Thursday, October 06, 2022

Regn och rusk, Hösten, Sånt jag måste ha och Det är verkligen inte varje dag ...




Hej torsdag!



* Regn och rusk … 

  … har det varit på den amerikanska östkusten nu i snart en veckas tid. 
Det är efterdyningarna av orkanen Ian. Ni vet den hemska orkan som slog delar av Florida och South Carolina i spillror. 
Orkanernas framfart är oerhört läskiga.

 Ja, även vi fick ju ta del av Ians vrede då vi var på The OBX, men om det ska jag berätta i ett eget inlägg i nästa vecka.

Det är sällan och aldrig orkaner drar sig så långt in i som till DC-området, men det har hänt.
Jag minns tydligt när Isabelle härjade 2002. Det gick bra för oss, men träd knäcktes på golfbanan och många var utan tjänligt vatten, och ström, i flera veckor efteråt.
Minns att även vi fick koka upp vatten en tid innan vi kunde använda det. Tror dock att var under mycket, mycket kort tid vi gjorde det.

Men nej, på det stora hela är orkaner ovanliga hos mig. De håller sig främst vid kusten. Vi får dock nästan alltid efterslängar av orkaner i form av regnmassor. 

Regn och rusk stör inte mig, jag tycker det är ganska mysigt. Men visst ska det bli lite skönt att se solen idag igen efter mer än en veckas bortvaro. 




* Hösten, yay!!


Det har börjat skifta i träden även här. Så fint. Jag älskar denna tid på året.

Nu har det ju varit osedvanligt kyligt också hos oss. Det kyliga vädret gör att löven gulnar snabbare. Som sagt, love it!

OCH ja, i tisdagsmorse slogs så knappen på för värme även i vårt hus.
DET var 15 grader inomhus då vi vaknade, inte en chans att vi står ut med sådan temperatur.
VIDRIGT!! Så nu surrar värmen igen. Men redan idag talas det om 24 grader, lika varmt imorgon. Så ja då kan vi absolut slå av värmen för en tid igen.

Älskar den tiden på året, då varken AC eller värme behövs.




* DETTA hör till …

For till en av mina absoluta favoritaffärer igår, HomeGoods. Ni som vet, ni vet … 
Det är en inredningsaffär som jag älskar. På HomeGoods brukar jag köpa ljus och annat småplock till huset.

Igår kom jag hem med detta. Ahhh!!!

HomeGoods har söta och bra tvålar likaså.  Jag köpte även en stekpanna, men den har jag inte fotat :-D


Något som jag ännu inte köpt är pumpor, men det ska ske innan veckans slu
t. Just nu säljs pumpor överallt!!




* Inte varje dag …


Peter och jag har skaffat ny bil. 
Det var 14 år sedan sist, så det var på tiden. Bilen är fabriksny och det är ju en helt underbar känsla att ratta en helt ny bil.
Mycket att lära in också, speciellt vad gäller tekniska. GAAHH!
När vår gamla bil (som vi nu sålt) var ny var den ju som en dröm med inbyggd GPS ,  knapp då man startar bilen istället för nyckel, bluetooth (som snabbt pajade i vår gamla Nissan).
Nu är det mycket mer, såklart. mycket att lära in.

Men det där med doften i en splitterny bil, aaahhh!!

Det är en Subaru Sport Forester vi har. Den passar vår livstil bra.

Till skillnad från alla jag känner har vi bara en bil i vårt hushåll. Varenda en jag känner (alltså par och familjer)  har två, eller fler, bilar. Men Peter jobbar hemifrån och vi tycker att vi klarar oss så jättebra med bara en bil. 
Bra för ekonomi och miljö likaså.



  ***


Jag önskar dig en riktigt bra torsdag!

19 comments:

Elisabeth said...

*Regn och rusk kan vara mysigt, men högst någon dag, och den dagen ska vara en vardag. ;-D På helgerna vill jag kunna vara ute och gå långa promenader, vilket blir lite vått i regn, haha.

