Friday, May 31, 2024

EFIT




Godmorgon så här på majs allra sista dag!


Visst känns det konstigt att det är juni imorgon. REDAN!
Nu är det sommar på riktigt (fast det har det ju redan varit ett bra tag såklart).


Visst kommer ni ihåg EFIT? Alltså Ett Foto I Timmen.
Det var officiell EFIT-dag i förra veckan, men den missade jag (som vanligt) så jag bestämde mig för att köra mitt eget race.  "Min dag" blev således gårdagen.


Jag tycker själv att det är superkul att kolla in andras EFIT-dagar. Barsligt kul, till och med. Vardagen ÄR intressant!
EFIT gör sig absolut bäst på en blogg, men somliga kör via Insta också.


Nu ska jag ta med er på en alldeles vanlig torsdag i slutet av maj.





HOLY EFF!!! Vid 18, eller tidigare än så, fick vi veta detta!! Jag hörde jublet stiga över mer än halva USA och världen! Äntligen lite goda nyheter!! NI vet var jag står, det är ingen hemlighet att jag INTE tycker om denne man. Fira FOLKET, FIRA!! Ja jag vet, han kan fortfarande bli prez, men detta är INTE bra för honom. Fälld på samtliga punkter!!! WHOOOOOOOAAAAAHHHH!



Ca 22:15 ... I säng.  Nu ska jag skriva dagbok och läsa lite mer innan jag släcker för natten ...



Med denna dag öskar jag DIG ett fint veckoslut!

Thursday, May 30, 2024

Swiftie? Älskade OBX, Skönaste och Här&Nu.




Hej torsdagsfolket!


Vad snabbt denna vecka går.
Det KAN ju bero på att det var helgdag här i måndags. Vips så är det snart nästa veckoslut och med det ny månad likaså.


* Swiftie?

Är du en Swiftie? Alltså, gillar du Taylor Swift
Jag kan inte kalla mig för Swiftie, men jag beundrar THE HELL out of her. En riktigt bra person med fötterna på jorden och med sunda åsikter till max. OCH all respekt åt att hon faktiskt är störst i världen just nu.

Jo, jag gillar somliga av hennes låtar, absolut. Jag har några av dem på mina Spotifylistor. Och yes, jag har sett The Eras TourDisney+ och jag tyckte det var kul att se den för att förstå hajpen mer.

Den gode Peter gillar TS ännu mer än vad jag gör. Det kanske är lite ovanligt? Fast ändå inte, TS har fans i alla åldrar bland kvinnor och män.
När TS spelade i Stockholm hittade Peter en live-strömning på YouTube som vi tittade på, i nästan tre timmar. Det var kul att se, fast det hackade ibland.

Att TS är enorm märks även i mataffären då jag var där och handlade. Snacka om att det finns att läsa om henne!

 
Läsmaterial finnes!



* Älskade OBX

I år kommer vi inte att åka till mitt älskade Hatteras island på The Outer Banks i North Carolina. Tyvärr, kan jag säga.
Jag saknar att inte kunna åka dit denna sommar. Men, förhoppningsvis kommer det att bli av nästa år. Jodå, jag längtar redan.

Ni som följt mig ett tag vet att OBX (förkortning av Outer Banks) är en av mina absoluta favoritplatser på denna jord.
Det gäller då Hatteras Island och byarna Rodanthe, Salvo och Waves.
Där ute där himmel och hav blir till ett enda element.

Ni som minns vet att jag publicerat bilder på hus som står långt ute i vattenbrynet. De husen börjar (sedan flera år tillbaka) rasa ihop ett efter ett … NU har det hänt igen.
Se här vad jag fick veta via Instagram, jag har senare läst mer om det i tidningen. SORGLIGT!!
Nej, aldrig att jag skulle köpa ett hus som vid högvatten står i havet. Jag har dessutom hört att man köper de husen HELT på egen risk eftersom inget försäkringsbolag vågar gå in och försäkra det. Att äga ett hus utan försäkring? Nej tack.
Men coola är de där husen som ligger precis i strandkanten.


