Thursday, September 20, 2012

Visst blir det bra med PUNKT idag!

Det är torsdag och det har gått ett par veckor sedan jag senast skrev i punktform.
Just därför tänker jag göra det idag.
På något sätt tycker jag att punkter passar på torsdagar.

* I somras då jag var i Närpes på den årliga Tomatkarnevalen inne i staden var det plötsligt någon som ropade mitt namn:
-Annika, Annika!!!
Det var min bloggläsare och bloggkompis Vivan som stod där i sitt hantverksstånd där hon säljer sina fina saker.
GISSA om jag blev glad över att hon kände igen mig! OCH gissa om jag blev GLAD, NEJ RÖRD, när hon gav mig denna  egenhändigt målade akvarell av Stenö (gården där min mormor bodde tills hon var 84, och gården som är min mammas och mosters barndomshem. Gården som jag har tusentals ljuvliga minnen ifrån). Jag blev så innerligt glad, och tårarna brände bakom ögonlocken. TACK VIVAN!! Du anar nog inte hur GLAD du gjorde mig!
* Glad blir jag däremot inte då jag kommer till bloggvänner som har ordverifierning i sina kommentarsfält.
Blogger har gjort dem (verifieringarna) mycket svårare, och det har hänt att jag fått försöka sju gånger innen jag lyckas få min kommentar publicerad. Blogg.se och Webblogg har gjort sina kommentarsfält lättare (TACK), och på Wordpress är det aldrig problem. Ni som kör med Blogger-verifieringar, får ni verkligen så mycket SPAM? All min spam hamnar i mitt spamfilter, och det tömmer jag då och då. Jag har aldrig fått in SPAM i någon kommentar. Snälla ni, ta bort Bloggers verifiering! Speciellt ni som godkänner kommentarer innan de publiceras. SÅ! bra! Nu har jag fått gnälla lite över det. NU känns det bättre ;-)

Ta bort det här! det har hänt att jag avstått att kommentera på vissa bloggar för att det tar för lång tid att tampas med tramset. EFTERSOM det är så SVÅRLÄST.* I gårdagens inlägg om tailgating var det en del som reagerade över alkoholen som dricks vid dessa events.
Blir det någonsin problem med fylla? Svar: NEJ! Åtminstone inte vad jag har sett. Aldrig någonsin. Överhuvudtaget är det sällan och aldrig man ser onyktra på stan, eller på happenings av olika slag. Visst dricker folk, men aldrig så att de blir redlösa på allmän plats. Jag vet inte varför det är en sådan stor skillnad på alkoholkulturen här och hemma.
Dessutom kan vi nog också fastslå att idrottskulturen är trevligare här.  SÄLLAN och aldrig hör man talas om bråk vid stora matcher. Tror knappt det förekommer.  Huliganer finns mig veterligen inte ens.  Tycker nog att Europa har en del att lära av amerikansk idrottskultur.

* Vi har den vackraste av förhöstar.
Det mest perfekta väder nångon kan önska. På lördag är det höstdagjämning, och det kallas “The first day of fall” här i USA. Välkommen hösten, säger jag!! SOM jag välkomnar dig.

SÅ här det set INTE ut i naturen nu. Bilden är tagen i oktober i fjol. Men snart, snart har vi den härliga tiden här!* På tal om hösten så...
Jag är så galet trött och LESS på mina sommarkläder. Ärligt, jag kan knappt dra på mig mina gamla sommarpaltor längre. VILL inte se dem. Vill hänga undan dem tills i vår. NU! Jag är koftoman, och redan nu har jag “investerat” i åtminstone tre nya koftor till kommande kyliga årstid. NAJS! Härligt!! Kofta, det bästa plagg jag VET!!

* OCH så ÄLSKAR jag grusvägar.
VARFÖR älskar jag grusvägar så fruktansvärt mycket?
Grusvägar, grusgångar och knastret under skorna gör mig lycklig. Jag vill ha mer grus! Jag vill höra knastret. När jag går på en grusväg känns det som om jag vill lägga mig ner och knapra på marken. Jag vet, jag är helt knäpp.
Jag vill ha fler grusvägar i Reston! Kan man få det?

