Monday, November 12, 2012

Ovanligt nog blir det en måndag i PUNKT

Det är måndag. Igen.
Jag har inte varit utanför mitt hem på fyra dagar.
Det börjar bli trögt, milt sagt.
Visserligen ÄLSKAR jag min soffa och mitt vardagsrum, men att tillbringa nästan all vaken tid där blir så långtråkigt i längden.
OCH stökigt.
Det är fullt med kuddar, filtar, snytpapper, tidningar, böcker, halstabletter, telefoner, datorer och annat runt den där soffan.
USCH, det syns att det finns en sjukling i huset...

* Idag hoppas jag att det blir bättre med denna sega förkylning.
DET var bättre redan igår. SÅ, idag hoppas jag att det ska kännas ÄNNU bättre.
Imorrn hoppas jag att jag är så gott som frisk.

* Power walks och sådant får vänta ett tag till.
Det är ingen ide att börja ta ut sig för tidigt. I sinom tid, i sinom tid...

* Den 22 november är det Thanksgiving här i USA.
DET är den största av ALLA familjehelger på HELA året. Den är helt religionsfri, och således firas den (i princip) av alla.
Thanksgiving är en fantastiskt mysig långhelg. JAG älskar den! SÅ kravfri. Det finns inte mycket Thanksgiving-pynt att tillgå i affärerna. Det är ingen HYPE runt helgen. Men ändock är det den största helgen av dem alla. God mat i massor, umgänge och en lugn dag på det hela taget (ja, inte för alla dem som slavar vid spisarna, men...). Ja, och då Thanksgiving är över DÅ skuffas julen igång. I love it!!

Thanksgiving 2011 hemma hos Peters syster. Iår ska vi dit igen. Trevligt.


* Fick fina nyheter igår om att vi får bästa besöket i påsk.
Min älskade syster med familj har nu beställt biljetter hit. OCH de ska stanna i två veckor! SÅ underbart ROLIGT!!
Längtar redan!

* På tal om julen igen...
Det slår mig hur tidigt ni i Sverige börjar ladda inför den! SÅ här tidigt har det nog aldrig känts som om ni börjat förr.
Jag vet visserligen att november ÄR en grymt mörk månad hemma. Men att sätta upp adventsstjärnor och sådant NU vet jag inte om jag gillar. Inte heller tycker jag att julmust, lussekatter och glöggpartyn är rätt nu.
Kalla mig gärna konservativ, ty jag är nog det när det kommer till detta.
Vem vet,  hade jag bott hemma hade jag kanske tänkt annorlunda jag också, men just nu känns det mest som om hela julandet har satts igång ALLT för tidigt.
Vad tycker ni svennar i Sverige? OCH i svenskfinland?
Förklara gärna för en okunnig utlandssvenne som är ganska PAFF över allt hon ser i i svenska tidningar online och på bloggar. Jag är säkert mycket, mycket lätt att omvända. Ni vet ju att jag är en JULÄLSKARE av rang!!


Mitt vardagsrum den 23 december i fjol. DÅ hade det varit pyntat länge i hela mitt hus, sedan helgen efter Thanksgiving.  I ÅR blir det precis samma visa...

* Fast, jag längtar ihjäl mig efter svenska jultidningar.
Inget äro som dem!! Det är mysfaktor och stil ut i fingerspetsarna. Heja svenska jultidningar.! De amerikanska jultidningarna är nog bra de med (köper SÅ få av dem dock), men de svenska är BÄST!!

* Under min förkylning har jag tittat på “Så mycket bättre”.
Det är ett program jag faktiskt aldrig har sett tidigare. Ja, jag tycker om det! Mycket!
Magnus Uggla har jag aldrig tyckt vare sig BU eller BÄ om. Han har varit bra, men Uggla är ingen artist jag direkt stengillat. MEN nu måste jag säga att jag tycker att han är suverän! Vilka tolkningar han gör! OCH vilken skön humor han har (ja dockan var inte kul, det tyckte inte jag iallafall, men i övrigt).
Darin är underbar! Vilken RÖST killen har!!
Allt Darin gör blir så otroligt BRA!
Miss Li har jag upptäckt först nu. Jag gillar henne!! FIN röst, bra låtar och gullig person!

* Det här blev en punktmåndag.
OCH faktum är att jag tror att det blir något av en punkt-tisdag imorgon också...I hope you don’t mind...Sen blir det garanterat PUNKTLÖST resten av veckan. LOVAR!!

* Bildbomber blir det nog ont om ett tag framöver eftersom Yours Truly inte kommer ut på några långa vandringar.
Väldigt trist. JAG SAKNAR det! Jag saknar att få gå ut på kamerapromenad. Men snart så...

Ha en fin, och frisk, början på veckan!


42 comments:

Nettan said...

