Thursday, August 11, 2016

Är det verkligen höst?? Här och NU! Fjärilar och lyckan att ha en dotter hemma.

Hej och godmorgon torsdag!


Idag tar vi en liten paus från Kalifornien och ägnar oss åt lite punktande istället.
DET var ju länge sen jag ägnade mig åt den skrivformen.

So here goes!


*   Höst?

Ofta--nu i augusti-- när jag nu läser på svenska bloggar, Facebook och Instagram slår det mig hur många hemma det är som talar om hösten, och som dessutom REDAN tycker att det ÄR höst.
Men, hallå, augusti är en sommarmånad! Snälla, gå inte händelserna så mycket i förväg. Än är det sommar, även om vädret kanske blivit blåsigare och svalare uppe i den höga nord.
Jag såg även på någon större blogg hur bloggskribenten redan nu klär sig i höstkläder och “myser in mig med tända ljus, plädar och  riktigt höstar till det.  Höst!  Älsk på det”.
Visst, jag är höstälskare av RANG! Men samtidigt blir det lite ledsamt att se dessa höstflirtar redan i början av augusti.
Hösten därhemma är ju lång som den är. Redan i september kan jag lova att det är många som  kommer att börja snacka om jul.
Augusti kan SÄKERT komma att bjuda på många äkta sommardagar.   Värmebölja Galore kan slå till  månaden ut, och värmebölja kan det bli i nästa månad likaså.  September brukar vara väldigt vacker hemma, mer somrig än höstig många gånger.  Hav tröst, folk ;-)
Jag blir bara lite trött. En anings trött …

OCH en sak till när jag ändå gnäller.  Vaddå  ÄLSK?  Det låter så töntigt.  Ja jag fattar, en förkortning av älskar, såklart.  Kanske lite likt LOVE?  Jag kan inte vänja mig vid att se det ordet, och jag undrar hur många som egentligen använder det i sitt talspråk?
Säkert inte så många (tack och lov.  Verkar vara blogg och instagramspråk)
Jag tycker dock vi bör vara överens om att sluta skriva det också ;-)
Det var dagens ordgnälleri från Yours Truly, haha.  Gammal och gnällig?  Tjaa, det kan hända, när jag sätter DEN sidan till.*   Här och nu …

Hos mig är augusti en tung och SANN sommarmånad. Det är nu sommaren når sin kulmen! Augusti brukar vara den hetaste och fuktigaste av alla sommarmånader. Lite som februari brukar vara den strängaste vintermånaden.
Augusti här är HET, FUKTIG och väldigt somrig. Ingen höst i sikte så långt ögat når.
Inte i naturen iallafall.
I butikerna däremot där är det lite annat ljud i skällan, där finns alla “back to school” attiraljer som skrivblock, pennor, skolväskor. Ja, allt om har med skolstarten att göra.
Redan i juni månad såg jag Halloween på en stor hobbyaffär som heter Micheals (jo, jag rös, och INTE av välbehag.  HUA). Men--fine-- låt butikerna ta ut årstiderna i förskott. MEN VI behöver INTE göra det.
Höst hos mig blir det inte förrän under andra halvan av oktober. På gott och ont.
Jag brukar vara redigt trött på sommaren när oktober anländer.Samtliga bilder är tagna med min iPhone.  Alla foton är knäppta under mina morgonprommisar  de två senaste veckorna.


Dessa blommor är SÅ vackra, och de växer vilt!  De är släkt med hibiskusen, och de går under namnet Rose of Sharon.  De blommar i vitt, gult och rosa.  Älskar dem!

Sen dessa, som växer vid en av "mina" sjöar.  Cikoria, rödklöver och hundkex.  Det kan sticka till lite i bröstet av hemlängtan och nordenkänsla då jag ser dem.  De återfinns överallt i naturen nu.


*   Fjärilar!

