Thursday, July 16, 2020

I den lilla, lilla täppan, Viruset, Karolina, Vinféer, Just NU och Bloggledigt.

Godmorgon torsdag!!
*   I min lilla täppa!


I min lilla trädgård blommar gardenian nu. Jag är så glad för det. Det finns nästan inget som doftar som gardenior, de är som den finaste parfym.
Dessutom har den ju så vackra blommor likaså.
Jag har haft gardenior i kruka förr, men aldrig lyckats med blomningen. Men i år verkar jag ha fått tag på ett bra exemplar av den.
Den verkar trivas i mitt lilla hörn.Täppan får mer omvårdnad i år än vad den brukar få. I år är jag här hela sommaren och kan ägna tid åt den.
I vanliga fall drar jag min kos till den höga nord. Peter har inte riktigt intresse för trädgårdsskötsel, han brukar rensa ogräs, men det är ungefär allt. Faktum är att han inte har tid heller. Vattnat har han alltid gjort, såklart!!
I sommar kan jag spilla så mycket krut jag vill på den lilla plätten.
Så, så får det bli.

Mysfaktorn är viktgast. Det är här jag sitter i skuggan av höga cypresser och intar mitt morgonkaffe. I många år ville jag ha bort cypresserna. MEN numera är jag SÅÅÅ glad över att jag har dem. De skuggar så bra på morgonen då jag vill sitta där. De hindrar också köket från att bada i solgass.

I min lilla täppa växer salvia likaså, och de drar till sig getingar, bin och humlor.  DET gör mig glad!

*   Viruset …


Livet under Det Svarta Paraplyet bara fortsätter. Vi ser ingen avmattning alls. I somliga stater kokar det.
Viruset frodas utan hejd och sans i södern och mellanvästern, i det så kallade “bibelbältet”, samt i Arizona och Kalifornien.
I andra delar av landet har man viruset under kontroll, iallafall delvis.
Här där jag bor är det kontrollerat.  För tillfället, är det säkrast att tillägga. Jag är övertygad om att det är tack vare att många följer reglerna. Det här med munskydd till exempel. Vi har krav på att vi MÅSTE ha på sådana i affärer och i allmänna rum.
I vissa butiker kommer man inte ens IN om man inte har munskydd. Helt rätt, tycker jag, SÅ ska det vara.
DET är bevisat att de hjälper i spridandet mot COVID.
I andra delar av landet vägrar folk att bära munskydd och följa restriktioner.  De finns åtskilliga som tror att viruset är fejkat och en riktig HOAX.  Otroligt va? Men inte desto mindre sant.
Sedan är det också de yngre som inte tar det på allvar utan festar på som vanligt i exempelvis Florida.
Illa. MYCKET ILLA.

I dagsläget tycker jag läget ser mörkare ut än någonsin här i US. Inte bra alls. Jag blir så uppgiven.
Make IT stop!
OCH varför kan folk inte LYSSNA!!


Jag vill absolut inte att stater ska börja slå igen, stänga allt.  DET tror jag är helt fel väg, det var fel att stänga ner som man gjorde redan från början.  Vi skulle aldrig ha låst igen och bommat som vi gjorde.
Men, det är min åsikt.  Jag hoppas vid ALLT att vi inte ska behöva gå kräftgång nu.

*   Karolina

Det var flera av er som frågade om Karolina igår. TACK för det!!
Karolinas arbetsplats har inte varit förskonad från COVID, nej. En kompis till Karolina är sjuk i COVID-19 nu. Hon är 23 år gammal. De enda symptomen hon HAR (än så länge) är att smak och lukt är borta. Hon sitter isolerad hemma i sin lilla lägenhet någonstans i LA där hon bor ensam. Hennes föräldrar är i Minnesota, och jag kan bara föreställa mig hur OROLIGA de måste vara.

Karolina och hennes övriga arbetskamrater är testade nu. Och idag kommer svaret …
Om jag är orolig? Sådär. Känns olustigt allting, men jag är inte jätterädd eller jätteorolig.

I Kalifornien har de således tyvärr fått stänga ner många, många ställen igen. Det beror ju på alla infektioner som dykt upp i staten under senare tid. Inte bra, inte bra ALLS då en stat måste backa.
Man kan inte längre sitta inomhus och äta. Det är bara uteserveringar som är öppna. Karolina jobbar på, med munskydd, visir och latexhandskar. DET är varmt och det är jobbigt.
Kunderna är inte speciellt trevliga, säger hon. Dricksen är sämre än någonsin ...

Film och TV-industrin ligger nere. Det råder total stiltje där.
MEN snart flyttar hon iallafall!! Till en fin fyra som hon ska dela med två tjejkompisar.  En av tjejerna gick hon på Elon University med, och den andra tjejen kommer från Texas.  Lägenheten ligger på tredje våningen.   Det finns pool på lägenhetsområdet och alla tre tjejerna får varsin parkeringsplats till sina bilar. BRA det. I LA är det annars nästan lika illa som i Stockholm då det kommer till boendeparkering.

Vi tror inte att vi kommer att ses i sommar. Vi vet verkligen inte när vi kommer att träffas härnäst. Blir det ens till Thanksgiving och/eller jul? Vi vet faktiskt inte.
Galna tider.

*   Vinféer!

Häromdagen läste jag om ett KUL och nytt fenomen som dykt upp i suburbia runt om USA i samband med krisen.
Rätt som det är kan det komma en Wine Fairy (läs mer om det här) på besök, en vinfé alltså! HAHA.
Vinféen är—OM du lyckas få syn på henne— iklädd vingar, tiara och tutu. Hon har ofta ett trollspö i handen. MEN det hon lämnar vid din trappa är VIN!!
Hon knackar på din dörr och springer/flyger sen iväg. Snabbt, snabbt.
När du öppnar hittar du en vinflaska, eller en liten korg med vin och delikatesser, vid din dörr.

Ingen vinfé har varit hos mig. ÄN.
Hoppas att hon kommer!
OM hon kommer ska jag också ansöka om att bli vinfé! HAHA!
Pay it forward, liksom

EN kul grej ÄR det iallafall.
Bilder från Goodnewsnetwork.com*   Här och NU!!

