Sunday, September 25, 2011

SATAN i GATAN!!!

Vet ni. IMORSE KRASHADE MIN VAIO!!!
Tree signaler sande den ut och sen bara svart skarm!
Peter ringde Sony support pa en gang och sedan for vi till Sony Style Store i Tysons for att lamna in den. Det ar datorns motherboard som krashat. Det viktigaste AR att just nu backar de upp mina filer hos Sony. Bilderna gick att radda, jag har ju tusentals bilder, tusentals.

Jag bryr mig inte om datorn, eller jo det gor jag, men bilderna ar det viktigaste. Vi ska hamta den externa harddisken framat kvallen. Vaion ar pa vag till Kalifornien och dar ska dess ode bestammas. Vart att reparera? Eller kassera?
Beklagade mig tungt for den trevliga teknikern hos Sony:
IS a laptop really only suppose to last three years????
Ja, sa han, hogst fyra.
Tvi vale, sa trakigt alltsa.
Jag har lange vetat att nagot varit lite underligt med den, lite langsammare an vanligt, en dag kunde jag inte langre satta in mitt SD-kort,, WORD var langsamt etc.
Tydligen hander allt pa en gang innan datorn krashar.
FATTA TRIST!!!!
Nu far jag dela dator med karolina och Peter ett litet tag framover. JAG har inga vitala prickar!!! Saknar min Vaio...

Men, inser att nasta laptop blir en-----MAC...
Ja, faktiskt...

Nu vet ni, och det ar med tungt hjarta jag skriver dagens inlagg...

BACKA upp era BILDER och FILER!!!

24 comments:

Elisabeth said...

Usch vad trist! Det är uselt att de inte håller längre än så! Men det är väl branschen som vill ha det så, för att kunna göra goda affärer.

Haha, en Mac alltså? Jag gillar dem INTE (då har jag ändå använt Mac en hel del, så det är inte ovana), utan föredrar helt klart PC. Men det är ju jag det. :D

Marie said...

Jag har haft externa hårddisken bredvid datorn hela dan o har tänkt backa upp bilderna, men du vet, ska bara... Nu ska jag verkligen backa upp dom direkt!

SweFlo said...

Fy sjutton, det är aldrig kul... Jag använder Carbonite som backar upp automatiskt allt till Internet. Ett måste, speciellt viktigt när man jobbar hemifrån. Men foton är ju GULD värt och absolut viktigast! Min hårddisk pajjade förra året, men det var bara att sätta i en ny och ett par klick senare hade jag ALLT på datorn fixat, tack vare dne automatiska uppbackningen.. SÅ viktigt nuförtiden när många har nästan halva sina liv på sina datorer... Hoppas det fixar sig snabbt!

Annika said...

Elisabeth:
Alltsa, gud jag vet inte..jag gillar ju PC jag med, och ar sa van vid dem. Men, jag har bara en kansla av att macar ar starkare...
Tro mig, skulle nog kanske ocksa helst vilja ha en PC igen, men tror inte jag hoppar pa Sony igen i vilket fall som helst.FAN for jag har alskat min laptop, min vaio.
Tycker det ar bedrovligt att en laptop bara haller sa kort tid, och den har var dyyyyr som krut vid inkopet.

Marie:
Sadar var det for mig ocksa. Tankte hela tiden:asch, jag hinner...
Men det gjorde jag inte...
SA ja, backa UPP!!!

Sweflo:
Nej, det ar inte kul. USch vilken chock alltsa.
Att backa upp ar sa viktigt, jag har lart mig det nu. Den harda vagen.
Tack och LOV att bilderna kunde raddas, sa oandligt tacksam over det...
Vi ska se hur det gar nu nar vaion ska till CA. Vad blir utlatandet. Sa glad och tacksam over att de kan backa upp mina filer idag iaf. Otroligt glad...

Anonymous said...

Du gav mig en rejäl spark i baken och just nu så håller jag på med backup på min dator.

Lider med dig och hoppas det löser sig och tur att dina bilder är kvar!

Annika said...

Brysselkakan:
JA, gor backupp NU. Vanta INTE. Jag fick verkligen betala for min dumhet. Ja, bilderna laddas upp p[ Sony Store nu, ska hamta harddisken framat kvallen. Undrar sa vad datorn kommer att kosta i repareringskostnad??? Ja, det lar jag fa veta snart, gulp...

MinMansMat said...

Men Stackare, det är min värsta skräck på datasida, men har skaffat mig en liten "svart låda" som jag backuppar alla foton på ofta, nu har jag ibland oroat mig att jag ska förlora den.
Hoppas det löser sig snart
Hej Helena i Småland

Christina said...

