Thursday, April 06, 2017

Härligt, Glamping, VÅR, Skarvar, Fastnar, Besök och Blogguppehåll ...
Hejsan torsdagfolket!!
*   Härligt!


Varje år är det lika härligt när mitt deck står färdigt inför sommarsäsongen.
SÅ skönt.
Det blir ett riktigt extrarum om våren och sommaren. På hösten är jag rätt less på utelivet på decket, och då blir det inte så mycket häng där. Decket är härligast på våren och sommaren. Allra härligast på försommaren.
Ja, jag skriver deck med E fastän jag mycket väl vet att det ska stavas med Ä. På svenska. Men jag kör med deck, men det vet ju ni sedan gammalt.
iallfall, decket är klart och kan användas. YAY!!
*   Glamping!

Fick lära mig ett nytt ord häromdagen. Hörde det i något radioprogram. De talade om glamping. Alltså, ett snäpp lyxigare än att campa. När jag började googla på glamping i Virginia poppade allt möjligt upp från små stugor till så kallade yurts (som ett stadigare tält på tråpålar) till lyxigare trädkojor. Fick faktiskt lite lust att ge mig ut på glamping.
Kul ord iallfafall, nytt för mig!*   Våren kommer alltmer!


Ja, våren är här. Snart kommer allt att vara ljusgrönt, skirt och vackert. OCH den tiden går så fort. Innan man vet ordet av, hos mig, är det sommar.
Vi behöver inte ha värmen på i huset. JUST NU, alltså. PÅ fredag och lördag ska det bli 8 grader ute, så då får vi nog sparka igång den för ett par dagar igen.Veckans bilder.  Samtliga tagna med iPhone.
Det här är någon slags syren! Den doftade så gott!!  


OCH bondsyrenerna blommar också!!

OCH så dessa vackra tulpaner som blommade så vackert längs min slinga igår.*   Inte bra …


Minns ni att jag i höstas skrev om att jag började se skarvar under mina promenader längs med sjön Lake Thoreau? Precis, varje dag kunde jag se tre till fem skarvar som satt och bredde ut sina svarta vingar vid sjön.
NU har jag lagt märke till att det börjar bli närmast en koloni. USCH!! Det ska bli intressant att följa detta, se om de skarvar som finns kommer att skala av träden på udden ni ser (privatmark för övrigt, en tomt). Många av er vet ju hur de där avskalade skarvöarna i Stockholms innerskärgård ser ut …
Fy fan, rent utsagt. Nej, jag är inte glad att vi fått hit den fågeln. Inte alls.

Den här bilden är inte speciellt bra, för jag var tvungen att zooma in max med min mobil.  MEN ni ser dem där i träden, skarvarna.  UÄCK!!

*   Att fastna i …

… YouTube. Visst är det lätt att fastna på YouTube!?  Man kanske tänker att man ska leta upp en låt, och vips förlorar man sig helt i YouTubes underbara värld. Man kommer att tänka på låt efter låt efter låt. Den ena föder den andra, och helt plötsligt har man spenderat alldeles för mycket tid på den sidan. För mig är det musik och dans jag kan förlora mig i på YouTube.  Brukar du fastna där? OCH isåfall i vad? Låtar? Gamla klipp? Något annat?
*   Kärt besök!


I eftermiddag är det dags att åka ut till Dulles Airport (som jag bor granne med, mer eller mindre) och hämta upp ett kärt sverigebsök. Min syster och hennes man anländer vid 15-tiden idag (om inga förseningar och annat trams inträffar, man vet aldrig ju). Det ska bli SÅ himla KUL att få ha dem här ett tag!
Längtar.
På söndag åker vi till Elon och hälsar på Karolina.
Nästa fredag åker vi till New York. Jag och Peter blir kvar i NYC tills på tisdagen. Sara och Håkan stannar kvar i NYC och åker hem därifrån på lördagen.
Så jag ser verkligen fram emot de nästkommande 10 dagarna.*   Blogguppehåll!


