Thursday, November 07, 2013

Punkter i november

Torsdag!
Punkter!

Visst kör vi så? Bra, jag trodde det också!


* Städning
JAG vill vara pedant. Jag vill ha städdille. KAN jag inte få det? Någon? SNÄLLA!!
Jag avundas mina vänner, en del av dem, som alltid har det fint och städat hemma. De kan ta emot besök närsomhelst. DET är alltid fint och bortplockat.  Knappt en tidning ligger fel. LYLLOSAR!!!
JAG kan inte ta emot besök närsomhelst. Det står nästan alltid disk framme som ska plockas in i maskinen, tidningar ligger på bordet, pennor och papper på soffbordet,  det är lite damm i hörnen.
Skorna står INTE på rad i hallen.
ACK och OOOO, gissa om jag skulle vilja ha den där städgenen som vissa lyckas ha fått av bara farten.
Jag mår inte så bra av stök heller, så jag VISST städar undan. Men jag skulle kunna vara SÅ mycket bättre på det. Det finns ju mycket som är roligare i hemmet än att feja, tex att skriva, läsa, fotografera, blogga, vara online, se på tv, se film, prata, laga mat, sitta och glo...
NU tvingar jag mig till en timmes städning varje dag. TVINGAR!!
Hur är det med dig? Gillar du att städa? Har du KNEP för att bli mer effektiv?
DO TELL!!!


Typ, ja 1* Mysfaktor.
Alltså, sanningen är ju också den att MYSFAKTORN blir mycket högre om huset är städat.
De går lite hand i hand det där.
OCH mysfaktor vill jag ju ha. Faktum är att mysfaktor KRÄVER JAG!!
Jag dammsuger och städar varje onsdag, samt dammsuger igen på fredagen. That’s it, typ...
Sen är det det vanliga plocket då. Den ständiga konstgjorda andningen. Dag efter dag efter dag efter...
OH well.


Typ, ja 2


* Vecka i RACERFART!!
OM förra veckan segade sig fram har denna vecka gått i 180.
Vi hade skolledigt i måndags och tisdags.
Nu redan torsdag. Snart helg. IGEN.
Jag säger ju att november skenar iväg. HJÄLP ankra tiden!!!* Starbucks
Jag läste att Starbucks kommer till Stockholm. Att de ska slå upp sina portar på Centralstationen.
Kul, gissar jag? Fast, Stockholm har ju redan SÅ många coffee shops a la USA (Wayne's, Robert's Coffee, Coffee by George, Espresso House etc). Jag undrar om det inte blir lite overkill? Eller lyser Starbucks stjärna så starkt?
Ser ni Stockholmsläsare fram emot att få Starbucks? Eller kvittar det? Berätta!
Jo, jag gillar Starbucks, men jag tycker att ni därhemma har så fina kaffeställen redan. BARA alla dessa kondis som jag älskar, och som jag föredrar ANY day framför Starbucks. Jag menar Vetekatten, Sturekatten, Thelins, Hurtigts mfl.
Mmmmm....svenska bakverk, svenska konditorivaror...BÄST i världen!!!
* Ny guvernör
Virginia valde “rätt” guvernör. Det blev demokraten McAuliffe som vann.
Mycket tack vare Northern Virginia som har ett starkt demokratiskt fäste, och är så tätbefolkat. Det är (nästan) alltid NoVA som styr hur resten av Virginia kommer att landa. Starkt fäste här.


* Potatismos
Vem älskar inte potatismos!!?
JAG med!! OCH när jag gör mos tillagar jag det med Yellow Yukon potatisar. Jag har i grädde, smör, peppar, salt och ibland persilja (mer sällan vitlök).
Tyvärr tycker jag ofta mitt mos blir stabbigt och klistrigt. VAD gör jag fel? Jag brukar vispa det med elvisp.
Min syster gör det godaste mos jag vet, och det blir SÅ fluffigt. Antar att det kanske beror på potatissorter?
Hur gör ni svennar i utlandet då ni lagar mos? HUR undviker man stabbighet? OCH hur får man mosfluff?
DO let me know!!

Mos

* Svennefrulle.
Japp, såklart, alltid på en torsdag! Idag i (C)Ashburn!

Ha en finfin torsdag!!

39 comments:

Jane said...

