Friday, November 19, 2021

En julaffär i form av en fet bildbomb!





Fredag!! Igen!!



Nä, inget snack om “tidens framfart” idag.
Orkar inte … Haha. 
Jag tjatar ju jämt om det ämnet.



Men fredag är det och den här fredagen SKA ni återigen få hänga med mig ut på lite shopping i juletid. 
KUL VA!! HAHA! 



Jag for till World Market häromdagen för att i första hand köpa glögg och värmeljus ( det senare fanns ICKE).
World Market är en affär som kanske kan jämföras med … möjligtvis Indiska om Indiska sålde mer prylar, mat och färre kläder. World Market säljer torrvaror, vin och godis likaså. OCH i juletid har de en massa mysigt pynt!!




Som ni vet råder det ju en liten kris inom export och import just nu. 
Flera stora lastfartyg ligger på redden utanför USA, Europa och i övriga världen med stora laster utan att kunna lägga till. 
The supply and demand chain is broken.
Ja, jag tycker faktiskt det märks. Jag tycker det märkts ett tag nu. Visst, det ser ut att vara massor med roliga grejer på bilderna, men samtidigt märker jag ju att det INTE som det brukar vara. SOM  exempelvis  de värmeljus från Danmark som WM brukar sälja.  De ljusen är så bra.
För tyvärr är det ju så att IKEAs värmeljus är URDÅLIGA.




Jag kom i grevens tid dessutom.
De hade bara några få glöggflaskor kvar. Jag grabbade ett par flaskor och nöjde mig med dem. Jag kommer inte att dricka mer glögg än så i jul. 
Det blir ingen julfest i år heller (törs inte pga pandemin) så denna glögg är endast för vår egen konsumtion. Tvivlar på att jag kommer att få tag på julmust i år. Men det får gå det med isåfall. Hyllorna ÄR tommare än de brukar vara. 
Har ni därhemma märkt något av denna handelskris?



MEN nu ska jag inte snacka mer!!
Häng med!!



 

OCH så lite julkaffe som avslutning.



Med denna enorma BILDBOMB (PUST ELLER? Haha) önskar jag dig en riktigt fin helg!

20 comments:

Anonymous said...

Yvonne said...
Tack för titten i affären, alltid kul! Märks att det är mindre utbud i hyllorna i år, vilket vi blev varse på IKEA också, sååå många hyllor som gapade tomma med en lapp med förklaring på. De har (och gör så fortfarande) förlorat massor, massor av pengar på att inte få fram varorna stod det i tidningen. Så mycket elände denna pandemi ställer till med och än verkar den vara långt ifrån över. Får nog ställa in oss på att det kommer att bli en tuff omgång igen med skiten. Tänk om alla hade vaccinerat sig så skulle det säkert varit mycket lättare nu.

Julvin, det har jag aldrig sett på systemet, glögg däremot finns ju i mängder av sorter, här gillas den gamla hederliga Blossa, tycker glögg ska smaka glögg och inte en massa konstiga smaker.

Många knepiga saker det verkar finnas som ska hängas i julgranen, skulle aldrig köpa något sådant och hänga i vår gran.

Din godisbuss är läcker, hoppas innehållet smakar bra.

Änglaspel är mysigt men ljusen brinner ju ner alldeles för fort, man hinner knappt med. De där hästarna, tja, inte var de vackra precis med de var ju hyfsat billiga iaf

Mycket finns det att välja på i din affär om man nu skulle vilja vara lite wild and crazy.

Ljus kan man ju aldrig få för mycket av, beställde av barnbarnet doftljus, liljekonvaljdoft och en till doft, de säljer för att få ihop till en skolresa så sånt måste vi ju sponsra till.

Du nämnde tidigare att värmeljus i plastkoppar inte fanns i USA, kom på att det var på ett ljusparty med ljus just från USA som jag köpte dem första gången, Partylite tror jag de hette. Hade bl a ett blockljus i röd/vitt som var snurrat som var helt underbart, doftade jul och poängen var att HELA ljuset lyste när det var tänt, så snyggt i en ljuslykta. Har faktiskt ett sånt kvar. Tyvärr finns inte Partylite kvar i Sverige längre.

Ha en fin fredag och en fin helg säger jag och skickar en stor kram.

Annika said...

Yvonne:
KUL att du hängde med på BOMBEN!!!!
VISST märks det att utbudet är mindre i år. Tycker det märks tydligt.
Märkte det runt Halloween också.
OCH hos dig också, alltså? Ja, det är nog givet, hela världen är ju drabbad av detta.
Precis, allt detta i pandemins kölvatten.
For jävligt, rent utsagt. VAD denna sjukdom ställt till med för världen. PÅ alla plan.

