Wednesday, May 19, 2010

Lista över bra butiker i USA...

För en tid sedan skrev jag ett inlägg där jag lovade att jag skulle lista mina favoritaffärer i det här landet. Landet USA alltså.
Eftersom jag fick god respons på det så kommer här listan. Vi kan förresten kalla inlägget ”listan del 1” eftersom den inte är fullständig. Listan kan kanske vara rolig att läsa för er som är på ingång till USA som turister, eller för er som bor här.

Here it goes:

Matvaruaffärer:

Wegmans. Detta är absolut den allra finaste matvaruaffär jag någonsin har sett. Den har allt, allt från vanliga dagligvaror till delikatesser (superfin ostdisk tex) till helt ekologiska avdelningar. Här hittar du allt under ett tak

Whole Foods. Affären med helt ekologiskt sortiment. Väldigt vackert upplagt, en fröjd för alla sinnen att handla här. Tyvärr haltar affären på den lite dyrare sidan, och finns valet mellan Wegmans och Whole Foods ska du absolut besöka Wegmans istället. Billigare på all de sätt.

Trader Joes. Superbra ekologisk matvaruaffär med supervettiga priser. Butikerna är ofta ganska små (om man jämför med vanliga amerikanska supermarkets), men en väldigt trevlig butik att besöka. Bra och billigt vin, bra frukt och grönt och fina blommor.


Varuhus:


Target. Butiken som har ”allt” från mat till design. Du går in för att köpa en rulle tejp, men kommer ut 200 dollar fattigare därför att du hittar så många fynd på vägen. Här finns allt du vill ha till bra priser, från dvd filmer till Kitchen Aids köksmaskiner.
Target är en perfekt affär att handla på inför större högtider. Runt jul , halloween etc prunkar butiken över av ljuvligt pynt.


Inredning:

World Market. Vi skulle även kunna lägga in Target i denna kategori eftersom den butiken också har mycket fint i inredningsväg. WM har massor med prylar för ditt hem till bra priser. WM har även godis från olika delar av världen, en hel del matvaror och en helt OK vinavdelning. Annars tycker jag att WM har stora likheter med inredningen hos Indiska hemma i Sverige.

Pier One. En jättebra affär för ditt sommarrum. Den är fylld av fina saker du kan använda på din altan, eller din uteplats. Bra priser, snygg design.

Pottery Barn. Mer traditonell amerikansk stil. Vädligt fina möbler, glas och inredningsprylar. Helt klart en av mina favoritaffärer att botanisera i.

Williams-Sonoma är egentligen inte en inredningsaffär, men den får kvala in här. W-S är en köksbutik med kvalitet. Här hittar du superfina grejjer till ditt kök, fina kokböcker, köksredskap och serviser.

Kläder:

Anthropologie. Ja, det är ju ingen överraskning för någon att jag listar denna ljuvliga butik som är fylld av de finaste kläder helt i min smak. Anthro har även inredning. Om ni kommer till US är ett besök på Anthro ett MÅSTE!!

J Crew. Inte heller någon överraskning att jag har denna med på listan. Supersnygga vardagskläder, lite preppy. Just nu är deras t-shirts i mitt tycke helt oöverträffade.

Urban Outfitters. UO är Antrhos” lillasyster”. Lite trendigare, lite billigare. Jättesnygga kläder, och du kan fynda bland både kläder och inredning till BRA priser. Rolig butik att bara flanera i.

GAP. Gap är alltid Gap. Schyssta vardagsplagg. Utbudet kan gå upp och ner.

Banana Republic. GAPs lite finare ”storasyster”. Fin-fina klänningar till finare fester.

Ann Taylor och Ann Taylor Loft. Klassiskt och snyggt.


Till din tweenie eller tonåring:

Abercrombie. Alla kidds number one store. Trendigt, rätt dyrt och tyvärr är inte kvalioteten den allra bästa. Men poppis är den”

Aeropostale. Billigare än ovan nämnda affär. Trendigt och helt rätt.