Här kommer bilder jag har tagit under mina rundor i veckan.  Numera är jag ju på språng--och ute--redan 6:30 på morgonen.
Love it!!Det har varit väldigt varma, men fina morgnar, denna vecka.  Den här bilden knäppte jag vild Lake Thoreau i måndags.


OCH badliv vid Lake Audubon.


Golfbanan vid 6:40 eller så ...

Lake Thoreau.


UNDERBARA och LJUVLIGA blommor nere vid Lake Thoreau.  Dessa kallas för Rose-of-Sharon och är en slags hibiskus.  ÄLSKAR DEM!!!!

De finns i vitt och rosa ... ÅÅÅ!!!


Lake Audubon igårmorse.
OCH så hortensior givetvis!!

Lake Audubon igår.


Vid området som går under namnet, The Wharf.
*   Långhelg från bloggen!

Imorgon, fredag, tar jag lite ledigt härifrån. Det kan nog bli en del lediga fredagar framöver för min del.
Inte alla fredagar, tror jag. MEN många nu under sommaren.

Ibland går jag in på småvägar som går genom olika villa och radhusområden.  Igår gick jag här.  Området ligger precis vid South Lakes High School.  


OCH då fick jag syn på denna LJUVLIGA veranda.  Jag dog nästan.  DET här är min stil!!  Jag älskar det, ÄLSKAR det!! Underbara ljuvlighet!!!
Alltså, JAAAAA!!!!!  OM jag hade en sån veranda skulle jag ha det så!!  LOVELY!!!Vi hörs igen på tisdag!
Ha en riktigt TREVLIG och BRA helg!!!

29 comments:

Från Glam till Damm said...

Hej!
Vilka vackra bilder du bjuder på i vanlig ordning Älskar Gardenia...och den doften.

Jag förstår att det måste kännas kontstigt att ha dottern så långt borta i dessa tider och vad skönt att flickorna skall få sådant bra boende. Men oj så orolig jag hade varit om jag vore den covid-sjuka flickans mamma och om min dotter suttit ensam i en lägenhet sjuk.

Verandan! Jag älskar den! Ser ut som något ur en heminredningstidning nästan. Verkligen Amerikana. Så fint. Bara att kopiera :-)

HA det gott! Stay safe!

Karmen, Anneli

Anonymous said...

Yvonne said....

Så mysigt du/ni har det i er täppa, och gardenia, wow, vilken doft de har. Stäppsalvia hade jag tänkt få tag i här också, men när jag kom till skott var de slut hos Växtförsäljningen. Hibiskusar brukar jag köpa i Spanien och ha i krukor, så vackra. Finns verkligen mycket att välja på, nästan så det blir svårt att välja när man går in på ett växtcenter.

Ja du, man undrar när och hur detta ska sluta. Lugnar det sig någonstans så poppar nya smitthärdar upp på något annat ställe. Här tycker jag iaf att folk sköter sig hyfsat vad gäller avstånd och ute på cafeér och restauranger också. Så tråkigt att det aldrig tar slut. Vaccin är nog det man får hoppas på, men vem vill vara försökskanin på att testa det, inte jag iaf? Känns lite som det är en tävling om vem som först ska få fram ett och därmed göra stora pengar snabbt.

Trist med att hela filmvärlden står still, tur att Karolina har ett jobb iaf, säkert många som står helt utan det också. Trist att dricksen minskar då det är en viktig del av lönen i USA. Ett dumt system tycker jag, människor måste få en lön de kan leva av och sen att dricksen, om servicen är bra, blir lite grädde på moset. Måste vara lite stressande att aldrig veta hur mycket man får in och i dessa dagar ännu värre.

Så fina bilder på dina promenader, gick och tittade runt igår när jag gick här i vår del av Åkersberga men inte hittade jag något utöver det vanliga , ha, ha, ha.

Ha en trevlig långhelg nu och här väntar vi med spänning på resultatet av Antikroppstestet igår på KS, kanske imorgon om vi har tur. Gick verkligen som smort där, provtagning i en gammal del där det inte var några människor i stort sett. Minst 2 m mellan alla, 2 fick gå fram till receptionen, koll av ID, fick ett rör och blev uppropad direkt av en tjej med visir, handskar mm. Tog provet, sen var det klart. Ut åt andra hållet än man kom in från, så inga möten där och vips stod vi utanför och på väg mot parkeringen. Tog totalt max 7-8 minuter från det vi gick in i byggnaden. Imponerande måste jag säga.

Stor kram från mig och här lovas +25 idag och imorgon, yippi!

Humlan said...

En sådan här sommar är det ändå härligt att du har en trivsam trädgård med fina uteplatser och att du har dina fina promenadvägar som du kan röra dig i och upptäcka nya delar av. Jag vill också ha den där verandan, det är ju så man vill ha sitt sommarrum!

Roligt att höra lite om Karolina. Visst är det skönt att hon har ett jobb, men det låter ju inte roligt med snåla och otrevliga kunder! Så roligt att hon ska flytta och jag hoppas att de kommer att trivas där och med varandra!
Vi vet ju inte vad som händer med pandemin och man kan tycka och tro om olika åtgärder, men det finns nog inget som är perfekt och kanske inte bara ett rätt. Jag tror du har rätt i att ni ligger bra till för att ni följer restriktioner och regler, och jag är rädd för att vi i Sverige kommer att "straffas" för att så många struntar i de regler som vi har. Alltför många tycker att det är ett eget val ...

Vilken trevlig idé med en vinfé som kommer och hälsar på, lite glädjespridning mitt i allt detta.

Nu önskar jag dig en bra torsdag. Här ska det bli varmare och soligare i dag, och jag är trött efter gårdagens aktiviteter, så jag planerar att ta en bok och sätta mig på uteplatsen bara jag kan slita mig från datorn. :-) Sedan får dagen bli som den blir, en lugn och skön dag med andra ord.

KRAMAR!

Erica said...

