Friday, May 11, 2018

Idag har jag bloggat i 12 år ...
Godmorgon!!
Fredag igen!
Ännu en vecka har gått sin kos. Ännu en helg kommer att försvinna lika snabbt som alla andra helger alltid har gjort.
Så funkar det här i världen.

Men vet ni vad, idag fyller min blogg hela 12 år. Det är sanslöst på många sätt. Jag har skrivit denna blogg i TOLV långa år.
Jag började när Karolina var nio år gammal.   Hon gick då i fjärde klass i elementary school och var väldigt liten.
Iallafall tycker jag det idag. Faktum är, hon VAR liten ...
Själv hade jag precis fyllt 40. tyckte jag det var åldersdigert. Idag  tycker jag att 40-åringar är snygga och UNGA!!

I tolv hela år har jag skrivit om ditt och datt. Om allt mellan himmel och jord. Min blogg är inte en renodlad USA-blogg, även om den handlar mycket om mitt liv här.  Jag skriver ju gärna om helt andra saker också.
Det vet ni.
Jag började skriva min blogg för att min familj i Sverige lätt skulle kunna följa mitt liv här. Efter någon månad började “någon främling” kommentera och sen kom fler och fler.
SÅ fantastiskt roligt och givande.

Det är tack vare min blogg mitt fotointresse väcktes.  Fotograferingen blev en av mina käraste hobbies.   Det är jag så otroligt tacksam för.
Ärligt talat, det är den här bloggen som håller min svenska vid gott liv också.
Jag vägrar att fastna i det "svengelska tröga träsket".
Men, en sak—och det vet ni alla— det är NI, mina läsare, som verkligen håller den här bloggen levande.
Utan ER skulle jag inte skriva en rad. Iallafall inte här. Det är NI alla som kommenterar och engagerar er som GER denna blogg dess blod och vitaminer. Jag är hjärtat som driver den, men utan er skulle jag inte skriva.
SÅ, jag vill tacka er alla ur djupet av mitt hjärta för att ni verkligen TAR ER TID och skriver kommentarer och engagerar er i det jag skriver.
Jag vill ju ha en dialog med er! Varje dag.
För mig är det självklart--absolut självklart-- att svara på kommentarer. Jag tycker själv att det är dödfött att kommentera bloggar där skribenten inte bemödar sig med ens en nick. Detsamma gäller på instagram.

Genom åren har denna blogg, och andras bloggar, öppnat så många dörrar. På alla möjliga plan. Jag har fått nya, fina vänner. Riktiga vänner. Jag har fått en del gigs genom åren tack vare denna blogg.
Så, att jag började blogga den där dagen för 12 år sedan blev för mig mig ett riktigt lyckokast.Jag vet  själv inte hur länge jag kommer att  fortsätta att  blogga. Ännu har jag inga planer på att sluta iallafall, det är fortfarande roligt.
Jag har trappat ner från att skriva varje dag till att skriva fyra dagar i veckan. Ibland blir det bara tre. Jag har helt lagt av med att skriva på tema. Sanningen är den att jag inte ens orkar läsa temainlägg hos andra bloggare.
Gamla bloggvänner har slutat blogga, nya har tillkommit. Gamla läsare har slutat kommentera, nya har hittat hit.
Vi som bloggar vet också att mobiler, paddor etc har gjort det svårare för er alla att kommentera. Blogger-plattformen själv har också gjort det svårare med knäppa verifierningar and what NOT!


SÅ, jag kör på ett tag till. Så länge jag tycker det är roligt, helt enkelt.Jag skulle bli JÄTTEGLAD om ni idag skulle vilja skriva en liten kommentar. De allra flesta som läser här lämnar inga som helst spår efter sig. Ja, förutom i statistiken, men den kollar jag faktiskt så gott som aldrig. Förr gjorde jag det, numera struntar jag i det.
Så, läser du här får du hemskt gärna lämna en hälsning idag. Jag är SÅ glad över att ha just DIG här!


Ha en riktigt fin och trevlig helg!!


82 comments:

Anneli said...

Grattis Annika!
Och nu sitter du här med världens finaste dagbok över det senaste tolv åren! Så underbart kul och värdefullt!
Jag har bloggat sedan april 2010 och önskar verkligen att jag hade börjat långt tidigare.

Ha en underbar dag och tack för en fin blogg som vi alla får ta del och lära oss massor av.

Kramen, Anneli

lovisen said...

Hej!
Jag har läst din blogg i flera år, faktiskt den enda jag läser. Börjar varje morgon med att läsa vad du skrivit, jag tycker det är roligt och intressant. Så jag tackar dig för din blogg och tiden du lägger ner på den!

Ha en härlig helg!

Sofie said...

Grattis på 12-årsdagen!!! Älskar att läsa din blogg och hoppas du fortsätter skriva i många år! Kram ❤

Anonymous said...

Grattis Annika!

Läser nog allt du skriver.