American Eagle sällar sig ocskå till samma klass.

Forever 21. HM-priser och supertrendigt och väldigt ungt. Karolina är fortfarande för liten för den här affären.

Delias. Min egen dotters absoluta älsklingsaffär. Här köper vi i princip alla hennes t-shirts. Affären specialiserar sig på t-shirts med tryck.

Ja, jag kan fortsätta att lista i alla evighet. Men, jag tror det räcker så här för idag. I nästa vecka skulle jag kunna fortsätta på den här listan om intresse finnes.

NI som bor i USA får jättegärna tala om för MIG vilka butiker NI gillar mest, och vilka ni skulle rekommendera!
Jag har ännu inte gått igenom klädvaruhus, tech-butiker, bokhandlar etc...

More to come, maybe?

27 comments:

anna of sweden said...

Tack Annika,
de flesta kände jag till men där var några nyheter. Delias till exempel.

Huggies!

Annika said...

Anna:
Trodde nog att du skulle känna till de flesta.
Spånar redan på inlägget "affärer del 2. ;-)
Huggies!!

kalaslotta said...

Vilken kanonlista, önskar att vi hade den där Wengmans här hos oss...

Vi har de andra butikerna...Delias vet jag dock inte vad det är ...

Jag är ju en Zara fan men annars är Anthro favoriten..men det vet du!

Tjingeling!

Hörni vad skoj vi ska ha i oktober!!

Annika said...

KalasLotta:
Trodde nog att DU skulle känna till de allra flesta också!
Anthro vet jag att du är en FAN av!!
Och ja, what's not to love?
Wegmans är en toppemataffär. Har aldrig sett dess like!
Zara har vi i G-town. KUL affär att besöka. Köpte en skitsnygg tunika där sist. Jag och min kompis Lotta ska in i nästa vecka igen :-)
JA, KUL med OKT!!!
Kram!!!

Sporty Spice said...

Haha, känner igen det där med tejprullen på Target. Man kommer liksom alltid ut med vagnen full. =)

Jag älskar Pier One. Pottery Barn har fina grejeer men ack so overpriced!!!

Urban Outfitters finns i Sverige men det vet du säkert. GAP, Foreber 21 gillar jag. Brukar även ofta hitta saker på Old Navy och New York & Co. Fast ärligt talat ... jag handlar nog mest på H&M ändå. Haha!

Annika said...

Sporty:
Ja, jösses...
target är livsfarligt.
Jo, jag har tom varit inne på OU i Sthlm.
Tror dock det är billigare här och lite roligare prylar...
Old Navy är helt OK.
HM passar inte min kropp, hur knäppt som helst...

Pernilla said...

hihi..vilken kanonlista! jag blev tonåring jag då.tralla la.. Jag älskar ju forever 21 och Delias. Jag ska åka över i september igen och gissa om jag ska shoppa =)

Sen önskar man ju att man kunde ta med sej mer saker hem, som inredning och sånt.. men det får lixom inte plats i väskan, synd nog.

Kram

Desiree said...

Kul lista Annika. Av matbutikerna har vi bara Whole Foods här och visst är den toppen men lite för dyr så det blir bara enstaka besök där då ochdå.
Kläder är mina favvisar GAP, Bananen, och JCrew. Williams Sonoma är en favvis också. ALltid kul att gå in där och kika. Bed Bath and Beyond har också en hel del kul för kök och hem tycker jag.
När det gäller inredning gillar jag Pottery Barn men sedan också Crate and Barrel som tyvärr inte finns här. Bokhandel får du inte glömma våran allas favvis Barns and Noble för både fika och böcker och tidningar. Jättebra lista.
Ha en skön onsdag.

Kram!

Desiree said...

World market glömde jag ju säga är ju en toppenbutik med lite kul av varje från mat till inredning.
Kram igen :-)

Ida i QC said...

