Friday, March 18, 2016

OCH nu blir det uppehåll (IGEN), Instagram-utmärkelse, missar, valår, virus och PÅSK!

Hej och godmorgon fredag!

Idag blir det punkter här hos mig.
Torsdagspunkter på en fredag.
All cray and weird ;-)*   UPPEHÅLL igen … Ja jag vet … Sorry!

Mina vänner, nu blir det uppehåll på över en vecka hos mig. Igen.
Jag ska nämligen ut på Karibiens blåa hav ett tag nu.
Just det, jag ska kryssa!
En vecka är vi ute med Celebrity Silhouette med start söndag. Dock, redan imorgon flyger Peter och jag ner till Fort Lauderdale i Florida. I Lauderdale möter vi upp med Karolina och hennes kompis Faith som också ska kryssa med oss på sitt vårlov, spring break.
Det ska bli  SÅÅÅ härligt!
Jag älskar att kryssa, som ni vet. Detta är min 50-årspresent!
Idag blir det packning och sånt. Sen ska kåken ses över, nycklar ska ges till grannar som ska se efter hus och hem medan vi är borta.
Karibien, nu kommer vi tillbaka!!
Jag kommer att instagramma lite då och då, så ni kan följa mig där @skandigirl


Hittade den här videon på YouTube, en bland många.  Men så här ser det ut då vi lämnar hamnen på söndag!  CANNOT WAIT!!

*  DÅ blev jag glad!

På tal om instagram så utsågs mitt instagramkonto till ett av de bästa kontona att följa i Northern Virginia. SÅ glad jag blev över DEN utmärkelsen!
TACK Modern Reston för det!
Det gör att det blir ännu roligare att fota! På instagram har jag enbart bilder som jag plåtar med min iPhone. Jag redigerar dem sedan i Camera + och/eller Big Lens.
Jag har en förkärlek att fotografera natur och blommor. De allra flesta bilder på mitt konto tar jag under mina morgonpromenader.
Här är länken!


*  Missar. TYVÄRR!

Ja, som jag har berättat så har vi ju en väldigt, väldigt varm mars här hos mig.
IDAG beräknas körsbärsträden i DC att blomma som allra vackrast. Här ute i de nordvästra förorterna är blomningen en aning senare.
Så iår är det så att jag kommer att MISSA denna ljuva tid. Det suger. Ja, det gör faktiskt det. Jag älskar den blommande våren här.
Alltså blir det inget körsbärsinlägg från DC iår här på min blogg.
Visst, absolut, när jag kommer hem finns det ju mycket kvar som ska blomma. Jag hoppas också att att det ska bli lite kyligare väder medan vi är borta så att blomningen hålls på halster ett tag.
Tro’t eller ej, men på söndag snackar de om snö här. Jag vet, sanslöst.

*  Valår

Ingen av er har ju givetvis missat att det är valår i det stora landet USA.
Ingen av er har ju heller missat att det förmodligen blir Trump som kommer att representera republikanerna. Ja, så ser det iallafall ut i skrivande stund.
Vilket skämt. Inte för att jag snackar mycket politik på min blogg, men Trump är ju bara för mycket. Han borde hålla sig till doku-såpor och Miss Universum tävlingar.
Jag får inte rösta (inte medborgare ännu), men hade jag fått rösta så hade min röst gått till Hillary, utan tvekan. Den kvinnan är vass, briljant och slipad. OCH, jag hoppas att det är HON som blir vår nästa president. För övrigt verkar samtliga kandidater på GOP-sidan som smärre stolpskott.
OCH på demokraternas sida har vi Sanders, som jag nog egentligen står närmast politiskt, men jag hoppas ändå på Hillary!
Jag känner några som i vanliga fall skulle rösta på republikanerna, men om det blir Trump i slutändan tänker de inte lägga sin röst på honom. De kommer istället att lägga sin röst på Hillary. Bra det.
Det blir spännande att följa detta. OCH jobbigt.


*  Virus

Det rederi vi ska kryssa med sände i dagarna ut både mail och textmeddelande om Zika-viruset. Vi kommer väl kanske att utsättas för det nu när vi kryssar bland öarna i västra Karibien. Läskigt.
Vilket vidrigt virus det är. Hoppas vi klarar oss, och jag kan ju säga att jag är glad att jag inte är gravid ;-)*  Glad Påsk!