Augusti är fjärilarnas månad. Jag ser så mycket fjärilar överallt. Varje dag. I massor.
De är så vackra, och de gör mig så glad.
Fjärilar som flyger omkring när jag är ute på mina dagliga promenader. När jag är ute och går om morgnarna måste jag ha en trasa, eller hushållspapper, med mig. Jag blir såååå genomsvettig av värmen och fukten att jag måste torka mitt ansikte om och om igen.
De här fjärilarna, som går under namnet Swallowtails (machaon) här, är vår absolut vanligaste fjäril.  De finns överallt nu.  I massor.  Jag tycker  SÅ väldigt mycket om dem.  De är stora, och vackra!  De flesta är gula, som dessa bägge.  Dock, de finns även i nästan blålila.  Mer fjärilar åt folket!

*   Tycker om!

Att ha Karolina hemma i huset igen. Det är så roligt att laga hennes favoriträtter, prata med henne dagligen, se tv-program tillsammans, åka till Home Goods, IKEA och andra butiker,  kanske gå på bio då och då.  Kort sagt, att hon finns med mig i mitt dagliga liv, den lilla!
Snart bär det av till Elon igen då en ny termin, och det tredje året, tar sin början.


*   Trevlig helg!

Det önskar jag er ALLA! Vi hörs här på tisdag igen, om ni vill och önskar!!Solnedgång vid "min" andra sjö.  Sjökonst? Japp!


Min nedre uteplats i solnedgången.


Sommarmorgon i augusti.

Trollsländor. DE återfinns också överallt nu. Precis som hemma hör de sensommaren till även i min lilla vrå av världen. Jodå, jag tycker om trollsländor.

38 comments:

Nettan said...

Det är svårt det där med ord som förkortas fast de inte borde, är lite allergisk mot det ( inte så förvånande kanske). Älsk är ett uttryck jag inte har sett så mycket av ännu som tur är.
Ja höst, inte riktigt ännu men snart nog runt hörnet. Jag hoppas på minst en värmebölja till innan det blir höst på riktigt, men samtidigt så finns det redan nu den där höstkylan nattetid, i natt har vi haft temperaturer på fem grader lite skillnad mot sommarens 20 grader nattetid.

Härligt att du/ni får rå om Karolina, så väl våra universitetsstudenter behöver den omsorgen. att bara få vara och göra saker tillsammans, så viktigt.

Så fina bilder som alltid, du bor verkligen naturskönt.

Kramar

Åsa said...

Vackra bilder som vanligt!! Här är det verkligen högsommar och ingen höst i sikte på ett bra tag! Torrt och hett är det och brinner gör det på många håll i Portugal vilket är lite läskigt.

Hoppas verkligen inte att det där älsk sprider sig. Aldrig sett det förut och hoppas jag slipper råka på det igen. Vilket löjligt ord!

P i X E L I E - Erica Pettersson said...

Ja, på ett sätt är augusti fortfarande en sommarmånad. Nästan mer än juni nu för tiden...
Dock är vi nog i gränslandet för höst ändå. I alla fall här hos oss (en anledning till att jag verkligen bor på HELT fel plats på jorden). Jag har sett ett antal träd börja skifta färg, och jag har även sett några träd (mest Björkar) som är helt gula.
På vägen hem från jobbet finns det ett sådant träd just nu -hela kronan är lysande höstgul :-(
Och på mornarna är det ganska kallt (hoppas fortfarande på en värmebölja till dock). Jag hann inte kolla temperaturen imorse, men en person jag pratade med på jobbet sa att det var 8 grader när hen gick till jobbet.

Förkortningar på ord är något jag också kan störa mig på. Men samtidigt tycka är lite intressant. Jag tänker tillbaka på alla slang och förkortningar jag använde i tonåren, och sedan på alla som ungdomarna använder idag som jag inte har en aning om ;-)
Men jag håller med; jag hoppas innerligt att vissa förkortningar stannar i internetvärlden...

