Thursday, May 03, 2018

HETTA, Pollen, Strulande blogger, Gräsänka och Två veckor kvar ...

Godmorgon denna varma torsdag!*   Varmt? Nej, HETT!


Ja, det är det här hos mig. SÅ hett. Det känns märkligt efter den kyliga april.
Igår eftermiddag--vid 16 då dagen är som hetast-- var det 33 grader varmt här!
Allt slår till med storsläggan och man blir liksom helt knockad av det hela.
Återigen är det bara att PRISA sin AC i hus och hem. Utan den skulle man stå sig slätt.
Det är en värmebölja dock, temperaturen kommer att sjunka igen. Men inte under 22 grader.
Nu marscherar våren rätt in i sommaren.
Japp.
*   Pollen.


I och med hettan så kommer också pollen som ett brev på posten.
Jösses vad pollen vi har nu. Herregud, det ligger som en tjock gulgrön matta överallt. Min svarta bil ser möglig ut.
Min allergi och hösnuva har blivit bättre med åren. Otroligt är att jag knappt känner av pollenallergin längre. Fantastiskt nog.
Det drabbar mig enbart numera om jag råkar få in pollen i ögonen (alltså att jag råkar peta mig i ögonen). I så fall ÄR det kört. blir jag allergisk.
Men jag tycker så förgrymmandes synd om alla som lider av detta nu, för det är många.
*   Blogger som strular.Jag antar att ni också märkt att blogger strular nu. Igen. De har minsann sina struliga perioder där. Nu är det återigen segt att lämna kommentarer.
Ruth, som brukar kommentera flitigt här hos mig, skrev igår att hon inte KAN kommentera alls nu. Det är något med verifieringen. TYVÄRR kan jag inte göra något åt det. Det är blogger som lagt till den, och jag KAN inte få bort den. Dessutom, och detta har jag själv märkt, tar det lång tid att få de kommentarer man skriver publicerade. SÅ irriterande. En annan sak som händer mig som bloggskribent är att det kan vara svårt att publicera hela inlägg också. Det är som det är, inte mycket att göra åt.
Man får bara vänta tills problemet är fixat.
*   Gräsänka.


Ja, jag är gräsänka igen. Peter är i Omaha. Igen. Ja, han var där i förra veckan också. Idag är det ett stort möte därute som han måste delta i. Ett måste. Han kommer hem vid midnatt inatt. han for igår.
Tycker det hela är lite löjligt. Här flyger de in folk från hela landet, har ett enda stormöte, och sen ska folk resa hem igen. Snacka om kostnader, flygbiljetter, hotellnatt och mat. SUCK.
Onödigt (i mitt tycke), men vad vet jag ?  Det enda jag vet är att det är ett viktigt möte för företagets USA-grupp. Men ändå, i dagens klimat då alla har teknik att tillgå.
OH well.
Dessutom ska det tydligen åska och ha sig därute också då han både ska landa och lyfta. Inte kul.
Alls.*   TVÅ veckor kvar!


Idag är det EXAKT två veckor kvar tills vi styr kosan mot Elon igen. Den 17 maj bär det av till Elon för sista gången som collegeföräldrar.
Den 19 maj sker examensceremonin. Den stora.
Den 20 maj flyttar vi hem Karolina till flickrummet i Reston igen. Alltså, det går inte att fatta detta. Det går inte att få in det i skallen. ATT det snart är över.
Hur gick det till?
Fråga mig inte, jag vet inte …

Ett störande moment (haha) är att jag missar prinsbröllopet i England den 19 maj. Jag hade SÅ gärna sett det direkt. Det kan jag inte nu. Tror jag. Visserligen brukar engelska kungahuset lägga sina vigslar tidigt på dagen, men saken är den att redan kl 8 kommer jag att lämna hotellrummet. SÅ jag räknar inte med att se mycket av den tv-sändngen. OH well, jag ska spela in det på min hårddisk, så kan jag se det då jag vill. Förresten lär det ju ligga On Demand också. For sure.
Tro mig, detta är en lika stor händelse i USA som i England. Nu när USA får en “egen prinsessa”.
HAHA.
Vilka bekymmer va … Skäms nästan för att skriva det, för det betyder ju egentligen ingenting för mig personligen, utom just att få se pompa, ståt och vackra klänningar. I am a SUCKER for it!!Ha nu en fin och bra torsdag i din del av världen!

