Friday, March 17, 2017

EFIT

Hej och godmorgon fredag!Det var ett tag sedan jag körde en EFIT här på min blogg. EFIT, alltså Ett Foto i Timmen. Det blir inte av att jag gör EFITs så ofta, dels glömmer jag det, och dels kräver det att jag kommer ihåg att fota en gång i timmen.

Nedan ser ni vad dom verkligen hände torsdagen den 16 mars i min bubbla.7:30.  Jag har varit vaken sedan 6:30.  Men vid 7:30 snåret kommer jag ner i köket.   På med en kopp kaffe, ta medicinerna.  Därpå är det dags att ta sig en titt på datorn.  Läsglasögon är ett måste.  Jag har ett par på varje plan, och ett par i väskan.  Så är läget.


8:30.  Dags att tömma ett stycke diskmaskin.


9:30.  Lotta och jag kommer till Loudon Station där vi träffar Sara och Anna för att äta svennefrulle med dem.  Trevligt.  Loudon Station är ett splitternytt område.


 10:30.  Vi är kvar på Loudon Station.  Kaffet svagt som faaa-eeen...


12:00.  Hemma igen.  Dags att läsa Washington Post.


 13:00  Snön smälter bort, men det är blåsigt.  


14:00  Jag svarar på kommentarer och mailar.15:00 skriver lite på ett litet projekt


16:00 Jag måste ut på ett litet ärende och grabbar den lätt slitna bilnyckeln.


17:00 Dags att titta på ett avsnitt av Sveriges Mästerkock.  Jag ligger lite efter (så säg inget om programmet, snälla!!!).  Men min favorit i juryn är VERKLIGEN Mischa Billing.  Jag tycker SÅ mycket om henne!!


18:30  Peter och jag äter middag ute ikväll.  På det lokala haket "Cafesano" som alltid är BRA!!


God middag dessutom.


20:00  Hemma igen, dags att tända lite ljus.


21:00 Netflix och LOVE. Love är verkligen en BRA serie!!


22:00  Jag kollar till Karolinas rum lite snabbt :-)22:30  Isäng!!!  Boken jag läser tycker jag jättemycket om!  Lauren Grahams "Talking as fast as I can".  Den handlar om hennes liv, och den är så så lättsam.  Det är mycket "Gilmore Girls" och mycket "Parenthood".

Nu är det helg igen. Karolina kommer hem från Elon ikväll. Hon flyger från Raleigh till Washington Dulles (som så lägligt bara ligger tio minuter från vårt hus).
Karolina har alltså spring break (vårlov) i nästa vecka.
Det lovet ska tillbringas i hembygden. Som ni minns var hon ju i Florida för ett par veckor sedan och “firade lite äkta spring break” med gamla High School vänner. Jag tror att hon tycker det är ganska skönt att bara kunna softa på här nästa vecka. Ni vet, sova ut, läsa, bara hänga. Kanske se ett och annat på Netflix med sina gamla päron.


For crying, glömde ju!!
Idag är det ST Patricks Day!! Ni vet det irländska helgonets dag! Eftersom ALLA “are Irish on Sant Paddy’s Day” gäller det att klä sig i grönt. OM inte kan  man bli NYPT. En stor festdag är det iallafall i the US of A idag.  Det  Dricks grön öl, sjungs irländska sånger och äts corned beef and cabbage! HAHA! OCH glöm inte att hålla ögonen öppna, du får kanske syn på The Leprechaun. Han kan nypa dig dig också! Men han kan också leda dig till skatten med guldpengar, alltså The Pot of Gold.
HAPPY SANT PADDY’S DAY!!

Jag och Lotta ska förresten ta oss en liten tur till IKEA nu på morgonen, det blir trevligt.

Hursom haver, vi hörs och ses här på min blogg på tisdag igen!
Ha ett fint veckoslut.

28 comments:

P i X E L I E - Erica Pettersson said...

Roligt med EFIT! Alltid kul att få följa med bloggaren under en dag :-)
Jag är också alltid dålig på att komma ihåg Efitdagar, så jag körde också en egen EFIT(-ish) förra fredagen :-)
Jag tycker du är så BRA på att få till intressanta inlägg, även om det handlar om en vanlig vardag. För mig känns det alltid som om jag bara upprepar mig sådana gånger jag har sådant på min blogg, så jag vet inte hur du gör! Älskar dina EFIT-inlägg (som med allt annat på din blogg)!

Roligt att ni får hem Karolina en vecka :-)
Och jag kan tänka mig att det är skönt för henne att komma hem på lov.


Hoppas du får en fin fredag och en mycket trevlig helg!
MVH /Erica

Eva i Dalarna said...

