tag:blogger.com,1999:blog-27947982.post1294168735577719037..comments2024-03-28T04:46:34.174-04:00Comments on Life in the suburb!: Amerikanska Fenomen: Knepiga varor i mataffärenAnnikahttp://www.blogger.com/profile/01167225462089870755noreply@blogger.comBlogger41125tag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-10481573937724614762022-07-05T13:15:57.153-04:002022-07-05T13:15:57.153-04:00Annika:
Jösses vilket gammalt inlägg du hittat, ph...Annika:<br />Jösses vilket gammalt inlägg du hittat, phew ...<br />TUR att jag får meddelande om kommentarer på inlägg som är äldre än en vecka :-)<br />Ja, jag kan tro att det finns en del so liknar cool whip på andra ställen också.<br />Det smakar inte äkta vispgrädde, men det är ju helt OK det med. Ja,precis som du säger.<br />Välkommen tillbaka och hoppas du ser mitt svar :-DAnnikahttps://www.blogger.com/profile/01167225462089870755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-68803888480961431062022-07-05T11:19:44.755-04:002022-07-05T11:19:44.755-04:00I Polen finns också något som liknar coolwhip.
En...I Polen finns också något som liknar coolwhip. <br />En påse med ett pulver som du blandar med mjölk till "visogrädde" och en flaska med sprutgrädde men helt utan mejeriprodukter. Jag tycker dessa är jättebra eftersom laktosfri grädde som jag måste ha är svår att få tag på. De smakar gott men inte som äkta vara. Annikanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-4084217068434619862011-10-24T11:02:09.002-04:002011-10-24T11:02:09.002-04:00Hej Annika!
Roligt att läsa om alla tokigheter - s...Hej Annika!<br />Roligt att läsa om alla tokigheter - spray-osten tog nog priset! Däremot måste jag erkänna att jag lätt skulle kunna lägga en färdig paj eller smuldeg på påse i frysen. Mest för att jag avskyr att kleta ihop saker med fingrarna.<br /><br />En sak jag däremot undrat över är något jag sett "you amerikan people" spraya i ugnsformar eller i stekpannan innan maten steks. <br />Är det olja eller kanske flytande margarin (med risk för att det är ett självklart svar och att jag anses ovanligt korkad...). <br />Undrar om någon vet om det går att köpa här hemma? Det ser ju ut att behövas så väldigt lite när man ser på tv. Och behövs det verkligen så lite borde det vara väldigt drygt.Härligthttps://www.blogger.com/profile/10610642360181752829noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-83114472745927534252011-10-23T11:04:09.862-04:002011-10-23T11:04:09.862-04:00Eastcoast:
Ja, visst är det...
De flesta verkar in...Eastcoast:<br />Ja, visst är det...<br />De flesta verkar inte baka själva, självklart finns det undantag, men...<br />Jag bakar aldrig, men det gör däremot Karolina.<br />PBJ tycker jag är gott, ibland.<br />OCH det är ju en verklig STAPELVARA i detta land.Annikahttps://www.blogger.com/profile/01167225462089870755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-87870365209730649322011-10-22T10:17:14.927-04:002011-10-22T10:17:14.927-04:00Det är konstigt det där med amerikaner och halvfab...Det är konstigt det där med amerikaner och halvfabrikat eller helfabrikat, och just bakning. Den äldre generationen amerikaner bakade ju såklart från scratch. Jag har bakat kanelbullar och tagit med till barnens födelsedagsfirande i skolan, lika stor succé varje år. Amerikanska mammor kommer fram till mig i veckor efteråt och berättar att deras barn äääälskade bullarna. <br /><br />Peanutbutter har vi hemma, sonen gillar PBJ... inte varje dag men nån gång i veckan till frukost. Jag ser det som så att det är bättre att han äter frukost alls, vilket kanske inte skulle bli fallet annars. Just peanutbutter är hyfsat ok, ibland har han fått det på skivor av äpplen som mellanmål.eastcoastmomhttps://www.blogger.com/profile/13322866070308767536noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-51729946522127144202011-10-22T10:05:39.816-04:002011-10-22T10:05:39.816-04:00Anna,
jag det är otroligt att måna låter sig impas...Anna,<br />jag det är otroligt att måna låter sig impas av detta...såklart finns det duktiga bagare här också, men vissa förvånas man över..Annikahttps://www.blogger.com/profile/01167225462089870755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-1494854655480238462011-10-21T21:16:35.717-04:002011-10-21T21:16:35.717-04:00Tal om bakning så bakar min värdmamma en del från ...Tal om bakning så bakar min värdmamma en del från scratch men många andra var impade. Även britter när jag bodde där och de som jag jpbbar med blir väldigt impade. Även t ex pajdeg till matpaj fast de typ har två eller tre ingredienser..Anna, Fair and Truehttps://www.blogger.com/profile/04363598308633248200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-87694760292441123072011-10-21T06:39:28.153-04:002011-10-21T06:39:28.153-04:00Sofia:
TACK!
