Monday, November 22, 2010

Kort vecka!

Idag var det inte svårt att kravla sig ur sänghalmen. Vetskapen om att det är en kort vecka gör gott!
Liksom det faktum att det på torsdag är den härliga helgen Thanksgiving. Thanksgiving är en helg jag lärt mig älska högt och rent.
Men, mer om Thanksgivinghelgen på onsdag! Då tänkte jag dyka på den, och på det sättet får den ett alldeles eget inlägg. So, Wednesday it is om ni vill veta lite mer om den allra största helgen i USA.

Lätt att vakna alltså...
I och för sig har jag lätt för att vakna nästan varje morgon. Det är värre med kvällarna eftersom jag är ganska så kvällstrött. Otaliga är de program, och de filmer, jag har knoppat in framför. Peter och Karolina har inga problem att vara vakna på kvällarna, och in på nattkröken. Jag däremot känner mig klubbad vid 22. Gääsp!
Idag är jag värdinna för svennefrullen, så jag ska väl börja förbereda lite inför tjejernas ankomst.

Den audition som jag skrivit om som Karolina tränar inför är vårmusikalen på skolan, the Scarlet pimpernell. Röda nejlikan. Jag vet inget alls om den, faktiskt. Kan inga sånger ifrån den, och jag vet knappt vad den handlar om. Karolina måste sjunga en sång, och även utföra en dans på sin audition, samt förstås hålla en monolog.
Nu kan man höra Karolina öva på sången ”I have a dream” ifrån källaren i tid och otid. Och, audition äger inte rum förrän efter jullovet.

Peter grävde fram alla jullådor från förrådets mörka djup igår. Nu står sex stora plastlådor+ lite till och väntar i källaren.
Halloweenlådorna äro förpassade långt under trappan nu. Julen står, bokstavligen, för dörren. På radion spelar WASH-FM julmusik dygnet runt, och jag lyssnar och lyssnar så fort jag sätter mig i bilen.
På fredag får jag även lyssna härhemma. Ja, jag har ju förbjudit jumusik för mig själv i hemmet innan dess. Oh so very nice!!!

OCH nu ska jag köra den lilla skolan...Time för lite WASH-FM alltså...


Så här ser det ut hos mig varje kväll numera...Snart ska stenarna i denna ljusstake bytas mot julgranskulor i format mindre...

27 comments:

Desiree said...

Mysigt och vackert med alla ljusen. Jag ar ocksa kvallstrott for det mesta. Det blir ju sa om man gar upp tidigt pa morgonen. Jag ska halla tummarna for Karolina sa att hon far rollen i musikalen.Du far njuta av hennes skonsang sa lange fram tills du satter pa julmusiken pa radion pa fredag. Jattekul att fa julpyssla och dekorerar i veckan alltsa. Skont med kort vecka for er allihop som sagt, Jag kommer att sakna det dar med thanksgivning. Men jag och C kommer att kora en liten minivariant sjalva pa lordag tror jag.
KRam och ha en riktigt nice svennefrulle.

Pettas said...

Du kan konsten att njuta av det fina och varma, vackra.
Fiffig ljusstake. Kycklingar till påsk?

Kramar!

Londongirl said...

Jag är också så himla kvällstrött nu och har varit länge. Det är lite jobbigt för jag tycker aldrig jag hinner allt jag vill göra på kvällarna då. SKÖNT att jag har mina lediga fredagar.
Hoppas det går BRA för Karolina!!! Vore ju jätteroligt med en roll där.

Vacker ljusbild Annika! Så stämningsfull.
Här snöar det för fullt och jag....ja du vet jag tycker det är sååååå fint! :-))

KRAM!

Annika said...

Desiree>
Ja, sa ser det ut mest varje kvall nu!!
Harligt.
Och snart ska alla julsaker fram.
Ja, hall tummarna, lovar att tala om nar det ar audition.
Men ovar gor de iaf, och det bra.
Vad roligt att ni har thanksgiving ocksa pa lordag.
Det ar en verkligt skon helg.
Kram!!