* Vad mysigt med en trädgård full med blommor :-) Så roligt när man lyckas med blomningen och att hålla växterna vid liv.
Just nu drömmer jag verkligen om att bo i ett hus på landet, och i trädgården ha en massa blommor, växter, blommande träd (våren), bärbuskar och en örtträdgård (ja, jag kanske drömmer om att prova på självhushåll ;-)).
Kruxet är bara att jag skulle vara tvungen anställa en trädgårdsmästare, då jag bokstavligen skulle ha tagit död på allting första månaden.
Jag har motsatsen till gröna fingrar, tyvärr.
Därför älskar jag att läsa om människor som du, som är så duktiga på att hålla vackra trädgårdar vid liv :-D

* Usch vad hemskt att denna sjukdom verkar göra ett uppsving nu på många ställen. Kan det inte bara försvinna snart!!
Och vad trist när det är många som inte följer restriktionerna; det gör ju att det hela drar ut på tiden extra mycket.
Jag tror absolut det kan ha med sommaren att göra... Dels har det gått så pass lång tid att folk blir bekväma igen med att röra sig friare. Och dels vill folk inte stanna inne i sommarvädret.
Som jag förstått det har Sverige det problemet just nu... Folk håller restriktionerna sämre och sämre. Man trängs på typiska sommarställen, som t.ex. stränder och uteserveringar. Jag läste dessutom någon rubrik (läste ej artiklarna) att det typ aldrig varit så mycket folk på Gekås Ullared som det är nu. Hur sjutton tänker folk egentligen??? Vi använder ju inte ens munskydd här, så där är det trängsel inomhus utan några skydd.
Angående munskydden här så tror jag de flesta inte använder dem pga att Folkhälsomyndigheten inte lagt några rekommendationer om dem. De har hittills hållit fast vid att munskydd inger falsk säkerhet.
Jag tror att om FHM skulle vända i frågan, så skulle fler använda munskydd här också.

* Vad skönt att Karolina hittills klarat sig från covid. Håller tummarna att hennes test är negativt. Kan tänka mig att man är nervös när viruset kommit in på ens arbetsplats och någon man känner fått det.
Men vad skönt i alla fall att kompisen verkar ha de milda symptomen (än så länge). Hoppas hon klarar sig från fler symptom, som andningssvårigheter.
Undrar dock hur det kommer sig att man som kund på en restaurang är otrevligare än vanligt i sådana här tider. Logiskt sett tycker jag ju att man borde vara extra trevlig mot serveringspersonalen. Jag är gode säker på att jag skulle ge lite EXTRA dricks just nu; just för att visa min uppskattning över deras serviceanda trots nuvarande arbetssituation. CRED till alla som jobbar inom serviceyrken!!

* Wine fairies låter som en kul idé. I alla fall ett sätt att lätta upp stämningen.
Det enda jag tänker är dock att man är säker på att personerna man lämnar till inte har haft några problem med alkohol... (om lämnandet sker till random personer).
Tänkte att även om sådant sker inom ett grannskap så kan det ju vara svårt att veta, då den typen av problem ofta är något man håller hemligt för alla utanför familjen.
Men jag håller med om att det är en kul grej; lättsamt såhär i mörka tider.

* De avslutande bilderna är toppenfina, som vanligt! Alltid så roligt att få följa med i ditt närområde :-D
Husen på de tre sista bilderna var så SÖTA!! Och jag håller med om verandan! Så SÖT!


Hoppas du får en mycket fin sommarhelg!
Kramar /Erica

Monica said...

Så fint det blommar och grönskar både i dina omgivningar och i din trädgård. Gardenia är så otroligt vacker, du får njuta av den. Skönt för K att flytta där det finns mer de behöver, parkering och sådant, men förstår vad svårt och konstigt det är att inget veta om när ni kan träffas.
Vi pratade igår och såg viruset igen på foto, ja usch säger jag och väldigt lite pratar man om egentligen hur och att det kan fara över hela världen från ett land. Bara DT som säger något ibland om landet.
Det är märkligt livet, viruset ser mer ut som en kardborre i elektronmikroskop än en "krona", så kan man färga och greja, förstora och göra en tavla om man vill, ja sånt finns alltid på väggarna på labben. Alla celler är vackra och intressanta när de färgas, särskilt kroppens egna.Men det är dött detta virus på ett sätt, har ingen egen livskraft men söker levande celler både på djur och människa och kan i princip ta över en hel värld. Det är ofattbart om vi tänker efter. Och rent hemskt. Och faktum är att vi vet inte särskilt mycket mer idag än för hundra år sedan. Eller ännu längre tillbaka. Alla gissar och talar, forskar på sitt sätt och en viss tävlan är det att hitta botemedel och det kommer gladbudskap men de är fel. Vetenskapen är ju mest försök och mycket tro och en del kunskap men i detta vet ingen hur viruset agerar, vi väljer denna riktning nu, nej fel, och så en ny väg, fel igen. Och igen att ett virus som är några miljarddelar av en meter kan ta över världen. Det är bara ofattbart för alla. Och vad sårbara vi är. Och hur viktig är då inte säkerheten på alla laboratorier i hela världen som arbetar med dem ständigt? Jo extrem säkerhet ska det vara.

Jag tror inte vi utplånas av detta, jag tror inte det är slutet utan på något sätt avtar det och det utan att ett vaccin uppfunnits, om det kommer ett så är det förmodligen inte fullständigt eller släpps för tidigt så det ger biverkningar som svininfluensans. Som i sin tur inte direkt räddade någon men gav livslång sjukdom till minst 500 barn i Sverige och fler i andra länder. Jag hörde på Sommar, Sofia Wistams dotter drabbades av detta, var ett mycket intressant program, hon har stor livserfarenhet, var mycket bättre och moget än sjuksköterskans från Eskilstuna, säger inget mer:-).

Men en dag ska detta virus avta tror jag och kanske om det inte försvinner så slutar det att drabba människan men när kan vi undra. Tror egentligen att det ser väldigt lika ut över hela världen men att vi har helt olika levnadsförhållanden och olika hjälp och skydd. Bara mängden hemlösa, de saknar både toaletter och vatten att tvätta sig med och många andra har det svårt i världen. Så därför borde ju folk som har resurser skydda både sig själva och andra och vara hänsynsfulla och ta in den information som finns, ja grundläggande i hygien borde ju alla fatta när minsta barn gör det.

