Friday, May 25, 2012

Fredag i punkt

Fredag igen!
OCH ännu en helg står för dörren.

Ibland gillar jag ju att skriva i punkt. SÅ det gör jag nu.

* VI går en långhelg till mötes. Memorial Day. Memorial Weekend är den egentliga starten på sommaren här. Avspark för sommaren 2012!
Japp, det är NAJS!
Den första OFFICIELLA sommardagen här är det inte förrän vid sommarsolståndet. The First Day of Summer som man säger här. MEN rent inofficiellt börjar alltså sommaren denna helg!! KLARA, FÄRDIGA, GÅ!!!

* Inte nog med att vi går “sommarens första helg” till mötes har vi även en HET helg att se fram emot. Det lär ska bli riktigt HETT och fuktigt. Vad sägs om detta? Lägg därtill en enorm luftfuktighet. Jajamen. Prisa AC och fläktar!





* OK, en stilla undran...
Vad är poängen med Pinterest? Berätta gärna för mig. TY jag fattar ingenting av den hajpen. Vad är så kul? På vilket sätt? På vilket sätt kan man “följa” varandra? Kommentar man? Tar man bilder från nätet man gillar? Kan man ta vilka bilder som helst? Eller laddar man upp sina egna? Finns det månne en “bank” med bilder? Upplys en okunnig! Jag förstår det verkligen inte. Jag har heller inte ännu brytt mig om att sätta mig i det hela. NI kan förklara för mig istället. Det kan absolut bli så att jag öppnar upp ett konto där en dag också, men jag måste få veta mer...

* När jag ändå är inne på samma tema måste jag även fråga om Instagram. And the point with that IS???
Upplys denna okunniga och oförstående människa. VAD är poängen? Att följa någons instagram-bilder? Me not get it!
Instagram är väl en kul app (jag tar också bilder via den ibland). Men sen då? Fattar noll. OCH hur följer man en person? Via Fejjan? Via något annat forum?

* Ja, vad gäller instagram och pinterest är jag BRA borta och har svårt att fatta det roliga med det. Men det beror på att jag inte riktigt FATTAR.
Jag är säkert LÄTT att omvända eftersom jag gillar (många) sociala medier. Twitter orkar jag inte heller med. Följer inte en enda twittrare. DET kan nog ändras det med. Men just nu är Fejjan och bloggen helt tillräckligt för mig. Karolina är aktiv på något som kallas Tumblr. Ack ja, vad er Yours Truly är bakom ibland...

* VET ni vilka Karolina såg igår!
JO, hon var på One Direction konserten!! WOOT!!  OCH gissa om hon var GLAD!! Detta var hennes första riktiga konsert. Med stora idoler därtill! DET hela hade varit SÅ BRA!!!
Härligt!!




* ÅSSÅ har jag sent omsider UPPTÄCKT spelet Draw Something på ajfånen. Vad roligt det är!! Wordfeud har jag lessnat på, även om jag har ett par duster på gång där i skrivande stund där också. Men detta med att rita och gissa passar mig, hihi!! Rumbler ska jag nog också ladda ner endera dagen.

Ja, det var vad jag hade att säga denna sista fredag i maj månad...Inte så mycket, med andra ord. Bara lite undringar och sådant.

Nyfiken i en strut och allt det där!!


Ha en finfin fredag så höres vi imorgon igen!!

31 comments:

Lisa said...

Är varken pa FB eller sa följer jag Twitter eller sa vet jag vad Pinterest & Instagram är, men det gar sa bra det med ;-) Orkar inte med allt det där. Räcker med att följa alla bloggar...det tar redan bort mkt av min tid, men sa är det ju superkul ocksa. Här är det ocksa varmt och fuktigt...svettas & har ont i huvudet...inte bra! Vi har ocksa langhelg, men inte pga Memorial Day utan det är pingst. Njut av sista fredagen i maj. Helt otroligt vad tiden gar fort...snart är det Karolinas födelsedag & snart drar ni till Norden!!! Visste förresten inte att du hade bröder ocksa...
Kramar, Lisa

Annika said...