Pratade just med min syster via FT. HOn sa som du, det ska vara den klassiska. Hon sa att hon troligtvis inte kommer att köpa årets.
Stor hype där också.

VISST är bussen SÖT!!
Kunde inte motstå.

Hade änglapel förr, men inte nu längre. Tycker aldrig de funkar som de ska, haha.
Men lite fina är de.

ÅÅÅÅ perfekt för dig att beställa doftljus från barnbarnet!!
DET skulle jag också ha gjort. LÄTT.
Trevligt.

Nej, det är såååå sällan jag sett värmeljus i plastkopp. Skulle det finnas skulle jag köpa.
Tycker de är så fina.
TACK Yvonne, ska genast googla på Partylite.

Yvonne, ha en jättefin helg. Stora kramar fr mig!!

PS, hur mår du efter sprutan?? Jag är öm i armen och trött. Inget annat.

Monica said...

Så kul att se allt Annika, och mycket är lika som i UK och då tänkte man att vi ska ha vårt med halmfigurer, haha men igår i affärerna så kunde jag tro att jag var i UK eller hos dig. Mycket inspiration kommit hit. Väldigt glad för fina ljusstaken och där hade de världens bästa kronljus i stearin. Kunde ju inte veta så köpte ett paket bara, tror de försvinner raskt som allt annat. Och tror till Black Friday, är väl nästa helg? Är allt borta och bra att göra inköp i tid.
Om vaccinet här, det har nog varit väl segt med tredje och försenat. Man visste ju så försvagat allt var redan efter fyra månader men nejdå, här ska vara en viss "experts" syn på det.
Kollade igenom landet, tog sin tid, i vissa städer och kommuner var det många dödsfall bland dem som hade hemtjänst. Så smittan och brist på hygien och skydd spreds från person till person. I andra kommuner noll dödsfall av dem som hade den tjänsten, så totalt olika och det är på fler områden.
Och nu är det larm från alla håll och alla länder skyller på alla.
Så vi måste koppla av med lite ljus i mörkret, ja vi har ju strömavbrott utan dess like också numera men vi klarade oss.
Ha det så fint Annika i ditt julehus.

Humlan said...

Så roligt att följa med till en ny julaffär. Jag har faktiskt gått i affärer två gånger denna vecka. Bara i vårt lokala centrum, men det var länge sedan jag var inne i annat än mataffärer så det var roligt. Jag gick i fler affärer tidigare i veckan och då letade jag efter julsaker, inspirerad av ditt förra inlägg i julaffären. Jag hade lust att köpa en kaffe- eller temugg med jultema till mig själv, men hittade ingen jag tyckte om. I dag var jag bara i centrum för att handla åt min pappa, men det enda jag kom hem med var smink till mig själv! :-) Trevligt att gå i affärer, men skönt att det inte var för mycket folk, jag undviker fortfarande trängsel om jag kan.

Jag ska försöka ta mig in till stan någon gång och verkligen gå runt och titta på julsaker och julskyltning, jag märker att jag längtar efter det när jag ser dina bilder. Dessutom vill jag ha något som kan lysa upp lite utomhus, det har jag inte hittat här på ön, så jag borde nog ge mig iväg till stan innan allt sådant tar slut. Jag har en del slingor och lyktor ändå, så helt mörkt blir det inte om jag inte hittar något, men jag vill ha något mer.

Matdekorationer i granen har inte jag heller någon förståelse för! Vad är det för fint med det?? Däremot var godisburken du köpte jättesöt!
Änglaspel har jag, men det var några år sedan jag hade det framme, däremot har jag ett för värmeljus, liknande det som står på hyllan ovanför änglaspelen, men min har änglar där också. Det brukar jag tända till jul, men också andra tider på året för att minnas "mina änglar" vid speciella dagar som t.ex. deras födelsedagar.

Tack för alla dina bilder, nu är jag ännu mer sugen på att komma iväg och gå i julaffärer själv. Men inte de närmaste dagarna, nu ska jag vila efter denna vecka och bara ta det lugnt i helgen.

Ha en riktigt bra helg!
Kramar!

Annika said...

Monica:
KUL att du gillar denna bomb!!
Kan tro att mkt är likt det i UK.
Jo, jag kan tro att mkt har kommit till Sverige också som finns här och i UK.
Hittade inget i halm i år. ÄN så länge. KAN ligga på en båt nånstans.
JAAA, ljusstaken är jättefin. Och kronljus. De bästa!!
Tycker IKEAs kronljus är sååå bra.
Mne som du skriver, bäst att passa på då man SER både ljus och annat. DET är inte som det brukar i handeln.
BF är om en vecka. Thanksgiving på torsdag.