18 comments:

Äventyret framtiden said...

Det är ju inget fel i att tycka om att se på pompa, ståt och vackra kläder! Kan man och vill man göra det så är det bara att köra på, fullt ut, låta sig få sitt lystmäte vad gäller den saken! Uffe brukar skratta åt mig och tycker förmodligen att jag är lite fånig som också, liksom du, tycker om att titta på bröllop och dop. Det är så sällan jag går på bröllop eller dop i det verkliga livet, så då kan man ju förunna sig att se på verkliga sagoväsen istället. Ungefär.

Ja, ni har det hett om öronen nu. Här är det betydligt svalare och det är jag glad för. Men värmen är på gång även här fastän den förmodligen bara kryper upp till ca 15 grader. Precis lagom för en trädgårdsmullvad.

Ja, det strular med kommenterandet lite här och där men på något sätt har jag lyckats få iväg mina kommentarer till andra, även om jag vis av många misslyckade försök har kopierat mitt svar innan jag har sänt iväg det. Det är så förargligt när kommentarer måste skrivas om och om igen.
För den delen hände samma sak för mig som för dig då du hade skrivit ett långt inlägg och allt bara försvann. Jag tror att det också är Bloggerstrul. Allt borta på någon bråkdelssekund så där bara....

Ha det bra bästa gräsänka, snart har du mannen hemma igen!

Unknown said...

Stackare, som måste stå ut med så höga temperaturer. Vet hur det känns. Var med om en riktig värmebölja uppe i W Harford också, jag var ju inte van, så ACn var på och jag stod mest under kall dusch. Man fick stänga fönstren och dra för gardiner där man kunde. Vi var ju inte vana varken från England eller Sverige med ett sånt klimat. Som tur var så var det just en värmebölja som snart normaliserades.
Att vara allergisk bland alla era pollen måste också vara besvärligt, men du drabbas kanske inte så hårt. Verkar inte som forskare kommit underfund med, riktigt, varför allergier utvecklas och hur man ska få stopp på detta. Det blir ju allt fler som drabbas varje år. Är glad att jag sluppit undan detta. Tur att det finns mediciner att tillgå.

Har inte märkt något strul med att publicera en kommentar på Blogger, förutom att det står en soptunna och skräpar efter datum, som inte verkar finnas på andras datum vid skrivandet. Men det är G+ det. Använder ju också en fast dator som sällan strular och mestadels har större kapacitet än en laptop. Har en lt som bara står i en garderob och aldrig används. När jag vill röra på mig och ändå vara uppkopplad använder jag paddan som funkar bra för mig. Även mobilen förstås. Blogger börjar kanske bli "gammal"?

Hoppas Karolina får god användning av den fina utbildning hon fått på Elon - blir det teater på någon av NYCs/Washingtons fina teaterscener sedan?? En både härlig och jobbig tid att se fram emot. Hon kommer säkert att sakna Elon, men kommer väl dit då och då på klassfester.

Underbart med sommar och bad nu, badar ni i er närliggande vackra sjö? Har inte sett någon kommentar om det, men har inte varit med så länge.

Ha de gott
Kram

Nettan said...

Försöker igen att lämna en kommentar, men blogger har blivit så segt... mina inlägg har raderats x flera så jag tappade sugen.

Prinsbröllopet den 19/5, kommer sitta klistrad, älskar ju sånt till skillnad från resten av familjen!

Hetta, låter som när det kommer värmeböljor här hemma men det brukar vara mitt i sommaren.

Åh tänk att det bara är två veckor kvar innan examen, så snabbt tiden har gått, ser fram emot att se fina bilder!

Kramar

Nettan

Steel City Anna said...

Så himla trött på blogger! Inget mer strul tack. Så segt.

Tänk att ni har så hett. Jag sitter här med elementen på :)

Haha jag ser också fram emot bröllopet. En cool tjej o en charmig prins! Ett par i tiden :)

Humlan said...

Vilken hetta! Jag är glad att jag slipper den. Jag, den gamla värmeälskaren, tål inte riktigt värme längre. Tänk vad det kan ändras med åren. :)

Det är ändå lite skönt att veta att det inte bara är jag som har strul med blogger, men irriterande är det!