Å dina bilder är helt underbara....roligt att se hur mycket växter ni har som växer där hos Er.
Önskar man kunde odla mer här också....men här vi bor är de väldigt kallt.
Nu har vi haft nägra helt underbara dagar med vädret...hoppas det inte var vår sommar.
Å int na krankar....ni kommer funu ti stjären i somar.
Ha en underbar dag
Kram Margaretha

Anonymous said...

Grattis till dig och den fina bloggen. Du förser oss med intressant läsning och underbara bilder, så kul att läsa om livet over there och på sommaren om när du är i Finland. Hoppas du fortsätter många år till.

Vi har underbart väder här hemma och har haft så sedan vi kom hem från Amsterdam, så idag ska en väninna och jag åka på vårt årliga besök till Uppsala, shoppa, äta god lunch, fika på anrikt konditori och sen framåt sena eftermiddagen åka hem igen. Vi brukar göra så en gång på hösten och en gång på våren och det är så mysigt att ha en tjejdag.

Amsterdam var fint, jättefint, men med tanke på att de har 750 000 invånare och 600 000 cyklar kan du ju tänka dig vem som "ägde stan". Körde fort som bara den, åt alla håll och kanter så det var bara att titta åt alla håll och vara beredd när man skulle gå över gatorna, dåligt med trafikljus måste jag säga. Men en helt underbar stad, grönt, blommande och avslappnat.

Ha en fin helg och fira 12 åren stort.

Kram Yvonne i Åkersberga

Pettas said...


Jag känner så väl igen det du skriver. Utan kommentarer och svar skulle det inte vara lika roligt att blogga. Det är livsgnistan. Kommunikationen är viktig.
Det är ett utmärkt sätt att hålla sitt språk levande med att skriva blogg. Bloggare kommer och går, många består, många nya kommer istället för de gamla osv. Det är precis som det är också i the real life.
Jag tror att jag är inne på det elfte året som bloggare...Tiden går när man har roligt. Hoppas att du fortsätter många år ännu, jag känner för att göra det.
Fira din 12 års dag och var säker på att din blogg är omtyckt.
Grattiskram!

Nettan said...

Grattis till 12-åringen idag, visst är det kul att blogga men jag blev trött på blogger för en tid sedan och eftersom det var så bökigt har jag tagit en paus från blogger, bloggar om diabetes på en annan plattform men får se när jag får lust att damma av den andra. Tycker att strulet som varit/ är är jobbigt.

Det är härligt att följa dig Annika! Hoppas nu att du får en fantastisk helg!

Kram

Steel City Anna said...

12 år är lång tid! Jag har bloggat nästan lika länge tror jag. Tänkte ett tag att jag skulle sluta men det är fortfarande roligt, och det är en länk ut i världen som jag tycker om. Det är jättekul att få kommentarer, och liksom du är det ett sätt att hålla igång fotointresset.

Det är alltid kul att läsa hos dej Annika! Hoppas på minst 12 år till :) undrar vad som händer på den tiden ...

Anna Nilsson said...

Hej Annika!
Din blogg är en av dem jag läst längst. Fortfarande läser jag i princip varje inlägg du skriver. Tack för att du delar med dej av dina tankar och dina upplevelser, och dina vackra foton såklart!
Kram Anna N

Christina said...

Hej!
Jag har läst sedan någon gång när Karolina gick på high school, första året tror jag. Jag gillar nog allt du skriver och saknar inte temainläggen alls :-)! Dock är jag usel på att kommentera, men det har hänt, några gånger i alla fall. Jag är glad att du fortsätter skriva!

Anonymous said...

Grattis, hoppas du fortsätter att blogga länge. Jättebra och intressant blogg. Tycker det är jättetrevligt att du svarar alla läsare och är intresserad av vad de tycker, många bloggare gör INTE det.

Nilla Matthews said...

GRATTIS till din jättefina blogg på 12-årsdagen, Annika! Skulle sakna den mycket om du gav upp den!

Önskar dig en skön helg!

KramKram!

Katrin said...

Tlänk vad tiden går! Jag har alltid tyckt att det varit kul att jämföra med dig där uppe och se skillnaden. Jag var ju också au pair, nu gift med CPA och har en dotter. Lika men så olika! Ha en bra dag!

Christina said...

Kära Annika, stort grattis på 12 årsdagen!! Jag har redan berättar för dig hur mycket din blogg betydde för mig då vi skulle flytta till USA för 10 år sedan. Sedan dess har jag läst dig till frukost varje morgon. Vem behöver en morgontidning när man har Life in the Suburb??? 🤗
Tack för att du fortfarande tar dig tid att skriva, vi här ute i cyberrymden uppskattar det mer än du tror! Och det är så roligt att följa K:s väg ut i livet och förändringen för dig och P i och med det. Och.... dina fantastiska bilder!!! Wow! Jag är glad och tacksam att också kunnat träffa dig i real life, även om jag inte bloggar själv så kan jag se att bloggandet betytt mycket för dig. Fira lite i dag!!! Och du, fin bild på dig snygging!
Stor kram
Christina

Annika said...

