Wednesday, March 15, 2017

När det är både mysigt och trist på samma gång ...

Godmorgon på er alla!


Vi fick snö igår.
Snö av den där allra värsta sorten.
Det som föll var tungt, blöt och isigt. Ni vet, snö när den är som värst. Tristaste av trista.
Dessutom var det blandat med en hel del underkylt regn. Hua.

Det är ganska ovanligt hos oss med snöoväder i mars, men det har hänt förr. Absolut har det inträffat mer än en gång under  tidigare år.
Ovanligt för oss iår är att vi fram tills nu inte har haft någon vinter att tala om. Ni vet ju att jag skrivit att det har varit den mildaste vinter här som jag kan minnas.
Våren kom rekordtidigt. Den kom redan i februari.
En underlig vinter.Den här bilden är tagen från mitt sovrum igårmorse.  Jag hoppade ner i sängen igen efter att jag knäppt fotot, hua!!


Däremot tycker jag att vintern har gått gräsligt snabbt. Den har flugit iväg.
Det kan bero på diverse olika saker i mitt liv, men jag tycker verkligen att januari och februari försvann utan att jag fattade vart de tog vägen. Mars tenderar att gå samma väg.
Konstigt, det har väl med åldern att göra också.


Blåsigt, snöigt och kallt.  Frågan är, är det den 14 januari eller den 14 mars?Gårdagen var iallafall en ganska mysig dag. Jag tror att många tyckte det. Skolorna var stängda, tror varenda skoldistrikt i hela Washington DC med omnejd höll stängt igår.
Det var årets första snödag, och ungarna välkomnade den med öppna armar. Lärarna också. Jag har flera lärare i bekantskapskretsen, och jag kan verkligen förstå att de gladde sig över att få en dag ledigt. Idag TROR jag att det är skola som vanligt igen, de kanske har en lite fördröjd start på grund av isen och kylan?
Mycket möjligt.
Jag tillbringade iallafall gårdagen mellan hemmets fyra väggar.
Visst, en liten tur ut på golfbanan blev det. Där blev jag varse om hur blöt (och samtidigt kompakt) snön var. Japp, jag fotade, som ni kan se. Kameran i min nya iPhone ÄR bra. På de bilder jag lagt upp här vet jag inte riktigt vilka som är tagna med Canon och vilka som är tagna med min nya lur.
Det bådar gott.
I min slow cooker (crock pot) puttrade den köttgryta vi sedan åt till middag.  I många härliga timmar spred den sin goda doft genom huset.  Den smakade så gott när vi väl åt den framåt kvällen.


Men titta, det är ju beklämmande.  Stackars, stackars lilla körsbärsträd.  OCH nu kanske deras saga är all.
MEN, det är klart att jag helst hade valt bort den här snön. Den känns så FEL den bara kan. Anledningen till det är ju att våren hade hunnit komma så långt.
NU tror man att detta kanske har blivit döden för årets körsbärsblomning. OCH, hur sorgligt är inte DET? OM de har dött betyder det att de inte blommar mer än de redan gjort. Deras tid är över innan den ens fick börja.
För jävligt.
Jag såg ihjälfrusna påsk och pingstliljor igår också. En riktigt ledsam syn.
Snön yrde till och från hela dagen. Det blåste HÅRT.
Idag ska det fortsätta att blåsa, och det blir även fortsatt kallt med minusgrader.
Jag bryr mig inte om ifall det är kallt, men jag vill inte att de stackars blommorna och träden ska behöva ta skada av detta.Jag beklagar verkligen sorgen för alla fina blommor ...Det var tisdagen det. En dag som var både mysig och trist.

Nu önskar jag er alla en bra onsdag!Gårdagens instagrambild får avsluta bildsviten. Deppigt.

28 comments:

Anonymous said...

Godmorgon!
Såg precis på Nyhetsmorgon om ert väder, de visade också en bild på körsbärsblommorna!
Såg tungt ut med all den snön.