Lisa:
Jag vet egentligen inte heller var pinterest och instagram är. Jo, instagram är en app, men sen vet jag inte vad poängen är att följa ngn där...
jaja, jag får säkert svar här idag. Det är nog jag som inte fattar tillräckligt.
Bloggar ÄR kul, men visst tar det tid. Dock på ett sätt jag inte skulle vilja vara utan.
Pingst har ni...JUST det!!
Jodå, jag har tvillingbröder också :-) Vi är fyra barn.
Ja, jag tänkte senast för en stund sen på hur jädra snabbt tiden kommer att gå nu fram till avresa. Läskigt...
KRAMAR!!

Miss Marie said...

Oooohhh, vad du har missat! :) Pinterest laddar du liksom ned på datorn så du har den i webbläsaren, det står "pin it" längst upp på sidan, ser du en bild på nån sida som du gillar så trycker du på "pin it" och vips så sparas den på din pinterest där du kan ha dela upp bilderna i olika kategorier. Sen kan du välja att följa andras pinterest, då får du se alla bilder de pinnar o sen kan du pinna dom om du gillar nån bild. Du kan också söka bilder på pinterest om det är något du vill ha bild på. Du kan ju be Karolina att söka på One Direction t.ex, så kommer det upp en massa bilder på dom! :) (Sjukt avis förresten, vill också se småkillarna! ;)

Om du redan har Instagram på iphonen så är du redan på instagram när du tar bilder med, alltså, andra kan se dina bilder när du laddar upp dom. Om du tar fram instagram på iphonen så ser du fem ikoner längst ner, ett hus, en stjärna, en kamera, en pratbubbla med hjärta i och sen en anteckningssida. Huset visar de bilder du laddat upp och de bilder som de som du följer laddat upp, där kan du gilla och kommentera bilder (ungefär som på Facebook), stjärnan visar populära bilder på Instagram just nu, kameran tar bilder (som du ju redan vet), hjärtat med pratbubbla visar om det är någon som gillar eller hart kommenterat dina bilder och så slutligen den lilla anteckningssidan där du kan söka efter användare (jag heter marienew)och även ändra din profil o annat. Där kan du också välja om du vill ha dina bilder privata!

Hoppas du förstår lite, du får gärna fråga om det är nåt mer du undrar! :)

Härligt väder ni har framför er i helgen, häääärligt! :)

Äventyret framtiden said...

Även jag har svårt att hinna med både bloggen och facebook, lägger en vänsterhand vid allting just nu...så någonting annat får vara för tillfället, så någon hjälp av mig kan du inte få:)

Så hett ni får i helgen. Här är också varm sommar just nu...riktigt skönt fastän jag är på insidan för det mesta i ett ännu varmare klimat (bageriet)

Önskar dig en skön fredag!

varm i ordets rätta bemärkelse-kram:)

Anonymous said...

Tack för tipset om Draw Something! Kul spel och jag hade precis som du ledsnat på Wordfeud.

Annika said...

Marie:
TACK!!
TACK!!!
TACK!!
Tror faktiskt att jag fattar mer nu!! Pinterest är alltså en bildbank.
HAHA, tänk om man skulle hitta en bild man själv tagit där...
Instagram..Ah, då jag började md instagram så tror jag att jag skrev att mina bilder skulle vara helt privata.
Hir många följder du där? Kommenterar du mkt?
Ja, mkt att sätta sig in i.
Tack för att du tog dig tid med att förklara för jag är verkligen borta då det komemr till dessa två.
One Direction var HEEEEELT underbart BRA och faantastiska, enligt K!!
TACK och KRAM!!

Karin:
HAHA, det FATTAR jag fullt ut.
DU har ju verkligen i görningen!
Nu har jag lite mer kött på benen vad gäller detta.
Ni har nog det ritkigt skönt nu. Men innte i bageriet blir det förstås hett.
Ha en toppenfin o bra helg!!
KRAMAR!!