Anneli:
TACK fina du!!!
Ja, nu har jag ett dokument, och faktiskt även en CV, till viss del.
Det är så BRA.
OCH det har varit, och ÄR, så roligt!
Ja, jag kan förstå att du önskar att du börjat tidigare, men 8 år är en bra tid. Tänk så roligt för att oss att kunna gå tillbaka till detta och läsa.
Jag har mina dagböcker också, men detta är ju på ett annat sätt. Därtill alla bilder.
Kramar och tack för att du läser!!

Annika said...

Lovisen:
Men tack, vad glad jag blir!!!
TACK!!
Så jätteglad över att du läser och tycker om den.
TACK rara!!
Kramar och trevlig helg!!

Annika said...

Sofie:
Tusen tack!!!
Blir så glad!!
Jadå, jag ska fortsätta så länge det är roligt.
Kram och trevlig helg!!

Annika said...

Margaretha:
ÅÅÅÅ tack!!
Blir ju jätteglad över det!
Sen att du gillar mina bilder också, tack Margaretha.
Ja, det är en helt ljuvlig flora här. Gpr ständigt runt och förundras själv också, haha.
Nej, jag vet, i Närpes är man ju rätt begränsad till vad man kan odla. MEN, som sagt, du vet vad jag tycker om Närpes ... BÄST!!!
Jiomen no' vet ja he!! No kåmber ja tl stjärän. Absolut. He je int nain sommar utan he.
Kåmber i mittin av juli.
HAHA, min hemsnickrade Närpes låter väl bra? HAHAHAHA!!!
Nej, men jag kommer och stannar över Villaavslutningen. Ska bli mysigt.
Ha en jättefin helg!!
Stora kramar!!

Annika said...

Yvonne:
ÅÅÅÅÅÅ tack fina gulliga DU!!
Du gör mig jätteglad!
tar ju mina breaks över semestrar etc. Men sen berättar jag om det. ÅÅÅÅ. jag blir så himla glad över dina ord.
Ja, ni har verkligen ett fint väder hemma nu. Bästa tänkbara!!
Så det låter som om du har underbara planer idag.
Amsterdam, ja det där med cyklarna ja ...
Vet ju hur jag kan tycka att cyklisterna i Sthlm äger stan. MEN då kan jag bara tänka mig att i Amsterdam är det etter värre.
HAHA,
Det gäller att se upp.
Ja, jag kan tänka mig att det är skön stämning där. Verkligen.
Kramar och ha en fin helg!!

Annika said...

Karin:
Precis, utan kommentarer kan man faktiskt lika gärna lägga ner. Skriva för sin egen skull på ngn låst sida. Det är verkligen kommentarerna som gör bloggen.
Så är det. OCH sen detta att ha en dialog. GULD!!
Visst är det så, många som troget bloggade har slutat, och därmed ofta slutat läsa också. Tidens gång.
Nya tillkommer.
jag har själv slutat läsa många bloggar, och läser nu endast en handfull.
Som du säger, som i IRL.
Elva år för dig. Länge! Roligt.
Ja, Karin, vi fortsätter så länge det är kul, så enkelt är det.
OCH tack för dina ord!!
Kramar och ha en fin helg!!

Annika said...

Nettan:
TACK Nettan.
jag är så glad över att ha dig här.
Jag vet, blogger gör det inte lätt. Inte alls. De har gjort det mkt svårare för folk att kommentera. OCH jag vet att det är knepigt fr mobil och padda. Så dumt.
Så visst, man kan tröttna.
Ibland har jag lekt med tanken på att den till Wordpress. Men jag har ingen lust att lära om heller.
TACK gulliga, fina Nettan.
Ha en jättefin helg!!

Annika said...

Anna:
Du med, så länge!!
KUL!!
Ja, vi fortsätter så länge det är kul, Anna!! Jag ser verkligen fram emot att följa din flytt hem till Sverige. Verkligen!!
Så jag hoppas att du bloggar lika troget i fortsättningen som idag :-)
JA, kommentarer är A och O!!
Orka utan dem!!
Nope.
Det är så roligt att följa dig också, så tack!!
Ha en toppenfin helg, även om jag antar att den blir stressig :-)

Annika said...

Anna:
Jag säger, TACK för att du läser!!!
TACK!!!
Så himla glad över att du är här.
Ha en fin och bra helg!!
Kramar!

Annika said...

Christina:
SÅÅÅÅ glad att du läser här!!
TACK för det!
Temainlägg. Aldrig mer, kan jag säga. SÅ bränd vad gäller dem. Kan inte ens läsa dem hos andra.
SÅ det är BRA att du håller med mig, hihi!!!
Tack igen, Christina.
ha en en fin helg och KRAM!!

Annika said...

Ano:
Stort tack för att du läser.
Så glad för det. Kommentarer ja, klart jag svarar på dem.
Jag vet, många bloggare skiter i att svara på dem. SÅ himla tråkigt. Så, oftast orkar jag inte ens kommentera hos dem.
Tack igen för att du läser, och trevlig helg!!

Annika said...

Nilla:
Tusen tack för ATT du läser!!
Så glad över att ha dig här. Kommer absolut att fortsätta.
Kramar och trevlig helg!!

Annika said...

