Thursday, May 31, 2012

När vi får tunnelbana...

Hoppsan!

Jamen oj vad den här veckan har gått fort.
Veckan tenderar att rusa efter en långhelg.
Kan inte fatta att det snart är helg igen.

Strax dags för mig, Karolina (24 juni) och Peter (den 28 juni) att styra kosan mot nordliga breddgrader.
Tiden fram till dess kommer att gå sjukt fort.
Nej, nu kan tiden gott få söla lite.
Jag vill inte att sommaren ska försvinna som i en suck.

Här på hemmaplan i Good, Old (new?) Reston gläder vi oss åt att vi snart får TUNNELABANA. Okej, i ärlighetens namn kommer den inte att öppna förrän i december 2013, men akta er vad VÄLKOMMEN den är!
Det är kul att följa bygget.
Vi kommer att hamna vid slutstationen, och bäst av ALLT är att vi kommer att KUNNA GÅ till tunnelbanan!
LYX!
Ja, det kommer att kännas så annorlunda att bara kunna knata upp till t-banestationen, ta tricken in till DC och allt det där.
DET som vi hittills bara kunnat göra via bil!
YAY!
Vi bor ju väldigt nära Dulles Airport (storflygplatsen i DC) och meningen ÄR att tunnelbanan ska dras ut dit i nästa fas. DET kommer att underlätta för många.
En annan rolig sak med vår blivande tunnelbana är att det i dess kölvatten kommer att byggas många nya restauranger nära stationen. Affärer kommer att poppa upp nära t-bansestationen, ett nytt hotell kommer att byggas. Sådant tycker jag är TREVLIGT!
Jag är en sådan där person som gillar både att gå ut och äta, shoppa samt att sitta i en hotellbar och sippa på en drink.
Det är jag det.
Så jag säger bara, bring it ON!!

Jag som stockholmare är ju van att kunna knata till tunnelbanan, att använda mig av den nästan dagligen. Så är det då jag är hemma i Stockholm.
Det ska bli ganska intressant att se HUR mycket vi kommer att nyttja tunnelbanan här då den väl kommer.

När jag tog dessa bilder trodde jag att jag skulle krevera. Bilderna är tagna i måndags, då det var så tokhett att jag höll på att svimma
Jag skrev om det i gårdagens inlägg. Det var faktiskt en ren plåga att fotografera detta. HAHA, bara så att NI VET alltså.

Här byggs det parkeringshus, nio våningar UNDER mark. Sen ska det bli restauranger och affärer och ett hotell också. YESS!!!"Alla" som har flytande verandor var ute och guppade på sjön. Fast de måste ha haft det brutalhett också...OCH att simma i sjön? Jo, det kan man, om man gillar Snapping Turtles, karpar, ormar och annat mys!


Igår var det drägligare ute. Faktiskt.
Men framåt eftermiddagen vred det till och blev ashett/fuktigt igen. Ni vet, eftermiddagarna är värst...
Jag tog en skön PW igårmorse, och jag var inte ens i närheten av att kola vippen.

Bara en sån SAK!

Ha en BRA torsdag!

21 comments:

Sahra said...

Flytande verandor? Hyr man sådant eller äger man en sådan. Spännande. Plockar man med sig det hem eller ligger de förankrade någonstans. Never heard of it.
Här har vi kallt nu igen. Burr. Men jag skulle nog inte vilja byta för riktig hetta är också besvärligt. Kram

Sara said...

Åh det blir perfekt med t-bana hela vägen ut till er!! Jag vet att vi pratade om det sist vi var där och nu händer det äntligen, då känns inte dec 2013 så långt bort:)! Då slipper man ta bilen till Rosslyn(?)och behöva tänka på att den står där om man vill ta ett litet glas vin extra inne i D.C... Och resturanger och hotell, hurra! Ännu ett ställe dit sis kan gå ut och äta med sin gulliga familj. Ha en bra dag och lycka till med allt ikväll (samt med frukostträffen), kraam

Annika said...