Karin:
Ja, jag ar nog ratt bra pa det. Vill iaf tro det.
Na firar knappt pask, trakigt nog. Den ar sa larvigt kort i USA att jag helt tappat lusten for hela helgen.
Kram!!

Londongirl>
Det ar inget kul att vara kvallstrott. USCH!!
Avskyr det.
Har varit kvallstrott hela mitt liv.
Jattebra att du har dina lediga fredagar. Forstar att de betyder mkt.
Ja, vi ska hoppas att det blir en roll!
OCH ni har sno igen. Det ar ju vackert!!
Ingen sno har inte...
Kram!!

anna of sweden said...

Haha. Är det säkert att du kan hålla dig från julmusiken till fredag? ;)

Ha en trevlig frukost!

Huggies!

Humlan said...

I går var det skyltsöndag och NK avtäckte sitt skyltfönster och i dag snöar det. Jag längtar efter advents- och julstämning!

Ha en bra måndag!
Kram!

Annika said...

Anna Swe>
Hundra procent om jag ar hemma!! Men i bilen spelar jag...
Huggies!!

Humlan>
JAG forstar det!!! Det ar dags for lite julmys nu. Hoppas snon inte ar for blaskig!
Kram!

Saltistjejen said...

Hahaha du är för rolig Annika som har regler hemma om julmusiken!!! ;-) :-D
Kul med audition. Och spännande. Röda Nejlikan har jag för mig att jag läste som bok när jag var typ 12 eller så??? Finns väl ngn gammal film också har jag för mig? Men musikalen har jag noll koll på.
Kramar!!

Annika said...

Saltis:
jag vet...Jag måste ;-)
Ja, röda nejlikan ja...SÅ dålig koll på den att det itne är sant. Men jag vet att det finns en gammal film. Vi får ta och hyra den, och musikalen...
Kram!

Marie said...

Härligt med Thanksgiving! Det är verkligen en högtid som jag tror jag skulle älska att fira! Verkar så mysigt!

Härligt med julmusik! Jag funderar på att köpa en ny julskiva, för de jag har börjar jag kunna nu... ;)

Annika said...

Marie:
Ja, det skulle du nog. Den är så fin och lågmäld. Supermysig!!
Jag ska också införskaffa ngn ny julskiva...AS IF I don't have enough!!

Taina said...

Jag skulle vilja tjuvstarta liiite, för vi åker ju som sagt iväg på onsdag och kommer inte hem förrän söndagkväll. En ljusstake i fönstret blir det nog...

Mina julsakslådor har jag inte släpat fram än. Men snart så!!!

Så de måste ha audition?? Då är hon väl lite nervös i alla fall. Jag håller tummarna att all träning ger henne en bra roll!

Kram kram

Marianne said...

Jag har tjuvbörjat lite nu, för amaryllisen och hyacinterna skulle inte gilla att bli satta i ett skåp : ) Adventsstaken får dock vänta till helgen. Någon måtta får det vara, även för mig.

Härligt med kort vecka. I morgon sätter en lång vecka igång för mig, jag kommer förmodligen behöva jobb i helgen också. Inte för att någon kräver det, men eftersom jag inte vet hur mycket tid jag behöver. Varför luftar jag mina tankar om detta på dit fina inlägg?

Härligt att höra Karolina öva på sina sånger i källaren. Jag hoppas att både Daniel och Mathilda vill komma och bo hos oss på många lov sedan, så får vi också glad sång och se den blivande Robin Hood skjuta pil : )

KRAM!

Malin said...

Mysigt!!!
Det känns välbehövligt med kort vecka nu tycker jag också.
Julmusik är riktigt riktigt härligt att lyssna på innan jul, man får julstämning direkt!!

kram

Anonymous said...

Jo du... kvällstrött är bara förnamnet när det gäller mig... och har man då en make och en son (i alla fall den som bor med oss) som inte är det, ja,då blir det lite knas ibland!

Julmusik? Men är det jul snart? Så känns det INTE här... men jag kanske ska spela julmusik så kanske den infinner sig!

Charlie said...

Hållet med Londongirl, man missar så mycket när man är kvällstrött. Jag har somnat till otaliga filmer på TV:n. Ibland även, ska erkännas, med brillorna på och iPhone i min hand. Efter 22 är jag inte att räkna med på vardagar!

