Monday, October 05, 2015

Vad hände i helgen?

Hej och godmorgon!!


Så har ännu en helg gått till historien.
Jag tar veckoslutet i punktform idag.

*  Regn
Regnat har det gjort. Jag har inte sett solen på 12 dagar. Jag har glömt hur den ser ut.
Det har regnat denna helg, som utlovat. Värst var det i fredags. Det var den såkallade Nor’eastern som ställde till det.
Men, det kom inga chockmängder, och denna regnstorm var egentligen inte värre än någon annan. Skönt det.


*  Värmen på i huset.
Damn, amerikanska hus läcker värme och kyla som såll.  I fredags, då det var 9-10 grader varmt ute, blev huset isande kallt inomhus direkt.
I lördagsmorse var det bara för mig och maken att ge upp, vi slog på värmen i huset för första gången denna säsongen.
Skönt med värme, men jag tror snart vi kan slå av den igen.


*  Orkanen Joaquin…
Försvann till havs, och den har inte stört oss ett skvatt.


*   Mysigt
Inomhus är det mysigt då det ruskar på ute. Jag har fixat härinne nu, tagit fram de Halloween, och höstprydnader, jag har inomhus.
Dock, gott folk, ute är det inte den skräckkkammare det brukar vara. I källaren står TRE stora plastlådor ouppackade denna höst. De kommer inte att packas upp heller, näppeligen. I dem ligger spöken, gastar, skelett, “döda bebisar”, gravstenar och sånt majsigt.
Redan i fjol lovade jag mig själv att pynta annorlunda iår, och det löftet har jag hållit. Det är inte kul att spöka för mycket då man inte har ett förväntansfullt barn hemma….

Men…


*  SÖT…
SÖT, den halvruttna råttan i fällan bara MÅSTE få komma ut och luftas. SÅ jag grävde upp den lilla sötnosen ur plastlådans djup. Nu ligger han på trappan…
OCH han ligger speciellt där för DIG, Bettan (trogen bloggföljare och instagram-vän sedan många år tillbaka). Bettan, do enjoy!!!




*  Mys en regnig eftermiddag.
Jag tände en massa doftljus i eftermiddagsmörkret i lördags. Tog en filt, slog på Netflix och kollade två avsnitt av Gilmore Girls. CALL me a lost woman!! Men, som jag älskar den serien!! Mysigt på alla plan.
Peter var på ett obligatoriskt jobbmingel. Jag slapp följa med, som tur är. Så det blev en date med Rory och Lorelei istället, alltså The Gilmore Girls.




*  Lunch med god vän
Susanna, som jag känt längst av alla mina svenska vänner, och jag lunchade i fredags. Så trevligt. Hon är mitt uppe i college-soppan nu eftersom hennes äldsta dotter går sista året i high school. Mycket collegeprat blev det. Vi åt japanskt och fikade sen länge på Starbucks.
Och jag fick ett gig på kuppen, att ta samtliga såkallade “senior pictures” av hennes dotter. Det ska bli roligt, och det gör jag med nöje!
På Starbucks blev det en Pumpkin Spice Latte för mig.   Ni som tycker att den är för söt,  be baristan att lägga i mindre PSL-sirap, det ÄR lätt hänt ATT den blir för söt nämligen.
Den godaste PSL görs inte av Starbucks, den godaste görs av en ung, manlig barista på Elon University, på The Oak House. SÅ god att jag inte smakat dess like!!


*  Home Goods
Home Goods är en fantastiskt trevlig affär att besöka. OH yes indeed!! En guldgruva för oss som gillar saker för hemmet.
Jag var där i lördags och köpte upp mig på doftljus. De är så billiga där, Yankee Candles kostar en bråkdel mot vad de kostar på andra ställen + att de har en massa andra spännande ljusmärken. Home Goods hade massor, massor med Halloweensaker och höstprydnader, men jag var duktig och köpte bara sju ljus.


*  Underbar mat
Nja, jag tillbringade inte hela lördagseftermiddagen med Gilmore Girls. Jag fixade Bobby Flays köttfärslimpa också, och den är ju så infernaliskt god att man bara dör.
Den fick Peter njuta av då han kom hem från minglet. Jag lyckades bra med potatismoset också. Det är verkligen inte givet för mig att jag LYCKAS med mos. Ibland blir det för stabbigt, ibland för löst. I lördags gick det precis som det ska.


