Thursday, May 26, 2011

Torsdagspladder...

När jag skriver detta på onsdagseftermiddagen vet jag inte riktigt hur jag mår denna vackra morgon. Jag kan vara lite ”trött i håret”, det ligger lite nära till hands.
Igår hade vi nämligen tjejkväll med svennegänget hos Lotta. Det var säkert trevligt, och vi satt säkert ute :-) (jag siar nu om både kvällen, trivseln och kvällsvädret, men tror alla gånger jag har rätt). Vädret är ÄNTLIGEN sommarhärligt, och skall så förbli.
Jag hoppas att den blöta våren är över för den här gången.

Jag kan berätta för alla som är ganska nya i USA , på USAs östkust skall tilläggas, att detta är den kallaste och regnigaste vår som JAG kan minnas. Aldrig någonsin har det regnat och varit så kallt förr som denna vår. Mycket underligt, men mycket sant.
Okay, det brukar regna en del i mars och april, men inte i dessa mängder och inte långt in i maj. Någon sorts klimatförändring av något slag handlar det nog om.

Något som är extremt gott här i USA just nu, denna tiden på året, är blåbären! De är så söta, goda och stora just nu att jag med lätthet kan trycka i mig ett par askar i en sittning. Amerikanska blåbär smakar annorlunda än de nordiska. De är större, lite sötare och är inte så blå. Jag gillar de amerikanska blåbären bättre numera! UJ, är denna (min) sanning att häda i kyrkan?
Likaså är jordgubbarna väldigt smaskiga nu. Blott Sverige äkta jordgubbar har? Nej, det är inte sant. Den här årstiden finns det himmelskt goda gubbar här också. Mmm...Jag kan lätt äta en förpackning med största välbehag.
Sedan har vi körsbären...
DE är också så otroligt sanslöst goda nu!!! Jag kan äta och äta och äta!
Snart kommer persikorna att äntra scenen och dem är jag barnsligt förtjust i. SPECIELLT mycket älskar jag vita persikor!! ÅÅÅ, de är *stöööönigt* goda!

Varje onsdag äger en Bondens Marknad rum ett stenkast från där jag bor. Där säljs de godaste frukter och bär från bondgårdar och farmar i närheten. Det brukar vara en sann fröjd att gå dit och botanisera. Gott kött säljs också, liksom bröd (men bröd ligger jag ju lite lågt med...IT SUCKS, jag saknar mitt bröd).
Varje lördag har vi ännu en Bondens marknad på ett annat ställe i Reston, den är ännu större och har ännu mer att erbjuda.
Sedan finns det flera grönsaks och fruktfarmer i närheten där man kan plocka åt sig själv vad man vill ha. Självplock på plats alltså, direkt från landet. Det är trevligt!
Speciellt om det gäller jordgubbar, persikor eller blåbär. De farmerna gillar jag!

Förresten, jag var ju hos min tandis igår. Han är bäst! Han säger saker som, ”you are a fantastic patient”, ”thank you for opening so wide” (inte svårt med min breda käft) och ”you’re doing so good”. Gillar! Så skulle alla tandisar och doktorer hålla på. Hela tiden, Go ahead, baby me!! JUST baby me!!

Efter tandis bara SKULLE jag till Starbucks, jag bara SKULLE ha en latte. Det var ju synnerligen bra tänkt av mig efter som jag var halvsidesbedövad. En märklig upplevelse att sitta och sörpla i sig kaffe på ena sidan munnen alltmedan jag höll servetter under hakan. Kan inte säga att kaffet smakade så mycket med halvsidig munbedövning heller.

Oh well...

OCH inga bilder idag...
Aja, det får bli desto mer av den varan imorrn då!

35 comments:

Taina said...

Good morning denna vackra sommarmorgon! Äntligen, ÄNTLIGEN har sommaren kommit och detta envisa regnande har upphört, jihaaaaa! De har lovat fint hela memorial helgen. Nice.

Ja oj vad vi trycker i oss frukt och bär här. Jag är inne i en hallonperiod nu. Jonas trycker i sig körsbär och flickorna jordgubbar. Gott. Och nyttigt.

