Tuesday, March 02, 2010

This Week: The joy of cooking...

Morning, morning!

Tuesday again!
And, this will be another week that will pass just as fast as last week did.

Do you like cooking?
I know most of you do. Some of you even put recipes on your blogs every now and then. And I have, too, a couple of times.
Lately, cooking has become a great hobby of mine. Well, the interest in food and cooking has started to grow stronger and stronger in recent years.
Now I am looking forward to cooking dinner almost every night, and during the weekends, I want to make more advanced dinners. It is especially fun if you can share those dinners with friends. But, even when it is just us it is fun.
I can bury myself in cookbooks for a long time, or I can seek recipes on the net for hours to find the right stuff.
My kitchen, however, is failing me. It is not efficient enough. Not big enough and I cannot fit all the gadgets that I want to use on my counters. I am dreaming of a big kitchen island with plenty of room to cook.
Recently, this was a theme on “Show and Tell”: My Dream Kitchen. “Show and Tell” is blogging on a theme that a few of us bloggers are doing every Friday. It is always so fun to read the Friday posts, look at the pictures and take a part of the blogger’s point of view.
Loving it.


Can I have this kitchen, pleeeeaaaseee...

Anyway, cooking is so fun! And so good!
Peter, Karolina and I go out to dinner a lot, at least once every weekend. But, I think it has become harder and harder to find good restaurants. When you go out to eat you are paying a good chunk of money, and it is very rare that you actually get what you pay for. I am getting more and more fed up with it.
Truth to be told, you make better food yourself. And you can make the surroundings as cozy and nice as you want to. During the weekends, we like to start with a drink and enjoy the drink with some little snacks, then we’ll enjoy the first course, the main course, and then we usually round it all off with dessert in front of a movie on DVD.
This is so much nicer than going out for dinner, for sure. Light up some candles, play good music and just enjoy the company whether it is just with your family, or with friends.



One of my favorite soups by the moment: creamy avocado soup with creme fraiche and caviar.
Picture from Recept.nu


Cooking shows on TV are also VERY appealing to me! You can get so many ideas there. My number one inspiration is the Swedish TV-show “Seven thirty at my place” where four amateur chefs cook for three people they have never met before. They cook a three course meal, and then the meals get graded by the other contestants. In the end of the week, there is one winner. From said show I have gotten SOOO many ideas.
I also know that there is an American version of this show called “Dinner’s on me”. TLC has it on their schedule, but I don’t think it is in season right now as far as I can tell.

Oh, and now when it is almost spring again I feel like changing a few things around here at home again…New curtains, new carpet in the living room and new pillows. A few little changes can mean so MUCH!!

All right, people, cook on!
And, Rachael Ray, look out!!!

32 comments:

bettankax said...

Jag håller med dig om det här med restaurangbesök. Ganska ofta är jag tveksam till att betala dyrt för mat som inte är värd pengarna. Tyvärr är jag även irriterad av allt onödigt ljud som finns överallt. Jag får svårt att koppla av. Dessvärre tycker jag inte det är speciellt roligt att laga mat...däremot baka tycker jag om. Ganska många år sedan jag köpte bröd.
Men i söndags lagade jag hemgjorda fiskburgare (obs!!från grunden) och god sås därtill. Detta blev uppskattat av dotter och svärson och då är det helt plötsligt kul att fixa o dona i köket.
Förresten, inte heller jag hade tackat nej till köket på bild. Kanonfint! Kramar

Annika said...

Bettankax:
Visst är det väl ofta så? Att man betalar dyt för medioker och jag börjar tröttna mer och mer på det...
det här går i perioder, jag har sagt det förr också, men...
Nej, jag är less på hela uteätarbiten.
Bakar gör jag aldrig. har fått för mig att jag inte kan. jag har heller inget intresse för det och för tillfället äter jag väldigt lite bröd.
Men visst hade det kunnat vara skoj att kunna svänga ihop kakor och matbröd.
Fiskburgare låter helt sansläst gott!!
GUD jag blir superhungrig bara av att läsa här...Förstår att de dina blev glada över att få sådana godsaker.
Det är kul att fixa och dona i köket, men jag vil ha mer plats!!
KRAMAR!!!!

Desiree said...

