Friday, July 01, 2016

Halvårskollen!

Godmorgon fredag!

Vi får även säga välkommen juli!
Tänk att det ÄR högsommar nu.
Otroligt.
Det känns som om juni bara rann ifrån mig. Mycket märkligt.

Idag tänkte jag lägga ut en klassiker, halvårstemat!
Under alla mina år (som till slut bara blev trist och segt) med Show and Tell och Fredagstemat var Halvårskollen ett av de mest uppskattade inläggen!
OCH, jag tycker fortfarande att det är ett trevligt tema att bita tag i en gång var sjätte månad.

SÅ här kommer det då. Det som hände under årets första halvår.
Januari:Vi hade en väldigt mild vinter.  En otroligt mesig vinter.  Julen "bjöd" på värmerekord, och det milda vädret höll i sig in i januari.  
MEN vi fick en ordentlig snödrabbning, av rang.  Vi fick Snowzilla!!  Eller Jonas, som snödrabbningen hette officiellt.   PÅ kort tid föll nästan en meter snö.  Helt otroliga snömassor.  Jag tyckte det var underbart!!


Ja, det vill säga, det var mysigt till en början.  Snösmältningen tog sedan ruggigt lång tid, även fast det blev mildväder nästan direkt.  Skolorna var stängda en dryg vecka.  När det var vackert var det vackert.  Vi var insnöade i tre dagar.  Det gick ingen nöd på oss. Detta var en oväder de verkligen visste skulle komma, så alla var förberedda på det.

Peter och jag på väg till Starbucks när Snowzilla bara ännu så länge låg i sin linda.  I januari i övrigt körde vi tillbaka Karolina till Elon.  Tror inte så mycket annat av värde hände förutom det vanliga.

Februari

Runt Alla Hjärtans Dag kom det ännu mera snö!  Klassiskt DC-vinterväder!  Vi verkar alltid få snö just runt Alla Hjärtans Dag och President's Day.
Jag blev irriterad, och var irriterad, sen i januari på den DÅLIGA snöröjningen.  Jag hade svårt att gå, det var isfläckar överallt längs promenadvägarna.  De ihopplogade snöhögarna var enorma, och de smälte inte förrän i mitten av mars.  
Som vanligt åts många goda, mysiga middagar i hemmets lugna vrå.  OCH hela vintern köpte jag tulpaner.  Varje vecka.  


Mars:I mars kom min mamma och hennes (och min) väninna Helga hit på besök. Precis när de kom blev det STARK värmebölja och damerna fick uppleva temperaturer på uppåt 25 grader.  MYCKET ovanligt i början av mars.  Eller, förresten, i mars överhuvudtaget.  Det var så roligt att ha dem på besök.  OCH vi hade gediget program varje dag.  Här, på bilden, är vi inne i DC.


Jag fyllde 50 år!!  Och ställde till med partaj.  Vi var på Elon likaså med damerna.  Ett mycket lyckat besök.  


SEN blev det kryssning!!  Vi kryssade från Fort Lauderdale till Cozumel, Grand Cayman Islands, Jamaica och till Haiti.  SÅ härligt.  Vi kryssade med rederiet Celebrity Cruises, och jag är SÅ nöjd med dem!  Nästa gång blir det Princess Cruises!  Karolina hade med sig sin kompis Faith på kryssningen.  Så lättsamt och så trevligt allting ALLT!!  Jag vill kryssa igen!!


Här ligger fartyget förankrat i Labadee på Haiti.  SÅ härlig dag.April:
När vi kom hem från kryssningen sprang Peter sin ALLRA första halvmara.  Han var SÅ nöjd efteråt!  Det var KYLIGT också.  April var kylslagen, och mars värme var ett minne blott.  


Men som alltid blommade allt som vackrast i april.  Som en saga överallt.  En njutning.  


Morgnar som dessa går inte av för hackor!  

Maj:
Maj.  Maj var sällsynt kylig, och sällsynt regnig.  Den kyligaste och regnigaste maj sedan man började mäta temperaturerna.  USCH.  Jag tappade nästan geisten, och jag brukar inte alls påverkas av vädret.  Men majvädret började fräta på mig till slut.

MEN, vi fick några fina dagar, såklart.  Vi lade flera hajker under bältet.  Här sitter Peter på en bergskam på Southern Mountain i södra Maryland längs The Appalachian Trail.  Vår älskade vandringsled!!
Vi vandrade även längs underbart fina Billy Goat Trail i Great Falls i Maryland.