Idag går saker på halvfart...halsen känns inte så bra idag.

Hoppas du hade en kul kväll igår!

KRAMISAR!

Erica Pettersson said...

Vad tråkigt att det regnat så mycket under våren. Förstår att det är härligt med riktigt sommarväder nu då :D
Här tycker jag att det varit en otroligt fin vår. Däremot tycker jag att de senaste åren varit lite som att våren varit jättefin, och sedan regnar det under sommaren istället... Men men, håller tummarna för att det blir en riktigt bra sommar i år :D

Åh, vad sugen jag blev på bär när jag läste ditt inlägg! Jordgubbar är verkligen det absolut godaste som finns under sommaren (tillsammans med vattenmelon)! Jag kan äta nästan hur mycket som helst :D
Marknaderna verkar vara riktigt trevliga :)

Och vilken bra tandläkare du går till! Håller med; så skulle alla vara. Tror att det skulle lugna tandläkarrädda personer väldigt bra.
Ungefär som "min" tandläkare. Hon är sådan att man kände sig lugn bara av att kliva in genom dörren. Nu har jag i och för sig ingen tandläkarrädsla, men hon hade ändå den utstrålningen :)

Hoppas att du får en riktigt trevlig torsdag!
MVH /Erica

Anonymous said...

Hej!
Håller med dej om att amerikanska blåbär är såå goda.
Jag brukar köpa o smaska i mej ganska så ofta.Har bestämt att jag ska plantera några sådana nästa vår.
Hoppas du hade en supertrevlig kväll!!
Kram från Anette!

Annika said...

Taina:
GUD vad fint väder det är NU!!!
Tror absolut att sommaren är här för att stanna!!
SKÖNT!!!
ja, omöjligt att inte trycka i sig allt det goda!
Det är ju så gott!
Taina, vad tråkigt med halsen!
Verkligen trist.
Krya på dig!!
Kramar!!

Erica:
JA, nu är det sommar och så ljuvligt underbart!!!
Skönt med fin vår för er.
Ja, vad frukten är god nu.
Vattemeloner finns det också gott om och de är så goda, så goda!!!
Tandisar ska vara som min, och din. Gillar verkligen det!
Kramar!

Anette:
VISST är de goda. Som godis nästan. Jag är galen i amerikanska blåbär.
Plantera du!!
Kramar!!

anna of sweden said...

Ja, vad besviken jag är på denna vår. Min sista vår i Amerikat. Den skulle ju blir så fin och skön, hade jag tänkt.

Hoppas att värmen har kommit för att stanna nu.

Stora kramar och big huggies!

Jenny said...

Vi har faktiskt haft en rätt härlig vår, men nu är det riktigt varmt och verkar så förbli den närmsta tiden. Jag gillar värme, men inte över 30, och så den härliga luftfuktigheten ovanpå det, nej tack.
Frukten är underbar nu, jag är också inne i nån blåbärsperiod, mmmmm! Och persikorna har börjat dyka upp i affären, och Costco har sina jättelika körsbärsaskar! Could not be better! Kram!!

Swedish Army Wife said...

Jag klagade precis hos pennysdagar om hur de amerikanska jordgubbarna inte aaaaaalls gick att jämföra med svenska i smaken. Jag blev så besviken första gångerna jag köpte jordgubbar här att jag slutade köpa men nu kanske man skulle prova igen? Om de alltså är godare nu? Det är värt ett försök till i alla fall :)

alegni said...

jag är också helt bergsäker på att ni hade en supertrevlig kväll i går :)
som du vet är jag litet, eller rättare sagt ganska mycket, avis på allt det vackra där du bor, men ännu mer avis är jag på alla dessa marknader du berättar om! jag vill också ha sådana!! visst har vi vårt torg här i vasa, men med vårt klimat är det ju inte alls samma utbud där, för att inte tala om priserna :/
jag önskar så att man kunde teleportera sig fram och tillbaka hur som helst...
kram och njut av allt gott!

Millan said...

Morning! Hoppas att kvallen i gar blev precis som du tankt dig for det lat verkligen trevligt! Harligt att kunna sitta ute och snacka. Har blir det inte mcyket av den varan for after ett fantastiskt fint April ar det kallt och dant har nu. Jag fick sitta under en filt i soffan i gar kvall.. inget skoj!
Kram och hoppas dagen blir bra

Desiree said...