Trist att vara gräsänka och det låter väldigt onödigt att hålla på att resa sådär för bara en dag. Hoppas det lugnar ner sig med resandet snart.

Ja, vart har de här åren tagit vägen? Det var ju nyss som ni hjälpte K att flytta in i det första rummet på Elon!
Jag ska nog också titta på bröllopet, jag gillar också pompa, ståt och vackra klänningar. Tyvärr har jag inte längre möjlighet att spela in, funderar på att fixa det igen, men det har inte blivit av.

Ha en fin torsdag, du också!
Kramar

bettan said...

Fy för kokhett väder. Förstår att ni inte skulle stå ut utan AC:n.

Tycker det var nyss ni åkte runt för att kolla in college till Karolina.

Jag har redan bokat in "bröllop" den 19:e i min kalender. Samma helg är det "Lundakarneval", dvs studenternas spex och karnevalståg. I och för sig inget jag är så intresserad av(sett det många gånger nu och varit aktiv i sjukvårdstältet) men syskonbarn brukar vilja komma på besök för att få vara med om detta ståhej. Vart 4:e år är det karneval. Jag blir trött bara jag tänker på att behöva trängas med folk, och få ont i skallen av alla de förekommande ljud. Ännu ett ålderstecken ;)
KRAMAR!!

Anonymous said...

Usch för värmen, usch för att vara själv. T åker i väg i morgon men ensam blir jag ju inte då sonen fortfarande bor här och lär göra några veckor till innan han kan klara sig själv igen.
Och kan meddela att pollen slog till rejält här i går... T hade enormt mycket allergi i går men nu regnar det och även om läkare hävdar att det inte hjälper så känner i alla fall de som är allergiska lättnad av att regnet slår ner pollen och spolar bort den lite.
Visste inte ens att det var brittiskt bröllop ;-) men förstår att det är stort i US, så nära en prinsessa ni kan någonsin komma!
Ha en fin dag och kämpa på i värmen!

Annika said...

Karin:
Absolut inte, haha. DET kommer jag alltid att gilla :-)
Men fjantigt att bekymra sig för det på en stor examensdag, haha!! Speciellt då det går att se i efterhand. FNISS!!
Nej, det går inte förneka att det är roligt med pomp, ståt, vackra klänningar och högtidlighet överlag. Vi står för det, du och jag!! Peter är inte heller lika intresserad som jag. Men jag såg att vigseln börjar 12 i UK, alltså 7 här. SÅ jag kan ju se en del, haha!!!

Ja, var glad för att ni inte har så varmt som vi. För det ÄR faktiskt inte roligt. Det blir så chockartat också + att de blommande träden kommer att tappa sin glans snabbt. Det var det som var så bra i den relativa kylan, det blommade SÅÅÅÅ länge.


Blogger har sina sidor. Tidvis är det verkligen knepigt.
Den gången min text försvann var jag inte online- Kan inte skylla blogger för det, haha. Jag skrev det på Pages. SÅ skumt. Vet än idag inte vad som hände. Det har inte upprepats.
Det är för taskigt när långa inlägg försvinner. Man förlorar energi så det plaskar om det.
USCH.

Hoppas du har en fin dag, Karin!!!!

Annika said...

Nilla.
Jag har AC, om jag inte haft det hade jag inte stått ut. Nåväl, det är en värmebölja och just den här 33-gradiga värmen ger sig om ett par dagar. DET är bra det!
Det blir så chockartat då det kommer!
Men direkt kyligt tror jag inte det blir mer nu.

Precis, det är nog många svenskar som blivit chockade av tempen då de kommit hit under sommaren. Det går liksom inte riktigt att förstå den.
Det är nog fukten som gör det hela så eländigt, förvärrar det.

Pollen är ett helvete för de som drabbas. Jag har själv haft svårt förr om åren, men sen jag fyllde 40 har det lugnat sig. Mkt underligt, men jag tackar och tar emot :-)
Karolina kan ha det kämpigt ibland.
Som du säger, tur det finns medicin.