OCH i mitten av maj hämtade vi hem Karolina från Elon.  Hon hann bara vara hemma en dryg vecka innan hon styrde kosan mot sin sommar i Los Angeles.  OCH där är hon ju än, som ni vet.

Memorial Day-helgen tog Peter och jag vår längsta vandring till dags dato, vi vandrade längs Appalachian Trail här i Northern Virginia.  Vi vandrade 27,3 kilometer den dagen.  OCH jag var helt slut efteråt.  Men det var härligt!!  HÄRLIGT!!!  OCH jag är glad att vi pushade oss själva så hårt.  En utmaning!Juni:
Juni bjöd på det sommarväder som SKA råda här.  Underbart!!  Varmt och fuktigt igen.  Regnet gav vika, tack och lov.  Iallfall det regn som fallit under så lång tid.  Nu blev det bara en skur då och då.  TACK!
Peter och jag styrde kosan mot Appalachian Trail igen!  Denna gången till undersköna Shenandoah här i Virginia.  Underbar dag!
Samma helg var vi på två studentmottagningar.  OCH det var HETT!!

OCH, såklart, vi for till OBX!!  Mitt älskade ställe!  Jag har fler bilder att visa därifrån, men det får bli vid ett senare tillfälle.  Juni var en fin och bra månad på alla de sätt.  Karolina fyllde 20.  Det var första gången jag inte var tillsammans med henne den dagen.  Fars dag var det likaså i juni.  Nu önskar vi andra halvåret av 2016 välkommen!!


Det var det!
Som sagt, nu blir det långhelg!
Fjärde Juli helgen står för dörren. Den helgen är---som ni vet---gigantisk i USA.
Självständigheten ska firas!
Med parader, fyrverkerier, flaggor och fest.
Nej, jag kommer inte att åka in till DC (HELL NOOOO!!!). Det har jag gjort ett par gånger under de år varit här (oftast är jag i norden den 4 juli). Nej, jag ska pimpa huset rött, vitt och blått. Leta upp en bra spellista på Spotify dagen till ära, laga pulled pork till gästerna. OCH ska ska jag fixa Aperol Spritz, mer euro än amerikanskt, men så får det bli! Det är ju så gott!


Eftersom det är storhelg kommer nästa inlägg att läggas ut på onsdag. Jag hoppas att den som vill tittar in då!


Trevligt med alla kommentarer angående bröllopsdagen igår! Det tackar jag för!!


Ha en superfin helg alla ni!!!

18 comments:

Steel City Anna said...

Året känns långt när jag ser allt ni hunnit med! Det är bra att dokumentera såhär, man får lite mer koll på vad man gör. Nu är det bara fem månader till första advent ;)

Cari said...

Oj vilket år ni haft så här långt.
Önskar er en härlig helg.

Channal said...

Wow vilket händelserikt halvår! Brrr vinter kan vi hoppa över. Föredrar sommaren och alla era vandringar. Så mysigt med besök av din mamma också och er kryssning, underbart! Inget dåligt halvår du har haft, ett jättefint. Och tiden går så fort! Måste kolla in mitt halvår också. Det är lite kul.

Fin fredag till dig! KRAMAR Anna

Musikanta said...

Hade precis glömt halvårskollen. Bra att du påminde mig. Fantastiskt fint halvår med undantag av den enorma snömängden. Kul för dig också att din mamma kom på besök. Och kryssning till Haiti - inte dåligt.
Karolina är bara sååååååå söt på kortet! Du får hälsa och gratta henne på födelsedagen från din gamla bloggvän Ingrid som har varit med henne sedan hon var 11 år.

Desiree said...

Stort grattis på bröllopsdagen lite i efterskott Annika. Åh så kul att du kör halvårskoll. Jag får ta och göra det samma på bloggen någon gång nästa vecka. Det är alltid kul att få en liten summering av året so far. Detta har verkligen varit ett speciellt och händelserikt år för dig och er. Din födelsedag, besök, kryssningen och mycket mycket mer. Du och Peter har upptäckt och fått blottad tand för hikande. Happy 4th! Må ni få en superhärlig dag med mycket firande. Aprol Spritz är gott och sommrigt.
Ha en finfin långhelg Annika.
Kram!

Annika said...

Anna:
Tack, ja det är mkt tacksamt att göra dessa inlägg. Jag gillar dem + att man får en överblick på vad som hänt. Fattar inte att halva året gått.
Trevlig helg!!

Annika said...

Cari:
Blandad konfekt, givetvis. Bra dagar och dåliga dagar. Som det ska vara.
Som livet är.
Trevlig helg!

