Friday, March 10, 2017

Jomen, så här kan det också se ut ...

Godmorgon!!


Undras vad det blir för väder idag egentligen?
Det snackas om regn, snö och hårda vindar.
Tycker ni att det är konstigt om jag säger att det är rent schizofrent?
Inte alls, för det är det.
Igår var det 22 grader varmt och strålande dol.  Idag ska det bli som jag skrivit.  Inte klokt.

Jag ska strax ta bilen och köra iväg till närbelägna McLean där jag slingar håret ungefär fyra gånger om året.
Det är alltid en dyr historia. Kan berätta att det är löjligt dyrt, och jag betalar så mycket mer för detta än mina vänner hemma som klipper och slingar sig i Stockholm.
Ibland blir jag så less. Men, jag har inte kommit till den punkten då jag vill sluta slinga håret heller.
Inte än. Dessutom tar en klippning och slingning flera timmar i anspråk. Tröttsamt det också.
En dag, någon gång, tänker jag låta bli att slinga mitt hår. Jag tänker låta det bli helt grått. Dock, jag har inte kommit till den dagen ännu.
Hur som haver, jag hoppas att jag ska slippa snöglopp och elände då jag kör till McLean.
Jag ska klippa mig också. Klipper mig gör jag varannan gång i snitt.



Körsbärsblomningen har blivit lite försenad. DET är bara BRA!!!
Nu förväntas de blomma 19-22 mars. Bra där. Bra.
På det sättet är det bra när det blir kallare. Kyla försenar våren, och blomningen. Perfekt.

Igår tog jag min PW längs med östra stranden vid Lake Audubon.
Då var de så här vackert.
Jag travade iväg vid 8-tiden. Det var redan då 12 grader varmt, solen värmde så gott där jag gick. Härligt.
När jag kom hem satte jag mig på trappan med min kaffekopp.



På väg. Det här är vid "min" äng precis där jag bor.


Det är så trevligt att se påskliljor och pingstliljor lysa upp lite varstans.



Jag var ute med mina svennar i onsdagskväll. Vi träffades på en bar, det var hyfsat mycket folk på den baren plus att det spelades ganska hög musik i bakgrunden. Det blev mer och mer sorl ju senare det blev.
Jag och mina vänner satt vid ett långt barbord, stolar på bägge sidor. Men ack och O vad det var svårt att höra vad vi sa till varandra. Tröttande.
Man fick verkligen anstränga sig.
Så, ja, vi kom på att vi förmodligen är lite för gamla för barscenen. Det är bättre att ta ett bord i restaurangen än att sitta i bardelen.
Nästa gång sa vi att vi träffas hemma hos någon istället. Bra förslag, det är ju trevligare och lugnare på alla sätt och vis.



Nu har jag kommit till Lake Audubon.  Alla bilder är tagna med min iPhone.


En magnolia har börjat blomma.

Och stjärnmagnoliorna håller på att blomma över.

Helgen står för dörren.
Ett och annat står på agendan.
God middag ute imorgonkväll, och lite festligheter när söndagen nalkas.



Så här ser de kommande körsbärsblommorna ut nu.


Så underbart vackert med detta päronträd!




Vi hörs på tisdag igen, och jag önskar er alla ett jättefint veckoslut!!!






22 comments:

Eva i Dalarna said...

Andra bilden uppifrån blir min favorit idag, så vackert med blommorna.
Min helg ska bestå av dagsresa till Stockholm på lördagen, vi ska gå på slottet och bese en utställning med/om kungliga brudklänningar. Åker tåg dit. På söndag ska vi se ett barnbarn spela teater. Så det blir nog en fin helg.
Önskar dig en härlig helg Annika!

Monica said...

Vilket konstigt väder! Även om det är fint i solen blir det ju en konstig känsla om det är vinter nästa dag, det är nånting som inte stämmer.

Skönt att bli ompysslad lite, det behöver vi ibland så njut och koppla av, hoppas inte snö faller när du ska iväg.

Och härligt att se all blomning! Så vackert det är, lyser upp överallt. En fin tid när det är vår, vi väntar än ...

Här borde vi nu ta tag i lite spackling, ska göra om klädkammaren och tapetsera den, är målad sen tidigare men ska bli riktigt fin tänkte jag. Kul att välja tapeter. Och grannen med allt sitt oljud som köpt lägenheten under oss och renoverat i ett år snart kom upp och hälsade på, skulle stänga av vattnet så han ville säga det. Då gick han en liten runda här och tittade, de är ett ungt par som fått barn nu. Han tittade på klädkammaren och sa att kompisar till dem gjort den till ett barnrum med våningssäng till sina små. Lite väl tyckte jag och han höll med. För litet och som att barn ska ställas undan. Han hade gjort det till arbetsrum och det har jag tänkt på ibland men nu blir det en lyxig walk in closet:-). Ja vem vet, vi kanske kan lägga nån nattgäst där också:-)

Och så blev jag inbjuden att titta på underverket, ja han menade lägenheten:-)

Ha det fint idag Annika och lycka till hos frisören!

