Thursday, January 05, 2012

Lista över året som just lämnat oss...

Nu har vi redan kommit fram till torsdagen denna vecka.
Ni därhemma njuter kanske av er sista julhelg.
Som jag berättat för er förr så firas inte Trettonhelgen här.
Det är vanliga arbetsdagar både torsdag och fredag som gäller på den här sidan pölen.

Jag tänkte faktiskt ta och köra en liten lista över 2011 idag.
Det gäller ju att sammanfatta det gamla när vi nu står på tröskeln till det nya.

Jag tycker att 2012 ser så vackert ut. Just siffrorna ser så vackra ut då de står skrivna svart på vitt. Det är ett fint flyt över den kombinationen.

Men, om det nya året vet vi ännu inte mycket. Det är lika bra att summera det gamla en sista gång.
Denna gång i form av en lista.

Årets bästa:
Jag har en hel del att känna glädje och lycka över. En fin liten familj, en fin större familj. Goda vänner och finfina grannar. Jag har en mormor som vid 93 årsålder är piggare, gladare och nytrare än vad många 75-åringar är. Hoppas att jag får bli som hon en dag.

Det finns vissa resultat under året som jag glatt mig över också.

Årets värsta:
Naturligtvis rymmer året sådant som inte varit roligt och trevligt också. Konstigt vore det annars. Visst har även vi drabbats. Det har dock gått uppåt för det jag har i åtanke, och det är jag oerhört tacksam och glad över.
Årets värsta är också det som drabbade Norge den 22 juli. Den ultimata mardrömmen.
Den rena skräcken. Arma drabbade, arma familjer.

Årets besvikelse:
Att jag 2011 inte kunde vara i Österbotten lika länge som jag brukar. Men, jag vände den besvikelsen till något mycket bra istället; att få tillbringa en vecka i Kronobergs län. Det hade jag inte kunnat göra om jag stannat i Närpes i fem veckor. Så inget ont som inte...

Årets chock:
Det måste nog vara den jordbävning som tog oss på BAR gärning den 23 augusti. Maken till turbolens i mitt eget hem trodde jag aldrig att jag skulle känna. Jag kommer aldrig att glömma ljudet när tavlor föll från väggarna och nagellacksflaskor for i golvet i badrummen, och hur det knakade i väggar och golv. Ruggigt. Inte heller ska jag glömma det DOVA ljudet som kom innan skakningarna började. Jag trodde faktiskt att det var ett plan som höll på att störta innan jag förstod vad det var.

Årets föreställning:
Alla föreställningar som Karolina varit med i, såklart. Men mest och helst skolan storsatsning på “The Scarlet Pimpernel” där Karolina hade en roll. Årets musikal på skolan är West Side Story, och då jag skriver detta inlägg pågår som bäst en audition för den. Vi får väl se sen då...
Årets bok:
Det här är en svår fråga eftersom jag läst många bra böcker. Men årets läsupplevelse blev nog “The Hunger games”--Hungerspelen---av Suzanne Collins. Den triologin trodde jag INTE jag att jag skulle falla för, men jag föll PLADASK och slukade de tre böckerna på mindre än en månad. GISSA om jag längtar efter filmen som har premiär den 23 mars. Har ni inte läst de böckerna så GÖR DET!!

Årets film:
Även detta är en mycket vår fråga. Men, i början av 2011 såg jag “Black Swan” och fascinerades av den. Jag är ju balettälskare, och tillhör den delen av befolkningen som sett Svansjön mer än 20 gånger. Gladdes så åt att Natalie Portman fick Oscar för sin roll där.

Jag tyckte också jättemycket om “The King’s Speech”. Den filmen blev verkligen något av en historielektion för mig. Gladdes även åt att Colin Firth tog hem en Oscar för sin roll.

Årets FEEL-GOOD film är absolut “Midnight in Paris” av Woody Allen! Jag såg den filmen för första gången i julhelgen och kapitulerade direkt. Helt UNDERBAR!! Den filmen har så MYCKET jag gillar. Har ni inte sett den, så se den NU!!!

Årets pryl:
Dött lopp mellan min nya mac och min nya kamera.
Årets roligaste typ:
Att skoja med en viss GO. Att verkligen få skoja och skratta med honom. Det är något jag ser fram emot varenda gång vi ses.

Årets fest:
Det blir min egen nyårsfest. Sällan skådat drag där.

Årets finaste:
Systers och makes lägenhet vid Hornsbergsstrand på Kungsholmen. DET är årets finaste lägenhet iallafall.

Årets dummaste:
Det republikanska partiets hoppfulla presidentkandidater. Den ena dummar än den andra. HUR kan ett så stort land få fram ett sådant gäng dubbelidioter? VEM av dem blir det som ska fajtas med Obama i höst?

