Tuesday, July 12, 2016

De däringa ...

... vandrarna har varit i farten igen.


Godmorgon tisdag!


Nu är det sommarblogg som gäller.
Det vill säga, det går på sparlåga.

Hoppas att er vecka är bra.
Här är det fint. En trevlig helg har flugit sin kos.
Ett veckoslut då det stod både dansparty och vandring på schemat.
Bägge aktiviteterna var svettdrypande. TO say the least!

Efter en svettig och rolig danskväll bestämde jag och maken oss för att, trots allt, satsa på vandring under lördagen. Ingen av våra grannar trodde att vi skulle ge oss ut då vi dansat oss blå på fredagkvällen och in på natten.
MEN, se, det gjorde VI!
Vi lämnade huset redan före 9. Picnic hade vi sedan kvällen innan eftersom min granne (så snällt) gav oss en massa ätbart att ta med då vi gick hem i natten efter dansen. Den maten passade perfekt som matsäcksmat för två hungriga hajkare.

Vi styrde kosan till Maryland igen. Vi tänker försöka avverka hela Maryland. Appalachian Trail löper endast 65 kilometer genom Maryland, så den staten tänker vi “knäppa” och klara av, inom en inte alltför avlägsen framtid.
Jämför med min egen stat, Virginia, där leden är  hela 886 kilometer lång.  I Virginia är leden som längst, Virginia täcker en hel fjärdedel av The AT.
Så, med VA i jämförelse känns grannstaten Maryland som en lätt match.


DAGS att återigen lyssna till ledens lockrop!


Vackert och grönt.  Landsbygden här är SÅ vacker!

Peter återigen på väg ...

Det var förstås varmt då vi begav oss. Svetten lackade. Egentligen var nog inte leden just här speciellt jobbig, men det var iallafall RIKTIGT KÄMPIGT i stigningarna. Vi får skylla på vädret, och på festen kvällen innan ;-)
DOCK, det betalade sig i form av härlig utsikt uppe vid det som sägs vara det ursprungliga Washington Monument.
Vi åt vår picnic där, och sen traskade vi tillbaka till bilen.Vackra ängar dök upp längs leden då och då.  Det är trevligt att se öppna landskap och inte bara skog.


Grönt, bara SÅ grönt!!

DET är en nackel att vi ALLTID måste gå samma väg tillbaka (som vi kom) när vi går längs The AT. Leden är ju sådan att den går i en enda sträcka, söder till norr. OCH har vi ingen snäll själ som orkar hämta oss, eller skjutsa oss till utgångspunkten, så måste vi helt enkelt gå fram och tillbaka. Ja såvida vi inte själva tar två bilar, vilket vi ju kan göra (men inte gjort hittills).
Det är ett litet aber det där med att gå fram och tillbaka samma väg vi kom.OCH en liten stenkyrka vid ett bergspass.  SÅ fin!
JO, vi vet att det finns massor med andra vandringsleder, och slingor, att ta. MEN ni vet ju också att vi är smått förälskade i just Appalachian Trail, så det är den leden som lockar och drar nu.OCH ett litet värdshus.  

Vacker utsikt där inte skogen låg för tät.


NU har vi kommit fram till Washington Monument högst upp på berget.


Jo, vi gick upp i tornet.  Fin utsikt därifrån.Igår, måndag, rådde det perfekta sommarvädret över Washington. Det var bara att tacka och ta emot, 28 grader, knappt någon fukt och strålande sol.
Ibland är det skönt när naturen tar en paus från fuktiga dagar. Sådant uppskattar nog alla.

Den här vandraren var ute på en 12-dagars hajk längs the AT.  Han räknade med att vandra en bra bit in i Pennsylvania. Han hade börjat sin vandring i Shenandoah i Virginia.  Coolt.

Jag önskar er alla en fin tisdag så hörs vi här imorrn igen! OM ni vill och önskar.

26 comments:

Channal said...

Förstår att det var tufft i värmen och dagen efter en röjarfest! Det skulle inte jag ha fixat. Ni är vältränade och proffs på vandring. Jättekul att följa er. En perfekt kombi också, motion och fota vackra vyer. Det gillar jag. Har en dröm att få vandra i alperna tillsammans med mannen och kameran :-)

Fin tisdag till dig också. KRAMAR Anna

Eva i Dalarna said...