KUL att du gillade det hela.
Kan tro ...Sofia:<br />TACK!<br />KUL att du gillade det hela.<br />Kan tro att det är lite mer nedtonat hos er i mataffären.<br />men visst finns det mkt som är annorlunda. Chipsmackor är ju ganska svårslaget också :-).<br />YUP, att baka från scratch väcker stor beundran!<br />:-)<br />Japp, K och elena kör the swedish way held tide. BRA!!<br /><br />Anna:<br />JA, jag förstår att det är kul för dig att vara här och testa lite onyttiga grjjer.<br />Hoppas ni har det toppen!!<br />Mkt av denna mat ovan är ju gott, hihi!Annikahttps://www.blogger.com/profile/01167225462089870755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-12478247207098948872011-10-21T06:36:39.518-04:002011-10-21T06:36:39.518-04:00Emma:
Mataffärer är kul!
Vänta du, det mesta finns...Emma:<br />Mataffärer är kul!<br />Vänta du, det mesta finns redan hemma. Det är bara ngra få saker som inte finns där redan.<br />Gränserna flyter ut.<br />J-smör med banan är poppis här med. Kladdigt kladddigt men säkert gott!<br />Kram!<br /><br />Malin:<br />VÄLKOMMEN HIT!!<br />TACK, kul att du gillade inlägget!<br />KAN tro att din au-pair familj var impade av dig då du kom och bakade o fixade. SÅNT brukar IMPA stort!!<br />Kanelbullarna här är ju så söta, så söta så jag fattar om de inte uppskattade våra svenska så mkt (knasbollarna)<br />Semlor brukar vara en hIT!!!<br />Varmt välkommen tillbaka!!<br /><br />Susanne:<br />Jo, det mesta som finns här verkar finnas hemma också, utom just sprayost, men det lär väl komma det med.<br />JA, testa fluffet. Jag tror också det är gott. Gillar också marshisar!!Annikahttps://www.blogger.com/profile/01167225462089870755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-85237759978117637282011-10-21T06:31:23.523-04:002011-10-21T06:31:23.523-04:00Freedomtravel.