Här i Hälsingland är det just nu blåsigt som attan (!), några minusgrader. Har haft lite regn och tö de senaste dagarna, men nog ligger det ~1 dm kvar på marken.

Ha det!
Kram fr Therese

Cari said...

Så tråkigt om alla blommande träd fryser. Det är ju inte bara så att det vackra försvinner i värsta fall blir det inte frukt senare. Men det kanske "bara" är de vackert blommande träden och inte fruktträden som hann börja blomma?

En helt annan sak jag funderat på är namnet på bloggen: kankaglenreston vill du berätta vad det kommer ifrån?

Önskar dig en mildare och mindre blåsig onsdag.

Eva i Dalarna said...

Mysigt med ledigt från skolan på snödagar. Men varför?
Här skulle det väl behövas storm med stort s för att barnen ska få stanna hemma. Fastän neråt i landet skulle det inte förvåna mig om de införde det, där är det ju kaos varje år när snön kommer. De blir lika förvånade och förskräckta varje år.
Här skulle skolgången bli lidande för barnen om de skulle vara hemma varje gång det kom snö....Men barnen skulle säkert gilla det!

Pettas said...

Ett rejält bakslag!
Synd om våren som fick så kallt om fötter och rötter.
Också här kom ett bakslag för en vecka sedan, med mycket snö och kalla nätter och dagar men vi hade ju inte vår på samma sätt som ni har haft.
Annars brukar det heta att marssnön ska ta bort vintersnön, men någon vintersnö har ju knappast funnits alls, bara lite smått nu och då.
Väderleken, den väderleken, är ingen lek precis.

Monica said...

Fy så gräsligt! Att bara se all den snön nu. Såg bilder från er hur folk bara gick i motvind med snön som yrde runt huvudena. Skillnad om det är vinter och om man kan ta fram spark ock skidor om det finns lite spår att åka i men nu! Nej usch säger jag. Vi vet inte vad som väntar här heller men vi har ju ingen vår som kan dö, riktigt sorgligt att se dina blommande träd och vårblommor så kylslagna.

Vilken tur du fotat dem förut!

Doftande gryta låter helt rätt, är så gott och ger värme, det passade bra en sån här dag. Dina bilder är vackra för visst är det vackert i naturen med allt det vita men tråkigt samtidigt denna tid.

Hoppas det försvinner och du slipper mer av snöstormar i vår. Såg att Merkel fick skjuta på sin resa också, bra att hon kommer tror jag.

Ha det så bra Annika och var försiktig med halkan! Snart kan du vårplantera:-), jag tänker satsa på det nu hur det är ser ut, brukar alltid ha vårblommor en tid före min födelsedag, på vårdagjämningen, är mycket senare i år men det ska bli, absolut:-)

Musikanta said...

Blommor och annat i naturen brukar tåla en hel del. De repar sig nog. Men jag lider med dig över den myckna snön. Så helt fel! Hos oss var det kanske bra att det kom lite snö häromdagen eftersom det är så torrt nu i Sverige. Grundvattnet är i fara.

Håller med dig om att tiden går fort och det stämmer att den går fortare ju äldre man blir. För mig känns det som om det bara är
morgon och kväll. Fast, det är klart, lite hinner man väl med dessemellan.
Kram från Ingrid

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

Jobbigt läge.
Förstår känslan när det kommer snö när våren redan hunnit sätta igång. Håller tummarna för Körsbärsträden i alla fall :-)
Här snöade det också igår; samma typ av snö.
Det snöade och var plusgrader på samma gång, så det som kom var verkligen BLÖTT och det lade sig som is när det landade på marken (och bilen!)

Hoppas det tinar bort snabbt i alla fall, så ni får fortsätta med den vår som påbörjats.
Dock kan jag väl förstå att skolbarnen borta hos er var glada :-) Speciellt som det var årets första dessutom.
Kanske därför skolorna höll stängt hela dagen? Hade det varit en mer snörik vinter med fler snödagar kanske de bara startat senare den här gången?