Katrin:
OCH jag är så glad över att DU läser!
Sant och SANT.
Gift med en CPA, som visserligen har en helt annan roll på sitt jobb, men visst ...
En dotter! Check!
Au-pair! Check!
HAHA, KUL!!
Så lika, men ändå olika, hihi!!!
Tack för att du läser!!
Kramar!!!

Annika said...

Christina:
Tack fina, gulliga, rara Christina.
TACK!!
ja, du har berättat. OCH det fina är att det känns så bra att kunna ha hjälpt till på vägen, både med dig och andra som flyttat hit.
Alltså, jag är så innerligt glad för det!!
TACK för att DU läser!!
TACK!
Blir så glad!!
Ja, Karolinas resa har du fått följa. OCH min, och Peters.
Christina, jag är såååå glad över att vi sågs. OCH jag hoppas vi snart ses igen,
Stora bamsiga kramar från mig!!

Molly said...

Jag läser alltid, men kommenterar sällan tyvärr. Gillar verkligen din blandning i bloggen. Det är roligt att läsa om ditt amerikanska vardagsliv och se alla bilder. Vi har intresset för fotografering gemensamt och jag har också en dotter i din dotters ålder, som också läser på universitet i en annan stad ett par timmar bort. Roligt om du fortsätter att blogga! Ha det så bra hälsar Molly

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

Stort Grattis på 12-årsdagen bloggen!!

12 år är en (nästan) hiskeligt lång tid. Ändå känns det som det var igår jag, den där höstdagen 2007, av en slump hittade till din blogg.
Jag fastnade direkt.

Vet att jag sagt detta förr, men din blogg har verkligen legat på orubbad förstaplats på min lista ända sedan dess.
Även i perioder då min bloggmotivation legat i dvala, och jag därmed varken bloggat själv eller läst andra bloggar, så har jag läst din blogg varje dag.
Den har varit en del av min morgonrutin i elva år.
Utan din blogg skulle mornarna kännas tomma.
Lite grann som om en skulle prenumerera på en morgontidning i 20-30 år, och sedan helt plötsligt säga upp prenumerationen. Något skulle saknas.

Du är sjukt duktig på att skriva.
Du är superdukig på att fota.
Du är fantastisk på att komma på ämnen att blogga om!
Speciellt det sista är jag så sjukt imponerad av! Din blogg blir aldrig tråkig. Aldrig! Oavsett vad det är för typ av inlägg, vad du skriver om, hur mycket eller hur lite text det är. Du KAN konsten att skriva fängslande; på ett sådant sätt att en tycker texten är intressant även om en inte är intresserad av ämnet.
Jag fattar inte hur du gör!


Det var också Din blogg som gav mig inspiration till att själv prova på bloggandet.
Och för det tackar jag dig tusen gånger om!
Att ge mig in i bloggvärlden är det bästa som hänt mig online.


---------
Jag håller också med till 110% att det är kommentarer och feedback från läsare som håller en blogg flytande. SÅ sant som det är sagt!
Inspirationen till nya inlägg kommer ju till stor del (största?) från den feedback en bloggare får från sina läsare.
Har haft dippar under mina bloggår då jag funderat på att sluta blogga, helt enkelt för att inspirationen till nya inlägg inte funnits där.
Men precis som jag ska fatta beslutet känner jag att det är så roligt, trots allt och då har det blivit så att jag harvat på :-) Det kanske kommer en kommentar efter några dagars uppehåll, eller det dyker upp en pangidé i huvudet.
På min blogg är det du samt ca. 2-3 andra som brukar kommentera.
---------


Jag håller tummarna att jag i framtiden kommer sitta och läsa inlägget "Bloggat i 24 år"... ;-)
Grattis igen!

Ha en fin fredag och en riktig toppenhelg!!
Kramar /Erica

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

"superduktig* på att fota" ska det stå.
Ett t föll bort ;-)

Annika said...

Molly:
tack för att du läser, SÅ roligt!!
OCH så fint att du gillar blandningen!!
KUL att du också gillar foto.
OCH, roligt att vi delvis har lika liv.
Tack Molly!
Kommer absolut fortsätta ett tag till!!

Anonymous said...

Grattis på bloggens födelsedag! Och jag håller, som du vet, med i allt du skriver om kommentarer osv. Tänk om alla som läser bara en enda dag per år kunder kommentera! Men det lär aldrig hända.

Annika said...

Erica:
HAHA, JAAAA!! Det är verkligen lång tid.
Fattar det knappt själv. MEN kul är det :-)
Erica, SÅÅÅÅÅ glad att du hittade hit 2007!! SÅ himla roligt, Jag är glad för att du trillade in och blev kvar!
Du är en av mina allra trognaste läsare, TACK!!
Alltså, jag blir nästan rörd av dina fina ord. TACK, TACK, TACK!!!
Awww, tack Erica, så fort jag kommer på ngt som kan vara intresse skriver jag ner det. Direkt. I min telefon eller i min dagbok. Om jag får en ide måste jag skriva ner den direkt, annars är risken stor att jag glömmer bort det.
jag kan säga att utan kommentarer och feedback skulle jag sluta direkt. På riktigt.
Det skulle vara så tråkigt och sitta och skriva för ingen.
Det är du, och ni, som ger mig energi till att verkligen skriva, att ha driven. Och det är rena, rama sanningen. Erica, det är sådana som du som ger mig kraften.
Erica, tack frå n djupet av mitt hjärta.
Stor kram till dig!!!