Smart att ha läsglasögon överallt! Själv körde jag med "senilsnören" under den perioden, men sen blev det progressiva glasögon så nu sitter de på näsan jämt.
Din fråga igår, vilket jag väljer om jag måste välja: då blir det potatis.
Trevlig helg, kul att få hem dottern lite!
Har själv en dotter hemma på besök i helgen och hon har sina tre barn med sig så det blir nog en aktiv helg här.

Pettas said...

Kanske jag också ska göra en EFIT. Det är rätt roligt att läsa hur en dag kan vara på det här sättet också.
St.Patricks dag firas även här på vissa restauranger. Man äter Irländskt och musiken är irländsk. Så långt men det är rätt roligt. Det har hänt att vi har gått ut en sådan dag, som idag. Kanske inte så mycket för att det är St. Patricks, utan mera för den irländska musikens skull. Den är fin.

Ha ett fint veckoslut du med!

Steel City Anna said...

Happy saint Paddy's day! Här pågår nu en debatt om man ska klä sej i grönt och fira om man inte är irländare eller om det är appropriering och inte politiskt korrekt :) haha jag jobbar så ingen guiness för mej inte! Kul att läsa om din dag och att Karolina kommer hem. Det nya området är lika byggnadsstil som här när de bygger nytt.

Monica said...

Kul att läsa om din dag! Lite synd bara du inte hade extra pulver med dig till kaffet, haha. Men middagen såg perfekt ut, skönt att sätta sig och bli serverad och äta gott. Så roligt att Karolina kommer hem och bra planerat för nu stör väl inte snön resorna längre, över för denna gång. Ha det riktigt trevligt!

Och låter roligt med ett Ikea-besök också, alltid intressant, det har kommit en del nyheter och de är lite annorlunda numera att ha sådant i begränsad upplaga i begränsad tid, lite försäljningstrick antagligen men man kan ju inte låta bli att titta extra på det:-)

Kul med St Patrick´s Day, har firat den några gånger i UK. Och i år läste jag på lite extra om bakgrunden för här i Sverige börjar man mer och mer läsa hans bön i kyrkorna som jag kände igen men visste inte vad den grundade sig på.

Ha en riktigt fin helg Annika!

Annika said...

Erica:
Tack!
jo, jag gillar efit, men det blir inte av att man gör det ofta alls. Tycker det är roligt att se hur en vanlig dag hos en bloggare ser ut.
Jag följer inte de officiella efit-dagarna, jag kör när jag kommer på det, eller när jag tycker att det passar.
TACK Erica, det var snällt sagt av dig och jag blir glad!
Tusen tack, det värmer mitt hjärta.
Ha nu en riktigt fin helg!!!

Annika said...

Eva:
Fniss, ja de är utspridda på tre plan + i väskan. Tror att jag dessutom ständigt har ett par vid soffan.
Ett måste.
Ja, det blir säkert progressiva för mig också vad det lider.
Potatis, absolut!!!
Ha så kul med din dotter och dina barnbarn. Låter väldigt mysigt!!

Annika said...

Karin:
DET tycker jag. De är trevliga!!
OCH man behöver inte följa de officiella efit-dagarna heller, en kör när en själv har lust :-)
Ja, jag förstår att St Paddy's firas hemma också. KUL!
Why not!
Här är den jättestor, i vissa städer anordnas parader och annat. Många, många. många är de irländare som utvandrade till USA. Det lever kvar.
Ha en finfin helg nu!!

Annika said...

Anna;
Jasså, haha!!
nej, här är "alla" irländare idag, no matter what!! Lite komiskt.
Bara man får festa, liksom och dricka grön öl :-)
En lite kul dag som jag egentligen aldrig uppmärksammat, ska jag erkänna.
Kul att de nya områdena hos dig liknar de nya här. Som vanligt, inte förvånande.
Önskar dig ett fint veckoslut!!

Annika said...

Monica:
SANT!!!
DET hade behövts. Kaffet var bedrövligt svagt, kan jag säga. Men vad 17, vi drack ändå. Men lite pulver hade man gott kunnat pula ner i det :-)
Helt riktigt, ingen snö kommer att störa flyget ikväll. Tror det är över för iår faktiskt. Kollade på min TimeHop (app) idag, och för fyra år sen hade vi en riktig drabbning, mkt mer snö än det kom i veckan. Det hade jag lyckats glömma. Men då hade vi dessförinnan haft en sträng, sträng och jättehård vinter, så våren hade nog egentligen inte alls börjat.
Ska bli kul med IKEA faktiskt. ska inte ha så mkt (lätt att säga nu va, haha)
Jasså, jaha, så man har bärgat uppmräksamma st Paddy så mkt hemma alltså?
Där ser man. Här beror det ju på alla de invandrare som kom från Irland, det kom ju SÅ många. De tog med sig dagen, lite som Halloween, och numera har det blivit allmän festdag hos samtliga, haha.
Monica, ha en jättefin helg!!!

marianne.dahl3 said...