Hej Annika, håller sååå med dig om vad du just skrivit. Jag gillar att laga mat och kollar ofta olika matbloggar och matsiter på nätet för att få ny inspiration. På helgerna lagar jag ofta lite mer avanncerad mat (lördagar blir alltid trerätters). Dukar fint och vill att det ska se snygg och proffsigt upplagt på tallriken. Håller med om att då man går ut blir man ofta besviken. Det är bara då jag gått till riktiga topp of the line ställen som jag blivit nöjd. Ibland är det ju kul att gå ut men vi går faktiskt ut väldigt sällan. Kanske blir det bara någon gång varannan månad. Det blir precis som du säger ofta billigare,bättre och nyttigare då man lagar hemma själv. Man vet vad man får på ett helt annat sätt. Många av de där halvdanna ställena är ju inte billiga och jag tror man får en stor potion rätt onödiga kalorier många gånger just för att det är enkelt att laga mat med mycket fett.
Åh i helgen köpte jag en oss varsin jättefin bit oxfilé. VI äter mycket fisk och kyckling men ibland vill man ju ha en riktigt fin och god bit kött. Det var riktig toppenkvalité på den här bitarna. Så möra, goda och fina. C stekte dem perfekt! Mmmm gott blev det. Det är kul när man blir bättre i köket. Jag har verkligen lärt mig massor och känner ett självförtroende jag inte hade tidigare. Men i köket är det bara övning som ger färdighet. Ha en bra tisdag.

Annika said...

Desiree:
ja, jag vet att du håller med!
Och just sådär ÄR det ju!
Om man inte går på top of the line så blir det mest mediokert. Den här helgen ska vi inte ut och äta. Not at all.
Hemma på fredag och borbjudna på middag på lördag (alltid trevligt).
Nästa fredag ska vi ut, men det är bestämt sen länge.
Visst, det är kul att pröva lite avancerade prylar, att göra en trerätters, även om jag aldrig helt lyckas få inspiration till efterrätten. Det är mer Peters grej.
En riktigt god köttbit är fantastiskt, tycker jag! Älskar det!!!
Köpte ni från Costco? De har ju så fint kött.
ha en superbra tisdag, vännen.
Kram!!!

anna of sweden said...

Där är vi inte lika varandra. jag gillar inte alls att laga mat men önskar verkligen att jag gjorde ...

Har däremot en syster som är jätteduktigt och en make som är jätteduktig. Kanske är det därför jag aldrig brytt mig om att utveckla något intresse.

Well, well, man kan inte vara bra på allt. ;)

Huggies!

Anonymous said...

Åh, vad härligt med vårkänslor!! Jag är så glad att vi flyttar tillbaka till Bryssel lagom till våren! (nu börjar jag kommentera nerifrån och upp i ditt inlägg)
Men vad kul Annika att du har blivit så intresserad av matlagning - har du någon teori om varför intresset väckts nu?
Vi var på Macaroni förra tisdagen med våra besökare - kanske inte det mest originella stället för en avskedsmiddag men de ville ha en sista shoppingrunda på mallen... Jag kommenterade just då att jag tycker att å ena sidan är det himla tråkigt med alla kedjerestauranger här (och i USA) men samtidigt så kan de faktiskt vara ganska bra! (jag hatar dock Chili's) Det är svårt att hitta en bra restaurang om man inte vill betala skjortan och då är faktiskt (vissa) kedjor bra för man får valuta för pengarna. Ett skäl till att jag längtar tillbaka till Bryssel där man kan äta gott för typ 20-25 EUR, inte en trerätters med vin men en öl eller mineralvatten och två rätter. Och inte behöver man lägga till 15% på slutet ;-)
Kram

Annika said...

Anna:
Exakt, man kan inte vara bra på allt. Speciellt om Herr Make är duktig så kan ju han ta den biten. That works!
Bakning döremot ger jag mig ICKE på. Not a fat chance!
Törs inte.
Huggies to you babe!!