Annika said...

Brysselkakan:
TACK!!
Just det, kommentarer ja. Alltså, jag tror inte läsare vet hur viktigt det är för oss som skriver att vi får feedback. Önskar att alla visste.

Monica said...

Grattis Annika! Du har en så trevlig och fin blogg! Och alla foton på det vackra får vi se också! Inte minst på dig själv, så fint foto idag, du är så söt på det och har en så varm blick. Och grattis till Karolina! Hoppas sista tentan gick som en dans och det gjorde den säkert. Önskar er en toppenfin helg! Jag har nåt så otroligt mycket att göra så jag fattar inte, haha, men så är det att vara pensionär, fotat lite så jag bloggar när jag hinner sen. Ha det det så fint!

Humlan said...

Nämen Grattis!!
Jag tänkte på mitt bloggande i dag, jag sa nämligen upp den domän som jag registrerade för några år sedan och som jag tänkte flytta till. Tyvärr hade de (på domänhotellet) så dåligt bloggverktyg att jag inte fick det att fungera och jag tappade lusten. I dag har jag sagt upp alltihopa. MEN samtidigt funderade jag på om jag skulle sparka igång min gamla blogg, du som har fortsatt att jobba med Blogger, fungerar det att blogga från mobilen? Jag tänkte göra det enkelt för mig med bilderna. För även om det blir mycket bättre bilder med en kamera, så har jag ju alltid med mig mobilen och jag slipper krånglet att få över det till datorn. Än så länge är det bara en liten fundering och det lär inte bli regelbundet bloggande, för det beror ju på hur jag mår också. Det är därför jag är lite dålig med att kommentera här periodvis, men jag uppskattar verkligen att man får ett svar på det man skriver, precis som de flesta gör misstänker jag.

Visst är det härligt med alla vänner och bekanta som man har fått genom bloggen, vissa har man bara haft kontakt med via bloggarna/nätet medan andra träffar man även utanför nätet.
Jag hoppas verkligen att du fortsätter, det är så roligt att titta in här du skriver bra, fotar bra och det är roligt att läsa om hur det är att leva i USA, för att inte tala om att det är roligt att följa dig och din familj.
Jag hoppas du fortsätter länge med detta!

Trevlig helg!
Kramar!

Annika said...

Monica:
ÅÅÅÅ tack fina Monica!!
Jag är så innerlig glad att du läser här. Dina ord värmer mitt hjärta.
Förstår nog att du har precis fullt upp. Det händer ju stora saker i din lilla familj nu också.
ALL förståelse i världen för det.
Hoppas att helgen blir bra.
OCH lite lugn.
Stor kram till dig och TACK!!!!

Annika said...

Humlan:
TACK snälla!!!
Absolut, gå tillbaka till blogger, även om de strular massor är de ju rätt bra och behändiga. Eller, byt till Wordpress. Det är det många som gör.
HAR aldrig bloggat från mobilen. Skulle inte står ut med det. Skriver för långa inlägg för det, och föredrar att jobba från min laptop.
Så jag kan inte svara på hur lätt och behändigt det är att köra via mobilen. Däremot vet jag ju hur hopplöst det kan vara att kommentera via mobil.
Så, tyvärr, kan inte svara på hur det funkar via mobben.
MEN jag tycker du ska kära igång igen, absolut. Kör då du har tid och lust.
Tack gulliga Humlan! Ska absolut fortsätta ett bra tag till. Det är ju tack vare dig, som är så trogen här, och alla andra som ger avtryck, som jag fortsätter blogga. TACK!!!
Blir så glad över dina ord.
Kramar från mig och trevlig helg!!

enannanannika said...

12 år!! När man tittar bakåt tycker man att tiden har gått löjligt fort. Men 12 år framåt känns som en lång tid. Jag hoppas du fortsätter blogga länge än!

Anne said...