Jaa du, är man så stökig som mig så städar man JÄMT. :) Allvarligt, jag tycker jag ständigt plockar undan och röjer.

Potatisen är viktig tror jag, alltså att den passar för mos, jag har en sån där press, och sen står mannen där och rör moset så det blir fluffigt.
Kram!

eastcoastmom said...

Starbucks förstår jag inte alls vitsen med. Varken i USA eller på andra platser.
Jag har heller ingen städgen, tyvärr.

Taina said...

Jag gillar att städa! Men har stökigt ändå!!! Och det är tack vare maken och dottern som inte är så städiga av sig. Grrrrr. Jag tycker inte om när skor står huller om buller. Jag tycker inte om skitiga golv. Jag tycker inte om att det saknas toapapper osv osv. Men det går inte att hålla undan. Vi städar tillsammans en gång i veckan och sedan håller vi efter (jag håller efter) men ÄNDÅ blir det stökigt. Som tur är har jag ett par vänners vars hus kan se ut som om de just drabbats av århundradets tornado men de är lika glada för det!

Potatismoset, hm, kan det bero på potatissorten? Eller att du vispar för mycket?

Kramar!!!!

Anna N said...

Starbucks på Arlanda är ju ett skämt, så trist fult och dyrt. Vi får hoppas att de piffar till sig lite mera på centralen. Annars föredrar vi Espresso House, godast kaffe och fika.
Vad gäller moset så blir mammas fluffigt och mitt klister, trots samma potatis... Ser fram emot tips jag också.
...också detdär med städningen, jag känner igen mej i varenda stavelse. Vill också ha det sådär fint men begriper inte hur det ska gå till. Ändå jobbar jag bara halvtid och har ett barn. Måste vara i generna att vissa har talangen, som med potatismoset...
Kram Anna N

Annika said...

Jane:
Då är vi lika, du och jag. Det eviga PLOCKET och försöket att ha det ngtlunda snyggt…
Potatispress har jag också, men har aldrig använt den till mos. Det borde man kanske göra?
Potatissorten tror jag också är så viktig!!


Eastcaost:
Jag gillar Sbux, men jag tycker inte de är ngt extremt bra med dem. Hemma finns det så mkt bättre ställen.
Städgenen. GIVE it to me :-)))

Taina:
Jag vet!
jag gillar ert system!! Just nu känns det knappt som jag har ngt system, förutom städning på onsdagar och dammsugning på fredagar. Jag måste bli mer effektiv med plock och sånt.
HAHA, ja jag har också ngn jag känner som har det värre än jag, och det känns gött ;-))))
Moset är ett mysterium.
Ja, kanske kan man vispa för mkt?
KRAM!!!

Annika said...

Anna N:
Jag har aldrig druckit deras kaffe på ARN. Kommer inte att testa Svux ngnsin då jag är hemma. Skulle bara kännas fånigt.
MOS är och förblir ett MYSTERIUM!! Varför lyckas vissa? OCH andra inte?
HAHA, du och jag har nog liknande genuppsättning :-)
Blir så avis på dem som alltid har det fint hemma.
Ack ja.
Stor kram!!!

Miss Marie said...

Jag har det oftast ganska renplockat (förutom Alfreds leksaker som vi bara plockar bort på kvällen, sen kommer de fram igen på morgonen! :D Jag tycker du är duktig som dammsuegr två gånger i veckan och städar en timme om dagen! WOW!

Och potatismos, jag föredrar den engelska sorten som inte är lika fluffig och perfekt, så mig ska du nog inte fråga om råd! :D

Christina said...

Plock, plock, plock, ett ständigt plockande!!! Nu är det bara maken och jag i huset så det är inte så farligt. Fast när barnen kommer på besök liknar det en explosion efter bara en halvtimme! Ändå är de vuxna nu men vi faller väl alla tillbaka i våra gamla roller.
Härom året köpte jag en Romba, självgående dammsugare. Älskar den!!!!! Jag startar den innan jag åker till jobbet på morgonen, klart när jag kommer hem. Toppen!!! Kan varmt rekommenderas!!
Ha en fin torsdag!
Kram
Christina

olgakatt said...

