Tuesday, May 30, 2017

So, it is summer!

Good morning!!


The long weekend is over with.
Both here in the US, in the UK and in Scandinavia.
Not the same holiday, but a long weekend for us all.All the pictures in today's post are from my little front yard.


Memorial Day here in the US.
A day to remember fallen soldiers.
And, as I said on Friday, also the day that signals the start of the summer season.The weather has been iffy. As always—it seems— these days,
Lots and lots of rain.
Gray, dark skies and a bit on the cooler side.
However, yesterday was a bit of a hot and humid day in my neck of the woods.

Can you tell that I love owls?  I want my little sliver of a garden to be nice, green, a bit "out of order" and whimsical.Karolina loves her summer job at J Crew. Very happy that she likes it so much. She likes her managers and the costumers alike.
And lucky girl, the first day of work she got to pick up an outfit worth 300 schmacaronis. She picked a pair of high wasted white jeans, a cotton blouse and a denim jacket (a denim jacket is SO J.Crew).
My arm is better now.
It gets a little better each and every day.
The plastic surgeon was very pleased with the look of it. BUT, I have to continue with the ointment, and the dressing, until at least the seventh of June. I have an appointment with him again on June, 7, and then I will have to see what he has to say then.
I am not on ANY pain killers anymore.
But, as the surgeon said; the sun will be your worst enemy this summer.
So, I guess I will have to cover the arm the entire summer.
I sort of knew that he’d say that, and I will have to work that issue out one way or another.
Again, this too shall pass.

I hope your weekend was a good one.

Have a good Tuesday!


10 comments:

Eva i Dalarna said...

Här diskuteras det om att vi kommer att få ont om vatten i sommar, så vi välkomnar väl regnet som faller idag! Men det skulle förvåna mig om det blev vattenbrist, vi har ju juni framför oss och då brukar det ju regna här nuförtiden, midsommar och allt. This to shall pass som du skriver och då tänkte jag Storms never last.....Bra att armen läker och att det gör mindre ont!
Vad jobbar Karolina med i sommar?

Anne-Marie said...

Det var en lugn helg för mig här i Weed. Var hemma hela helgen och umgicks med mig själv. :)
Tror att många var bortresta i alla fall över dagen.
Ser väldigt lummigt och fint ut i din täppa. Här börjar det redan se brunbränt ut trots allt regn.
Skulle gärna få litet av ditt regn.
Ja, vi vet att du gillar ugglor. ;) Söta är de.
Skönt att din arm fortsätter att läkas trots att det tar sin tid.
Tror att du får ta det lugnt med sol och bad denna sommar. Men som du säger - “it shall pass."
Kramar!

Annika said...

Eva:
Jag vet, det är samma sak i svågers hemtrakter, Småland. Inte roligt. OCH det var ju så tex Kalifornien hade under flera år. Det är tufft med långvarig torka.
Ingen sådan här dock, tvärtom.
Karolina jobbar på J Crew, det är en klädkedja, lite preppiga, klassiska kläder.
Det mesta ordnar ju till sig, som tur är. Som du säger, det brukar ju minsann regna i juni.
Det verkar vara som om maj blivit vår regnigaste månad. Lite trist tycker jag nog allt att det är.
Men, men.
Ha en bra dag!

Annika said...

AM:
Låter skönt.
många var nog bortresta, tyckte det märktes.
Ja, nog skulle jag kunna skicka lite regn åt ditt håll, men jag är glad att ni inte har torka längre.
Glad att det är över.
Ja, det får bli en lugn solsommar iår, men jag får ordna det bäst jag kan.
Kram!!

Anonymous said...

Skönt att armen läker bra! Men jo, du får nog hålla den borta från sol... Satsa på några tunna blusar eller tunikor med lång ärm. Men det blir bra Annika!

Annika said...

Brysselkakan:
Ja, det är det, mkt skönt. Jätteviktigt att hålla den undan solen i sommar. Som han sa, solen blir din värsta fiende.
Ska till beachen om en knapp månad, men får deala med det bäst jag kan. Vet tt golfare har "lösa ärmar" när de golfar ibland, får ta mig en titt på sådana.
Allt blir bra till slut, det blir det :-)

Monica said...

Så fint du har i trädgården Annika! Du har gjort så vackert och det ser ut som blommorna gillar regnet:-), så grönt och friskt det ser ut! Gillar ugglor också, det var ju några år som de fanns på precis allt, från nyckelringar, till kuddar, plädar, kläder och prydnadssaker. Och inte minst till trädgården och det har kommit för att stanna tror jag, är fint! Här är grodor rätt populära med i betong och olika hjärtan och rosor, fint med det också. Är roligt att tänka ut lite att ha bland blommorna som du gjort.

Så kul att Karolina har det bra på sitt sommarjobb och vad roligt att få en outfit, precis så ska det vara tycker jag, de gör ju en stor insats och ofta tycker kunderna med att det är kul med nya ansikten.

Och armen, så bra att det läker så fint! Ja du/ni gör ju allt rätt och fortsätter med omläggningar, tror att efter den perioden så är det läkt med en jättetunn och skör hud först men inga sår och då ska du fortsätta att vara försiktig precis som du tänker, jag tror inte ens att det blir ärr, har jag skrivit förut. Tror jag får rätt. I sommar kan du kanske ha enärmat, klippa av en ärm där du solar och låta den andra vara heltäckande eller det finns ju skydd att köpa. Du gör så rätt och där gör många fel, sitter i solen med skadad hud och låter det bli bränt. Det blir därefter också och det finns andra risker med att göra så. Men efter ett åt har allt hämtat sig.

Du kan ju vara i solen ändå och nästa år är det helt annorlunda, skönt att det går så bra men jobbigt är det förstår jag med allt detta, man vänjer sig ändå på något konstig sätt, tur det. Ha det så bra nu Annika!

Annika said...

Monica:
Tack!!
Lite stolleri och roligheter tycker jag det ska finnas i en trädgård. Gillar lite lyktor än här, än där, lite roliga utsmyckningar, som ugglor.
Så glad över att du gillar det här, Monica.
Ugglor och jag är liksom ett :-)
Ja, det är kul med ugglor, grodor, hjärtan och annat i en täppa.
Tycker också det var himla bra av J Crew att ge en outfit! De vill ju att de ska ha deras kläder alt kläder som passar in sas.
TACK Monica, blirså glad över att du bekräftar att vi gör saker och ting rätt med armen. Den hud som finns där nu är verkligen papperstunn och illande röd. Visar på torsdag igen :-)
MEN sååå mkt bättre.
ja,han sa att solen blir min värsta fiende i sommar, så det är nog bara att skydda och åter skydda. Tänkte köpa sådana där golf sleeves som lär finnas. Skydd för armarna. När jag simmar får jag vara försiktig och kanske köpa ngn långärmad topp att simma i. Tror du har helt rätt, det kommer inte att bli ngra ärr.
Tycker inte det er ut så. DU vet verkligen vad du talar om.
Precis, jag sa just det till min mamma igår då jag talade med henne, man vänjer sig vid allt. Även att ha en arm i bandage hela tiden.
Tack för dina ord. HA EN fortsatt BRA tisdag!

Steel City Anna said...

Sa fint i din tradgard!

Annika said...

Anna:
TACK! Vad glad jag blir :-)