* NI som springer MARATON!!!
I’ve got NEWS for YOU!!!
Den 24 mars 2013 äger Northern Virginias första maraton rum. OCH det här i RESTON!!! Med start och mål vid South Lakes High School. COOLT VA!!?? Gissa om jag tycker det ska bli roligt. Ja, inte för att jag kommer att SPRINGA det (I don't THINK so), men jag ska TITTA på! Stort! FOLKFEST OCH SÅ KUL!!

NU avslutar vi denna veckas punkter, och jag önskar ER ALLA en ypperligt fin torsdag!!

32 comments:

Channal said...

Åhhh Annika vilken fin gest, present! Förstår din lycka! Det huset betyder något alldeles speciellt för dig! Tror också att banden till barndomen blir ännu starkare när man bor i ett annat land! man tänker mer på det då... rogivande rötter!

Matcher i USA tror jag mer är en familjegrej! Hela familjen ser matcherna! Här i Sverige är det inte alltid men ofta grabbgäng som går och ser en match tillsammans! Så många fina ungdomar och så finns det skitstövlar som förstör med bråk och fylla! TRIST!! Min man, pappa och bror de har inte missat en enda hemmamatch! De får alltid mat hemma hos min mamma då! En festlig tradition det också!

Håller med om frågan "Är du en robot"! Irriterande och svårt att se vad det står på verifieringarna! Förtår inte poängen med systemet!! jag har bett flera ta bort det! Oftast vet de inte om att de har det!

FIN torsdag till dig! KRAM Anna

Erica said...

Vad roligt med tavlan :) Förstår att det blir ett fint minne :D

Håller med angående verifieringen av kommentarer! Det är mest bara irriterande, och man ser ju typ aldrig vad det står heller.
I och med att jag alltid är inloggad på min blogg när jag läser andras så tog det ett bra tag innan jag insåg att även blogg.se har ordverifiering.
Jag önskar att det var något man kunde plocka bort själv, för att göra det lättare för sina läsare. Men har inte hittat någon sådan funktion, utan just på blogg.se tror jag att just det sköts "centralt" från deras server. Tyvärr.

Vilken vacker bild på höstlöven! Näst intill sådär ser det ut hos oss just nu. I oktober har alla löv fallit av... Därför var det så ROLIGT med Belgienresan förra året. Där var hösten verkligen FANTASTISKT vacker!
Och angående kläder så kan jag meddela att till och med JAG har börjat med höst/vinterkläder nu! ;) Annars brukar jag alltid köra på lite mer tunnt och somrigt VÄLDIGT länge, i och med att jag är så extremt varmlivad.

Grusvägar är jag inte så mycket för (är nog för bekväm). Men jag kan hålla med om att när man t.ex. är ute på landet någonstans (på sommaren) så är det en väldigt speciell känsla att promenera längst en grusväg.
Men annars är det asfalt som gäller för mig ;)

Hoppas du får en superbra "nyfredag" :D
MVH /Erica

Saltistjejen said...

Men ååååå vad GULLIGT! Och vad FIN den var!!!!!!!! Hon kan verkligen måla!
Och du jag håller med med ordverifieringen. Den suger. jag hade den innan men tog bort den för ett tag sedan och visst får jag spam men i stort sett alla hamnar i mitt spamfilter och där tar jag bort dem regelbundet. Så det går verkligen jättebra utan orden tycker jag. :-)
Och här är det förhöst ja. Men den känns lite som en skön svensk sommar. NAJS! Själv njuter jag av den måste jag säga. Jag gillar de temperaturer som är nu! Och jag har gärna lite somriga kläder ett tag till om det går. Ifall vädret är fint nu i helgen tänkte vi dra ut och campa. :-) Kanske en av de sista helgerna när det kommer att gå rent vädermässigt. Det har ju redan blivit betydligt kyligare nätter och vi har inga supervarma sovsäckar men jag tror det kommer gå fint denna helgen ändå. :-) Men vi avvktar väderrapporten imorgon. OM det blir fint drar v nog. Inte långt från stan alls så vi får se om det blir en eller två nätter.
KRAAAM!

