Thursday, December 20, 2018

Frostiga morgnar, STING i kroppen, Kalle Ankas Jul och Konsten att bo i en julaffär ...




Hej alla!


Nu kommer årets sista punkter!



*   Frostiga morgnar

Har vi ofta, och de är vackra. Så fina och stilla. Dock, jag tror aldrig jag sett rimfrost här av den sorten man kan se hemma. Sådan har jag aldrig upplevt här.
Den frost vi har är mer den “lite mer normala” frosten som biter sig fast på bilar och gräs, men som inte förvandlar hela skogar till sagolandskap. Rimfrost, det är nog det finaste jag vet …
Men, den här frosten duger gott också.
Snö finns inte i prognoserna. Inte en flinga. Det får gå det med …



Älskar de klara och kalla morgnarna!


Vid Lake Audubon igårmorse.


Vid skolornas idrottsplats igår, underbara frost.  




*   Sting av hemlängtan …


Jag har sett så många vackra bilder från Stockholm, och Sverige i övrigt, de senaste dagarna. Min mamma och syster har skickat bilder till mig, och jag har sett så många foton på instagram.
En fröjd att se all snö. För det ÄR ju något speciellt med snö i juletid.
Det ultimata!
Jag har känt små sting av hemlängtan då jag sett bilderna från Stockholm. Det har liksom stuckit till inom mig då jag sett dem.
Underbart för er alla att ni troligtvis kommer att få en vit jul!



Alltså, de här bilderna har min syster Sara tagit.  Det är på väg till jobbet för henne, Humlegården i Stockholm.  Tycker att fotona är magiska!






*   Kalle Anka på julafton.

Igår när jag var ute och gick lyssnade jag på Karlavagnen. Karlavagnen är ju ett av mina favoritprogram på Sveriges Radio. Det handlade om julfirande.
Det var så många som ringde in och sa att “Kalles inte är vad det en gång var”.
Deras barn bryr sig noll om det, det betyder inget för personer födda efter 1990, typ. Ja, så gick snacket …
Håller ni med? har Kalle överlevt sig själv? Delar man fortfarande in julafton i “före och efter Kalle”?
På min tid, så FANNS det inte mycket tecknat på TV överhuvudtaget, och framförallt inte Disney. Det var en högtidsstund av rang att på julafton titta på Kalle. Lika ljuvligt varje år.
Numera kan ju dagens kiddos se tecknat och Disney när de vill. Inga problem där inte. De fattar inte vitsen, och magin, med Kalles jul.
Intressant, saker och ting förändras ju hela tiden. Undrar om man numera märker skillnader i tittarsiffror vad gäller tittare på julafton klockan 15?

Varje år brukar någon amerikansk tidning skriva om det svenska fenomenet att se Kalle Anka på julafton.
Lite kul läsning brukar det vara.



*  Livet, Kärleken och Konsten att bo i en julaffär.


Just nu har Peter besök av arbetskamrater från Nebraska.  Nebraskaborna har kommit till DC så här veckan före jul. Bra att de kommer hit någon gång också så att Peter slipper åka dit hela tiden.  När de är här sitter alla och jobbar hos klienten, en stor uppdragsgivare här i DC.  De sitter alla i företagets huvudkontor i Tysons Corner.   Tysons Corner är inte BARA en jätte-mall, det ligger storföretag i den stadsdelen också, massor av sådana.
Igår var en av arbetskamraterna här hos oss och tog en drink.  Denne man tittade sig storögt omkring i huset, han tyckte det var "wonderfully decorated and very Nordic", och senare (när de var på väg in till DC för att äta middag) hade han frågat Peter vad han egentligen tyckte om att bo i en julaffär?  HAHA, komiskt, han har ju fått den frågan förr, den käre maken ... THE curse of being married to a Christmas freak.
Peter hade bara skrattat och sagt att han är van vid det vid det här laget.  OCH att han inte ser fram emot då vi ska plocka ner det hela efter nyår.  A lot of work, my friend, a lot of work ...


Nej, kära ni, jag önskar er alla en fin torsdag!  Imorgon kommer årets ALLRA sista inlägg här på min blogg!

12 comments:

FREEDOMtravel said...

Vackra bilder! Sååå fint med frost! :) Kalle Ankas julafton var magiskt när man var liten. nu bryr jag mig inte. Och jag kan förstå att det är annorlunda för dagens barn, som ser tecknat när som. När jag var liten var det ju lyx, något man bara gjorde på julafton och ibland på kalas ;) Kan förstå att "seden" uppmärksammas, den är ju lite udda ;) God Jul!!!