Först, såå snygg bild på dig. Håret är urläckert!!!
Som du vet älskar jag din blogg och den hör till mina rutiner, det skulle vara jättetomt utan den. Jag gillar verkligen allt du skriver om, hur du blandar bilder (såå viktigt, eller hur, en blogg måste ha bilder också) och text, små och stora ämnen. En himla bra blandning bjuder du på och jag är impad av hur idéerna aldrig tryter för dig utan hur du vecka ut och vecka in har saker att skriva om och visa. jag följer numera bara ett fåtal bloggar, många som jag följt har slutat (nog många samma människor som du följt men som inte längre bloggar). Jag brukade läsa många bloggar men nu är det väldigt få. Har en del matbloggar och sk livsstilsbloggar, men de "läser" jag inte utan mer bara scrollar igenom. Ibland. Jag kan inte heller minnas när jag senast började följa en ny blogg, på nåt sätt tar det tid, kraft och engagemang att börja följa en ny blogg. Jag vet inte varför jag känner så, men det är liksom inget jag känt för. Instagram fanns inte då bloggandet började men finns nu, många som bloggat men hänger där nuförtiden också. Så för mig är de gamla trogna bloggarna jag följt i åratal (som din bästa!!!) de jag håller fast vid, men jag börjar inte följa nya numera. Så mitt mönster och beteende blivit.
Du är helt fantastisk på att skriva svarskommentarer och verkligen ha en dialog och kommunicera med dina läsare. Alla tummar upp för det. Jag önskar bloggar kunde ha en like funktion, lite som insta, så att man som läsare kunde visa dig att jag har läst din svarskommentar tillbaka också. Ja, du vet vad jag menar. Det vore toppen. Hur som helst, du har talangen och det som krävs för att göra en blogg så himla bra så jag hoppas att du fortsätter länge länge till. Kramar Annika och ha en riktigt fin helg!

Annika said...

Annika:
SÅ är det. Precis så!!
När man ser tillbaka har det gått så fort. OCH 12 år framåt låter oändligt, fastän det inte är det.
Tack, fortsätter så länge det är kul.
Kramar!!

Annika said...

Anne:
TACK!!! Vad glad jag blir.
Tog bilden precis efter att jag varit hos frisören. HAHA.
TACK fina gulliga Anne, du gör mig SÅÅÅÅÅ glad.
SÅ kul att du gillar blandningen också. Vill absolut inte bara skriva om USA, utan blandar och ger efter vad jag tycker är bra.
TACK för att du följer min. Själv följer jag endast en handfull bloggar numera. Ska rensa i blogglistan.
Jag saknar din blogg, Anne. Jag älskade den.
Skulle vilja att du började igen.
Ja, många av de som var US-bloggar, och även andra, har verkligen slutat. Mkt tråkigt, men det blir ju så. Tycker också det tar tid och kraft att börja följa en ny blogg. Följer också en del storbloggar, men kommenterar aldrig där. Aldrig.
Läser dem bara ngn ggn i veckan också.
Precis, nästan alla gamla bloggare ligger oå insta. Insta i all ära, men inte är det som en blogg. Min egen insta är ju egentligen högst opersonlig. Jag har en helt annan vinkel på den än på min blogg. Ja, som du vet ...
Men jag är glad för att "de våra" finns där också, de som vi brukade följa. Gillar att du skriver lite längre stycken där, Anna. MEN jag skulle vilja att du väckte din blogg igen :-D
TACK, jamen att svara på kommentarer tycker jag att man ska. Uppskattar det så grymt hos andra också.
Tack fina gulliga Anne. Blir riktigt rörd!!!
KRAMAR och trevlig helg. Kämpar med att återställa mitt hus. Sjukt nöjd.

Humlan said...

Jag var inne och kollade efter Bloggers app och såg då att folk klagade på att det inte fungerade när man skulle lägga ut bilder. Så den idén var nog inte så bra. Jag får fundera på hur jag ska lösa det här.

Kram

Anonymous said...

Grattis till 12 år! Sluta inte blogga, älskar att läsa din blogg o se dina underbara foton. Känns som jag känner dig även om vi aldrig träffats �� Ha en fortsatt bra dag, nu försöka få en son fylld sv choklad efter chokladpartyt att sova ��
Pernilla i Gbg

sunnyswede said...

Grattis på tolvårsdagen! 😁 Jag hoppas att du fortsätter blogga i minst tolv år till.
Jag tycker mycket om dina foton som du tar på dina promenader i naturen och när
du skriver om nostalgi, det får mig att tänka tillbaka och minnas saker från förr.

Jag önskar dig en trevlig helg och en härlig Mother´s Day på söndag.
Kramar Vic

Anonymous said...

Hej hej! Läser ofta, men kommenterar tyvärr sällan.

Hälsningar från Helena

Anna said...

Grattis till 12 år! Jag kommenterar ju tyvärr aldrig men tycker det är så roligt att läsa din blogg. Tror att jag började läsa den för 10 år sedan och den hör till min vardagsrutin nu. Brukar läsa din och ett fåtal andra meddans jag äter min lunch. De flesta har ju slutat blogga nu. Saknar särskilt Anne och Desirees bloggar. Det har varit intressant att få följa ditt liv på andra sidan USA. Många likheter men också mycket som är annorlunda här ute i NV och CA. Hoppas du kommer fortsätta skriva i många år till. Kram

Pia said...

Grattis på 12 årsdagen, läser alltid och tittar på dina härliga fotografier så klart�� Din blogg gör mig glad !
Kram

Eva i Dalarna said...

Jag är så glad att du inte har planer på att sluta blogga, för din blogg är så bra tycker jag. Att du alltid besvarar kommentarer är jättemysigt.Jag har ju ingen egen blogg utan är bara läsare men du känns ändå som en vän och jag brukar ofta säga till min man att "Annika i USA tycker si och så". Grattis till dina TOLV år! Kram o trevlig helg! Nu ska jag äta lunch på IKEA ��

Katarina P said...