Jag gillar när det ser ut som om nån bor i huset. Är det för väl undanplockat känns det som IKEAs interiörer.
Och de flesta gäster känner sig nog bättre till mods om det är litet stök.
Har också en dammsugarrobot som komplement.
Jag har bara fått mitt potatismos klistrigt en enda gång och då var det fel sort. På sommarpotatis går det inte att göra mos, det ska vara mogen vinterpotatis.

Anna-Lena McGrath said...

Städgen...
Ha, ha, jag behöver ta bort lite av min städgen! Jag växte upp i ett konstnärs-/hippie-hem nästan. Mamma tyckte inte om att städa och folk och djur (massor av husdjur) sprang in och ut i vårt hem. Alla kände sig välkomna och min mamma tyckte väl det var skönt på sätt och vis, men samtidigt vet jag att hon inte mådde så bra när vi skulle ha gäster och hon fick skura huset från topp till botten! Ibland blev jag som barn tokig på röran och försökte städa lite typ i besticklådan själv, men det hjälpte inte. Och vi barn hade inga chores, så vi hjälpte väl aldrig till förutom besticklådan då!!!

Sen blev jag barnflicka/aupair och lärde mig hur man ska städa. En av familjerna jag bodde i la nog grunden till min överdrivna städgen. Hon bytte lakan var fjärde dag ibland. Själv byter jag mellan 7 och 14 dagar! Ja, denna mamman var överdrivet städgalen, och det inser jag idag. Men som au-pair gjorde man vad man blev tillsagd.

När Leo och jag flyttade ihop städade jag ganska mycket. Han hade växt upp i ett stökigare hem än jag. Hans mamma städade inte ens när hon hade gäster, för hon visste inte hur man gjorde, eller hur det skulle se ut!!! Suck.

Sen blev det värre när jag slutade jobba och fick barn! Jag var ju tvungen att få nån "mening" med min tid förutom att passa mitt barn. Så jag städade och städade och städade!!!

Men sen insåg jag att man inte mår bra av det. Så nu plockar jag undan ofta och mycket (jag är himla snabb och duktig på sånt, så det tar varken tid eller kraft). Jag "purge" jämt. Det finns inga organisationskunskaper som funkar om man har för mycket grejor!!! Det är det största RÅDET jag kan ge dig: Sortera! Ge bort! "Donate"! "Horders" är det värsta program som finns. Jag mår illa när jag ser det! Seriously! Leos mamma är gränsfall när det gäller "hording" och vi bor aldrig hos henne när vi är i Boston p.g.a skiten i hennes hus. (Så vi flyger ner henne hit då och då, för annars skulle jag sakna henne för mycket!)

När vi flyttade in i vår bostadsrätt i Boston slet vi ut heltäckningsmattorna med en gång. Jag hatar heltäckningsmattor. Jag vill kunna göra RIKTIGT rent. Jag vill kunna tvätta. Jag tvättar överdrag på stolar, kuddar och allt.

Jag brukar köra med "keep up" istället för "catch up" när det gäller städning nu för tiden. Jag håller efter och det blir verkligen minimalt, så jag slipper skura huset från topp till botten.

Damma hatar jag! Jag hatar, hatar, hatar damning. Jag tror mitt hus "ser" väldigt rent ut, men om du tittar noga är det nog dammigt! LOL. Men igen, jag försöker "keep up" istället för "catch up" där också.

MEN om golvet är grisigt, eller toaletterna, eller köksbänken full med disk och kladd, så får jag SPELET!!! Mina stackars svenska gäster trodde väl att jag var knäpp. Jag gick och torkade efter dem jämt. De lämnade kladd på diskbänken hela tiden...Lite damm kan jag leva med! Men när det kladdar under fötterna eller man drar runt mat på golvet, då får jag spelet. Och mina gäster tycker nog det är jobbigt att jag är så pedant. Jag tror att man skrämmer iväg gäster när man är för renlig!!!

---

Anna-Lena McGrath said...

---

Potatismos. Jag har aldrig tänkt på det. Det funkar bara! Jag gör rotmos, potatismos eller pressade potatis. Jag använder olika potatis, men oftast Yellow Yukon. Jag har en potatispress, och så värmer vi mjölk och smör i micron och rör i. Ingen grädde eller nåt sånt. Leo vill ha väldigt lite mjölk i, och det blir aldrig "stabbigt". Hur luftigt vill du ha det egentligen? Ha, ha...Jag kanske har andra förväntningar än du när det gäller potatismos. De gånger jag provat med visp har det bara blivit äckligt! Jag tror potatispress är bäst.

