Thursday, March 16, 2017

Kyla, Dela täcke, FaceTime och Potatis ...
Godmorgon torsdagmänniskor!
*   Kyligt

Jösses vad kallt och kyligt vi hade igår.
Isande kalla vindar blåste hårt över oss hela dagen. Det var riktigt otäckt att vistas ute. Tempen låg runt -4 hela dagen, och därtill var det så otroligt blåsigt.
Återigen, stackars blommor och blad. Stackars oss.*   Dela täcke?


Ibland snackar jag och mina svenska vänner om det här att dela sängtäcke med sin make i dubbelsängen. Flera av mina svenska vänner har varsitt täcke när de sover. De har kanske till exempel en king size-säng, men de har varsitt täcke som är menade för enkelsängar.
Jag och Peter har en så kallad queen size-säng och vi delar ett täcke som är just i queen-storlek.
Peter och jag har delat täcke sen vi träffades. Jag tror inte ens att jag funderat på detta med enkeltäcke förrän vi svennar började prata om det.
Nej, jag tycker inte det är jobbigt eller bökigt att dela täcke. Det bökigaste är att byta påslakan på ett så pass stort täcke, men jag har bra teknik efter alla dessa år. Det går snabbt för mig att stoppa in ett täcke i påslakanet.
Jag tycker inte vi bråkar om täcket, det är ju så stort. Jag förstår ju att detta är en ren vanesak, och visst kan jag förstå vissa argument för enkelttäcken, men jag och maken kör på så här :-)
Tror detta kan vara ett fenomen just här, eller utanför Sverige, att man delar täcke. För visst har de flesta hemma varsitt täcke även i delad säng?
Delar du täcke med din man/fru/sambo?
Eller har ni varsitt enkeltäcke i er dubbelsäng?


*   Facetime


Alltså, gud vad jag gillar FaceTime. Ja, det gör jag verkligen. Igår satt jag och en av mina allra bästa vänner i världen och pratade via den tjänsten. Fantastiskt. Hon satt på Lilla Essingen i Stockholm, och jag satt här vid mitt köksbord.
När FaceTime funkar bra så är det verkligen som om man skulle sitta och snacka på riktigt. Prisa tekniken, det är allt jag kan säga. Visst, ibland hackar det och strular,  men får man en bra linje så är det underbart bra. OCH därtill gratis. YAY, det kan inte bli bättre.
Tycker för övrigt att det är fantastiskt med alla gratistjänster som FaceTime, iMessage och WhatsApp. Vilken utveckling. I början kunde man ju knappt skicka SMS utanför USAs gränser, nu görs det gratis överallt, plus förstås att man kan TALA gratis.  Fråga mig om hur mycket det kostade att ringa hem när jag var ny i USA!  Jag kan tala om att det kostade multum.  Det var inget man gjorde i en handvändning.
Idag är jag nöjd och glad över att kunna snacka (eller messa) så mycket jag vill med vem jag vill!


*   Potatis


Ibland är det så gott med potatis.  Om det skulle uppstå ett livslångt val, då man bara fick äta antingen potatis, pasta eller ris för resten av sitt liv, skulle jag välja potatis.  Lätt.  Potatis kan man variera in i det oändliga.  Tursamt nog så SLIPPER man välja, det ju för herrans skönt DET!
Det är mer sällan jag kokar potatis.  Njae, jag är inte jätteförtjust i just kokt potatis, men ibland är det ju bara SÅ rätt med just kokt potatis.
Hursomhelst, vad gäller potatis så gäller det verkligen att den är genomkokt/stekt.  Alltså, det finns inget värre än potatis som har en rå, eller hård, kärna i mitten.  USCH!  Om knölen inte har kokt tillräckligt länge, om en potatisgratäng inte fått sin fulla tid i ugnen eller om en bakad potatis inte är riktigt genombakad är också så INTE roligt.  Potatis måste vara genomkokt.  Den FÅR inte vara al dente.  
Häromdagen gjorde jag en köttgryta, och i den var det potatis.  Jösses vad jag tyckte det tog lång tid innan den potatisen var genomkokt.
Min kompis Keith beställde potatisgratäng häromkvällen då vi var ute och åt, den hade en hård kärna, och just därför var den INTE god.
Shame, shame.
Vad skulle du välja förresten?
Potatis?
Ris?
Pasta?