 



Det är havet som stiger, vattenståndet blir allt högre i och med att klimatet har fått sig en knäck.
Vi får väl ens se hur länge dessa sandbankar finns kvar? Jag menar, de är ju bara smala barriäröar en bra bit ut i Atlanten.


Det bästa med att komma hem från den dagliga promenaden är när jag får slå mig ner i min täppa med en kopp kaffe. 
Ah, vad ljuvlig den stunden ÄR!! Jag är tacksam över de två cederträd som skuggar vår uteplats i täppan, utan dem skulle jag nog inte stå ut att sitta där. Det skulle bli för varmt. Men stunden med kaffet där är en av de bästa på dagen.


 
Poserande kaffekopp :-D vid en av mina FANTASTISKA hortensiabuskar.




* Här och nu.

I slutet av maj (hur konstigt är inte DET?? SLUTET AV MAJ???) ser det ut så här i naturen i Restonland.



Jag önskar dig en jättefin torsdag!

Wednesday, May 29, 2024

Vandring i solen




Godmorgon onsdag!


Så var denna långhelg över.
Nästa storhelg på tur är självständighetsdagen, alltså 4 juli. Den inträffar i år på en torsdag, så jag antar att många kommer att utnyttja fredagen och göra en långhelg av hela alltet. Bra det!


Vädret var mestadels bra denna helg.
Men givetvis fick vi även vår beskärda del av regn, what else is …


PÅ lördagen vandrade Peter och jag längs Potomac River.
Vi åkte en bra bit söder om DC, till en state park vi hört mycket gott om. Vi var borta från morgon till sen eftermiddag.
OCH tro mig, det var för jävligt (pardon my french) svettigt. Vi vandrade längs floden nästan hela tiden. Tursamt nog innebar det att vi fick en lätt bris från vattnet.


Jo det var mycket varmt och mycket fuktigt.
Det var 31 grader med en sol som strålade ner på oss.
Hade vi med mycket vatten? DET kan ni lita på att vi hade. Ändå fick vi ibland ta det lilla lugna. Peter har alltid en kepa på sig, jag har det aldrig. Men jag måste nog börja med någon slags solhatt. Ibland gick vandringen genom skogen, och ibland var vi helt exponerade och solen brände ner.

Här är dessutom floden så bred och det är ej speciellt strömt. Visserligen står varningar om strömmar  lite här och där, men på det stora hela är det nog helt okej att hoppa i vattnet där vi befann oss i lördags.

 



Det ser så skönt ut!


När vi travat genom denna state park åt vi lunch och sen for vi vidare till ett stort naturreservat. Då var det ännu varmare. Men vi travade på. Därtill var det rätt mycket insekter. OCH ja, ni vet hur det kan vara att slåss mot bromsar och flugor en varm sommardag.
“Ding, ding, ding” det var just vad vi gjorde … Vi slogs frenetiskt mot dem,  PUST!!
Men vi fick se havsörnar, och det var därför vi ville till detta reservat. Vi såg deras mäktiga bon och vi såg flera par örnar. SÅ läckert.
Havsörnarna lär ha ungar nu så stora delar av reservatet var avstängda. Jag hade inte min stora kamera med mig, så bilderna av dessa örnar blev verkligen inte bra.
Vi såg dessutom flera Ospreys och deras bon. Osprey … MÅSTE googla vad den fågeln heter på svenska … AHH!! Givetvis, fiskgjuse!!  De är också mycket coola rovfåglar med bon långt ut i vattnet på olika pelare.

Vi såg en snapping turtle som tog sig fram längs vår väg. Snapping turtles kan verkligen hugga, så vi fick ta en lång runda runt den. Vi såg en orm som simmade i vattnet. Massor med fjärilar likaså. 


Vi for ganska långt för att komma till den plats vandringarna skedde på, så hemresan tog nästan ett par timmar. GISSA om det ar skönt att hoppa i duschen då vi kom hem framåt 18 tiden. Vi somnade ovaggade natten mot söndag, kan jag säga.


Ha en fin onsdag!