Petra H:
Jag är så glad för er skull ocskå!!!
Äntligen tillbaka!!!
HAHA, så lustigt. det var just Macaroni grill som fick bägaren att rinna över i fredags. SÅ J-A mediokert, ok man betalar inte an arm and a leg där, men ändå...SÅ himla trist mat. Hohum...trist kyckling, hohum... trist broccoli, hohum ...trist sallad...Nääääeee...LESS!!!
JA, jag är less på kedjorna. Visst får man tipp topp mat på ställen som är bra, som Mortons steakhouse och andra ställen. men dit har man inte råd att gå mer än ca en ggn om året eller så...
Komiskt 2: vär närmsta kedjerest är just Chilis, fniss...
Ibland går vi dit o äter deras burgare. goda. Men annars...nej tack...
Visst kan hålla med om att kedjor kanske är bra ibland, men ack och o så trista också.
nej, du--LESS det är jag det.
Vad som triggade mitt matintresse? ja, det har nog vuxit fram under ngra år här. har alltid tyckt om at öaga mat men inte haft den passion jag har nu, elelr det intresset. Det är verkligen KUL!!!
Jag är superglad att detta vaknat inom mig.
Bakning däremot, not so much. men jag äter nästan inget bröd just nu heller så det gör detsamma :-)
Shit, man kan äta billigt i Bryssel här jag. NAJS!!
KRAMAR!!!

Anna, Fair and True said...

Här i Stockholm tycker jag dock att man får valuta för pengarna på de flesta restaurang. Det är bra mat i Stockholm! Men det är kul att laga mat själv också!

Får vi se en bild på ditt trånga kök då?! :)

Anna, Fair and True said...

Här i Stockholm tycker jag dock att man får valuta för pengarna på de flesta restaurang. Det är bra mat i Stockholm! Men det är kul att laga mat själv också!

Får vi se en bild på ditt trånga kök då?! :)

Taina said...

Tänk om jag kunde komma in i det där också, dvs matlagningsruset. Det händer bara ibland. Här står ju maken för den lite mer avancerade matlagningen. Vi har däremot massor av kokböcker och många är Asien inspirerade som maken hade under sin tid i Malaysia. Kryddigt värre!!!

Men visst, jag håller med dig att det är nästan mysigare att äta hemma och man har blivit kräsnare nu när man går ut. Vi äter ute 1-2 ggr i veckan. Men jag börjar tappa lite sugen.

I veckan (när jag får tid) ska jag sy nya gardiner till köket...wohoooo!

Kramar!!!

Psssst snart ska jag på date ;)

Miss Marie said...

Det är gott med mat o kul att laga! Det är tur med internet för där kan man hitta mycket inspiration, jag lagar inte ofta samma rätter utan gillar att prova nya varianter!

När jag är på restaurang så tar jag nästan alltid något som jag inte brukar laga själv, lamm, nån särskild fisk eller så. Men visst kan det vara svårt att hitta bra restauranger! Vi har några runt hörnet här i München, så vi har tur!

Livet enligt Jenny said...

HALLÅÅÅÅ!!! Vilket kök!!! LOVE IT!!! Den bilden skall jag visa min man eftersom vi inte har renoverat köket ännu... hihi...

Soppan lät helt underbart god. Går på en verkligen strikt matrutin nu och den räcker hela vägen till mitten av maj. Inge godis eller kakor ALLS och alkohol enbart 1 ggn i månaden plus en fastedag i veckan. Allt för att jag skall slimma mig så mycket som möjligt inför löpartävlingarna till våren/sommaren... Galet jag vet men jag gillar att puscha mig själv till det extrema och jag har en make som övervakar mig rigoröst så jag inte fullständigt ballar ut.
Lycka till med vårförvandlingen hemma!
Kramen

Saltistjejen said...

Jag tycker också mycket om att laga mat. bara man har tid och itne ahr en aktiv 1.5-åring hängandes i knävekcen hahaha! ;-)
Oftast är det ju så. och då msåte matlagningen gå lite fort... Så då blir det inte så mycket nya saker eller avancerade eller så. Men om det fins tid till det är det himla skoj! Däremot är jag ingen bgare. jag är iten så bra på bakea och inte hellre så jätteintresserad... Någon sa till mig att et är en personlighetsäggning och jag ärnästan bengen att hålla med. Om man gillar att baka är man ofta väldigt noggrann och det är därför det blir bra. Där kan man inte "improvisera" lika mycket (om man inte är väldigt duktig och erfaren då) uan det handlar ofta om att följa receptet noga. Medan matlagning inte alls är lika "strikt" utan det är lätt att inte alls följa receptet mer än till basics, och det kan ändå bli bra. man kan ju hela tiden följa processen ocjkså och smaka av udner tiden man lagar. Det är ju nästintill omöjligt med bakning. :-)
Jag tror detta stämmer lite eftersom M föredrar bakning och han är defintit mer noggrann och "hatar" att "höfta" som jag oftast gör när jag lagar mat. Haha!
Någongång i livet skulle jag också önska mig ett stort kök!!!! :-)
Stor kram"