Kan tänka mig att det är roligt att ha sitt barn hemma igen när hon bor borta större delen av året :-)
Jag reagerade på att hon börjar sitt TREDJE år på universitetet! Jag vet ju att det är så, men det känns helt SJUKT! Det var ju NYSS vi fick läsa om när ni följde med henne för installation inför FÖRSTA året...
Och det känns som det var NYSS high school-graduation...
Pust! Vad tiden går snabbt!!

Så fint som alltid borta hos dig! Och lika fina bilder :-D
Hoppas du får en mycket trevlig helg!
MVH /Erica

Malin said...

Tyvärr känns det verkligen höstigt här i Sverige redan. 7 grader när jag åkte till jobbet imorse. Fyraåringen är dock säker på sin sak "Mamma, det är ändå sommar, fast jag har jacka, för det är augusti och jag fyller år på sommaren" Hon är klok min lilla :)
Jag hoppas verkligen att värmen kommer tillbaka ett tag, jag är inte redo för höst än även om den också kan vara väldigt mysig. Men håller med dig om att den är tillräckligt lång här ändå.

Måste vara härligt att ha Karolina hemma igen. Håller med tidigare kommentar om att tiden går så otroligt fort, tycker hon nyss slutade high school.

Desiree said...

Håller helt med dig Annika. Det är på tok för tidigt att säga att det är höst. Man ska leva mer i nuet. Än är det sommar. Hösten börjar inte förrän i september. Gillar inte heller när man går händelserna alldeles för långt i förväg och redan lever i nästa årstid och säsong.
Åh fjärilar är sååå fina. Älskar dem. Lycka att du har så många kring dig. Förstår också lyckan att ha Karolina hemma och få pyssla om henne och göra olika saker ihop. Njut för fulla muggar.

Jag önskar dig en riktigt fin helg.
Kramar!

Steel City Anna said...

Vilka fina bilder! Det ser verkligen inte ut som host hos dej det minsta. Har tycker jag det borjar bli lite hostkansla, aven om augusti raknas som sommarmanad har verkligen eftersom det ar da barnen har sommarlov. Jag har en engelsk kompis som la ut 'bara 20 veckor kvar till jul' pa facebook haromdan ;) ser lite fram emot julen anda, men hosten kommer med vemod for mej aven om det blir valdigt vackert i naturen. Att sta i morkret om mornarna och vanta pa bussen, jag hatar morkret. Lite regn pa det och den dar blota kylan. Usch! Men nu tar jag vara pa varenda sekund sommar som finns kvar :)

Annika said...

Nettan:
Mmmm...jag vet...och det känns som om det blivit inspirerat av love, och då blir det ännu mer stönigt.
Älsk, hoppas du slipper se det, haha!
Jag kommer iaf aldrig att skriva det, lovar ;-)
USCH, känner mig nästan lite dum idag att jag skrev det här,. Insta har varit fullt av bilder och klag denna morgon på iskalla vindar i Sverige, så visst kan även jag fattas att det känns som höst. Känns, men det ÄR inte höst. Men visst fattar jag deppen. Däremot fattar jag inte att allt ska tas ut i förtid.
Nope.
Absolut tror jag det blir fler värmeböljor innan sommaren 2016 är slut i Sverige. Säker på det.
Tack, idag ska K och jag shoppa lite vår största "mall", det blir trevligt.
Och tack, ja jag älskar platsen där jag bor.
Stora kramar och TREVLIG helg!!

Annika said...

Åsa:
Högsommar galore hos dig, precis som här. Idag har vi sk "heat advisory" det kommer att bli så varmt att de varnar äldre och sjuka att gå ut.
OCH torrt hos er, som i Cali. Många bränder. MKT otäckt.
Älsk är ett sällsynt töntigt ord, det förekommer mest hos storbloggare, har jag märkt. Hoppas också det inte sprider sig.

Annika said...

