Thursday, November 02, 2017

Trick or Treat, Ut och BORT, Stranger Things 2, Podd och The Holiday Season!




Godmorgon alla torsdagsläsare!



*   Trick or treat


Halloweenkvällen bjöd på en jämn  ström av barn. Efter klockan 19:45 blev det tyst och tomt.
Innan dess, mellan 18-19:45 kom mellan 50 till 60 spöken, prinsessor, brandmän, bajs-emoji (haha) och andra tvivelaktiga små figurer.
Det är jag helt nöjd med.
Godiset räckte mer än väl, och vi har en hel skål kvar. EN stor en. Glad att jag inte är så förtjust i amerikanskt godis. Peter får tugga i sig detta, haha.
Min lilla täppa fick mycket beröm, fastän den är mer modest numera. Jag fick beröm för min utklädnad också från flera barn. KUL!!
Nu är det över.


Tycker så mycket om den här gamla klassiska bilden, så den får illustrera att det är november nu.

*   Ut och bort!



Igår var det passande mulet och lite småkyligt här hos mig. Jag njöt ordentligt under min PW och av vädret i största allmänhet.
Inte dumt.
Passade på att plocka ner Halloween också. Nu är det över för iår.
Jag tål inte att se dekorationer och pynt när en helg är över. Alltså plockar jag bort Halloween illa kvickt. Det är samma sak med julen. Direkt efter nyår måste julen ut och bort.
Så, vid det här laget finns inget som har med Halloween att göra längre i min täppa och inomhus.
Eller jo, de tre pumporna som vi skar ut står där fram tills de slängs.  Alltså imorrn då vi har sophämtning.  Karvade pumpor ruttnar SNABBT.
Okarvade pumpor däremot har jag kvar fram tills att Thanksgiving är överstånden. Pumpor hör hela hösten till.

SÖT då? Han bor i sin plastlåda nu igen. Borta från trappan. I början av oktober 2018 får han komma ut och leka igen.
Bye Halloween 2017!





*   Stranger Things 2

Ja, herregud, snacka om att folk i min närhet, och folk jag läst om, knarkat serien Stranger Things på Netflix sedan andra säsongen släpptes i fredags.
OCH med rätta!
Jag och Peter har knarkat klart nu. Kan bara fastställa att säsong 2 var GRYM på samtliga plan. SÅ bra denna serie är!
En nostalgitripp tillbaka till 80-talet, barn i nedre tonåren, mysterier, oförklarliga händelser, skräck, frånvarande vuxna, en neurotisk och klok mor, en tuff polis och äldre coola tonåringar. Lägg därtill ett parallellt universum så har du rubbet.
Jag älskar verkligen denna serie. ÄLSKAR den! Ser redan nu fram emot säsong 3! Den lär släppas runt Halloween 2018.

Har du sett serien?
VAD tyckte du?




*   Podd


Jag har länge läst om hur blogg och insta-vänner, sociala medier och många andra, prisat podden Skäringer och Mannheimer.
NU har jag också börjat lyssna, och jag har fallit pladask!
Vad underbara de är, Anna och Mia!
Fasiken vilket flow de har i snacket, och vad klockrena de ÄR!
Skrattar högt åt dem!  Nickar för mig själv och håller med dem i nästan allt de säger.  SÅ sköna, kloka tjejer! Jag förstår att detta blivit en av Sveriges populäraste poddar. DEN är klart värd all uppmärksamhet den får.



*  It's the Holiday Season!


Ja, det är det. För mig börjar den så kallade "Holiday Season" i och med Halloween.  Många andra tycker nog att den börjar vid Thanksgiving. Men nej, den drar igång vid Halloween.
Egentligen drar den igång redan när min svägerska har sin Halloweenfest, alltså lördagen innan Halloween.
Idag är det TRE veckor kvar till Thanksgiving!!!
TRE YNKA VECKOR!
Igår tackade jag mitt "smarta jag" som skrev ett meddelande till mig själv på min egen väggkalender (jag gör alltid min egen väggalmanacka med egna foton)  på nyårsdagen.
Jag skrev en liten lista på vad jag behöver handla inför årets jul, och den listade jag på en blank ruta på novembers uppslag. Nu vet jag exakt vad jag måste köpa i form av ljusslingor, "greenery" och annat.
TACK "smarta jag", haha.

So The Holiday Season it is!! Den är inledd!