Ha nu en riktigt bra och FIN torsdag!

30 comments:

FREEDOMtravel said...

Vi har varsitt täcke i dubbelsäng. Peter vill alltid sova med ett ben under täcket och ett över ...inte helt lätt att dela då! Och jag väljer rus och potatis. Pasta är ingen höjdare tycker jag ;)

Anne said...

Vilka roliga funderingar och inlägg igen!!
Det där med täcken, eget täcke. Utan tvekan. Samtidigt, som du säger är det nog en vanesak. Det man en gång började med i förhållandet, fortsätter man med. Vi har två varsina twin-täcken. Vi hade en queen-säng men bytte till en king (det funkar med plats i sovrummet) då Stella tassar över på natten och det blev så trångt. Jag vågar inte svära på att det är så, ditt inlägg fick mig att nyfiket fråga runt, men jag tror ingen jag känner i Sverige kör gemensamt täcke utan eget. Här är det nog annorlunda, som sagt, har aldrig frågat här heller men här ser man ju väldigt mycket queen size täcken och väl även King size? Så du och Peter är nog absolut inte ensamma om att dela täcke. Jag kan tycka det låter mysigt dela, gosigt. Men nä, jag skulle nog inte fixa det. Återigen, handlar väl om vanan bara.
Jaaa, just alla de saker du radar upp är överlägset bäst med den nya (inte så ny mer nu heller) tekniken. Jag kan fortfarande nu och då stanna upp och bli sådär hänförd, tänka sig att vi kan prata gratis och se varann. Ja, det låter som du också fortfarande kan bli lite tagen av det :)
Jag tror jag går på din linje där, väljer nog också potatis just för det du säger om att variationerna är oändliga. Kokt potatis är nog den varianten jag tycker sämst om, äter sällan just kokt potatis. Men kokt potatis kan vara gott till en gryta. Ett riktigt gott mos, ååååhhh. Eller en krämig potatisgratäng (hihi, utan hård kärna). Nä, nu tror jag faktiskt det måste bli en gratäng i helgen. Vad gott det är med potatis alltså, ja faktiskt. Kramar!!

Pettas said...

Vi har var sitt täcke i vår stora breda säng.
Det fungerar helt enkelt inte annars. Hur stort dubbeltäcket än är, så är det ändå någon av oss som blir utan täcke under natten. En av oss ligger som en rullad cigarr i hela täcket och den andra ligger och huttrar. Jag har skrivit om det här en gång på bloggen, för på Madeira ligger alla under dubbeltäcken tycks det som och vi har fått kämpa oss till varsitt täcke. I år också, då hade de helt sonika lagt oss i var sin säng också,haha...inte i dubbelsäng som tidigare. De är helt säkert fundersamma på hur vårt samliv fungerar. Det finns inte enkeltäcken på den ön helt enkelt. Vi har letat men ej funnit. Tydligen ligger ensamma människor också under dubbeltäcken där.

Jag väljer potatis av liknande orsaker som du. Den är så mångsidig, man kan göra så mycket av den.
Ris som nummer två, pasta som nummer tre.

Ha en riktigt fin torsdag du också!

Monica said...

Vilket väder ni haft! Hoppas det blir varmare tider nu igen, vad synd det är om växtligheten, hoppas inte allt slagit ut på träden så det finns knoppar som gick i vila och kan slå ut nu.

Täcke ja, vi har varsitt, vill gärna ibland vika in det om mig och maken drar i sitt, haha.

Potatis är väldigt gott, tänk vad den kan varieras. Ska vara perfekt tillagad som du säger och det är en konst i sig kanske. Har också fått ute, lite rå inuti, man blir ju smått chockad fast det bara gäller potatis:-)

Ris växlar vi med och lite pasta, gott det med men potatis vinner. Hade också potatis i min gryta igår och det var den som tog tid. Kollar alltid att den är färdig, så där perfekt du vet:-). Och potatisgratäng är fantastiskt gott!

Ha en bra dag Annika, hoppas det slutar blåsa kalla vindar så det känns lite varmare igen.

P i X E L I E - Erica Pettersson said...