Erica:
Skäms nästan lite för att jag skrev det här. Jag förstår, via insta, att ni har vidrigt väder hemma idag. OCH visst fattar jag att det KÄNNS som höst, och att det är för jävligt deppigt med skitväder i augusti. Men det ÄR inte höst. Det är det INTE.
Jag är säker på att det kommer många vackra dagar än.
Hör dig, Erica. jag hör dig.
Men vi ska hava hopp. Jag har det. Björkar kan börja gulna redan i juli :-)
Vi ska tro och hoppas att det INTE är höst än. Inte ens i Pite!
Tycker också att ordlekar och sånt är kul. Att skapa nya ord, men just älsk stryker mig verkligen mothårs. HOPPAS innerligt det stannar i internetvärlden. OCH att det inte sprider sig, hehe!!
Annars, är det ju KUL med slang och nya ord och allt det där. Detta känns dock mer som ngt som är skapat för att efterapa love.
Ja, det är så härligt att kunna tillbringa lite mer tid med K. Visserligen har ju en uppsjö med kompisar som jag får dela henne med.
Vet, helt overkligt att hon börjar sitt tredje år nu. Tiden går verkligen ruskigt fort. Snart har hon tagit examen, två år till och hon är klar. Tiden går sjukt snabbt.
Ha en toppenhelg, Erica!!!

Annika said...

Malin:
Ja, jag förstår---
Förstod det verkligen på insta imorse då jag läste allas inlägg. TUNGT!!
OCH visst fattar jag att det är urtrist, men vi ska hoppas och tro att det blir bättring. Det blir det, vi bestämmer det :-)
Klok tös du har, visst fyller hon år på sommaren!!
YESS!!
Sant, jag älskar ju också hösten som BARA den. OCH hos er kommer den ju, och den är lång. Hos mig är den kort. Men underbart.
Så i sinom tid får vi alla höst. Men jag kan lova dig att så fort det blivit sept kommer julen att poppa upp i bloglandia. OCH på insta, haha!!
Tack, ja det är så härligt med med K hemma. Fattar inte alls vart tiden tar vägen.
Ha en riktigt fin helg, Malin!!

Annika said...

Desiree:
Sant, det tycker jag också. OK att det känns som höst, men det ÄR inte höst. Om tre veckor är det höst, inte innan dess. Vi får ta det lite sakta i backarna.
Var sak på sin plats, hehe. Sen är jag säker på att det blir många fina dagar än. Även i norden. Eller nej, jag VET att det blir många fina dagar!
Man ska leva här och nu, inte börja yra om jul den första september, eller säga att det ska bli vår på nyårsdagen.
Käpphästar hos mig allt det där.
Fjärilar finns det verkligen i parti och minut nu!!
Älskar dem också, de hör sensommaren till!.
Karolina är det så mysigt att ha hemma, men jag får dela henne med alla kompisar.
KRAMAR!!!

Christina said...

Karolina hemma!!!!!! Det bästa så klart! Så härligt att ha ungen i huset, jag vet ju känslan! Och sedan tycker jag trots allt att det går ganska bra när de åkt även om avsked är förfärligt. Jag, precis som du tror jag, vet att de har det bra och trivs med sitt liv där de är. Och det blir mycket mindre städning här hemma..... Men oj vad jag njuter när de är här och det förstår jag att du gör nu! Pyssla om, det behöver både hon och du!
"Älsk"...... vad ska man säga...? Jag förstår att språk utvecklas men jag tycker ofta svenska språket är förfärligt illa skrivet i media. Vad lär de sig på svenska lektionerna egentligen? För att inte tala om hur man använder de och dem...... Gaahhhh!!! Gnällkärring av rang?! Kan jag också vara, ha ha ha!
Dina bilder, som vanligt fantastiska! Solnedgången.... Men inte höst ännu! Vi är dock lyckligt lottade som säkert vet att det är varmt (rejält) ett bra tag till, inte säkert att det är fallet i Sverige. Njut, njut, njut nu av att ha K hos dig. Jag är lycklig för din skull!!!!
Många varma kramar!!

Annika said...