---Starbucks
Ha, ha...Du vet hur jag känner där! Tycker det är jättemysigt att sitta där (tydligen har inte Starbucks Arlanda samma mysfaktor! ha, ha), men får ont i magen av deras kaffe. Jag köper det bara när jag MÅSTE har koffein och inte hittar nåt annat cafe i närheten. SVENSKA BAGERI...Ha, ha...Det är som att jämföra apples and oranges. Två helt olika grejor. Svenska bakverk är det BÄSTA som finns! Både jag och Killian försöker pricka in ett besök så ofta vi kan när vi är i Sverige. Vi planerar vår dag efter bageribesök ibland! LOL

---

Snabb vecka
Jadu, jag vet inte vart denna vecka gått? Vädret är som en berg-o-dalbana. Igår var det riktigt ljummet ute och folk fick i linne och shorts och i morgon ska det bli runt nollan! Vi är lediga på måndag, så det blir lååååånghelg. Yippie!

Kramar

Lisa said...

Skulle verkligen ocksa behöva fa lite av de där städgenerna. Men det är ganska hemtrevligt när det är liiiiiite stökigt tycker jag...du är väl jätte duktig som dammsuger 2x i veckan & plockar 1 timme varje dag. Det hinner jag inte med ;-)
Det är sa gratt & trist här just nu.
Kramar, Lisa

Anonymous said...

Jag brukar passa på att damma när jag talar i telefon (händer inte så värst ofta men som sagt; jag passar på då!). Sätt en luddig socka på foten så kan du damma golvlister med foten när du talar!

Potatismos... BLÄ! Går bort totalt här! Ryser...

Anonymous said...

Glömde ju Starbuck! Det talas mycket om att de kommer köpa upp någon av de kedjor som redan finns här. Vi får väl se! Fikar väldigt sällan på stan men besöker ofta Starbuck när jag är i US.

Anne said...

Här är en till som saknar städgenen men önskar hon hade den...för som du säger, mysfaktor man vill ju ha och den går lite hand i hand med att det är städat. Jag tycker du verkar ha ett bra system, det där med onsdagar och fredagar som du nämner. Det kan nog vara bra att ha fasta, bestämda dagar som man inte ruckar på. Inte för att jag har det men tror det vore bättre om jag hade det. Vi har så himla mycket leksaker överallt i de gemensamma utrymmena som kök ocj vardagsrum, det känns ständigt plottrigt och rörigt (även om det är upplockat), men lilltjejen är fortfarande för liten för att leka mycket och självständigt i egna rummet på övre våningen.

Starbucks ja...jag håller helt med! Det du säger om att det finns så många kaffeställen. Meen kanske det är så, att starbucks stjärna lyser så starkt att de andra konkurreras ut??? Jag antar att det är de liknande kaffeställena som ryker i så fall, som får konkurrens, konditorierna och fiken (typ de du nämner) borde ju vara i en annan liga,inte tilltala samma kunder. Hoppas jag, för den sortens fik är ju bara så mysiga och vore sorgligt om det blev som här, där de är obefintliga.

Förresten, himla fint (igen) campus ni besökte. Kul K föll för uni och satt det på topp 3 listan.

jo, det där med moset. Men så är det för mig också. Det blir stabbigt och klibbigt, har många gånger undrat vad jag gör för fel och vad tricket är.

kram!!

Anonymous said...

Starbucks - Har ingen känsla för att betala 4-5 dollars för vanligt kaffe, och latte och mocha m.m. kan jag lätt vara utan MacD ger mej en large coffee för 90 cent, och deras kaffe är utmärkt.

Potatismos - Använder mest pulver, men om jag känner mej energisk, kokar jag Red Bliss och mosar dom med en gammaldags mosstamp så det blir små bitar kvar; gillar klimpig sås och gröt, förresten. :)

Städning - Använder ca 45 minuter per dag att göra något jag ogillar i högsta grad = damma, sortera papper, rensa ur byrålådor, tvätta kammar och hårborstar whathaveyou.

Städning - BLAH! I synnerhet om det är fint väder. Lorten finns alltid kvar, men kanske solen inte skiner i morron.

Ruth i Virginia

Saltistjejen said...

