Friday, April 27, 2012

Show and Tell: Choklad

Fredag och tema.

Karin på Åland är det som håller i april månads tema. OCH jag kom just PÅ att april snart ÄR slut. VART försvann denna månad?
JAG vet inte vem som tänker ta över i maj.
TACK Karin för fina ämnen.

Choklad...
Mmmm....
VEM tycker inte om CHOKLAD!!
Jag tycker att det är ibland det GODASTE goda!

Älskar lyxen då jag öppnar en ny ask med min favoritchoklad, Godiva.
I mitt enkla tycke är det världens godaste choklad.






Världens läskigaste och osmakligaste choklad måste vara amerikansk. OCH den STAVAS: H-E-R-S-H-E-Y!
Ni får tro mig på mitt ord då jag säger att den har en bismak av kräk.
Jag tycker att den är oätbar.
Men, se...det tycker icke MAKEN!
Han älskar den!
Det kanske är så att man måste vara född i USA för att uppskatta Hershey? Lite som saltlakrits i Sverige.
Eller som julmust...
Hershey är USAs svar på Marabou. Hershey finns precis överallt.
OCH är  OÄTBAR överallt. Iallafall deras mjölkchoklad och chokladpussar.



NU har ni blivit varnade...



Sverige, däremot, tycker jag nästan bara har god choklad.
OK, jag kan lätt vara utan Marabou mjölkchoklad (den är trist), men jag älskar deras Schweizernöt, mums.
Tarragona från Cloetta älskar jag också.
Fazer, som ju är finskT, är också så galet gott.
Ritter Sport, från Tyskland, gillar jag mycket.
Firklover från Norge är också MUMS!

I förra veckan fick jag ju ett jättelager med choklad från Sockerbit i NYC. Eller, fick och fick, jag fick vackert betala en häftig summa för det.
Men, jag ÄLSKAR verkligen svensk choklad i smågodisform. Ack ja, godast är de chokladdoppade sockerbitarna, och de romerska bågarna.
Ah, vilken smak!!




Mörk choklad tycker jag inte speciellt mycket om.
Jag har väl för barnslig smak eller något sånt. Men det är för bittert.
Ibland kan det vara gott, om det INTE är för hög kakao-halt i chokladen.

Varm choklad kan jag lätt avstå ifrån. För sött. För kvalmigt.


Jag tar hellre en latte isåfall.

Eftersom det är fredag idag så blir det ett dyk ner i godisskålen. OCH just nu känner jag mig sjukt sugen på CHOKLAD!!


Chokladmousse är toknajs...


Ha det så bra...jag skiver snart igen...Stay tuned!!

Nilla,
Desiree,
Annika,
Erica
Saltis
Musikanta
Inga-Britt
Helena
Olgakatt
Pettas
Cecilia
Åsa
Gnuttan
Anna
Karin
Channal
Lotta

23 comments:

brysselkakan said...

Choklad! Bor ju i landet som nästan är choklad så här finns det i mängder. Min favorit är Galler och deras olika Bâtons. Den med hallon! Mmmm... Du ser alla här: http://www.galler.com/baton-de-chocolat.php
Har inte sett just dessa någon annanstans än här i Belgien dock.

Erica Pettersson said...

Läskande inlägg :D
Kommer nog bli aningen svårt för min del att gå igenom allas bidrag idag, eftersom jag inte äter godis ;) Och just choklad är ju min absoluta favorit när det kommer till just godis!

Hoppas du får en bra fredag och en riktigt trevlig helg!
MVH /Erica

Annika said...

Brysselkakan;
JAAAA!!!
DU gör ju DET!!
UNDERBART!!
Mmm.....
Den chokladen ser UNDERBART god ut!
Skulle gärna ha den här nu!!
spännande med alla smaker och färger.
Mmm...
De borde exportera!

Erica:
OOO, jag förstår!!
DET skulle nog varit lite av en plåga för mig också!
men du är duktig som inte äter godis nu,
HÅLL UT!!!
Ha en toppenfin helg, Erica!!

Pettas said...

Det är skillnad på mörk och mörk choklad också. Det finns sorter som jag inte tycker om fastän jag annars tycker om mörk choklad.

Men visst, choklad är god i all dess former bara den inte blir för sliskigt söt. Rysk choklad hör också till den kategori som jag absolut inte tycker om. Säkert finns det många sorter där också, men dem jag har smakat står jag gärna över:)

Det verkar som om ingen riktigt är på hugget vad gäller fredagstemat längre? Svårt att få någon att ta emot stafettpinnen...och här vill inte jag stå och svänga med den:)...
Få se hur det går?

Ha en finfin dag!

Kramar!

Sahra said...