Glad Påsk kära alla ni!
Hoppas den blir mysig och fin. Påsken i Sverige brukar min syster Sara (som fyller 47 idag. GRATTIS!!!) jämföra med amerikanska Thanksgiving. Lika lång, lika kravlös och lika mysig. Så sant.
Njut av er fina, fina påsk i Norden!
Saknar alltid den svenska påsken här.
Jag firar inte påsk alls iår. Kommer tillbaka till Reston på annandagen, ganska sent.

Okej, nu sticker jag till havs!!
You guys, STAY classy!!!

42 comments:

Ylva Baldwin said...

Åh Annika njut av sin resa!! I fulla drag. Låter helt underbart, bara smaka på orden - kryssning i Karibien..! Inte illa.
Ja valår husligen säger jag bara!! Vilket skrämmande tilldragelse det kommer bli. Jag blev medborgare här nu innan jul - du jan lita på att jag kommer rösta!!!
Ja påsken här är verkligen kort här - vi kommer fira lite med vänner så det ska bli mysigt. Har inte alls särskilt mycket påskpynt men lite ägg och ris har jag fått till. :-)
Ha det nu så gott - kommer sakna dig här isfären men det ska bli spännande att höra, och se!!, sen när du kommer hem igen.
Många kramar

Eva i Dalarna said...

Jaha då får du ha det så trevligt på din kryssning! Jag kommer att sakna dig här på bloggen - Igen....Men det blir roligt med bilder o berättelser när du kommer tillbaka.
Här i Sverige tjatas det till förbannelse om valet i USA...hade jag varit medborgare i det landet hade jag röstat på Sanders.
Men som nån tidning framhöll som ett plus för Clinton: hon har hanterat Bill. Hahahaha.

Cari said...

Önskar er en härlig kryssning. Vilken bra present till dig. Jag har aldrig tidigare varit sugen på en kryssning men efter att ha läst dina blogginlägg då ni kryssat börjar jag ändra mig. Och i sommar blir det Hurtigrutten en vecka (jag vet långt från Karibien men en slags kryssning).
Ha det gott och så längtar jag efter dina vackra foton.

Pettas said...

Önskar dig och de dina en härlig kryssning, kravlös och bara skön att vara i.
Glad Påsk från ett Åland där det snöar lite lätt just nu.

Kramar!

Nettan said...

Åh njut av Karibien nu Annika! Vilken underbar present att få och njuta av!
Körsbärsblommningen i gång redan nu? Här är det grått och kallt efter fina dagar men någon pollenexplosion och vårblomning det dröjer nog någon/några veckor till.

Zika-viruset är hemskt, men när man läser på om det så har det funnits sedan 1947, och de flesta får inte några komplikationer av det. Det är först nu som det eskalerat, och att inte utsätta sig för viruset när man är gravid är väl klokt, men jag tror inte heller att man ska tänka för mycket på det för då skapas en oro som blir ohanterlig tillslut, det var det samma med svininfluensan och fågelinfluensan.
Den svenska folkhälsomydigheten ger rådet att ha heltäckande kläder och använda myggstift och sova under myggnät.

Apropå valår, de svenska medierna följer Trumps galna färd mot att bli presidentkandidat och många i min vänkrets både amerikaner bosatta i Sverige och i USA kommer att rösta på Hillary av princip även om de är republikaner, de tycker att Trump är galen. Och jo han borde hålla sig till dokusåpor och liknande.

Här blir det en lugn påskhelg, lite gott och blandat men precis som du skriver en kravlös helg vilket är skönt, vi firar inte speciellt men ska mest passa på att koppla av.

Ha nu en underbar resa och jag ser fram emot att se dina bilder på instagram.

Kram

FREEDOMtravel said...

Åh vad härligt det låter! Önskar en riktigt fin kryssning! Och stort GRATTIS till Instagramutmärkelsen! (Hoppas att Peter följer dig fär kanske? Jag har ingen aning... Jag bloggar och han Instagrammar ;)

Desiree said...