♦ Eget täcke säger jag. Alla gånger! :-)
Tyvärr vet jag inte riktigt egentligen hur det ser ut här i Sverige med den saken, då jag inte känner så väldigt mycket människor. Men av de jag känner (som är par) så har alla varsitt täcke.
Tror nog aldrig jag personligen skulle vänja mig heller vid att dela.
Eller rättare sagt -jag tror inte att min partner skulle vänja sig... ;-)
Jag far runt som en propeller i sömnen, och under mitt liv har jag vaknat upp till att täcket varit på alla möjliga sätt. Finns inte en chans att min partner hade fått behålla sin del av ett gemensamt täcke ;-P

♦ Ja, dagens teknik är verkligen fantastisk!
Tänk för typ 15-20 år sedan, när man var tvungen hålla koll på hur länge man pratade i telefonen för att det inte skulle bli så dyrt. Speciellt rikssamtal, till andra delar av landet än den man bodde i (och utlandssamtal ska man bara inte prata om ;-))
Om en hade sagt till oss på den tiden att vi om 15 år skulle prata gratis (eller i stort skett gratis) med typ hela världen...
Eller om man då skulle säga att de flesta hushåll skulle ha endast mobiler och ingen hemtelefon.
På 90-talet tror jag att de flesta skrattat, då det ju var så mycket dyrare att ringa med mobil än hemtelefonen.

♦ Tror nog att jag också valt potatis, om jag varit tvungen ta det valet.
För precis som du skriver, så kan man ju variera det nästan in i det oändliga.
Jag har aldrig varit något stort fan av ris, så det klarar jag mig typ utan redan nu ;-)
Dock är spagetti och köttfärssås en av mina favoriträtter.
Men jag hade nog valt potatis ändå.
Men precis, det finns knappt något värre än ogenomkokt potatis.
Dock gillade jag inte den överkokta potatisen man fick i skolan heller; som var typ mest vatten.
Rundpotatis har jag heller aldrig varit så jätteförtjust i.
Men det är kanske för att de flesta här uppe är så vana vid Mandelpotatis.
Under hela min uppväxt så var det just Mandelpotatis som var våran vanliga matpotatis hemma.
Samtidigt som det alltid var rundpotatis i skolan.
Så en har nog blivit lite bortskämd på så sätt :-)


Hoppas du får en fin torsdag!
MVH /Erica

Nettan said...

Vilket härligt inlägg.

Ang täcke, vi har hör och häpna ett enda stort täcke och det har vi väl haft i sisådär 17 år nu, när vi flyttade ihop så lanserade IKEA dubbeltäcken och det har vi haft sedan dess, det är inte lätt att hitta fina påslakan men det går. Vi har inte några problem med våra täcken, men det tror jag är en vanesak. Vi har ett tjockt vintertäcke och ett tunnare sommartäcke, de har varit väldigt tacksamt när barnen var mindre och kom vandrades på natten.

Facetime och alla andra gratistjänster, helt underbara om man bara får tag i bra nätverk som är stabilt.

Potatis/Ris eller pasta. Då blir det potatis jag väljer, det är det som fungerar till det mesta. Men jag håller med, det måste vara genomlagat annars blir det inte gott.

Hoppas nu att du får en fin torsdag.

Kramar

Anonymous said...

Absolut varsitt täcke! Jag har alltid mitt täcke klämt mellan benen och sover vänd mot T så när vi ibland måste dela täcke, som just nu när vi bor på hotell, ja då får vi byta sida så jag kan klämma täcket mellan benen!
Våra söner däremot har dubbeltäcke, fast det är ju bara en som har flickvän så de andra två kan rulla in sig rejält om de vill!
Använder inte Facetime men däremot Skype och Whatsapp, superbra! Fattar inte hur vi klarade oss innan!
Näpp, ingen potatis, tack! Nåväl, händer väl att jag äter det med när man är bortbjuden men jag gillar inte potatis och T tål det inte så det är inget vi lagar hemma och knappt pasta eller ris heller. Vi har oftast snabbt uppstekta grönsaker till istället.
Nu ska jag straxt bege mig ut, det ska bli +20 här i Trier idag!

Annika said...

