Thursday, July 04, 2019

Fjärde Juli, Bröllopsdag, STRUL på nätet, Fotbollen och Här och Nu





Hej och godmorgon!




*   Fjärde Juli!

DET är idag det!
INDEPENDENCE DAY!
Självständighetsdagen
En dag jag verkligen lärt mig gilla och älska. SÅ pass mycket gillar jag den fjärde juli att jag helst vill vara här i USA den dagen.
Gillar stämningen, känslan … ja rubbet!

Nej, vi ska inte in till DC och se paraden och fyrverkerierna. DEN jag allra minst vill se är 45:an.
Bara tanken får det att vända sig i magen på mig.
URK.

Det lär ska regna, härja och åska i eftermiddag. JAG hoppas inte det, för jag har en liten sammankomst härhemma. Vi ska grilla och ha det trevligt. Det är inte så många som kommer, men jag vill att vi ska kunna sitta ute.
Jag hoppas verkligen att vi ska kunna vara på decket.
FAST, på ett sätt hoppas jag det regnar, blåser, åskar och haglar när 45:an ska hålla sitt tal, hehe …


Hursomhelst, den fjärde juli är en dag med glädje och tyngd. En dag jag verkligen gillar.

HAPPY Fourth!!






*    Bröllopsdag.

Igår firade Peter och jag 26 år som gifta.
Japp, sant.
För 26 är sedan igår trasslade vi oss upp för altargången i Bromma Kyrka.
Jag minns dagen mycket tydligt. Det var så härligt och roligt allting.

Jag har svårt att fatta att vi varit gifta så länge.
Så tacksam över min fine make.




*   Strul på nätet …


Antar att ni alla igår (kanske idag också, vad vet jag?) märkte att det var väldeligt strul på Facebook, Instgram och WhatsApp?
Otroligt segt, det gick inte att se bilder, tydligen gick det inte att ladda upp heller (jag la ut min instabild innan strulet började).
Det är lite otäckt då det börjar strula så. Men vad jag vet var det endast på dessa medier.

DET lustiga var dock, på insta kunde jag se ALLA annonser, men inga bilder som de jag följer lagt upp. Hur skumt är inte det då?
Annonserna däremot, glasklara.



*    Fotbollen

Satt och kollade på matchen igår. Eller jag gick mellan köket och vardagsrummet. Jag lagade mat inför idag samtidigt.
Jag är då ingen som är intresserad a fotboll. TVÄRTOM. Jag tycker fotboll är så tråkigt att klockorna stannar. Men om Sverige spelar semi, då kollar jag.
Så tråkigt att Sverige förlorade till slut.
Vilken final det hade blivit på söndag om det vore Sverige mot USA.
USA lär vinna VM.



*    Här och nu


Är det sommar i kvadrat.
Det är heta fuktiga dagar som gäller.
När jag stiger ut på trappan om morgnarna är fukten ofelbart runt 90%, ofta högre än så.
Det är som att kliva rätt in i ett växthus.
AC ett måste, både för det kroppsliga men även för tingen.
Utan AC skulle hus, textilier och trä börja mögla.

Det är djupgrön grönska.
Nästan varje eftermiddag åskar det.
OCH då är det samtidigt skyfall.

Sommar.


Till er som firar Fjärde Juli idag önskar jag HAPPY Fourth!!
Till er som inte gör det önskar jag en fin torsdag!
Imorgon ska jag ta er tillbaka till OBX igen.

25 comments:

Anonymous said...

Yvonne said…. Vilka somrar ni har, skulle bli tokig av den höga luftfuktigheten, hur går det för folk med dåligt hjärta och andra sjukdomar med en så hög fuktighet. Måste vara tungt att vara ute då kan jag tro.

Tråkigt med fotbollen, är absolut ingen fantast vad gäller sport öht, men tittade till då och då på fotbollen, maken satt klistrad framför TV:n.

Hoppas ni får ett fint firande av 4th of July idag, här har vi bara en vanlig torsdag som vi får fira på något sätt.

Stor kram från Yvonne

Anonymous said...

Glömde säga grattis på bröllopsdagen, en lång i dagens läge då iaf i Sverige där vissa knappt hinner gifta sig innan skilsmässan är ett faktum. FB och Insta hade verkligen stora problem igår, har inte hunnit kolla om det är bättre idag

/Yvonne

Millan said...