Nej nej, vad trist!! Tur att bilderna gick och rädda! Jag fick mig en liten tankeställare också, vi har ju en extern hårddisk, jag har bara varit väldigt lat med att ladda upp mina bilder där.... måste verkligen få tummen ur!! Vill inte förlora min kära bilder!
Köp en Mac, jag verkligen älskar min Macbook Pro. Min förra slet jag verkligen ut, den höll hur länge som helst! Kanske dom nyare har kortare livslängd för att man "ska" köpa ny vart tredje år. Hur ska dom annars tjäna pengar.... Irriterande....
Stor kram till dig!!

Annika said...

Helena:
Overjavligt, kan jag saga...
Jag har lart mig en laxa,inget snack om saken.
Jag var sa lat nar det kom till att backa upp, nu vet jag att det kan jag inte vara. Bilderna kommer att losa sig, hur det blir med datorn ar en annan femma...
Kram!!

Christina:
Ja, att kopa en ny dyr laptop vart tredje ar tycker jag ar sugigt daligt, blir forbannad.
Tur att bilderna gick att radda, det ar min enda ljuspunk idag, men en stor sadan.
Ja, jag vet...macar lar ju halla langre, men jag ar sa van vid PC och oroar mig for att det ska bli svart...
ja, vi far se...
Kramar

Pettas said...

Så skönt att bilderna gick att rädda!!
Och nu fick du mig påmind på vad jag höll på med innan sommaren började....nämligen att spara fotografier på "Grisen"..här skall det backup-as.

Kramar!

Annika said...

Karin>
Ja, jag ar sa innerligt tacksam over det...
Sitter och vantar pa att Sony ska ringa nu sa att vi kan aka o hamta den externa harddisken.
Jag har lart mig en dyr laxa idag.
Ja, precis BACK UP!!!
Kram!!

eastcoastmom said...

Saved by the bell!

Jag hade tur för många år sen, och började då med back-ups via Mac:ens automatiska back-up Time Machine. Älskar när jag hör hur det brummar till i den externa hårddisken och back-upen drar igång.

Vad gäller ny dator är jag totalt macfrälst sen över 20 år... så... (har aldrig haft nån annan dator)

Erica Pettersson said...

Vad tråkigt med datorn!
Förstår hur det känns. I början av det här året hade jag en väldig otur med min (jag har i och för sig en stationär)... Båda de interna hårddiskarna gick sönder, sedan brändes grafikkortet sönder (så att datorn inte ens gick att starta) och så har det varit lite småfel emellan det...
Så jag är otroligt glad över mina externa hårddiskar. DE har verkligen varit värda sin vikt i Diamanter detta året! Har en på 500GB och en på 1000GB, och jag har ALLA mina bilder och allt jag gjort sparat på dem. Just bilderna känns otroligt BRA att ha sparat på de externa hårddiskarna, eftersom det verkligen skulle vara Katastrof för mig om de försvann... Precis som du har jag också tusentals foton! Allt jag fotat de senaste 6 åren är digitalt...

Lycka till med datorn/nästa dator!
MVH /Erica :D

Camilla said...

Min laptop la också av för någon vecka sedan. Min älskade Fujitsu Siemens som höll i 7 år och krånglade aldrig. Dyr var den, men superbra. Inte undra på att de flesta företag använder deras datorer. Den har ju gått dag och natt när jag pluggade, och sen också för den delen.
Köpte en Vaio och jag är nöjd, men nästa blir nog samma som jag hade förut.

Man blir ju vansinnig när det händer. Tur att de kunde rädda dina foton.

Kram

Saltistjejen said...

Å vilken TUR att bilderna gick att rädda! DET är verkligen det som känns värst att förlora. Visst man kan ha jädrigt viktiga dokument och så också men bilder känns så ovärderligt på ett helt annat plan.
Så det blir en mac ändå?! Ja, jag kan bara säga att efter att jag börjat använda mac skulle jag aldrig återgå till PC om jag inte var tvungen! :-) Dessutom såååå BRA att skaffa en Time Capsule! GÖR DET!! Då backas datorn (eller flera datorer om ni ställer in dem så) upp dagligen helt automatiskt. En liten "server" hemma med andra ord. SÅ bra! Fast vi har ändå ett dubbelt back-up system med externa hårddiskar OCKSÅ för just bilder och film, hahaha! Paranoida är vi kanske, men som sagt vore det SÅ SORGLIGT om man förlorade bilderna.
Kramar!!