Annika said...

Channal:
VISST var det fint.
Jag fick bita mig i kinderna för att inte börja gråta.
SÅ glad blev jag, och rörd.
Nu ska jag rama in tavlan och sätta upp den i mitt hus.

Jag vet, det är så trist att idrottskulturen hemma har blivit sådan. Iaf på vissa stora derbyn.
Det ska vara KUL att gå på match. Man ska inte behöva se bråk och fylla.
Gillar din familjs tradition. MYSIGT.

USCH ja, det är verkligen vidrigt det där ,ed verifieringen. Jag går försöka in absurdum ibland.
Tror också att många inte vet om att de har den.
Kram!

Erica:
Jättefint med tavlan, och jag blev så GLAD!!

Verifieringen är ett helsike på blogger.
Hos dig, Erica, är det inga problem. Det verifieras inte längre. MKT BRA!!
Nu får jag email då du svarat på kommentaren. Trevligt.
Gillar det.
OCH framförallt är det skönt att slippa bevisa att jag är en robot.

Så ni har sådana höstfärger nu. Vi är lpngt därifrån.
Härligt för er kan jag tycka.

Grusvägar äar jag sjukt förtjust i...
Vet inte varför.

ha en toppendag!

Saltis:
VISST är den FIN!
OCH visst var det GULLIGT!
Du kan tro att tårarna brände!!

Verifieringen är HEMSK!
Speciellt hos de som har verifiering och sedan godkänner. FATTAR det inte.
Nej, bort med eländet!
NU!!
Det fastnar ju i filteret iaf. Easy as that!

Ja, det är jätteskönt väder nu. Perfekt!
Så bra det kan vara.
Jag klagar inte på det. Men er fram emot lite mer kyla, haha!
men i helgen ska det bli varmt, 30 grader här.
Så jag tror att ni får en toppenbra campinghelg!
KRAM!!!

Lotta said...

Fullmatad punktform idag, härligt :-)

Ja till allt! Mera grus, koftor och sköna vackra höstdagar. Det här är min tid på året!! Jag är megakoftoman. Dras till koftor som en magnet.

Grus är lycka. Vill höra det ljudet. Det är alldeles för mycket asfalt överallt.

Ordverifieringen -- jag kämpar också flera ggr ibland. Det fungerar finfint att ta bort. Mycket enklare att kommentera.

Tavlan är underbar. Vilken fantastiskt fin present av Vivan!

Kram!!

Annika said...

Lotta:
Ja, idag blev det punkligt.
HAHA, du och jag är lika med våra koftor.
BÄSTA plagget!
Nu tar vi lite kyla och så byter vi sommar mot vintergarderob-.
NU!!

GRUS!
Det är läskigt mysigt och underbart.
Jag är kör i grus.
Knastret...
MER sånt, mindre asfalt.

Visst, alla borde plocka bort den där vidriga verifieringen. DET är inga problem att vara utan den.
Tror att många låter bli att kommentera just för att den finns.

KRAMAR!!

Taina said...

Punktform är helt ok!

Wow vad snällt OCH omtänksamt att få en så fin tavla av just ert hus!!!! Mina ögon hade nog svällt över just då. Fin är den också!!!

Det här med tailgating och alkohol på konserter är absolut INGEN fyllefest här. Vi snackar ofta om hur sällan du ser berusade personer här. Det ÄR annorlunda och det dricks inte tills benen inte bär en.

Maraton hos er???? DET skulle kanske vara något för en annan....

Kramar!!

Annika said...

Taina:
BRA att du tycker det.
Jag gillar ju att skrva i punkt :-)

Ja, nog var det väl jÄTTEFINT att Vivan gav mig den målningen.
ÅÅÅÅ, vad rörd och glad jag blev.

Nej, man ser aldrig fulla människor här ute på allmän plats.
Visst dricks det mycket här, men inte tills folk blir redlösa. Det blir liksom aldrig otrevligt.