Nej här hemma julpyntas det inte förrän ungefär veckan kring första advent (som i bland sammanfaller med thanksgivingfirandet om första advent är i november). I år är det första advent första helgen i dec så det lär bli i den veckan som adventsljus/stjärnor mm plockas fram. Även om det är en kort tid så håller jag på att mellan första advent och tjugondag knut så få får saker finnas framme, lite traditioner att hålla på. Har lite svårt för det där med att plocka undan allt efter julafton men å andra sidan har man då hängt upp allt i början av nov så kanske det blir så!

Hoppas nu att du kryar på dig snabbt och kommer ut på dina rundor igen, gillar din promenadbilder, de är härliga!

Kramar
Nettan

Pettas said...

Julpyntandet kommer igång alltför tidigt enligt mitt förmenande. Julen är uttjatad när den väl är här. Vi startar långsamt och till första advent, med stjärnor i fönstren, sedan kommer det andra i lagom takt för att kulminera när julen är här. I motsats mot dig:) får den stanna till trettondagen och tjugondagknut. Då ska den ut!
Så ser vår privata jul ut. Däremot börjar den tidigare när det gäller företaget. Folk beställer juliga maträtter, bakverk och då är det bara att köra på, försöka känna julstämning för stunden.

Roligt att du känner dig kryare nu...bättre och bättre dag för dag...

Kramar
Karin

Anonymous said...

Ute i butikerna så är det full jul men jag ser inga adventsstakar eller annan dekoration hos folk när jag är ute och går på kvällarna (då ser man så bra in till folk!).

Tror det är butikerna, tidningar och bloggar som försöker kränga saker under längre tid men hemma hos folk är det inte tid än.

Hoppas du mår toppen i morgon!

Nilla said...

Jag gillar också så mycket bättre! Magnus Uggla har jag nog alltid gillat och nu ännu mera! Verkligen bra program!

Julsaker och julpynt finns inte hemma hos oss ännu, det får vänta. Vid första advent, eller den helgen i alla fall, börjar jag plocka upp julsaker successivt. Elljusstakarna är viktigast! (På min blogg däremot smyger det sig in en hel del juligt redan nu :-)

Anonymous said...

Hemma hos oss adventspyntar jag till 1:a advent med stjärnor och ljusstakar, och sedan kommer julpyntet till lucia ungefär. Tror att många gör så. Sedan behåller vi pyntet framme till trettondagen.

Jag kan tänka mig att tidningarna kommer så tidigt för att många innehåller pyssel och saker att göra själv, och då behöver man börja i tid....:-) Sedan köper nog många bara en tidning, och då gäller det kanske att vara först på plan.

Jag tycker om det sätt du skriver på, så känn inte att det måste vara bilder! Min slöa dator tar tusen år på sig att skrolla igenom bildbomberna, så även om bilderna är fantastiska - och det är de - så gör det inget med ett bildlöst inlägg ibland :-) !

Hoppas att du kryar på dig snart!

Channal said...

Skönt att du är på bättringsvägen! Kul med systerbesök till Påsk. Förstår att du längtar!

Jag har bara tjuvstartat med EN lussekatt! Blev arg när jag såg att de sålde dem redan på Ica! Annars kommer ingen stjärna eller ljusstake fram förrän 1:a advent! Suktar i jultidningar, men inget mer! Julgranen klär vi dagen innan julafton!

Så mycket bättre är ett fantastiskt program! Älskar't!! Skavlan likaså och Sommarpratarna på svt-play. Se dem också!

Idag skiner solen så härligt!
KRAM Anna

AnnA said...

Hej!
Jag fick Allt i Hemmet Jul för några veckor sedan och är sååå besviken. De var enbart de morderna Julmodet i den så den åkte faktiskt i soporna på engång!
Över lag så tycker jag inte om Allt i Hemmet längre för att det just är bara retro propagandan, gillar inte jag.
Har inte köpt någon annan Jultidning, känns lite som denna Julen inte kommer bli som andra.

Kram, Anna Å

Miss Marie said...

Min förkylning är också jätteseg, först nu som jag börjar känna mig någorlunda bra! Trist när det sitter i så länge. Hoppas du känner dig bättre snart!

Håller med, julen börjar tidigt i år! Än har jag inget pynt uppe, men vem vet... ;)

bettankax said...

Julpynt in till den 1:a advent. Julpynt ut, helst nyårsdagen.

Kul du tittat på "så mycket bättre". Håller med vad gäller Uggla. Jag gillar programmet. Upptäcker alltid artister som jag inte visst så mycket om tidigare. T ex Petra Marklund(September)tidigare säsong.
Krya-på-dig-KRAMAR!!

Erica said...

Vad skönt att förkylningen verkar vara på väg åt rätt håll i alla fall :)
Håller totalt med om att man snabbt blir så rastlös när man ligger sjuk hemma.

Thanksgiving låter så MYSIGT! Och jag kan tänka mig att det känns extra bra att ha en kravlös högtid precis innan julen...
Jag ÄLSKAR också jul! Faktiskt så är jag nästan barnsligt förtjust i just den högtiden och skulle aldrig kunna tänka mig att hoppa över den något år! Det finns liksom inte ens på kartan... ;)

Däremot håller jag med dig till 110% -man ska INTE börja med julen för tidigt!
Jag tycker till och med det är riktigt jobbigt att gå på affärer i oktober och november, då det inte går undvika julsakerna. Jag har 1:a December som "magiskt datum". INGET som har med julen att göra före det (undantag när första advent infaller sista helgen i november).
Men julmust, julgodis, lussekatter, pepparkakor, julmusik o.s.v. får vackert vänta tills December (för min del)!