Sahra:
De som bor vid sjön har ofta flytande verandor. Verandorna ligger ankrade vid deras trädgård sas. Sen när de känner för att sticka ut på sjön med dem så gör de det. Måste vara så härligt. Ingen motor dfår gå snabbare än 3HK.
När de säljer sin kåk ingår verandan i priset :-)
JAG skulle gärna bo vid sjön. DET skulle vara sååå härligt!!
Värmen kommer tillbaka, for sure.
KRAMAR!!

Sara:
UNDERBART ska det bli!!
Just det, att kunna dra in till DC, ta en barrunda o sen dra hem med t-banan igen. I like it!!
OCH i dec 13 ska det vara klart.
Ser fram emot det nya köpcentret också. HAHA!!
Vi parkerar i West Falls Church numera om vi tar tricken. DET är en BRA bit härifrån, bortom Tysons Cormer.
Ha det bäst!!
KRAMAR!!

Katarina said...

Härligt med möjligheter angående transporterna! Själv bor jag 3 min gångväg till Kl Centralstationen, suveränt bekvämt eftersom det går snabbare att ta LRT tåget än bilen.. Sedan kan jag ofta checkande min resväska på central stationen när jag ska resa och få boarding kortet, jag slipper köa på flygplatsen,, jag tar snabbtåget till flyget å och behöver aldrig använda taxi, det är livet med att bo mitt i smeten. Snart snart har du valmöjligheter. Kram

Annika said...

Katta:
Vad BRA att du bor så nära stationen. Visst underlättar sådant.
Låter som om du verkligen har det bra med incheckning redan på stationen.
Ja, jag ser fram emot t-banans ankomst!!
Kram!!

Lisa said...

Highly appreciated att du tog kort när det var tokhett ute bara sa vi skulle fa se hur det byggs...perfekt med t-bana...tyckte det var supersmidigt att ta sig in till DC fran Rosslyn! Just den stationen är ju ganska speciell...hjälp vad det gar ner i underjorden. Instämmer...mat, dryck, shopping vid stationerna...bring it on!
Snapping turtles & ormar later mindre kul & det som ser sa skönt ut att ta sig ett uppfriskande dopp i sjön...flytande verandor...that's new to me!
Kramar, Lisa

Saltistjejen said...

Här är det underbart väder idag! SKÖNT! ingen fukt! Sol och vind! Mmmm....!
Jag minns att vi pratade om er kommande t-banestation när vi hälsade på er. Då kändes det som ett tag kvar men svipp vad tiden går. Nu tycker man ju inte att 2013 känns särskilt långt bort...! ;-) Det kommer bli kalas med tunnelbana! Särskilt som K blir så stor nu också och att kunna ta tåg till DC kommer ju vara super för henne! Att ha tillgång till tunnelbana och ändå ha en bil så man kan välja är ju det optimala! Vi kan sakna att inte ha bil när man skulle vilja göra lite längre utflykter eller så en helg. Visst kan man hyra men det blir ju lite extra krångligt och kostsamt så det gör vi verkligen bara ibland. Men samtidig saknar man ju inte bil "till vardags" här eftersom det finns så himla bra buss- och tågförbindelser ändå.
KRAM och njut nu av tiden här innan Sverigeresan!!

Desiree said...

Jag tror det blir kanon när ni får tunnelbanan färdig. Det kommer bli toppen. Jag önskar att de skulle bygga ut tunnelbanan betydligt mer här i Stockholm. Nackaborna ska få tunnelbana men det är ett seeegt bygge som verkar dra ut på tiden. De borde vara snabbare med sådant här. Fattar inte att man inte har byggt ut tunnelbanan för länge sedan här. Det är redan så överfullt på alla bussar och tåg att något sådant verkligen skulle behövas. Om något år har ni alltså nya tunnelbanan att njuta av. Underbart :-)
Det är ju perfekt att de passar på att dra den hela vägen till flygplatsen också. KOmer att underlätta för många.