Taina said...

Men guuud så det blommar hos er! Här finns inte en tillstymmelse till en blomma än. Nu snöar det också och skolorna är stängda, sk snow day med andra ord. Suck. Själv ska jag åka in till en av våra enheter. Ska tacka av en kollega.

Jag slingar också håret ca 4 ggr om året och det är svindyrt!

Gå ut med ett tjejgäng kan vara kul men det kan vara himmelens svårt att föra en konversation så alla hör. Nä då är det bäst att sitta hemma hos någon. Men det är ju alltid kul att få komma ut om inte annat.

Ha nu en riktigt skön helg!

Kramar!

Annika said...

Eva:
Tack! Vad trevligt allting låter med din uppkommande helg! Härligt! Ja det är fint nu, men idag talar man om snö!!
Önskar dig en finfin helg!

Annika said...

Monica:
Mkt märkligt. Och trist. Har det inte snöat på hela vintern så vill jag inte ha det nu heller. Usch! På tisdag talas det om en massa snö. Nej vill inte!!!
Än så länge är det bara grått
. Hoppas jag slipper köra i snö!
Visst är det vackert m alla blommande träd! Underbart!
Ja att göra om en klädkammare t trångt barnrum låter inget kul. Lycka till med alla planer i helgen. En lyxig walk in är perfekt!

bettan said...

Underbara vårbilder du bjuder på. Lika ljuvligt varje år.
Nickar igenkännande det där med hög ljudvolym på barer och restauranger. Förtar det trevliga när man måste anstränga sig för att höra och delta i samvaron. Jag tycker det är urjobbigt. Hjärnan blir så trött. Mina väninnor och jag har utforskat många ställen i Lund och nu är det loungen på Grand hotell som gäller. Lite lagom soft och dämpat men vi kan inte låta bli att fnissa över att "nu är vi där" bland de andra 50-60+++are ;)
Önskar dig en fin helg
KRAMAR

Annika said...

Taina:
Ja det blommar så fint! Det kanske snöar här framåt nio också! Hoppas inte!!! Vill inte.
Skitdyrt m klipp o sling. Vidrigt.
Vi gör det lika ofta.
Nej det är jobbigt att gå på lokal när man ska göra samtal. Bättre att vara hemma hos ngn. Kram!

Annika said...

Bettan:
Tack!! Det är verkligen ljuvligt nu!! Men snö hotas det ju med idag, hmmm....
Eller hur? Så jobbigt att föra ett samtal i en bar! Gahh!! Måste vara en lugn bar! Och helst en där man slipper sitta nära andra grupper. Det är verkligen jobbigt att försöka höra andra över sorlet. Trevlig helg!! Kram!!

Annika said...

Vacker, drömsk vårblomning! Ni ligger definitivt före Colorado, speciellt i år. Ja, barscenen kan jag också tycka är jobbig, speciellt som jag blivit så ljudkänslig på äldre dar. Men det är ju dessutom skillnad på barer och barer - vi har många kvarterspubar med booths och skrymslen som är mycket tystare och med bara fem, sex stammisar som hänger där. Lite beror det på när i veckan man vill ta en drink också förstås, men iallafall på en vardagskväll.
Men ofta går jag ut för happy hour, lite innan det blir rejält mycket folk, snarare än att gå senare på kvällen. Då får man ju priserna dessutom :)
Hoppas du får en fin helg med dina aktiviteter!
Kram

Annika said...

Annika:
Tack!!! Ja och just nu tittar jag ut över ymnigt snöfall. Känns helt vrickat. Men iår fick vi en så galet tidig vår. Känns helt galet. Och nu snö. Och mer på tisdag. Tycker snö är helt onödigt i mars.
Precis, barscenen är inget för mig längre. Iaf inte på ställen som Matchbox en onsdag under HH. Pust! Sen finns det lugnare ställen här med, förstås. Annars har jag inget emot Happy hour, men på rätt ställe. Ha en fin helg. Kram!!!

Anne said...

