Wednesday, December 29, 2010

Mitt i veckan

Det blir mildare och mildare i Washington och det känns mer som vårvinter än vinter. OCH, vintern har ju knappt börjat än. Tur det, för jag vill ha min beskärda del av den varan, som ni alla vet.
Igår såg jag hur isen på sjöarna här omkring ger vika i det allt mildare vädret, tråkigt.
Jag skulle vilja ha det kallt och kyligt hela vintern.

Någon undrar om jag tröttnat på min julsaker som jag nu haft uppe sen första advent? SVAR: NEJ!! Jag är inte det minsta trött på myset och det röda och fina och ombonade. Jag tröttnar inte så lätt, vet ni! Jag tycker det är så mysigt att ha julpyntat fullt ut.
Men, det hindrar inte att den ska ut, julen alltså, den tredje januari. Puts. Väck, Bye. Gone! Men, det blir tungt (på fler än ett plan) att skiljas från den.

Idag är det mellandagarnas mellandag och jag ska faktiskt ta mig en sväng ut på rean. Jag ska hitta mig en vacker nyårsklänning, hoppas jag.
Hoppas jag hittar något jag gillar nu. Orkar inte åka längre än till Reston Town Center iallafall. Om jag inte hittar något där får det bli någon gammal garderobstrasa på fredag.
Idag tänker jag också handla hem all nyårsmat. Skönt att ha det gjort.

Vi har en nattgäst här inatt, och flickorna sover så gott i källaren.

Karolina fick ett så trevligt WII-spel i julklapp, Family game night 3. Det roligaste spelet där är spelet ”Life”, och det spelar vi nästan varje kväll!
Det tar en och halv timme att spela en omgång, och häromkvällen satt vi tre timmar framför TV:n och spelade ”Life”, så himla roligt!





Kan också tipsa om en söt liten film, en äkta romantiskt komedi, som vi såg i måndags. Det var filmen ”How do you know” med Reese Witherspoon och Paul Rudd, så gullig. Och så utspelar den sig i och runt DC, så det blir extra points för det.




Peter fick ”Mad Men” i julklapp. Det är en serie som vi missat, men som vi hört så mycket positivt om från folk vi känner, och såklart geom media. Igår började vi titta, och vi föll som furor från första avsnittet. Vilken serie! Vilken elegans! OCH inte minst, vilken studie i tidigt 60-tal; kläder, möbler, livsstil! Cigaretter, New York City, gimlets, kostymer, ångest. Jag förstår vad folk pratat som rosat programmet under alla dessa år. Det är helt enkelt en serie som fängslar, från introt. Vi såg tre avsnitt på raken igår, back to back. VI är fast i the Mad Men world, vi också...



35 comments:

anna of sweden said...

Lite vårvinterkänsla här också. Behöver jag säga att jag gillar det? ;)

Lycka till med klänningsletandet!

Huggies!

Tankevågor said...

Hoppas du hittar din klänning!

Tack för tipset om både filmen och serien! Precis vad jag behöver....tips alltså. En bra serie är ju bra att ha hemma när man tycker att inget finns att titta på.

Filmer som verkar bra och går på TV brukar vi spela in och se senare....så skönt att slippa reklamen.

Mysigt att Karolina har en nattgäst. Man minns hur det var eller hur....när man fick börja sova över hos kompisar och hur man låg och snackade halva nätterna. ;-)

Ha en bra dag Annika!

KRAM!

Annika said...

Anna:
Ja, jag kan tro det nu när snön slaskar bort. Glad att slippa den delen, faktiskt.
TACK, kan nog behövas lite lyckönskningar idag :-)
Huggies!!

Londongirl:
JAPP, och tv är bäst på DVD så mam kan beta av så många avsnitt man vill!
Mad men är helt fantastiskt, måste jag säga.
Ja, visst är det skönt att slippa reklamen, så ser vi mest på TV också, genom att pausa på hårddsiken och sen spela förbi all reklam...
Ja, jösses, dessa sleep-overs, jag vet inte hur länga de var vakna inatt. Men sent, det är säkert...

Kram!!!

Anonymous said...

Hoppas det blir en snygg klänning till nyår! Vi firar hemma med ena sonen nedflugen hit inkl flickvän!

Fortsätt nu njuta av mellandagarna! Och dina julsaker!

Äventyret framtiden said...