Hahaha! HÄR är det alltid stökigt! Även när vi har städat hahaha! ;-)
Och potatismos gillar jag med! Men har inga bra tips tror jag. Vi kör med "stamp" inte elvisp. Tycker det blir bra, men som du säger är det ju olika potatissorter också. Vissa blir det bättre mos av.Jag gillar smör i moset, men vet att vissa kör endast mjölk och jag tror det kan bli ngt fluffigare då eftersom smöret "tynger ner" moset lite.
Vad fint UNI ni besökte också! Läste men har inte haft tid att kommentera.
Kram Kram!!

Channal said...

Hallå fining!!

Jag kan inte städa men jag måste, INTE KUL! Rut kommer hit och gör grovjobbet vart fjortonde dag! Så skönt!

Mysfaktorn är viktig och jag är BRA på att pyssla, pynta och langettdamma!

Jag gör mitt potatismos precis som du. Aldrig vitlök!! Bara vitpeppar, salt, smör, lite grädde och mjölk! Häll i lite mjölk i taget till moset blir slätt. Jag använder en sån där potatismosare. Du, man trycker potatisen till mos. Vid festligare tillfällen kan jag ha i lite parmesan, muskot och purjolök.

KRAMAR Anna

bettankax said...

Härlig respons på ditt inlägg. Så kul kommentarer:)
Jag älskar att ha städat och rent. Men tyvärr är jag en "hög-samlare". Samlar allt möjligt i högar som jag tänker jag måste läsa eller kolla innan jag kastar. Fattar inte varför. Slutar oftast med att jag i desperation kastar allt. Händer att jag i panik vräker in högen/-arna i en garderob. Finns en tendens att dom blir kvar där tills jag får ett anfall;)Således kan jag ha någorlunda ordning på ytan, men ack-o-ack...

Fantastiska bilder i föregående inlägg. Makalösa färger.
KRAMAR!!

Annika said...

Jag gillar städat och ordning men har varken tid eller ork att städa jämt, jämt, jämt, så jag står ut med lite stökigt utan att stressa upp mej över det. Vi har aldrig gäster så på det viset spelar det ingen roll, men det är ju trevligt att ha städat för sin egen skull också. Men pedantiskt städade hem gillar jag inte! I såna hem vågar man ju inte röra sej och ve och fasa om man skulle spilla kaffe. Nä, lagom städat duger gott ;-). Vi hjälps oftast åt att städa (dammsuga, torka golv, skura toaletterna) men sen är det jag som plockar, plockar, plockar... Och Håkan ser liksom inte att köksluckorna måste torkas ibland, att hyllorna i hallen svämmar över, och han tror nog att alla kläder som tjejerna växer ur bara liksom försvinner ur deras garderober... Så även om vi säger att vi hjälps åt med städningen så gör nog jag en hel del mer ändå... Jag vet att städningen är sånt som många par bråkar om men det gör inte vi tack och lov. Och Håkan gör annat som att klippa gräset, skotta snö, fixa praktiska grejor som reparationer på huset, bilen etc.

Jag tänkte skriva "Ha en bra helg" men kom på att det är ju bara torsdag idag. Jag trodde det var fredag imorse - irriterande när jag kom på att det faktiskt bara är torsdag. Men imorgon är det äntligen fredag!

Kram!

Martina said...

Har tyvärr inga städtips eller pedanttips att ge dig. Inga alls. Här är det oftast stökigt och rörigt. Klart att jag städar och försöker, men som du säger, det finns ju sa mycket annat roligare i livet än att städa och plocka undan 24/7!

Kan inte ge dig nagra tips om mos heller. Jag kör pa piff. Kanske inte för mycket mjölk?!

Kramar

Desiree said...

Hi hi jag är lite av ett sådant där städfreak. Det som är bra är att jag kan bjuda hem folk när som helst. Det som är mindre bra är ju att det kan vara jobbigt också. Jag skulle ibland vilja skita i att städa och ha det lite småstökigt men det är svårt för mig att låta bli att plocka. Men jag har inga problem med att gå hem till folk som har stökigt. Stökigt och dammigt helt ok bara det inte är snuskigt och äckligt.
Jag brukar också vispa mitt mos med elvisp. Jag tror faktiskt att det i första hand beror på potatissorter. Kanske behövs mer vätska också eventuellt. Brukar blanda mjölk och grädde.Prova att hälla i en skvätt mjölk eller två nästa gång. Häll i lite mer tills du känner att du fått rätt konsistens.
Kram och ha en god och njutningsfull svennefrulle.