Jag färgar/slingar också flera gånger om året, jag kan faktiskt inte se mig sluta med det alls. Har man en gång börjat så...Ja, man måste bara göra det. Min mamma som är snart 70 slingar också fortfarande och kan inte tänka sig sluta med det. Helt ärligt vet jag nog inte ens riktigt hur hennes riktiga färg är nuförtiden....aldrig van se henne i den. Och det är faktiskt helt ok. Färga på, säger jag. Min svärmor å andra sidan har varit naturell och stolt burit upp sin helgråa man sen tidig 40-årsålder. Good for you, säger jag. Min frissa har ganska mycket äldre damer som kunder och hon säger att av det hon ser är nog håret det som de flesta bryr sig om, vill ha fint och jättevanligt många färgar och hur många äldre även kommer in bara för att få håret stylat och fixat, få det "lagt" så att säga.Gulligt. Många äldre damer som kanske i övrigt inte sminkar sig eller pilliga med sitt utseende men just håret, det har de koll på och ska vara fint.
Alla färgar och slingar ju sig idag, unga som gamla. Unga är ju helt galna de med. De färgar väl mer modigt hemma. Jag tycker det är extremt vanligt, lite som med glasögon, man har ingen koll på vem som har dålig syn för alla "döljer" det med linser .
Kruxet är ju att bli beroende av att ha det färgat, alltså jag kan faktiskt få lätt panik vid tanken på att inte kunna fortsätta göra det... Nu är inte grått egentligen en faktor för mig, men det är ju SÅÅÅ vanligt folk färgar pga grått redan i väldigt unga år. Men har man som sagt börjat slinga och färga så...ja myckt svårt tänka sig att sluta.
En mamma i skolan har grått hår, ganska långt dessutom. Hon har överlag lite av en look som gör henne äldre, men håret påverkar ju jättemycket. Jag var helt övertygad hon var i tidig 50-årsålder, det var inget elakt menat alls. Sedan en dag nyligen kommer damen med brunt hår till skolan och jag höll inte på att känna igen människan, samma look i övrigt och ingen make-over så, men håret alltså...Vilken förändring, hon såg direkt 10 år yngre ut och jag fick sedan reda på att hon bara är 44 år. Säga vad man vill men grått hår GÖR folk äldre, det kan vara hur snyggt men år lägger det till. Jag kan inte komma på nån som inte ser äldre ut i grått i alla fall. Det kan vara snyggt men nog gör det folk äldre, eller hur?
Men visst är det dyrt, utan tvekan. Samtidigt, när det gäller just färgning är det så petigt, jag känner min frissa äntligen klurat ut hur jag vill ha det. Vi har experimenterat lite och känt oss för det senaste året men nu känner jag det blivit helt rätt och hon känner mig nu, kan mig och vet vad jag vill. Tanken att börja om med en ny frissa och starta från början, usch nej tack.
Haha, det där med högljutt i barer. Jag kunde inte hålla med dig mer. Så har den här dinosaurien talat också. Alltså, jag blir galen på det. Varför??? Det går ju inte att samtala. Vi var ut och åt nyligen på en restaurang, i väntan på bord väntade vi i baren (där man också kunde äta men nej tack, vill kunna prata) och herregud alltså vilken volym. Jag tittade mig omkring, ovan som jag är vid dessa miljöer numera och undrade om det bara vara jag som reagerade. Alla andra satt där, skrattade, pratade och umgicks som om allt var tipp topp men jag kände bara nä, det här funkar ju inte. Att sitta och halvskrika till varann. Jag fattar faktiskt inte vitsen med hög musik på ställen där det är tänkt man ska umgås och snacka. Samma för övrigt i en del klädaffärer, äckligt hög musik. Ännu värre förstås i rena tonårsklädsaffärer men även vissa "vanliga" klädaffärer kan ha förskräckligt hög musik. Förstår det inte, totalt avstötande och enbart irriterande. Morr morr.
Ha en riktigt fin helg Annika!
Kram

Annika som har fel på sin mac. said...

Hej Anne:
Ja, det är lite bökigt det där med grått hår, och när man vill sluta färga.
Jag tycker det kan vara så snyggt med ett gått här. SÅ så snyggt.
men et kräver att hela håret är stålgrått. Inte salt and peppar. Inte min grej.
Så det är bäst att vänta ett tag till.
Därmed blir det slingning ett bra tag till.
Jag har mkt grått i benan, och det är så trist. Därför har jag helt slutat med att färga mitt hår mörkt, Det kommer aldrig mer att hända.
Nu är det alltid blonda slingor, just pga det gråa.
Nej, jag vet, samma med mig. jag har haft samma frissa sen hon var i Reston, och det är nog 10-12 år sen. Gillar henne, hon klipper och slingar bra.
Barer ja, orka!!!
Det går ju inte. Nej, man måste ha ett bord i restaurangen så att man får en sportslig chans att kunna snacka.
Blir så trött när jag hela tiden ska försöka höra vad de andra säger.
Tonårsaffärer ja...suck. SNACKA om musik, och doft.
Böir trött bara av tanken.
Ha en toppenhelg, Anne.
Kramar!!