Annika said...

Channal:
HAHA, men vinter är det alltid under första halvåret (tack och lov säger ju jag då som gillar vintern, hihi), och den får inte förringas, hihi. ÄVEN om det kändes konstigt när jag letade bilder till det här inlägget att se all snö.
Nu är det högsommar, och hajker! OCH en massa annat som ger guldkant på tillvaron.
Ja, kör ett halvårstema du också. Det var det roligaste tema vi hade under de där åren.
Kram och trevlig helg!!

Annika said...

Ingrid:
TACK!
Det var det bästa tema vi hade under de där åren!!
SÅ jag tycker absolut du ska skriva ihop ett om du har tid :-)
ja, det var SÅ roligt att mamma kom till min femtioårsdag! SÅ roligt. Mars var en späckad månad.
Kryssningen var förstås underbar!! Jag älskar att kryssa.
OCH tack, Ingrid, ja du har verkligen hängt med Karolina i 11 år. OTROLIGT. DET tackar JAG för ödmjukast.
Kramar och ha en jättemysig helg!!

Annika said...

Desiree:
Tack Desiree, men det är på söndag!! SÅ du har god tid på dig än, haha!! :-)
Absolut, kör halvårskollen, det var ju ett tema som är för roligt för att lägga bort sas. Det roligaste tema vi hade de där åren.
SÅ kör!!!
Ja, hajkandet har verkligen blivit vår grej. Vi ska ut imorrn igen :-)
SÅ glad för detta intresse som gynnar både kropp och själ.
TACK, jag önskar dig en finfin helg också!!
Stora kramar!!!

Anonymous said...

Bra summering! Önskar dig en fin långhelg och ni var så söta och unga på bröllopsbilderna i förra inlägget ;-) När man ser sig själv för 25-30 år sedan slås man av hur ung man var.

Anonymous said...

Vad kul att se, jag tror att jag började läsa i April så 50-årskalas (Grattis!) och kryssning hade jag missat. Ser härligt ut. Snön fick jag ju se lite av själv här i Boston men det var ju ingenting jämfört med vad man hade här förra året. För oss blir det den första 4th of July i USA, jag ser hur det bullas upp i affärerna men jag vet ju inte riktigt hur jag ska göra, haha. Får väl se till att köpa något att grilla innan allt är slutsålt. Tänkte försöka se the Boston Pops-konserten och fyrverkerierna men det kommer nog att vara fullständigt packat med folk. Jaja, det ska bli kul att få vara med iaf! Hoppas att ni får ett lyckat firande!

Annika said...

Brysselkakan:
Tackar!
VISST, visst...man slås verkligen av ungdomen när man ser gamla bilder. SÅ tydligt. Årens gång.
Tusen tack snälla Brysselkakan.
Ha en finfin helg!!

Annika said...

Karin:
Så roligt att ha dig här, Karin!
Ja, du är en ny läsare.
I fjol fick Boston helt sjuka mängder snö. Helt galet.
Ja, det var nog rätt mkt snö över hela östkusten, men Boston fick helt galna mängder.
OCH kallt var det. KALLT!!
Över hela kusten, brrr....
Är sällan här själv över 4 juli. Men det är kul!! Precis, köp ngt att grilla. Det är klassiskt.
Ha en superfin långhelg!!

Monica said...

Roligt att se din halvårskoll! Så mycket som hinns med och vad klimatet varierar, nästan så jag tycker det är lite mysigt med snön också:-). Och härliga middagar inne den tiden med ljus och dofter, är så fint. Och att det är så länge sedan din mamma med väninna var på besök och redan sommar då, vad fort tiden går tänker jag då. Och sen kryssningen och alla vandringar, Karolina hemma och åker igen, det är så mycket som händer hela tiden och det är bra med lite koll:-). Juni tycker jag också försvann bara i år, är nästan kvar i maj än:-)

Nilla Tankebubblor said...

Ha en skön sommar!

Annika said...

Monica:
Tack, halvårskoller är kul. Fast vid årsskiftet brukar det bli en hel årskrönika istället.
Snön ja, den skulle jag inte vilja vara utan. Skulle inte vilja vara utan vintern, eller ngn årstid alls.
Håller med om att mysfaktorn är mkt hög den tiden på året.
Visst försvann juni fort. Det känns som om jag också är kvar i maj. Konstigt.
Ha en fin dag.

Annika said...

Nilla:
Hej på dig du!! Längesen.
Right back atcha!