BRA att du intre märkt av bloggerstrul.
Vad gäller soptunnan, den finns där om du skulle vilja ta bort din kommentar! Den finns hos alla, även om du bara ser den hos dig själv.
Kan vara bra att veta om man vill att ens kommentar skall tas bort. Jag, som bloggare, har soptunnan vid alla kommentarer så att jag kan ta bort sådana kommentarer som jag ev inte skulle vilja ha med. jag tar aldrig bort ngra, om det inte är spam. Jag har så trevliga och fina läsare.
Blogger kanske håller på med ngt uppdateringssystem just nu, vem vet? Det går i vågor detta.

Karolina ska hem och jobba ett tag sen väntar nya stora äventyr. Jag ska absolut berätta om det sen!!

Mina sjöar ... nej, jag badar inte där. K gör det ibland. Vi har pooler, och dit går jag hellre. Dessutom är det inga badsjöar, även om vissa simmar i dem. Man får inte bada i dem heller såvida man inte bor vid dem. Det finns inga stränder att ligga vid etc. Vattnet är ganska äckligt också. Skulle inte vilja simma där.

Kramar!!

Annika said...

Nettan:
Du ser ---- äkta bloggerstrul---fy vad TRÅKIGT!!
Jomen, nog strular det just nu. INTE roligt.
TACK för att du lämnar kommentarer, blir så glad. Klart man lessnar när det inte publiceras, MORR!!!

HAHA, jag med Alltså vid kungabröllop av allehanda slag sitter jag som en plåsterlapp. Måste se. Det är ju såååå kul!!!
OCH fint.
Klart man vill kolla ju!
HIHI,
Här är det nog jag som är mest intresserad också. For sure.

Ja, detta är en tidig värmebölja, men vi hade en liknande i april.
Det är sällan det blir 33 grader i Sverige även mitt i juli. OCH det är bra det, för det är inte så roligt.

Kramar!!

Annika said...

Anna:
Ja fy tusan vad det segar och har sig.
Tycker det är så tråkigt. Det känns som om det är fler dåliga perioder där än bra.
PUST!
ÅÅÅ vi har SÅÅÅÅÅ hett. Helt otroligt alltså.
Jag kan skänka 10 grader rakt av.
YASS, så kul med det bröllopet. Googlade på tiden igår, 12 i UK, 07 här. PERFEKT!!
HIHI!!

Annika said...

Humlan:
Precis, för sådan här hetta är INGET att vara avis på. Idag kommer dessutom fukten, så det förvärrar det hela.
Flera bränder runt om i min kommun igår. Riktigt otäckt.
Nej, nej, hela blogger-community har problem just nu. SÅ trist. SÅ segt och det händer SÅ ofta.
JAG hoppas också att Peters resande lugnar ner sig snart. SÅ jobbigt.
Trist.
Men jag tror nog det fortgår ett tag till. Jag vänjer mig nog lite iaf ... lite ...

Ja, vart tog de här fyra åren vägen??
Vart?
jag vet inte. Känns helt overkligt i min värld.

JA!! SÅ kul att se bröllopet. Det känns som ett måste, haha. SUCKER som jag är. OCH som tur är många med mig.
Ska bli så kul. Såg att det nog funkar tidsmässigt för mig också, fniss.
ja, du får fixa en disk som du kan spela in på. Det är ju enormt bra!!

Kramar!!

Annika said...

Bettan:
Tro mig, inget att avundas.
Prisar AC varje dag :-)
HAHA. Nej, men utan den hade man stått sig slätt.

Hey, hellre ett prinsbröllop än en karneval.
Blir också trött bara av tanken. HAHA. Nej, men jag har nog aldrig varit en sådan person. Gillar inte att trängas som en galning.
Sitter då hellre framför dumburken och ser ett storbröllop. hehe!!

Stanna hemma du, Bettan. Syskonbarnen får gå ut i vimlet :-))
Kramar!!

Annika said...

Brysselkakan:

PRECIS, usch för bägge!!
Blä...
Fasiken, tycker jag borde vant mig mer nu än vad jag gjort. Vissa små framsteg har jag gjort, men guuuud vad mkt jobb som kvarstår för mitt psyke.
KUL är det inte. TUR du har sällsis. Det får jag snart också då K kommer hem. Känns bra :-)

Pollen, ett helvete alltså. Så nu har det slagit till hos er också. PUST!!
Jomen visst hjälper regn de som har allergier. Absolut. det vet alla som är allergiska. Läkarna kan säga vad de vill.