Årets TV-program:
King of Thrones (HBO), Mad Men, Våra vänners liv (SVT), På Spåret.

Årets klädesplagg:
För mig är det alltid koftor. Jag är verkligen en utpräglad koftoman...

Årets nya:
Det måste nog ändå vara att det tillkommit en pojkvän någonstans därute...Årets butik:
Anthropologie (där kan man köpa precis vad som helst och jag gillar det. De har både kläder, smycken och inredning. ALLT lika fint. Faran är att det ligger en butik här i Reston...

Årets USCH:
Alla hundar som dess ägare inte håller efter. Jag avskyr det. I höstas när jag var ute på min PW gick jag förbi en trädgård där en man var ute med sin stora schäfer. Rätt som det var rusade schäfern ut ur sin trädgård och hoppade UPP på mig som gick på parkvägen utanför. Jag blev så rädd att jag började gråta. Ägaren var ångerfull, men jag desto mer uppskakad. Faktum är att jag inte tar den rutten längre. Håll era VOVVAR kopplade for CRYING!! OCH håll koll på dem i er egen trädgård också...
DET är årets USCH!!

Das waren ja alles.
Nu ska jag inte titta tillbaka mer på det passerade året.
Eller, jo, det är klart att jag ska. Dock ska jag låta 2011 vila från bloggen ett tag framöver nu.
Inga fler årskrönikor.
Inga fler tillbakablickar.

Ha en finfin Trettondagsafton till er som firar den.
Ni andra får ha en bra torsdag!


Bilderna idag är tagna med ajfånen. Sent omsider--när jag fick en 4 s-- laddade jag ner Instagram, och det är ju kul att plåta med den appen (fast i Washington Post hamnade den appen på ÅRETS UTELISTA. Jag är väl inte så hipp).

23 comments:

Pettas said...

Mycket har hänt under ditt år 2011. Man glömmer lätt bort hur det har varit, bara rusar vidare. Bra med en återblick för att se, tänka efter
Hoppas att du i alla fall slipper jordbävningar i fortsättningen!

Kramar från ett soligt Åland!

Desiree said...

En fin list summering av året. Black Swan var verkligen en superbra film. Gillade också King´s Speach en hel del vilket var lite oväntat för jag är annars inte ett jättefan av alla kostymfilmer. Woody Allens har jag inte kollat in men gör gärna det. Kollade på Super 8 häromkvällen och den gillade jag och C en hel del.
Ett bra år med både ny dator och ny kamera. Må nya året bring en hel del glädje och fina stunder. Din syrras lägenhet vid Hornstullstrand är ju bara såååå underbar!
Kram och ha en fin torsdag. Här ska vi ta och fira Callen min som fyller år idag :-)
Kramis!

Annika said...

Karin:
Ja, det är absolut bra att summera upp ett år.
Det tycker jag också.
Jordbävningar lever jag gärna utan i fortsättningen...
Kram!

Desiree:
KUL att du också gillade de filmeran som jag gillade.
SE Midnight in Paris. SÅÅÅÅÅ totalt UNDERBAR!!!
Ja, må året blir bra för oss alla.
Grattis till CALLEN som fyller pr idag !!! ROLIGT!!!
Kramar!!!

Vform said...

DET var en trevlig läsning!
Borde göra detsamma själv, medan man minns ...
Värsta av allt var nog ditt "Usch" ... JAG skulle ha dött på fläcken :( ... HEMSKT!!
Jag har fortfarande min jul kvar, det blir SÅ mörkt annars! Men nu snöar det fortfarande här, så litet ljusare har det blivit!
Ha ett finfint veckoslut!
KRAM!

Annika said...

Vivan:
ROLIGT att du tycker det!
TACK!!Ja, fy tusan...Jag är ju rädd för hundar också, och det där gjorde inte saken bättre. TVI vad rädd jag blev.
Jag undviker den vägen nu.
Vad fint att ni har snö, ingen sådan alls i sikte här.
Ha det så gott.
Kram!!

Christina said...

Ajfånen är inte dum inte! Kanonfina bilder!! Fint år du haft. Mycket bra lista, håller till fullo med om årets filmer! Blir varm i hjärtat bara jag tänker på Midnight in Paris :-) Jag har verkligen samma årets butik, Anthro alltså, den kommer ruinera mig.... Kram!!

Anonymous said...

Förstår precis hur rädd du blev för hunden... Är själv totalt livrädd för hundar, stora som små spelar ingen roll. Som tur är så måste de gjort något med hundar här i Belgien för de höjer inte ens blicken åt folk och försöker inte ens nosa, de bara går förbi. Skönt!

Annika said...

Christina:
Tackar, den får duga ibland :-)
Kul program det där också.
Ja, Midnight in Paris är ju som en dröm hela filmen!
Anthro är livsfarligt. man får verkligen akta sig ;-)
Kram!!