Du visar väl? OM du hittar klänningen för nyårsafton? Hoppas att du gör ett riktigt brakfynd!

Här är vinter ännu, ingen vårkänsla i antågande. Ännu kallare har utlovats mot nyårsaftonen/helgen.

Kramar!!

Annika said...

Brysselkakan:
LIKA bra att njuta av grejjerna för på måndag ska de BORT!!!
BYE, BYE till dem!
Trevligt att sonen kommer ner och firar nyår med er!

Karin:
OCh här blir det tvärtom mildare till nyår. men, som sagt, vintern har ju knappt börjat.
OH yes, visst kommer jag att visa klänningen, om jag hittar ngn!! Börjar tvivla på det (och jag har itne ens kollat än).
Kram!!!

Fröken Anki said...

Vad tråkigt att din vinter försvinner. Vi får väl se om det blir samma visa här. De cm som kom ligger fortfarande, men idag är det väldans grått och bara några minusgrader.

Julen ska städas ut den 3:e här också, eller i a f den veckan. När gästerna åkt, men över nyår fár den vara.
Hoppas du hittar en fin klänning idsg. Jag gillade förresten den du hade på julaftonsbilden. Eller var det juldag? Den vita med röda mönster nertill - Anthropologie eller?

Haha, vi fastnade oxå för Mad Men på en gång. Visst är den bra?! Jag älskar miljöerna och kläderna, och har helt enkelt fötts i fel tidsålder när det gäller det.

Kram

Annika said...

Frk Anki:
Hmmm...ja, det ska bli 12 grader på nyårsdagen. JAG hatar det.
Idag sol, och förmodligen milt.
Nej, jag vill ju ha kallt och snö!!
Aja, vintern har ju bara börjat så det blir nog chanser.
Absolut ska pyntet och julen vara uppe över nyår.
OCH att ni har det kvar tills besöket åkt är absolut gjutet, det skulle jag också ha haft.

Mad men är ett mästerverk!! SÅ BRA DET ÄR!
Bara detta att studera kläder och frisyrer, wow!! OCH hela intrigen. FATTAR inte vi missat serien under alla dessa åer, trots allas rosande!!

KRAM!!!

Annika said...

Anki:
TACK förresten!! ja, julklänningen kommer från Anthropologie, och den hade jag både julafton och juldagen samt på min julfest. Nu vill jag inte ha den mer iår :-)
men jag gillar den. Det är en äkta julklänning!!
KRAMAR!!!

Saltistjejen said...

Haha, jag börjar som sagt ledsna lite på våra julsaker. Men de får nog sitta till helgen.
Mad Men började vi också följa. Jag tycker det är en fantastisk serie men M var inte helt på efter de första avsnitten. jag tror han tyckte den blev alltför "deppig". Själv älskar jag dialogen. Just det otroligt icke-PC som var då kan kännas så befriande KUL idag. Hur man såg på kvinnor och "utlänningar", vilket ju som tur var ändrats rätt radikalt idag. Sedan är miljöerna och kläderna underbara!!! Men som sagt, vi har inte kommit så långt i serien ändå p g a att M oftast hellre ser ngt annat... ;-)
Vi fastnade sedan totalt i Dexter!! Som vi båda ÄLSKAR! men den är ju heeelt omvänd mot Mad Men hahaha! Men som sagt vi älskar den verkligen. Kanske ngt för Peter?
Stor Kram!

Annika said...

Saltis:
HAHA, jag ÄR din motsats, men julen ska bort iaf på måndag.
Mad Men är ett mästerverk!! OCH så icke-PC idag. Det är otroligt att det var så bara i början på 60-talet. Kvinnor behandlades som mindre vetande, närapå. OCH scenen där grannen ger ngn annans barn en örfil för att läxa upp honom. TÄNK om det skulle hända idag. Detta rökande, dettadrickande...
Mkt har hänt på femtio år. Det mesta till det bättre, tack och lov.
Kläderna är som en dröm, och miljöerna...
Visst är det depp. men ett ypperligt sådant.
Dexter är en serie vi missat. Ska kolla in den.
kram!!!

Anonymous said...

Hoppas du hittar en fin klänning! Själv ska pa teater ikväll & har ingen aning vad jag ska ta pa mig! Det är saaaaa kallt! Du kan gärna fa lite kyla!