Har du fått boostern, Monica??
Läste i tidningen idag att det närmar sig att alla ska få den. På tiden.
De äldre därhemma i min familj har fått den. Men ingen i medelåldern i min familj. Snart hoppas jag.
Fick min igår, känner mig lite seg, men ingen fara.
USCH, det där med spridningen inom hemtjänst skrämmer mig.

Jamen ja, jag läste om strömavbrottet. HUR kom det sig???

Monica, ha det så fint i DITT julehus!!
trevlig helg!!

Annika said...

Humlan:
KUL att du gillade detta :-)
OCH vad trevligt att DU varit ute i handeln lite också. Alltid lite uppiggande med affärer den här tiden på året, tycker jag. Mkt fint, om än inte som "ett vanligt år" kanske.
hoppas du hittar en julmugg. OCH vad kul att mitt inlägg var inspo!!
Smink, alltid trevligt!!

HOPPAS du kan komma in till stan och strosa omkring lite. Så fint i Sthlm nu, har jag ju sett på insta mfl ställen.
Så jag hoppas verkligen att du orkar åka in en dag och gå omkring och insupa atmosfären.
OCH ja, att du hittar några ljusslingor att ha ute. Det finns många batteridrivna och de är fina, och lätta. Ja man får ju byta batterier då och då, men ändå ...

Vet!
Varför all denna mat i granen??
FATTAR inte. Aldrig att jag skulle ha sånt. Ja om det inte var äpplen eller pepparkakor. MEN nej, vill inte ha kakor i granen heller.
Ett mysterium med granmaten.

Men vad fint du skriver om änglaspel. Du inspar mig att köpa ett nu- Just för det du skriver. DET är ju jättefint att tänka så, Humlan. Tror du har omvänt mig lite nu bara med dina ord.

VILA nu!!
Sen kanske du kan åka in till stan i nästa vecka en bra dag.

Stora kramar och trevlig helg!!

BP said...

OMG, OMG, OMG! Om jag nu minns rätt fick World Market vara med här hos dig ifjol också, fast med ett annat "sortiment". Och det liksom dagens var lika utmattande.
Mat i julgranen - hur tänker man där? En läkare som jultomte - hur okänsligt som helst.
Nej, det är nog bäst jag ger mig. När jag ser hur det är i USA är jag ändå tacksam att jag bor här, där julhysterin tack och lov bara är en bråkdel av vad den är hos dig.

Annika said...

BP:
YOU crack me up!!
HAHA!
Vi är verkligen olika. MEN du har rätt, det är ett land för julknarkare. Vi får vårt lystmäte här. OCH du har rätt, jag var givetvis på WM i fjol också. Brace yourself! Snart kommer nästa bomb.
DU skulle få stora skälvan här.
Läkartomten ja, haha!!
Det finns ngt för alla. Tycker maten är värre ;-)
BP; ha en fin och lugn helg nu utan en massa jultrams :-D

Susjos said...

Wow! Snacka om julprylar, mer eller mindre galna, mat i granen, hur tänkte de där???
Jag blir ju lätt stressad när det lackar mot jul, alla dessa måsten som läggs på en. Nu när barnen är större så har jag äntligen försökt att inte stressa som förr, och eftersom jag jobbar med det jag gör så är jag ju aldrig ledig helt på julen. Detta år tänkte de låta mej jobba både den 23 OCH den 24/12, men då sa jag stopp och belägg, vi som jobbar natt brukar få välja på att jobba antingen den 23 eller 24 eller den 31 december! Semester går inte ens att söka över jul. Nåväl, jag slipper jobba den 24, och jobbar istället den 23 och sedan den 26/12, men det är helt okey.
Ha en fin helg!
Kram

Steel city anna said...

Igår hade jag ett ärende i Nyköping och hann med en sväng på stan. Då hittade jag en affär som påminde lite om England, Hellmanska gården. Jag blev helt till mig! Det är annars så lite pynt här. Jag gillar när det är lite knasigt som kaviar i granen, även om jag inte köper det! Jag saknar känslan av att julen i England, och det verkar likadant hos dig, var betonat på fest mer än mys. Som skandinav kan man ju då få till både och förstås :) Det som är skönt är att slippa varje svensk måstegrej till jul som ett projekt utan att man kan köpa glögg och pepparkakor, skinka och must överallt. Igår köpte jag Pippis pepparkakshus och en massa kristyr till adventsmys. Kul att få följa med i din affär! Jag har inte märkt av någon brist på varor här, men utbudet har ju alltid varit mindre.

