Friday, November 09, 2018

Vacker omgivning, tråkig gård ...

Hej fredag!


Helg igen.
Som jag brukar säga, veckan består bara av måndagar och fredagar.
Galet.

Fars Dag-helg i good old Sweden. Inte här, här äger Fars Dag rum i juni månad, så ibland kan det vara lite svårt för mig att minnas exakt när Fars Dag hemma äger rum.

Hemma i Sverige har jag min egen snälla, roliga, glada och fina pappa. Saknar att inte kunna fira fars dag med honom. Men jag vet att han blir väl firad och omhändertagen av mina syskon och min mamma.
I söndags var Peter, jag, Susanna och Marc på ännu en vingård. Jag vill försöka besöka så många som möjligt eftersom det är så himla mysigt. Men, vi har sådant stort utbud av dem att det inte direkt är lätt att välja.
Denna gång blev det Blue Valley Winery.
OCH denna gång var det också ganska kallt, så kallt att det faktiskt blev så att vi fick gå in istället för att sitta ute.
Utsikten var grym och imponerande. Landsbygden i Virginia är så betagande vacker. Varje gång jag lämnar Washington bakom mig slås jag av hur underskönt det är på landet. Som en idyll med kullar, bondgårdar, kohagar, skogar, sjöar, slingrande vägar, åar, floder och The Blue Ridge Mountains i bakgrunden.
Tacksam!

Men just denna vingård åker jag inte tillbaka till. Nope. De hade inte greppat detta med mysfaktorn. Det kändes som att sitta i ett nybyggt jättestort “McMansion” (alltså ett skrytbygge till villa i förorterna. Vi har många McMansions här). Betonggolvet gjorde att det ekade så mycket att vi knappt hörde vad vi sa till varandra. Dessutom var det sådana överpriser och så tråkig mat att det faktiskt inte var så roligt.
Det är den absolut omysigaste vingård jag varit på. Därtill hör säkert att den är ny. De har inte greppat mysfaktorn ännu.
Vinet? Ja, det är ju Virginia-viner och alltså ingen större grej, haha.
Dock, alltid härligt att sitta på en vingård och se ut över landskapet. Det är verkligen så extremt mysigt även om denna vingård får mitt sämsta betyg hittills.
BUT, on to the next!!

Önskar er alla en fin och bra helg!

9 comments:

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

Så fina bilder :-D
Men vad tråkigt att det inte var ett bra ställe. Kan dock tänka mig att utsikten höjde betyget ett snäpp :-) Ser awesome ut!
Jag tycker det ser så underbart ut att ha så många utflyktmål runt omkring där en bor som ni har! Dessutom både storstan och landet. Fantastiskt!

Hoppas du får en fin fredag och en mycket trevlig helg!
Kramar /Erica

Anonymous said...

Det är så mysigt att åka runt på vingårdar, även om man ibland åker på en nit. Vi har varit på rätt många i Spanien och också råkat ut för en och annan mindre bra men även riktiga pärlor som vi åkt till fler gånger. Gott vin, god lunch och utsikt som man nästan tappar andan av, det är härligt och sånt minne man gärna sparar på. Vi har ca 1.5 tim bilresa och har då ett pärlband av vingårdar att välja på,´vilket är jättekul.

Ha en fin helg, kramar från ett liiiite mindre grått Åkersberga hälsar Yvonne

Pettas said...

Så bra att utsikten var bra i alla fall!
Ni har det väldigt vackert i era "knutar".
Nästa vingård bjuder kanske på den rätta mysfaktorn.
Jag hoppas så för din skull!
Trevlig helg önskas!

Annika said...

Erica:
Utsikten fick en femma! SÅ vacker, alldeles betagande fin!
Gården får en tvåa.
Japp.
Men, men ...
Tack Erica, älskar att bo här just för att det är en sådan mångfald i så mkt, inte minst gränsen mellan stad och land.
Ha en riktigt fin helg!!

Annika said...

Yvonne:
Precis, ibland måste nitarna dyka upp också.
BOOM! SÅ är det bara.
NI har dessutom bättre viner än oss här i VA. Helt klart.
MEn vingårdar for the win iallafall.
Här kan jag ta mig till en på 30 minuter, vilket är ljuvligt. Tror vi har sådär en 200 stycken i NoVA. Otroligt. Så det finns att välja mellan.
Det har blivit en så stor industri här.
Ha en finfin helg, fina Yvonne!!
Kramar!!

Annika said...

Karin:
Utsikten grym!!
Så storslagen.
Mysfaktorn ... eeehhh ....NO!!!
Jodå, absolut, de allra flesta vingårdar har skyhög mysfaktor för det mesta. Som tur är.
Och ja, det är verkligen vackert på landet här. Love it.
Karin, ha en jättefin helg!!!

Taina said...

Ja det är tokigt det här med fars- och morsdagar! Inte lätt alla ggr. Min pappa blir firad av Albert i alla fall! Han åker till Finland idag och ska tillbringa helgen med sin morfar och med sin morbror (min bror). Så mysigt! Jag har bett honom åka dit innan Alzheimer tar över helt. Får hoppas pappa kommer ihåg honom.

Vi har ju några vingårdar här med och mysfaktorn är då betydligt bättre än vinet här! Vinet smakar en blandning av piss och diskmedel. BLÄÄÄÄÄ! Men mysigt är det, hahahahaha!

Ha ne skön helg!

Kramar!

Annika said...

Taina:
Det är ju det. Ffa fars dag, den har jag så lätt att glömma.
ÅÅÅ vad bra att Albert åker över en sväng. Alzheimer är en helt överjävlig sjukdom.

Mysigt med vingårdar. Men vinet ... jag vet ... hehe.


Stora bamsiga kramar till dig!!!

Anonymous said...

Ja inte den mysigaste men ok ändå. Men kallt var det och vinet sådär. Fast landskapet är så ljuvligt vackert ändå. Vi åkte förbi en annan på vägen hem som såg mysigare ut. Minns inte namnet nu... Iallafall en härlig höstgrej att göra i Virginia.

SB