*Här är det för tillfället varmt för årstiden - i skrivande stund är det 14 grader, vilket är varmare än det var många morgnar i somras. Träden har börjat skifta en del, men kanske 80 % är fortfarande grönt.

*Fina doftljus och tvålar! Jag tycker att det är roligt att testa olika tvåldofter, speciellt till jul. Köper ofta tvål och annat på Dollarstore, min favoritaffär, eftersom den är billig och har stort utbud.

*Inte illa med en helt ny bil! Kan tänka mig att det måste vara en speciell känsla när allt är helt nytt. Lite som när man är den allra första som lånar en biblioteksbok - då kan jag liksom njuta av att veta att ingen annan haft den hemma hos sig tidigare.

Yvonne said...

Regn och rusk hör ju lite till hösten, men det får inte bara vara sånt, då är det inte så kul. Vi fick också några regnskurar inatt och ska hålla på så fram till lördag om Spanska SMHI får rätt. Det jag inte gillar är när det blir rått och känns fuktigt inomhus, då måste man på med värmen vare sig man vill eller inte.

Här har vi varmt fortfarande även om man känner att det är höstluft, tom kvällarna är så varma så man kan sitta ute bra länge utan att frysa.

Fina doftljus du hittade och tvålarna, de gör mig lite avis. Det var stående inköp varje gång vi var i USA. Känns som det börjar bli dags med en tur dit innan man blir alltför gammal för att orka med flygresan och allt gående. Varje gång i NY har stegmätaren kommit upp till över 26 000 steg/dag, det kommer jag aldrig upp i här hemma, ha, ha, ha.

Kul med ny bil, håller med om doften, sen alla knappar man ska lära sig. Min kompis köpte en Volvo för 5-6 år sedan som hade fickparkering som specialitet, men hon har aldrig använt den funktionen, törs inte säger hon.

Vi hade också två bilar när min man jobbade i stan, men sen när han slutade så klarar vi oss jättebra med bara en bil. Vi har ju en liten Ford Fiesta här i Spanien också och den räcker för våra behov här.

Stor kram skickar jag och hopps du får en fin torsdag

Mamma C said...

Här har regent öst ner i natt men nu så är det uppehåll på det.
Jag brukar också köpa lite doftljus att tända upp på kvällarna. Ljus över huvud taget denna årstid är ett måste.
Vår bil som vi köpte i Spanien är en Seat och har några år på nacken. Ingen stor bil men den passar oss utmärkt här och nu.
Ha en bra torsdag.
Kram Carin

Äventyret framtiden said...

Så kom hösten till dig i år igen !:) Jag vet ju sedan förr att du älskar hösten, liksom också jag gör. Här märker vi inte av den än, kanske inte alls. Oftast så går sommaren över i vinter här med små nyanser av någonting annat som kan kallas höst och vår. Madeiraborna däremot ser tydlig skillnad men mycket hänger ihop med skolavslut och skolbörjan. När skolorna börjar här så tar man höstkläderna på sig om det är sommarvärme eller inte. Ungefär. Givetvis finns det variation på temat.
Vi har ingen bil alls nu men hade två tidigare då vi bodde på Åland. Men vi har mycket bra kommunikationsnät här och ibland åker vi med grannar som tycker så förfärligt synd om oss ;) för att vi inte har bil. Haha...och visst är det bekvämt att fara med dem till de stora köpcentrum som finns utanför stadskärnan. Då kommer de tyngre grejerna med hem, så det blir lättare att bära annat mindre tungt här nere i stan.
Apple balsam ser spännande ut.
Ha en fin torsdag, hoppas solen tittar fram igen!
Kramar över havet!

Channal said...

Grattis till nya bilen! Elbil? Hybrid? En splitter ny bil är en härlig känsla! Ny bil luktar som nya skor tycker jag. Gott!