Imponerande fartyg. Önskar dig en helt underbar kryssning. Vad kul att du fick denna Instagram utmärkelse, den är du så värd med tanke på alla fina foton du tar under dina PW. Annika du borde verkligen satsa på att bli medborgare för att kunna se till att dra ner chanserna för sådana som Trump att bli valda. Du bor ju i en stat där din röst skulle ha betydelse. Jag skulle kunna rösta men min röst är inte mycket värd eftersom min röst är kopplad till Alabama. Att rösta då man rösta demokratiskt i AL är knappt värt att rösta alls. Det suger.
Ha en underbar kryssning, njuuuuut massor !

Humlan said...

Så härligt med en kryssning! Njut och ha det riktigt bra!
Glad Påsk
Kram!

Annika said...

Ylva:
Tack, det ska bli så så härligt att komma ut till havs ett tag. Hoppas på mkt sol, drinkar, bad och lite roliga utflykter.
Åh vad bra att du är medborgare. Ja, det blir en rysare iår, minsann. Konstiga kandidater tycker jag nog samtliga partier har. Jaja.
Ja, du vet var jag står :-)
Påsken är verkligen kort i USA, men roligt att du firar! Helt rätt.
Kul att fira med vänner.
Tack Ylva, när jag kommer hem ska jag blogga massor och bildbomba!
Kramar!!!!

Annika said...

Eva:
Tusen tack, jag ska ha så trevligt jag bara kan!
Lovar verkligen att bildbomba sen.
OCH om det pratas mkt om valet hemma kan du bara ana vad det görs här ,,,
Sanders, han står nära mig också, men jag hade ändå röstat på Hillary om jag hade fått.
Glad Påsk!!

Annika said...

Cari;
TACK!!
Vad kul om jag inspirerat till kryssning.
Hurtigrutten är ju lite annorlunda förstås, men ack och OOOOOOO vad jag också skulle vilja ta den. SÅ mkt vackert!!
Underbart att ni ska åka den!
Tack Cari, lovar att visa massor av bilder sen!!
Glad Påsk!

Annika said...

Karin:
TACK, det ska bli underbart!!
Önskar en trevlig Påsk oc skickar stora kramar!!

Annika said...

Nettan:
TACK det ska bli så härligt!!
Jag ska verkligen njuta av den. Härlig present.
Oh ja, du vet när det är så här varmt så exploderar allt i naturen och därmed blir det tidigt med körsbären. SÅ trist att vi missar den tiden, men, men...
Jag är inte orolig över zikaviruset, men jag hade absolut varit det om jag varit gravid, usch!! OCH vi har verkligen blivit varnade av rederiet, de tom ringde och lämnade meddelande på våra mobiler.
Så nu har vi fått mail, sms och telefonsamtal om det hela. Men nej, jag är absolut inte orolig för det.
Jag vet, jag känner en del republikaner också som absolut inte kan rösta på Trump, så de tänker rösta på Hillary, och det gagnar nog Hillary detta, ska vi tro.
Helt sjukt att han kommit så här långt.
NJUT av er fina påsk!
Ska absolut instagramma (när jag har wifi).
Stora kramar och TACK!!

Annika said...

Helena:
TACK, det ska bli så roligt!!
Ser fram emot det.
Instagramomnämnadet var det så roligt att få. VET inte om Peter följer mig? Tvivlar.
Ska kolla.
OCH sen följa.
Ha en fin helg och påsk!

Annika said...

Desiree:
TACK, det ska bli så härligt!!
Ser fram emot det.
OCH ja, det var verkligen så kul att få det här omnämnandet i Modern Reston. Blev så himla glad!!
Sporrane liksom!
Visst ska jag bli medborgare. Absolut.
Men jag måste förnya mitt GC först.
Precis VA är en stark stat då det kommer till valet.
Aha, så när man en gång flyttat fr USA så röstar man under den stat man en gång lämnade? Såklart, egentligen.
Kramar i msssor!!

Annika said...

Humlan:
TACK, jag ska verkligen njuta!
Glad Påsk!!!
Kram!

Steel City Anna said...

Det låter härligt även om jag förstår detta med körsbärsblomningen, haha! Det är nåt jag verkligen längtar efter också varje år, när gatorna kantas av rosa blommor. Vi har nog ett par veckor kvar här, tills de stora japanska blommorna kommer. De är vackrast. Men kanske försenas de hos er av snön!