Så vackert med kyrkan! Gick ni in i den? Jag gillar att besöka kyrkor, bara gå runt och titta i dem,kanske tända ett ljus. Det är en speciell tystnad i kyrkor tycker jag.
Förstår att ni njuter av era vandringar och jag njuter av att läsa det du skriver om dem! Har tyvärr ganska ont i en fot så har svårt att gå riktigt långt men planerar ändå ett besök i fjällen i sommar. Älskar utsikter!
Ha en bra tisdag du med Annika! Här ska sovas,har jobbat.

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

Oj! Det var verkligen bra gjort att ge sig ut på vandring dagen efter en fest!
Men jag kan tänka mig att det är värt det när man belönas med sådana härliga vyer (och fint väder) :-D
Dina bilder är i alla fall otroligt fina, som vanligt!
Jag har aldrig varit någon utomhusmänniska, men till och med jag blir nästan sugen på vandringar när jag ser just dina bilder från The AT.

Dessutom kan jag inte låta bli att tycka det är så roligt att se hur det ser ut i verkligheten på platser som brukar nämnas i min favoritserie -Bones :-D
Den utspelar sig ju i Washington DC, men är dock inspelad i LA, så därför tycker jag det är så kul att se bilder därifrån på riktigt. :-)

Hoppas du får en fin tisdag!
MVH /Erica

Camilla said...

Vilka fantastiska vandringar ni ar ute pa! Sa skoj att fa folja med och njuta av den Amerikanska naturen och vyerna. Verkligen vackert! Hur manga har ni varit ute pa nu?
Det later dock jobbigt att det ar sa hett. Man tappar ju helt klart en hel energi pa det. Vi var ute och gick en lang runda i Forrest of Dean med barne for nagra veckor sedan och det rakade vara just den varmaste helgen pa hela aret. 10KM traskade de sma och josses sa varmt det var! Men harligt anda :-). Kram

Cari said...

Så kul att ni planerar att "beta av" olika delar av AT. Smart sätt att se olika stater, utan att vara ute på vandring i flera veckor.
Och vilken fin utsikt.

Desiree said...

Jag tycker ni ar jatteduktiga. Tufft att vandra da det bade ar varmt och fuktigt ute. Kul att ni har som mal att avverka Applachian trail I Maryland. Jag forstar absolut din dragning att vandra just langst med Applachian trail som ar en sadan beromd vandringsled. Jag tycker det ar jattecoolt att ni har fatt detta som ert stora nya intresse. Ni ar som sagt mer an hjartligt valkommna att komma hit till Europa och vandra med oss I Schweiz nagon dag. Det borde ni gora for ni skulle alska det. Vyeerna ar to die for har. Det skulle vara jattekul att kora en hike med er nagon dag och fa visa er hur vackra alperna ar.
Kramar!

Annika said...

Channal:
HAHA, det var det onekligen. Lite tufft. Men det gick bra, och jag är glad att vi tog oss ut.
Vi har liksom blivit smått besatta, och bara "ska" ut varje helg.
Nej, lovar, jag är inte proffs. Jag har såååååå mkt kvar att lära min kropp, och mitt psyke, innan jag kan ge mig ut på en riktig vandring med tält och rubbet. Jag har mkt att "komma över" innan dess. OCH jag har fysiskt sååååååå pustigt i stigningarna.
Så nej, inget proffs, men en GLAD amatör som lär sig mer :-)
Kameran är ett måste. MEN på en vandring av rang sas skulle jag inte kunna ha med min Canon. Den skulle vara för tung och otymplig. De allra flesta vandrare har sina mobiler när de fotar, eller en pytteliten kamera.
Men KUL är det!!!
TACK gulliga Anna!!
Stora kramar!!

Annika said...

Eva:
Kyrkan var så fin där den plötsligt låg! Nej, vi gick inte in i den.
Men jag är som du, gillar också att besöka kyrkor, tända ett ljus, känna lugnet.
TACK roligt att du hänger med på rundorna. Jag vet, det är inte alla som kan vandra. OCH det är så in i bänken lätt att skada sig på stigen. Ramla över en sten, eller rot. Tack och lov för vandringsstav.
SÅ härligt att du ska till fjällen. ÅÅÅ det står på min lista också. Vila nu och ha en fin dag.
Kram!

Annika said...