Chokladmousse med hallon. Åh så gott. Vad jag älskar det. Jag älskar nästan all choklad. I flera år har jag varit galen i chokladcocostoppar och chokladbananchips. Men de måste vara från Exotic snacks och ej från Parrots. Det tillhör naturgodishyllan. Båda mina affärer, ica och coop har bytt till parrots och jag gråter för den är så äcklig. Igår var jag på willys av en slump och ta mig tusan. De hade fortf exotic snacks och jag är lycklig igen. Kram

Annika said...

Karin;
Det där med temat...
Vet du, ska vi pausa???
Har tänkt på precis samma sak SOM DU!!
DET kanske har dött ut?
Varför inte ta en paus till i sept och se om vi är mer sugna då.

Mörk choklad KAN vara god.
Men också bitter.
Rysjt godis i allmänhet är lite läskigt. K har flera ryska vänner som bjudit på godis. SÅ sött...
Så sött att det gör ont i halsen.

Angående temat...
Jag tycker vi lägger ner ett tag...

Skriver om det om en stund....

KRAMAR!!!

Sahra:
VISST är mousse gott!!
Naturgodiset hemma ja, det är gott!!
DET tycker jag med!
YAY exotic snacks!!
Kram!!

SweFlo said...

Hersey's = spya! Så smakar som en spya luktar. Dotter gillar Hersey's. Maken brukar varna när jag har smakat på någon Hersey-bit från dottern: "Se upp, nu börjar hon spotta och fräsa snart!" Och det är så sant. Blä!

Coolaannna said...

Oj oj oj...jag har ju lagt in alla er under NY hihihi I´m so sorry!!!

Klart jag menade att du är en av dem som visar gudomliga bilder *fniss*!!

Choklad ja, gott och jag ska köpa mig en liten bit nu på väg hem!!

Det finns vissa som är hemska och så finns det såna som smälter i munnen!

Kram Anna

Annika said...

Sweflo:
ELLER HUR!!???
Det måste vara världens äckligaste choklad!
SPYA!!
Karolina gillar den, liksom Peter.
Men, så är de födda här också :-)
HAHA, oätbart!!

Coola Anna:
FNISS!!
HAHA, kunde inte LÅTA BLI att skriva så.
:-DDD
Choklad är så gott!!
Men, mörk choklad och jag går inte ihop för det mesta.
AMERIKANSK choklad ska du akta dig för, hehe....
KRAMAR!!!

Desiree said...

Ha ha jag kan inte annat än att hålla med dig till 100% då det gäller Hershey's. Gud vilken äcklig choklad! Jag kan inte äta den ens om jag skulle få betalt. Den har en bismak av just spya, urk. Ja jag antar att man måste vara amerikan för att gilla den. Godiva är himla gott däremot. Varm choklad kan jag också tycka är för sött. Chokladmousse blev jag himla sugen på just nu. Farligt att prata så mycket om choklad. Man blir alldeles gottesugen.
Ha en god och skön fredag.
Kram!

Annika said...

Desiree:
Hur kan chokladen ens säljas?
SNUSKSMAK!
SPYA.
URK!!
Ja, tror också man måste vara amris för att gilla den.
Varm choklad är SÅÅÅÅ inte min grej.
Jag är sjukt godissugen nu och sneglar mot godisskålen...
KRAMAR!!!!

Musikanta said...

Min favoritchoklad är faktiskt den gamla goda Aladdinasken. Har en oöppnad i kylskåpet sedan ett halvår. Men den kanske blir dålig om den står längre...
Kram från Ingrid som aldrig kommer att äta Hershey's choklad :-(.

Annika said...

Ingrid:
helt rätt, ÄT aldrig Hersheys!!
Aladdin är god. Det tycker jag med.
ÄT den du innan den blir dålig, haha!!
KRAMAR!!

bettankax said...

Jag älskar choklad och grämer mig över att jag aldrig smakat Godiva...
Får bli ändring på det:)

KRAMAR!
Nu har jag svarat på frågorna. Jättekul!:)

Sara said...

Nu sitter H o jag på tuben på väg för att gratta papp:)! Är så nyfiken, vad kostar det att köpa godis från Sockerbit...? Och frakt på det??
Ebba & Erik gillar Hersheys, så riktigt så enkelt som att man måste vara född där är det inte... Den norska chokladen har jag aldrig hört om, får hålla utkik. Nu är vi framme i Blg, puss & kram

Annika said...

Bettankax:
GIUUD vad KUL!!
Ska kolla!!
Är nyfiken. Nu ska jag dock till Apple-affären och rundsmörja min mac!
Godiva is the QUEEN!!!
HAHA.
kram!!