Grattis till 26 ar!! Ni verkar sa himla fina ihop!

Ja fotbollen… vi hoppades saklart pa England - Sverige i final men jag tror du har ratt USA lar vinna hela grejen. Dom ar otroliga spelare!

Jag sag ditt svar pa kommentaren jag lamnade for nagra veckor sedan, men jag Kunde inte svara tillbaks for att saga att Ja visst ar det jag - Millan :-). Jag har svart att kommenterar har fran min mobil tyvarr. Verkar bara funka nar jag laser fran datorn.

Stor kram!

Sara said...

Fotbollen ja, jag somnade efter full tid. Jag kan inte vara uppe så sent en vardag, speciellt inte när jag går upp 5 varje morgon denna vecka. Men sååå tråkigt att Sve förlorade, hade ju varit askul med final! Och jag tycker absolut inte att Sve spelade sämre än Nederl så då känns det ju extra trist.

Ja er fukt alltså, den avundas jag dig ICKE!

Haha, när vi var hos er och firade fjärde juli, vilket misstag vi gjorde som åkte in! Spöregn, hetta, fukt, trängsel och trist att åka kommunalt. Lååååång dag. Och barnen bet ihop men jäklar... Förstår att ni inte gör om det.

Håller tummarna för att ni får en härlig och fin grillkväll på VBD. Puss, kram och älskar (och ikväll åker jag till Skären, jippi!!)

Humlan said...

Gjorde ungefär som du och gick lite till och från fotbollen, men tråkigt att de inte kom till final.

Grattis i efterskott till er bröllopsdag! Det är en vecka av firande för er nu, en glad vecka. Och jag hoppas verkligen att ni får en fin dag i dag, att ni kan sitta ute och njuta av dagen, maten och sällskapet! Men jag kan inte annat än hålla med dig om väderönskningen under 45:ans tal.

Kramar!

Elisabeth said...

När Nederländerna gjorde 1-0 blev jag sur och stängde av. Hemskt moget av mig. ;-) Extra tråkigt blev det av att Sverige ändå - i mina ögon i alla fall - var lika bra som NL. Men tyvärr hjälper det ju föga när det ändå handlar om att göra flest mål. Tror också att USA vinner finalen på söndag. De har varit helt överlägsna i de flesta matcher jag sett. Gillar för övrigt spelaren (vars namn jag nu har glömt) som redan tackat nej till att hälsa på Trump om USA skulle vinna.

Oavsett vad det EGENTLIGEN är för väder kommer väl en viss president twittra om att det vädret varit fantastiskt och det nästa någonsin. Att det regnar och åskar på bilderna är väl bara falska nyheter som "lögnmedia" har hittat på. ;-) Nåväl, hoppas att NI får bra grillväder i alla fall!

Grattis på bröllopsdagen! 26 år är en lång tid.

Bettan said...

Happy 4th of July!
Det låter ändå skönt med er kombo av värme och luftfuktighet, i Göteborg blåser det på tvären som vanligt, regnar och det är bara 14 grader. Isch!
Det är långt ifrån supersommaren från förra året.

Grattis på bröllopsdagen i efterskott! Och lycka till med de nästa 26-30-50 åren!

Lite synd att svenskorna inte vann, de spelade ju både klokt och bra! Men de har gjort ett fantastiskt VM och jag hoppas på en bronsmedalj.

Ha en underbar kväll! Må all blixt, dunder och regn stannar över en viss orange president, så ni får en fin kväll på er altan!

Kramar

Erica said...

* Precis, strulet igår på Instagram och Facebook (jag märkte mest av det på Insta, då jag använder det mer än FB) var inte kul. Kan tänka mig att det var kaos runt om i världen. Egentligen är det rätt sjuk hur beroende vi är av tillgången till sociala medier...
Tur att det löste sig tills idag i alla fall :-) ELler kanske en ska säga otur ;-P

* Till och med jag, som hatar fotboll mer än...något annat, fann mig själv att sitta och leta runt efter att följa matchen igår.
Jag har ju sagt upp mina TV-kanaler, och på typ alla streamingtjänster måste en ju betala extra för sportkanaler/sändningar :-( Och det gör jag INTE ;-P
Sjukt spännande var det i alla fall!
Surt att det blev förlust till slut.
Men en stor bedrift i alla fall att det svenska laget kom sig så pass långt som semifinal! De kommer trots allt att sluta som trea eller som lägst fyra i hela VM, vilket ändå är en fantastisk bedrift!
De gick ju dessutom vidare ett steg längre än herrarna förra året, vilka åkte ut i kvartsfinalen.