Kattis o grabbarna:
JA, skitkul är det!!
WF är jag bra less på!!

Anonymous said...

Rumble är sååå kul. Aldrig fastnat för alfapet men rumble. Yes!
Du är inte ensam om att inte fatta grejen med instagram och pinterest. Jag är inte särskilt intresserad av okändas bilder. Mycket roligare att veta att det är du som tagit bilden. Kram Sahra

Annika said...

Jag har ingen iphone och jag har aldrig hört talas om pinterest och Twitter har jag inget intresse av. Bloggar och Facebook är allt jag hinner med. Jobb, familj och hushåll tar också sin lilla tid ;-).
Fast egentligen tänkte jag bara säga att Emmy nog är väldigt avundsjuk på Karolina - hon älskar One Direction! :-) När jag var i den åldern var det Herreys som gällde för min del :-D.
Ha en skön helg!

Charlie sa ... said...

Jag hinner knappt FB längre...;)
Många olika funktioner för liknande saker. Säkert kul att nå fler än tex vänner på FB om man vill det.
Och fler sociala kanaler kommer!!

Japp, ni får hett i helgen. Har just checkat in, smidigt. Tricket är kläder o annat i en väska!!

Snart är ni också på väg!!!

Kramar!!

Annika said...

Sahra:
måste ladda ner rumble.
Verkar så KUL!
WF är jag mest less på.
Marie gav mig lite kött på benen.
Men själva poängen vet jag nog inte om jag fattar...
det är nog jag som är lite bakom.
Fast, endera dagen kanske jag trillar dit också!
Kram!!

Annika:
pinterest behöver du ingen smartphone till.
Men jag vet, bloggar och fejjan är mer än nog.
Ah, ja...
OM du bara visste så nöjd hon var igår...UNDERBART kul och bra hade det varit. K kom hem lite före midnatt. UPPLYFT!!
Kramar!!

Lotta:
A bit much med så mkt, ja...
Men det är bara att bita i det sociala äpplet :)
OCG du ör på VÄÄÄG!!
SÅ KUL!
Önskar dig den BÄSTA av resor!!!
Hey, me likey!! ALLT i en väska. SÅ reser ett proffs.

KRRRRRAAAAAAAAMARRRR!!

Musikanta said...

Inga fler fritidsintressen än FB och bloggen för mig. Det tar tillräckligt mycket tid bara det! Fattar inte hur folk hinner med både att blogga, FB:a, Twittra, spela spel och Wordfeuda!

Kanske blir det som skämtteckningen med killen som satt ensam vid datorn och firade sin födelsedag men hade 1700 vänner som grattade på FB :-).
Kramar!

Sara said...

Åh vad kul med One Direction, jag förstår att hon gillade det. Inte för att jag ens har hört en låt med dem men jag förstått att de är oerhört populära!
Visst har väl er sommar egentligen börjat för länge sen? Själv nöjer jag mig med värmen och solen som vi har här i helgen, jag har lite svårt för fukten....
Jag skrev ju till dig om mitt problem med H's senaste ord på DS, vet du vad det var? Ordet var cello och han hade helt enkelt valt fel ord att tolka, han trodde att han klickade på seasick men det var egentligen cello, så kan det också gå, kul kul....
En ypperligt fin helg önskar jag dig min älskade syster, puss & kram

Desiree said...

Punktform verkar vara grejen idag. Jag körde också med det. Pinterest tyckte jag var kul i början men har lessnat på det nu. Mycket same same hela tiden. Först var det kul att bara kolla in alla fina foton/inspiration ect som fanns där men det känns lite uttjatat nu för min del. Jag skaffade aldrig något eget Pinterest konto. Ingstagram fattar jag inte heller så det ska bli lite kul att se vad du får för svar på detta inlägget.

Vilken härlig helg ni har nu med lång helg och skönt sommarväder. Underbart :-)
Här ska jag också passa på att njuta nu när det ska vara vackert och varmt sommarväder hela helgen. Här vet man ju som sagt aldrig hur länge det varar så det gäller att ta till vara på sådant här väder.
Kramar!!!!