Skönt att det äntligen har slutat regna hos er. Hoppas det sköna sommarvädret håller i sig under helgen och framåt också för den delen. Ja ni verkar ha haft det ovanligt regnigt denna vår. Inte kul.
Mums håller med dig om att blåbären är så himla goda. Jag gillar också de amerikanska nästan bättre än de svenska. Det är tur att det finns att få tag på sådana här också.

Jag är säker på att kvällen hos Lotta blev mycket trevlig. Ha en bra dag idag.
Kramis!

HeLena said...

Blåbär och jordgubbar äter jag med stor förtjusning! Och jag ÄLSKAR persikor och likaså körsbär men AVSTÅR då halsen svullnar och kliar.... :(

Jag hoppas du har lite "ont i håret" det brukar ha varit så trevligt då.
Vilken härlig tandläkare! Min är också bra.
Det brukar inte smaka mycket om något när man är bedövad i munnen... men hellre det än den andra smärtan.

Kram kram!!

Anonymous said...

Just nu frossar vi i jordgubbar här, söta och billiga! Och snart så är de söta goda persikorna här och ja, det blir de blanch (vita) jag köper! Underbara! Testa att ha dem i en sallad, sååå gott!

Ulrika said...

Tänk här i England har vi haft en otroligt varm och torr vår. Har aldrig varit med om maken under alla mina år här. Vad synd att ni har haft det precis tvärtom!

Idag har jag varit på modersskeppet så kunde inte läsa din blogg kl 11. ;) Och vet du vad?! Nu serverar tydligen IKEA-restaurangen inte längre kokt potatis till köttbullarna längre. Det var antagligen bara de svenska kunderna som ville ha potatis, antar jag. Engelsmännen gillar sina pommes.
Men iallafall, denna nyhet är ju nästan lika förskräcklig som den där du berättade om att IKEA ska sluta sälja mat och godis som inte är IKEA-tillverkad. Oj oj oj!

Annika said...

Anna:
JA!!!
JAG förstår det!!!
USCH, jag känner med dig. Det hade kunnat vara så fint. JU!
Nu tror jag dock sommaren är här för att stanna. Så du får MAXNJUTA nu!!
HUGGIES!!!

Jenny:
Det har nog varit bättre i södern med våren.
Annars håller jg helt med dig. Hettan och fukten är jobbig och tung. OCH in the dog days of summer är det ju lika svårt att vara ute som det är mitt i vintern.
JA, gud så god all frukt och alla bär är nu!!!
Costco måste jg åka till snart och bunkra upp!
Som du säger, couldn't be better!!!
KRAM!!!

Swedish Army Wife:
Välkommen hit!!!!
HAHA, jasså! Fniss. nej, jag tycker att jordgubbarna under säsong (som nu) är goda. Under resten av året är det lätt lite träiga, men testa nu!!!
Varmt välkommen tillbaka!!!

Annika said...

Ingela:
Vi hade så trevligt, och just nu mår jag sådär bra, ska jag säga...
Det är totalt självförvållat och jag får skylla mig själv. men KUL hade vi!!
ja, jag vet...
men ni Österbotten har så mkt annat som jag inte har...havet, finskt bröd, finsk skinka etc.
Men visst, bondens marknad är fin. OCH klimatet här är väl sgs idealiskt för frukt och grönt...
Jag skulle också vilja att vi kunde byta grejjer rakt genom cybern!! ÅÅÅ, då hade du just nu kunnat skicka ett gott rågbröd åt mig, vilket som helst. I Finland går det inte att få tag på trist bröd. Allt är såååååååååå gott!!!
Kram!!!

Millan:
Idag mår jag som jag förtjänar...
I rest my case :-)
Det var en så fin kväll igår, och Lotta hade gjort så mkt goda snacks...
nej, vad synd att ni har så kallt och dant, mer värme åt er!!!
KRAMAR!!!