* Usch, vad jobbigt med den fukten och värmen kombinerat.
Kan förstå att AC är ett måste. Har aldrig tänkt på de materiella sakerna, men det har du ju rätt i.
Vet ju bara hur typ allt känns när det är rötmånad. Och ni har ju det typ hela sommaren...



Grattis i efterskott på bröllopsdagen!
Och hoppas ni får en fin Fjärde Juli idag!!

Kan tänka mig att det är betydligt trevligare att fira hemma än att åka in till DC. Kan tänka mig att det är mycket folk där. Kan också förstå att en mycket hellre stnnar hemma än tvingas lyssna på Idioten.
Vet egentligen inte vad jag hoppas på i nästa val... Att han förlorar. Eller att han får sitta en (1) omgång till men sedan aldrig får bli president igen...



Kramar /Erica

Anonymous said...

Grattis pa bröllopsdagen i efterskott kära Annika och Peter och Happy 4th of July! Hoppas ni kan vara ute pa decket. Jätte trakigt att Sverige förlorade men det hade inte orken kvar. Tror ocksa att USA tar hem WM. De spelar i en helt annan liga...har verkligen fattat tycke för damfotboll. Duktiga tjejer!
Här har det blivit nagot svalare..."bara" 28C.
Kramar, Lisa

Anonymous said...

Grattis på bröllopsdagen Annika! Åren rasslar på rätt fort, eller hur? Jag o min make glömde som vanligt bort vår dag den 1/7. Det är nog hälften av alla våra år tillsammans som vi glömt bort det. Dåligt kan man ju verkligen tycka att det är men tur är väl i alla fall att bägge glömmer :-)
Jag är inte heller ngn fotbollsnörd men nu var man ju tvungen att titta. Vi låg alla fyra hopknölade i hotellsängen o smaskade chips. Mysigt var det även om det inte hjälpte.
Kramar från Anette

Channal said...

Underbar semester ni har haft! Ljuvliga bilder! Och stort Grattis till er båda på bröllopsdagen. Ni är så fina tillsammans. Såg vad Peter skrev på Fb. Det är kärlek! Hipp hurra för hela Amerika 4 juli!!

KRAM Anna

Brysselkakan said...

Japp, strulade rejält med både Whatsapp och Instagram för mig med. Kunde inte lägga ut bilder på Insta, kunde se vissa andras men som du skriver; ALL reklam funkade fin fint... Och på Whatsapp kunde jag läsa text men ev bifogade bilder var bara suddiga. Och som vanligt kör FB, Insta och Whatsapps ägare huvudet i sanden och berättar inget om varför, vi ska bara tacka och vara glada när det funkar igen.
Nåja!
Grattis på bröllopsdagen! 26 år! Ni ligger några år efter oss men 26 är bra! Vi pratade om det för ett tag sedan och vi har bara tre par i vår umgängeskrets som inte är skilda eller omgifta. Våra syskon är skilda/omgifta och min syster har just brutit upp från relation nr 2.
Önskar dig en fin helg!

Annika said...

Yvonne:
JA, det är jobbiga och tröttsamma och inte trevliga.
Just när fukten ligger tung.
Tur vi har AC, det skulle inte gå annars.
De som har sjukdomar, hjärtfel, äldre etc ombedes stanna inne under dessa dagar. I AC.n.
Det är tack vare den man står ut.
Idag är det tex en dag då de varnar för mkt dålig luft här.
Tack vi hade en fin ag igår.
Kramar!

Annika said...

Yvonne:
Aww tack!!!

Annika said...

Millan;
TACK. förstod att det var du.
DET är roligt att ha dig här igen, och jag är glad att jag har dig på insta.
Ja, jag tror också US vinner. Tycker Sverige hade varit mer värdiga i final än NL.
Kramar!

Annika said...