Vad mysigt att Karolina följer med er istället för att röja i Florida sådär som man ser på film (OCH i Gilmore Girls). När det var Spring Break när jag pluggade här kändes det ovant att ha så lång tid jämfört med Sverige ledigt, och många av mina kompisar åkte till Amsterdam och festade men jag hade precis träffat min blivande man och vi åkte till York och drack afternoon tea, och så mötte jag mina föräldrar i London. Jag tror jag hade roligare :)

Glad påsk och ha en härlig kryssning!

Monica said...

Låter så roligt med er resa och önskar er alla en jättefin tid, så roligt att Karolina med kompis är med, lite synd på körsbärsblomningen, den är underbar, men du får säkert uppleva annat underbart och vackert. Grattis till utmärkelsen, så kul att de uppmärksammat dina fina fotona där.

Och ha en jättefin påsk på ert sätt, ja påsk är en fin helg här, den kommer ju så lägligt till våren. Och jag får fira min födelsedag då istället, är väl inte Zikavirus, men man kan undra, hoppas jag är frisk/friskare nästa helg. Och att ni får så mycket friska havsvindar så det blir som rena hälsoresan:-), ha det riktigt fint och önskar er allt gott!

Annika said...

Anna:
Det ska bli så härligt.
MEN visst grämer det mig att jag missar den vackraste tiden här, morr!
Nåväl.
Ja, jättekul att K hänger på! Hon älskar att kryssa lika mkt som jag.
HIHI, exakt, nog är det många som röjer järnet i Florida på spring break. College destination nummer 1. Glad att K inte gör det.
JA! Jag gillar att du får till NYC och drack afternoon tea med din blivande man. Helt rätt i mina öron. Jag har heller aldrig varit den röjande festande typen.
TACK, jag jag ska ha så härligt jag bara kan.
OCH jag önskar dig en riktigt, riktigt glad påsk!!

Annika said...

Monica;
TACK, det ska bli härligt!
VET, jag tycker verkligen att det är synd att jag åker bort medan DC är som vackrast, men oh well...shit happens ;-)
Ser fram emot resan,
Ja, kul med Karolina och Faith också.
Tack jag blev så glad över att de uppmärksammade mig på Modern Reston.

NU vill jag att du ska bli frisk!! Det måste du!
Jag är inte rädd för zika, men om jag varit gravid hade jag kanske inte åkt ...
Önskar dig en toppenfin påsk och att du ska få en fin fölsis!!

Anne-Marie said...

Så härligt Annika att få åka på kryssning. Ingen dålig 50-årspresent. :) Vilken rutt tar den båten ni skall åka med?
GRATTIS till utmärkelsen - jag grattade ju redan hos FB men det går bra att gratta 2 gånger. :) Som du vet följer jag ju ditt Insta-konto men kan ju inte kommentera. Du har tacksamma motiv. Weed skulle liksom inte riktigt göra sig på samma sätt. ;)
Valet blir jag i största allmänhet "illamående" av och vi är bara i mars. Det blir LÅNGA månader till november. Tycker faktiskt inte att någon är värd att bli president. Så det så! :)
Zikaviruset tror jag egentligen ger rätt lindriga symptom om man nu har oturen att få det men självklart hoppas jag att ni klarar er. Tror nog att risken är rätt liten.
Ha det riktigt fint Annika och ha en underbar kryssning och Glad Påsk! Varm kram!

Anne said...