Det tror jag är det viktiga att ha god hygien och tänka mer än en gång.

Och detta pågår i den vackra sommaren, jag är som du, har koll på dagarna men särskilt långt framåt går inte att tänka, tänker mer på att göra det som går idag, ta vara på tiden som på ett sätt stjäls ifrån oss. Tror utbildningar och sådant måste komma igång, länderna tappar för mycket kunskap och de unga blir husvilla och hängande i luften om de inte får något konkret.

Ja och nu önskar jag dig en bra helg Annika, tycker du gör så rätt med alla powerpromenader och du ser naturen under dem och så har du det så fint på decket, ta hand om er.

Monica said...

Ja det är jag Monica, engelsktporslin, men blev utloggad under tiden jag skrev och sände inte då för förra gången försvann allt när det hände, så nu klickade jag på bussar och allt vad det var med Monica bara och det gick:-)

Taina said...

Tänk så skönt det är när jag tittar in hos dig Annika. Dessa bilder alltså! Jag suger åt mig av alla vackra motiv som du lyckas fånga. Den där verandan är to die for. Sådana har jag sett en del av här på ön och i det lilla samhället som kallas för Thousand Island Park med alla sina Viktorianska byggnader och urtjusiga verandor, stora som små.

Stackars Karolina. Hon kämpar på hon. Så gör Bella med. Tufft att jobba inom restaurangbranschen och i Sverige är det många som skiter i munskydd eller avstånd. Jag är så orolig för Bella när hon jobbar. Samma här, vet inte när jag ska få träffa henne och barnbarnet. Jul?

Du pysslar på i din trädgård nu när det inte blivit någon resa över pölen. Känns säkert konstigt för du har väl åkt varje sommar?

Ha en skön och avkopplande helg och så säger vi Fuck COVID!

Kram kram

Jenny Gotland said...

Salvia har jag funderat på, försöker plantera så det går i blåvioletta toner och jag tycker Salvian är fin. Det blir mycket lavendel, fästingar gillar inte den doften.:-)

Skönt för K att få flytta, något positivt i dessa dagar. Det låter som att hon byter upp sig, hon har väl bott på markplan tidigare? Pool och parkering - toppen!

Någon expert sa i någon nyhetssändning att han trodde att vi skulle få leva med corona till oktober-november. Önskar att vi också skulle ha munskydd här, åtminstone i affärer o dyl. Jag tror att de säger att vi inte skall ha det för att det inga finns, slut i lager på vartenda apotek. Gotland är fruktansvärt just nu sett till folk och trängsel. Precis som en vanlig sommar just nu, tom pågående Stockholmsvecka... Det kommer säkert att öka med bekräftade fall här också när folk inte bryr sig om att hålla avstånd.

Så mysigt att promenera inne i bostadskvarteren, det är så roligt att se hur folk har det. Ibland får man riktigt bra tips och ibland kliar det i fingrarna då man vill fixa till.��

Hoppas ni får en fin helg!

Annika said...

Anneli.
Gardenior. Underbara härlighet.
DEN doften!!
AAAHHH!!

Det är lite svajigt att ha K i CA. MEN det måste gå det med. Hon har en jättefin pojkvän, och det är jag glad för.
Hon klarar skivan, klagar inte.
MEN skulle hon bli sjuk, ja då skulle jag bli mer än rolig. Tänker på hennes arb.kamrat som är ensam i en liten lgh och föräldrarna i MN. Tufft läge alltså. Det är lätt att sätta sig in i hur de måste känna nu.
Tjejen har iaf fortsatt lätta symptom. Hoppas det fortsätter så.

VISST är verandan fin!! Jag nästan skrek då jag såg den. Kan inte kopiera den så bra, jag har ingen sådan veranda med tak och staket. MEN jag ÄLSKAR det!!
HIHI!!!

Du också, ha det toppen och jättefint!!
Kramar!

Annika said...

Yvonne:
Jag kan tänka mig att du har många av de blommor jag har i Spanien. Jag har också hibiskus i kruka och
älskar att ha en sådan. Den bjuder på så vackra blommor varje dag.
Jag får vattna ofta, ibland två ggr om dagen.

Nej, Det Svarta Paraplyet är och förblir svart.
Känns iaf som om Europa har lite bättre bukt med det hela än vad vi har.
SUCK.
Vaccin ja, bromsmedicin.
De som är försökskaniner är modiga som bara den!!
Kommer ju ihåg när svininfluensan kom, det vaccinet fick många lida för sen eftersom det togs fram så snabbt. Inte bra.


Visst, bra att K har jobb. Hon har ett tillfälligt extrajobb också. MEN vad jag önskar att industrin kommer igång igen!!
HOPPLÖST är det allting.
OCH ja, visst är det märkligt md drickssysstemet. I CA har de iaf en hyfsat grundlön. De hade hon inte i VA. Här drog hon in rubbet via dricks. Det är märkliga människor som de har som gäster nu.
Trist.

TACK, haha. Ibland får man spana efter detaljer på rundorna. Men du hade iaf fått en fint klippt slänt. ALLTID ngt!
Gillar utsikten från ert hus!!

YAY!!!
Du måste tala o hur det går med era resultat. VILL VETA.
Bra iaf att det gick snabbt och bra och att det var säkert!!!

Kramar!!

Annika said...

Humlan:
Men absolut, jag prisar detta faktum varje dag. Glad att jag bor just här. Jag har uteplatser, jag har natur, jag har så fina vägar att gå på.
Innerligt tacksam.
Jag vet, den verandan går inte av för hackor. Jag har gått där förr, inte så ofta, men hyfsat ofta. Det måste vara ngn som flyttat in hyfsat nyligen. SÅÅÅ in i bänken fint. Min stil totalt.
OM jag hade en sådan veranda skulle jag göra så, men jag har inget tak över min, ingen reling, Inget sånt.
Den där stilen passar perfekt på det radhuset. Måste gå förbli igen snart och spana in hur de har det baksidan.