Eftersom jag nu får besök så kommer den här bloggen att pausas i ett par veckor från och med idag.
Jag kommer nog inte att vara så jätteaktiv på nätet överhuvudtaget, om man bortser från Instagram.
Där heter jag Skandigirl, och ni hittar mig där.
SÅ, nu tar jag lite ledigt härifrån.


YOU guys, stay CLASSY while I am away!

HA det så jättebra!!!

28 comments:

Pettas said...

Jag tror du gör helt rätt när du kallar ditt deck med e. Motsvarigheten på svenska är förmodligen inte däck, utan altan. Tror jag, bäst att understryka troendet den här gången :)
Syrener i blom...vi får nog vänta till maj innan vi ser den första blomningen. När jag var barn för snart hundra år sedan blommade syrenerna lagom till midsommar. Nu för tiden är de för längesedan utblommade då.
Skarvarnas träck målar grenarna och träden så de dör och ser avskalade ut. Så småningom kommer träden de sitter i att dö och all vegetation under gör detsamma. Här har vi förstås också skarv, men havsörnarna lär hålla dem i någorlunda schack. Men visst ser vissa öar i skärgården helt döda, vita och märkliga ut. Landskapsregeringen har också givit tillstånd att skjuta bort fågeln. I skärgården äter man den till middag och den lär smaka rätt så bra. Jag har aldrig ätit skarv däremot.

Jag önskar dig en fin tid utan blogg de veckor du har kärt besök!

Cari said...

Tack för de fina vårbilderna, vilka underbart blommande träd och buskar.
Önskar dig och din syster med familjer ett par härliga veckor.

Humlan said...

Så härligt med familjebesök och underbar vår! Skarvarna däremot ... Nej, den fågeln har jag inga varma känslor för.

Ha det riktigt bra under de kommande veckorna!

Kram!

Steel City Anna said...

Det ser jattemysigt ut hos dej. Njut av varen och dina nara och kara!

P i X E L I E - Erica Pettersson said...

* Så FINA bilder, som vanligt! :-D
Och det ser alltid så mysigt ut på din uteplats. Förstår verkligen att det känns som ett extra rum under vår och sommar.
Nej, på hösten brukar det inte vara samma sak att sitta ute. Men den här tiden... våren... när en vet att en har hela säsongen kvar :-)

Jag har aldrig tänkt på stavningen på ordet deck.
Vi har alltid bara sagt altan/altanen.

* Glamping var ett nytt ord för mig också ;-)
Men det låter ju inte helt fel. Dock kanske charmen med just camping försvinner lite, kan jag tänka mig. Själva charmen är ju trots allt att det ska vara ett "enklare liv" än det en har hemma.

* Tråkigt med fåglarna. Håller tummarna att det inte blir alltför stor koloni och att de inte förstör allt för mycket.

* Fastna i Youtube, ja! Åh, där känner jag igen mig alltför väl! Jag kan sitta i flera timmar och kolla på klipp efter klipp.
Tittar på lite allt möjligt. Har egentligen lite perioder; ibland blir det mycket musik, ibland nostalgiklipp (typ gamla barnprogram), ofta blir det gamla serier typ Rederiet, Tre kronor eller Skilda världar (90-talsnostalgi).

Men det jag nog mest kollar på, som inte går i perioder utan mest hela tiden, är att jag kollar vad andra Youtubers lägger upp för klipp.
Jag älskar Youtube-världen och kan prata hur länge som helst om den ;-D
Och att filma och redigera egna klipp är ju bara för roligt! :-D

Den senaste veckan har jag dock fastnat för att kolla på sådana framgångshistorier inom viktminskning (framförallt de som använt sig av LCHF). Hehe, wonder why... ;-P

* Vad roligt med besök hemifrån!
Helt underbara kommande dagar önskar jag er!
Hoppas att ni får det riktigt trevligt och mysigt!Ha en fin torsdag, och igen: Hoppas du får en underbar bloggsemester!
MVH /Erica

Annika said...