Desiree:
Ja, nu har det slutat att rgna och jag är så glad för det. Alla andra också.
Dety har varit segt, kan jag säga...
Amerikanska blåbär ör såå goda att det inte är sant.
GÖTT att ni får tag på dem hemma också!!!
Trevlig kväll igår, mindre najs i huvudet idag.
KRAMAR!!!

Anonymous said...

Här nere har det varit en ovanligt varm maj månad och alla undrar var regnet är eftersom sommaren verkar ha kommit.Men det verkar ju ha fastnat hos er :-)
Vad sugen jag blev på bär jag med,tror att du smittade av dig ;-).Åt gubbar för ett tag sedan men det har inte blivit mer än så,gott var det!

Det tog ett tag men jag kom igång med bloggandet igen.Bytte från blogger för jag tycker det har varit så mycket strul.Men jag vet inte om det var så klokt :-/
Ha en bra dag Annika!
KRAM!!

Anonymous said...

Påandrasidanatlanten är jag,Cecilia,alltså :-)

Annika said...

Helena:
VISST är det GOTT!!!
men vad tråkigt för dig med körsbären. DET vasr inte kul att höra.
Jag har ont i håret och mår sådär måttligt bra, kompis.
men KUL hade vi!!
SÅ det känns värt det.
KRAM!!!

Brysselkakan:
ÅÅÅÅ vad gott! Såg ju att de var billiga hos er också!!
mmm...
Vita persikor är de bästa!!
Ska absolut testa i sallad, mums!!!

Ulrika:
Härligt med fin vår!
Vi har verkligen inte haft fint, bar enstaka dagar.
NU verkar det ha vänt och det är skönt.
Moderskeppet! KUl med besök där.
Ja, här var det länge sen de slutade med den kokta potatisen. Nu har de mos, tror jag. Eller pommes. Men jag tror man kan välja...
Ja, visst är det deppigt med upphörandet av märkesvaror. TVI säger jag!!
haha, du missade ögonblicket bloggen lades ut idag ;-))))

Annika said...

Cecilia!!
KUL att se dig här igen!!
Bytt bloggportal ser jag.
Förstår att det är svårt att vänja om sig. Tycker blogger är så bra när det funkar. Juast nu har jag sjukt svårt att kommentera hos alla som inte har pop-up...NOT fun!!
Ja, ni har nog haft en fin vår.
NU har vi sommar, och den är så skön!!
KRAM!!

Anonymous said...

Här är det saaaaa varmt! Vad mycket gott gott du skrev om! Härligt med frukt och grönsaker fran marknaden. Köper alldeles för sällan här. Men vi har ganska bra organic food i vara grocery stores! Har aldrig ätit vita persikor!
Have a great day!
Kramar, Lisa

Saltistjejen said...

Hahahaa! Ser dig framför mig nu sörplandes en kaffe med halvsidesfärlmaning. Alltså munnen nu då. ;-) Hihi!
Och NU är sommaren här. mMed besked. Skönt att den här kyliga och regniga och GRÅ våren äntligen är över. Snart lär jag klaga på värmen, men än så länge njuter jag. :-)
Skönt att det gick bra hos tandis också.
KRAAM!

Ulrika said...

Oj ni har inte haft potatis på IKEA på länge. Då får jag väl trösta mig med att vi hade kunnat bli av med det för länge sen också. Man kan nu välja mellan pommes och potatismos. Nästa gång blir det något nyttigare än köttbullar... Hihi vilken viktig diskussion...not ;)

Elisabeth said...

Det där med de svenska jordgubbarna ja, det finner jag helt överskattat. De jordgubbar jag åt i Tyskland var PRECIS lika goda, om inte godare, än de svenska jordgubbar som säljs i Sverige. Faktum är att jag tror att många inte skulle kunna säga vilka jordgubbar som var svenska vid ett blindtest. Knappt jag vågar skriva så dock, det är väl nästan landsförräderi. ;)

Haha, mig brukar tandläkare alltid fråga om jag inte kan gapa lite större.

Marianne said...

Vilken fantastiskt vacker park den där Meadowlark är! Och ett vackert namn på en botanisk park. Det påminner mig om att jag måste ta mig tid att åka till vår botaniska, Linnés födelseplats och orangeriet.