Anna:
Tusen tack!
Det är inte höst heller, inte på läääänge än. Idag har vi tom en sk heat advisory, det ska bli 34 grader och därtill 87% luftfuktighet. Så nej, höst kan vi inte tala om här ännu på en månad, eller mer.
Kan tänka mig att det kan kännas som en ändring i luften hos er. Samma sak här, barnen har sommarlov far, tills i början av sept här, iaf i min kommun. Så sommar är det.
Älskar hösten, och ÄLSKAR julen. Vi ska frossa i det, i sinom tid, i sinom tid. Inte i aug ;-)
Men sen framåt höstkanten, oktober, så ska vi riktigt frossa i mys och höst. LÖÖÖV IT!!
Såg ngn som skrev ngt om julen redan i juni, blev SÅÅÅÅ trött...
San, Anna, sug musten ur sommaren!!!

Annika said...

Christina:
Det är så himla härligt!!!
Jag gillar det, även om jag får dela henne med kompisar. Men så ska det ju vara :-)
SÅÅÅÅÅÅÅ SANT!! SÅ sant, det blir bra då hon är installerad också. OCH ja, jag ser fram emot att få lite ordning igen. Just nu är det stök galore i hennes rum. Set ut som ett slagfält. Ser fram emot att få lite ordning i huset igen, hehe.
TACK gulliga du, idag ska vi till Tysons. Vet inte om du varit där? Men det är DCs största mall, och den ligger i här i NoVA. Så eftersom det ska bli så galet hett idag så passar det bra att åka dit.
Älsk är nog det töntigaste jag sett i språkväg, på länge!! Men det verkar rätt begränsat t bloggar och insta. OCH vi ska hoppas det stannar där.
Ja, jag undrar också ibland vad som händer med svenska språket, de/dem, var/vart etc.
Det var ju strikt på våra svenskalektioner, och man drillades i det där. Lärde sig. Allt rättades med rödpenna, skrivfel och stavfel. Mer sånt idag i skolan också, tycker jag,
Sant, vi har långa somrar här. Och Jag vet ju också att det är så annorlunda hemma. Går inte att jämföra våra somrar med dem där hemma. PÅ gott och på ont. I oktober brukar jag längta mig blå efter höst och kyla.
Tack fina, gulliga Stina för dina jättefina ord.
Kramar i massor tillbaka till dig i PA!!

Annika said...

...och hos mig blir det ju inte höst överhuvud rent klimatmässigt så där är det ingen idé att se fram emot (eller frukta) och/eller boa. Däremot känns det väldigt mycket som en säsongsändring nu när höstterminen snart drar igång igen med ett helt annat liv och tempo. Och då går det inte riktigt att hänga sig kvar i sommarkänslorna tycker jag, då får man börja öka farten, hänga fram jobbkläder, göra matlådor och sånt.... Sen har jag haft en såpass tråkig sommar i år att jag ser fram emot att den ska vara över på vissa sätt. Men jag försöker absolut göra det där jag hade tänkt göra "på sommaren" för sen blir det naturligtvis inte tid till det :S.

Kul att Karolina är hemma och jag tycker också det har gått otroligt snabbt med hennes college! Tiden bara rusar iväg nuförtiden.

Och ja, fjärilarna är verkligen otroligt vackra. Swallowtails ser jag inte här, däremot många monarker som jag ju älskar. Och andra som jag inte vet namnet på :) .
Kram

Monica said...

Härliga sommarbilder! Och så fin den blomman är som är släkt med hibiskusen, de är finast de enkelblommiga tycker jag och så fint foto på den! Visst är augusti sommarmånad, absolut, förr åkte vi en vecka över till Gotland innan skolan började och hade kanske den finaste sommarveckan då, varmt i vattnet, helt ljuvligt och kom hem solbruna. Ser du har cikoria, bara sett den på Gotland men när vi såg blåeld här när vi flyttat hit till söderort så tyckte jag det var fantastiskt, växer efter spåren här.