Dollarstore, en lågprisbutik här i Piteå, började sälja julsakerna i september - i SEPTEMBER!!!
Då är det ju näst intill sommar fortfarande! Tror till och med det var så att de satte fram julsakerna före Halloweensakerna...
Tycker bara det känns så otroligt FEL!

Men jag antar att det i slutänden handlar om pengar... att sälja så mycket som möjligt.
Men min åsikt är alltså att börjar man för tidigt så hinner man ju bli less innan julen ens hunnit börja...!

Som du märker är detta ett av ämnena jag kan babbla på hur mycket som helst om ;)

MVH /Erica

Taina said...

Godmorgon Annika!
Så tråkigt med din förkylning. Men snart är du på språng igen ska du se. Så där brukar vi också ha det när någon är sjuk, vardagsrummet blir liksom "sjukstugan". Men vad gör väl det? Nu hoppas jag på ett snabbt tillfrisknande för dig!

KUL med besök i påsk! Önskar vi hade släkt som kom, men det är sällan någon kommer hit. Det förväntas alltid att VI ska åka. Suck.

Thanksgiving ja! Härligt, men läser samtidigt en kolumnists frågor som just nu handlar om vett och etikett kring Thanksgiving och det finns en del andra krav, dvs vem som ska bjudas och vem ska ordna middagen osv. Lite kul läsning faktiskt.

Ha en bra måndag!

Kramar!!!

Desiree said...

Usch vilken seg förkylning du råkat ut för. Känner igen det där att man får cabin fever efter ett tag om man inte kunnat gå ut. Men bra att du tar det lugnt och vilar. Det gör nog att du blir friskare snart.
Jag har faktiskt tjuvstartad lite med julpynt. Igår var en sådan där riktigt ruggig och grå novemberdag. Jag satte faktiskt upp ljusslingorna på balkongräcket och jag köpte en fin adventskula med en ljusslinga inne i kulan som jag satte upp i köksfönstret. Det kanske är lite tidigt men jag känner ett desperat behov av allt ljus jag kan få nu när det är mörkt när cyklar till jobbet och blir mörkt redan vid 15 på eftermiddagen. Jag brukar inte pynta så här tidigt. Har inte satt upp några adventsstjärnor ännu. Väntar med det iallafall.
Kram och krya på dig.

Annika said...

Nettan:
DET är bra!!
SÅNT gillar jag!!
Jag gillar när man håller på traditioner så jag är konservativ då det kommer till sådant.
Absolut.
Här kör jag strikt efter regeln att INGET får komma upp före T-giving, men sen är det fritt fram :)
Jag tar ner RUBBET den 2 januari (v har ingen 13-helg).
Att ta ner julsakerna efter julafton skulle skära i hela kroppen på mig. DET grejar jag inte.
Nej, över nyår måste det vara full jul sas :-)
TACK Nettan! Roligt att du uppskattar mina bilder.
Snart så, snart så...men inte idag, och inte imorrn, buhu!"!
Kramar!!

Karin:
Håller MED!!
Visserligen förstår jag att handeln och företagarna (som du) måste börja!
Absolut.
Men det gör ont i mig när jag ser julgranar hemma hos ngn (i USA) direkt efter Halloween. Vill bara skriiika!!!
Samma sak när jag ser att ngn gått på glöggparty första november hemma. Men WHY!!!???
OCh att börja brassa julsånger NU det är bara så fel (har sett både i sve och USA)
nej, låt saker och ting ha sin tid.
I dec är det fritt fram, kanske sista veckan i nov också, men inte INNAN dess.
HAHA, sant, Karin!! Jag exploderar jul fullt ut efter Thanksgiving. men jag gillar ditt sätt också!!
Lite bättre idag, men inte alls bra.
SÅ less...snart ska soffan intagas igen...
TRÅÅÅKIGT!!
Kram!!

Brysselkakan:
helt ok att det är jul i affär och handel, men BRA att du itne ser det HEMMA hos ngn.
Låter betryggande.
Kanske är det så som du säger att det är media som trycker på.

Annika said...

Nilla:
Himla trevligt program!!
Uggla har verkligen vuxit i mina ögon (OK; minus dockan då).
Men annars...Härligt!!!
BRA att vänta med julen.
Att se jultips på bloggar är bara KUL!!! DET tycker jag verkligen!!!
Men inte att läsa om glöggpartyn i nov.
HIHI!!