Kul att ni hade svenskkväll! Jag är också övertygad om att ni hade trevligt.

När det gäller frukt och bär tror jag att de inhemska alltid är godast, de har ju inte transporterats så långt utan hunnit bli solmogna. Så i US tror jag att US-frukt är godast, och Sverige tror jag att svensk frukt är godast.

Kramar!

Charlie sa ... said...

Nu ska vi se om jag kan kommentera. Har inte lyckats alls bra de senaste dagarna!

Festligt att du nämner blåbär. Tankeöverföring. Köpte två pack igår och har med mig till arbetet. Jag blandar med mandlar, min efterrätt. Stora är dem verkligen!

Fniss, din tandis är ju charmig! Han skulle gilla mig då också med min stora trut. När jag var liten fick jag in en hel sån där stor badtvättsvamp i munnen, hehe.

Browniepoints för att du inte gav upp utan drack upp din latte trots bedövning!!

Kramar!!

bettankax said...

Jag vill också mumsa STORA blåbär och vita persikor(har aldrig smakat och visste inte att dom fanns)men nu är klockan mitt-i-natten och jag måste hopp i säng.
Låter som ni hade en MYCKET trevlig kväll:)
Gonatten härifrån. KRAMAR!!

Anna's kitchen said...

Skrattade till när jag läste om jordgubbarna. Svenskarna verkar tro att de har patent på goda jordgubbar och att det inte kan finnas lika goda gubbar någon annanstans i världen. Här kan man köpa färska året runt då det alltid är tillräckligt varmt någonstans i Australien för att odla, man importerar inte gärna frukt eller grönt här.

Trevlig helg

Loppan flyttar västerut... said...

Blåbär, hallon, jordgubbar. Mango. Frukt är gott, amerikanska blåbär toppers och bananerna supergoda här. Kom just på att jag saknar gul Kiwi, eller all kiwi, har ingen sett här ännu.

Kram till dej, ha en god fredag

Magdalena and Co in US said...

Jag som är så ny här tycker fortfarande att en del bär och frukter ser läskiga ut. Allt är större och jag inbillar mig att de är på steroider... Men körsbär har jag inte smakat här. Bra tips! Vi har också sådana där marknader, än har jag inte haft möjlighet att besöka. Men ser fram emot det. Ni får säkert toppenfint på träffen. Erkänner jag är lite avis på allt umgänge ni har i eran del. Vädret SUUUUGER!!! Jag såg fram emot att skryta för svenska vänner om våra tidiga sommrar. Där fick jag! Bra att veta att tandläkare kan vara snälla här. Behöver verkligen fixa någon att gå till här.
Kram

Lena said...

Kallt och regnigt här med.Det är för trist. Jag har inte ens planterat mina krukor och lådor. Det beror till viss del på tidsbrist, men mest på vädret. Idag ska det bli av. Jag ska faktiskt köpa en blåbärsplanta på hemvägen.
Det är med stor igenkänning jag läser om kaffedrickandet efter tandläkarbesöket. Varför ska man prompt dricka, när man egentligen vet hur det blir?
Trevlig helg Annika!

Tankevågor said...

Hoppas du hade en rolig kväll och det är jag säker på att det blev med så trevligt sällskap! :-)

Ja det där med blåbären håller jag med dig om helt och hållet. Jag älskar de stora amerikanska och jag äter dem varje dag i min naturella youghurt. Så himla gott....som godis!

De nordiska blåbären...visst är det något speciellt att få plocka dem ute på ön när de kommer men det brukar mest hamna i en paj eller så.
Annat är det när smultronen och de vilda hallonen mognar.....DÅ är jag lyrisk! Hallonen som fått mogna i klippskrevorna i solen där ute går inte att beskriva med ord så GODA är de!! :-)

Här regnar det också idag men jag tycker det är rätt skönt. Vi har haft massor av sol och hyfsat varmt. Så visst behövs det regn.

Ha en skön fredag!
KRAMAR i massor från
Lisbeth

Annika said...