Humlan said...

Fina bilder på din frost, vackert men jag håller helt med dig om att rimfrosten är magisk när den kommer. Din systers bilder visar också hur vackert det var i Stockholm. Ja, det VAR vackert, i går började det töa och all snön föll ner från träd och försvinner nu mer och mer, i alla fall här i förorten. Nu ska det visst bli kallt igen, det får det gärna bli bara det inte blir is på gatorna! (Ja, jag är rädd för halkan.) Jag håller tummarna för snö eller rimfrost till julen.

Kalle har nog överlevt sig själv och jag misstänker att det är färre som tittar på TV på julafton numera.

Jag tycker att din "julaffär" ser väldigt trevlig ut. Det blir inte lika mycket dekorerat här, men det beror på brist på ork och att jag är ensam. Men jag försöker skapa stämning här också, även om det blir med små medel. Och jag kommer att sakna all utebelysning när den ska tas ner.

Ha en bra torsdag, själv ska jag försöka röja lite i vardagsrummet och kanske stryka en duk eller två.

Kramar!

Sara said...

Sis, vad roligt att få se mina bilder på din blogg:) Men nu töar det oroväckande snabbt och allt ser grått och sjaskigt ut.. Jag har dock inte gett upp hoppet om en vit jul, om det bara snöar lite nu och tempen sänks så kommer det att gå vägen. Vill ju ha vita, gnistrande träd!

Dina bilder är jättefina, det är vackert med frost.

Kalle anka ja, vi tittar ju som du vet och EE sitter med. Vet inte hur intresserade de yngre kusinerna är, jag får ha lite span på det i år.

Haha, komiskt med P och kollegan!

Nu jobbar jag bara 3 timmar till, sen är det ledigt till 7 januari, så skönt!!

Puss, kram och älskar!

bettan said...

Läser ikapp och njuter av dina inlägg och foton kära Annika. Är numera så dålig på att kommentera. Men läsa det är jag väldigt bra på.
Roligt att din systers bilder fick vara med på ett hörn. Så vackert i Stockholm.

Din kompis Lottas bakverk ser verkligen magnifikt goda ut. Skulle gärna smakat en "grisarumpa".

Fnissar förtjust över kommentaren om ert varma mysiga julpyntade hem:)

Jag har inte samma gnista och ork denna höst/vinter. Märkligt det där när man/jag blir begränsad på olika vis. Men det kunde varit oändligt mycket värre. Svårt ibland när otåligheten att bli bättre går för långsamt för ens önskan ;)

Önskar dig och din familj en riktigt God jul med härliga sköna helgdagar och sen ett Gott nytt År.

Största KRAMEN kommer här..:)

Annika said...

Helena:
TACK!
ÄLSKAR frost!
Ja, jag har fått för mig att Kalle har förlorat sin glans litegrann. Det låter så då jag hör folk snacka.
Seden uppmärksammas verkligen. Det är lite speciellt, ju.
Vi får se hur länge den hänger med.
God Jul till DIG!!!

Annika said...

Humlan:
TACK!
Rimfrost är magiskt. Har inte sett sådan på flera år. Det finns nog inget vackrare, tror jag.
Ja, jag fick precis en bild från min mamma, den visade tråkig tö, så jag förstår att det inte är lika ljuvligt längre.
MEN det kommer kanske mer!!
HOPPAS det! OCH att det ffa inte blir över nollan.

tror också att Kalle överlevt sig själv. Det ska bli intressant att se hur länge det hänger med ...
bör jag hör folk snacka om det verkar det ha svalnat rejält från när vi var små.

Du kan ha kvar din utebelysning en bra bit in i januari, tycker jag.
Håller med om att man saknar den då den försvinner. Magiskt vackert.

Kramar i massor till dig!

Annika said...

Sara.
SIS! De var ju så ljuvliga att jag inte kunde motstå!!
Som julkort varenda en.
Mamm skickade en bild fr balkongen i Blg, mkt töig look på den, ja. MEN jag känner på mig att det kommer att gå vägen för er alla med snön. Det blir en VIT!!
:-)
Ja, ni tittar såklart. Du får se hur det är med de mindre kussarna. Men för folk i vår ålder är det ju absolut en viss magi runt det hela än idag.

nu har du jullov!
OCH nu är Eli hemma.