Sara:
KUL och jag skulle också velat vara MED DÅ'RÅ!!!!
Jadu, frakten från Sockerbit gick på runt 17 dollar, och priset MINNS jag inte...Gå in på deras hemsida och kolla!!
HAHA...nämen!! Eli och Ebbelina gillar Hersheys!! GULLUNGARNA!!
ÅÅÅ...
Det bevisar att man inte behöver vara född in da US för att gilla den chokladen.
Ska jag ta med i sommar ;-)?
Firklover, jooooo...du minns den!! Nötchoklad i ljusblått papper. Vi brukade köpa den på båten.
KRAAAAM o ÄLSKAR!!

Nilla said...

Jag smakade Hershey's när jag var i Florida. Har aldrig saknar svenskt godis så mycket som efter det..! Jag håller med om att de är äckliga.
Ha en fin helg.

Camilla said...

Åhhh, jag älskar choklad! Dock inte amerikansk choklad. Gillar inte Cadbury's heller. Hua!
Marabou är alltid ett säkert kort, och enkelt att få tag i. Schweizernöt, mums. Liksom Geisha, Fazer, Kexchoklad, Milka och så belgisk choklad.
Jag kan inte få nog när jag väl öppnat chokladen, därför har jag ingen hemma utan köper när jag är assugen;)

Kram

Elisabeth said...

Jag gillar inte heller mörk choklad. Tycker att det smakar kakao, haha. ;-) En gång provsmakade jag på choklad med... 70 % kakaohalt eller något, och jag var tvungen att köpa en flaska vatten för att det skulle sluta smaka kakao och damma i munnen.

Lotta said...

Haha, kräk ;)

Ja, amrischoklad kan jag var utan, iallafall den som man köper i typ CVS, mataffärer och liknande.

Vi har belgisk handgjord choklad här...och då börjar vi tala om god choklad!

Vi var en påsk i Bryssel och gjorde inget annat än att äta choklad. De kan det där.

I Österrike har de Milka och jag tyckte när jag var liten att den smaka DÄCK. Gummidäck, bildäck. Ja du förstår. Nötter och fruktvarianten kan jag äta men inte mjölkchokladen.

Jag är TOKIG i mörk choklad. Har blivit det. Kan nästan inte äta ljus choklad efter att jag "bytt". Mörk, minst 70% ska det vara. Åt 85% en gång och höll på att sätta i halsen. No mercy. Inget för veklingar ;)

Chokladmousse är ju bäst! Det borde vi äta nu ikväll ;)

KRAM!!!!

HeLena said...

Choklad är verlkligen mycket mycket gott. Och ja jag brukade kunna smälla i mig en 200 gram Schweizernöt helt själv.... hmmm..
Mmmmmmmmums! Eller nästan all choklad med nötter:).
Men som sagt idag föredrar jag mörk choklad, men som du skriver om det ryska godiset så känner jag ibland hur hela tungan krullar ihop sig;)när jag äter ljus.

Trist det här med temat, men det är helt rätt att pausa. Det är ju inte många som kommenterar även om jag har lämnat en kommentar hos dem... jaja. Det tar mycket tid, jag förstår det men det känns lite trist.
Men jag gillar att skriva på tema, jättemycket och att LÄSA och kommentera hos andra. Dessvärre har jag inte hunnit med den här våren, som du vet.
Ha en underbar helg!
kramar!

Petra Mitt i Livet said...

Mmmm... Så gudomligt gott det är med choklad... För några veckor sen köpte jag en söt liten plåtburk med små chokladkulor från Godiva och GALET så goda de var!! Jag tillhör dem som gillar mörk choklad men gränsen går vid 72%. Lindt har ju ett par höjdare. Den med kanderade pistaschbitar och den med havssalt... Har du smakat Trader Joe's choklad? DEN är inte dum alls. De har även en belgisk chokladmousse i kyldisken som är riktigt mumsig!
Och DU; TACK för hjälpen med kommentarsfältet, nu funkar det t o m på paddan!! :-) Kram!

Annika said...

Hej tjejer!
Choklad är härligt!!
OCH mörk choklad ska jag nog börja vänja mig vid :-)
DET är nog bäst det. men inte med för hög kakaohalt...

Ja, bäst pausa temat eftersom stinget nog saknats länge.
Bättre att återuppväcka det i ny tappning i höst..
Jag vet ju också hur kommentarerna haltar. BIG time...

Nej Hersheys är verkligen INTE gott.
USCH!!
Oätligt.

Trader Joes har bra grejjer.

Petra, så BRA att det funkar. Det är ett litet helsike ofta hos de som har inbäddade fält.

KRAMAR till ALLA!!!