Lisa:
Ja, det finns så mkt gott och smaskigt nu att det inte är sant.
Vi har varmt nu, och fuktigt. Sommar!!
Tycker det känns skönt!!!
Trevligt med all eklogisk mat där du bor.
Kram!!

saltis.
EXAKT!!
jag är som du nu! Jag njuter av värmen och fukten (men om ngn vecka lära jag väl klaga). Den känns så skön!
Ja, vilket sjukhuvud jag var som köpte det där kaffet och satt på sned och drack det med servetter under hakan...HAHA.
Kramar!!

Ulrika:
Jamen SÅNT är intressant!!!
Ja, de slutatde md den kokta potatisen för mkt länge sen. Nu är det som hos er, man kan välja mellan pommes och mos.
Mest pissed är jag över att de tar bort alla märkesvaror. För j-gt...
Hur var det på ditt IKEA med den saken nu? Utplockat?

Annika said...

Elisabeth:
Ja, att säga en sådan sak är som att svära i kyrkan :-)
men jag håller ju mED dig till 100. Ganska larvigt det där med svenska jordgubbar...
När det är säsong här, som nu, är de jättegoda!!
OCh såklart var det samma sak i Tyskland!!
You bet ya!!

Marianne:
Meadowlark Garden är så vackert!!
Så fint och så välskött!
Vi hade en sådan trevlig tjejkväll! Men jag mådde som jg förtjänade igår.
Det är nog sant det du säger om frukt och bär pga transporten, men klimatet är också annorlind här så det borgar för ett större utbud. Det blir så gott, så gott!!
Kram!!

Lotta:
Ja, hos dig och Desiree har jag så svårt att kommentera. Hod Desiree kan jag inte alls. Det är så trist...
USCH!
Ja, vi är two peas in a pod. Vi tänker verkligen lika. Blåbären är ju så förgrymmandes goda nu. Jag äter dem direkt ur asken...Mmmm....
Min tandis är för gullig, det är han. Han har verkligen bedside manners!
HAHA, vi med stora munnar ja... :-D.
HAHA, ja idiot-jag som skulle ha kaffe direkt...det var svårdrucket kan jag säga :-)
Kram!!!

Annika said...

Bettankax:
JA, de är så goda!!
Se om det finns i Malmö, de vita persikorna.
Aha, en sen kväll för dig!
Vi hade så kul hela tjejkvällen, men jag mådde som jag förtjänade igår. USCH :-)
KRAM!!

Annas Kitchen:
Varmt välkommen hit!!!
SANT!!
Tycker också det är skrattretande, faktisk.
Vi vet ju att gubbarna är lika goda här under säsong.
ja, det är lustigt det där...endast sverige jordgubbar har, eller ngt sånt?
Välkommen tillbaka!!!!

Åsa:
Ja, vad gott det är.
När jag var ny i US var jg så otroligt impad av all frukt och all grönt här...
Men hittar du inte kiwi? Det borde de ha, iaf den vanliga sorten.
Stor kram!!!!

Annika said...

Magdalena:
OCH just nu har jag så svårt att kommentera hos dig, Desiree mfl. DET SUGER!!
Ska prova om en stund igen.
Frukt och grönt är så gott här. Det är andra sorter, det är därför mkt ser annorlunda ut.
Absolut, prova körsbären!! Som en dröm!!!
stora kramar!!!

Lena:
Vad tråkigt att höra att ni har så kallt.
Här har det vänt nuoch blivit varmt sommar. Mkt skönt.
KUL att du ska köpa en blåbärsplanta!! mmm...
Ja, vissst, varför tänker man ens kaffetanken då man är helt bedövad? HAHA...
Ha en toppenhelg!!!!

Lisbeth:
Ja, vi hade en mkt trevlig kväll och igår mådde jag som jag förtjänade. Man kan säga att torsdagen var en bortkastad dag...
hehe...

Ja, de amerikanska blåbären är så goda att det finns inte.
De nordiska är också fina, vi har så många runt vår stuga och det är kul att plocka, men de hamnar mest i muffins och pajer ja...
Men du, du har rätt, inget är godare i denna värld än vildhallon!!!! De smakar som en dröm!!
Liksom solmogna smultron...OJ, vad gott det är!!!
Det är världsklass på de bären!!!
Kramar i massor!!!