*  Brunch
Brunch intogs i Reston Town Center på söndagen. Gott, gott.
Gillar att bruncha på helgerna.


*  Bio blev det också…
Just det, det blev The Martian, som jag blev mer eller mindre tvungen att se eftersom Peter SÅÅÅ gärna ville gå. Men, till min stora förvåning blev jag mycket tagen av den filmen, och jag kan verkligen rekommendera den!
Matt Damon i huvudrollen. Spännande och fängslande. Dessutom är den filmen pepprad med Hollywoodstjärnor i övriga roller.




*  Solen
Idag återkommer solen igen. Det blir härligt att se den! Vädret framöver ser inte så pjåkigt ut heller.
Efter regn kommer verkligen sol!




Ha en fin måndag!

22 comments:

Cari said...

Så skönt att ni klarade er från ovädret. Har hört och läst om regnovädret i södra Frankrike - usch så otäckt.
Stockholm bjöd på en strålande solig helg. Njuter av det vackra höstvädret.
Mysigt med ljus och läckert med Söt. Visa gärna fler höst och halloweenbilder.

Eva i Dalarna said...

Kul att höra att du gillade biofilmen, vi ska se den i morgon kväll.
Här är det bara 1 plusgrad ute så här är värmen på i huset. Och idag går jag till badhuset och värmer upp mig i bastun. Har ni simhall i Reston? Simning är min favoritmotion, tillsammans med promenader.
Jag var på barnteater i lördags med de tre största barnbarnen, det var en upplevelse. Efteråt blev det konditoribesök och mycket prat...
Jag har ju bara varit med dig och din blogg vid en halloween, förra året men jag förstår din känsla : det är inte lika kul utan barn hemma. Roligt dock att se Söt!
Ha en bra vecka!

Humlan said...

Så skönt att det inte blev värre oväder för er! Många dagar med regn är trist, men så länge man slipper översvämningar och andra vattenskador så är ändå bara "trist".

Jag kan inte dricka sötat te eller kaffe (undantag om det är sprit i!), och jag ganska kräsen när det gäller smaksatt te. Jag är så nyfiken på Pumpkin Spice Latte, men jag antar att det är odrickbart för mig, tyvärr!

Önskar dig en skön måndag och det ser verkligen ut som du nu kan njuta av skönt höstväder också.

Kram!

bettan said...

Tack kära Annika men inte hade du behövt göra dig besvär för min skull ;):)
Men tack för du förvarande så jag kunde ta ett djupt andetag och scrolla. Fattar inte att du kan ta i den? På tal om att ta i äckliga saker så tjänade jag 100 kronor för ett tag sen. Jag tog med BARA FINGRAR och flyttade en mördarsnigel. Fatta!!! I ärlighetens namn gjorde jag det mest för att imponera på den yngre generationen. Och nej, jag kommer inte att göra det igen. Den liksom vred sig när jag höll den mellan tummen och pekfingret. Uräckligt.

Låter som du haft en fin helg och skönt ni slapp undan Joaquin.
Avskyvärt att frysa inomhus. Elda på.

KRAMAR!!

Annika said...

Cari:
Ja, jag har läst om Frankrike. Så vidrigt hemskt det blir när det slår till illa.
South Carolina fick ganska jobbigt också med flera döda. Otäckt när det blir sådana där översvämningar.
Ja, er höst kan man inte klaga på!
Underbar.
Jadå, visst blir det höstbilder framöver, så mkt läskiga Halloweenbilder blir det inte eftersom jag inte kör det temat iår :-)


Eva:
Ja, till min förvåning gillade jag den!!! Vi får se vad du tycker. Berätta!!
Vi har simhall här, men det är inte riktigt min grej, tyvärr. Det brukade vara det då jag var yngre, men inte längre.
Kanske skulle jag gilla det om jag började gå dit igen och simma.
Sant, nej det är inte samma sak med Halloween och skräck då jag inte har ngt eget barn hemma. K brukade älska det där. Men nu känns det så fånigt, och utan känsla, att hålla på så jag byter tema.
SÖT måste dock få hänga med på färden!!
HAHA!
Låter som en fin helg för dig.
Kramar!

Bloggblad said...

Här har faktiskt solen strålat i stort sett en hel vecka. Ljuvligt! Men jag ligger i soffan och försöker vila bort hostan som satt sig i luftrören... I morgon kväll ska jag vara pigg och hålla föredrag och sjunga med vokalensemblen....ojojoj. Jag tar till alla mina häxkurer.