Desiree said...

Jo Starbucks tycker jag nog känns som en overkill i Stockholm när det redan finns så många andra kaffekedjor men jag tror nog att Starbucks är tillräckligt hypad för att det ska gå bra för dem i Stockholm. Det anses som lite coolare på något sätt än de andra. Här i Basel finns Starbucks men jag går i princip aldrig dit, finns mycke annat bra kaffe och caféer här om man vill ha kaffe.

Anne-Marie said...

Men visst skall det väl synas att någon bor i huset. Att alltid ha det undanplockat och sterilt är ju nästan litet trist tycker jag. Som om man var på husvisning eller i en möbelaffär.
Städa gör jag inte så ofta som du men jag plockar. Jämt. Det är ett evighetsarbete. ;)
Eftersom jag inte dricker kaffe har jag inte så mycket att säga om Starbucks. Allt som är amerikanskt brukar ju komma till Sverige. Jag har faktiskt undrat varför inte Starbucks funnits tidigare.
Mitt potatismos brukar faktiskt bli rätt fluffigt. Jag gör det oftas på "red potatoes", använder en sådan där "stamp" (kallas den så - den som man mosar sönder potatisen med?) och rör i mjölk, salt och peppar. Och sedan rör jag mycket med en stor sked.
Kram!!

kalaslotta i usa said...

du känner mig..jag kommenterar aldrig men nu kände jag att jag måste. Orkade dock inte läsa igenom alla kommenterarna om du fått samma tips.

Potatismos. Du ska absolut INTE vispa med elvisp...stärkelsen gör det klistrigt om du vispar.

Du ska "stampa" med mospress..då blir det fluffigt och gott.

KRamen!

Anonymous said...

Neeej, inte vispa potatismoset!! Det är därför det blir klistrigt! Potatispress och på sin höjd en kort vispning! Det är stärkelsen som gör att det blir klistrigt och av någon anledning blir det värre om man vispar (för länge). Så handskas varligt med moset och det blir luftigt!
Jag är också urdålig på att stöda eller egentligen röja - har alltid högar med papper, ren tvätt etc. Nu med en tvååring blir det så mycket plock, plocka och röja efter honom att allt det andra blir lidande! Vi har dock städerska på fredagar så det är RENT! Men jag tänker så här, en viss nivå av röra gör ett gem hemtrevligt! Faktiskt! Jag störs inte alls av andras röriga hem utan trivs hos dem :-) men oj som jag störs av vår egen röra!
Kram

Malin said...

Min pappa gör bästa potatismoset enligt mig. Fluffigt och gott och slätt. Han mosar potatisen med en potatisstamp först. Sen i med mjölk och smör och så vispa med elvisp. Ska väl helst vara mjölig potatis när man gör mos, och det får absolut inte vara färskpotatis för då blir det klister.
Jag provade att vispa med stavmixern en gång, det gör jag inte om. Det blev verkligen klister. Men elvispen går finfint.

Nettan said...

Åh städning, är inte helt lycklig över det, avskyr kaos och plockar i princip varje dag relaterat till de tre som bara släpper saker där de står men det är inte kul alls!
Härligt att det blev rätt guvernör!
Att veckorna passerar i racerfart stressar mig lite då det är mycket som ska falla på plats.
Starbucks finns i Malmö, har inte varit där ännu men någon gång kanske?

Många kramar
Nettan

Annika said...

Marie:
Ja med ett litet barn i huset blir det verkligen stökigt.
Jag vet.
Det blir det med ett stort också, haha!!
Njeaa…jag borde nog kalla städet en timme om dagen för just plock. Det är det det är.
TRÅÅKIGT!!!Christina:
JAG vet, den eviga konstgjorda andningen.
SUCK!
Detta plockande.
GAAAHHH!!
Ja, jag har ju en 17 åring, och hon är inte den mest ordninghsamma i världen, höhö!!
Så jag förstår vad du menar.
Romba!! Love it!!!
Kram!!