Ano:
Låter superbra!!
TYCKER det är BRA, bara BRA att folk hemma börjar ta in granen tidigare. Runt Lucia.
Det är ju före jul allt är som ljuvligast!!
Då ska det njutas.
Bodde jag i Sve skulle jag absolut ha julpyntat till efter 13-helgen (firas inte i USA).
Jag tar ner all min jul den 2 jan. Ett hästjobb...
Sant, det är nog media som trissar detta mer ön ngnsin. FÖR, jaghar aldrig tänkt på det förr att det skulle vara så här tidigt i sve...
TACK, vad snäll du är och vad GLAD du gör mig.
Bra och roligt att du uppskattar mina textinlägg. Det blir fler sådana denna vecka. För UT kommer jag inte i brådrasket :-(
Trist med din sega dator...
DÅ är bildbomber inte roliga :-(
Ha en fin dag!!

Channal
JA, jättekul med systerbesök.
å bättringsvägen ja, men absolut inte bra. FAN vad less jag är nu. Såg att du är lite krasslig också, tråkigt :-(

Jultidningar får man grotta ner sig i...BARA myyyysigt!!!
Annars tycker jag att traditioner är bra!!

Ja, vad bra Så mkt bättre är!! GILLAR DET!!!
Kram!!

Annika said...

Anna:
Vad trist.
Allt i Hemmet brukade vara min favvistidning av alla inredningstidningar hemma.
Men faktum är att numera-då jag köper den-tycker jag nog att den inte har samma sting längre.
Anna,jag vet att den här julen blir skum för er. Annorlunda.äMen förhoppningsvis BRA på sitt sätt.
DET tror jag.
Kramar!!!

Marie:
Segt som kola.
Jag är så less. Ligger här i min säng och käner mig fortsatt tung i skallen, förkylningslukt i hela huvudet och seg.
VILL bara att det ska gå över.
Visst känns julen tidig. SÅ här tidigt tror jag aldrit jag sett den exploaterats i sve förr.
Här är det ju en annan sak, här drar den igång den 23 nov. Men, jag blir galen när jag ser julgranar inne hos folk NU,
VILL SKRIIIIIIKA!!!

Bettankax:
Det är bra det!!
Jag tänker titta på de andra säsongerna också, har medlemskap i tv4 premium.
BRA är det!!
Jag har upptäckt mIss LI. Gillar henne massor.
TACK, jag hoppas denna skit ska vika hädan NU!!
KRAMAR!!

Annika said...

Erica:
TACK!
Just idag vet jag inte. Ligger fortfarande i sängen och känner mig trött, seg och tung.
men ska snart duscha.
Men lite bättring är det allt, men absolut inte bra.
BLÄ!!

Thanksgiving är en mkt lung helg, och väldigt kravlös på sitt sätt, på ett annat INTE.
Jag är som du, barnsligt kär i julen. ÄLSKAR den!!!
Tycker du har en BRA regel. JULA ut för fullt först på 1 dec/alt om 1 advent infaller i nov.
Helt rätt tänk, enligt mig.
HAHAH, har ni Dollarstore i Pite...
Woah! Den har vi här också...Komiskt.
Ja, de kan nog dra fram sina julsaker tidigt.
Blir fel när man ser det redan i sept.
när jag jobbade på Lord and Taylor satte vi upp deras julshop i sept. GISSA om det kändes skumt. OCH gissa om kunder gav oss gliringar. INTE så kul, vi hade ju inget val, vi var bara tvungna att följa order uppifrån.
Men jag tror att det är avtändande för många att se julsaker redan i sept.
VISST är det pengar som talar. Julen är handelns stora högtid, så ska de dra in storkovan. mer än de gör under resten av året.
Så visst...

ha en finfin dag..

Taina:
TACK, snart ska väl skiten vända och sticka ut igen.
USCH!
Ja, soffan blir sjukstuga, helt klart.
OK, men trist.
Snart ska jag flytta ner, hehe...
Ja, det ska bli kul med besök.
Tycker inte jag har så många besök heller, om man jämför med mina kompisar, men jag r så glad. så GLAD, SÅ glad när jag får besök från sverige,
Det är innerligt roligt!! Längtar redan till påsk!
MER sånt för oss i utlandet!! Det är inte bara vi som ska åka hem hela tiden.
OCH alla är ju så välkomna!!!
T-giving är mysig, men inte helt okomplicerad den heller eftersom det är en sådan stor familjehelg.
Absolut inte lätt alla ggr.
Sant, nu är det mkt T-giving snack i frågesplaterna.
KRAM!!!


Desiree:
USCH ja...
Ja, jag har absolut börjat få lappsjuka nu.
Vill bara ut...
Måste ta det lugn för jag mår inte bra än, och jag vet hur farligt det är om man gör saker och ting för tidigt...
Jag vet att det är MÖRKT som i säcken hos er...
Jag vet det.
OCH jag förstår att julpyntet lockar. Ljusslingor är ju så vackra.
Bara du inte börjar lyssna på julmusik, dricka glögg och äta julbord är det bra ;-)))))
Stora kramar!!!!

Anonymous said...