Vi fastnade direkt för MadMen. Har tittat pa säsong1 & det ska bli spännande att titta pa 2:an! Tänk vad mkt som har hänt & ända sa är det ju inte sa länge sedan. Vissa saker verkar helt stenalders...Just nu tittar vi pa Lost6 & sa har jag tittat pa sista avsnittet av Vara vänners liv. Hoppas det blir en fortsättning snart!

Wii spelet verkar kul! Har aldrig provat ngt Wii spel. Man blir väl lite hooked om man sätter igang? Kommer ihag när jag spelade Riven/Myst pa pc:n & var uppe flera nätter i rad...

Jag skickar över lite kyla nu...

Kramar, Lisa

Annika said...

Lisa:
Så ni har så kallt, bbrrr----Ja, skicka gärna över ett gäng minusgrader :-)
KUL med teater, såkert hittar du ngt att ta på dig.

Mad Men ör otroligt BRA!! Vilken kvalitet! Vilken stilstudie. Man förstår vad folk pratar om nu. WOW!
Ja, tänk vilket resonemang det var för ca 50 år sen, helt annorlunda mot idag (tack och lov).
LOST boxen fick Peter i julklapp, han älskade den serien.
Våra vänners liv var det bästa svenska jag sett på år och dag.
TACK, skicka över kyla :-)

KRAM!!!!

Anonymous said...

Hoppas det blev lite kallare...här blev det iallafall inte varmare ;-) Konstigt...tydligen blev det nagot fel?

Vara vänners liv är SUPERBRA!!! Kanske jag ser om alla avsnitt innan de tar bort dem! Härligt att kunna titta pa svt.se/play även om det är en hel del man inte kan titta pa om man inte befinner sig i Sverige!

Visst är det kul med serier?

Kramar, Lisa

Desiree said...

Oooh ska vi byta? Jag skulle gärna vilja ha vårvinter känsla. Här är det bara vinte vinter, hard core vinter den som du skulle vilja ha. Både jag och C är less på vinter redan fast jag vet att det är på tok för tidigt för här lär det väl inte bli vår på ett bra tag.
Åh den serien läste jag om i någon tidining här och den fick jättebra kritik. Jag skulle också vilja se den. De har dock inte börjat sända den här men jag hoppas att den kommer. Hoppas du får napp och hittar något fint till nyår men skulle du inte göra det så har du säkert något fint i garderoben även om det sjävklart är roligare att ha något nytt på sig. För min del får det bli något ur garderoben detta året.
KRam!

Miss Marie said...

Jag vill se både filmen o Mad Men! :)

Hoppas klänningsletandet går bra!

Elisabeth said...

Jag ställer mig också i kön för att få byta väder. ;) Fast nu har jag liksom gett upp. Finns ingen mening med att önska mig mildare väder, för det blir ändå inte så! Förresten, har du hört om all snö på Bornholm? 140 cm har de!!! Helt sinneslöst mycket alltså.

Att ta bort julpyntet tycker jag alltid är lika vemodigt. Var dock värre när jag var yngre, värst ett tag i 13- till 15-årsåldern ungefär.

Malin said...

Jag är heller inte less på mina julsaker, men de åker ner i kartongerna igen den 3:e här också. Brukar kännas som en bra start på nya året ändå att städa undan lite!!
Har har kvällarna bestått av filmtittande, legobyggande och kortspel. Annars gillar jag MarioKart på Wii :)

Kram

Marianne said...

Jaha, då får man väl försöka se den serien. Undrar vilken kanal den går på i Sverige. Bergis 3:an eller 5:an, de har inte vi här i lånelägenheten. Du fick mig att se SATC-filmen 1, förresten, det har jag glömt att skriva om. Den var riktigt BRA! Jag gillade att den ena tjejen fyllde 50 och var helt okej med det, och att det inte behövde vara prinsessbröllop utan att det var kärleken som var det viktigaste.

Hoppas du hittar någon fin klänning. Jag var också ute på lite rea i dag, men det blev en morgonrock i stället för klänning : ) Tycker inte jag vill köpa någon klänning just nu, de bra affärerna är rätt dyra här, och klänningarna på Lindex och KappAhl är inte riktigt i min smak.

KRAM!

Anne said...