Annika said...

Musikanta:
Så sant, det kan jag också tycka.
Ännu är jag absolut inte mogen för varken pinterest eller instagram eller twitter.
Jag fattar nog inte poängen ännu.
WF och Draw something spelar man via sin smartphone, och det tar egentligen inte mkt tid. Det är ganska trevligt.
Men visst tröttnar man så smånimgom på spelen också.
Kramar!!

Sara:
Karolina var totalt upplyft då hon ramlade in före midnatt!!
SÅ lycklig!!
Det hade varit riktigt lyckat!
DE är POPPIS!!
Jo, vi har haft sommar läänge, det kan vi nog säga.
OCH värre blir den :-)
Kommer précis hem från min PW och är sjöblöt!!
Skönt!!
Men otroligt FUKTIGT ute...
Älskade sis, ha en toppenhelg!!
KRAM!!

Taina said...

Åh Annika, jag är inte heller med i allt som händer. Brukar fråga Albert när det är dags att joina. Har twitter konto men är inte speciellt aktiv där. Känner också att alla medier börjar ta för mycket tid. Sitter ju vid en dator mest hela dagarna och är då lite hjärntrött på kvällen och helger. Har också bestämt mig för att verkligen minska ned på användandet då tiden måste prioriteras till annat. Ta till exempel nu då jag har "fika". Vad gör jag? Kollar bloggar och fejjan. Gaaah!

Ja ujuj vad hett det blir! Men vi ska visst få lite nederbörd också.

Ha en bra Memorial helg!!!

KRAMAR!!

Annika said...

Desiree:
HAHA, du och jag BRUKAR ju tycka lika!!
Och tänka lika.
KUL att du också skriver i punkt idag.

Aha, jag har inte ens kollat in ngns pinterest, vad jag vet...
Fattar nog inte riktigt vad man gör där.
Mer än att samla vackra bilder.

NI har verkligen VACKERT väder nu!!
Strålande!!
NJUT medan det varar.

Jag kommer precis hem från en genomsvettig PW. SÅÅÅ fuktigt ute!!
SÅ varmt redan tidigt. Mulet men som ett växthus.

Kramar!!

Annika said...

Taina:
Nej men det är inte lätt att hänga med överallt.
Vissa medier förstår jag mindre än andra.
Varför instagram, liksom?
Jaja...
Lyssnade just, passande nog, på Karlavaganen som handlade om nätet.
Galet hur mkt tid vi alla tillbringar där, just på sociala medier.
Ja, varmt ÄR DET!!
ÄR genomsvettig efter min PW, pust!!!
OCh i helgen blir det HETT!!
KRAMAR!!!

eastcoastmom said...

Pinterest gillar jag. Kul att skapa mappar där jag samlar inspirationsbilder till saker som framtida sommarhus, göra om öppna spisen, recept mm mm i all oändlighet.

Allt sånt där man råkar på via internet men sen glömmer var man hittade det... Problemet med Pinterest är väl deras luddiga regler om vem som faktiskt äger rättigheterna till alla dessa bilder och vad man får göra med dem? Anyway, jag är där!

Resten, nä, det blir för mycket. Nån gång måste man ta en paus från nätet och all elektronik.

Fourmum said...

Jag har samma frågor angående Pinterest och Instagram ;) Tack vare dig har jag fått svar på flera av mina frågor! Eastcoastmom kom med ett bra användningsforum för Pinterest som jag fram tills jag läste hennes inlägg var helt ointresserad av ;) Kram!

Annika said...

Eastcoast:
Ja, risken finns ju att man kan hitta sina egna bilder där också. Vad gör man då?
Diggar läget?
Ja, jag är nog inte helt redo för pinterest, tror jag.
Men jag ska nog kolla in det lite och se vad det egentligen går ut på.
Förstår att det är luddiga regler där...
Hm...
OCh bilderna plockar man väl hejvilt från olika nätforum?
Absolut måste man sålla bland nätet och allt et har att erbjuda.