Mara i Reston ja. SÅ KUL!!
Nu fick du ngt att tänka på va!!
HAHA!!

KRAM!!

Desiree said...

Tavlan är jättefin så den förstår jag att du blev otroligt glad över. Inte bara fin utan den har ju familjebetydelse för dig också.
Amen till det där med ord veriferingen. Så himla jobbig! Många gånger får jag också sitta och skriva om många gånger. Det finns faktiskt en del bloggar där jag aldrig kommenterar just för att ord verifieringen är så besvärlig. Jättetrist.
Förstår att du är less på sommaren. Jag tror man blir less på alla årstider om de är för långa. För mig här så är ju vintern så som sommaren är för dig.Men vilka fina höstfärger ni har redan. Hoppas du får använda dina koftor snart. Här börjar man se folk med mössor ect. Tycker att det känns på tok för tidigt. Vill kunna njuta av tunna kläder och gå utan jacka så länge som bara är möjligt.
Du har så rätt i att det är sällan man ser någon som är redlöst berusad i USA. När vi körde upp till Nashville hade vi coolern i baksätet och Mike satt och pimplade ca 5 öl medan han körde man klarade detta utan problem. Något sådant hade aldrig funkat i Sverige. Det är liberalare alchol lagar men man får själv ta mer ansvar också om det skulle hända något.
Kram!

Anna, Fair and True said...

Vad gäller alkohol så är det ju så att i USA är ölen inte lika stark som i Europa (kontinenten). Europa har kanske något att lära där? England har ju faktiskt nästan fått bort sitt fotbollsvåld och huliganism helt genom olika åtgärder vilket är toppen men Sverige har en massa att göra på den fronten, särskilt med vissa klubbar, typ AIK, Djurgården, Hammarby. Dessa förstör ju för alla andra. Iofs är de nog rötägg utan alkohol för alkohol serveras ju inte på arenorna, i så fall bara lättöl. Men de dricker väl innan och så är de bara dumma i huvudet i allmänhet.

Mina fotostunder said...

Vilken fin tavla! Jo hon är en sådan givmild och omtänksam person som tänker på alla.
Jag håller med om ordverifieringen som är så otroligt svår att skriva in.
Ha det bra!
Kram!

Annika said...

Desiree:
Jag blev så glad, du anar inte...
SÅ glad!
OCH rörd!

Verifieringar är ett helsike. FATTAR inte att ngn vill ha dem. Det gör det ju bara asjobbigt för oss som ska kommentera, och jag tror ju att de flesta vill ha kommentarer.
BORT med verifieringarna, folk!! NU!!

Ja, det är ett helt annat synsätt på alkohol här. Man ser ju aldrig packade människor.
Sådant reagerar man på när man kommer från norden iaf.
Som det med Mike i bilen ja...inte ovanligt.

NEJ!! Höstfotot är från i fjol, Desiree. Det är fortfarande så grööönt det kan bli här.

Ja, jag är less på sommaren. men njuter samtidigt åt det perfekta väder som råder här nu.
Inte dumt.
Jag ser dock fram emot lite kyligare temp.

Kramar!

Anna FT:
Så kanske det är?
Det är väl ngt mellanting mellan starkis och mellis här.
Men, folk hanterar alkohol mkt bätre i stort här.
jag vet, det är sorgligt att det är så mkt våld och fylla på derbymatcherna hemma.
Min syster vill inte ta sin 14 åring på de matcherna på Globen o Råsunda.
Inte klokt egentligen.
Japp, sverige har verkligen mkt att lära av USA då det kommer till idrottskultur. Rötäggen ska inte få råda på arenorna.

Annika said...

Anneli:
Ja, din syrra är one of kind!!
Nästa sommar skulle jag vilja sitta ner och fika med henne, och med dig.
DET tycker jag vi bestämmer!! NU :-)

Jadu, den där verifieringen fattar jag knappt vitsen med.
BORT!!

Kram!!

Miss Marie said...

Vilken fin tavla! Förstår att du blev glad över den, fantastiskt fin och så blir den såklart ännu finare för att du har en personlig anknytning till den. Vackert!