Det är väl bara en tidsfråga innan ...Freedomtravel.<br />Det är väl bara en tidsfråga innan osten kommer också för det mesta verkar ju finnas här som där.<br />Ska kolla in den där bloggen du tipsar om, verkar spännande.<br /><br />Ingrid:<br />TACK, ja det finns ju lite att skriva om angående detta.<br />Grädde på burk kan ju funka vid vissa tillfällen bara man inte använder den till tårtor etc.<br />Jordnötssmör innehpller mkt socker, ja.<br /><br />vET inte om det finns färdiga matkassar att köpa här. Däremot kan du ju handla mat online och få den hemkörd direkt till din dörr. Samma dag.<br />Ganska smart.<br />Kram!!<br /><br />Millan.<br />TACK, vad roligt att du gillade inlägget!!<br />Mat är intressant och man skulle skriva mkt om den, och skillnader.<br />Ja, tårtor i långpanna.<br />Tårtorna här oftast stora och kallas sheet-cakes. Men oftast tar de väl ur kakan ur formen och lägger på lager oå lager med (mer eller mindre äcklig) frosting.<br /><br />WOW, här känner jag att jag inte kan svara dig. Vet inte om jag ngnsin kommit till ett ställe där barn delar säng...faktiskt inte.<br />Tror inte jag har ngra amerikanska vänner där detta har förekommit.<br />Men kanske om man bor lite trångt och inte vill ha våningssäng, eller ngt? Jag vet faktiskt inte. Detta var nyheter för MIG :-) Har aldrig hört talas om detta fenomen ngnstans, eller sett det.<br /><br />Förresten, tror du är ny här...Inte den "Millan" som brukar skriva här. VARMT välkommen HIT och varmt välkommen tillbaka!!Annikahttps://www.blogger.com/profile/01167225462089870755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-44711146692599662672011-10-21T06:21:24.091-04:002011-10-21T06:21:24.091-04:00Erica:
KUL att du gillar dessa inlägg. Blir ju ve...Erica:<br />KUL att du gillar dessa inlägg. Blir ju verkligen glad!!<br />Det finns ju en del att skriva om.<br />Saker och ting som är annorlunda.<br />Ja, det verkar som om mkt av det vi har här finns hemma också, numera.<br />Ostsprayen är ingen höjdare...<br />DET intygar jag.<br />OCH det där med att inte vispa sin egen grädde fattar jag inte.<br />Men är det lätt så ska det vara lätt, sas.<br />PBJ mackor tycker jag är goda, men det är verkligen kladdigt också.<br />Visst är det en uppelvelse för utomstående att gå in i mataffärer. ALLT finns ju där, precis allt.<br />Memlagar är bäst, så är det NÄSTAN alltid.<br />Ha en toppendag :-)<br /><br />Karin:<br />OH ja, jag förstår att ni verkligen är dettas motsatser :-)<br />Härligt.<br />Jordnötssmör är ju gott, i måttliga mängder.<br />Tack, trevligt att du gillade inlägget.<br />Kram!!<br /><br />Saltis:<br />JA här finns ALLT och lite till.<br />Mataffärerna fascinerar!<br />Utan tvekan!<br />HAHA, vet inte alls om man kallar det för att "baka" om man kör in en plåt med fördiglagade kakkor i ugnen? Vissa kanske gör det. Eller, det gör de säkert :-)<br />Saltis, nästa ggn ni handlar får ni köpa hem en sputburk med ost. hehe...<br />OCH se what all the FUSS is about ;-)<br />nej, men det är faktiskt INTE gott.<br />OCh ja, vispgrädden smakar mest syntet och den är otäck, tycker jag.<br />Det är ju ingen match att vispa egen heller.<br />Verkar helskumt om kondis hemma använder sig av sprutgrädde eftersom den flyter UT direkt och blir till en flytande massa...<br />JA, amrisarna älskar sitt jordnötssmör och jag känner väl igen det du skruver om ants on a log. Selleri med j-smör och russin. Minns också att man ofta hade äppelbitar med j-smör på då jag jobbade på montessori.<br />Jag tycker att en PBJ kan vara gott ibland, sådär vartannat år :-)<br />Men ngn daglig mat tycker jag inte att det ska vara. Usch så onyttigt det är, trots allt.<br />TACK saltis, vad glad jag blir över att du gillade inlägget...<br />KRAM!!<br /><br />Christina:<br />TACK, kul att du gillade inlägget.<br />Ja, säkert har det mkt att göra med att det ska gå snabbt.<br />Men, vi ska också komma ihåg att det är långt ifrån ALLA som äter så här. Landet är stort och allt diffar.