Hej, så roligt få se bilder från en hel dag! Känner igen det där med läsglasögon överallt, jag tror jag har 6-7 par i olika rum och skåp, ändå letar jag ibland!!
Vad skönt snön försvinner hos er nu, alldeles för sent på säsongen för sånt! Här i Göteborg skiner solen, men så kallt det var i vinden, man lurar sej.
Ikea finns alltid något att hitta, billiga ljus mm om man inte hittar något annat.
St Patricks Day kommer mer och mer här i Göteborg, hörde aldrig talas om det förr, vår son brukar uppmärksamma det tillsammans med lite kompisar och några öl på en irländsk pub i stan.
Vad roligt er Karolina kommer hem och en hel vecka t om! Alltid härligt! Jag får också hem vår dotter från Stockholm ikväll, vi ska ha "tjejhelg", ja jag är 70 år snart men tjejhelg blir det ändå. Hon kommer ensam denna gången, får sova ut lite hos mamma, de har 3 små barn och 2 hundar! Vi ska äta ute och gå på bio och ta ett glas vin efter det, ser framemot det så!
Ha en riktigt härlig helg och en fin vecka!
Kram
Marianne D. i Göteborg

Anonymous said...

Kul med EFIT, såg allt att det var min kommentar du svarade på! :) Jag har haft läsglasögon sedan jag gick i högstadiet men bara när jag läst böcker eller suttit framför datorn längre stunder, typ på jobbet. Har sett jättebra utan men fick huvudvärk om jag inte använde glasögonen. När jag fyllde 40 kändes det dock som att synen försämrades över natten, jag var tvungen att göra texten på telefonen större och nu har jag alltid glasögonen på mig när jag är hemma. Imorse glömde jag till och med att ta av dem när jag klev in i duschen!
Barnen var grönklädda idag, och rektorn hade på sig en grön slips med shamrocks såg jag. Heter man O'Hara så är det nog rätt troligt att man har irländska påbrå. På söndag är det den stora paraden, vi var där förra året och barnen vill gärna gå i år också. Får se, det ska tydligen snöa så kanske blir för kallt. Ha en bra helg!

Anne said...

LOVE EFIT!! Jättekul, läsa och se. Haha, jag antar att det är min nyfikna och skvallriga sida som tycker det är kul med såna här inblickar.
Vad mysigt få hem Karolina på spring break. Kommer hennes gamla HS kompisar ha spring break samtidigt, eller blir det mer dött och därmed så hon "måste" hänga mer med päronen för alla gamla kompisar är borta?
DEN boken finns på min lista, gillar Lauren Graham och på nåt sätt har jag inte problem föreställa mig just hon skriver smittsamt och roligt också. Har hon inte skrivit en till bok, en före den här. St Patrick´s Day ja, ser som bäst gröna och vita ballonger utanför det coffee house jag just nu sitter i. I skolan har de visst uppmärksammat det också med en massa grönt pyssel och klädda i grönt idag.
Ha en riktigt fin helg Annika!
Kram

Annika said...

Marianne:
Tack, ja det är lite kul med efit!!
Roligt att du gillar det.
Ja, läsisar ja, överallt. I väskan,i på tre plan. Vid sängen, vid soffan etc.
Ett måste!!
Ser ju inte utan dem, trist nog. Blä.
NU töar snön. När helgen är slut kommer den att vara borta. SKÖNT!!
IKEA var bra, köpte ljus, servetter, kuddar och lite till. Love it.
Ja, jag har förstått att det blir större med Sant Paddys hemma. Lite kul.
Det man kan fira ska man ju fira :-)
Marianne, ni har en mysig helg framför er, du och dottern. SÅ härligt och mysigt ni ska få det. Perfekt för henne att komma ner till dig ibland.
Stor kram!!

Annika said...

Karin:
HAHA, ja ett par läsisar är numera ett måste. Överallt.
Jag var 45 när jag skaffade mitt första par. Nu vid 51 har jag dem överallt, haha. Ett måste.
Ruggigt är det när man märker av ålderskrämpor sådär. Mitt värsta är lederna. SÅ trist. Men jag kommer att få skaffa progressiva också vad det lider.
En stor dag idag på St Paddys, OCH Boston har ju så många irländare. SÅ jag förstår att dagen är stor, stor, stor hos er.
Jag tog en grön scarf idag, haha. Men det är väl också allt. Kommer väl inte att dricka grön öl etc. hihi!!
Kul med paraden. Ha det toppen i helgen.