Härligt med en mysdag hemma i alla fall :-)
En får göra det bästa av situationen; det är allt man kan göra :-)

Hoppas du får en fin onsdag!
MVH /Erica

Annika said...

Therese:
Godmorgon!
Jasså, de visade körsbärsträden från DC. Det är nog faktiskt så sorgligt att de inte får blomma iår. För jävligt. Snacka om onödig köldknäpp och snacka om onödig snö.
Det känns faktiskt riktigt deppigt. Idag är det iskallt och SÅ blåsigt.
Ni har en fin årstid nu, kan jag tro. Vårvinter.
Ha en toppenfin dag!

Annika said...

Cari:
Japp, de har nog frusit.
Många av dessa träd ÄR förädlade. så de bär aldrig frukt. De blommar bara.
Så är det med tex alla körsbärsträd runt om oss och i DC.
Känns för jävligt med denna köld i mitten av mars. Idag är det -7 och SÅ blåsigt.
Min adress? Old story, när jag började blogga skulle jag hitta en adress till bloggen. Det blev en variant på mitt namn, gatan där jag bor + platsen. Easy peacy as that.
Mkt kallare idag än igår, brrr....

Annika said...

Eva:
Snödagar och stängda skolor har jag skrivit om mkt här på bloggen.
Inte alls konstigt, vi har tex inga vinterdäck, skolbussar som kör barn på isiga vägar, oplogade trottarer etc. Du får leta i min arkiv från tidigare år. Jag har skrivit så mkt, mkt om detta genom åren..
Skolgången blir inte lidande här då de har flera dagar inbakade för just snö.

Annika said...

Karin:
Det hemskaste är nog att det inte blir ngn körsbärsblomning alls iår. Inte här ute, och inte heller i DC.
DET är ett bakslag om ngt.
Sen att så mkt annat frusit ihjäl som hade kommit upp. Vi har ju haft en sådan extremt tidig vår, och det fick betala sig dyrt nu.
De här växterna som kommit, och blommorna, är ju ömtåliga många av dem. SÅÅÅÅÅ onödigt, och idag är det ÄNNU kallare och ännu blåsigare.
Sant Karin, väderleken är verkligen ingen lek :-(

Annika said...

Monica:
Ärligt talat, du vet hur mkt jag i vanliga fall älskar vinter och snö. MEN det ska vara då det ÄR vinter, inte när våren redan har en sådan tydlig början. Igår--och idag--är det bara så trist. Det ser helt sjukt ut med blommande träd och snö och is. När jag var ute på min lilla kamerarunda igår var det med tunga steg. OCH idag är det ännu tristare, nu när vi fått veta att alla fina blommor förmodligen strukit med. Minns när en kvinnlig meteorolog--på en tv-kanal i DC--redan i mitten av feb sa att mars skulle bli mkt kallare än det varit under hela vintern, hon fick helt rätt :-(.
Ja, det var nog många som mysade in sig igår, men det var med smolk i bägaren, minsann.
Grytan var god, och den blir ännu godare idag :-)
Det är så bra att Merkel kommer, ska bli mkt, mkt intressant att följa det. Ja, jag har ju visserligen fasta från Trump o co, men jag kan ju inte avstå från allt :) Det är omöjligt. Grodor kläcks ju hela tiden, haha.
Härligt med ditt planterande på balkongen. Jag brukar plantera i mitten av april i täppan. Men iår, om det blir lite varmare, så tänkte jag passa på innan min syster kommer. Inte säkert att det går pga vädret, men vi får se.
Ha en toppenfin dag!!

Annika said...