Ljuuuuvligt Annika, åh så härligt få dra iväg på en kryssning. Nåt du så älskar. Vilken fantastisk månad du haft, med en grand finale med kryssning nu. Nyfiken höra mer vilken rutt ni kryssar, vilka hamnstopp.
Jag är helt säker på att det kommer bli underbart, och så fint att ni får med ungdomarna också. Perfekt upplägg tycker jag, få med dottern men hon har en kompis med också så hon (hehe) inte bara behöver vara med gamla päronen... Det där minns jag rätt tydligt, som enda barn var jag inte så sugen som framför allt äldre tonåring och ung vuxen att åka på resor med föräldrarna allena, familjesemester kändes som jag skulle missa en massa spännande med kompisarna då jag var borta och utan syskon fanns ju inga jämnåriga hänga med, så mina föräldrar var schyssta och vi bjöd ofta in nån kompis till mig som hängde med på resan. Ibland bidrog kompisen/kompisens föräldrar men många gånger pröjsade nog mina föräldrar rubbet eftersom det var vår inbjudan. Jag minns t.ex. fjällveckor och sportlov då jag hade en kompis med. Nån gång var en kompis med till Kanarieöarna också. Så kul. Som äldre endabarn kan det ju vara rätt trist med rena familjesemestrar, så jag uppskattade mina föräldrar var lyhörda för det och inte sårat och surt "krävde" familjesemester för nu ska vi som familj umgås, utan insåg att det var roligare för alla inblandade om jag kunde ha med en kompis.
Zika är läskigt, jag har inte satt in mig så mycket då jag tenderar oroa mig för mycket sånt här överlag, men är det inte framför allt (bara?) för gravida eller små barn det kan vara farligt?
Tänk inte på det, utan bara njut och ha det riktigt gott.
En riktig fin vecka önskar jag dig! KRam
ps jaaaa, vad kul med din instautmärkelse, vad sporrande för dig fortsätta

Annika said...

Anne-Marie:
Tack, det ska bli så himla härligt alltså!
Längtar.
Åh, det är en rutt jag tyvärr åkt förr, men det blir ju så när man kryssat mkt. Cozumel, Grand Cayman, Jamaica och Haiti (ny för mig). Två dagar till havs alltså då vi inte gör ngt strandhugg.
Men rederiet är helt nytt för mig. KUL!
TACK AM, det var jättekul att bli lite uppmärksammad av Modern Reston.
OH JO!! Jag skulle kunna hitta fantastiska motiv hos dig, det vet jag!
Sant på ett sätt, det är konstiga kandidater i valet, speciellt på GOP-sidan ;-) (men visst även demokraterna kan man tycka borde kommit fram med ngn förutom Sanders och Hillary) Vi får se vart det bär :-)
Zikaviruset ja, oroar mig inte ett dugg, men om jag var yngre och gravid hade jag nog oroat mig massor.
Tack gulliga AM, ska ha en finfin kryssning nu,
GLAD PÅSK!!!
Kramar!!

Annika said...

Anne:
Ja, det ska bli härligt. Hoppas nu bara att allt går smidigt med flyget ner.
Vi ska ju möta upp K och Faith på flygplatsen.
Så inga förseningar etc.
Som jag skrev till AM så är det en rutt jag, mer eller mindre, åkt förr, men ett helt nytt rederi för mig.
Cozumel, Grand Cayman, Jamaica och så Haiti som ju är nytt för mig.

Exakt, kul för K att ha med F. De har innerhytt, och vi har hytt med balkong :-)
HIHI.
Men på pappret delar jag och F hytt eftersom flickorna är under 21.
Men i praktiken är det ju flickornas hytt.
Absolut, vi står för ganska stora kostnader för F också, men resan fick hon faktiskt betala, men sen det andra, som exkursioner etc står vi för.
Absolut, givet att K skulle ha med en kompis denna ggn.

Zika ja, är inte ett dugg orolig. Tror också det bara är barn och gravida som är i farozonen. Men rederiet har minsann garderat sig gånger tre med att varna oss. OCH det måste de såklart göra.

TACK, så kul med instagrejen. Blev ju jätteglad.

TACK nu ska jag ha en finfin resa!
HOPPAS jag.
Stora kramar!!

Saltistjejen said...

Ha en fantastisk resa nu Annika!!! Det kommer bli underbart! Jag skulle gärna kryssa igen. Det var ju ett antal år sedan vi gjorde vår Disneykryssning men jag tror tyvärr det lär dröja innan vi kan göra en sådan kryss igen. Vi får se.
Zikaviruset är otroligt läskigt och jag säger som du att jag är glad att jag inte planerar ngn graviditet mer. DÅ hade jag varit otroligt nervös.
Och valet ja, herregud. Jag klarar faktiskt knappt av att vare sig se eller höra Trump längre. Jag mår fysiskt illa!!!!!! Men sorgligast är helt klart att han har så många som stödjer honom. I ärlighetens namn gör det mig orolig för USAs framtid vad gäller hur folket tänker och känner. Trump är en sak. Men det finns alltid dårar och maktgalna personer som han. Men det läskiga är verkligen i mitt tycke att så många personer stöttar hans fullkomligt hemska idéer och ideologier!!!!!
Ha det gott nu och njut 200%!
KRAM!