Annika said...

Anne:
KUL att du gillar det, tack!
men det är roligt med efit, älskar när folk lägger ut elits :-) Alltid lika kul, tycker jag också hos andra. Men det tar ju sådan tid.
Karolinas HS kompisar går i VA, de flesta av dem. De hade spring break då de var i FLA, K tog ledigt från Elon i två dagar och for ner hon också. Så nej, jag tror inte hon kommer träffa så många av dem. Fastän de går på VA-skolor ligger de långt från Reston. Tror ingen kommer att komma hem denna helg för att träffa K (de sågs nyss också). Men ngra är ju här i Reston förstås, gamla vänner. HOPPAS ändå att hon tillbringar mest tid med OSS denna gång, hehe.
Hon skriver lite som man tänker sig att Lorelai Gilmore skulle skriva. En otrolig fart på orden :-) Lättläst bok. Skriver så varmt om Parenthood också, så kul att läsa. Jo, jag har läst hennes första bok också, Someday, someday maybe. Handlar om tiden innan hon blev känd, när hon tragglade sig fram på audition efter i Audition i NYC och inget hände. Bra. Ännu bättre än Talking as fast as I can. Läs den!! Kul med St Paddys idag, gillar den fastän jag knappt firar alls.
Ha en superfin helg!!
Många kramar!!

Madeleine i USA said...

Roligt att få en inblick i din vardag. Mysigt! Maten ser helt fantastisk ut, så smarrigt.
Jag skulle gärna testa att köra EFIT, men skulle nog glömma bort efter någon timma..haha! Vi får se..kul med inspiration iallafall.

Ha en fin helg
Kram!

Jenny said...

Kul att få följa din dag genom EFIT!

Bloggblad said...

Jag skaffade progressiva för att jag fick ha läsglasen på näsan när jag sjöng med kören. Tittade på dirigenten ovanför och på noterna genom. MEN - vad blir det för toner med näsan åtklämd?

Du verkar alltid hinna så mycket på en dag. Det gjorde jag förvisso både onsdag och torsdag när jag var borta. Men hemma.... vips så har dagen gått. Och det som inte blev gjort ligger kvar.

Channal said...

Mysigt att få ha Karolina hemma nu i helgen.
Kul att få se en dag hos dig. Rolig idé. Har själv gjort det några gånger.

Njut av din helg tillsammans med din fina lilla familj. KRAMAR Anna

Anonymous said...

Har också flera läsglasögon men bara ett par som är för hur min syn är just nu, de andra är gamla par. Tyvärr har jag så olika syn på mina ögon att det inte funkar med billiga läsglasögon utan jag måste beställa via optikern... Och sedan har jag ju progressiva och kan ju givetvis läsa med dem med men läser jag länge tycker jag de är jobbiga även om jag har glas med stor läsyta.
Ha en fin söndag!

Anne-Marie said...

Alltid kul att se vad du pysslar med där borta i Reston. :)
Dagarna går även om man inte tillbringar 8 timmar på ett jobb. Det minns jag från den tiden jag inte jobbade här i USA.
Spring break har vi först sista veckan i mars. Jag kommer inte att vara ledig men eleverna är ju lediga.
Låter fint att Karolina kan komma till er. :)
Kramar!

Annika said...

Madeleine:
TACK, vad roligt att du tycker det.
Efit är kul, det tycker jag också när jg kikar in hos andra. Det är svårt att komma ihåg att fota.
Maten på cafesano är då god.
Stor kram till dig!!

Annika said...

Jenny;
TACK, roligt att du hängde på :-)

Annika said...

Marianne:
Ja, progressiva ligger väl i framtiden för mig också. Absolut.
Snart så.
Vet vad du menar om att ha dem på nästippen och sen titta över dem, haha.
Tack, men jag väljer min efit-dag, om jag bara såser på hemma blir det astrist efit, haha.
Men visst flyger tiden fram en vanlig dag.
Ha en fin måndag!

Annika said...

Anna:
TACK!!
Det är verkligen mysigt att ha K hemma.
Ha en riktigt fin måndag!!
Kramar!!

Annika said...

Brysselkakan.
Ja, det är bra att ha ett gäng på lut under dagen :-)
Aj då. vad trist att du måste ha specialläsglasögon och inte kan köpa de billiga som finns :-(
Progressiva, jag har hört att det är svårt att vänja sig vid dem, har inga själv- ÄNNU.
Ha en finfin måndag!!

Annika said...

AM:
Kul att du gillade.
Ja., nog springer tiden iväg, det är då säkert.
JA, SB är verkligen utspridda över lång tid, lika bra det, alla kan inte vara lediga samtidigt.
SÅ mysigt att ha K hemma.
Kramar!