Hoppas att du får din energi tillbaka snart! Jag kan inte fatta att det redan är dags för Thanksgiving! Har precis avslutat den stora familjefesten, min systers bröllop! Såg du fotona på min blogg? Det var min bildbomb ;-)

Sköt om dig och snart är du ute med din kamera igen
Kram från ett snöigt Minnesota

Marie

Annika said...

Marie:
Har inte hunnit till dig än idag. Men snart så :-)
Älskar bröllopsbilder!
Har ni snö!!
MYSIGT!
Ja, snart är det nog en fotovandring för mig igen.
LÄNGTAR!!
Jag vet, T-giving en knapp vecka bort...
Underligt.
KRAM!!

Humlan said...

Hoppas att förkylningen fortsätter att gå åt rätt håll och försvinner snabbt!

Jag vill njuta av julen under julen! Jag börjar inte att adventspynta före första adventshelgen! Då kommer stjärnor, ljusstakar och dörrkransar fram, sedan ökas det lite under december månad, men julgran, tomtar och sådant kommer inte fram förrän dagarna före julafton. Jag vill inte ha det innan, det känns som jag förstör julafton då. Jag njuter sedan stort av julstämningen fram till tjugondedag-jul! (Och gör allt för att slippa höra folk tjata om att dom är trötta på julen! ;-) )

Jag gillar din punktform, fortsätt med den du!

Krya på dig!
Kram

Anonymous said...

Skönt att din förkylning är bättre Annika!
Mina adventsljusstakar kommer upp när jag tycker dom ska, d.v.s. första advent.
Julpyntet sätter jag upp sent, kanske en vecka innan jul o julgranen ett par dgr innan julafton. Allt utom stjärnorna i fönstret åker oxå ner ganska snabbt efter nyår. Jag gör precis som min mamma alltid gjort o jag förmodar att mina tjejer tar efter mej när dom får eget......
Kramar från Anette!!

Annika said...

Humlan.
DET går åt rätt håll!!
Sitter tom i köket idag, inte i soffan!
YAY!
Underbart!!
Imorrn borde det vara ännu bättre.
Tycler det låter bra, Humlan.
Så ska det vara i Sve.
Nej, att tröttna på julen är inte lätt. DET gör inte jag. Men jag tar ner den den 2 jan här. För då är den slut i USA.
Men bodde jag i sve hade jag haft den uppe längre.
Kram!!

Anette:
JA!
Den är verkligen på bättringsvägen. JAG känner det!!
HURRA!!
BRA Anette, låter som en bra plan.
Så är det, man gör nog som sin mamma. Men jag har ändrat mkt sen jag flyttade hit. Går med the flow här numera.
KRAMAR!!

Anonymous said...

Hej Annika:
Jag har samma forkylning som du en vecka nu - hateful. Min doctor sa att det ar "viral", det enda som hjalper sa han ar att ta Advil och hostmedicin - OCH VILA! Det at 60F at 11 am har i Vermont, tala om cabin fever. Min sympati, krya pa oss!

Tra la la, julpyntar inte forran 18december i ar!!!! Min familj kommer fran Sverige, kan inte tro att det ar sant. De ringde i gar att allt ar klart. Total lycka. Vi ska baka och gora allt pyntande tillsamman. Hoppas vi far massor med sno till barna, de flesta bor i Skane. Vilka svenska jultidningar kan du rekommendera?
Krya pa dej, kram fran Ann i Vermont

Lisa said...

Det gar at rätt hall Annika, vad bra!!! Gissa om jag fick cabin fever...var inne i nästan 2 veckor!!! Sa trist. Visserligen hade jag en hel trave med tidningar & böcker & sa tittade pa Homeland pa dvd (första säsongen)...men ända...du vet ju precis hur det känns. Hoppas du snart blir helt frisk!
Vad kul att din syster med familj kommer till pask. Da har ni nagot att se fram emot när ni nu inte kan fira jul tillsammans. Speaking of which...tycker de börjar tidigare & tidigare för varje ar. Jag är ocksa konservativ...inget pynt innan 1:a advent! Men sedan blir det fullt ös!
Skickar manga krya pa dig kramar!
Lisa

Annika said...

Vi julpyntar till 1:a advent, inte innan dess! Jag tror samma gäller för de flesta häromkring, men nån enstaka adventsljusstake kan man se veckan innan. Inte heller julmust eller lussebullar förrän i december, men pepparkakor har jag ätit...

Skönt att du mår bättre!
Kram!

Musikanta said...

Alltid roligt att läsa din blogg - punktform eller inte :-).
Jag pyntar hellre före jul. När nyårsdagen är över tar jag bort allt. En del har ju granen kvar flera månader efter jul - åtminstone den som är i trädgården.
Lite glögg har jag faktiskt redan smakat på dock...
Kramar från Ingrid

Anonymous said...

Punkta på du - trevligt att läsa om lite av varje.=)

Jag höll nästan på att köpa glögg i fredags, var så sugen på det, men nej. Det är premiär för den saken helgen då första advent infaller. Julpyntandet också, fredag kväll adventshelgen är det fritt fram. Det är ju det som gör det så speciellt, att man får längta och vänta, att det bara skall vara en kort tidspreciserad period.