Nilla Tankebubblor said...

Tack för titten, det var ju som att kastas direkt in i julen! Jag inser att det är dags att börja förbereda lite. Fösta advent är ju nästa helg. Alltid lite märkligt när det blir i november.
Ha en fin helg.

Channal said...

Wow den äggätarna skulle jag vilja gå och strosa i! Alma, mitt barnbarn skulle vara i himmelriket. Det skulle slinka ner ett och annat i min korg. Glöggen du köpte är det vinglögg eller starkvinsglögg?

Trevlig helg och Kram! Anna

Channal said...

🤣🤣äggätarna!! Ibland är redigeringsverktyget i mobilen helsnurrig! Julaffären ska det vara.

Ikeas värmeljus är urdåliga. Om jag blåser ut dem går det inte att tända dem igen.

Anonymous said...

Älskar dessa inlägg!!! Sååå roligt att få se! Ja, nu är det ju bara en vecka kvar till första advent och jag startade julpyntningen i går med att putsa fönster och hänga upp julgardiner 😉 i dag ska jag sätta upp alla stjärnor och stakar i fönstren och ta fram granen i uterummet och pynta den. Tidigt kanske många tycker men denna tiden är ju så kort så jag kör mitt race 🤗. Hoppas på fler shopping inlägg, älskar att frossa i dina bilder av det amerikanska utbudet.
Kram Elaine (lajnus74)

Annika said...

Susjos:
HAHA, ja ... lite intressant eller hur?
Snacka om speciella prydnader-
Jag vet, julen har verkligen en "massa måsten", men jag hoppas att alla gör som de vill och taggar ner om man så vill det.
Hoppas det är lite mindre press nu när dina barn är vuxna.
MEN så bra att du stoppade upp att jobba både den 23 och 24. Alltså nån måtta får det väl vara ändå?
BRA att du slipper det.
DET låter som om du fick till en bra deal med jobbet. BRA det!!
Stora kramar från mig!!

Annika said...

Anna:
VAD kul, Anna!!! Förstår att du blev glad då du hittade den affären!!!
Jättekul!!!
Som du säger, det går nog inte att hitta så galet pynt hemma som det gör i UK och här. Just kaviar liksom, haha.
JAJAJA!! Jag är som du, älskar hur galna folk kan bli i juletid och hur de kör sina race utan hämningar. Älskar det!! Älskar det även om jag inte gillar stilen etc.
Det är så kul.
Sant, det är ju många måsten som försvinner då man bor utomlands. Jag hoppas att jag ska hitta must iår. MEN jag tvivlar.
Kul med Pippis pepparkakshus!! OCH kristyr en masse? ETT MÅSTE!!!
Bra att du inte märkt av brister i handeln. Jag märker det just vad gäller helgerna.
HA det så gott. ALLTID kul när du kommenterar!!

Annika said...

Nilla:
SÅ roligt att du gillade den djupdykning, haha.
Mer kommer i december, fniss!!
Ja, advent om mindre än en vecka. SÅ konstigt.
Ha en fin måndag.

Annika said...

Channal:
HAHAHA, gotta LOVE autocorrect!!!
Gud ja, korrigeringen på iPhone är verkligen rent galen ibland. Man får liksom kolla allt två gånger innan man skickar iväg, hahaha.
Ja, en kul affär är det att strosa i. Du skulle gilla.
Glöggen är vinglögg, 13.3%.
Den är god. MEN den slår inte Blossas starkvinsglögg.
KRAMAR!!

Brysselkakan said...

Det är nog många butiker och företag som har stora problem med leveranser... Hos Ikea gapar vissa hyllor helt tomma och hörde att de nu hyrt in egna fraktbåtar och köpt egna containers för att försöka få ordning på eländet. Sedan kommer väl det mesta fram så småningom men det är ju en klen tröst för butiker som väntar på vinterjackor som kanske kommer till våren... Blir ju rea direkt på dem och många förlorade inkomster.
Och än är är pandemin verkligen inte över.

Men jul lär det bli vare sig vi köper nya saker eller håller oss till det vi har! Tur det!

Annika said...

Brysselkakan:
Tycker det märks tydligt i vissa butiker. Hörde att IKEA här också saknar massor.
OCH ja, det är så tråkigt detta.
Vi får hoppas att det lossnar snart.
Mkt mer mkt skit som kommer med denna pandemi. detta är ju ett typiskt sådant.
SUCK