Ingrid:
Nej, de lär inte göra det. Du vet, det är körsbärsblommor och de tål inte mkt. Små, ömtåliga saker som inte står ut med -7 och is :-(
Sorgligt.
MEN vi ska hoppas att ngra klarar sig så att det kan bli en vacker sjö, om inte ett hav, av blommor on ngn vecka...
Håller tummarna.
Torka här med efter en torr vinter. Så det är bara roligt allting, eller inte :-(
Ha en fin dag Ingrid!!
Kram!!

Annika said...

Erica:
Vi får hålla tummarna för att alla inte döden dött. SÅ trist, så trist, så trist.
Ja, den snö som föll igår är den absolut värsta tänkbara. USCH!! OCH idag är det -7 och så HÅRD blåst. Riktigt otäckt.
Jo, snön smälter nog imorrn då det blir plus igen, men jag är ledsen över den skada den gjort. Igår var det så tråkiga bilder på tv av körsbärsträd och andra blommande träd som inte orkade med isen och snön som i stort sett bara kluvit sig själva. USCH.
Precis, Erica, skolbarnen var glada. Idag börjar de två timmar senare, såg jag. Årets enda snödag. Kommunen där jag bor har tio snödagar inbakade per år, en enda har gått åt.
Ja, jag kan faktiskt tänka mig att om kvoten varit nådd så hade gårdagen varit en dag med sk 2 hour delay. Nu blev den ledig, och det var nog bra. Såg barn som åkte pulka i backen bakom mitt his på golfbanan. Mysigt för dem. Glad för deras skull. Grannkommunen, Loudon county, håller stängt idag också. men Fairfax har således 2 h delay. Tycker, för kiddsens skull, att de nog kunde ha fått en dag till. OCH för lärarnas skull. De var glada för att de kunde sitta hemma i lugn och betygsätta nu inför att tredje kvartalet snart är slut. Min svägerska är lärare på en HS i kommunen, och det var just betygsättning hon ägnade gårdagen åt bla.
Helt sant, Erica, en får göra det bästa av situationen. Spela sina kort så gott man kan.
Ha en toppenfin dag nu!!

eastcoastmom said...

Ja den här snön var ju väldigt onödig! Alla skolor var stängda och de flesta var nog hemma och jobbade om de hade möjlighet. Idag har vårt skoldistrikt tre timmars senare start, det är mycket is på vägarna.
Nu vill jag ha vår! På riktigt!

Madeleine i USA said...

Oj vilket bakslag, precis nu när man vill att våren ska komma och så jobbigt med den typen av snö också, den värsta..usch!

Fina bilder som vanligt! Hoppas att du får en fin dag.
Kram

Anonymous said...

Stackars alla fina blommor... Snön smälter ju men blommorna lär inte leva upp igen.
Och grattis! Ser ut som om du hade en fin födelsedag ju!
Omelett... jag är kass på det men min käre man, som inte kan laga mat, är en kung när det gäller omelett!

Monica said...

Hej igen Annika! Blev så inspirerad av dig att jag gjorde en gryta idag:-) och hjälp vad gott det är, godaste jag ätit på länge tror jag och som du säger är den ännu godare nästa dag. Bakade lite bullar under tiden, en minisats bara, var längesedan jag bakade bullar. Solen skiner visserligen men det är blåsigt idag och fult och trist i naturen. Längtar till att det blir lite grönt här. Saknar England oerhört denna tid. Ha en fortsatt bra dag!

Vform said...

Å, neej! Jag som förväntade mig en massa kommande inlägg med härliga blommande träd och buskar, det jag minns från första gången jag hittade dig och din blogg :)
Men så är det, väder kan vi inget göra åt :/
Bekanta från byn besöker NY som bäst och där är det samma vinterväder!
Annat är det dit min syster rest ... Houston ... där är det sommar :)
Vi börjar märka vårtendenser, men fortfarande är vädret nyckfullt!
Men det är ju mars, så man kan väl inte vänta sig annat heller!
Grattis i efterskott, önskar dig god fortsättning på "nya året"!
STOR KRAM!

Anne said...