Även på onsdag ska jag ut och showa. Måtte mitt immunförsvar visa vad det går för nu!

Kul att du är igång igen med bliggandet. Jag har inte haft tid att hålla mig uppdaterad på bloggfronten på flera veckor.

Annika said...

Humlan:
SÅ sant! SÅ länge man slipper översvämningar och annat är regn bara trist, och det kan man leva med. Tycker ju att det är väldigt mysigt också, egentligen. Även om det var lite väl lång tid denna gång med gråväder och regn.
PSL KAN nog vara odrickbar för dig om du är känslig mot det som är sött. Jag har också skitsvårt för sötade teer, sådana som är sötade fastän man inte lagt i socker. Tycker genuint illa om de flesta av dem, så jag förstår dig.
Man kan säkert göra ngn egen PSL-blanding, kan jag tänka mig.
Tack, nu ska vi verkligen få fina höstdagar framöver och det ser jag fram emot.
Kramar!!

Bettan:
MOHOHAHAHAHAHA!!!!!
DÄR har du din SÖT!!!!
HAHA, modiga du som tog i en mördarsnigel. MEN du fick iaf 100 kronor i din hand, bra där :-)
Hoppas den yngre generationen impades över ditt mod!
Stora, stora kramar från mig och SÖT!!

Annika said...

Bloggblad:
Ja, ni har ju haft sååå fint väder denna höst. Underbart!!
Trist med förkylning. Krya, krya!!
Lycka till med alla evenemang!!
Jodå, jag har varit igång sedan jag kom tillbaka från norden.Vet att det är lätt att komma av sig i bloglandia.

Anonymous said...

Tur att ni inte regnade bort! Och att solen är tillbaka hos er!
Här fortsätter hösten att leverera och jag är tacksam för det, dock ser det ut att bli kyligare nu i veckan men så är det ju, bara att gilla läget.

Steel City Anna said...

Gilmore girls var den serie jag tankte pa nar ni holl pa att valja universitet. Gillar den serien mycket, den har en sarskilt bra och mysig kansla just vid hosten.

Langtar lite till en mysig inomhusdag faktiskt med ljus och film. Regn ar trevligt nar det smattrar pa rutan, idag ar jag ute i det hela dan nastan, mindre mysigt.

Lite pumpor ska jag kopa och pynta med men annars struntar vi i Halloween. Det kommer annars mer och mer har ocksa. Barnen brukar ga bara till de som har monster i fonstret :)

Vform said...

Jo verkligen ... efter regn kommer sol :)
I morse vid 6-tiden då jag åkte till 'jobbet' skrapade jag bilrutan för första gången ...
MEN härligt då hösten kommer med den höga klara luften att dra genom lungorna!
Nu lär det bli en kallare vecka dessutom ... men inte att klaga!
Skönt att du får sol nu efter allt regn!
Ha det så gott :)
Kramar!!

Monica said...

Lång tid med regn och mulet för er, det blir man så trött utav, minns sommaren här, vi verkar få kompensation nu med den vackra hösten, även idag värmer solen lite även om morgnar och kvällar är kyliga. Hoppas du får se solen igen nu. Annars mysigt med att tända ljus och läsa, dricka gott te eller kaffe och inte bry sig så mycket om vädret.
Köttfärslimpa låter så gott, var länge sedan jag gjorde, ska kolla receptet. Önskar dig en fin vecka nu!

Anonymous said...

Så trevligt att luncha med dig i Fredags! Och fika på Starbucks! Vi betade av VCU i lördags och det gick ju bra. Liksom du köpte jag lite doftljus som är ett måste på hösten. Homegoods är för mig ett himmelrike! Älskar det stället! Stort urval av allt man kan tänka sig för hemmet och bra priser. Vad gäller Halloween dekor kör jag nog bara med pumpor. Räcker för mig.

SB

Anonymous said...

Hoppas att ni ser solen snart!

Anonymous said...

Heja Söt!!! Bra att han fick komma fram iallafall. Lite Queen of Halloween maste det ju bli...haha! Älskar doftljus men kan tycka att de som har bra kvalitet är för dyra sa jag köper nästan aldrig nagra.
Här betar vi av Downton Abbey - sa bra!
Kramar, Lisa

Annika said...