Annika said...

Saltis:
TACK Saltis!
Det ska bli så härligt!!
Disneykryssen ja! Mysigt. Vi gjorde en sådan då K var liten, perfekt att åka på en sådan med små barn. HOPPAS ni kommer iväg igen!
HOPPAS det!
Zika ja, ja jag är inte nervös det minsta för det. MEN om jag hade varit yngre och gravid tror jag inte att jag åkt, tror inte att jag hade vågat.
Trump, helt bedrövligt hemskt alltså. VAD ska man säga? SÅ läskigt.
TROR inte det blir han i slutändan, men visst är det skitläskigt att han har sådant stöd.
Men jag känner så många som i vanliga fall röstar republikanskt som inte tänker lägga sin röst på honom. Han är hemsk. En mobbare av rang.
TACK; det ska bli SÅÅÅÅ mysigt!!
Stora kramar till dig och Glad Påsk!!

Evas blogg said...

Det låter underbart! Ha nu en riktigt fin resa.

Madeleine i USA said...

Återigen stort grattis! Härligt med kryssning i Karibien, låter inga fel alls. Önskar er alla en fin resa!

Anonymous said...

Önskar er en fantastisk resa! Njut!

Katarina P said...

Nu har jag äntligen läst ikapp! Lite mysigt att ha ett gäng blogginlägg att läsa i sträck. Flytten till huset gick för oss förra helgen så det har inte direkt funnits tid över för läsning om man säger så. Men nu finns det iaf plats att slå sig ner i vardagsrummet (flyttlådorna har burits in i respektive rum istället så nu kan man inte vara där istället haha) så nu passar jag på och njuter!

Men ååååååh vad avundsjuk jag blir!!! Vad härligt med en kryssning! Vilken bra födelsedagspresent. Ser fram emot lite bilder på insta! Och grattis till utnämningen där - den förtjänar du!

Trump. Vad ska man säga? Får ont i magen bara jag tänker på att han kan bli nästa president.

Vform said...

Vilken härlig present du fått!
Önskar Dig/Er en underbar resa och en GLAD PÅSK!
Grattis också till utmärkelsen :)
KRAMAR från ett vintrigt Närpes!

Annika said...

Eva:
TACK det ska bli härligt!
Glad Påsk!

Annika said...

Madeleine:
Tusen tack!!
Det ska bli så härligt.
Kramar!

Annika said...

Brysselkakan;
TACK!!
Det ska jag :-)
Glad Påsk!

Annika said...

Katarina:
ÅÅÅ ni har flyttat nu. Hoppas det gick bara bra och att lille B funnit sig väl tillrätta i sitt nya hem!
TUNGT, men kul, at flytta.
TACK, det ska bli härligt med resan. Absolut, bildbomber och reseberättelser sen när jag är hemma igen.
GLAD Påsk och STOR kram!

Annika said...

Vivan:
TACK!
Ja, en bra present, verkligen :-)
Tack gulliga Vivan.
Det ska snöa här ikväll också, sägs det...
Kramar och Glad Påsk!

Anonymous said...

Ha en jättehärlig resa Annika!
Massor av kramar!
Anette

Annika said...

Anette:
TACK, ska bli så härligt.
Kram!

Lotta ED said...

Bästa 50-årspresenten!!!

Njut, ha så roligt, koppla av, ät gott, drick goda drinkar och hoppas på härliga östopp!!! Kommer tänka på er hela tiden <3

Glad Påsk!!!

Lotta

Channal said...

Grattis till utmärkelsen! Du tar verkligen jättefina bilder. Ha det underbar och njut! Längtar efter bilder med turkost hav, kokosnötter och STRANDHOPP!!

Glad Påsk! KRAMAR Anna

Bloggblad said...

Åh, vad underbart! Hoppas att ni får en toppenkryssning. Är ganska avundsjuk....

Fantasiresor said...

Åh vad härligt med kryssning! Hade jag gärna varit på just nu istället för det gråa vädret här i Stockholm. Hoppas ni har det strålande på alla sätt :-)