Vad kul att se din lista! Några av de där affärerna har vi här uppe också, men inte allt. Jag är så förtjust i Pottery Barn (och särskilt Pottery Barn KIDS) som INTE finns här men jag brukar kolla deras utbud via nätet och försöka "fixa stilen" med vad vi har. Jag längtar så tills vi har ett eget hus att fixa till som man vill ha det! Inte lika kul att greja i hyreslägenhet. :) KRAM

Saltistjejen said...

Hahaa!! JAG som handlar på American Eagle (till MIG SJÄLV) ska jag ta det som positivt eller negativt att du här listar det under "till din tweenie eller tonåring"???????!!! ;-)
Kul att se din lista!
Mat handlar vi ju i stort sett alltid online här eftersom många av de affärer som finns på din lista är otillgängliga utan bil....
Är hemma idag med. Sitter nu med en kopp te. Hoppas dock orka jobba lite hemifrån idag. Datorjobb. Igår var jag mest trött.

KRAM!!

Jenny said...

Älskar Ann Taylor Loft! Till barnen blir det mycket Gap, Gymboree (bra till små flickor, Mathilda har i stort sett vuxit ifrån dem. Och bra basplagg till pojkarna) och till Mathilda; Justice (fd Limited too tror jag). mer poppis än så kan man inte vara i surburbia i Charlotte, ha ha. Och så inte att förglömma Marshalls, TJ Maxx etc, där det ju finns mycket bra "dyrt" lite billigare :-). Kram!

Margoth said...

Jag tycker om alla affarer som du skrev om.
En av mina favorite affarer for klader ar
www.WhiteHouseBlackMarket.com
och for mat Sprouts, som ar
ungefar som Whole Foods och Trader Joe's.

Miss Marie said...

Åh! Pottery Barn, Anthropologie o Banana Republic är ju affärer jag mer än gärna skulle vilja besöka! Target också... där skulle jag kunna shoppa ordentligt! :) Jag är så sugen på att åka till USA i år, det är min drömsemester nu!

Anne said...

Hehe, det där med tejprullen på Target och att komma ut med en massa annat. Yep, det känner jag såväl igen! Samma fenomen på Ikea, man skulle bara handla värmeljus men visst sjutton kom det med lite annat också.
Supergillar din lista annars, mer sånt här!!! Jag ska skriva ner affärerna du nämnde på klädaffärer för tonåringar, känner inte till sådana alls så det är superbra med tips just därför (för presenter till hemma-svennar, besök och annat).
En affär under inredning som jag gillar massor, det är Crate & Barrel.
Sen är jag ju svag för Marshalls (som jag vet att du inte alls gillar, eller hur. Hata eller älska affären som den ju är). Har inte läst alla kommentarer, men om PEtchie skrivit nåt här kanske hon redan nämnt den....
Kul lista, kör gärna en del 2! KRAMIS

Taina said...

WalMart da??? Hahahhahaha, ingen favorit kanske? Annars tycker jag TjMax ar helt ok. Jag ar ingen stor shoppare precis...far val spana om vi har alla de du namner har.

Kramar!!

Desiree said...

Jag kom på några till som är favoriter. West Elm har ju snygg inredning och möbler också.

Sedan är Sephora en av mina absoluta toppfavoriter med ett riktigt stort och härligt utbud på skönhet och smink.

Elisabeth said...

OM jag någon gång skulle komma till USA skulle jag helt klart besöka många av de där affärerna! Har en känsla av att jag skulle gilla tonåringsaffärerna. :o

bettankax said...

Kul lista! Jag lär mig hela tiden. Du kan tro jag är glad att jag hittat till din blogg:))) KRAMAR!!

Humlan said...

Kul lista, precis en sådan som man skulle behövar när man första gången kommer till ett land (Fast inredningen kan man ju inte packa i resväskan som någon här ovan påpekande. Synd!) och gärna vill hitta rätt shoppingställen.