Skönt att du börjar känna dig bättre!=)

Marianne said...

Så mycket bättre är nog ett av de FÅ underhållningsprogram jag gillar, de flesta står jag bara inte ut med. Dobido avskyr jag, t.ex. Uggla är riktigt bra, glömmer aldrig när jag satt och jobbade på ett kontor upstate NY, och satte i ett band jag hade fått hemifrån i min Walkman (det var på Walkman-tiden). Plötsligt kom Uggla på och jag bara hoppade till! Det var världens kick, och jag har gillat honom alltsedan dess. Miss Li är suverän, också en av de få nya artister som jag verkligen gillar. Hon är musiker, inte kändis, om man säger så. Pugh tillhör ungdomen = nostalgi, och Darin har jag upptäckt nu.

Trist med denna utdragna förkylning! NU ska du bli frisk! Säg till förkylningen att det har jag bestämt. : )

Ja du vet att jag är helt ense med dig om julen. Här kommer inte en enda julpryl upp förrän till första advent. Lilla granen var verkligen ett undantag, och mest för att den inte skulle bli slutsåld tills jag vill ha den. Just nu står den bara och är gran minus jul. Håll tummarna för att vi VERKLIGEN har ordning på allt här till första advent så att man kan PYNTA.

Se nu till att krya på dig så att vi blir bildbomade snart igen! : )

KRAMAR!

Sahra said...

Du och jag är i sådana fall lika konservativa. Här dricks fan ingen julmust innan advent. Därmed basta. Och stakar och pynt kommer inte upp före första advent. Så är det med det.
Ge mig din adress så skickar jag en trave tidningar. Jag älskar jultidningar. Lantliv, Allt i hemmet, Drömhem o trädgård, Sköna hem. U name it.
Skönt att höra att du mår bättre. Soffliv kan vara härligt men man blir snabbt uttråkad. Tänk på stackars mig som låg i soffan i fyra veckor när jag opererade foten. Blä så trist.
Kram

Martina said...

Hoppas att du känner dig bättre idag!

Thanksgiving tycker jag verkar vara en jättemysig helg! Familjen, tacksamhet och bara en massa mys - later underbart. Och sa tycker jag att det är lite häftigt med en san stor högtid som inte har en massa hype i affärerna. Kan det verkligen vara sa i dagens konsumtionssamhälle?!

Kul att ha finbesök att se fram emot!

Ja, jag kan garantera att julen har kommit extremt tidigt i Sverige i ar. Halloweenpynt sag jag inte mycket av när jag var i Sverige men julpynt däremot... det kändes som att julafton var i morgon. Jag tycker det är lite väl tidigt. Det tar ju liksom bort lite av magiken.

Jag tycker att svenska tidningar är bäst! Varje gang jag är i Sverige tömmer jag hyllorna pa Elle, Damernas, Femina, Amelia.... 10 kg i resväskan är nog tidningar!

Kramar

Anne-Marie said...

Skönt att höra att förkylningen börjar släppa taget. Minns min influensa i somras som var SÅ seg. Det där med sjukstuga vet jag hur det ser ut.
Verkar väldigt tidigt att börja med adventspynt redan nu. Jag tar absolut inte fram min ljusstake här i USA före första advent. Eftersom jag knappt firar jul blir det som vanligt sparsamt. Kramar!

Suzesan said...

Haha JAG ÄLSKAR Magnus Uggla. Sen sjuttitalet och allt han gör och han ´är SÅ intelligent. Han djupdyker in i allt. JAG älskar hans kaxighet och du skulle sett när han var på Solgården här i stan när folk satt i tusental i sanddynerna för att lyssna eller bara vara med. De som inte kom in. Vi sjöng oss hesa. Överröstade honom. Det är han som är min -mentor- i att våga våga SÄGA...våga vara kaxig. Vi är likdana ..men han är värre.

Nu visar han en ny sida. En sårbar. Fin. Hans senaste skiva är helt underbar. VINYL.

-Så mycket bättre- är det bästa de gjort. Alltså Pugh..Miss Li...Darin. Pärlor. Uggla asså jag kanske är hemligt förälskad i honom hahaha. Fast han är inte snygg och räcker mig till axlarna.

Haha jaså inlägget handlade inte om Magnus Uggla. Sorry;)HAN är så slug...och sanslöst ROLIG.
Det skulle vara kul att träffa honom och se hur han hanterar mig. Så stöddig som han är. Gullisen.
Skönt att du är bättre och så slut man är efter en förkylningsbubbla.

Än mer kul att han gjort en låt med Carola Häggqvist. Han gör allt som folk inte förväntar sig. I somras när hanv ar i stan så frågade han alla om han skulle sjunga Asfaltsbarn. Då skrek alla -Jaaaa- . Då sa han. "Jag tänker inte sjunga den bara för det..."haha.

Sitter och fnissar åt min Uggla kommentar. Älskar'n. På lördag är det hans program. YES. Jävelskap.

Kram
/Susanne

Suzesan said...

KUL att din syster kommer på besök.