Förstår det är så roligt med Karolina hemma, njut och fläng:-), gör så mycket ni hinner och fint att tänka på sen.

Trollsländor är fina, hittade på landet i betong, väldigt välgjorda och köpte tre i olika storlekar:-) över vattnet där finns många, det sägs att de äter grodynglet när de är pyttesmå, kanske stämmer.

Här vaknar vi förvånade varje dag för fortfarande skiner solen med blå himmel och vita moln, är välsignade denna sommar här:-), andra har kallare och blåsigt, i tisdags ställdes Gotlandsfärjorna in och det är rätt ovanligt, här i södra Stockholm var bara skön bris. Så det är väldigt olika men Sverige är ju långt och varierande, svalare har vi dock, idag ca 17 mot 31 förut som var den högsta temperaturen:-), men fint i solen ännu.

Älsk har jag aldrig hört, är ingen älskare av slang och fick ju frågan på KS att jag aldrig sa "syrra" utan "sjuksköterska":-), det måste bero på att jag kom från det kultiverade Uppsala antog de;-)

Fin helg önskas och ha det så gott!

Anonymous said...

Här har du en språkpolis till! Älsk är ju bara v lathet, eller? Att man inte orkar skriva ut hela ordet. Bea är ett annat jag stör mig på. Har till och med sett det på restauranger... Ryser...

Det är absolut inte höst, det får folk ta och fatta! Även om vi just nu här hos mig har det lite väl kyligt... var visst bara ensiffrigt i morse...

Tänk vad tiden går, din K börjar sitt tredje år på Universitetet och vår J sitt femte! Galet!
Men vi blir inte äldre ;-)

Monica said...

Och precis när jag skrivit det här kom en störtskur, haha, men det är sommar det också:-), hösten får vänta ett tag till men som sagt det är väldigt olika klimat i vårt avlånga land. Läste om snö igår och minusgrader norrut, även minus i norra Dalarna, hu det är för tidigt!

bettan said...

Älsk på det och älskar´t i var och varannan Insta eller blogg. Avskyr det, låter barnsligt och man tycker det om det mesta. Alltifrån barfota i gummistövlar med fladdrig klänning kring benen i värsta snårskogen..;)och ändå stylade till tusen. Jaja, eller så är det för jag är gammal om jag irriterar mig.
Härligt du har dottern hemma ett tag:)

Och aldrig på tiden det är höst. Det är sommar och jag har fortfarande semester:)

KRAMAR!!

Lisa said...

Haha, håller med dig om det där med "älsk" och dylikt. Språkpolis är jag med, och det är härligt att läsa om likasinnade som retar sig på stort och smått.
Vi måste vårda vårt språk! Gammal? Javisst.

Instämmer också i det där med att vi inte ännu har höst. Jag känner mig övertygad om att vi får ytterligare en värmebölja. Minst. Tycker faktiskt vi haft en fin sommar även om man kanske inte legat så mycket på stranden. Grönt och fint är här i varje fall.
Sover gott gör man med svala nätter :)

Skönt för er att ha dottern hemma. Då får man njuta extra mycket.

Annika said...

Annika:
Nej, det blir ju inte det, höst hos er.
Augusti här betyder fortsatt sommarlov. Barnen i min kommun börjar inte skolan förrän efter labor day.
OCH det är så hett idag att det är plågsamt. Ingen höst i sikte. Ingenstans i min del av världen.
Tycker också det varit en underlig sommar, ser fram emot lite ombyte.
Jättekul att ha K hemma.
OCH snart bär det tillbaka igen, till Elon. OCH jag fattar inte att det bara är två år kvar. Galet!!
Fjärllar älskar jag. Har sett Monarchs här också. Så många vackra sorter det finns!!
Kramar!!

Annika said...