Hej fina Annika, läääänge sen sist. Men hehe (som du skrev i ett mail att du noterat) så har jag varit en ivrig flitig och återkommande smygläsare hos dig :)
Mad Men har jag också hört massor om men precis som ni har det aldrig blivit av att kolla. Kanske man borde göra det... Gillar verklogen när man kan köpa dvd-boxar och beta av avsnitt från början och komma in den vägen också.
Du skrev du handlat nyårsmaten, blev lite nyfiken på din meny. Läste tidigare det blir middag hos er. Håller själv på att fundera ut nåt, surfar runt men känner att jag inte riktigt hittar nåt jag blir sugen på.
Ha det gott! KRAM

HeLena said...

Inte har jag sett Mad Men inte... men jag ser ju inte så mycket alls, varken tv eller bio... Kanske jag hinner med det i mitt nästa liv;)

Hoppas att du hittade en blåsa till nye kvällen, jag kör på en "gammal skjorta" och jeans. Har hittat en snygg tunika men inte hunnit prova och därför inte köpt. Tänkte göra det imorgon efter jobbet men då vi var väldigt många så passade jag på att ta semester i morgon:D. 4 dagar ledigt!! Fattar du?! så lyxigt skönt! Därför sitter jag här nu (jättesent för mig) med ett glas vitt och läser din härliga blogg. Skriva själv, nä det gör jag imorgon. Men inte tänker jag åka in till fastlandet för en ny tunika till nye. Nej nej. Hemma jag stannar, gammal skjorta får duga!
Kramar i massor!

tinajo said...

Gott Nytt År på dig (lite i förväg)! :-)

Håkan said...

Klart man inte tröttnar på julsakerna de kan vara uppe till påsk om man vill. Kul att ni också kollar Mad Men, kollar K också? Jag och Sara har kollat de 3 första nästa i ett streck.....

Annika said...

Lisa:
Nu på morgonen är det -7, men det ska väl bli +7 idag. Imorrn 1 grader och lö och sö 12-13 grader. KUL? NOOOOOOOT!!!!

Våra vänners liv är det bästa jag sett på år och dag!!
Me, jag är rädd att svt redan plockat bort flera avsnitt. SÅ synd att de gör det så snabbt...

Älskar bra serier, och allra heslt på dvd.

Kram!!

Desiree:
O, jag byter mer gärna än du kan ana!!!
Jag skulle inte tröttna på er vinter, no way!
Men, jag ka fatta att den tär å¨många.
Men, vintern ligger ännu bara i sin vagga så det är långt kvar. Vi kan nog få lite snö och kyla vi också!
Mad Men måste ni se! Vet inte alls var den kommer att visas i Sve, på vilken kanal. Men det är toppkvalitet!! TILL MAX!
Ja, jag hittade en blåsa!!
KUL!!
Ni kommer att få det så fint i Sälen!!
Kram!!

Marie:
Det kommer du säkert att kunna göra också!! Passa på innan Blueberry föds :-)
Ja, jag hittade en klänning, hurra!!!

Annika said...

Elisabeth:
Byter gärna, som sagt.
Nej, det är lika bra att du resignerar nu och diggar läget. Barmark ser du tidigast i andra halvan av mars. Det ska ju bli en tuff vinter för er.
Lika bra att göra det bästa av situationen och ösa på bloggen :-)
Bornholm, herreminJE vad snö!!! Det måste vara ovanligt för den ön att drabbas så hårt.
Ja, det är vemodigt att ta bort pyntet, absolut.

Malin:
Nej, inte ett dugg less. men det kan kännas som en bra nystart, och sånt är trevligt.
Men trist, vemodigt och tungt är det..pust.
Mario Kart är kul, men ännu roligare på DS. Blir lite frustrerad över hur dåligt jag kör på wii ;-)
Kram!!!

Marianne:
Jag tror du skulle gilla Mad Men!! Har absolut noll aning om på vilken kanal den gå hemmavid.
Snart flyttar ni förhoppningsvis ifrån lgh till ngt eget.
VAD kul att du gillade SATC1, marianne!!!
RIKTIGT KUL!! Vad glad jag blir. Ja, den filmen har ett bra budskap på så många plan. Tvåan tycker jag inte du ska se, inte lika bra.
Men serien tycker jag du ska se, vartenda avsnitt!!! Ground breaking!!

Jo, jag hittade min blåsa!! Väldigt trevligt!
Fattar precis på pricken vad du menar om de affärer du skriver om.

Kram!!!

Annika said...