Vi har en väldigt mild och grön höst! Men visst ser jag vackra lönnar i sprakande färger lite här och där! Idag har vi ett blåsigt väder. Det går vita gäss på Bråviken.15 grader inomhus! Hujedamig!! Vi har 21 grader året om. Igår var jag också och köpte ljus. Mest värmeljus men även vanliga stearinljus! Mysigt! Att tända ljus hör till när mörkret faller.

Fin kväll till dig! KRAMAR Anna

Annika said...

Elisabeth;
JA, jag vill också ha vackert väder i helgen!!
VILL vandra!!
OCH inte vara rädd för att halka på lera hela tiden heller. DET lär ju vara geggigt längs lederna tänker jag.
Men annars har jag inte svårt för regn och rusk.

Härligt med lite äkta brittsommar som ni verkar ha nu.
DET är underbart.
Skulle säga att det är ungefär 85% grönt här, så vi ligger lika.

Älskar söta tvålar, och älskar doftljus. Doftljus och höst här ihop BIG time.
HAHA, Dollarstore ja ... Härligt att kunna fynda!! Alltid.

SÅÅÅ härligt med ny bil, Just den där doften.
OCH att ingen annan kört den.
Älskar det.
Har aldrig i mitt liv bott i ett splitternytt hus, eller en ny lgh. DET måste vara en sååå skön känsla.
Sen ja, allt nytt är härligt. DET tycker jag också, som en helt ny bok.

Annika said...

Yvonne.
SÅ är det ju, onekligen. Det ska vara en blandning.
Jag är nog ganska bortskämd med höstarna här som är så vackra. Det är nog delvis därför jag inte har ngt emot regn och rusk.
Men en blandning mellan de två är toppen.
Som jag håller med dig, kallt och rått inomhus ÄR så otrevligt. Avskyr det.
Just det, det råa gör att värmen bara måste på.

Nu har jag 24 grader hos mig, solen lyser ner. MEN som hos dig känner man att det är höst, det är absolut ingen sommarvärme.
Tror vi har väldigt lika nu. MEN skillnaden är nog att ni nog har varmare kvällar ännu. Det känns som om det svalnar av mkt fortare här fastän vi är på samma breddgrad, du och jag.

ÅÅ tack ja, jag älskar tvålarna man köper på HG (och på andra ställen). De är ju heller inte särskilt dyra. Just att de är så söta tilltalar mkt sååå mkt.
HAHA, jaaa NYC är en rirkig gå-stad!! DÄR kommer man minsann upp i steg!! Precis, åk över snart igen! min kompis kommer hit i nästa vecka, hon betalar bara runt 4000 med Lufthansa. Otroligt billigt.
Men jag vet, det känns som om jag inte heller riktigt orkar åka ekonomiklass längre. DET är så obekvämt och jag får så ont i höfter och knän.
Så ja, ÅÅÅÅK!!! :-D

HAHA, jag törs inte helelr använda mig av den tjänsten. HIHI!! Att fickparkera. SÅÅÅ avacerat tycker jag det låter. KLARAR bilen verkligen AV det?
Jag förstår din vän, hihi.

SÅÅÅ skönt med bara en bil.

KRAMAR!!

Annika said...

Carin:
Jasså ungefär det väder vi har haft.
Visst är det mysigt med ljus nu på hösten. Ett måste, som du säger.
DET är ju så himla skönt med en liten och smidig bil, det är verkligen a och o!
Förstår att den passar er bra.
Kramar!

Brysselkakan said...

Så riktigt höstrusk hos dig! Här har det blåst som attan idag men knasigt varm med +17 mitt på dagen och igår vid 22.30 var det fortfarande +16 och tror det blir samma i kväll.

HomeGoods har ju mängder av ljus! Jag brukar köpa fina hårda tvålar i fina papper där, kul att ge bort!

Och ny bil! Det är en viss känsla med det! Vi har ju inte köpt helt nya de senaste åren men ca 1 år gamla och det känns som ny, luktar samma! Och ja, förstår att det är mycket att lära sig!