Ha en bra torsdag allihopa!

16 comments:

Anonymous said...

Så du har äntligen börjat lyssna på Mia och Anna! Jag började inte lika sent som du men sträcklyssnade alla för att komma ikapp och nu har jag abstinens varje vecka... De är sanslöst knasiga, träffar mitt i prick och jag skrattar varje gång!
Inga barn som plingade på här och frågade sonen i Pullman, WA men där hade de som sköter området (dvs universitetet eftersom han hyr av dem) instruerat att man skulle ha en speciell lapp om man ville ha besök och det respekterades så han slapp, vilket passade honom bra!
Smart att du antecknade redan förra året, man ska inte tro att man minns! Så gör jag också ofta, livet blir enklare då ju. Just nu försöker jag klura ihop lite inköp inför jul så jag kan handla billigare när det snart är Black friday (jo, det är ju stort även här numera).

Steel City Anna said...

Det var himla smart med din kalenderanteckning. Det är omöjligt att komma ihåg vad man har i pyntväg. Andra år har jag handlat sånt som saknas billigt på mellandagsrean så är allt komplett inför nästa jul.

Köpte inte mkt pynt inför Halloween men det lilla jag har ska bort ikväll.

Tack för poddtipset! Om du inte hört sommarpratet för några år sen som Mannheimer hade med sin man Peter så rekommenderar jag det. Bland det roligaste jag nånsin hört.

Annika said...

Brysselkakan:
jag vet, laaaa---aaateee in the game.
Har också lyssnat på flera avsnitt i sträck!!
De är roliga så man dör, men samtidigt med allvar och kloka funderingar. LOVE IT!!
Alltså, jag förstår att det blivit en av Sveriges mest lyssnade poddar. SKITBRA!!
Tycker det är bra att många har klara regler runt Halloween. OCH att de alltid respekteras. Gillar hur Halloween flyter på här.
OCH de som inte vill och kan vara med slipper utan att bli störda. Gillar det!!
Ibland är "smarta jag" smart, haha. Ofta är det ju "korkade jag", men denna gång var det "smarta jag", haha!!
SÅ bra att jag vet exakt nu!
Black Friday ja, tänk att den finns hemma numera också ...
Ha en fin dag!!

Annika said...

Anna:
Jag vet, "smarta jag" för en gångs skull, istället för "korkade jag", fniss.
Jag blev så glad när jag såg vad jag skrivit för jag hade ju glömt rubbet, givetvis.
Ja, så fort en helg är över måste den bort. Mår inte bra annars ...

Jag har hört det sommarpratet, klockers!!
OCH Anna, du måste börja lyssna på detta. SÅÅÅÅÅ himla ROLIGT!! Vilka tjejer!!

Humlan said...

Jag har inget pynt att plocka bort. Jag ställde en ljuslykta på farstubron på Halloween för att önska besökare välkomna. Jag har sett att några grannar har haft karvade pumpor och ett spöke har jag skymtat, men annars verkar det inte vara pyntat.
Håller helt med dig om att pumpor hör hösten till, jag har inga i år, men jag ser fortfarande lysande gula blad på buskarna utanför och jag tycker faktiskt att det är ganska vilsamt med den grön-gul-bruna färgskalan. Än så länge har jag betydligt mer färg än på din gamla klassiska bild, men den är fin den med. Jag förknippar den med skolan, i lågstadiet.

Så smart att skriva en lista. Jag funderar ju mest på hur jag vill ha det här i huset och vad jag kan fixa själv. Det kommer inte bli en färdig jul här i år, men några små jul-oaser ska jag nog lyckas skapa.

Jag lyssnar väldigt sällan på poddar, men kommer jag igång igen så är detta absolut en jag ska kolla upp. Jag hoppas att jag ska komma igång med lite mer stickning igen och då har jag både ljudböcker och poddar som väntar.

Önskar dig också en bra torsdag!
Kramar!

Annika said...

Humlan:
SKÖNT!
Jag hade int heller jättemkt. Det gick fort.
Skönt att det är borta nu iaf.

Pumpor hör absolut hösten till. Man kan ha dem hela årstiden.
Så fina.

Ja, jag har sett bilder från Sthlm, ni verkar ha väldig mkt löv kvar. Så den gamla bilden är nog kanske mer sent i november. Den kommer från den där gamla klassiska kalendern. Minns den också från lågstadiet.