Håller med om bloggers kommentarer, obotligt dumt o jag tror faktiskt inte folk får såna problem med spam, det finns ju som sagt filter ändå! Nej, bort bort bort!

Annika said...

Marie:
Visst är den jättefin!!
Jag blev så rörd och glad.

Jamen ja...vem har sådana problem med spam? Inte jag.
De fastnar ju i filtret.
Det gör det BARA bökigare för oss som vill kommentera. DET har hänt att jag gett upp...
BORT med det!!!

Anonymous said...

Ja, de där ordverifieringarna (krångligt ord) är makalöst jobbiga. Och oläsliga milt sagt!
Som tur är så använder inte Wordpress dem ;-)

Martina said...

Vilket underbart vackert foto pa löven! Underbara färger!

Jag är ocksa koftoman! Älskar koftor! Mycket praktiskt plagg.

Vilken fin tavla du fick! Wow vad gulligt!

Kramar

ullrika said...

Väl rutet Annika: bort med fåniga ordverifieringen! Det är nästan så jag drar mig för att kommentera hos vissa bloggare numera... det tar ju sån evinnerlig tid att få den oläsliga verifieringen rätt... :/

Å ja, bloggvänskap är så jäkla underbar! Vilken fin tavla du fick av det mötet!

Fröken fräken said...

Det här med tailgating verkar jättekul, jag har dock aldrig varit med om det. Men här där vi bor så är det många som kör fulla efteråt. Det gillar inte jag.

Ordverifiering var det ja, jag hadu visst det utan att veta om det, kan det va så att det verifieringen finns där automatiskt tills man tar bort den? Hm, iallafall är min borta nu, ;)

Kram!

Vform said...

Hej Annika!
TACK, TACK för alla snälla ord du öser över mig ... alla förresten ;O)
Inte menade jag få sådana komplimanger ... MEN är jätteglad att du tycker om tavlan !!!
VISST kan vi tre fika tillsammans nästa sommar ... det ÄR bestämt här och nu !!
Gillar inte alla ordverifieringar heller, ibland lyckas det, men ibland bara ett irritationsmoment!

Ha en vacker höstdag!
KRAM ♥

Anonymous said...

Har inte heller sett några huliganer på matcher här i Minneapolis. Känns som om amerikaner kan kontrollera sitt alkohol intag mycket bättre än svenskar på match ;-)

Ska också tillägga att jag kommer aldrig gå på en tailgate mitt i smäll kalla vintern...sorry!

Nej tack för ordverifiering! Jag kommenterar inte på bloggar som har det. Blogg kommentering ska vara lätt och lugnt för mig. Stress har jag på jobbet!

Jättefin tavla! Jag har en tavla som visar min farmors gård hemma i Skåne och den är värd mycket i mitt hjärta.

Kram
Marie

Musikanta said...

Underbar höstbild. Jag sparar den hos mig för att ha och titta på när jag ska måla en hösttavla nästa gång. Hoppas att du inte har något emot det. SÅ fina färger!!!

Håller helt med dig om ordverifieringen, har också behövt 5-6 gånger innan jag kommer in på en sådan blogg. Jag ska nog meddela den som har sådan hopplös verifiering att jag gärna fortsätter att läsa bloggen, men inte kommer att kommentera.
Kramar från Ingrid

Anonymous said...

Verkligen gulligt att göra en tavla! Bloggvärlden är allt bra fantastisk.=)

Här har vi fått en otroligt fin höst efter sommaren som kom av sig. Förstår att du längtar efter detsamma hos dig nu, var sak/säsong har ju sin tid. Och dessutom nya godbitar att inviga!=)

Överhuvudtaget så har nordbor svårt att kontrollera sitt drickande. Att sedan göra det i samband med match när vi har så tråkig matchkultur här gör bara det hela ännu värre. /Penny

Suzesan said...

Åh VAD fin tavla och SÅ SNÄLLT. Vilken fin omtanke.

HAR jag ordverifiering??? Vet inte det. Det är hopplöst. Häromdan skulle jag skicka en kommentar och fick göra om TUSEN gånger då jag missade att det var siffror MED.