Brysselkakan:
Det var så vidrigt, och jag blev så rädd. den bara kom utrusande.
Satan. Visade inte mina tårar för mannen, men sen då jag gick därifrån gick det inte att hejda. FAN vad hemskt det var.
Dussiga hundar i Belgien. GILLAR!!!

Saltistjejen said...

Hahahaaaa jag skrattar åt att instagram hamnar på utelistan! Well, vad gör väl det så länge man själv tycker det är roligt?!? :-) Jag fotar mest med camera+ nuförtiden. Den appen jag visade Lotta då vi sågs i december. SÅ BRA! Men fotar även lite med Hipstamatic fortfarande även om den säkert är heeeeelt uuuuute nu... ;-) Men den ger ändå en del roliga coola bilder tycker jag.
Fin sammanfattning av året också. Vet inte men jag har en lite sjuk förkärlek till just årskrönikor och sådant tror jag. Har alltid haft sedan jag var liten. Eller iallafall ung. Det är roligt att titta tillbaka och minnas sådant man faktiskt glömt hände under året, och man inser hur mycket ett år ändå rymmer. Hoppas 2012 innebär att vi kan ses mer Annika! Jag hoppas och önskar att vi kunde komma och hälsa på er igen detta året. DET hade varit så KUL!
Kramar!!!

Marie said...

Håller med om koftor, alltid årets plagg! Och lösa hundar, usch! Jag är inte rädd för hundar som så, men när hundar är lösa o kommer springande så vet jag inte om det är en snäll hund eller inte, tycker det är läskigt, särskilt om Alfred är i närheten. Håll dom kopplade! Kul lista, Annika! :)

Fourmum said...

Fin summering av 2011! Jag provar fn en Iphone 4s och använder camera + och hipstamatic :)

Anonymous said...

Vilken interessant tillbakablick & JÄTTE underbar bild pa Karolina (blivande actress?).

Årets nya:
Det måste nog ändå vara att det tillkommit en pojkvän någonstans därute...later spännande ;-)

Förstar att du blev rädd för schäfern. Avskyr ocksa när stora hundar hoppar upp pa mig...blir oftast livrädd när jag ser en stor hund springa i full fart emot mig...

Haller med, King's Speech var nog bland de bästa filmerna 2011!
Tyckte annars inte 2011 var ett speciellt bra ar...hoppas 2012 blir bättre. Arstalet ser ocksa mycket finare ut i skrift!!! Du har helt rätt!

Kramar, Lisa

Tankevågor said...

Håller helt med dig om filmerna Annika. "Black Swan" och "The King's Speech". Såå bra båda två och du VET ju att jag ser fram emot att få se vår operas föreställning av Svansjön nu i mars. Så länge sen jag såg den.
"Midnight in Paris" är en film som jag missat så TACK för tipset! Den ska jag absolut se.
Ha ha ha...ja du Annika jag ler stort åt det där med koftorna! Man kan alltid behöva en till eller hur? ;-) Är man koftoman så är man.

Några snöflingor virvlade nyss runt i stan mot den mörka vinterhimlen och jag blev alldeles kvillrigt lycklig men....nej det kan inte bli något av det så länge vi har så här varmt! :-/

Stor kram från mig.
Lisbeth

Elisabeth said...

Jag håller helt med dig om hundarna, trots att jag inte "normalt sett" är alls hundrädd (skulle det kommit en stor schäfer springande och hoppat upp på mig skulle jag dock också blivit rädd). MEN de ska vara kopplade, speciellt när de som i det här fallet med schäfern uppenbarligen inte lyssnar på sin ägare. Och ja, det som hände i Norge var verkligen förskräckligt. Fy. Tappar liksom orden när jag ska skriva om det, så hemskt var det och så påverkad blev jag av det.

De republikanska presidentkandidaterna tycks tävla i att klanta sig ibland. ;) Någon av dem kunde väl inte komma ihåg vilka departement han skulle slopa om han blev president. Skickligt gjort. ;)

Sahra said...

Kungsholmen är mina gamla hoods. På min tid var Hornsberg = bussgaraget och idag har det blivit värsta hippa stället.

Håller med dig om Anthropologie och galna hundar eller hundägare som inte har vett att hålla hundar i koppel. Usch. Åsså gillar vi samma filmer från året som gick. Men jag petar nog upp Bridesmaid på den listan också
Kram

Suzesan said...

Härlig och personlig lista.

Jag såg Black Swan idag. Så kuslig så vacker och så SORGLIG. PÅ sitt sätt. Den överrumplade mig den filmen. Förkrossande.

Hungerspelen YES. Jag sträckläste dem. Tack för tips.

Jag är koftoman jag med. Älskar koftor. Och sjalar. Älskar jag. Har minst två på mig när jag går ut nu i vinter. Plus halssjal.