OLgakatt:
Sant, inte för sterilt.
Trevligare med lite röra då, gissar jag.
Nej, jag vet att inte nypotatis går till mos.
Nu har jag fått så många råd att nu ska det nog bli fluff av :-)

Annika said...

AL:
Härlig mamma du hade. Skönt bohemiskt, även om jag förstår att det var jobbigt ibland.
Komiskt med besticklådan som du tog hand om :-)
SÅ, ja, jag förstår att din gen har vaknat.
Tror nog du har det jättefint hemma, och att jag lätt bara skulle ringa på och allt skulle vara bortplockat.
Härligt.
Damma är inte kul. Tycker inget som har med städning är kul.
Blä.

Potatismoset vill jag bara inte ha stabbigt.
Men nu har så många gett mig de råd som du ger, att värma mjölken och smöret. DET ska jag testa, ocgh sluta med grädde i.

Visst är svenska bakverk de bästa som finns!!!! UNDERBARA!!
Men du ska se att Sbux därhemma kommer att gå strålande.
Gillar sbyx, men gillar svenska fik mkt bättre.

Veckan har gått superfort, men vi hade ledigt fr skolan må och ti, och det gör ju sitt till.
Nu helg.
SKÖNT!!
Kram!!!


Annika said...

Lisa:
Jag vet, den där städgenen ja…
SUCK!
Det är ett inre tvång varje ggn det ska städas- USCH!!
men jag vill inte ha det för rörigt heller.
Idag dammsugning :-)
URRK.
Kram!!


Brysselkakan:
SMART tips med luddig socks för lister. DET ska jag ta efter!!!
Aha, det är SÅÅÅ Sbux tänker…Ja, det kunde man ju räkna ut.
Gillar också sbux i USA, men tror inte jag kommer besöka dem hemma.


Anne:
DU också alltså!!
Ja, varför fick vi den inte??
Ja, det är bra med bestämda dagar.
OCH jag minns hur det var med småbarn. Det gick ju inte att ha det bortplockat då, nästan.
Inte för att det är så lätt med en tonåring heller, haha!!
Starbucks stjörna lyser nog så starkt att de får kunder, och jag kan just tro att de kommer att köpa upp andra kedjor.
It would not surprise me.
Tror inte heller att kondisen ligger i fara, de är så annorlunda amerikanska coffee shops.
Visst är Elon en fin skola.
Gillar den.
KRAMAR!!!

Annika said...

Ruth:
SANT, visst är det överpriser på Starbucks.
Njaee, Ruth, klimpig sås och sådant kan jag nog inte med.
Hihi.
Ibland undrar jag om jag använder fel sorts potatis, men duktiga husmödrar i USA jag känner använder Yukon Gold också.
DU och jag delar uppfattningen om städningen. Ngt så ofantligt trist…


Saltis:
Fniss…det tycker jag med ibland att det är här.
Men jag förstår att du tycker det som har så litet. Men jag tycker att ni gjort det bästa ni kan av er lgh. YOU bet!!!
Vill också ha smör i moset. så gott.
men nu har jag fått fina tips som hag kommer att testa. Härligt!!
Tack, ja visst var det ett fint uni. Gillade det starkt.
KRAMAR!!!


Channal:
JAG är som du!! Kan och vill inte.
Men MÅSTE!!
Smart med Rut.
JAG är också bra på ordna mys och trevligheter. Tänk den som bara finge göra sånt :-)
Vad gott med purjo i moset. mums- Måste prova!!
Kramar!!

Annika said...

Bettankax:
JA VERKLIGEN!!
Länge sen jag fick sådan här respons i fältet. Känns SÅ roligt!! :-)
HAHA, jag är som du också. Samlar på hög. Iblabd kan det ligga högar i köket som Peter o jag bara lägger i källaren då vi får folk, hehe…
That's us.
KRAMAR!!!


Annika:
Jag med, vill också ha ordning och bortplockat och städat, men eftersom det är SÅÅÅ trist så blir det inte så ofta som det skulle behöva göras.
Peter och jag hjälps också åt, om vi städar på en lö eller sö. Händer inte så ofta. han tar ett plan, ochj jag ett.
NU är det fredag, Annika.
Härligt.
Kram!!


Martina:
Du är som jag.
Det finns så mkt som är roligare än städning här i världen.
Ack ja.
Jag har fått goda mostips nu, så det ska väl vara fasiken om jag inte får till det nu…
Kram!!