Helena:
De flesta har nog varsitt täcke hemma, det har jag förstått. Så jag förstår :-)
Älskar pasta, haha. Glad man slipper välja :-)

Annika said...

Anne:
AH tack, kära du! SÅ roligt att höra!
Just torsdagspunkterna kan bli väldigt blandad konfekt. Just det jag funderar på för stunden.
ABSOLUT vanesak. När jag träffade P hade han ett stort täcke som vi delade. Sen har det bara fortsatt så. Jag började inte tänka i eget-täcke-banorna förrän jag och mina svennevänner började prata om det :-)
Anne, frågan är, finns det ens dubbeltäcken hemma att köpa??? DET skulle jag vilja veta. Här finns det ju i olika stl överallt där man köper sängkläder.
King-Size-täcken finns, kolla på IKEA tex. OCH därtill KS-påslakan. DET kan inte vara helt lätt att bädda med i KS- Fast förmodligen är det inte så stor skillnad mot en QS heller.
Jag är så van vid att dela täcke numera att det liksom är det som är normen :-)
HIHI!! OCH så är det ju på hotell etc också här.
Ja, tekniken...DO praise it!!
JA; jag är förundrad över tekniken, erkänner det. Det var jag redan då jag började e.maila och inte skriva brev. Det var liksom; wow, detta är otroligt. Jag skriver och sen kommer det fram på sekunden. WOWWOWWOWWOW...
HAHA!
Så jag ÄR förundrad, minsann.
Potato-girl!! JAG med!!
Precis, man kan göra så mkt med pottis. Jag vet, jag är inte heller fan av kokt potatis, förutom ibland. Fick nog för mkt kokt under uppväxten. Det tror jag vi ALLA fick. Det var det som var standard fem dagar av sju, typ.
Jag vet, en god potatisgratäng, krämig till max, vitlökssmak och gruyereost som ligger som ett täcke över. MUMS!!
Stor kram!!!!

Annika said...

Karin:
Jag förstår.
Jag undrar om man ens KAN köpa dubbeltäcken hemma? Kanske ngnstans, men det är absolut inte standard.
Fastän jag är orolig i sömnen har det aldrig varit problem med täcket hos oss. Men, jag undrar också om det inte har med stot vana att göra?
Det liksom blir second nature.
På hotell är det alltid dubbeltäcken här också. Alltid.
Ja, dubbeltäcken är nog standard på Madeira, kan jag tro. Som här. De enda som använder enkeltäcken är de som har enkelsängar, och det är nog mest barn eller studenter på college. Det verkar som om ALLA, oavsett civilstånd, köper en queen-size eller full size säng så fort de lämnat college och kan köpa sin egen säng. KOMISKT det också.
Annorlunda.
Potatis är så bra. SÅ bra!!
Tur vi slipper välja, för jag gillar alla tre :-)
Ha en finfin torsdag!

Annika said...

Monica:
Såg på nyheterna igår. De säger att de vet om körsbärsblommorna om ett par dagar. Vi får se. Jag har grannarnas träd som jag spanar på från min stol. Det blir test nummer 1.
SÅ trist.
Igår var det isande isande kyla. Otrevligt till max. Det blåste SÅÅÅÅ hårt.
Klart ni har varsitt täcke, hihi!!
Det är roligt det där med skillnader.
Potatis får absolut inte var hård. Det tycker jag är så otrevligt. Jag vet, jag har också fått sådan potatis ute. Tycker de borde vara experter.
Ja, potatisen och morötterna var det som gjorde att min gryta tog tid. De måste vara perfekta, annars går det inte att äta. Härligt med köttgryta, den var SÅÅÅ god igår. Godare!! MUMS!!
OCH en riktigt god potatisgratäng...MUMS!!
Det blir nog rätt kallt idag med, men sen bör det tina upp. SÅ skönt.
Ha en toppendag!!!

Annika said...