Karolina hankar sig fram. Klagar inte.
Har en fin pojkvän som verkligen finns där för henne. OCH bra vänner. Jag är glad att hon flyttar nu. Hon hade inte så roligt med sina fd lgh-kompisar. Eller de bor ihop en månad till, men sen ...
ATT industrin ligger nere är ju för trist.
USCH, orkar knappt tänka på det heller ...


Ja, du ser ju hur det går här, Humlan. Det brinner i de stater där folk inte följer reglerna. OM de bara följde dem såg jag att experterna säger att det skulle kunna stabiliseras på 1-2 mån.
FATTAR inte hur de tänker som inte följer dem?
Jag är glad att jag bor där jag bor, måste jag säga. DET kan slå till hårt här med, så jag säger inget om det ...
Men det verkar som om NE US och Mid atlantic har en viss koll.
Vet du vad jag ibland tänker, jag tänker att Sverige kanske ändå gjort rätt?? Det är bara vad jag flummar med i min flumskalle. MEN ibland tror jag att ni inte kommer drabbas så hårt av en ev andra våg. Att man kanske gjorde rätt där m att inte stänga ner. Sen, Sverige har gjort massor med fel och har massor att skämmas för, de äldre har de svikit totalt. OCH man hr alldeles för många dödsfall.
Men ja. tiden får förtälja. ATT folk därhemma inte följer regler fatta jag lika lite som att folk inte följer dem här. jag har ju sett bilder från barer och platser--galet. OCH fr ULLARED. Milde tid.
Humlan, måtte det bli ett ljus snart ...


GÖR det, sätt dig med en bok och ta det lugnt. Låter superbra!!

Kramar till dig!!

Annika said...

Erica:
TACK!!
Jamen det är roligt. Roligt att se när det växer, och att känna dofter!
Gillar det.
Erica, man kan absolut träna upp gröna fingrar :-D
Lovar!
Jag hoppas att du får en liten täppa att dona i. Så skönt för själen!!


Ja, det är nog samma här. Sommaren gör att folk samlas på uteserveringar, beacher etc.
OCH ffa yngre, och det är ju de som sprider viruset nu.
Munskydd, det borde man använda hemma också. DU blir inte skyddad av att bära det, men du skyddar andra. OCH bär andra så skyddar de dig.
Detta har bevisats vara mkt effektivit.
Läste om en liten stad i Tyskland tex som var svårt härjad av covid. SEN bestämde borgmästaren att alla skulle ha munskydd på allmänna platser, affärer etc. OCH fallen sjönk som stenar.
Det är bevisat här med i de stater där de verkligen påivras. SÅ jag är helt och hållet med på det tåget.
Har på mig bandana när jag är ute och går. Möter jag en person med mask drar jag min scarf över näsa och mun också.
Men utomhus lär det ju verkligen inte smitta lätt.
Inomhus och trånga utrymmen, det är en annan femma.
MAKE it STOP!!!
Ja du vet ... det räcker nu!!

Karolina fick negativt på testet.
Skönt.
Tjejen som har covid har fortsatt bara lätta symptom.
Visst är dt konstigt att folk är så otrevliga. En gåta. FATTAR det inte.
Det är som om det är de allra otrevligaste som väljer att gå ut nu, iaf till PT där K jobbar.
OCH att de är så snåla med dricksen, det är OCKSÅ en gåta. Obegripligt.
Ja heder åt dem som jobbar inom service. SOM DU!!!


Dt förstås, man får hoppas att personen som tar emot vinet inte är alkis, hehe.
Nej, men oftast kanske man vet ...
I artikeln står det att man kan gå få uppgifter om vilka viner ngn gillar via olika mailinglistor från vinbutiker etc.
En kul grej är det, och jag hoppas att vinfen kommer till mig, haha!!
YAY!!
Isf ska jag också bli vinfe!!

TACK fina gulliga Erica!!
Stora kramar från mig!!!

Annika said...

Monica:
Undrade just om det vara en ny Monica som kommit in, hihi!!
MEN det var ju DU!! SÅ roligt!! Härligt!!

TACK!!
ja, tur att jag har den lilla täppan nu. OCH att jag kan spilla lite mer krut där.
Gardenian doftar sååå gott. Älskar den.
Sen är den så vacker också.

Absolut, corona är ett vackert virus i uppförstoring. Verkligen som en strålning runt det.
Det verkar fastna som en kardborre också där det får fäste. HUA.
Som du ju säger, och VET, gäller det många virus o celler. Att de är vackra i mikroskop.
Sen har du ju som alltid rätt i din vetskap och klokskap.
Att man inte vet ngt om det hela. Att ett osaligt virus kan ta över en hel värld.
Kunskap finns inte än, det är så nytt.
OCH som du säger, alla gissar och tror.
Säkerhet på labben måste ju vara enorm. Du vet vad du talar om.


Jag tror som du, Monica, det kommer inte tt utplåna oss. DET har jag aldrig trott. Inte ngn ggn. Men det verkar som om alla ska igenom en skärseld av detta slag. Vem har sagt att inte vi skulle drabbas?
För 100 år sen var det Spanska sjukan. Innan dess andra virus. För 35 år sen var det HIV som skrämde vettet ur oss.

Svininfluensan, ja.
Minns det sååå tydligt.
Att vaccinet togs fram snabbt, och att folk verkligen fick sota för det. OCH gör det än idag. Har inte lyssnat på Sofia W. Ska göra det.
Nej, vaccin måste få ta sin tid.

Hygienen ja, tror det är så in i bomben viktigt att vara noga där. OCH det är jag verkligen. NITISK.
OCH att följa restriktioner. NOGA!

Absolut, Monica. Skolorna måste rulla igång. DE följer som kommer om de inte gör det blir värre än själva viruset i sig. TROR inte heller på nedslängda samhällen.
Samma där, blir katastrof i slutändan.

Ja, precis, om somrarna förr brukade man vara dagvill. Inte nu. Jag har stenkoll på dagar och veckor. DET går inte att planera längre fram än fem dagar.
Så känns det.

MAKE it STOP!!!


Tack Monica. Försöker njuta av här och nu. Precis som du!!

ha en jättefin helg, fina Monica!!!!

Annika said...