Hoppas solen skiner på dig snart igen!

Annika said...

Karin;
OCH nu är det 24 grader igen och sol.
Ganska skönt med ombytligt väder också. HIHI.
KAN förstå att det känns lite konstigt (och säkert samtidigt skönt) att hösten bara kommer med myrsteg hos er. Du kanske främst märker det på ljuset?
Ja, madeiraborna går efter skolåret. Är det höst åker de kläderna fram.
Det fastän det inte märks så mkt i vädret, hihi. Men bra att markera på så sätt.
NU bor ni väl mitt i stan och behöver inte ha bil! SKÖÖÖNT!! Ibland är ju bilen mer ett problem än en tillgång, som i Sthlm.
Som du säger, det går fint ändå.
Sen kan man ju alltid hyra då och då!!
Nä, njut av er billösa tillvaro.

KRAMAR!!

Annika said...

Anna:
TACK!!!
Ja, det är som ett par nya skor i doften. Så himla härligt.
Det är en bensindriven faktiskt, men en sådan där "smart" som stänger av motorn så fort den står still vid rödljus etc.
nästa gång blir det nog n hybrid. har lite svårt med laddning där vi bor. men grannar till oss kör elbilar så det funkar ju, men ...
VISST är det härligt md ljus. Älskar dem.
Skönt med mild höst hos er.
Nej, vill inte ha 21 hela året, haha.
Kramar!!

Annika said...

Brysselkakan:
NU är det vackert, 24 grad och sol.
Men vi har haft riktig ruskigt i en hel vecka. ganska ovanligt här ändå med en sådan lång rusktid.
Ni har verkligen brittsommar nu. Härligt.
Men lite skumt med 17 grader ändå denna tid på året. OCH även på kvällen. Inte helt som det ska, eller hur?

Ja HG har massor, massor med ljus. Julen låg sgs framplockad också. Så det blir snart ännu en tur dit.
JA!! BRA present med äkta tvålar också. DE är såååå fina.

ÄLSKAR den nya billukten. Så härligt att du känner den ännu efter ett år. OCH där ju bilen ändå verkligen ny ännu!!

Annika said...

Channal-ANNA!!
ÅÅÅÅ jag läste för snabbt, du har 21 grader inomhus hela året. UNDERBART!!
DET passar mig också.
Jag vet, 1t grader inne ÄR hemskt.
Flåt mitt snabba läsande där.
KRAMAR!!!

BP said...

Stort GRATTIS till den nya familjemedlemmen på fyra hjul:-) Glöm inte att döpa bilen, då håller den längre. Det är i alla fall min erfarenhet;-) Älskar Subaru. Sportig och frän. Varför ha två bilar om det räcker gott med en. Det är nog typiskt amerikansk att man ska ha minst två bilar på garageuppfarten, även om det blir vanligare här också, speciellt i villaområden.

Regn har vi inte fått så mycket än, men herregud så det blåste idag. Men hellre det än snö. Vi skriver ju ändå den 6 oktober. Minns att det var snökaos den 5 oktober 2015 med bussar i diken...

Anonymous said...

Hej där, ljus älskare.
Vilken dag vi fick idag, blå himmel-gul sol.
De svenska färgerna !!!
Är förvånad att så många använder tvålar, när det
finns tvål dispenser att trycka på. Tvålar blir
ju så hala och ju mindre dom blir, desto svårare
blir det att få håll på dom.

Betr. ljus -
Jag vill att dom luktar LJUS och inget annat. :)

Grattis till NY BIL! Vår första nya bil var en VW-buss, modell 1960. ---en låda på hjul. Hade problem på
San Franciscos backar ibland.
Önskar oss en fin veckkända. Kram, Ruth i Virginia

Från Glam till Damm said...