<br />Och sen finns det då ngt för alla.<br />Kram!!<br /><br />Annika:<br />JA!<br />JELLO och sallad. Nej fy, jag vet vad otäckt!!<br />Det där veggie från Austr har jag härt talas om. Det låter inte som ngn höjdare.<br />HAHA, jasså du köper pajskalen. Visst, det gör ju matlagningen enklare, helt klart! Säkert smakar de helt OK också!Annikahttps://www.blogger.com/profile/01167225462089870755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-12764300969144914062011-10-20T21:22:02.083-04:002011-10-20T21:22:02.083-04:00Extra kul att läsa just nu när jag är här! Vi åt k...Extra kul att läsa just nu när jag är här! Vi åt kex med mjuk cheddarost i stor burk igår kväll men det var faktiskt gott!Anna, Fair and Truehttps://www.blogger.com/profile/04363598308633248200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-84889041587366099532011-10-20T18:13:00.785-04:002011-10-20T18:13:00.785-04:00Vilket roligt inlägg! Det mesta av det där ser ju ...Vilket roligt inlägg! Det mesta av det där ser ju äckligt ut, speciellt den där osten...eeeek!<br /><br />Här i England har vi inte så mkt konstiga saker i mataffären, däremot äter ju engelsmännen konstiga saker som fishfinger sandwich eller varför inte chips-sandwich! Onyttigt och äckligt! <br /><br />Jag har också fått höra 'WOOOOW' när jag har bakat saker och lagat saker 'from scratch' vilket inte är det minsta svårt och jag håller med dig, det blir ju hundra gånger godare. <br /><br />Kul att din dotter gillar att baka och gör det - the swedish way!Sofiahttp://withsofia.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-69979580551701868962011-10-20T17:17:35.371-04:002011-10-20T17:17:35.371-04:00Håller med om vispgrädden på flaska, den har vi ju...Håller med om vispgrädden på flaska, den har vi ju här också sedan länge och är riktigt otrevlig. Marsmallow Fluff har jag sett på "USA hyllorna" här hemma och måste nog testa någon gång, jag ÄLSKAR Marsmallows. Pizzadeg på rulle finns här och är faktiskt helt ok. Jag kan inte komma på något helt galet här hemifrån men det finns ju säkert. Fast sprayosten tror jag är svårslagen:-).Susannehttps://www.blogger.com/profile/16057888640425445378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-23918133984988717552011-10-20T16:08:07.999-04:002011-10-20T16:08:07.999-04:00kul läsning!! Minns tillbaks till då jag var au-pa...kul läsning!! Minns tillbaks till då jag var au-pair & bakade en hel del m barnen. Jag har nog aldrig blivit så höjd till skyarna..::) Det som imponerade mest var när jag gjorde pepparkaks deg fr grunden & bakade m barnen. <br /><br />andra saker som vi gjorde var lussekatter kanelbullar ( gick inte riktigt hem pga avsaknden utav glasyr.::) ), mörkt bröd, chokladbollar, semlor etc. <br /><br />När de bakade var det ngn mix som kom fram. Tyckte att jag var otrolig som bakade fr grunden! <br />tack för en härlig blogg! <br />Häls MalinMalinnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-24005206517841960742011-10-20T13:44:30.089-04:002011-10-20T13:44:30.089-04:00Kul läsning! Jag tycker fortfarande det är kul att...Kul läsning! Jag tycker fortfarande det är kul att gå i mataffärer här och kolla på allt som inte finns "hemma" och det är ju en del.. Sällan nåt jag önskar fanns också för svenskar och andra att njuta av - det är mest skräp och fuskmat. Men jordnötssmör är ju sååååå gott! Men jag vill ha skivad banan till på mackorna och har aldrig testat med sylt... ännu ;)<br /><br />Kram!Emmamahttps://www.blogger.com/profile/15197948394054892682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-6212466275251571902011-10-20T13:04:08.636-04:002011-10-20T13:04:08.636-04:00Åh vad roligt! älskar när du skriver om amerikansk...Åh vad roligt! älskar när du skriver om amerikanska fenomen! Det är ju bara så konstigt med alla mixer och smet på burk :-( Jag blir så full i skratt när jag läser hur någon "bakat" en kaka; kakmix si och så, och cool-whip och fyllningsmix..... Tur att det finns riktiga matvaror också!