Absolut, skapa juloaser. Mysigt.
Hur trivs du i huset?? Saknar du din gamla lgh mkt?

Trevligt med stickning och radio/podd/ljudbok.

Ha en jättefin torsdag

KRAMAR!!

Monica said...

Hjälp vad många besök du fick, kul:-) och så synd att du inte har något riktigt gott godis till dig själv, hoppas du hittar det nånstans att köpa. Här är det alldeles tomt så jag ska skapa ett litet förråd snart:-)

Och smart är du! Jag "döstädade" ju halva året:-) och nu hittar jag knappt mina saker, skulle kolla lite eftersom jag helgstädar just nu och det som var aktuellt låg verkligen längst in, vet inte hur jag tänkte där och trodde nästan jag givit bort det. Det där med "döstädning" var riktigt bra och nu står det i varenda tidning om hur det ska gå till, psykologer är inkallade och säger sitt:-) och det är på modet tydligen, haha. Stod att man skulle börja försiktigt, men jag tog precis allt, haha.

Lyssnat på Anna och Mia, tror jag gillar Anna mest. Har stört mig lite på Mia när hon angriper andra som lever ungefär som hon själv, ja visst är hon kul men även hon är extremt stylad i tidningar till oigenkännlighet och hennes hus var extremt stylat och påkostat vid försäljningen, så hon lever ju sitt lyxliv på sitt sätt och andra på sitt. Lite som att kasta sten i glashus. Men visst är de kul och de tar ju upp olika saker och viktiga också. Annas sommar med karlen var väldigt roligt:-)

Ha det fint Annika, här är det verkligen höstrusk så man får rysningar utan spöken:-)

Anonymous said...

Oj så många som kom o spökade för er! Här var det väl kanske 20 sammanlagt så godiset räckte gott o väl.
Hörde dock att några barn på jobbet skulle ut o spöka nu i helgen.
Kommer dom till mej blir det inget godis - to late for that! :-)
Ännu en Netflixserie jag inte sett. Kanske vore ngt?
Jag tycker jag får tips hela tiden om serier jag borde se. Hur ska jag hinna??
Kramar från Anette!

Madeleine i USA said...

Jaaaa, Stranger Things 1 & 2 är vår favvis på Netflix just nu. Vi betar av ett avsnitt varje kväll och den är bara så bra och en liten nostalgitripp för oss 80-talister! Haha

Halloween var kul och Ken tog med Everest på hennes första Trick or Treat och det var så gulligt. Jag och Linus stannade hemma och höll delade ut godis. Roligt att träffa grannar och deras barn.

Snart är det Thanksgiving och det ska bli så kul. Bästa tiden på året..

Stor kram

Anne said...

Geniet Annika, hur smart var det inte att anteckna ifjol. Seriöst alltså, det var hur smart som helst. Ett himla bra tips. DET ska jag göra i år i alla fall. Jag var på en liten shoppingrunda igår, ute efter annat men det var så mycket julpynt överallt och jag fastnade ju förstås vid de hyllorna och började titta och jag tänkte faktiskt då att men vad behöver jag, vad fattas, vad kan jag mixa bra med det jag har. Visst, ett hum om vad jag har,det har jag men man glömmer ju så mycket och har ingen koll. Himla bra med dina anteckningar annars. Jag ska nog göra en runda nästa vecka för julpynt, som alltid bäst att vara ute i god tid för bästa sortimentet.
Stranger Things har jag förstås hört om men alltid tänkt den är en serie i mer horror-skräck-facket och den sortens övernatuliga filmer/tv där det bara blir att handla om skräck är inte riktigt min grej. Men det kanske inte är så...
Podden pratar ju "alla" om men jag har inte heller kommit mig för lyssna än...
Och ja, skönt ha Halloween bortplockat. Håller helt med dig, när en högtid är över så är den över och då ska alla spår bort direkt. Visst är det sjukt att det är ynka 3 veckor till Thanksgiving.
Den där bilden med barnen och paraplyerna var helt underbar, den måste jag googla och spara. Gillar såna där sorts bilder, de har nåt gammaldags nostalgi över sig.
Kramar!!!

Äventyret framtiden said...

Tack för tipset om Anna o Mia! Två tjejer som jag gillar var för sig, tillsammans kan det ju inte bli annat än bra.