Håller med om att de öser ut julgrejs för tidigt. Lussekatter började de med för en månad sen här. Men ehh. Ingen stämning alls. Lussekatter=lucia. Punkt.

kram
/Susanne

Lotta said...

Äntligen! Har knappt haft tid att äta lunch idag. Nu kan jag ägna mig åt en av mina absoluta favoritsysselsättningar: läsa din blogg!!!


1. Hoppas du fortsätter att må bättre!! Soffan i all ära, sussar så gott där framför TV:n, men hela dagarna blir ju efter ett tag lite mindre bekvämt och uppskattat ;)

2. Så mycket bättre - järnspikar, har inte fått igång Anonine! Kan inte se programmet alla talar om....

3. UNDERBART med besök i påsk. Något att längta efter. Vet ju hur härligt och roligt ni har det när de kommer. Kan tänka mig hur mycket dem längtar också!!

4. Julen ja.....här tar vi det i omgångar. Börjar inte förrän i december. Det är totalstopp att börja med en adventsljusstake innan advent. Däremot går jag och tänker på allt som ska fram. Och fixas. I år ska jag inte ha en traditionell adventsljusstake med fyra ljus som man tänder en varje söndag! Nix, jag ska köra en egen variant ;)


Äntligen hemma nu, äntligen middag, äntligen lite horisontalt läge framför TV:n ;)

KRAM!! Feel better!!!

Annika said...

Ann:
Jag kan trösta mig med att min förkylning är så gott som bra nu, men det har tagit nästan en vecka.
men idag ska jag ut.
Precis, inte mkt en läkare kan göra åt förkylningar av våra slag. Ack ja, trist.
Ni hade också varmt igår.
Idag är det regn och 6 grader varmt.
Typiskt.
VAD kul med Sverigebesök i jul!!
Underbart!
HOPPAS ni får snö!
Amelia Jul är en tidning jag brukar tycka mkt om.
Kram!!

Lisa:
DET gör det!!
Idag kallar jag mig för frisk :-)
Ska gå ut, eller ÅKA ut.
Två veckor inne låter verkligen iNTE roligt.
USCH!
Ja, så kul med påskbesöket-
Ser fram emot det!!
Visst börjar allting tidigare m julen. Verkligen.
Kramar!!

Annika:
DET tycker jag är BRA!!
SÅ ska det vara!
Kanske möjlgtivs ngn ljusstake etc veckan före Advent.
Kram!!

Annika said...

Ingrid:
Jag tar också alltid bort ALLT mitt den 2 jan. DÅ åker det!
Men, det beror mest på att vi inte har ngn Trettonheög här.
Tycker också att julen är mysigast innan jul, och jag kan tycka att allas julgranar borde åka in till Lucia :-)
KUL att du gillar då jag skriver i punkt.
Glöggfuskare där ;-))) Var den god?
:-)
Kram!

Penny:
VAD bra att du inte föll för frestelsen!!
Precis, man SKA längta.
Det är det som är så mysigt.
Börjar man allt tidigare så är det ju inte lika speciellt längre.
KUL att du gillar punktskrivandet, idag också blev det det...

Marianne:
SMB är verkligen bra!!
Underbart program.
Miss Li är verkligen fin.
Uggla, ja jag gillar honom också.
Kan tänka mig att det blev världens grej för dig så du hörde bandet i NY,
Ah, det förstår jag!!!
HAHA, förkylningen har LYSSNAT på dig, nu är jag sgs frisk. SÅ idag ska jag UT!!
HAHA!!
Marianne, att KÖPA julsaker innan JUL är HEEEEEELT OK!!!
Det ska jag själv göra idag, och det har jag gjort!!
Men precis, att använda dem, inte...
Granen lät bra.
KRAMAR!!!

Sahra:
Hey, I like it!
Nej, gör inte det!!
Spara på sånt MYS!!
Det är ju det som är grejjen, att inte börja för tidigt!!
Du ör världens gulligaste, Sahra. TACK!!
Med tidningarna.
Återkommer, men då måste det bli byteshandel. JAG skickar ngt till dig!!
Jag vet, min förkylning är en fis i rymden om man jämför med dem som verkligen är sjuka. Jag skulle inte ens ha rätt att klaga. Din fot var miljoner ggr värre.
KRAMAR!!!!

Annika said...

Martina:
TACK!!
JO, jag känner mig mkt bättre!
HURRA!
Dessutom har jag bestämt att jag är frisk :-)
T-giving är en mysig helg. DET har jag alltid tyckt.
Verkligen trevligt och opretto!!
Jo, jag har förstått att handeln i Sverige exploderat av jul.
Det går inte att undvika det i tidningar och på bloggar.
Otroligt.
men, bara ingen börjar redan är det bra, ngn privatperson alltså :-)
Svenska tidningar ÄR lovely!!!
Absolut!!
KRAMAR!!!


