste AirBnB, varmt och gosigt och MYSIGT. Sen körde vi runt stan ändå i regnet. KALLT.
Fattar att du saknar vädret i SoCal!!


Kramar!!

Channal said...

Fantastiska vinterbilder! Vi fick snö men idag blev det +3! Trist!!

Jag tror att omikron är början på slutet. Den sprids otroligt snabbt, men väldigt många i samhället har nu ett grundskydd, antingen genom vaccination eller efter genomgången infektion. Det är stor skillnad från pandemins början. Men ovaccinerade och immunologiskt nedsatta personer kan fortfarande bli allvarligt sjuka. Annars är omikron lindrig. Efter detta är vi fria från covid tror jag. KryaKramar till Karolina och hoppas ni håller er krya.

KRAMAR Anna

Annika said...

Channal:
TACK!!
Ja det var såå fint då det kom. Älskar snön. Jag vet, varför får den inte ligga kvar när den kommer? SÅ trist.
Samma här. Alltid.

Vet inte vad jag ska säga, eller tro. men det känns som att det knappt går att bärga sig emot det längre. Som att det ska gå över oss alla.
Vaxxet är ju bara skydd om man har tre doser. De som fick andra sprutan för mer än 6 mån sen har inte mkt kvar, om ens ngt. Boostern verkar skydda sådär om vi ska vara ärliga.
Ja, Omicron är mkt lindrigare än Alpha och Delta. Tur det för oss, den verkar ju vilja drabba alla.
Hoppas innerligt du har rätt, Anna. Jag är inte lika optimistisk som du, tyvärr.

har inte talat med K ännu idag. Hoppas att det är bättre än igår.

Kramar från mig!!

BP said...

Nu fick du din efterlängtade vinter, och det med besked. Från det ena extrema vädret till det andra. Snacka om klimatförändringar...

Osis med att Karolina får Covid-19. Det sägs ju att enda sättet att bli av med viruseländet är att alla i hela världen antingen vaccineras alternativt att alla drabbas.

Nu är ju Karolina och hennes kompisar både vaccinerade och unga. Så jag gissar att de klarar sig lindrigt undan. Tyvärr är det ju så att trängsel, speciellt i ett flygplan är en bra grogrund för Covid-19. Man är ju sååååååå trött på det...
Håller tummarna att du och Peter kommer klara sig.

Brysselkakan said...

Attans... Så alla hos K är sjuka nu då.
Hoppas de inte blir allt för sjuka och att det går över fort.

Och snö hos dig. Förstår att du är glad! Här töar det i rekordfart och ska göra några dagar plus att det ska bli blåsigt.

Elisabeth said...

Trist att Karolina och de andra blivit smittade, men med tre sprutor kommer symtomen förhoppningsvis vara milda.

Förresten, på tal om att äta och dricka på kollektiva färdmedel: för någon vecka sedan läste jag att Frankrike skulle införa förbud mot att äta och dricka på tåg och bussar (oklart med flygen), just för att folk aldrig ska ta av sig maskerna. Kul om man måste åka fyra, fem timmar - man blir ju i alla fall törstig på den tiden... Jaja, det är så mycket konstigheter med detta att jag (nästan) slutat förvånas. Överväger dock att sluta läsa alla nyheter om corona, jag blir bara irriterad och känner liksom hur det börjar pysa ur öronen och att hornen börjar växa ut i pannan.

Ni hade verkligen en riktig snöstorm! Förstår att den gladde dig! 17-22 grader hos dig såhär års låter helt absurt och jag förstår hur du menar med äckligt. Så kan det bli i Sverige också om det är alldeles för varma temperaturer i september. Här hade vi ju för övrigt en kall jul, men nu är det mildväder på gång, vilket jag förstås uppskattar, haha.

Annika said...

BP:
JA!! Jag fick den!!
Så härligt och med besked. YAY!
Mer i kommande, tror jag.
VERKLIGEN, snacka om klimatförändringar.
Så konstig vinter.