Kramar och älskar!

Annika said...

Bettan:
TACK fina Bettan, blir glad!!
Ja, bilderna från Sthlm var så fina, så fina. MEN nu ser det visst inte ut så längre när tövädret satt in. Typiskt.
Lotta, she's one of kind när det kommer till bak och mat. Grisarumporna är galet goda. Mina favvisar.
HAHA, julaffär. HAR hört det förr också!
Komiskt.
Förstår det där med din ork, Bettan.
SÅ glad att höra ifrån dig.
GOD JUL!!
Stora kramar från MIG!!

Anne said...

Hahahaha, vad roligt med Nebraska-besökaren och hans kommentar. Fnissar än faktiskt. Och att han sedan lite sådär när de var på tu man hand vågade frågade vad Peter EGENTLIGEN tyckte om att bo i en julaffär.... Så gulligt svar från Peter också. Du har verkligen julstämning i ditt hem, ett riktigt julhem att ha som förebild faktiskt. Vilka vackra bilder från Stockholm, ser ut som ett julkort och man kan riktigt känna hur det KÄNNS genom bilderna. Vad fint de har det just nu.
Här regnar det och precis som hos dig noll snö att vänta på julafton...jag hoppas vi får en klar, fin, solig dag i alla fall och inte ösande regn som just nu... Som du vet har jag inte hunnit vara hos dig, fullt upp som du vet det är när man har gäster så får passa på att redan nu önska dig en riktigt fin julhelg, bästa Annika! Nu myser vi och frossar ännu mer.
Kramar

Äventyret framtiden said...

Bilderna från STockholm är makalöst vackra. Hoppas det fina vita håller i sig ett tag framöver. Jag tror att vi behöver det och hoppas att du också skulle få lite grann av samma sak Annika.

Jag har inte sett på Kalle Anka på år och dag och vet inte hur det blir i år heller för här blir det annat liv på julafton. Men jag är ju lite nyfiken på Piff och Puff...så kanske, kanske. Men jag har förstått att många har slutat upp med att se på Kalle Anka på julen, men jag gissar att många barnfamiljer gör det i alla fall.

Så kul att bo i en julaffär, haha.

Och så till ditt problem att kommentera hos mig. Hjälper det månne om jag "konverterar" och ger ut bloggen via google + ? Kruxet för min del verkar som att Pettas försvinner och jag själv blir synlig istället. Måste fundera på detta ett tag ännu.
Ha det gott Annika!

Annika said...

Anne:
OOOOOO vad KUL att se dig här!
HAR saknat dig, men vet ju att du har fullt upp med besök. HOPPAS allt går bra.
HAHA, Nebraskakillen ja, så komiskt. Precis, på väg in till stan frågade han P, och fick det svaret. Har hört dt förr också. Alltså hur Peter känner det ...
Men, det går ingen nöd på honom i julstugan. Han myser på och har det gött. HAHA.
Bilderna från Sthlm är MAGISKA!! Tror väl inte det ser ut så nu, men det kommer nog att bli mer vitt där, tror jag.
Helt säker på att de får en vit jul faktiskt. Det får inte vi. Inte ens i närheten. what else is NEW?
Inte ni heller. Fast vet du, tar hellre en grådaskig julafton än en där solen gassar. BUT, that's just me. Weird, I know...
Finaste Anne, ha den bästa av jular. Vi hörs efter nyår igen. Jag tre ju uppehåll nu ett tag, eller från imorgon.
Stora julkramar från mig!!

Annika said...

Karin:
VISST är bilderna från Sthlm otroligt vackra!!
SÅÅÅ fina.
TACK, men det blir ingen vit jul här. MEN jag hoppas att DU ska få en sådan.
Rätt säker på att det blir så, faktiskt.
:-)

Precis, många har lagt av med Kalles. MEN som sagt, småfilmerna finns. Gillar också Piff och Puff. MYCKET!!!

Karin, jag tror det skulle hjälpa om du började med pop-up kommentarsfält, som jag har. DET är inga problem. Inte ska du behöva gå via google+. Vi väntar och ser ett tag till. MEN det är inte bara hos dig, det är hos ALLA som har inbakade kommentarsfält.
Kruxet är att det är sp in i bänken krångligt utan google. Så nu fattar jag hur våra läsare som inte har konto i google har det.
Men, Karin...ändra inte till +. det är inte ens säkert det skulle hjälpa.

Stora bamsiga kramar från mig!!!