Erica:
TACK!!
Haha, ja vi bestämde oss trots tröttheten efter festen. Som tur är var ingen av oss bakis iaf, bara sega som man blir efter mkt dans och sen kväll.
Men det var värt det.
TACK. ja det är kul att knäppa bilder när man är ute på dessa vandringar, men tro mig Canon är otymplig att ha med sig. Det skulle inte funka i långa loppet sas. Men på en dagsvandring kan man släpa med den.
Ja, det är många serier som spelas in på soundstages i Burbank i CA som ska föreställa östkusten. Verkligen.
Har inte sett Bones.
Det var länge sen jag var inne i DC nu. Får ta och ta tag i den saken snart, och då ska jag fota sånt du känner igen. Lovar :-)
Ha en toppentisdag. Jag ska åka och göra en god gärning nu på morgonen. Lite mulet och regn i luften här.

Annika said...

Camilla:
TACK!!!
Det är the AT som lockar och drar. Hela tiden.
Jadu, jag vet inte hur många vandringar vi varit ute på nu? Men en del har det ju blivit. DOCK ännu ingen övernattning, och jag märker att det är en stor tröskel för mig. Men en dag ska det nog bli av. Eller, det måste det.
Värme och fukt kan suga energien ur den segaste. Det är jobbigt när det är så galet hett.
Men lustigt nog är det alltid lite svalare på högre höjd. DOCK ändå marginellt.
DU, det var bra gjort av små barn att vandra 10 KM!! Hatten AV!! WOW!!
KUL för er alla.
Kramar!!

Annika said...

Cari:
Det kan bara bli det allra närmaste grannstaterna sas. OCH bara de som är korta.
Vår egen stat är så lång att den inte kan avverkas. Så vi betar av bit för bit av det som känns överkomligt fram till den dagen, om måååånga år, då vi kanske kanske blir sk thru-hikers själva :-)
Ser att du börjat vandra också. Trevligt va?
Utsikterna är betalningen efter jobbiga stigningar och många svärord, haha!!

Annika said...

Desiree:
Tackar!
Du vet, den lockar och drar. Kan nästan känna dragningskraften till den!
OCH vi har den så nära + att man alltid träffar intressant folk på den. Nu har de flesta thru hikers hunnit en bit norröver, men det finns alltid section hikers och andra långvandrare ute på den. Den har verkligen ngt speciellt.
Desiree, jag har inte hunnit till din blogg ännu. MEN jag förstår att jag kommer att falla som en fura. Alltså, er hike där, efter vad jag kunnat se på insta och FB, är ju så maffig att man bara avlider lite. Vilken otrolig hike, alltså.
JA!! Bara jag får upp flåset i stigningarna lite mer så kommer jag gärna. EN dag ska vi absolut vandra i alperna vi också!!
OCH kommer ni hit måste vi ta en tur ut på The AT!!
Kramar!!

Nettan said...

Bra jobbat både festat och vandrat, imponerande och tufft. Ni får precis som vi gör ställa en bil vid start och en vid mål, då kan man gå raksträcka och slipper gå tillbaka! Längtar till nästa vandring vi ska göra på semestern. Förhoppningsvis vill barnen med annars åker vi själva. Denna gång blir det vid Hallandsåsen.

Bilderna du bjuder på är så vackra men med all grönska gäller väl noggrann fästingkontroll efteråt antar jag?

Kram och ha en härlig tisdag

bettan said...

Åh ditt inlägg om OBX som jag just läst ikapp. Jag är såld. Dessa öde stränder. Få, om inga andra människor, som det skulle passa mig. Alla dessa ljud och intryck vi ständigt har runt oss, jo jag vet jag skulle älskat stället.

Det är ju jättedumt att det inte är på modet med "sällskapsdam". Då kunde jag skjutsat er när ni ska ut på hike, så slapp ni gå tillbaka. Dessutom hade jag möjligen kunnat följa med till OBX, fört en undanskymd tillvaro, och ändå inte varit ensam i den stora världen.
Min bästa gren är dagdrömmeri, hahahaha ;)

KRAMAR!!

Annika said...

Ser ut som en fin vandring - jag är väldigt impad att ni kom iväg i hettan.
Kram

Steel City Anna said...

Så vackert! Kyrkan blir jag nyfiken på.

Vad fint att ni har så roligt med era grannar! Låter kul med dansparty.

Anne said...