Nu skriver vi redan november, tiden rinner iväg och här hos oss firar vi inte Thankgiving alls men jag förmodar att det inte tar lång tid innan vi också har anammat den helgen. Vi tar ju så gärna efter er som finns Overthere. :)

Ha det allra bäst Annika!

Annika said...

Monica:
Ja, ganska många barn, men en kompis till mig hade över 150 i sitt område.
Så där låg vi i lä.
Nej, jag kommer aldrig att hitta ngt amerikanskt godis som jag gillar, vilket ÄR helt OK :-)
Reese's gillar jag väl, och Twix, men inte så mkt mer.
DÖstädning ja, det är ju smart. Läst mkt om det. Inte alls dumt tänk.
Tror jag läste om det i ngn amerikansk tidning nyligen också.
Det är ganska bra att skriva upp listor till sig själv långt fram i tiden, och sätta dem på ngt ställe där man vet att man kommer att se dem, som i en kalender.
Döstädning.
Hygge
Lagom!!
The words of the hour :-)

Ja, jag gillar verkligen denna podd. Men du har säkert en poäng i det du säger. Jodå, kan tänka mig lite sten i glashus och sånt.
Annas sommarprogram gillade jag massor.
har alltid gillar Anna M- SÅ cool och så lik mig i så mkt.
Mia är skön, tycker jag. Måste leta upp hennes hem online, hehe.
Ska bli kul att se.

Aha, äkta höstrusk.
LIIITE mysigt ju :-)

Ha en fin dag!! Ellr kväll blir det ju nu.

Annika said...

Anette:
Jo, det var bra utdelning med barn, men min kompis hade 150! Eller däromkring.
Ja, som jag sa häromdagen på SR så är det ju endast den 31 som är halloween. Kan tycka att det kanske vore vettigt att lägga den på en fredag i sverige så att det blir lite ordning på torpet, haha. Nu verkar allmän förvirring råda :-)
Stranger Things MÅSTE ni se!! GUD så bra. den har så mkt.
Se den!!
samma här, får också tips om serier hela tiden. OCH det finns ju så mkt BRA!!
Kramar!!

Annika said...

Madeleine:
Visst är den bra!!!
SÅ skön.
Bra för oss 60-talister också som var i Nancys och Steves ålder då, hihi!! Så skön serie alltså. SÅ bra!!
Mysigt med en sån serie som man verkligen gillar.

GULLIGT med Everests första Trick or Treat runda...ååååå!!
OCH kul för dig att träffa lite grannbarn och fldrar!!

ÄLSKAR Thanksgiving, sådan underbar helg!!

Kramar!!

Annika said...

Anne:
Eller hur, tur att det var "smarta jag" som var framme, och inte "korkade jag". Korkade jag är annars mer förekommande, haha.
Jag hade helt glömt bort att jag skrivit detta till mig själv. Så det var riktigt kul att byta blad och hitta min note to self.
SÅ nu vet jag! Kommer att göra exakt samma grej nästa år och skriva in det i blank ruta i november så jag ser ser det direkt.
Precis, det är nu man ska köpa det man behöver, efter Tgiving är det nästan kört.

Anne, Stranger Things är så mkt mer än skräck. Jag var såååå skeptisk i fjol när P ville att jag skulle se säsong 1. Sen sa han att det inte är psykologisk skräckis (vilket det nog inte kan klassas som direkt, nej). Så då kunde jag tänka mig att se det. SÅ jag ångrar mig NOLL. Tänk Stand by Me och den gengren. Lite så.
Se den! Dessutom med en rejäl skopa nostalgi!!! OCh skön 80-tals feeling.

Visst, så fort en helg är över ska den bara bort. KAN inte med det då det är över. Både hallowen och sen julen.
BARA måste bort!!
Så skönt då det är gjort.

Visst är novemberbilden helt underbar!!!
Minns den från förr.

Kramar!!

Annika said...

Karin:
ÅH du kommer att få dig såååå goda skratt!!! Så sköna tjejer tillsammans. Underbara!!
Du kommer att nicka i medhåll också.
Ja, Thanksgiving kunde ni gott ta efter, haha,
Hellre den är Halloween!!
Men, den har ju rätt amerikanska rötter, men själva budskapet är klockrent!!
Black Friday har ni dock, hahahahaha!
Liksom Thanksgivings baksida på många sätt ;-)
du också Karin, ha det BÄST!!!