HAHA, nu vet du då att det vankas prinsbröllop av rang, haha. Ja, stort för US detta. Lite som med Grace av Monaco och kanske Wallis Simpson (fast ändå inte den skandalen. Vilken GREJ det var!!!! OJ oj).
Ska bli KUL:
Du får kolla, L!!
OM du är intresserad, vill säga :-)

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

* Oj! Ja, ni behöver inte frysa i alla fall ;-D
Som sagt; tänk vilka skillnader det är, för att vara samma tid på året...
Ni smälter bort av värmen, samtidigt som folk här inte slutat med täckkläder än ;-)
Jag passade på att observera lite när jag var på Coop efter jobbet, och större delen av allt folk hade täckjackor på sig. Lite tunnare sådana visserligen, men dock ändå täckjackor.
Jag själv hade däremot trekvartsbyxor; men jag är ju lite som jag vart, hehe ;-P
I skrivande stund har vi 3-4 grader.

* Jag har varit så välsignad att jag aldrig någonsin känt av pollen, men kan tänka mig att det inte är någon lek den här årstiden för alla människor som har problem med det!

* Usch, vad jobbigt med bloggproblem. När ens bloggportal strular är bland det mest störande som finns i internetvärlden!
Hoppas Blogger får rätsida på det snabbt.
För mig fungerar det dock bara bra att kommentera här hos dig. Har inte känt av problemen. :-)

* Jisses! Tänk att det redan gått fyra år!
Känns ju som det var nyss du bloggade om high school graduation!
Men så spännande med ett nytt kapitel igen :-) Är det jobb eller mer studier som står på agendan härnäst?

Hoppas du hinner se lite av bröllopet i alla fall :-)
Kan tänka mig att det är många i USA som kommer att se det :-)
Själv kommer jag mest troligt inte att göra det.
Jag gillar kungligheter, men av någon anledning inte kungliga bröllop. Har ingen förklaring till varför det är så. Jag gillar födslar av kungliga barn, dop och är rent allmänt nyfiken/intresserad av kungahus.
Men jag gillar inte bröllop. Tyvärr.


Hoppas du får en fin torsdag!
MVH /Erica

Annika said...

Erica:
Nej, frysa är det sista vi behöver göra, haha!!!
NOG är det skillnad på här och där just nu. OJ oj...
31 grader just nu. PUST!! Luftfuktigheten har smugit sig in också ...
Pollen är grymt, grymt här nu. OJ oj.
Tungt. Jag är glad att mitt vuxit bort. Men folk LIDER!!
Blogger strular med jämna mellanrum. Classic. Trist, men sant. GLAD att du kan lämna kommentarer.
Jo, jag kommer att se bröllopet, tiden funkar OK.
Jasså? haha. Av alla kungliga happenings är det nog bröllop jag gottar mig mest åt, hihi.
Ja, amerikaner är svaga för brittiska kungahuset i allmänhet, och alldeles speciellt ny i synnerhet.

Ha det så gott, fina Erica!!

Monica said...

Ja vilken värme! Värst är väl fukten, att det blir så där klibbigt. Och hör att det är ungefär som i UK, man promenerar vid vackra sjöar men hoppar inte i:-), ja där är det rent ofta och vattenreservoarer så man får väl livstid om man skulle få för sig att hoppa i. Men sen åker man till havet och tidvattnet och det finns härliga stränder och det har ni med i massor, men det är inte samma som i Sverige, eller Finland för den delen, massor med badsjöar.

Blogger krånglar väldigt, det såldes till Google Inc förut och alltihop krånglar, vore skönt om de sa det istället för att uppmana folk att göra om-och nyinställningar, många tror ju att det är fel på deras datorer, vilket det inte är alls. Värst här i helgen som var, hela Europa drabbat, sen kom Sydamerika efter och nu USA verkar det som. Jag har ändrat typsnitt flera gånger och ser hyfsat ut hos mig, din blogg ser bra ut och Annas men andra ser ut som de har bläckplumpar i varje ord. Och jag vet ju inte hur min ser ut heller hos andra. Har förlorat en hel del viktiga inställningar också.

