Monday, November 05, 2007

Ledig måndag.

Idag och imorgon har skolorna här lov. Det är studiedagar för lärarna, men även dagar för kvartssamtal med oss föräldrar, förresten det heter väl knappast kvartssamtal längre. Tror det bytt namn till utvecklingssamtal därhemma, visst? Barnen i Fairfax County får nu två dagars ledigt så här i början av november. Höstlov? JA!!!
Matilda skrev i sin blogg om höstlovet för lite sen. Det är väl ett relativt nytt lov bland skolorna i Sverige, eller hur? Måste vara jättemysigt att ha en veckas lov mitt på hösten. Här får vi nöja oss med två dagar, men det är ju bra det också. Och jo, sen har vi ju Thanksgiving den 22 november, gu'bevars, och då är det ledigt i två dagar inklusive helgen! Fyra dagar, hurra!!

Idag väntar alltså en ledig dag, och imorgon likaså. Klockan 16:30 idag har vi vårt föräldrasamtal med Karolinas fröken. FÅÅÅÅ'se hur det går då? Nej då, jag är inte orolig.

Själv sitter jag här vid mitt köksbord denna soliga morgon medan dottern sussar däruppe. Sitter här och känner mig lite tom och blå efter mitt genomlyckade sverigebesök...SAKNAR!!
Oh well...BACK to life, BACK to reality!!!

Ha en fin måndag!!

17 comments:

Anonymous said...

Jo, den dar tomhetskanslan kanner jag igen..precis efter ha haft Sverigebesok. Men snart ar du tillbaka i vardagen eller det ar du sakert nu efter ett par timmar in pa Mandagen.:)
Sonen ar ledig tva veckor nu i November och dottern ar ledig tre dagar i samband med Thanksgiving som ar en favorithelg for mig.
Ta upp det dar med laxorna mangd med K froken.
Bade har och i Sverige tycker jag tiden bara racker till att hora lararens prat och inte mina fragor da det ar utvecklingssamtal som jag inte tycker har ratt namn.:)

Petchie75 said...

Vad skönt för Karolina (och dig) att hon får lite lov nu i november. Jag tror att jag också hade en veckas novemberlov runt Allhelgona, har för mig att det var hälften studiedagar, hälften lovdagar. Så det har nog funnits ett tag iaf.
Ha en trevlig vecka!

Annika said...

Veronika:
Hur kommer det sig att sonen har ledigt i två veckor? Intressant.
T-giving är en av mina favvishelger också! Tycker den är så skön! faktiskt har den blivit min amerikanska favorithelg.
Japp, ska absolut ta upp läxorna idag vid fldrasamtalet...

Petra H:
Snart dags för dig att flytta nu IIIIHHHH!!! Spännande värre!!
OK, så du hade höstlov...måste ha varit urmysigt att vara ledig på hösten. Det hade jag älskat om vi hade haft det på "min tid"...

Desiree said...

Jag förstår din saknad. Det blir väldigt tomt med en gång när man haft rikigt kul med sitt sverigebesök. Det hade varit skönt med lite mer ledigt. Vill gärna också ha höstlov eller studiedagar men jag får se fram emot thanksgiving och fyra hela dagar. Ska bli så underbart.

Annika said...

Desiree:
jag ser verkligen fram emot T-giving. En av mina absoluta favorithelger. Tycker mkt, mkt om den helgen. dels är den så kravlös! Och dels är den verkligen en inkörsport till julen...Och sen, icke att förglömma, all ledighet!! AAhhh...

JaCal said...

Det är så tooomt när besök åker. Å ena sidan skönt med "vardag" - men samtidigt så tyst... speciellt när man fått gagga på svenska dygnet runt...

Ja, det låter så mysigt med höstlov... det hade jag aldrig när jag var liten. Hösten bara var så lååång. Våren var fylld av sportlov och långa helger i maj.

Dotterns preschool stänger hela Thanksgivng veckan fick jag reda på förra veckan. oups! Inte riktigt planerat så nu fick det plötsligt bli lite höst-semester för mig också...

Tankevågor said...

Förstår att det är tomt efter ditt kära besök. Men vad ni måste haft roligt. Det har varit kul att bara få vara med så här i din blogg och läsa om allt ni gjort. :-)

Utvecklingssamtal heter det som sagt och alla har nu en individuell utvecklingsplan så föräldrarna får mycket skriftlig information.

Vi hade höstlov i skolan förra veckan men vi lärare hade studiedagar månndag-tisdag så det blev inte en hel veckas ledigt för oss. Men de där dagarna är guld värda på hösten.
Kram

Saltistjejen said...

Kram till dig Annika!
Jag vet hur det känns när man haft vänner eller familj på besök och de åkt...
Men jag brukar trösta mig med att man haft en bra tid tillsammans!

Villa Nian said...

Vill tillbaka till skolan och få lite lov nu...

aussiekicki said...