Karin.
För mig blir e-decket. Men man kan säga däck hemma också om altan/veranda . Funkar bra, fastän där stavar man förstås med ä.
:-)
HIHI!
Blir alltid lite paff, varje år, då jag ser den tidiga blomningen av syrener och löjtnantshjärtan. Det har nog inte kommit in i min skalle än att de blommar i april. Jag är så svensk att jag tycker de ska blomma i juni, hihi. Men ack och ooo vad de doftar gott.
Fasiken, Karin, jag har inga problem med utrotning i fallet med skarvar. Ummm...sorry and all, but ...
De kan ju förstöra hela öar. Det ska bli mkt intressant att se hur det kommer att tas om hand nu. nu häckar de på ngns tomt, och jag vet inte alls vad de personerna tänker om det. Som sagt, det blir intressant detta. Hit med lite havsörnar, det vore väldigt bra. De har börjat komma till vår del av Österbotten också, och det ses ju icke med blida ögon.
Nej, jag avskyr de fåglarna. Kan tänka mig att ni har er beskärda del av dem. Ja, de där öarna i Sthlm skärgård ser helt och håller kusliga ut, och har så sett ut i åratal. Verkligen en underlig fågel detta.
Nåväl, jag ska hålla koll på de där eländiga sorgfåglarna.
Ha en fin torsdag!, och tack det ska verkligen bli roligt med besök

Annika said...

Cari:
Tack!
Ja det är fint och vårligt nu, men snart brakar åska grande ut...Haha, idag alltså.
Tack, det ska bli härligt med besök. Hoppas att ni gillade att bo på Gluntz förresten!
Ha det bäst!!

Monica said...

Åh så fint du/ni har gjort på decket. Visst ska det stavas så:-). Så roligt att få i ordning och roligast denna tid när det är som nytt igen. Tror att vare sig camping eller glamping lockar mig men ser väldigt gärna dina foton från nån tur och övernattning i en trädkoja:-). Är säkert väldigt fint.
Usch, skarvar och fästingar hoppar vi över, jobbigt med mycket i naturen men det fina överväger, som dina blommande buskar och träd nu, så vackert det är!

Och ha det så jättebra med syster med man på besök, njut verkligen och här ses vi sen. Så klokt att fokusera på annat en tid.

Ha det så fint Annika! Allt gott!

Annika said...

Humlan:
TACK, det ska bli så roligt.
Skarvar, avskyr dem, i det fallet har jag inga problem med utrotning. Låter hemskt, men ...
Tusen tack, det ska bli mkt härligt med besök.
Kramar!

Annika said...

Anna:
tack, det är en bra tid på året att komma hit på.
Ska verkligen njuta och ha roligt med besöket.
Ha det toppen!!

Annika said...

Erica:
TACK!!
Det är verkligen vårligt här nu. SÅ härligt.
Älskar verkligen försäsongen då jag njuter av deck och uteliv väldigt mkt. Hösten är ju varm här, men då har det där utelivet spelat klart sin roll. DÅ vill jag ha kylan :-)
Men nu är det härligt, och i maj och juni!
Glamping är camping med twist, haha. För den som inte vill sova i tält. Men visst, det mesta jag sett är små stugor, eller ibland större stugor. Det coolaste är trädhusen. Där skulle det vara coolt att bo. Inte jättebilligt heller.
Erica, har inte sett ngn vlogg fr dig p länge? Fast jag prenumererar. Kom igen nu, det är roligt att titta på dig. och jag är himla glad att du får inspo! YAY!!
TACK, det ska bli jättekul med besök. Ser fram emot det.
Ha det så jättebra, gulliga Erica.

Annika said...

Monica:
TACK Monica, och kul att du tycker det ska stavas så :-)
Jag tycker ju det, ser bättre ut ;-) OCH tack!!!
Visst skulle det vara läckert att bo i en trädkoja deluxe. Det skulle jag gilla.
I fallet skarvar och fästingar har jag noll problem med ren utrotning, gud vad hemsk jag låter, men jag har verkligen inte det.
Tusen tack, gulliga Monica. Jag vet ju, liksom du, att när man är borta på bsök, eller har besök, är dagarna knökfyllda fr morgon till kväll. Då hinner jag inte skriva ngra.
Önskar dig ett par jättefina veckor så hörs vi snart igen!!

Anonymous said...