AM:
JA!
Idag är jag frisk, det har jag bestämt!!
Flunsan är vidrig, bara så vidrig. Jag hade den för ngra år sen och var då däckad i två veckor, som du. Sen tog det nog fem veckor innan jag kände mig 100% igen.
DET är verkligen en vidrig grej att åka på. DOCK, jag vaccinerar mig inte..Lever på hoppet, hehe...
Det är tidigt att börja pynta nu. Här hos mig har jag sett ngn julgran i ngt fönster, fullt pyntad. SJUUUKT!!
Vill inte!!
Nej, efter Thanksgiving här, eller till första Advent. Aldrig tidigare än så!
Kramar!!

Suz:
Vänta nu?
Du gillar Magnus Uggla?
VA!??
Det menar du inte?
HAHAA!!
JAG VET!!! :-)
KUL, jag vet att du gillar honom MASSOR!!
Han är bra, det tycker jag också.
Men jag är inte ett lika stort fan som du.
Inte alls, men jag tycker vekligen om honom.
Rolig är han dessutom.
SKA bli askul att se Ugglas proram på lördag!!!
Ser fram emot det mest av allas!!
Japp, hejda julen. Förstår att handeln börjat, men hejda den i privathem, haha!!
Kram!!

Annika said...

Lotta:
ÅÅÅÅ vad du är gullig.
TACK, dina ord värmer!!
IDAG är jag frisk, för det har jag bestämt. Nej, men det är verkligen mkt bättre nu,
SKA GE MIG UT IDAG OCKSÅ. HÄRLIGT!!
SÅ less på soffan nu.
Nej, vad synd med Aninone. TRIST!
Alltså, man är så begränsad utan den då man ska se svensk tv.
HOPPAS du får igång den!
Julen är det mysigt att ränka på, att planera.
OCH att köpa saker till innan den bryter ut.
Älskar den här tiden innan.
Jag är inte så strikt med 1 Advent, men strikt med T-giving :-) Efter att den är över så får jag pynta.
KUL, ser fram emot att se dina egen variant av adventstake!!
HOPPAS du hade en superskön kväll igår!
idag ösregnar det här...
KRAMAR!!

Suzesan said...

Hahaha.

Kram
/Susanne

antonia said...

Har börjat lyssna på julmusik, älskar verkligen det och det finns så mycket bra! :) Har även köpt lite julklappar. Glöggen kommer eventuellt fram idag, älskar glögg! Efter Halloween får man börja julmysa tycker jag, om man vill :) Det behövs i mörka, kalla Sverige. December går så fort och är ofta välfylld, man måste hinna njuta av julen också.

Annika said...

Suz:
;-)
:-DDD

Antonia:
NÄMEN det var snabbt marscherat!!
HAHA!
Psst...vet du, på fredag kommer en av radiostationerna i DC att börja spela julmusik 24/7 fram till Annandagen . Gissa vem som kommer att ratta in den stationen?
Just det, du gissar rätt.
NÄ, Antonia, ingen glögg!!
Hehe..
Det tycker inte jag.
Men jag förstår att det är lockande :-)))
men jag tycker absolut att man ska JULA tidigt, det är innan jul det är som myyysigast iaf.
Så det där med att sätta upp julgranen dagen innan den 24 skulle jag inte göra om jag bodde hemma. Den skulle upp till Lucia, och jag skulle pynta huset den 1 dec. Härhemma hos mig pyntar jag upp 24-25 dec. perfekt!!

ullrika said...

Jag saknar en högtid som Thanksgiving här i Sverige. Iom att den är icke-religiös så är den så "lätt" på nåt vis. Det närmsta vi har är väl midsommar?

Så mycket bättre ja. Jag har bara sett ett enda avsnitt så jag kan inte uttala mig egentligen men Uggla har jag gillat länge (hans intelligens och fenomenala texter, kanske inte hans "humor" och snuskiga fantasi). Darin blev ju handplockad till Idol så jag kan tänka att han är grymt duktig. De andra känner jag inte till så mycket.

Förresten, så mysigt att kolla skolor på Manhattan! Det finns väl åtminstone en som är gryyymt bra ur teatersynpunkt, men den är kanske omöjligt svår att komma in på?

Krams!

Annika said...

Ullrika:
Den är verkligen mysig.
Så trevlig och lättsam och kravlös.
Ja, inte kravlös på det sättet att det ska inte ska kokas, för det ska det ju!
Men för en annan, som bara ska ta med x-antal grejjer är det lugners.
Uggla är hima BRA!!
Gillar honom också.
Humorn så skön!
Darin, vilken RÖST!!!
Ja, just det, på Manhattan finns det många bra teaterskolor. Min flicka har NYU som nummer 1, sen Marymount och så Eugene Lang...kanske ngn till.
VET inte om söker till Juilliard- Det där med minor-examen är viktigt också. Vet inte vad Juiiliard erbjuder där.
Men den skolan är sgs omöjligt att komma in på iaf.
Men det finns många andra top of the line skolor.
På östkusten ligger de största teaterskolorna i landet, inte alla i NY. Ngra i Boston, och i upstate NY o sen i Chicago, samt i North carolina. Det finns endel att välja på :-)
Kram!!