Så spännande det blir med Karolinas examen, i mitt tycke slår det alla prinsessbröllop i världen. Kanske ser, är inte så intresserad men Victorias och Daniels var något speciellt, det var det och kanske jag blivit lite mer rojalistisk för jag såg när Kungen hälsade på alla barn på födelsedagen, tyckte han var riktigt gullig faktisk, ja Kungen alltså:-)

Annars har jag varit på en lång rad bröllop med många gäster, kunde vara allt mellan 200-250 middagsgäster på herrgårdar efter kyrkvigseln där fler var med först och fantastiska middagar med bufféer senare och nattmat ännu senare och jag vet inte vad och mycket musik, underhållning, teater, så det var nästan kungligt, hade fullt sjå att hitta klänningar till varje gång, och skor och väskor, till slut lånade jag smycken och sånt av mamma, lite tävlan mellan föräldrar och det sista då toppade i antal. När jag städade hela hemmet från golv till tak slängde jag alla bröllopsfoton från dem, förlåt, men det kändes rätt. Behöll de nära och kära i familjen.

Men lite spännande nu med en halvsvart och en prins vad han nu har för gener, tyska kanske? Hoppas inte Maja utvisar henne plötsligt bara ... Anna tror de kommer att gå bra för Meghan ändå, hoppas det, här är så mycket trams om att jämföra utseenden, ja en från gamla Svensk Damtidning skriver om kungligt i Expressen och senast tyckte hon att Sofia och Meghan var lika som tvillingar, hon menade inte stil eller så utan utseende, vet inte var hon får allt ifrån, men därför läser jag, haha.

Ha det nu så bra Annika och hoppas du får sova gott sen!

Annika said...

Monica_
Brutal nu!! Värmen!!
Verkligen in your face!! TUR vi har AC, kan jag säga, haha.
Nope, jag skulle INTE vilja bada i de här murkiga sjöarna. Men K gör det, haha. Dock det är dyiga vatten vi snackar om, och en del läskiga djur också där under ytan. Nej tack!!!
Havet är härligt, och de större sjöarna såklart. Men inte just dessa som är mer som gigantiska dammar. Nej, tror inte heller man får bada i reservoarer alls.

Blogger ÄR krångligt och det bråkar allt oftare. Mkt trist. Google har nog ägt blogger länge, tror jag.
Din blogg ser bra ut. har inte märkt ngt utseendemässigt ännu. HOPPAS de inte ställer till med för mkt bakom scenen sas.

SÅÅÅÅ sant, det är det jag menar, så töntigt av mig att ens tänka på bröllopet när min egen docka tar sin examen. Den slår ju ALLT, som du säger!!
OCH i alla val är det ju det. Alltid.
Nu tror jag det löser sig ändå, haha. Läste att vigseln börjar 12. PERFEKT!

jag med, förr om åren gillade jag inte kungahuset speciellt. Numera är jag mer vänligt inställd och tycker det är kul.
Även om jag tycker mkt är skit också. Men på det hela taget, why not!!! Är inte republikan längre iaf.
Gillar pomp, ståt och högtidligheter mer än jag vill erkänna. Älskar det.

Vilka stora bröllop du varit på!!! SÅ stora har jag aldrig varit på i Sverige. Här däremot jhar jag varit på stora bröllop. Men de tenderar ju att bli större här än hemma.
KAN tänka mig att de bröllop du varit på har varit tjusiga.
KAN också tänka mig att det blir lite tävling ... Hmmm ... det blir väl lätt så, tänker jag.
OH ja, förstår att du slängde gamla bröllopskort från vänners vänner etc ...

Japp, verkligen. En skild halvsvart tjej som ska bli prinsessa. Amerikanska dessutom. Aj aj ... haha.
nej, men det är ju lite speciellt på många sätt. har sett en del bittra kommentarer på olika forum på ffa Facebook. Folk som spiller vassa och elaka kommentarer. Men visst, det går väl stick i stäv mot vad UK vill ... Denna nya hårda värld där gränser blir allt snävare.
SUCK.
Aha, tjejer av folket alltså ... tjaaa ... Sofia och Meghan alltså. Ja, det är de väl ... men det är liiiiite överdrivet at säga att de skulle vara som tvillingar. Typiskt. Kungligt med Expressen kan verkligen vara töntiga. SÅ överdrivna.

Tack, P kommer hem efter midnatt. SÅ jag är helt lugn. TACK Monica!!!