Sis:
Blev så förvånad under chattet med SoH då H sa att du sov, haha.
MEN jag är den första att haja.
Gissa om jag är.
Nu är du på skären. härligt!!!
Jag hoppas verkligen USA vinner guld. Håller stenhårt på dem.
Sve hade varit en värdigare motståndare än NL.
Men i får se ... konstiga saker händer i fotboll ...
Jaja, jag kommer att se med ett halvt öga, du vet.

HAHA, den gången ni var här var sista ggn jag var i DC den 4 juli.
Numera är det alltid hemma. Bäst och mysigast.
Vi gick upp till Lake Thoreau igårkväll och såg fyrverkerierna där. Massor med folk i olika nykterhetsgrader. men fin stämning.

Nu ska jag åka iväg och göra lite saker inför min egen resa.

SIS, njut skärilivet.
Älskar!!!

Annika said...

Humlan:
Ja, så var det för mig.
Jag lagade mat o sprang fram o tillbaka till tvn.
Synd att Sverige inte vann.
Vi hade tur med vädret, det hade således 45 också ...
Pfft ...
Tack snälla.
Kramar!!

Annika said...

Elisabeth.
HAHA, jamen då visste man att det var kört.
Det kändes in i märgen att det var över då.
US vinner, det tror jag också.
JA, jag älskar att hon sa att hon inte vill till Vita Huset om de vinner.
En kongressman har nu bjudit in henne istället. HAHA. Ja, vi får väl se!!
45 kommer att säga att det var SOOOOO fantastic. People love me.
ALLT sånt.
DET var nog väldigt uppdelat på the national mall igår. Magamänniskorna var vi Lincoln där 45 talade. OCH alla andra var vid monumentet och the capitol. Synd att 4 juli ska behöva bli så politisk.
Det är annars en dag som förenar ALLA över gränserna. Önskar det hade kunnat få vara så nu också ...
Vi hade helt OK väder igår. Det var brännande hett och fuktigt, nästan för mkt. Sen kom en åskknall och ett snabbt oväder drog förbi. Efter det blev det mkt skönare.
Så vi satt ute hela em.

Ha en fin fredag!

Annika said...

Lisbeth:
Min sommar är inget att avundas. Den är inte skön.
Mn överlever den endast tack vare AC.
Den är absolut inget att eftersträva och önska sig, tro mig.
Själv längtar jag till 18 grader och lite blåst :-)

Ja, Sverige borde ha fått vinna matchen.
Absolut.

HAHA, lite regn föll över 45 såg jag på nyheterna. Men inga stora mängder.
Vi fick också lite regn ett tag, men ingen fara.

Kramar!

Annika said...

Erica:
Ett långt, segt strul ... haha.
MEn det var ju sociala medier som drabbades, ingen biggie egentligen. Det hade varit värre om det var hela nätet etc.
Tråkigt att inte Sverige gick vidare, verkligen.
DET hade de varit SÅ värda.

Tack, ja 26 år. KÄNNS konstigt och helt BRA på samma gång.

Vi ska hoppas att 45 inte vinner nästa val. MÅ han inte ...
Men då måste demokraterna ha en start kandidat. Idag gillar jag Kamala Harris bäst.

Kramar!

Annika said...

Lisa:
TACK snälla.
Ja, vi satt på däcket hela em igår.
VARMT, men helt OK. Lite mulet, så solen brände inte på oss.
Ja, snd med svenska tjejerna.
Tror absolut US vinner.
stay cool.
Kramar!

Annika said...

Anette:
Otroligt hur snabbt det går.
HAHA, just det, den 1 juli för er.
Vi firade heller inte mkt. Jag gjorde en god middag.
NJUT där ni ÄR!!!
Kramar från mig!

Annika said...

ChannaL.
ÅÅÅÅ tack fina du!!
Det värmer!!!
Blir glad.
Stora kramar från mig!!!

Annika said...

Brysselkakan;
Mkt stort strul under låååång tid.
Jag kunde inte se ngt alls vad gäller bilder, bara annonser. HAHA.
EXAKT, inte ett ord från FB varför det hände. Inget alls.
DÅLIGT!!
Exakt, alla bilder på WhatsApp såååå suddiga.
TACK L!
Det är nog så att det är ganska ovanligt att vara gift länge i dagens läge.
Ni ligger inte långt efter oss.
Ha en fin fredag!

Brysselkakan said...

Före, Annika! Vi ligger före med 30 år som gifta (var i mars).