Taina:
ÅÅÅÅÅ tack, vad fin och gullig du är TACK!!
Blir glad och sporrad!!
Min kamera på min gamla skruttmobil får jobba hårt.
Precis, sådana inredda verandor passar perfekt på viktorianska hus. De är spm gjorda för dem.
NJUT av dem du ser i Paradiset på Thousand Islands.
NJUT i ditt paradis!!
AVIS!!

Taina, visst är det jobbigt. ÄNNU värre hemma där de inte tror på munskydd. SÅ dumt, det är ju faktiskt bevisat att om alla bär munskydd så sprids inte viruset alls på det sättet som det gör utan.
FATTAR att du oroar dig för Bella.
OCH K säger att folk är så otrevliga nu. Man frågar sig varför är de det??

Precis, när får vi ses??
Blir det ens till jul?? Mitt inre säger at det måste bli så. DÅ måste vi FAN ha fått lite bättre bukt och kontroll på skiten.
Jag måste tro det. OCH tror det.

Visst, jag hr åkt varje sommar. Varenda sommar har jag varit över pölen.
MEN är det ngn sommar som man ska avstå är det iår. ALLT annat hade varit fel.

FUCK COVID!!

Ha en superbra helg!
KRAMAR!!

Annika said...

Jenny:
Salvia tror jag skulle älska ditt klimat!!
Så prova. DE doft så gott också och drar till sig bin och humlor. Jättefina är de!!

Karolin byter upp sig!
Hon kan inte allas koppla av där hon bor nu på markplan. DESSUTOM, precis utanför hennes sovrum går en gränd. INTE kul.
Hon byter upp sig vad gäller lgh-kompisar också.
Tror detta blir bra.

Munskydd skulle ni ha hemma också. FATATR det inte.
Jag har mina i tyg, och det har de flera andra också. Det skulle ni kunna ha likaså.
FÖ kan tror att det är fullt med turister på Gotland nu och att det trängs. OTÄCKT!!
Så synd att folk så illa tvunget skulle till Gotland denna sommar. Idiotiskt. AVSTÅ!!!
Du kan lita på att ni får fall nu.
Förbannade skit.

JA!! Jag älskar den verandan. Skulle gärna ha et så, men jag bor inte i den sortens radhus, har inte den stilen på fasaden alls. DET skulle inte gå.
Mn kul är det.

KRAMAR!!!

Anne said...

Jag frågade aldrig igår men är alltid intresserad höra mer hur det är med din kära fina dotter. Så en uppdatering och rapport uppskattas. Har du hört nåt mer nu, vad visade testet (har inte läst kommentarerna här, vilket jag alltid brukar göra före jag själv skriver)? Jag undrar hur man hanterar ett testsvar som är positivt när man själv inte har symptom och kanske aldrig får det heller, om det då är bättre att inte veta och ett positivt svar mentalt blir en grej...? Ett negativt svar är förstås å andra sidan skönt, för då slappnar man av och går inte runt och oroar sig tänk om jag har det.

Det är nåt med Covid som påverkar en så mycket mentalt. Som Malin C skrev på mitt insta där hon skrev hur sjuk hon varit och hur det varit sån ångest då hon var mitt uppe i det. Normalt om man drar på sig en rejäl flunsa eller nåt annat så är man ju inte livrädd eller går i ångest, det är liksom bara det fysiska man tycker är jobbigt, man kämpar på och att vara sjuk är jobbigt. Men nu, de som är sjuka oi Covid även med milda eller moderata symptom, de får ju dessutom gå runt med ständig ångest och rädsla, en oro som tar ner en också där tankarna far till "tänk om det blir värre, tänk om det och det"...

Det GÅR INTE att oroa sig men ibland halkar jag dit, man är ju bara människa. Tycker i alla fall att du verkar vara i en sund "state of mind" där du inte oroar dig galen för din tös heller. Det går ju inte att leva så. Kanske samma fenomen som du pratat om tidigare, när hon är på hemmaplan så oroar du dig för var hon är, när hon kommer hem men när hon lever sitt vuxna liv i LA så släpper du allt det här. Samma att göra med Covid. Vi kan ju inte gå och oroa oss för att våra barn, föräldrar, syskon med flera kära och nära ska bli sjuka.

Men du, nu skulle jag inte skriva om Covid.
Vad roligt med fyran hon ska dela med kompisar, låter som en dröm med både pool och egen parkeringsplats. Super Karolina, det där låter underbart!

Förresten, är alla dina bilder tagna under morgonpromenaden? Det är ett väldigt fint ljus på dem. Oh ja, den verandan skulle jag lätt vilja ha. Där är en till mysdrottning som bor och kan det här med att pynta och göra även en uteplats mysig.

Vinfé hör jag för första gången om nu men vad kul och trevlig idé. Det är ofta hos dig jag hör och lär mig om nya fenomen och trender.

Lite till...

Anne said...

Masker ja, jag är som du kanske förstått ingen vän av mask MEN jag bär den slaviskt och använder den på mig då jag är i affärer. Jag gillar det inte men det är mycket jag inte gillar som jag gör ändå för att jag måste. Så masken är på. Däremot förstår jag inte vitsen med utomhus, som när man sekundsnabbt passerar nån på en trail. Men många går med mask även utomhus och jag hade ju en Karen på mig igår. DET ogillar jag. Och även mask shaming. Men som sagt, masken bär jag i andra sammanhang och numera är det även svårt även komma in nånstans utan mask, så man har inget val heller. Jag ser folk köra bil med mask på, även fastän de är ensamma i bilen. Ser även folk som har mask när de är ute på sin egen tomt och jobbar med trädgården. Hmmmmm...