Neeej, vilken sorglig syn av de spröda blommande körsbärsträden med snö på. Ledsen på riktigt. Du tror alltså att det är kört för dem? Att de inte klarar det här och kan börja om liksom, börja från början igen. Men så funkar det väl inte.... Oerhört trist med de här onödiga vinterrycken så här sent på året.
Kramis!

Annika said...

AM:
Jag med, fram med våren nu. Den var ju på g, och den var så stark. Nu är den avbruten med en stor käftsmäll. USCH vad tråkigt det är alltså.
Bra med delay hos er också idag.

Annika said...

Madeleine.
TACK!
Ja, det var inte precis så att jag var taggad då jag fotade. Men.
Ja, ett stort bakslag, verkligen.
Det här slipper DU iaf :-)

Annika said...

Brysselkakan:
Ja, så sorgligt att kanske körsbären är helt ihjälfrusna. Det är nog det jag tycker är allra hemskast. Som du säger, snön försvinner ju imom ett par dagar. Men det är skadan den gjort som är SÅ tråkig.
TACK, en fin fölsis. Ja. jag tycker omeletter är extremt svåra att få till. Kul att din make är bra på dem!!
:-)
Ha så skönt där du är!!

Annika said...

Monica:
Men KUL!!!
Vad roligt.
Älskar köttgrytor. Kom ju på idag att jag borde ha gjort en av mina älsklingsrätter, kalops. Ska göra det nästa ggn. Sjukt gott dagen efter m köttgrytor, ännu godare då.
Min stora crock pot har stått på decket hela natten. Där klarar den sig fint i kylan, hmmm... Men det ska bli gott att äta den sen, mums!!
Aww...du får ta en liten resa till England snart. Monica.
Passa på medan tid finnes sas. Just nu, när jag tittar ut, yr snön i luften igen. SÅÅÅÅÅ trist.
GOTT med bullar, mums!!!

Annika said...

Vivan:
Jag vet, det började ju så. I februari redan. Vilket iofs var sjukt fel och sjukt tidigt. MEN det hade verkligen börjat blomma. Så det är så tråkigt med detta enorma bakslag :-(
NYC fick det värre än vi, mkt mer snö där.
OCH förmodligen lika isande kallt som här idag. BRR!!
Houston, not so much, där är det nog mest bara varmt hela tiden :-)
Tusen tack, gulliga Vivan!
Kramar!

Annika said...

Anne:
Jo, så r det nog. Iår blir det ingen blomning, men man vet aldrig. Dock, det är vad de siar om nu.
Det blev ju SÅ kallt, och isigt.
Så trist.
OH well, inget vi kan göra åt det hela.
Extremt taskig tajmning på denna drabbning. OCH extremt taskigt av våren att dela ut så varma dagar i februari. Helt fel.
Kram!!

Annika said...

Himla tråkigt om körsbärsblomningen och andra vårblommor fryser bort! Å andra sidan kommer de igen nästa år (bara inte skörden för folk som behöver oroa sig för sånt blir förstörd). Och så följer ju flera cykler av blomningar som nog blir av trots allt. Och visst är det skönt med en snödag - det kan jag sakna ibland. Hursomhelst, över vädrets makter rår vi inte förstås - det är bara att gilla läget :S.
Kram och ha en fin onsdag

Annika said...

Annika:
Eller hur? SÅ trist.
Ja, nästa år kommer de förstås tillbaka, men det är ju så trist att inte få se dem iår. Det är ju ngt av en stark tradition här med körsbärsblommorna. Vi ska hoppas att de kommer ändå, att de orkar. Tror inte andra fruktträd börjat blomma än, såsom äpplen etc. Så i deras fall
r det nog ganska lugnt, ska vi tro. Snödagar ÄR sköna. Nödvändiga och för det mesta en sann skänk från ovan. Mer snödagar till folket, men inte iår :-)
Nej, man får spela sina kort rätt, även om det snöar i mars. Göra det bästa av det
Kramar och ha en fin dag!