Jag hade samma känsla efter vår resa till Sverige i somras. Kände mig tom och längtade till Sverige fast jag inte alls vi bo där just nu.
Om två veckor kommer makens föräldrar och det ska bli roligt med besök.
Vad skönt med lite ledigt från skolan. Hos oss ska barnen snart ha sommarlov.
Kram!

Lullun said...

Jo höstlov hade allt jag i skolan iaf. Men de första åren var det inget; då var vi bara lediga den 1:e november (gamla Allahelgonadagen, som ju var helgdag förr). Så om jag inte räknar helt fel tror jag vi införde höstlov på vår skola omkring 1987-88... Fast utvecklingssamtal var något nytt för mig. Kvartsamtal däremot, jo dem minns jag! :-)

Annika said...

Jacal:
Ja det är tomt och blått när ett kärt besök har åkt hem. Dom stannade bara i en vecka, jag hann knappt fatta att dom var här :-)
Höstlov...ja jösses tänk om vi hade haft det...mysigt...
Din flicka får ju lite ledig runt t-giving iallafall...Hoppas det är OK för dig med ;-)

L-girl:
GRYMT kul!!!
Utvecklingssamtal ja, förstår att det är mkt för er lärare att hålla på med. Vi hade vårt idag...Jag är bara så nöjd med allt som sas :-)))
Och du hade en kul vecka i London på ditt lov!! Ser fram emot att se lite bilder!!!
Kram!!!

Saltis:
ATT!!! Det är så sant!! Man får glädjas över det roliga som varit, och vara glad över att det inte kändes skönt att skiljas :-)
Men blått har det känts idag...suck...
KRAM tillbaks!!!

Tina:
Visst hade det varit härligt!!!

Annika said...

Kicki:
Ja, det är ännu värre nästan...jetlag of the heart...det är verkligen en blå känsla när man kommer hem från sverige. Att byta världsdel, tid, land och språk så snabbt. Även fast man trivs ypperligt är den känslan ofrånkomlig.
KUL att ni ska få besök snart...förstår att du gläder dig!!!


Lollo:
Då hade jag slutat gå i skolan...Missade således höstlovet. Men på ngt sätt vill jag också minnas att vi hade allhelgona fredagen ledig...

Anne-Marie said...

Min skola har stängt på måndag nästa vecka - det är Veteran's Day på söndag. Sedan klart är det stängt 22+23 för Thanksgiving. Det är inte bra för sådana som mig (tillfälligt anställda) eftersom jag inte får ett öre när skolan inte är igång eller om jag inte är där. Förstår att du saknar ditt besök. Kram!

Naranja said...

Hejsan! Finns det nåt liknande fritidshem i USA? Vad gör barnen vars föräldrar jobbar heltid när skolans personal har studiedagar? Kommer ihåg att du tidigare skrivit om att skolan kan ha stängt om det snöat för mycket. Vad gör alla barn då om dagarna? Nyfiken...

Millan said...

Usch ja det ar sa trist nar besoket akt hem igen. Som man langtar och raknar ner tills de kommer och sedan kanns det som om tiden snabbspolar framat och sa har de akt igen. Men det later i alla fall som om ni har haft det himla trevlig. Jatte skoj att se foton ifran er vecka! Hockymatchen sag valdans rolig ut. Hoppas du snart kanner dig lite mer uppat!

Det dar med Facebook.. hm ja jag ar med i en 'trad' dar med nagra svenska tjejer jag larde kanna pa familjeliv.se nar jag vantade Nils. Dock ar det enda anledningen att jag hangar kvar dar inne. Jag har inte alls nagon lust med alla de skumma saker man kan gora dar inne. Vem vill ha en egen cyber-tradgard egentligen? Och vad ar det for mening med att ge varandra latsasmuffins i present? Valdigt underligt!!

Annika said...

A-M:
Himla SURT för er som går på timlön. DET förstår jag. Nej, det är inte bra alls, så jag förstår att det inte enbart är glädje.
KRAM!!


Naranja:
Fritids finns både på skolorna, SACC, och på privata fritidshem som YMCA etc. Bussar hämtar barnen efter skolan och kör till dom privata fritidsen. Skolans SACC har öppet till klockan 18.
Snödagar är svårare, ofta har nog fldrarna inget annat VAL än att jobba hemifrån dom dagarna såvida dom inte pysslar ihop det bland kompisar. Snön är en källa till mkt irritation när skolan stänger.

Millan:
VISST är det så...först längtar man och längtar och sen bara brinner det till, och sen är besöket borta igen. TRIIST!!
Jodå, jag börjar sakta komma tillb
aks till vardagen...

FB...Som Jacal skrev får dom nog ta och snegla lite på oss "äldre" för det är ju helt hopplöst det där med muffins, drinkar, och allt annat trams. Sedan verkar det så löjligt i att skaffa sig så många "vänner" som möjligt...NEJ tack säger jag och stänger den dörren...