Ditt deck är verkligen ingjudande; älskar färgerna.
Rolig bild med mamman och barnen.
Vilken tråkig dag för syrran och make att anlända; mörkt och
en aning kyligt, men det blir bättre. Och värmen kommer innifrån,ju. :)

Betr. syrener - kommer i håg att vi klädde klassrummet med ungbjörk
och syrener i folkskolan; examen ägde vanligtvis rum den 10 juni.

Utube - häromdagen då det var regnigt, mörkt och Trumpigt, kände jag
för nånting upplyftande och flydde till "Island in the Sun" med Belafonte.
Slöt ögonen och njöt. Tyvärr blev sången en "brain worm"; kunde inte
stänga av den i huvu´t på ett par dar.

Trevliga planer för de nästa två veckorna - både Elon och New York.
Tur att ditt knä är OK. Ha det så bra!

Ruth i Virginia

Annika said...

Ruth;
TACK Ruth!
Blir glad.
Mamman och barnen på väg till skolan, kunde inte låta bli att fota :-)
JADU, jag har varit lite nervös med vädret idag. Åska och skit och hårda vindar.
Mest orolig för förseningar etc. Nu är det ju så mörkt som i en källare ute plus att det böjat åska och regna. MEN imorrn blir det kallt, men sen ser det härligt UT!!!
VISST, syrener för mig betyder skolavslutning!! Så det är märkligt att se dem blomma i början av april.
LOVE YT!! Men man förlorar sig där.
SÅG att du lagt ut Harry B på fejjan. han sjunger så fint.
Ja, nu ska det bli kul med besök.,
STAY DRY!!!

Ingela said...

Fy f-n för skarvar! De har ju hittat hit till vår skärgård också, och de är hatade av alla utom av miljömyndigheterna.
Så roligt med besök - njut så in i Norden!
Kramar!

Christina said...

Oh besök, det bästa ju!!! så glad för din skull!! Vi åker till Sverige torsdag nästa vecka, så jag är glad för min skull också!! Jag ska vinka till dig från Dulles! Ha en underbar tid med din syster och co och hoppas det inte blir alltför mycket regn och blåst i dag.. I detta nu regnar det rätt så bra här. Kramar!!!!

Ann Rumbleinthearctic said...

Haha vilken kul definition of glamping.... för mig är glamping nämligen då man har bilen med sig, och kan släpa med sig allt mellan himmel och jord istället för att minimera sig till en ryggsäck då man är ute och vandrar... :)
https://ann-olsson.squarespace.com/blog/2016/9/9/camping-and-glamping

Efter en härlig vecka i Alaska är vi nu tillbaka till Madison där våren sakta börja komma fram. Diverse vårblommor syns i vissa rabatter och knopparna har börjat komma. På Söndag ska det vara 23 grader....får se om this is it nu eller om vi får mer temperaturer under nollan framöver!

Ha ett trevligt blogguppehåll nu och njut av våren och sommaren? Ska bli kul att följa på Instagram!

Annika said...

Ingela:
FY vad jag hatar dem. HAR inga som helst problem med utrotning i det fallet. Bort med dem.
Jag vet, de har kommit till Österbotten också, och utanför min mosters stuga var det under nytra dagar svart av dem i stranden. Sen drog de, men de finns där, i den österbottniska skärgården. SOM du ju säger. VIDRIGA fåglar. Förstör precis allt.
Det kommer inte att dröja länge innan de ätit sig in på öar där också, som de i Sthlms skärgård. DE öarna är ju tamejtusan rent KUSLIGA att se. Undrar vem som äger dem?
Dom du säger, hatade av alla utom just miljömyndigheterna. USCH.
Ja, ska bli så roligt med besök!!
kramar!

Annika said...

Ann;
Eller hur, glamping, kul grej!!
J,a jag kan också tycka att glampa är när man har bilen med sig, istället för att vandra eller cykla med tältet.
TACK, tar uppehåll i två veckor, så sommar har det nog inte hunnit bli innan de far igen, haha!!
Underbart med AK, drömde att jag var där inatt. Ja, helt otroligt att jag drömde just det. MÅSTE åka dit!!
Kram!!

Annika said...