Grattis på årsdagen!!! Själv är jag så glad att jag hittade hit! Jag kommer inte ihåg hur jag hittade hit första gången, men fastnade gjorde jag. När jag började följa dig skulle Karolina precis gå ut high school kommer jag ihåg - tiden flyger verkligen. Då läste jag säkert fyrtio bloggar, idag är din en av ungefär fem som jag fortfarande läser. :) Lämnar tyvärr alldeles för sällan kommentarer, förlåt för det!! Tack för att du skriver!

Anonymous said...

Grattis på 12-årsdagen finaste Annika!
Massor av kramar från Anette

Anonymous said...

Grattis på blogg-födelsedagen!

Jag läser din blogg varje vecka och har gjort så i 4-5 år, är dock inte superduktig på att kommentera hoppas jag får stanna ändå ;)

Jag gillar dina inlägg om Sverige kontra USA, priser i affärer, vädret, ledigheter, jobb, allmänt om skillnader och likheter.

Å dina bilder är magiska!

Hälsn. Sara i Borås
N said...

Hej Annika!

Jag är en 21 årig tjej, bosatt i Småland och som i höst ska börja studera ekonomi på Handelshögskolan. Började läsa don blogg i gymnasiet då jag tyckte det var så spännande att läsa om era ”amerikanska liv”. Är ju i Carolinas ålder och tyckte jämförelserna mellan Sverige och USA var intressante - tycker det fortfarande.
Allt gott! N

Nina Andersen said...

Hej! Vill bara säga att jag läser din blogg då och då men är väldigt dålig på att lämna kommentarer. Tycker din blogg är trevlig och det är kul att läsa om ditt USA och skillnader mellan USA och Sverige :)
Jag minns väl när ni var iväg och tittade på alla skolor till Carolina, jag tror jag har läst här i minst 6 år nu, och jag kommer fortsätta!
MVH Nina- 34 år gammal från Växjö, med en dotter på 2 år :)

Annika said...

Humlan:
Tror den är usel.
Så om du ska blogga, kör via dator.
Kramar!

Annika said...

Pernilla:
TACK!!
ÅÅÅÅ vad jag blir glad. SÅ himla roligt, och sporrande att höra.
TACK vännen.
Hoppas att det gick bra att sova trots all choklad :-)
Kramar!!

Annika said...

Vic:
TACK!
Ja, du är ju en av dem som en gång bloggade. SÅ roligt att ha dig här än idag.
Tur att insta finns, på det sättet får man ju lätt kontakt med de gamla bloggisarna.
SÅ glad att du gillar det jag skriver om, och mina foton. Ganska länge sen jag skrev ngt nostalgiskt nu. Får ta tag i den biten snart.
Hoppas du hade en fin dag igår!
TACK och stora kramar!!!

Annika said...

Helena:
MEN du kommenterade NU!
Tack för att du läser!

Annika said...

Anna:
OCH dig känner jag ju via insta numera. SÅ roligt.
TACK för att du läser, Anna! SÅ roligt.
Precis, jag saknar också både Annes och Desirees bloggar, oh att jag gör. Önskar att de bägge kunde börja igen.
SÅÅÅ himla glad att du läser, Anna. Blir så glad.
TACK snälla.
Kramar!!!

Annika said...

PIA:
ÅÅÅÅÅ tack, blir såååå glad.
Jätteglad.
Så himla kul att ha dig här.
Kramar!!

Annika said...

Eva:
OOOO tack för din gulliga, fina kommentar. SÅ himla roligt att höra.
Ler lite åt att du skriver "Annika tycker si och så"--hihi!!
Jättegulligt.
Tack Eva, har inga planer på att lägga ner.
Stora kramar från mig!!

Annika said...

Katarina:
Ännu en från insta visst???
SÅÅÅÅ kul att ha dig här också. TACK för att du läser och gillar, blir ju sååå glad.
Jag läser också endast en liten handfull bloggar idag.
TACK för att jag en av dem du läser.
KRAMAR!!!

Annika said...

Anette:
TACK min fina vän.
Kramar!!!

Annika said...

Sara:
TACK för att du läser, och tack för att du kommenterade idag.
SÅÅÅ roligt för mig att veta lite om vilka ni är. Så nu vet jag lite om dig.
Är så himla glad för att du läser här och att du gillar. TUSEN tack!!!
Nej då, lovar att alla får stanna fastän de inte kommenterar flitigt, givetvis :-DD
Tusen tack för att du läser, och gillar, Sara!!

Annika said...

N:
VAD roligt!!!
Och ja, du är lika gammal som min dotter. Hon fyller 22 snart, förresten.
SÅ himla KUL att du läser här.
OCH att du sak börja Handels i höst!
TACK för att du läser, och gillar!!
PS, älskar Småland!!

Annika said...

Nine:
ÄNNU en från det fina Småland.
TACK för att du läser och tycker om min blogg. Det bereder så mkt för mig!
Tusen tack för fina ord, och fin kommentar.
KRAM till dig!!