Skönt att örat är fixat!
Kramar från ett soligt och sommarvarmt Stockholm!

Annika said...

Pernilla.
HOHI, kul att även du hittar grejjer på Forever 21!!
Ja, du får ta med listan på din nästa resa över pölen.
Del 2 kommer nog i nästa vecka!!!
Kram!!

Desiree:
KUL att du håller med om många affärer på listan. Trodde nog det också :)
Del 2 kommer!!
West Elm håller jag absolut med om!!
OCH Crate and Barrel...
BN är bara BÄST!!
Kram!!

Ida:_
PB är skitbra!!
SÅ fina grejjer.
PK KIDS har jättemkt fina grejjer. Håller med.
är ni på g med att flytta?
Kram!!

Annika said...

Saltis:
TA det som en komplimang!!
DU kanm ha kläderna!
OCH du passar i dem!!
Go for it girl.
SÅ trist att höra att din förkylning inte blivit bättre.
Eländes skit.
Hoppas den är bättre idag.
KRAM!!!

Jenny:
Japp, de där barnbutikerna dka jag lista i del 2. Gymboree hade sådan toppenkvalitet minns jag. K hade så mkt kläder från dem då hon var yngre.
Fin-fina grejjer.
A T Loft gillar jag massor. Åker kanske dit idag och kollar in utbudet. Det finns en här i Reston.
Justice är poppis här också, men inte hos den egena dottern :-)
KRAMAR!!!

Margoth:
KUL att du gillade listan.
jag har aldrig varit inne i blackmarket fast den finns överallt. SKA göra det nästa ggn jag är i mallen.
TACK för tipset!!
Kram!!

Annika said...

Marie:
Tycker du och hubbyn ska komma över på ett besök. SÅ det så!
Ta på spenderbyxorna :-)

Anne:
En äkta Targetklassiker det där med tejpen...
Man kommer upp 200 dollar fattigare.
Sanslös affär.
Men så BRA!!!
C & B är en av mina stora favvisar också. Den 2 kommer sanart!!
Du gar rätt, jag har svåret för Marshalls, TJ MAXX etc. men min kompis Lotta har fått in mig på den banan lite mer. DE är ju så smarta de affärerna!!!
Petra har inte skrivit, men hon älskade verkligen Marshalls och TJMAXX, hihi!!
Kramar!!

Taina:
HATE that store...
HATE!!
Kan inte med den.
Fniss.
KRAM!!!

Annika said...

Desiree:
Sephora är godisaffären för oss gamla flickor!!
LOVE it!
Den kommer med i del 2.
Kram!!

Elisabeth:
JA, jag är rätt säker på att du skulle gilla tonårsaffärerna också!!
:-)

Bettankax:
ÅÅÅÅÅÅ vad GLAD jag blir.
STORA KRAMAR!!!!

Humlan:
Ja, jag tror listan är rätt bra för den som ska komma hit,
Nej en soffa är ju svår att frakta hem, men en skål eller ljusstakar eller en duk är lite lättare, hihi!!
OOO, jag har förstått att n ihar KUNGLIGT väder i Sthlm nu!!
NJUT!!!
KRAM!!

Marianne said...

Ser fram emot en ordentlig shoppingrunda när jag kommer och hälsar på : )

Kramar!

Petchie75 said...

Ååååh, nu saknar jag vår "mall" i San Juan och våra botaniseringar på Pottery Barn - handlade ytterst sällan, våra clearance-kap på GAP... Ha ha, sitter här i en Old Navy t-shirt, mysbyxor + sockar från Ralph Lauren (outlet dock så klart), en GAP-kofta och Calvin Klein-underkläder. Sååå amerikansk jag är :D
Kram!

tinajo said...

Toppenbra!

Pottery Barn har jag suktat efter att se läääänge och flera andra på listan känns ju som "måsten". :-)

Kan riktigt känna hur pengarna bränner i plånboken - och jag är inte ens där än! :-D