Monica:
TACK!!
Visst är Rose of Sharon vacker!! DET tycker jag också!
Ja, absolut är augusti sommar. Helt klart!!
Inget snack om det. Sen kan det ju vara så att det känns som höst, men det är likafullt inte höst.
Gotland, den underbara ön!! ÄLSKAR den. Precis, där ser man verkligen cikoria. Tänker på Gotland då jag ser den.
Ja, det är härligt med Karolina hemma. Tycker det är så roligt, snart är det slut för denna säsong. Tillbaka till Elon. Det ser hon fram emot, och det är bra.
Trollsländor är så fina, det tycker jag också. Gillar dem, de hör sensommaren till liksom fjärilar.
Ja, jag tycker det verkar som om Sthlm har haft en så fin sommar iår. Det är härligt.
Men som du säger, Svea rike är stort och vädersystemen varierar stort.
Älsk är fult som stryk. Har inget emot slang, men ogillar detta haha!!
Sjuksköterska skulle jag också säga, tror jag. Syrra skulle kännas konstigt.
HIHI!!
Ha en toppenfin helg!!

Annika said...

Brysselkakan:
Älsk på den...
GAAAHH!!
USCH!!
Vet inte, känns mer som en lek med love. SÅ töntigt.
Bea ja, det är verkligen vedertaget numera. Gofika ogillar jag, "ryser. Ogillar " gillar't och älskar't. NO Way att jag skriver det, fniss!!
Jag har en del käpphästar, höhö!!
Kul att du också retar dig på ord.
Absolut inte höst hos er, no way!!
Även om det känns som det just NU. Men det kommer att ändras, kan lova det :-)
Jag vet, att K börjar tredje året ÄR overkligt.
Ha en superfin helg!!

Annika said...

Monica:
Messat en del med min syrra idag...hahaha syrra....
De är i Småland. Ena sekunden regn och HAGEL. Nästa bild var solsken och blå himmel. Sen regn. Sen var nästa bild på när de satt ute och grillade.
Omväxling förnöjer :-)))

Annika said...

Bettan:
DU med!
Härligt. Att du retar dig på samma som jag.
ÄLSKAR'T retar mig så infernaliskt också.
Äkta insta/bloggspråk. Men älsk tar nog alla priser. Det tycker jag är rent pinsamt.
Ja, du hör, tanten (jag) är gnällig idag ;-)
JA, just det...höstkläder, styling i skogen. Hunterstövlar, vida klänningar, titta ner...jag kan stilen. FNISS!
Nä, lev i nuet, gott folk. Det blir bara lite jobbigt o krystat när det ska höstas i början av augusti.
SOMMAR är det! Inget annat.
Stora kramar och TREVLIG helg!!!

Annika said...

Lisa:
ÄNNU härligare att få bekräftelse från andra som retar sig på samma skit. TACK!! HAHA!!
Varje ggn jag ser ÄLSK vill jag dänga telefonen i golvet. Fast, det vore ju lite omoget ...
Eller ÄLSKAR't! VA!!???
Please!!!
Jag är TANT idag, det känner jag. Retar mig på mkt idag, känns det som. En sådan dag. Klimakterietant deluxe!!
Men det får jag ta :-) :-P
Ja, jag tycker faktiskt att man inte behöver skriva älsk, gillar't. gofika och sånt. Ser bara så urbota fjantigt ut.
OCH sommar, det är det! INTE höst!!
Tycker det verkar som om de varit en fin sommar i stora delar av Sverige. Härligt!! OCH mer blir det.
TACK, njuter av att ha fröken K hemma.
Ha en riktigt fin helg!

Ann said...

Hösten brukar ju komma i mitten/slutet av Augusti till Alaska, men hit kommer den nog komma om en månad eller två haha. Just nu, 28 grader. Ugh så äckligt. 98% luftfuktighet imorse. Vill så gärna ha sweater weather!

Har aldrig någonsin hört talas om Älsk och det låter sååå fult tycker jag, varför inte bara lägga till ett a?

Eva i Dalarna said...

