Wednesday, July 20, 2016

Stilla rådde sommarmorgonen ...

Godmorgon alla sommaronsdagsmänniskor!


Mitt i juli!
Mitt i sommaren.
Det är det nu. Högsommar. Så hög sommaren bara kan bli innan den börjar dala mot höst igen.

Ja, ni vet ju hurdant väder vi har.
Ibland är det skönt. Ibland ... not so much.
Jag är ute på mina dagliga power walks oavsett hetta och fukt. Men jag tar dem tidigt.

I söndags for jag och maken till en av våra många state parks. Denna gång blev det Mason Neck State Park i Lorton här i norra Virginia.
Ännu en av dessa underbara state parks. Det var första gången vi var där, och det var SÅ fint. OCH så rofyllt.
Vi var nästan ensamma där också. DET är ett stort plus. Alltid.

Det finns många vandringsleder där. Så vi betade av ett par av dem. Nej, jag kan inte kalla det hajk, mer promenad. Men en sådan skön vandring vid Potomac och i skogen.
Lugnt, stilla, varmt, fuktigt och bara naturen.
Jag hade ju ganska ont också, så jag tror inte jag hade fixat en hård hike (AT var det inte ens tal om. Jag hade inte grejat det), detta var perfekt.
Men, det är så att om jag har ont någonstans är det bättre att göra något, som att gå ut och gå. Det värsta man (jag är iallafall sådan) är att bara sitta hemma “och känna efter”.


Sommarmorgon då den är som bäst! DET är vad vi fick i söndags.

Ha en fin onsdag!!

Så lugnt, och så blått.  Denna bukt av The Potomac River heter Belmont Bay.


Gillar alla dessa board walks som lederna går på längs vattnet.Om jag blev badsugen?  Visst, visst, det hade varit härligt att kasta sig i.  Men jag tror att det är grunt och sumpigt. Inte världens mest inbjudande strand, kanske.

Stigen.
OCH så mycket fåglar.  En stor häger satt lugn och trygg på sin plats.Sumpmarker vid stranden.  Japp, gott om flygfän.  Let me tell YOU!!
Härligt att ge sig ut med kanot.
OCH SUP:ar.  Alltså, någon gång måste jag prova på det där!

9 comments:

Cari said...

Vandra vid vatten är verkligen härligt. Och så vackert.
Så roligt att läsa om var ni går, tack för tipsen. Hoppas komma till DC någon gång och vandra.

Steel City Anna said...

Julis färger verkligen. Blått blått blått och grönt grönt grönt. Det syns att det är hett. Ser ut som en lite lagom vandring. Känns alltid lite uppfriskande med vatten även om man inte kan bada.

Annika said...

Cari:
Ja, det är det. Detta var mer som en promenad i parken än en hajk. Härligt ändå förstås.
Och precis vad jag orkade med.
DC har så många leder, och fina sådana.
OCH sen har du ju bergen och alla otaliga leder där.
Love it!!
Hoppas ni har det bra på er vandring.

Annika said...

Anna:
SANT, det är temat för juli.
Ja det är alltid härligt att vara nära vatten. Precis, fastän man inte kan/vill bada.

Desiree said...

Sa vackert Annika. Ni ar dukiga som tar er ut pa vandringar trots hetta och fukt. Det ar alltid sa rogivande att vara ute I nature. Guldstjarna till er som kor pa. Valdigt fina bilder. Ni har verkligen vacker natur kring er. Idag har vi en riktigt varm dag I Basel med ca 35 grader, pust. Inte kul att sitta pa kontoret en dag som denna utan AC.
Kram!

Monica said...

Ser väldigt fint ut och så skönt att promenera vid vatten hela tiden. Och du är väldigt duktig som ger dig ut i hettan på de dagliga gångpassen, men vet, hoppar man över så är det väldigt lätt att göra det igen men idag blev jag väldigt varm bara av att städa klädkammaren, men vilken lycka efteråt:-), tror även maken tyckte det var en bra idé för han hjälpte till ordentligt, kanske mest för att jag började hiva ut hans väskor och grejer;-) men nu har han slängt en del. Vi har hett idag, väldigt varmt! Hoppas du får det så här skönt när du kommer och åker vidare till Närpes, så härligt för dig med friskt vatten och att bada om du vill, toppen att ha det kvar:-), ha en fin dag!

Anne said...

Nice! Jag ser att det ser rätt platt ut och förstår det du tidigare sa om mer promenad än hajk. Men otroligt vackert. Men du, vad är SUP för nåt, vad gör man då??? Nåt med en bräda????
Kram!

Musikanta said...

Hoppas att du inte har ont längre i tanden. Det är ju bättre, som du skriver, att ge sig ut och göra något än att sitta hemma och ha ont. Det blir ju lite mer omväxlande i alla fall. Underbara bilder men jag förstår att du inte gärna ville hoppa i och bada där. Inga alligatorer där förhoppningsvis?
Kram från Ingrid

Anonymous said...

Ja, SUP eller paddelbräda som jag kallar det är underbart! Jag har blivit helt såld, det är som att promenera på vatten. De hade uthyrning förra sommaren vid Tanto.