Vi har inte lika alarmerande läge som i de delstater du nämner men vi har ökningar här, därav nya restriktioner nu. Men de öklande siffrorna är märkliga för av det jag ser och upplever (då rör jag mig ju inte ute överallt, bara i min egen bubbla) så är min erfarenhet att säkert 90% av alla bär mask och sköter det väldigt bra och av det jag ser och hör så har folk inte gått bananas och plötsligt börjat göra en massa sociala saker. Men kanske de gör, vad vet jag. Men mask bär folk, så jag förstår inte riktigt vad mer vi kan göra här, likväl är det massor med nya fall dagligen. Som referensram, när det var som värst och peak i april hade vi ca 100 nya fall per dag. Nu är det mellan 300-400/dag. Så mycket mer än när vi var i lockdown och det sades vara som värst. Samtidigt så testar de mer, därav mer positiva fall och vi visste det skulle öka när folk började umgås mer igen. Men de tycker det eskalerat för snabbt, så nu inbromsning som du vet och vi har fått tillbaka restriktioner. Dock är här antalet sjukhusplatser fortfarande gott om och inga problem alls, det är väl den viktiga siffran än just antalet fall. Det sägs bero på mer yngre som smittas (här är majoriteten av fall yngre mellan 18-35) och inte blir lika sjuka samt även som jag fattat det pga vården lärt sig mycket mer hur sköta sjuka patienter och kan mycket mer nu jämfört med i början, så kortare vistelse på sjukhus också. Säkert så du ocksp uppfattat läget.

Babbel, babbel. Ha en riktigt fin helg!!
Kramar

Kerstin said...

Så fina och vackra bilder! Jag älskar verandor och allra helst en svensk punch veranda, de är så fina. Har som sagt alltid varit förtjust i verandor. Ni har så grönt och lummigt hos er. Här har det blivit gult och torrt. Men åker jag ca 35 minuter ner till havet, där är det grönt och ängsblommor vid vägkanterna. Det gillar jag! Men där vid havet är det så mycket fuktigare än här hos oss. Ni har ju fukten där och då växer blommorna så fint också.
Ja, fy för viruset. Nu är vi tillbaka på ruta 1 igen..Hårdare restruktioner i affärerna igen mm. Hår och nagelsalonger, massage mm fick äntligen tillåtelse att öppna upp igen i Måndags. Men samma dag fick de reda på att de måste stänga ner igen i Onsdags. Vilket antiklimax för många som då också investerat i plexiglas och mycket annat för att skydda sina kunder. Idags läget vet de inte när de kan öppnas upp igen.
Vad härligt att Karolina ska flytta till en bättre lägenhet och underbart att hon nu kommer slippa nedre botten. Tredje våningen är perfekt våning. Så tråkigt för henne att gästerna nu är otrevliga och ger lite i dricks. Borde vara tvärtom i nuläget. Men kanske kan man förstå att många blivit av med jobb mm och inte kan lägga alltför mycket i dricks? Jag hoppas de ger 15% iallafall.
Jag har varit ute och ätit en del och tycker alla verkar så glada av att komma ut lite och trevliga. Det är betydligt lägre tonläge på alla än vanligtvis. Nu kommer jag nog hålla mig inne mer igen, då viruset börjat sprida sig mer igen. Har hört att sjukhusen är mer eller mindre fulla just nu. Mycket beror på att vi tar emot patienter från andra delar i Kalifornien, speciellt San Diego.

Det var så roligt att läsa om din resa med RV.
Trevlig helg!

BP said...

Gardenior och cypresser - helt underbart! Då tänker jag alltid på Frankrike faktiskt. Här i Sverige ser man varken det ena eller det andra. Men massvis med pelargoner och penséer överallt - inte mina favoriter precis.

Ja corona är då inget avslutat kapitel, inte på långa vägar. Inte här heller, fast det verkar lätta. Frågan är bara om hemestrandet "håller", det vill säga att man inte glömmer rekommendationerna under sommaren. Å fullsatta tåg/bussar/båtar är ju inga direkta höjdare under en pandemi.

Så du har en dotter som bor i LA. Var där under fotbolls-VM 1994 och såg Sverige vinna brons. Älskade LA och Pasadena.

Annika said...

Anne:
ÅÅÅ vad roligt att du vill höra om K också.
Ja, testet var negativt. Så det är bra!
Precis, hur gör man om man inga symptom HAR? Och ändå testar postivt. Skumt.
Man måste väl tillbaka då och testas tills man inget virus har längre???

EXAKT!!
De som får covid i mildare fall måste ju få en otroligt ångest. Fy fan, måtte man slippa. Måtte man inte drabbas ...
Läste det hos dig, Anne. Malins kommentar.
Jag hra haft flunsor flera gånger, varit skitdålig. OCH sen varit trött i säkert fem veckor efteråt. Det här måste vara fasiken så mkt värre, även i mildare former.
USCH.
En god väns pappa hade svår covid, låg i respirator. Låg på sjukhus i 10 veckor. Nu först är han hemma, men han överlevde. 75 år. Hans dotter, min vän, är häri uSA och kan inte åka till Sverige. Eller hon kan, men vem vill ta risken. Nu ska vi skydda de våra. SÅ otroligt sorgligt allting.

Vad gäller ev covid hos K märker jag att jag förlitar mig på hennes ålder. Men om hon skulle få det, ja då skulle min oro skjuta i höjden det vet jag. Men i dagsläget går jag inte och nojjar över det, nej.


TACK vännen, alla bilder är tagna under tidig morgon, ja.
jag lämnar huset så att jag är ute 6:30. Är hemma och dricka kaffe vid 8:10 igen. Så samtliga bilder är tagna i arla morgonstund.
TACK för dina fina ord om dem.
JAAAA där bor en mysdrottning, för gjutet är det en kvinna som bor där. Jag ska gå förbi igen. Om hon är ute ska jag ge henne komplimanger en masse. För jag tycker det är strålande ljuvligt.

Byter ;-)

Annika said...

Anne igen:
PRECIS, Anne, jag vet att du inte är det. OCH inte jag heller. Men jag bär dem gärna om det hjälper. Beställde en bunt masker från Amazon nyligen och tänkte; det är här är bara inte klokt. Jag sitter och väljer ut söta masker. Hur sjukt är inte detta med maskerna!!
OCH när ska det upphöra?
Ibland tänka jag att det kanske aldrig upphör. MEN det måste det ju för tusan göra.
Idag i Washington Posts lokala bilaga stod det om hur man kan sminka ögonen när man har mask så att de ska framträda mer.
Då tänkte ja återigen, vad är det för tider vi lever i!???