Erica:
Jag är tämligen säker på att sgs alla har varsitt täcke hemma. Ärligt talat vet jag inte ens om det säljs dubbeläcken i olika stl som här.
Jag borde ha ställt frågan här på bloggen, hihi.
HAHA, jag är också rätt orolig i sängen, men det går bra ändå :-)
Tekniken är ett under. Helt otroligt.
Oj oj.
Jag minns när jag under min späda barndom tänkte att det skulle vara otroligt om alla hade varsin telefon som de bar runt på. NU är vi där. Jag förundras hela tiden över vad de hittar PÅ.
OCH jag fattar inte hur det funkar, jag är bara glad ATT det funkar :-)
Potatis är så gott, och så kan man variera den.
TUR vi slipper välja :-)
Tur vi kan få det vi vill ha.
Jag gillar ris, och pasta. Älskar också spagetti m köttfärssås. MUMS!!
Just potatis med hprd kärna är så INTE gott.
Mandelpotatis är toppen. Älskar den. Potatisen hemma är överlag väldigt god.
Brukar köpa mandelpotatis här ibland, går under namnet fingerling potatoes.
HA nu en riktigt fin och bra torsdag!!!

Annika said...

Nettan:
OH TACK!!
Blir så glad. Just torsdagsinläggen är ju lite av en pytt-i-panna för mig :-)
Skriver om vad jag tänker på just då, hihi.
SÅ kul när det uppskattas.
BAAA-DAAANG-WOOOO-BANG!!!! NI delar täcke!! KUL!
Trodde knappt det fanns ngn hemma som gör det! KUL!!
Ja, jag kan tänka mig att det inte är lätt att hitta påslakan till dubbelräcke hemma. Här finns det ju överallt, och IKEA har massor, massor med påslakan till alla möjliga stl på sängarna. Så det är där jag köper våra. Ja, jag vet, det var så bra när K kom in till oss då hon var liten. Hon kröp ner under täcket i mitten och där låg hon. HIHI!!
Exakt, wifi och allt sånt måste vara bra när man kör FT annars är det lite jobbigt, men när det funkar så är det så GULD!!
Love it!!
Potatis är så gott, och den måste vara genomlagad, det är a och o.
Kramar till dig!

Linda said...

Vi hade ett stort täcke från början, och det funkade bra fram tills en liten tjej började sova i vår säng. Då bytte vi till var sitt för att lämna plats åt henne i mitten. Jag föredrar eget täcke faktiskt, men jag kan sakna det stora också. Kanske byter tillbaka när vi inte har barn i sängen längre!

Vi har lite kolesterol-problem i den här familjen så det är lchf som gäller, så dessvärre blir det nästan aldrig varken pasta, ris eller potatis. Men som tur är är det så gott med blomkål och spagetti squash också :)

Annika said...

Brysselkakan:
HAHA, ja det förstår jag, med täckena.
Aha, så din som har dubbeltäcke. KUL. OCH ovanligt hemma, tror jag. Fastän det kanske ändras där också?
Tur att man kan välja hur man vill ha det.
Tekniken är så BRA!!
Vet, det är knappt man fattar hur man klarade sig innan. För man minns ju hur det var, och hur dyrt det var.
NEJ, jag visste att det skulle bli DISS på potatis från dig, hihi!!!
OCH T tål den inte, inte i ngn form? Jobbigt. Jg kan känna allergiska besvär av den då jag skalar den, känner det i näsan. Men inte när den är lagad.
Stekta grönsaker är supergott!
Njut av din dag, och av vädret. Inga 20 här, men kanske 8 :-)
Ha en fin dag!!

Annika said...

Linda:
Aha, och min dotter sov där i mitten under barndomen. Under vårt täcke. HIHI!!
Ja, alla gör vi olika, och det är BRA. OCH bra att det finns sådana möjligheter m täcken här, tycker jag.
LCHF, det testade jag i fjol. Inte min grej, men jag vet ju att det är SÅÅÅÅ många som mår bra av det. Underbart att det funkar för er!!

Anonymous said...

Gemensamt täcke så klart! Hur ska man annars kunna ligga sked när man somnar?? ;) Och king size säng, det brukar allt som oftast komma ett barn och smyga ned i sängen vid 5-6 på morgonen så det är skönt med stor säng. Fast barnen sover på min sida eftersom maken, som i vaket tillstånd är världens lugnaste, blir jättesur när han väcks så efter att han rutit åt dem att "ligga stilla eller gå ut" ett par gånger har de lärt sig... Men det tog mig ett tag att inse att king size-täcket faktiskt är bredare än det är långt så vi sov med det på tvären ett tag, maken tyckte det var jättebra eftersom hans fötter täcktes ordentligt av täcket.