Anonymous said...

Stackars dig Annika! Vet precis hur det känns. Vilken tur att bilderna gick att rädda. Jag laddar alltid upp alla dokument & bilder antingen pa extern harddisk men borde väl backa upp pa USB eller nagot ocksa. Visst är det hemskt att en laptop har en livstid pa bara 3-4 ar? Min laptop har kranglat i 1 ar men jag bara vägrar att köpa en ny! Kör med den tills den inte gar längre. Har MAC en längre livstid?
Kramar, Lisa

Matildas fikarum said...

Jag känner med dig! Stackars. Usch, att förlora foton är verkligen inte kul.

Jag räknar aldrig med att min PC (använder bara stationär, gillar inte laptopar) ska hålla i mer än tre år, så börjar förbereda mig att skaffa en ny i god tid.

Stationära PC är ju så billiga nu att jag inte retar mig på att de går sönder efter ett par-tre år. Macarna håller väl längre, men så är de ju ganska så mycket dyrare också, så det jämnar väl ut sig.

Jane said...

Mac är värt priset...efter 4 år har den aldrig krashat eller hakat upp sig. Lite vanesak att använda den, men ohhh så mycket bättre. Dessutom är time capsule suverän OM det skulle hända något

Katarina said...

Usch! Jag brukar faktiskt backa upp mina grejer rätt ofta, eftersom någon här hemma tjatar på mig.. hm..

Tur att bilderna gick att rädda....

Kram

Klixofax(penguin luvr) said...

Eastcaost:
Jag ar inte ute ut skogen an.
Sony kunde inte backa upp bilderna pga ngn security i de bagge harddiskarna.
Nu ska datorn sandas till CA imorrn till ngra uber-geekar dar.
Sen far vi se, och det ar inte billigt.
Later betryggande det dar med back-uppen pa en mac...
Ja, vi far se...

Erica:
Ja, nog ar det vart sin vikt i diamanter att backa upp. Vilken idiot jag var som inte gjorde det oftare...
USCH!!
Vilken tur att du varit klokare an jag.
Mina bilder kommer det att kosta multum att fa tillbaka :(
Kram!

Camilla:
Min gamla Vaio, den stora som nu ar ett minne blott var sa dyr vid inkopet ocksa. Det stor mig sa!!!
Hoppas din vaio kommer at halla langre an tre ar.
Later som om det var en bra maskin du hade forrut.
Ja, mina foton kan nog raddas men till ett hogt pris...
Kram!

Klixofax(penguin luvr) said...

Saltis:
USCH JA!!
Bilderna ar det som svider mest, allra mest. Det suger verkligen, det ar for j-gt. Speciellt eftersom Sony inte kunde fixa dem heller.
Datorn maste till geekar i CA och de tar ett haftigt pris for detta, kan jag saga.
Vi far se om det blir en PC eller MAC nasta ggn, jag har inte bestamt mig till 100.
Men just det dar med time capsule later valdigt bra.
duktiga ni, man kan aldrig vara nog forsiktig.
Kram!!

Lisa>
USCH ja, vilken sondag vi hade, och annu ar vi inte pa den sakra sidan. Kanns for javligt.
Ja, backa upp ska man aldrig underskatta.
Never ever...
Forbannade laptops med sin livslangd, blir forbannad faktistk.
Kram!

Matilda:
NEJ USCH!!
Nu ska datorn till Kalifornien dar ngra geekar ska radda bilderna till ett mkt, mkt saftigt pris. USCH vad det kanns.
Inte nog med det, sen maste jag ha en ny dator ocksa. Utgifter grande och ovantade sadana.
Nej, vi ska val inte rakna med att darorerna haller lange, och det retar mig sa mkt.

Klixofax(penguin luvr) said...

Jane:
Jag ar skraj for att det ska vara sa annorlunda. Ar ju sa inkord pa PC och varken Peter eller jag kan ngt om macar.
Men onekligen later de bra...

Katta>
DU ar smart!!!!
Sa ska man ju gora...
Kram!!

ullrika said...

Men fy så tråkigt!! Jag är görskraj för kraschar och dubbelsäkrar alltid foton och annat viktigt. Hoppas hoppas bilderna går att rädda!! *håller tummar*

KRAMS!

Camilla said...

Ja, min förra var en kanonpc. De får oftast väldigt höga poäng i undersökningar och har nu kommit ner i pris ordentligt.
Kolla gärna upp dem innan du bestämmer dig:)

Kram