Hej,

Hösten är mysig och vacker på många sätt, och visst skall det då vara lite doftljus. Jag köpte alltid pumpa-varianten i form av Yankee Candle. Äpple och gingerbread lite närmare jul. Ja, och cranberry får man inte glömma. Allt det där börjar bli nostalgi för min del :-)

Grattis till den sprillans nya bilen. Ni kör bil precis som jag som kör samma bil i plus tio år. Helt prestigelöst.

Ha det gott!

Njut av den vackra hösten där i DC-området. Kommer ihåg vad fint det var att köra Baltimore-Washington Pwy den här tiden på året. Alla färger...

Varm kram,

Anneli

Annika said...

BP.
TACKAR!
Ja, vi håller på att klura på namnet. Jag tycker FT, efter Family Truckster (ett päron till farsa), men det tycker INTE min käre make.
Vi får se vad det blir till slut, haha!!!
MEN håller med om det där med att döpa bilarna.
KUL att du gillar Subaru, den passar vår livstil väldigt bra. Skön att köra är den därtill. Ska bara klura ut allt tekniskt, men vi är på G!!!
Ja, mkt vanligt med två bilar här. OCH det behövs ju också för många som jobbar på olika ställen, alt ngn är hemma. Men för oss räcker et lätt med en bil. Det fina är att vår närmsta granne gjort samma sak, de har sålt sin andra bil. De är också medelålders utan barn. Klarar man sig fint med en bil tycker jag absolut att det räcker så. Jag känner till flera till som skulle kunna downsiza bilmässsigt.

Det där snökaoset i Sthlm i okt minns jag. Jag var inte där, men jag minns att hur stort det blev och hur kaotiskt det var
Snl i okt i Sthlm är ju inte vanligt.

Annika said...

Ruth:
JAA!! OCH samma väder idag!
Härligt.
Ska bli fint framöver ser det ut som. Inet lika varmt som idag, men det behövder det ju inte vara heller.
Visst är det fint att se solen efter så lång bortvaro.

Ruth, tror inte det är många som använder vanlig tvål längre. De flesta köper nog pumpvarianter som de på bilderna.
Jag har ett par tvålar som är av den gammaldags sorten, du vet. MEN jag har aldrig öppnat dem, de ligger i sina fina förpackningar. Jg brukar snusa lite på förpacongen ibland, haha.
Nej, använder bara flytande tvål.
Det känns som om de där tvålklumparna blir ganska äckliga efter ett tag.
Så de där gammaldags tvålarna är nog mer för Show än för use, haha.


Ruth, coolt med folkabuss!! Kan se dig framför mig coolt ratta den i backarna i SF!! YOU go!!
MEN kan också förstå att det var otäckt. GULP.
Tack, det är härligt med ny bil.

NJUT av dagen och helgen!! Set ju nu att färgerna kommer mer och mer. UNDERBART!!!

Stor kram från mig!!

Annika said...

Anneli.
Den är ju det, min favorit här i DC-området. Jag tycker tom att den klår våren.
Ja doftljus och höst hör till.
Vet du, jag köpte Yankee Candles adventskalender åt mig själv, haha.
Så i dec får jag snusa på alla möjliga dofter dagligen, fniss.
KAN förstå att allt det där börjar bli nostalgi för dig.

14 år fick den gamla Nissan Murano rulla på vägarna längs östkusten. Den var sprillans ny när vi köpte den också, tyckte om den. MEN den blev gammal och trött.
Köpte en sprillans ny volvo 2004, men den höll faktiskt inte måttet i speciellt många år. Besviken på den. Den sålde vi för många år sen. Men när vi sålde den hade vi inte längre två bilar. OCH det är helt ok.
Japp, vi kör våra bilar länge, jag och P!!
Så de ska vara bra!!
Du med alltså, kul!!!


NU är finhösten på ingång här, det är så vackert.
OCH jag kan förstå att du saknar den.
Hösten här är den allra finaste årstiden.

KRAMAR och trevlig helg!