Jag väljer potatis och ris. Pasta äter vi ibland men ofta när barnen får pasta brukar maken och jag äta stekta grönsaker istället. Jag tycker att man blir hungrig så snabbt efter att ha ätit pasta så föredrar grönsaker. Mina morföräldrar odlade potatis på sin gård och jag kommer ihåg de jättestora lådorna med Bintje, King Edward och mandelpotatis i källaren! När vi bodde i Israel åt vi väldigt lite potatis, det är för varmt för att potatisen ska bli god där.

Annika said...

Rolig fundering. Vi delar täcke men med vissa svårigheter. Min man sover oroligt och slänger sig hit och dit om natten. Han sparkar av sig täcket efter någon timmes sömn och har jag tur sparkar han det i min riktning och sen har jag det. Har jag otur lyckas han sparka ner det från sängen eller lägga sig på det och då är det svårt att få tag i det. Men det är ju ingen poäng att köpa ett eget täcke till honom så lite som han använder det. Han har ett par filtar som han haft sen han var barn och de brukar han ta istället ibland - fast ofta åker de också ner på golvet.

Potatis är gott. Men jag har lite svårt att tänka mig att avstå från ris. Kan nog inte välja är jag rädd. Men potatis är väldigt gott och värmande. Och kan som du säger varieras i det oändliga - rösti, raggmunk, potatismos, osv. Så det kanske skulle bli det iallafall om jag MÅSTE välja. Det är ju tur att man slipper i verkliga livet....
Kram!

Eva i Dalarna said...

Vi har varsitt täcke i dubbelsängen, men i husvagnen har vi ett stort gemensamt täcke, köpt på Ikea.
Potatis är gott men omväxling förnöjer så vi äter ris och pasta också.

Annika said...

Karin.
HAHA! JA!!
Sant.
Inte för att jag är en skedmänniska, vill ligga för mig själv när jag ska somna sas, haha. MEN ja, du har en stor poäng, fniss!!
Såklart.
Potatis är mitt val också om jag skulle välja en enda. Absolut. Man kan variera i det oändliga.
Förstår att det var svårt med potatis i Israel, de kräver ju ett rätt kallt klimat för att bli riktigt bra.
OCH ooooo potatiskällare, luktar SÅÅÅÅ gott tycker jag,
MMMMM...
MMM...

Annika said...

Annika:
Låter lite jobbigt, han låter som jag, hahah!!
Orolig i sömnen, vrider och vänder sig som en korv på 7-11, som jag brukar säga.
Fast din make är värre än jag, fniss!!!
Eller HUR, tur att vi slipper välja mellan de där tre. Älskar också ris, och älskar pasta. OCH potatis.
Men det är just det där att kunna variera som är så bra med potäter. TACK för att du gillar dagens inlägg.
KRAM!!

Annika said...

Eva:
Så man kan köpa dubbeläcken hemma. Bra.
Ja, som tur är slipper vi välja :-)
Men, om ett enda val fanns då? HIHI!! Hur väljer du då?

Anonymous said...

Vi började med double-size säng med EN filt, givetvis.
Sen blev the king-size, fortfarande EN filt. Sydde
påslakan till döttrarna, när dom var på college, men
själv håller jag mej till de vanliga, oldfashioned filt
och lakan. Med en "comforter" som överkast.

Potatis är bäst. Föreslår att du sätter in potatis och
morötter i micron en min. eller så, innnn du lägger i dom i grytan ellerockså skär dom i mindre bitar. - Det går bra att göra baked potatoes
i micron. Skrubba rent, pricka en massa hål i skinnet, lägg
på micro-safe fat. Efter 5 min., vänd på potatisen och koka
ytterligare 5 min. - "Red Bliss" potatis är de bästa till fisk.
Extra kokt potatis är bra att ha till pytt-i-panna. Gillar
också stekt och stovad potatis. Skivad kallpotatis på hårt
bröd med kaviar är mums till lunch.

Dottern är risgalen, :) Jag gillar också men helst "fried rice"
med lök och garlic.