Kramar!

meerle said...

Ormar i sjön?! :O Fy va äckligt! Jag som hatar ormar! finns det sjöar som inte innehåller några ormar eller är det pool som gäller då?

Pettas said...

Oj, Annika, här har jag kanske inte varit på ett par dagar...har så sjukt mycket att göra så jag blir småförvirrad. Är ju van att läsa din blogg så gott som på tid:)...
Spännande omgivning har du onekligen, tunnelbanan ser intressant ut...haha, när flickan från landet första gången kom till Stockholm, vet du vad hon gjorde? Jo, hon ägnade en hel dag till att åka kors och tvärs under jorden och tyckte det var jätteroligt. Skruvarna är litet lösa ibland men vem bryr sig, huvudsaken att man trivs.Nu trivs jag bäst med min landsväg nedanför huset...

Ha en fin dag!
Kram

Coolaannna said...

Härligt för er att komma "hem" en sväng!
Det där med tunnelbanan verkar spännnade och att det ger effekt i som du skriver i fler affärer och restauranger!

Kram Anna

Suzesan said...

SKULLE aldri simma i den sjön. Icke. ORMAR och sånt hujedamej. Jag skulle drunkna om någon rörde vid mig, ändå är jag en bra simmare. O-R-M-A-R.


Åhh bra för er med tunnelbana. Underlättar. Jag har svårt för att åka sånt (cellskräck och annat)men skulle såklart vänja mig om det blir enklare att förflytta mig....

Flytande verandor verkar däremot mysigt.

Kram
/Susanne

Channal said...

Oj vad häftigt! Vilket projekt att bygga en tunnelbana i DC!! Måste vara ett lyft för staden! Förstår att det är efterlängtat!
Coolt med flytande verandor!! Men lite läskigt i sjön! Ni får se till att ta med lite värme hit när ni kommer till midsommar! KRAM! Anna

Elisabeth said...

Roligt att ni ska få tunnelbana! Det ser trevligt ut med dessa flytande verandor. Är det verkligen folk som badar där? Låter inte precis som någon höjdare med tanke på alla otrevliga djur!

Musikanta said...

Här lider vi verkligen inte av någon värme - 13 grader och ösregn mitt på dagen och kyligt i kväll. Skönt för er att få tunnelbana - det är verkligen en fantastisk uppfinning :-). Mirren bor ju ganska nära tunnelbanan så det är ju en enkel match att åka in till City därifrån. (Om man inte har tre barn och en barnvagn med sig förstås, haha!)
Kramar från Ingrid.

pennysdagar said...

Bra tajming att få tunnelbana när ni snart får ytterligare en person i hushållet med körkort som vill vara med & köra bil.;-) Smidigt att åka in till DC & slippa leta parkering.=) Jag åkte t-banan till Silver Spring & tyckte det var himla smidigt. Fräsch var den också & gick en del över marken så jag fick se lite av omgivningarna också.=)

Annika said...

Lisa:
HAHA, visst!???
Fniss.
Jag hade nog tänkt knäppa fler bilder, men stod inte ut.
Tror att det ska bli drägligare väder i helgen.
Ja, t-banan är fin i DC. OCH ja, Rosslyns t-bana var den första jag såg då jag kom hit. OCH ja hjääälp vilken rulltrappa!!
Flytande verandor är härliga.
Men att simma i sjön avstår jag gärna ifrån...
Kramar!!

Saltis.
Igår var det verkligen det perfekta vädret!!
SÅÅÅ skönt!!
Satt ute på morgonen och sen hela kvällen.
OCH att ta en PW mitt på dagen var bara skönt.
AHH!!
Idag ska det bli mest mulet och stormigt, verkar det som...
Men det blir bättre i helgen...
Ja, t-banan ska det bli sååå härligt att få hit.
K kommer lätt att kunna ta sig in till stan med kompisar.
Det kommer att bli en annan frihet för oss alla. Japp, i dec 2013 ska den komma...
Förstår att ni ibland saknar bil. Men å andra sidan är det nog mest en PAIN att ha en sådan på Manhattan...OCH som du säger är ju lokaltrafiken så BRA där.
KRAMAR!!!