Jag blev överraskad när jag hörde "Have yourself a merry little christmas" på radion i lördags. Non-stop christmas music är nu en option iallafall i min bil för att komma i förstämning. Only in America!!

Petra H said...

Oj, jag ar precis tvartom / hellre upp lange an vaknar tidigt! Oavsett nar jag gar och lagger mig sa gillar jag inte att stiga upp fore halv tio-snaret. I PR tvingade jag mig sjavl att stiga upp senast kl 9 for att inte ha daligt samvete!! Det ar val ngt lutherskt att man inte ska ligga och dra sig pa morgonen men oj vad jag gillar det!!
Har har jag fatt upp en ljusslinga, och en liten julbock fran iKea och en tomte fran svenskaffaren star framme. Vi har inte sa mycket mer julpynt som gar att ta fram i ar eftersom det mesta ar magasinerat. Och min mormor hade skickat ett Ceciliadagskort idag (mitt andranamn) med en liten angel i guldpapper som hon pysslat (hon gor julpyssel varje ar at syforeningen och den lokala Radda Barnen-foreningen).
Jag trodde att det var notter i ljusstaken ;-)
Kram
PS Saaaa irriterande att jag "tappat" de svenska bokstaverna i och med uppgradering till Window 7 :-(

Elisabeth said...

Jag är också kvällstrött, och har alltid varit. Mer på vintern än på sommaren förstås. Såhär års kryper jag GÄRNA ner i sängen vid 22-tiden. Så skönt!! Det där med kvällströtthet/morgonpigghet verkar ligga i släkten förresten. Min farmor steg gärna upp vid halv fem-tiden på somrarna, för att jobba i trädgården! :D Nu går jag inte upp riktigt så tidigt ens på sommaren, men jag är helt klart effektivast på morgonen/förmiddagen, även om det när det är såhär mörkt känns som att jag nyss somnade när väckarklockan ringer på morgonen.

Snygg ljusstake! Fiffigt (VAR fick jag det ordet ifrån?) att byta ut stenarna mot julgranskulor till jul.

Musikanta said...

Bra att Karolina börjar träna redan nu. Då sitter det i ryggmärgen när hon ska ha sin audition!

Det blir städning i morgon och sen tar jag fram min mammas gamla adventsstake och mina adventsstjärnor. Det är mysigare innan jul än efter med pyntet, tycker jag!
Härligt i alla fall med alla ljus som lyser upp novembermörkret!
Kramar!

Anne-Marie said...

Kan tänka mig att det kommer att bli mycket smått och gott om julen från Annikas "penna" framöver. :) Den här årstiden är väl nästan din favoritårstid kan jag tänka mig. Har hört långtidsprognosen att det kommer att bli milt på östkusten och rena vargavintern på västkusten. De har utlovat runt -10 till -20 på nätterna ett par dagar den här veckan. Usch, säger jag - som inte gillar vintern. Mysigt, mysigt med dina ljus. Kram!

HeLena said...

Övning ger färdighet det vet vi. Och det är det enda som gäller inom musiken om man vill bli bra och så även inom teatern tror jag... öva öva öva. Min svärfar övade 8 timmar varje dag 364 dagar om året, julafton var ledig. Detta utöver tiden med orkestern och konserter... öva öva öva!! Har jag hört många gånger. Jag är säker på att hon lyckas!! Karolina! Brake a leg...
Ljus är så mysigt och att vänta enda till fredag innan du lyssnar hemma?! Helt otänkbart för mig, men då har jag ingen radiokanal här som spelar åt mig;). Jag lyssnar så ofta jag kan. Jag har gjort en gigantisk lisa i Spotify, hahaha. Ding dong ding dong...

Mys vidare!
Många kramar!!

HeLena said...

Hahahaha och inte kan jag stava heller...
ÄNDA och LISTA ska det vara...

Annika said...

Härligt! Den kanalen lyssnar jag på här hemma nu. Tack och lov för internet! Gud vilken julkänsla! =) Ha en trevlig dag från en julälskare till en annan =)
Kraaam

Annika said...