JAPP, så är det. tror att vi alla kommer att åka på skiten till slut.
Vaxxet verkar ju hjälpa så där, i all ärlighet. Det hindrar säkert svår sjukdom och död. Men ...
Ja, Karolina och co åkte på det och de mår väl sådär. Inte så roligt :-(
EXAKT, planet kan vi skylla mkt på. De packar dem till max och då hjälper inga masker alls.
SUCK.
TACK för de hållna tummarna. Detsamma går till dig. Må vi klara oss!!

Annika said...

Brysselkakan:
Precis, alla fyra däckade.
De mår sådär :-(

Snö var det, det mesta borta.
Men högar och is kvar.
Imorgon ska det bli 10 grader varmt. Till helgen snö.
Upp och ner som alltid.

trist med tö hos er, men du är nog rätt nöjd :-)

Annika said...

Elisabeth:
ja, nu är de sjuka därute i LA.
Inte så kul.
De mår sådär :-(

Alltså, packar man ett plan till sista plats, eller tåg eller buss, kan man inte undvika sjukdom även med mask på hela tiden.
Gud så larvigt drag av Frankrike. DET är trängseln som gör skiten.
Sen är munskydd ett bra skydd med avstånd.
Och ja, flyger man eller åker tåg i 4-5 timmar måste man ju för tusan kunna dricka och äta ngn ggn.
MORR!!
JAPP, ska också dra ner på att ens läsa rubriker om corona. SÅ less!!

Det är ngt så sjukt obehagligt när det blir sådär varmt då det inte ska vara det. SOM du säger, i sept hemma. Minns ju år jag varit hemma i sept och det nästan varit 30 grader. Det blir så fel det bara kan vara. Man märker att naturen får lite fnatt av det också.
Ni hade en vit och vacker jul, det vet jag. Avis på det.
Mildväder inte kul, kommer så mkt skit och halka av det när snö och is ska smälta och sen frysa på. Inte kul.

Susjos said...

Å så trist med detta virus, snacka om att man är trött på den nu. Tråkigt att Karolina och alla grabbar har drabbats av det, men som du säger, det är nog tur att de är vaccinerade och kanske slipper bli svårt sjuka.
Min man kom hem idag från jobbet och är jättesnuvig, suck! Han får sova i gästrummet i natt. Han försökte beställa ett covidtest via appen "alltid öppet" men allt är fullbokat dvs att få hämta på ett apotek av en frisk person dvs jag, eller åka till en drive-thru, också fullbokat, galet!
Jag vill verkligen inte bli sjuk nu när jag väntar på operation!

Vilka vinterbilder du visar oss, och den blå timmen är fantastisk vacker, men snöstorm är inte så kul, stackars dem som fick sitta i sina bilar så länge som du skrev om, jösses!!!
Kul att du är tillbaka på din blogg igen!
Sköt om dej och hoppas att Karolina och grabbarna snart känner sig bättre!
Kram

Bloggblad said...

Fantastiska bilder! Visst är dr vackert på vintern, men jag längtar efter våren ändå! Så less på att bulsa på mig en massa kläder. Nu har det varit snorhalt i flera dagar. I dag var det noll grader och moddigt och svårt att gå.

Hoppas deras smitta går över snabbt! Unga och vaccinerade ... det ska inte vara några problem då.

Annika said...

Susjos:
Eller hur?

oändligt less och urtrött.
Precis, tur att de unga därute i CA har trippelvaxx. Så glad för det.
DET är precis samma här, det går inte att få tag på tester. Knappt går det att få tid heller.
Helt galet som det är.
HOPPAS din man inte har det. Har han tredje dosen?
NEJ du FÅR inte bli sjuk nu när du snart ska opereras.


TACK, ja vintern är ljuvlig och jag älskar att fota den.
SÅÅÅÅÅ hemskt att sitta fast i sin bil i över ett dygn, kan inte ens föreställa mig.

TACK för dina rara ord, det känns kul att blogga igen-

Kramar!!

Annika said...

Marianne:
TACK!!
Så roligt att du gillar fotona.
Har ingen vårlängtan här :-)
MEN hatar såklart HALKAN som kommer i vinterns fotspår. Livrädd för att ramla ch slå mig.

Hoppas att de unga därute i väster ska klara skivan bra. Tror nig att det ska gå bra, men känns sådär att vara så långt borta.