Annika said...

Fourmom:
Ja, det är så luddigt och svårt att fatta poängen.
Men just till inspiration kan jag kanske förstå det, samla på sig. Hitta i olika mappar där.
Jag är nog inte redo för att dyka in i den världen ännu, men kolla in den mer ska jag göra.
Kram!

Cecilia/svengland said...

Jag håller på med Instagram och jag heter cecuk eller cecuk72 (kommer inte ihåg vilket!).....och Draw something gör jag också under samma nam som ovan....rita med mig Annika! :-)
One Direction...wow...min lilltjej avgudar dom också! :-)

Annika said...

Cecilia:
Men vad är poängen?
Vad är det roliga?
Det är nog det jag inte riktigt fattar...
AHA, KUL!! Ska adda dig på DS.
OOOh ja,,,gissa om K var glad igår då hon kom hem!!
GULD med One Direction!!

Saltistjejen said...

Jag har heller inte riktigt fattat Pinterest. Hm, men å andra sidan har jag knappt fattat Twitter heller vilket säkert säger mer om MKG än om både Twitter och Pinterest...! Haha ;-)
Kul att K var och såg One Direction! En av mina bästa vänners äldsta dotter är helt GALEN i dem. Hahahaha! Själv tycker jag de är väääldigt smöriga. Lite grand som typ New Kids on the Block var på min tid haha! Men men.... Söta pojkband kommer nog alltid att dra till sig stora skaror av flickfans. Det började väl med typ Beatles...! :-)
Vi har fortfarande otroligt grått här idag. Dimma. FUKT! Värme. Men det passar mitt humör idag. Känner mig fortfarande otroligt låg och ledsen och sorgsen och nere sedan beskedet igår. Jag vill helst bara krypa under en filt (fast det gör jag itne för då skulle jag svettas ihjäl) och "vara" idag. Jag har några "måsten" på in att-göra-lista för dagen men mina tankar är definitivt på annat håll. Shit! Det tog mig verkligen hårt detta!!Tanken som får mig att gråta om och om igen är att min väns yngsta barn är så litet! Han kommer kanske inte ens att kunna minnas sin pappa!!! Den tanken får hjärtat att knyta sig och tårarna bara rinner. Ja, det kommer att bli en lite speciell långhelg tror jag. Med så många tankar kring döden och föräldraskapet. Min egen mamma fhyller dessutom 70 imorgon och jag hade helst varit i Sverige och firat tillsammans med henne men det går inte. Så det är också en liten sorg i sig...
Äsch, nu ska jag sluta svamla. Mina tankar hoppas rätt mycket idag.
Hoppas ni får en riktigt fin fredag i varje fall. Och krama Karolina och Peter ett par extra gånger! Jag gjorde det med Ella igår tills hon blev sur hahaha! ;-)
KRAM!

Saltistjejen said...

Jag har heller inte riktigt fattat Pinterest. Hm, men å andra sidan har jag knappt fattat Twitter heller vilket säkert säger mer om MKG än om både Twitter och Pinterest...! Haha ;-)
Kul att K var och såg One Direction! En av mina bästa vänners äldsta dotter är helt GALEN i dem. Hahahaha! Själv tycker jag de är väääldigt smöriga. Lite grand som typ New Kids on the Block var på min tid haha! Men men.... Söta pojkband kommer nog alltid att dra till sig stora skaror av flickfans. Det började väl med typ Beatles...! :-)
Vi har fortfarande otroligt grått här idag. Dimma. FUKT! Värme. Men det passar mitt humör idag. Känner mig fortfarande otroligt låg och ledsen och sorgsen och nere sedan beskedet igår. Jag vill helst bara krypa under en filt (fast det gör jag itne för då skulle jag svettas ihjäl) och "vara" idag. Jag har några "måsten" på in att-göra-lista för dagen men mina tankar är definitivt på annat håll. Shit! Det tog mig verkligen hårt detta!!Tanken som får mig att gråta om och om igen är att min väns yngsta barn är så litet! Han kommer kanske inte ens att kunna minnas sin pappa!!! Den tanken får hjärtat att knyta sig och tårarna bara rinner. Ja, det kommer att bli en lite speciell långhelg tror jag. Med så många tankar kring döden och föräldraskapet. Min egen mamma fhyller dessutom 70 imorgon och jag hade helst varit i Sverige och firat tillsammans med henne men det går inte. Så det är också en liten sorg i sig...
Äsch, nu ska jag sluta svamla. Mina tankar hoppas rätt mycket idag.
Hoppas ni får en riktigt fin fredag i varje fall. Och krama Karolina och Peter ett par extra gånger! Jag gjorde det med Ella igår tills hon blev sur hahaha! ;-)
KRAM!