Fin sol i dag, men det blåser fortfarande jädrans kallt.
tycker Ruth i Virginia

Anonymous said...

Ha, tror aldrig jag skulle kunna dela täcke med M :-)
Jag måste ju själv knöla till det och snurra runt benen som jag vill!
Håller med, potatis alla ggr om jag måste välja.
Gratäng, mos, plättar, bakad, klyftor.....
Kramar från Anette

Annika said...

Ruth:
Jasså, ja, jag körde på med påslakan så fort jag kom hit. Jag är uppvuxen med påslakan, och tyckte det var sååå jobbigt (och gammeldags) med de där lakanen man vek över filten. MEN jag förstår givetvis att det också är en vanesak, och att du är helt och hållet van vid det sedan du kom hit. Säkert var det så i Sverige också då du lämnade landet, filt och underlakan.
Ja, visst är potatis bra.
Jag underkokar aldrig min potatis :-) Skulle inte falla mig in, men tid tar det. Ngn ggn har jag bakat den i micron (om jag ska ha bakad) men tycker inte det blir lika bra och krispigt (skalet alltsåI som det blir i ugnen.
Det får hellre ta lite tid.
Köper mest russet och golden, ibland fingerling. Ja, jag tycker också att kokt kall potatis är god på macka med gräslök. MUMS!!
Ris är toppen!!! Håller med!
Det godaste fried rice jag ätit var på Eddie Vs i lördags, helt galet otroligt ASGOTT!!!
KALLT idag, ja. Verkligen, Det snöade lite när jag var ute i Loudon imorse, brrr...
Ha en fin kväll!!

Annika said...

Anette:
Nä, jag tror inte det är många som delar hemma, hihi!!
Potatis, så bara bäst. Man kan göra såååå mkt med den!!
Potatisplättar, men MUMS!!!! ÅÅÅÅÅ!!!! GOTT!!
Kramar!!

Steel City Anna said...

Haha, varsitt dubbeltäcke till och med i en king säng :)

Åh, stackars alla blomsterknoppar, och er!

Vform said...

Potatis, så klart!
Har inte riktigt förstått det goda med ris och makaroner :) Det är väl årgången :)
Klart att vi kokar ibland av den varan också, frågar man barnbarnen ... så vet man svaret: Makaroner!
Var sitt täcke, haha ...
Ha en trevlig och skön vecka med dottern!
Vi börjar ana vår ...
KRAMAR!

Lisbeth said...

Haha, stod och höll i ett dubbeltäcke på IKEA idag, inte för att sambon och jag delar (det hade inte funkat, han är en sådan där täcketjuv) utan för att när hundarna kommer upp i sängen får jag knappt täcke så det räcker :D

Jag hade garanterat valt pasta, älskar pasta och kan äta makaroner med lite salt och smör bara - mums. Potatis är jag inte jätteförtjust i. Växte iofs upp med färskpotatis som man åt med hemkärnat smör, det var gott. Hemgjort potatismos, pommesfrites eller minirösti funkar ju också förstås

Använde FB-telefonen ganska mycket när ungarna var i Australien, Egypten och Thailand, så himla bra! Tänk så dyrt det var förr - vet när jag flyttade från Varberg till Göteborg, kostade en krona i minuten att ringa hem till föräldrarna. Och första mobilen jag hade kostade 6 kr i minuten..

Önskar dig en go helg!

Ingela said...

Första gången på LÄNGE som jag kollar Bloglovin och bloggar. Sorry 'bout that!
Men ja, delat täcke ska det vara absolut!
Jag har aldrig riktigt gillat potatis, inte förrän det senaste året. Vi äter det inte ens varje vecka, och sällan kokt, men som du säger, potatis går att variera i det oändliga. Ändå skulle jag kanske välja pasta om jag blev tvungen. Jag har alltid älskat pasta. Ris är inte dumt det heller, faktiskt så köpte jag en riskokare i fredags. Tänker att jag kanske börjar laga hemlagad sushi oftare om det blir lättare att koka ris. :)
Vi Skypar en gång i veckan med sonen i Åbo och även rätt ofta med bonussonen och hans familj (i synnerhet sedan de fick barn) i Helsingfors. Så himla bra med tekniken!
Njut av veckan! KRAMAR