Hihi, så vandrarna har varit i farten igen. Ni är för sköna, så härligt med ert vandringssug. Appalachian verkar riktigt ropa och skrika, locka och pocka "koooommmm Annika och Peter" :) Jösses, den hettan och fukten (samt festen). Imponerande Annika, att ni gav er ut. Förresten, har du sett filmen Walk in the Woods med Robert Redford och Nick Nolte? Om inte så tycker jag du/ni ska göra det!!! Filmen är väl inte det bästa man sett direkt men den är så mysig och riktigt rolig, framför allt utspelar den sig till 100% längs Appalachian trail. Tror inte den finns som streaming, vi såg den som fysisk dvd-film så att säga. Se den! En riktig vandringsfilm.
kram!

Annika said...

Nettan:
Tack, det var härligt. Men visst, vi var slitna. Erkänner det. Skyller på festen och dansen också.
Grönskan är enorm. OCH fästingkoll ett STORT måste eftersom borrelia är sååååå utspritt här, Jag känner ett par som har den i kronisk form, inte roligt. Faktiskt för jävligt.
Så att kolla är a och o efteråt.
Ja, vi får kanske börja ta bägge bilarna när vi ska ut. Lite trist, men på det sättet kan man ju undvika detta astrista som det faktiskt är att gå tillbaka igen.
KUL att ni ska ut igen. Låter härligt.
Kramar

Annika said...

Bettan:
TACK vännen, jag OBX är verkligen härligt. Älskar den platsen.
HOPPAS du kan komma dit en dag, men inte som sällskapsdam utan som vän!
HIHI!!
OCH att köra oss utefter AT, haha!! Jatack! Får nog muta lite vänner längre fram, tror jag.
Så att vi kan gå en längre sträcka. Vore guld.
Vet du, jag är också bra på dagdrömmeri!!!
TACK och STORA kramar!!

Annika said...

Annika:
TACK!
Vi gav oss bara den på det, och så for vi :-)
Kram!

Annika said...

Anna:
Tackar.
ja kyrkan är lite fin. Vet absolut inget alls om den. Vi var så målinriktade då att vi inte stannade vid den.
Kan säkert googla den.
Ja, vi har kul med våra grannar, tacksam över det.

Annika said...

Anne:
HIHI, ja...
Här har du två som lyssnar till ledens lockelser och rop. Numera har vi en stor karta över leden i vårt sovrum. Ja, du hör ...
OBSESSED MUCH???
JAPP, jag har sett A Walk in the Woods. Läst boken också!
Bill Bryson är känd i AT-kretsar, alltså författaren. Kanske inte gillad av alla, men absolut en av de som satt AT på kartan.
Gillade filmen. SKÖN!!!
Synd att de inte fixade hela leden. Bill B vandrade vidare sen, norrut, men utan Katz.
Kramar!!

Cari said...

Visst är det roligt att vandra.
På lördag morgon åker vi till Alperna, Bad Gastein, för en veckas vandring. Dagvandringar, så vi bor på samma hotell och behöver inte bära tält och mat. En uppvärmning för ev vandring med övernattning ute. (Om jag orkar, om jag vågar, om jag fortfarande gillar vandring efter denna vecka).
Har fallit för vandring efter filmen och boken Wild och inte minst efter dina vandringar som du beskriver så medryckande.
Och nu måste jag leta efter filmen som Anne tipsar om.

Annika said...

Cari:
ÅÅÅÅ vad härligt för er. Läser du Desirees blogg? Hon har kommenterat ovan. Hon vandrade i helgen i alperna. Läs hennes inlägg. SÅÅÅÅ bra.
Wild är underbar. Det var PCT, Pacific Crest Trail! SÅÅÅ bra film och bok!
A Walk in the Woods är också SÅ bra. Se den. OCH läs boken.
Den är 100% AT. OCH just den filmen har gjort att rekordmånga vandrar AT iår.
Den tror jag du kommer att gilla!!

Cari said...

Jag gick omedelbart in på Desirees blogg och så letade jag info om filmen så jag har sett trailer och "behind the screen(?)" om den. Ska absolut se filmen och läsa boken.
Vi är nog lite besatta vi också (som nästan empty nesters är det så kul att ha något som vi kan göra tillsammans).

Annika said...

Cari:
Roligt!!
Ja, det är en BRA hobby att ha. Både för kropp och själ. Jättekul att ni också börjat vandra, tycker jag!
OCH filmen, den är skön!! Boken var bra också, lite annorlunda än filmen (förstås).
Lycka till!!!!