Anonymous said...

GRATTIS Annika! Älskar din blogg! Har varit jätte dalig pa att kommentera men jag läser med jämna mellanrum. Kommer faktiskt inte ihag när jag började läsa men det var säkert för mer än 10 ar sedan. Hoppas du fortsätter ett bra tag till. Din blogg sticker verkligen ut pa alla sätt. Den är sa trevlig!
Maste kännas helt overkligt att K är klar nu. Bra jobbat! Graduation blir ju nagot alldeles speciellt. Det kan amerikanarna...
Skickar manga kramar
Lisa

Stockholmsbo said...

Annika! Grattis.
Din blogg och några till är dom enda jag läser.
Du kan det här med att skriva.Du får det att flyta. Du är pedagogisk, klok, vis.
Gillar att du inte bara skriver om U.S.A.Gillar mixen.
Förstår att många som är på väg till USA gillar dina funderingar.Kan tro att dom blivit hjälpta på vägen av dig.
Fortsätt blogga.Du förgyller mina mornar.

Annika said...

Lisa:
TACK för att du läser!!
KUL att du tycker att min blogg sticker ut. Blir superglad. Du har läst här länge, det vet jag. SÅ roligt!!
K ÄR klar nu, Helt klar.
Bara ceremonin på lördag. Sen är detta historia. Också.
Fast då börjar ju nya roliga äventyr förstås.
Ja, de kan sina graduations här, ser fram emot pompa och ståt.
tack för att du läser, och kommenterar!!
KRAM!!

Annika said...

Stockholmsbo:
TACK för dina ord. Blir jätteglad.
TACK för att du tycker om min blogg.
Precis, vill gärna blanda och ge här- Vill inte skriva en blogg som bara handlar om US.
Vet du, jag har hjälpt en hel del som flyttat till US. OCH det är lika roligt att få höra ifrån dem varje gång.
Blir så glad för det.
TACK för dina fina ord!! TACK för att du läser!

Gunnar Olsson said...

12 år Fejno!! Grattis. Ja inte varje dag man kommenterar fast man kollar nästan varje dag:)
Kramar från din bror i Umeå!

FREEDOMtravel said...

Imponerande! Stort GRATTIS! Så länge det är roligt ska man blogga, hoppas you will keep on!!! :)

StrandMamman said...

Blogg-grattis från en långvarigt trogen läsare som mycket sällan kommenterar... 😊 Kanske vi skulle sikta på en träff i Vasa i sommar?

Annika said...

LUI!!!
Men vad KUL!
Kram till dig, älskade brau!!!

Annika said...

Helena:
tackar!!
ja jag kör så länge det är KUL. Och än så länge är det det. KRAM!!

Annika said...

Tiina:
TACK!!! Kul att du kommenterade nu iaf :-)
Vet att det är många som trillar ifrån när de själva slutat blogga. MEN så glad att du läser här. TACK!!!
En träff i Vasa, ja kanske det kanske. I början av aug kanske?
KRAMAR!!

Anette Fourmum said...

Fortfarande här, fast jag slutat blogga själv. Funderar ibland på att ta upp det, men än har det inte blivit av. Jag vet inte hur länge jag följt din blogg, men det är rätt länge iallafall :) Kram! /anette Fourmum

Annika said...

Anette:
Aha, så du funns kvar.
Ser ju dig på insta. De flesta gamla bloggare ligger ju där. Bra det iaf.
Tack för att du kikar in ibland.
Kram!

Anonymous said...

Hej!

Jag kommer intr ihåg hur länge jag läst din blogg. Men det är LÄNGE!! Långt långt innan Karolina började plugga på Elon. Hamnade här när jag letade utlandsbloggar, fastnade för jag tycker så mycket om hur du skriver. Känns som jag känner dig :) jag har kommenterat någon gång tidigare när du frågat vilka vi som läser är. Är för dålig på att skriva men jag uppskattar verkligen din blogg! Jag är norrbottning (Piteå), som pluggat i Västerbotten (Umeå) som sen 5 år bor i Skåne (Kristianstad) där jag hunnit gifta mig och blev mamma för 8 månader sedan. Är snart 32 år och älskar resor, god mat, träning, bloggar, min familj och just nu vååååååren i vårt nya hus! Tack för många fantastiska år. Jag hoppas du fortsätter många till! /Emilia

Annika said...

Emilia:
SÅ kul att höra ifrån dig också. Blir så glad över att höra från så många av er.
KUL att du hängt med länge i leken. OCH tack för att du gillar mitt sätt att skriva på. SÅ kul att du kommenterade detta.
Grattis till att du blivit mamma. SÅ mysigt.
Akta dig bara för vad snabbt det kommer att gå, gaaahhh!!!
NJUT i ditt nya hus och TACK, tack, tack för att du läser!!!
Kramar!!!

Cari said...

Tack för din fina och trevliga blogg. (Missade att läsa på rätt dag eftersom vi var på vandring i Wales.)
Vet intenär jag började läsa din blogg men är så glad att jag hittade den.
Önskar dig stor lycka till i fortsättningen.