<br /><br />Liten matdetalj - varför bakar amerikaner så ofta födelsedagskaka i typ ugnsform/långpanna och serverar direkt ur den?<br /><br />Ett helt annat amerikanskt fenomen som jag tycker är konstigt är barn som delar säng. Jag läser en del amerikanska bloggar och ser ofta att barn som delar rum även delar (bred, men ändå) säng. Och sedan läser man i nästa andetag hur pryda de är... Jag skulle tycka att det var incestuöst att dela säng, mycket värre än att ha på sig bikini istället för klänning på stranden tex.Millannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-51578328915376391502011-10-20T12:48:20.487-04:002011-10-20T12:48:20.487-04:00Kul och intressant inlägg och mycket man fick reda...Kul och intressant inlägg och mycket man fick reda på som man inte visste förut :-)!<br /><br />Vispgrädde som man sprutar ur en burk är populärt på kyrkkaffena ibland, så det finns numera här också. En burk jordnötssmör står fortfarande i mitt kylskåp sen perioden med LCHF. Fast den innehåller ju förstås socker...<br /><br />Undrar om det finns färdiga matkassar i USA med igredienser och recept i för hela veckans middagar, som folk har börjat köpa här hemma det senaste året? Eftersom MM är vegetarian skulle det inte vara någon hit för oss i alla fall...<br />Kramar från IngridMusikantahttps://www.blogger.com/profile/12749093260886048656noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-42722806475821129742011-10-20T12:02:34.775-04:002011-10-20T12:02:34.775-04:00Förresten, den här länkadressen kanske fungerar bä...Förresten, den här länkadressen kanske fungerar bättre:<br />http://www.saltpeppar.se/blog/?p=13468Freedomtravelhttp://www.freedomtravel.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-12162916520815381542011-10-20T11:59:34.689-04:002011-10-20T11:59:34.689-04:00Osten på sprutflaska har jag aldrig sett, och det ...Osten på sprutflaska har jag aldrig sett, och det verkar synnerligen onödigt. Flera av de andra produkterna finns faktiskt i Sverige nu, av nån anledning. En sak, som jag inte själv sett i butik ännu, men däremot på en blogg, är det här:<br />http://www.bloglovin.com/m/3282/311910334/b/3282/aHR0cCUzQSUyRiUyRnd3dy5zYWx0cGVwcGFyLnNlJTJGYmxvZyUyRiUzRnAlM0QxMzQ2OA==Freedomtravelhttp://www.freedomtravel.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-59249921215852217202011-10-20T11:20:48.593-04:002011-10-20T11:20:48.593-04:00Mina värsta är nog
jello, speciellt sallad gjort ...Mina värsta är nog <br />jello, speciellt sallad gjort på jello.<br />Australiensisk veggie mite är inte gott heller. <br />root beer har jag aldrig lärt mig tycka om.<br /><br />Däremot brukar jag faktiskt köpa pajskal när jag ska göra quiche. Det drar av på tiden en del att köra med färdigt pajskal, bara hälla i äggsmeten och innehållet och ställa in i ugnen :).Annikahttps://www.blogger.com/profile/15241331781715640833noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-9968187635438066172011-10-20T11:00:38.226-04:002011-10-20T11:00:38.226-04:00Ha ha, vad roligt att läsa. Det blir gärna lite un...Ha ha, vad roligt att läsa. Det blir gärna lite underhållning när jag går till en super market och jag förfasas många gånger över vad man kan stoppa i sin kropp. Urk! Inte något för mig. Har sett pajdeg och vispgrädden på burk men trodde nog att de flesta gjorde sin egen, så fel man kan ha :-) Kan det ha att göra med att allt ska gå så fort i snabbmatens förlovade hemland? Tack för ett mycket underhållande inlägg! Kram!Christinahttp://mylifeinsiliconvalley.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-5953378321597135462011-10-20T10:38:07.146-04:002011-10-20T10:38:07.146-04:00Hahahaaa!! ÅÅÅÅ så KUL! ja visst är detta landet d...Hahahaaa!! ÅÅÅÅ så KUL! ja visst är detta landet där det finns flest nästan-färdiga-koncept i mataffärerna. Som asgt kakde som man bara skär, eller itne ens det, och lägger på plåt och gräddar. Kallar folk det ändå för att de bakar??? Det undrar jag?