Desiree:
Ja, det ska verkligen bli härligt då t-banan blir klar härute.
En helt annan frihet.
Ja, sthlms lokaltrafik är bra, men överbelastad. Snart kommer väl Tredje Spåret? Har ingen direkt koll på var det kommer att gå, måste googla...
Ja. t-banans nästa fas blir ut till flygplatsen! Mkt bra.
Kramar!!

Annika said...

Meerle:
HAHA, det finns vattenormar i sjöarna i Reston, tydligen. Har aldrig sett ngn, men...
Ja, ska man bada alldeles säkert är det nog poolen som gäller. Men en del hoppa djärvt i sjön också. Där får man förresten bara simma om man bor runt sjön.

Karin:
OO, jag förstår.
Känn ingen press, min vän!! Inte alls.
Jag vet ju att ni har så fullt upp!
KUL att du åkte it-bana kors och tvärs då du kom till sto, lite kul!!! HIHI!
Ja, den landsvägen du bor vi är verkligen särdeles underbar.
Kramar!!

Coola Anna:
DET ska verkligen bli KUL att få hit tunnelbanan.
OCH jag gillar biverkningarna, haha. KUL med nya affärer och restauranger!!
Kram!

Annika said...

Suz:
Alltså, jag vet inte hur vanligt det är att ngn sett dessa ormar. JAG har inte sett ngn, däremot har jag sett ormar på vägarna runt sjön.
Men, nej, jag har ingen längtan efter att dyka ner i sjöarna heller :-)
T-banan ska det bli trevligt att få hit. Inte kul om du får cellskräck i tbanan.
Men jag tror att det är ett ganska vanligt fenomen hos många.
PÅ en flytande veranda skulle du dock trivas!
Kramar!!

Channal:
OH NEJ!! Tunnelbanan har funnits LÄNGE i DC. DET är nu VI blir anslutna, i första fasen på Silver Line rör det sig om fem nya stationer, och då är vi slutstation.
Vi är glada eftersom det blir lätt för oss att ta oss in till stan också. Som det är nu kör vi en BRA bit till närmsta t-banestation.
ja, jag ska ta med värme då vi kommer :-)
Kramar!!

Elisabeth:
Tunnelbanan blir perfekt!!
Alltså jo, vissa simmar i sjöarna. Karolina har gjort det :-)
Dock får man bara simma där om man BOR runt sjöarna (K var hemma hos en kompis). Men speciellt MYSIGT kan jag inte tro att det är :-)

Annika said...

Ingrid:
USCH ert väder är i sanning INTE kul.
Jag lovar att ta med värme och sol då jag kommer.
Ja, t-banans ankomst väntas!!
YESS!!
Tycker att tbanan i Sto är SÅÅÅ bra, och lätt. Men jag är ju van vid den också.
Bra att Mirren bor så nära så att hon lätt kan ta sig in. Hon hittar alltid på så mkt roliga saker.
Kramar!!

Penny:
HA, ja, så sant som det är SAGT. Det blir bra för K att ta t-banan istället :-)
Exakt, så himla smidigt att lätt ta sig in tlll stan och slippa parkera.
Gillar tanken!
Systemet med tbanan i DC är verkligen smidigt!
KUL att du också tyckte det då du var här!!

Anonymous said...

Tank extractors also come with heating units that very heat your own extraction remedy which in turn yields
a cleaner carpeting. They will also let you know if there have been consistently good reviews for the
business. This will not only increase the life of your carpeting
but at the same time protect you and your loved ones from prospective health problems.


Take a look at my web blog ... cleaning grout Los Gatos Ca