Stina:

ÄSKAR besök!! OCH systerbesök är verkligen kul!!
Ska bli så roligt!!
Ja, vädret suger just nu. ÖSREGNAR, åskar lite, ingen ind att tala om (tur det iaf). Kollar flighten, och ser att den---än så länge---landar på utsatt tid.
ÅÅÅ du ska hem till påsk, vad härligt!!!
Ngn ggn borde vi ju ses, tycker jag.
Kramar!!

Anne-Marie said...

Skriver en kommentar även om du kanske inte ser den nu när du får finbesök. :)
Kommer att sakna din blogg, bara så att du vet.
Jo, vet ju att du skriver med “e". ;) Däck kan ju även vara andra saker. Jag köpte till exempel ett par bildäck idag till min lilla bil.
Ditt däck ser verkligen härligt ut. Ett fint uterum.
Yurts är kul. Har varit inne i ett par stycken. Glamping har jag också hört talas om men nog aldrig varit med om.
Fina vyer hos dig med vårblommor och skir grönska. Här har vi världens oväder i kväll med mycket kraftiga vindar, regn och snö.
YouTube är jättebra tycker jag och visst är det lätt att fastna där. Bra för en blogg om man vill hitta kortare klipp att lägga ut.
Ha det så bra med kärt besök. Kramar!!

Bloggblad said...

Så fräscht du har gjort på altanen! Håller med om att "däck" blir konstigt, för vi säger inte det om altan eller terrass eller uterum.

Här har inte våren kommit så långt, men å andra sidan har vi vårt kvar!

Annika said...

AM:
Jodå, jag ser den :-)
OCH tack för dina fina, fina ord. Blir glad :-)
Besöket sover just nu.
Ja, yurts är kul! Tycker jag med! Vet ju att man kan bo i dem också.
TACK gillar verkligen mitt deck :-)
VI hade världens oväder igår. Otäckt med tornadovarningar, åska, hårda vindar och skyfall. Så planet blev givetvis försenat. De hade cirklat över Boston i nästan en timme.
Älskar YT, så lätt att förlora sig där när man väl sätter sig.
TACK, det ska bli roliga dagar nu,
Kramar!

Annika said...

Bloggblad:
Deck blir en bra stavning.
HIHI!
OCH ja, våren har absolut kommit rätt så långt här.
Snart kommer den till er!!!

Nilla Matthews said...

Vilken härlig och vacker veranda/altan/deck du har! Där får det plats en del gäster, som din syster och svåger! Vackra bilder som vanligt, jag saknar dofterna av syrén, som betyder tidig skolavslutning för mig. Det var ju mest i de lägre åldrarna vi klädde klassrummen med syrén innan sommarlovet. Nu tycker jag det är svårt att komma över blommor som doftar i stan, man måste ut på landet för att uppleva det. Man har upptäckt att doftfria blommor säljer bättre eftersom det finns så många allergiker. Vi som inte har allergi får som sagt åka ut på vischan.

Det växer och frodas ovanligt mycket i din omgivning - härligt att du tar bilder därifrån, så vi andra får njuta!

Trevlig helg - så roligt att ni får besök från Sverige! Kommer ihåg känslan när vi fick besök därifrån då vi bodde i W Hartford och även i England!

Channal said...

Mysigt med sverigebesök. Våren är här också. Jag har jobbat så mycket så jag har inte hunnit fota tussilagon, blåsipporna, vitsipporna och magnolian. Hoppas de fortfarande blommar när jag kommer hem. Lyxigare camping passar nog mig =)

Ha det gott med din syster!

KRAM Anna

Anna, New York - My Bite of the Big Apple said...

Så otroligt vackra vårbilder du bjuder på. Våren har allt kommit längre hos er än hos mig i Strängnäs.

Vilket sammanträffande, jag kommer också till New York nästa fredag och stannar en vecka. Ska bli så underbart att få se alla blommor där. Jag tycker NYC är som bäst just i april. :)

matfreaket said...

Jag skrev en kommentar sen försvann den...
blir väl dubbelt nu...
Glad påsk!
Hoppas ni får härligt väder och mysiga dagar tillsammans!
Hälsa!!
Stor kram<3