Taina:
Ja, du får väl tjuvstarta lite då :-)
Förstår att du vill ha upp lite eftersom ni ska bort över tgivng, så go ahead!!
Ja,på HS är det auditions för allt.
Så här övad det på både sång och dans.
Tur att hon har lite rutin på det hela.
Kram!!

Marianne:
Det är rätt, man kan inte precis förpassa vackra blomster till skåp. Snart är det ju dessutom helt legitimt att börja!!
Härligt!
Hey, du får skriva vad du vill i dina kommentarer till mig.
Du har en lång vecka, men förhoppningsvis trevlig, framför dig.
Jag hoppas också att dina barnbarn kommer ner till er ofta.
Vilken lyx att ni befinner er i samma land.
Kram!!!

Malin:
Helgdagsstämning hela veckan, kan man säga.
Älskar det.
Ja, julmusik är underbart!!
Kram!!

Annika said...

Brysselkakan:
SAMMA här.
Make och dotter älskar att se filmer på kvällarna. JAG somnar. Ofelbart.
Blir tokig.
HAHA, här i US kan man säga att det är jul från fredag!!
Du får piska upp lite julstämning i Bryssel!!

Charlie:
Jadu, det är u för trist det där. Käner igen det.
Sömnen kommer som ett brev på posten, man känner sig klubbad.
OCH julmusik i radion är ett måste nu. ÄVEN fast det inte ens är thanksgiving ännu.
Men jag tycker det är ljuvligt.
Kram!!

Petra H:
Ja, det är alla ggr ngt Lutherskt det där. Just att du kände dig tvingad att gå upp senast nio på PR.
Så lustigt man är.
Skönt för dig ändå. Du orkar stanna uppe på kvällen och se film!!
Inte dumt.
Låter som om ni har det lite lagom pyntat hemma. Ni kan väl inte löpa hela linan ut heller med tanke på stl på lgh.
Trevligt med lite Cecilia-present (GRATTIS) från mormor!!
OCH jag fattar att du blir galen på windows om du inte får svenskt tangentbord...
SUCK, må det lösa sig.
Kram!!

Annika said...

Elisabeth:
EN sann kvällstrött har anmält sig.
JA, jag vet vad du menar.
JAG ligger gärna i sängen klockan 22 en vardagkväll.
Underbart skönt. Kliver ju upp före 6 också.
Att gå upp halv-fem som din farmor gjorde är magstarkt även för mig.
men effektivt.
Jag är nog också "bäst" i arla morgonstund.
TACK för FIFFIG-berömmet!! det var länge sen jag hörde ordet fiffig :-)

Musikanta:
VISST!!
Det tycker jag med!!
KUL med ditt pynt som ska upp.
ALLA gånge är pyntet mysigast INNAN jul!! Det är ju då det är mysigt. Efter jul är det bara dammigt.
Kram!!

A-M:
DU har helt rätt!
Det kommer att bli mkt jul framlve rpå bloggen.
Julen är min absoluta favoritrhelg på året.
Ja, det lär ska bli en mild vinter här. TRIST! Ni ska få kallt. En kompis till mig ska till No CA över tgivcing, och ni ska tydligen ha det kallare än vi har det...
Kram!!

Annika said...

Helena:
VISST är det så!
Alla ggr!
OCH som tur är har K rutin på detta sen hon var 8 år så hon vet vad som gäller.- Därav detta att börja öva redan nu.
Vi ska se vad et blir för roll, om det blir ngn. Många som slåss om rollerna. Många äldre elever.
Ja, din sv-far var ju yrkesmusiker så han fick alla ggr öva.
Japp, julfri zon hemma tills på fredag :-)
SÅ det ÄR!!
Spotify spelar väl julmusik så det står härliga till, gissar jag.
Kort vecka, så det är lätt att kännna helgdagsstämningen!!
Kram!!

Annika:
FICK du in Wash-FM via nätet? Ja, där ser man!!
KUL!!!
Då får du väl höra allt i real-time då. Reklam, trafik och rubbet ;-)
KRAM!!