Åhhh GRUSVÄGAR är ju helt underbart. Håller med dig om allt. Helt ljuvligt. Måste skriva om det jag med. Okey.

Kram
/Susanne

Anne-Marie said...

En sådan fin present och målning. Förstår att du blev glad.
Hösten verkar ha kommit längre hos er. Längtar efter att ta på mig andra slags kläder nu. Idag var drygt +30 igen. Jag blir så trött på denna värme.
Grusvägar har vi massor av här. Du får komma hit och promenera. :)
Kramar!!

Christina said...

Japp, den punktlistan satt som en smäck!
Vilken fin gåva du fick, wow!!
Jag gillar också koftor, ska nog investera i några nya, de får fungera som vinterjacka här :-)
Kram!

Annika said...

Bryssel:
Visst är de vidriga!!
Förstår inter att folk envisas med att ha dem.OCH varför???
Nej, på WP är det aldrig, aldrig problem.

Martina:
TACK!
Ja, snart ser löven ut precis så!
Visst var det en jättefin målning jag fick!!
Jag blev så glad!!
Jag älskar också koftor!!
Sådant underbart plagg!!
Kram!!

Ullrika:
HAHA!
Ja, NUFF is NUFF känner jag med de där verifieringarna. USCH vad jobbiga de är.
Visst var det urgulligt och fint att jag fick målningen.
Bloggvärlden är otrolig!!

Annika said...

Fröken Fräken.
Ja, rattfylla är ett problem. Det är ju dock lite andra regler som gäller här än i Sverige,
Men visst dricker mååånga alldeles för mkt då de sätter sig bakom ratten.
BRA, då är din verifiering borta NU då :-)
KRAM!!

Vivan:
TACK!!
Du vet inte hur glad jag blev, och förvånad och rörd.
Ja, en fika nästa sommar är gjuten!
Härligt!!
Jag vet, de där verifieringarna är ett litet helsike.
Kramar!!

Mia:
VISST gör de!
De har en helt annan alkokultur här än i norden.
HAHA, visst ska du vara med och tailgata i 20 minus och snöstorm, hahaha!!!
Jag vet, jag struntar faktiskt också i att kommentera hos en del som har verifiering. Det är så krånligt. OCH det SKA vara lätt.
Ja, jag vet, underbart målning. Jag vet hur du känner för din farmors tavla.
Kram!

Annika said...

Ingrid:
O tack!!
Ja, men visst får du DET!!
Jag blir BARA glad!!
Ja, jag tycker man ska säga till den som har verifiering. I många fall verkar det som att bloggaren inte ens vet om det.
Det är för krångligt med bloggers tjafs.
Det blir larvigt svårt.
Kram!!

Penny:
Ja, jag är så glad att vi alla har en vacker höst!
DET är ju så underbart!
Sommaren därhemma var ju inte mkt att hurra för etc.
Ja, visst är tavlan så fin!! Bloggvärlden är one of a kind!!
Sant, nordbor har svårt att kontrollera alkoholen, och i samband med sport blir det så fel.

Suz:
VISST var det SÅ snällt.
GISSA om jag blev både glad och rörd!!
JA!!!
DU har verifiering!!
TA bort den!!
HAHA,
Många ggr tror jag inte ens bloggaren vet om det själv.
Du vet ju hur hopplöst det är. Blogger har inte gjort det lätt.
Kram!!

Annika said...

A-M:
Jag blev så jätteglad!!
Så fint av henne.
Ja, vi har förhöst, eller vad man ska säga. Inga gula blad ännu, ingenting.
Men visst känns det i luften att det inte är sommar.
Love it!
Grusvägar är jag galen i. Älskar dem!
Jag kommer :-)
Kram!!

Christina:
BRA och TACK!
Visst var det en FIN gåva jag fick.
Blev så innerligt glad.
Koftor RULE!!
Kram!!

antonia said...

Den där ordverifiering är hopplös, håller med!

Annika said...

Antonia:
VIDRIG!!
Alla borde plocka bort den som har den!