Visserligen har jag sett ett och annat gult löv bland björkarna och visserligen är det kallt just nu men augusti är en sommarmånad och jag har semester. Så hösten är inte här. Folk lever inte livet här och nu utan då och sen...
Älsk, vilket fånigt ord. Håller verkligen med dig idag Annika!
Förstår också att du njuter av att ha barnet hemma! Mitt barn (för de är ju barn hur stora de än blir, åtminstone i hjärtat på en mor) har varit hemma hela sommaren men nästa vecka bär det iväg till skolan igen. Så är livet!

Humlan said...

Jag skulle kommentera i går, men dagen försvann. Som jag ser på dina svar så har du hört om våra kyliga, hårda vindar och att man får fundera på om det räcker med kofta eller om man måste ha något vindtätt när man går ut. Det känns verkligen höstlikt, men ÄNDÅ, augusti ÄR en sommarmånad! Du har helt rätt och jag vägrar att kalla det annat än sommar, kall sommar visserligen (ska inte nå upp till 20 grader i dag enligt prognosen), men Sommar!

Härligt att ha Karolina hemma, att få några härliga dagar tillsammans innan hennes termin börjar igen.

Nu får vi hoppas på några härliga sommardagar både här och hos er!
Kramar!

Annika said...

Ann:
Minns när du brukade lägga ut bilder från Alaska på insta, att ni fick tidig höst.
Precis, kan tro det, stor skillnad i WI.
Ja, antagligen dröjer hösten i WI tills i slutet av sept.
Jag vet, jag kan också längta efter att dra på mig tjocktröjor och boots :-)
Ha en fin helg!!

Annika said...

Eva:
Precis, men björkar kan ju börja gulna redan i juli. Det är lite lynniga de däringa björkarna.
Men visst är augusti en sommarmånad, fattas bara!!
Sommar är det!
Älsk, ett sällsynt töntigt ord som verkligen får mig att sucka och stöna!
Kommer aldrig att skriva det.
Så härligt med dottern hemma. Men snart drar hon tillbaka, precis som dina barn. Livet, som sagt.
Ha en finfin helg!!

Annika said...

Humlan:
Ja, jag såg ju på sociala medier igår hur illa det var med vädret i riket. TRIST!!!
Men som du säger, augusti är ju ändå en sommarmånad, och det skall den förbli.
Sommar är det hela augusti ut, och inget annat
Här är det galen sommar, om man kan säga så, SÅÅÅÅÅ hett och SÅÅÅ fuktigt med tillhörande allmänna varningar för värmen dagligdags. Man varnar sjuka och äldre för att att gå ut.
Augusti i ett nötskal här.
Inte roligt.
Ja, det är härligt att ha Karolina hemma. Njuter av det!!
Stora kramar och trevlig helg!!

Channal said...

Ljuvligt färgglada bilder! Här har augusti blivit lite kylig! Men sommaren kommer alltid tillbaks!

KRAMAR Anna

Annika said...

Channal:
TACK!!!
Visst blir det sommar hos er igen innan augsuti är slut. Nemas probs. Det vet jag.
Kram!

Anonymous said...

Njut och tanka en massa tid med K! :-) /Jenny

Annika said...

Jenny:
Tackar!! Absolut.
Ha en fin helg!

enannanannika said...

För mej är augusti en sensommarmånad, men i år känns augusti onekligen mera som höst än sommar... På dagarna är det 13-14 grader och en morgon hade vi bara 2,5 grader. Det är blåsigt, regnigt och grått. En del björkar börjar skifta i gult. På jobbet måste jag ha långkalsonger för att inte frysa. Så jag förstår att folk tycker att hösten är här... Sommaren kändes ovanligt kort i år.

Annika said...

Annika:
Visst är det sommar i augusti.
Men sen att det känns som höst är en sak. Dock, är säker på att värmen kommer tillbaka.
Absolut trist med ert väder, I hear ya!
Tycker annars det verkar som om sommaren hemma varit bra. MEN, riket är avlångt så det har säkert varit blandad kompott, som alltid.
Själv ser jag fram emot att få svalare väder. Vi har sååååå hett.