<br />DU det där med sprayost har jag missat! TOTALT! otroligt! y f-N vad äckligt!! jag gillar inte ens sprutgrädde även om M tycker den är helt ok och vi har haft sådan flaska hemma i kylen ibland. han tycker det är såååå "conveniant" att spruta lite på sin tallrik om vi äter glass eller efterätt istället för att vispa riktig grädde. Själv tycker jag verkligen inte den smakar gott. Den smakar inte grädde utan bara syntet! URK!!! jag vispar alltid egen riktig grädde! En av mina gamla kurskompisar från universitetet sa att hon inte tålde sådan där sprutgrädde (så den måste funnits i Sverige reda på 90-talet) eftersom den tydligen har en del gelatin i sig och det var hon allergisk mot. Hon sa att hon därför direkt kunde veta vilka "kondis" som använde sprutgrädde till sina bakverk för då började hennes mun klia. Men hallå!? KONDIS ska väl köra med RIKTIG grädde kan jag tycka! :-)<br />Coolwhip har jag nog bara ätit en gång och det var hos en fd kollega som gjorde fruktsallad vilken hons edan öste ner coolwhip i och röde om. Det var helt ok, fast jag hade hellre ätit frukten naturell! :-)<br />Och så till nationalrätten PB&J. En av mina gamla amerikanska vänner från Sverige gjorde PB&J till mig på min begäran för att jag ville testa. jag gillade det iNTE. Usch! Och här finns inte PB i kylen. Jag och M gillar jordnötter men av ngn anledning är ingen av oss så förtjust i just jordnötssmör. Och att ge en PB&J macka som lunch till sina barn tycker jag låter hemskt!! Här är ju även "ants-on-a-log ett poppis mellanmål har jag förstått. Alltså selleristjälkar med jordnötssmör som man sedan trycker in russin i. Hm???? På E´s dagis är det dock totalt nötfröbud så ingen får ta med jordnötssmör dit vilket jag tycker är rätt skönt faktiskt. :-)<br />Tack för ett superkul inlägg!!<br />Kramar!Saltistjejenhttps://www.blogger.com/profile/01442558537705396813noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-90784311266783246612011-10-20T09:49:25.641-04:002011-10-20T09:49:25.641-04:00Vi gör det mesta från början och använder inte var...Vi gör det mesta från början och använder inte varken halv-eller helfabrikat. Det vi har som du har beskrivit är jordnötssmör. Vi använder en ekologisk sådan när vi gör en afrikansk kycklinggryta.<br />Ett mycket trevligt inlägg!<br /><br />Kramar!:)Äventyret framtidenhttps://www.blogger.com/profile/09167352420370525154noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27947982.post-66289402421518016782011-10-20T09:26:50.678-04:002011-10-20T09:26:50.678-04:00Vilket roligt inlägg! Jag älskar verkligen din ser...Vilket roligt inlägg! Jag älskar verkligen din serie om Amerikanska fenomen! Det är riktigt roligt att kunna jämföra skillnader (och kanske oväntade likheter). <br /><br />Ost på burk lät inte direkt som någon höjdare. Låter som någonting som INTE skulle följa med mig hem från affären ;) <br /><br />Däremot Vispgrädde på burk och Marsmallow Fluff finns i Sverige (det sistnämnda i en precis sådan burk som på bilden). <br />Men det är ingenting som jag tagit till mig. Jag föredrar också egenvispad grädde, plus att jag håller med om att den på burk flyter ut direkt! <br /><br />Skrattade lite angående det om att jordnötssmör -och syltmackor är nyttigt. Kan nog tänka mig att det snarare är väldigt o-nyttigt... ;) <br />Testade det en gång, men det var ingenting för mig. Gillade inte alls blandningen... <br /><br />Det låter som att det skulle vara en upplevelse att gå in i en amerikansk matvaruaffär :) <br />Kommer tyvärr inte på något speciellt jag sett på affärerna här... Mest färdig smulpaj, färdig pizzadeg, färdig plättsmet (pannkakor för de i södra Sverige) och sådant. Men det är inget jag testat själv, eftersom jag föredrar att göra det själv. Tycker hemmagjort blir MYCKET godare; men det kanske är mycket för att jag är uppväxt med hemmagjort/-lagat. <br /><br />Som sagt; jätteroligt inlägg! Förstår att man kan skriva hur mycket som helst om det :)<br /><br />Hoppas du får en fortsatt trevlig dag!<br />MVH /EricaErica Petterssonhttp://pitetjej.webblogg.senoreply@blogger.com