Annika said...

Desiree:
JAG VET!!!
OCH jag avundas DIG!!! GUD så härligt att känna städlust.
Jag lider inte heller av stök hos ngn annan. Ser det INTE.
men skitigt och äckligt kan jag se, och jag håller med dig. SÅ får det inte se ut hos mig heller. NO!!
Har fått så många fina mosråd nu, jag tror jag ska lyckas :-)
Starbucks känns som overkill.
ja, jag tror säkert du har bättre ställen än sbux i Basel.
Kramar!!


AM:
Jodå, det tycker jag också. Helt sant.
Men jag skulle vilja ha liiite mindre högar etc.
HAHA.
Men jag kör mitt lilla system och det går gå det med.
Plocket så oändligt trist.
Ja, nu kommer Sbux till Sve, Hörde ngt rykte tidiare ngt år om att Sbux tidiare tyckt att det funnits för många "amerikanska" coffee shops i Sve redan- men nu har de väl ändrat sig då?
Tack för mostips. Älskar alla tips jag fått!!
KRAM!!!

Kalaslotta:
HEJ!! DET var länge sen!!
Tackilack!!
JAG är så glad över alla mostips jag fått. Nu jädrar ska det bli fluffmos av.
Kram!!

Annika said...

Petra:
Sant, det kan nog bero på övervispning. Men lite måste jag nog få vispa va? För fluffets skull.
Har fått så många fina tips nu. NU ska moset bli GÖTT!!
Ja, småbarn o städning är ingen bra kombo.
Så fint att ni har städare på fredagar. UNERBART för en barnfamilj att ha det.
HELT SUVERÄNT beslut.
Jag störs inte heller av stök hos andra, men blir galen av högar och annat här :-)
Kramar!!


Malin:
Välkommen hit!
ja, nu har jag fått grymt många fina råd av så många.
NU ska det bli gött mos i stugan.
Vispa kommer jag att fortsätta med, men i mkt mindre utsträckning än förr.
Och gammalpotatis vet jag att det måste vara.
Fram för gott mos :-)
Välkommen tillbaka!!!


Nettan:
Visst är det trist med städ.
YUK!!
OCh vad är det med kids och grejjer? Min flicka är likadan. Släpper allt där hon står.
ja, denna vecka har gått med fart.
Precis, Sbux har ju funnits länge i malmö. Antar att den går jättebra.
KRAMAR!!!

Camilla said...

Jag jobbar ju som chef för städavdelningen på ett hotell, men hatar att städa hemma. Det är ett nödvändigt ont känns det som. Jag önskar att jag kunde ha städhjälp hemma så jag slapp den delen. Men å andra sidan så är ju plockandet kvar:(
Just nu håller jag på att rensa hemma så förhoppningsvis så ska det där städandet gå liiite snabbare när jag är klar med det. Hoppas jag.

Jag älskar potatismos! Det brukar bli bra. Och jag använder alltid fast potatis eftersom jag tycker att det blir bättre.

Kram

Cari said...

Om du städar en timme varje dag tycker då jag att du har en städgen. Bra jobbat.
Och jag ser fram emot att Starbucks ska öppna i Stockholm. Har fikat hos dem på Arlanda flera gånger (och jag köper deras muggar då jag kommer till ställen jag inte varit på förut och de har dem till försäljning). Starbucks är ju något annat än ett klassiskt svenskt fik - och jag gillar båda.

Annika said...

Camilla:
Att städa hemma är verkligen så trist. YUK!!
Ja, precis, har man städhjälp måste man iaf plocka, plocka, plocka. OCh när plocket är gjort är det ju ganska Ok att städa. Eller inte…
Jag skulle också gärna ha städhjälp, tro mig.
Att rensa i röran är skönt.
Mos är så gott.
Kram!!


Cari:
Nej det har jag inte. Städar är fel ord. Plocka är bättre.
Starbuck ja…
Ja, deras stjärna lyser klart och starkt. Jag tror det blir succe i Stockholm. Men ni har ju redan så många coffee shops, fast det verkar inte stoppa Sbux. Men kanske är det så att Sbux kommer att köpa upp en del av de andra?

Anonymous said...

http://www.aftonbladet.se/matvin/mat-tina/fragatina/article11355116.ab