Anne said...

Pinterest var det Ida i Kanada som skrev om på Fejjan, första gången jag hörde talas om det då. Så även jag är ny i Pinterest-sammanhangen. Som du säger, det är ju sjukt mycket att hålla koll på. Känns lite som när jag äntligen fattat en grej, typ Fejjan, då är det redan nåt nytt som man också ska ta till sig. Hehe, jag är aldrig i fas känns det som.
Jag har inget konto på Pinterest, har hittills nöjt mig med att bara titta, bli inspirerad av fina bilder. Men gillar det eastcoast säger, att använda pinterest som sin egen bildbank, en egen personig mapp att spara allt möjligt fint i, som t.ex. läckra kök för framtida drömhus osv.
Instagram fattar jag noll av. Är dock nyfiken så måste nog sätta min in i det. Det enda jag hört är att Fejjan köpte Instagram för x-antal biljoner dollars var det väl och att det väl ifrågasatts om det är värt så mycket. Tyckte nån sa att det är som ett fotoprogram, att man kan manipulera med bilder, skapa olika effekter för sina foton osv.
JAAAAA, långhelg står inför dörren. Så himla skönt. Tredagarshelg är bland det bästa.
KRAM

Cari said...

Länkar till den här bloggen så kan du läsa om att alla inte alls vill att man lägger deras bilder på Pinterest. De är inte längre din bild då.
http://matlagarna.blogspot.se/2012/05/sluta-stjala-vara-bilder.html
Jag vet inte jag skickar bara info vidare.

Channal said...

Oj1, så varmt! Härligt! Vi har det gott här också men svalt på kvällen! Sitter inte ute! Längtar efter de ljumma kvällarna!

Oj2, vet bara vad Wordfeud är, gillar't! Började i våras med det! Likaså Instagram! Det är som Twitter men med bilder! Galet kul! Är jag på fik slänger jag ut en bild på en bulle typ ;-)!! Älskar bilder, så många duktiga fotografer jag följer! De ger mig inspiration! Gå med i Instagram, du tar ju så Jättefina bilder! Adda mig där, mitt nickname är Channal! KRAMAR!!

Katarina said...

Jag hänger med i vissa delar med inte i andra. Tack för ditt blogg inlägg.. Jag förstår ändå inte om jag skulle tycka att det var värt att ladda ned den där Instagram,, kanske jag måst djupdyka nu i detta. Twitter testade jag en gång och blev headhuntad till ett jobb, som jag avböjde mig under en veckas tid. Kul, men jobbet ville ajg inte ha!

Pinerest, ska kolla up det med! du har K. hemma och hon kommer väl med många nyheter,,

Du har en utnämning hos mig!

Kram

Katarina said...

Förresten Annika, du har något att hämta hos mig!!!

Camilla said...

Jag måste erkänna att jag känner mig totalt lost. Jag som fortfarande har en mobil som inte ens har kamera. Jag använder den inte särskilt ofta. Någon dag ska jag väl byta men det känns inte som någon prio precis. Det finns andra mycket roligare grejer jag vill ha:)
Min gamla studiekompis, Marie, brukar alltid reta mig för att vara hopplöst efter när det kommer till mobiler.
Ha det gott.
Kram