Steel City Anna said...

Helt underbara bilder! Jag älskar den här allra tidigaste våren.

Annika said...

Anna:
Tack!! Den är ljuvlig! Men imorse körde jag i snöyra. Och det har snöat t och fr hela dan. Sååååå onödigt. Trevlig helg!!!

Musikanta said...

Kent färgar mitt hår så det blir billigt. Han bara delar upp det och smetar i lite färg vartefter och det blir alldeles utmärkt. Jag har aldrig haft grått hår och tänker inte ha det heller så länge det går att färga det blont. Men det är klart att det blir jobbigare om man ska slinga det. Har du försökt att bara göra det lite blondare - det är ingen konst.
Underbara vårbilder - en enda liten förskrämd krokus har vågat sticka upp en knopp i vår trädgård. Vi fick en hel del snö igår, men som väl är är den nästan helt borta idag.
Kram från Ingrid som önskar dig en skön och trevlig helg.

Äventyret framtiden said...

Så underbart vårligt ni har det, även om vädret växlar och är okynnigt. Men det hör ju våren till på sätt och vis, fast jag vet att allting är lite väl på många sätt just nu.
Jag slingade mitt hår tidigare och när jag beslöt mig för att låta håret bli grått/vitt så ändrade frissan slingornas färg så övergången blev mjukare. Det tar lite tid att vänja sig, men nu känns det verkligen helt ok. Både grått och vitt är vackert som hårfärg också och smälter bra in med ansiktet, som förstås också åldras. Sånt är livet!
Ha en fin födelsedag Annika! Om jag inte minns helt fel är den 12 mars din dag! Hipp hipp hurraa!

Bloggblad said...

Den nya frissan jag har hittat (hon är bara ny för mig, har jobbat i många år) är billigare och duktigare än de tidigare. Slingor + klipp kostar 850:- mot 1300:- hos den förra.

Channal said...

Åh pingstliljor... äntligen har våren kommit till er. Här dröjer det, suck! Klart du ska bli fin i håret till din födelsedag. Förskräckligt, är det dyrare än här! Jag tycker det är dyrt med klipp o sling i två timmar hos min frissa, 1200 kr.

Hoppas du har en riktig fin dag! Såg bilden din man la ut till er två på Fb. Det är genuin kärlek. Blir glad, Underbart!

KRAMAR Anna

Annika said...

Ingrid:
Det är bra att Kent fixar ditt hår.
Men inget jag känner att jag kan göra själv.
Det skulle inte bli bra.
Vi lär ska få snöstorm inatt. Känns noll och inget kul.
Hoppas helgen var bra.
Kram!

Annika said...

Karin:
Det är så fint nu! Verkligen.
Men isande kallt denna morgon, och inatt väntas snö. Känns så inte roligt. Alls.
Så mkt som slagit ut + att de tror att denna köldknäpp och snö kommer att ha stor inverkan på körsbär och annat som ska till att blomma mkt, mkt snart. SÅ tråkigt och onödigt.
Tycker grått och vitt hår är SÅ vackert!! Jag ska också ta den stigen när mitt hår är gråare än det är idag. SÅ snyggt med ett vackert grått hår.
Precis, det följer ansiktets åldrande och det ser fint ut.
Precis, det, min fölsis var igår. SÅ tack fina Karin!!

Annika said...

Bloggblad:
Det är otroligt hur mkt billigare det är i Sverige.
I WISH!!!

Annika said...

Anna:
Äntligen???!! Haha. Du menar tvärtom, här kom våren rekordtidigt.
Helt galet vilken tidig vår vi har iår. Men nu ska vi få en dos verklighet i form av en större snöstorm som kommer in inatt.
SÅ onödigt.
Vi har sååååå mkt som slagit ut, och som väntar på att slå ut. Nu befarar man att denna köldknäpp kan bli farlig för knoppar och blommor. USCH. SÅÅÅÅ onödigt.
Vi har inte haft ngn vinter iår. NU kan den hålla sig borta också. Nu är det vår ju.
SÅÅÅÅÅÅ mkt dyrare med klipp och sling här. Helt sjukt. PLUS dricks också, som ju är 20%.
TACK!! Jag fyllde år igår, s¨därav bilden. Jag är såååå glad att jag har min P.
Kramar!!