Kram
/Susanne

Suzesan said...

Ahaaaa jag såg ordet POJKVÄN någonstans ...jaha guuu' vad spännande. Hihihi.

Kram
/Susanne

Lotta said...

Gillar!!!!

Dina "årets". Härlig läsning. Krönikor är min grej. Tycker om att ge det gamla året lite mer tid, reflektera.


Jag är också en kofttjej. Lägg till sjal och boots ;)


Heja 2012 - det blir också bra!!

Kramar!!!!

Anne-Marie said...

Alltid bra med en liten årssammanfattning. Det är lätt att man glömmer bort. Gillar också hur 2012 ser ut när det skrivs. Hoppas att det blir ett bra år - för oss alla. Tänk att iFånen (kan det bli mer swenglish ;)) tar så fina bilder. Men vi har ju Lottas bilder som bra exempel på det. Usch för hundägare som inte kan hålla koll på sina hundar. "Men han/hon är ju så snäll". Yeah right! Kramar!

Annika said...

Saltis:
Igår laddade jag ner camera + också. Fniss!!!
Ska prova den också vid tillfälle.
Gillar effekterna. Instagram gillar jag också, fast den är ute...BOHU ;-)
Jag med, jag älskar att läsa krönikor hos andra bloggare, gillar att se återblickar på TV.
DET hör till.
Precis som du har jag alltid tyckt om det.
Kramar!

Marie:
JA, koftor är verkligen ett helt underbart plagg. Min stora favvis.
Hndar är sjitläskiga om de är lösa. Jag är rädd för dem också.
OCH ja, har man ett litet barn med sig blir det verkligen ännu värre.
KUL att du gillade listan!

Fourmom:
KUL att du gillade det hela.
Ja, det finns verkligen roliga fotoappar på ajfånen. Laddade ner camera+ igpr och fortsätter använda Instagram också, fast den är ute ;-)

Annika said...

Lisa:
KUL att du gillade tillbakablicken.
Och visst är 2012 vackert i skrift. DET är det verkligen.
Tack för bildberöm.
Måste testa ajfånen, ju :-)
Ja, det har kommit en pojkvän. Tro't eller ej.
Hmm..
Ja, jag blev sådär rädd så att blodet isade sig då den där stora hunden kom.
Och sen när jag gick vidare kom tårarna.
USCH!!
Ja, the King's Speech var så BRA!!
Hoppas nu att detta år ska bli ett bra år..
Kram!!

Lisbeth:
Ja, de där två filmerna var SÅ otroligt BRA!!
OCh Svnasjön i den versionen som du ska se på Operan har jag sett SÅÅÅÅ många ggr, och den är helt ljuvlig.
O, vad jag skulle vilja vara med!!
Ja, se Midnight in Paris, den är som en DRÖM!!!
Koftor kan man faktiskt inte få för många av!
HIHI!!
Ngn snö kan inte vi få heller, idg aska det bli 13 gr varmt. Avskyr det!!
kramar!!

Elisabeth:
Usch ja.
Det var så hemskt, och jag blev så totalt överrumplad. Jag gick ju bara på parkvägen då detta hände.
Fy sjutton.
Hundägare SKA ha koll på sina hundar.
Jadu, vad månde det bliva av dessa kandidater? De skrämmer mig. Det är bara att hoppas på att Obama sitter säkert i sadeln...

Annika said...

Sahra:
Ja, vad fiint det är på Hornsbergsstrand numera. Underbart!!!
Ser fram emot att komma dit igen i sommar.
Absolut, du har så rätt, Bridesmaids ska upp på listan också!
VAD bra den var!!!
Kram!!

Suz:
TACK!
OCH du såg Black Swan igår!!
ja, den filmen har verkligen många djupt.
Visst är den sååå otroligt sorglig.
Och KUSLIG är precis rätt ord.
Ja, koftor är verkligen ett bra plagg, sjalar också.
Ja, och det finns en pojkvän...hjälp!!
SÅ kul att du gillade Hingerspelen!!
Underbart!!!
Kram!!

Lotta:
ja, det är roligt att sammanfatta året på det här sättet, det tycker jag.
Det hör verkligen till
Koftor är bäst, och det är sjalar och boots också.
You bet.
KRAMAR!!!

A-M:
Ja, det är verkligen kul med tillbakablickar på ett år som gått.
Visst ÄR 2012 vackert i skrift. Det ser så bra ut.
Hoppas att det blir bra också för oss alla, ja!
Ajfånen ja, den får jag testa lite nu med olika appar och sånt.
Ja, jag blev så isande rädd då den där hunden kom springande och hoppade upp på mig. TVI VALE!!!
Kram!!

anna of sweden said...

Åh, vilken kul läsning. Ska se om jag kan få till en årssammanfattning, jag också.

Huggies!