Så här, du hade en verklig Karen-encouner igår. Fasiken alltså. Som jag sa skrev hos dig, inte klokt. När jag är ute och går så har jag inte mask förutom om jag möter ngn som själv har det, d¨drar jag upp min do-rag. Ibland glömmer jag, men vi håller ju avstånd för tusan.
Det du var md om igår är högst otrevligt och onödigt. Karens, mind your own effing business.

Men jag brukar skaka på huvudet då jag ser ngn som sitter i bilen med mask ensam. SÅÅÅ knäppt. Eller om jag ser ngn gå ensam som jag kör förbi. Då tänker jag, ta av dig masken. DU är ensam. DU behöver den inte.
Vad knäppt det blivit allting, Anne.
Make it stop!!!

kan tror att det är som i NoVa där du bor, alla har mask.
Så då har man ju bättre kontroll.
Det sprider sig inte på samma sätt då. I övriga VA går det upp, inte bra.
Ja inte som i södern och bibelbältet etc. Men ändå ...
Otäckt.

Uppfattar läger precis som du, det är yngre som får det nu. De blir mindre sjuka.
Så är det.
För det mesta.
I djuopa sönerna är det förnekare som drabbas etc.

Skit är vad där är.

Älskar ditt babbel.

KRAMAR o trevlig helg!!

Annika said...

Kerstin;
TACK, visst är verandor såååå himla fina.
Älskar dem!!
Jag har ingen veranda på framsidan, men försöker göra det så gulligt jag kan ändå.
Ja, vi har ju så grönt och lummigt. Fukten och de många regnen, ja du vet ju ...
Vet ju att ni där på västkusten har ett helt annat klimat.
Vid havet blir det andra vindar. Tror aldrig jag sett så vackra rosor som jag sett i SoCAL.
och samtliga växte vid havet.
Virushelvetet ja ...
Och det är så oändligt sorgligt när det blir kräftgång, som hos er. Det sämsta tänkbara.
USCH,
Jag känner så med alla som just öppnat upp och investerat massor i skydd. För jävligt. Må de snart få öppna igen.
MÅ DE!!!

Kul för K ja!!
Äntligen, hon kunde aldrig koppla i sin lgh. Sov dåligt, oroade sig för gränden utanför där vem som helst skulle kunna stå. Jags förstår henne.
Nu får hon en bra lgh med kod för tt komma in på området etc, tredje våningen.
Glad för hennes skull.
Nej Kerstin, 10% är medel nu hos gästerna. 10%!!!
helt otroligt. Som Karolina säger, om du inte har råd att gå ut och äta, gå inte UT!!! Alla vet ju att servitörer räknar in dricks i sin lön.

Sorgliga tider är det. Jag kommer också att äta hemma framöver. Vi har ätit ute en gång, det var alldeles underbart.

KRAMAR och trevlig helg!!

Annika said...

BP:
JA! DET är sant. Så är det nog. Det är inte direkt det svenskaste som finns.
Gardenian är svår att tas med, har misslyckats så mkt med den förr.
Cypresserna sköter sig själva. Står på en allmänning precis vid min tomt.

DU har så rätt, frågan är om hemestern förvärrar det --- ?
KAN så vara. Har ju sett folk i massor där det verkligen inte sker ngn som helst distansering. Typ Ullared, Gotland, badbryggor etc.
Inte bra.

Ja, precis, jag har en dotter som ör utbildad skådis, har en examen i klassisk drama från ett uni i North Carolina som heter Elon.
I fjol flyttade hon till LA för att försöka slå sig fram där. Hon gick på auditions, gjorde andra småjobb, statist, satt i publiken till stora tv-program etc. OCH å jobbar hon som servitris, precis som 10000 andra svältande skådisar gör. Men så kom krisen, och nu ligger hela film och tv-industrin nere.
ALLT.
H0n hankar sig fram, kämpar på, har en toppenpojkvän! Bra vänner. Hon trivs rätt bra därute.
Det är jag så tacksam för.

ÅÅÅÅ du var där DEN gyllene sommaren!
Vid ROLIGT det måste ha varit.
Ja, LA har en många fina platser.

Stockholmsbo said...

Du leverar som alltid.
Bilderna är fantastiska. Du tar dem med din iPhone?

Annika said...

Stockholmsbo:
TACK snälla!!
Ja, samtliga bilder är tagna med min iPhone. Det är bara den jag har med på mina dagliga rundor.
Ha en fin helg och tack igen!!

Channal said...

Fantastisk blomma! Chanels signum är gardenia. Det var hennes favorit. Så trött på Covid!! Skönt att allt är bra med Karolina. Dina morgonpromenader är magiska. Blev sugen på att ta en tidig morgonpromenad jag också imorgon.

KRAM Anna

Annika said...

Anna:
Jasså, det visste jag inte!! Den är så fin, och den doftar så gott. OCH för en gångs skull lyckas jag med den!!
COVID-skiten ja, så in i bänken less och trött på det.
Gör det, ta en supertidigt morgonprommis. Jag måste, det är för varmt senare på dagen.

Kramar!!!

Brysselkakan said...

Tänkte förra veckan på hur det går för din K. Det är konstiga tider vi lever i och vår J sitter nog inte säkert till hösten trots visum och kontrakt. Kommer inga studenter förlorar WSU mängder av pengar på uteblivna hyror och i torsdags kväll bestämde guvernören att det bara får vara 10 pers samlade (50 innan) så därmed onlineundervisning till hösten... I Sverige pluggar folk som sjutton just nu men här är det ju gratis och i USA där det kostar pengar blir det med all sannolikhet färre studenter. Jag hoppas så innerligt att allt löser sig.
Och att K får fortsätta jobba även om hon så klart hellre gjorde det inom det hon utbildat sig för.
Du kommer bli en fin vinfé! Kör hårt!

Annika said...

Brysselkakan:
VISST är det konstiga tider. SÅ märkliga.
Nej, det känns som om ingen är säker, allra minst utländska studenter. Din son vet väl knappt vad han ska tro ..
Fasiken alltså.
Ja, det är ett dilemma det där med college och tuitions i höst. Ständigt på tapeten. Svårt ...
Jag vet, tycker så synd om K som absolut inte har en enda chans att göra det hon vill nu. För jävligt.
Vinfe blir jag sååå gärna!!
:-)