Brysselkakan;
Mkt skönt att det inte blev så jobbigt väder.
Regn orkar man ju med. Men idag är jag glad att solen ler emot oss igen.
Ja, höst är det, som du säger bara att digga läget...


Anna;
HAHA, ja just det!! Är bara säsong 1 än, men snart ska väl Rory välja tänker jag.
Ja, det är en riktig höstserie. Gillar den, gillar dialogen som är så rapp.
Exakt, jag tycker också om regn, bara man får vara inne. Mindre kul om man tvingas vara ute i det.
Halloween ligger jag lite lågt med också, men jag vill gärna ha hit ungar på Halloween som jag kommer att karva pumpor och sådant. Gillar att ungar bara går dit de ser att det firas!! Bra pli där, samma sak här.

Annika said...

Vivan;
DET är ju så härligt!
Men inte så kul att skrapa frost. Det dröjer nog ett tag till här innan det blir såna dagar, men i sinom tid.
Älskar också det där höga, klara om hösten.
Ahhh!!
Ha det så bra.
Kramar!


Monica:
DET var lång tid för att vara här. Verkligen!!!
Men, då det var vackert väder här förra helgen var vi i Elon och där var det ju skit. Sen kom vi hem igen och eländer fortsatte. Men idag är det toppen, och så härligt!!
Så verkar det ska fortsätta.
Ja, ni har verkligen en toppenhöst. SÅ skönt för er!
ja, testa limpan. Så god.
Ha en fin måndag!

Annika said...

Susanna:
DETSAMMA!!
Så roligt!
Ja HG är verkligen en bra affär!! BRA priser där alltså!
Japp, VCU, vill höra mer sen!!
Pumpor räcker mer än väl, de är fina. Idag köpte jag krysanter mm och planterade + pumpor. Men, ngt skräcktema blir det inte hos mig iår. KANSKE tar jag fram lite gravar på Halloweenkvällen, vi får se :-)
Vi ses snart!!


Marie:
Jodå, den är minsann här nu!

Annika said...

Lisa:
SÖT bara måste få vara med!
HAHA!!
Lite kul ska det vara.
Doftljus är jag galen i. Både de som kostar mer, och de som kostar mindre. MEN de måste dofta gott och inte för konstgjort.
Tänk, jag har försökt med Downton Abbey men inte fastnat.
Kramar!

Unknown said...

Hej Annika!
Vad skönt att det inte blev värre väder än vad ni fick. Kan ju räcka gott med mycket regn bara.
Kan verkligen förstå att du fick en mysig hemmakväll med Gilmore girls - efter att jag sett klart serien blev det nästan ett litet tomrum... hahaa... Mysig så att det förslår är den iallafall.
HomeGods - ah älskar den affären! Där kan man hitta så mycket roligt, fint och till bra priser. Min make är inte lika förtjust i den dock... hahaa.
Du har verkligen så mysigt hemma! Ser så fint ut med alla ljusen mm. Passar bra när det nu börjar bli mörkare ute. Själv har jag inte hunnit hösta till det ännu... men hos mig blir det också mest pumpor. Dock har en fin krysantemum fått en plats på trappan. Kanske blir det lite mer halloweensaker nu när L börjar blir lite lite äldre och tycker det är mycket spännande med halloween. Dock är det nog själva trick-or-treat rundan som är mest spännande... :-) Jaja.
Hoppas att du kunnat njuta av solen denna måndag - bra start på veckan!
kram ylva

Annika said...

Ylva:
Nej, vädret här blev inte svårt alls. Bara regnigt.
GG är verkligen mysig. Precis, jag vet exakt vad du menar med tomrum. Har känt så så många ggr efter en bra serie. Parenthood tex :-)
Snacka om type casting där för Lauren Graham förresten :-)
ROLIGT att du har småbarn. Om jag hade haft det hade jag gått ALL IN vad gäller Halloween. Brukade göra det.
Homegoods ja, härlig affär.
Kramar!!

Ingela said...

Men så roligt att Söt fått komma fram ur gömmorna!
Här blåste det så sjuttons i fredags, men efter det har det varit lugna puckar. Soliga, fina dagar. Men nu har det blivit kallt! Vi hade -7,5 som bäst (värst) i natt. Det är ju inte klokt! Lyckligtvis ska det bli varmare igen, säger min väderguru.
I eftermiddag ska vi åka ut till Björkö för att hämta hem ett vedlass igen. Då får man upp värmen åtminstone. ;)
Kramar!