Anne!!!
Varmt välkommen tillbaka, min vän!!
VAD glad jag blev igår då jag såg den här kommentaren!!
Jo, jag vet ju att du läser, men sååååå underbart KUL att ha dig back in the game igen!!!
Mad men skulle du gilla!! Hyr den via netflix!! Passa på innan din lilla tös föds :-)
Älskar tv på dvd!!!
Nyårsmiddagen ja...
Avocadosoppa med ostsnittar, oxfile med pot-gratäg och sen vet jag inte riktigt vad vi ska ha till efterätt!!!
Avocadosoppan kommer från ½8 hos mig (what else is new? right), oxfile receptet kommer från Arla, serverar den med örtagårdssås.
Har gjort den förr, så god!!
Lycka till!!!!
KRAM!!!!!

Helena:
Nej, jag vet att du alltid har så fullt upp!!
Jag är så glad att du har ledigt nu ett tag fraöver. YIPPEY!!

Jo, jag hittade en blåsa!!
OCH jag har full förståelse för att du inte åker in till fastlandet för att shoppa. nej, stanna du på ön dessa dagar och där ska du bara ha det BRA!!!!

KRAMAR!!!

Tinajo:
DETSAMMA!!
Kram!!

Annika said...

Håkan:
jag vet, man tröttnar inte så lätt på pyntet!
Jag kommer tycka att det blir väldigt trist på måndag, men, men...
K har inte kollar på Mad men ännu, första kvällen hade hon en kompis här, och igår var hon på bio.
Ser EE på den?
Det var du och Sara som verkligen fick mig och Peter intresserade av MM. TACK för det!!! Bland det bästa jag sett på länge!!!

Cari said...

Varför tar du bort julpyntet så tidigt?
Varför är det inte kvar till julgransplundringen på "tjugondag Knut", dvs 13 januari? Tänk fiskdamm och äta upp pepparkakshuset.
Även om mina barn nu är så stora så vi inte har fest då så får granen och det andra vara kvar tills dess.
Önskar dig och din familj ett roligt nyår.

Annika said...

Cari:
Välkommen hit!
Ah, du vet trettondagen firas inte här. Så från och med nyårsdagen är helgerna slut i USA.
OCh eftersom jag bor här så kör jag efter det. jag har haft jul, fullt UT, sedan 28 nov.
Du vet, man tar seden dit man kommer.
Bodde jag hemma skulle jag förmodligen ha den kvar till 20 dag knut.
Annorlunda här med mkt. Så det känns faktiskt helt OK att ta bort julen på måndag. Då börjar skolan också. Vardag med stort V. Inte lika långt lov som hemma.
Önskar dig och din familj ett Gott Nytt År också!
Välkommen tillbaka!!

Anna, Fair and True said...

Vad är Life för ett spel då? Det måste jag kolla in!

Jag såg en bra kärlekskomedi härom dagen, inte typisk cheesy eller chic flick. Inte helt ny, utan förra året kanske? Heter i alla fall "Going the Distance" - kan rekommendera den.

Annika said...

Anna FT:
LIFE är ett gammalt sällskapsspel, vet inte om det finns hemma. Men vi gillar det skarpt. Man väljer väg i livet genom college, eller skippa college, olika karriärer, giftermål, barn etc.
Det är verkligen KUL!!

TACK för tipset om filmen, har inte sett den!!

Sparkling said...

Jag är med sugen på MadMen...kanske får inhandlas

Anna, Fair and True said...

Vi spelade Life igår, quick version bara, och det var ju så kul! Peter har även spelat den riktiga versionen, dvs brädspelet, som liten. Ska bli kul att spela på riktigt igen!

Annika said...

Sparking:
Mad Men är ett mästerverk!! INHANDLA SNARAST!!! Vi köpte andra säsongen igår.
Lovar, du kommer inte att bli besviken.

Anna:
Men vad KUL!!!
Visst är det roligt. Den långa versionen tar tid, men är så KUL!! Måste fråga, härstammar din Peter från US? Eller Englad? Med tanke på efternamn och erfarenhet av LIFE? ;-)

Anna, Fair and True said...

Sent svar på din fråga. Har härstammar inte från England däremot Vallonien fast för typ 400 år sedan :) Men de hade kabel-TV väldigt tidigt och var i USA några gånger och på så sätt fick de många amerikanska influenser.