Marianne said...

Exakt det där upplevde vi i Bulgarien, att det var trist att gå ut. "Ska vi gå ut och äta i kväll?" "Nä, det är inte så gott." Hos er borde det däremot finnas gott om restauranger som är bra och levererar det man betalar, tycker man.

Här och i Istanbul finns en uppsjö, synd bara att trafiken gör att man hellre stannar hemma. Jag menar, sitta 1,5-2 timmar i bilen till restaurangen och sedan lika lång tid hem ... Det blir inte av särskilt ofta.

Så det är tur att det är rätt kul att laga mat! Nu vet jag inte hur ditt kök ser ut, men jag tror att man vinner mycket på att plocka undan alla maskiner och försöka rensa på arbetsbänken. Att bara ha minimalt med grejor och då bara sånt man verkligen använder varje dag, resten står bättre i ett skåp och att man tar fram det när man väl använder det. Låtsas att du har flyttat in, plocka bort allt och tänk sedan efter hur du verkligen vill ha det. Haha, jag har sett för mycket Simon & Tomas! : D

KRAMAR!

Annika said...

Anna:
det tycker INTE jag. Tvärtom nästan.
I sthlm är det verkliga överpriser till små portioner och rätt fadd mat.
Helre g¨år jag då ut i US och äter.
Men visst vissa ställen hemma håller bra klass, men på det stora hela tycker jag nog man får bättre mat här då man är ute och äter.
Vad ´jag gillar hemma dock är alla lunchplace som säljer god mat till bra pris. Gillar det skitmkt!! Och inget liknande finns här.

Mitt kök ska jag väl kunna visa. Inget märkvärdigt, för lite avlastningsytor, men annars mysigt :-)

Taina:
det är nog så jag känner också, man tappar sugen...
Och man lessnar på att betala för medioker, inte dålig, mat. men just medioker.
Det blir tröttsamt till slut. Det här går i perioder för mig också, ska du veta.
Men mysigt är att fixa hemma. Jag har inget emot vardagsmatlagningen heller.
hey, nyagardiner, vad trevligt!!!
Kram!!

Petra H:
Macaroni grill är så hit or miss...
Ibland bra, ibland inget bra (som ifredags).
LESS på det för man betalar ju ändå en ganska bra summa. Vi har många mellanitalienare här sas, och jag tycker att de flesta håller ungefär samma standard. Men tar man italierna ett snäpp till så får man ju god mat, men då är man utanför kedjorna (och det är skönt).
Unos är rätt OK. Chilis går vi till ibland, men det är verkligen inget gourmetställe.
KUL för er att komma tillbaks till Bryssel igen!!
Gud vad härligt på så många plan!
Kram igen!!!

Anne said...

Vad kul Annika att du sakta men säkert utvecklat ett stort matintresse. Jag tycker det är superkul med mat-tv, mattidningar, receptböcker osv. Haha, matporr. Jag lagar också gärna mat men tycker inte jag är särskilt bra. Har rätt taskigt självförtroende i köket, då känns det inte lika roligt på nåt sätt. Eftersom jag känner mig mer begränsad, så blir det också lätt att jag följer recept rätt strikt. Då kan det bli bra också. Desiree sa vid ett tillfälle att man får se till att öva upp sig och få en del paradrätter som man blivit bra på, sen får man utöka den repertoaren sakta men säkert och vips så känner man sig rätt säker och duktig i köket, man vet man har några säkra kort.
Kanske det är nåt med personlighet också, jag tycker jättemycket om bakning (av söta saker och nu har jag vågat äntra mig brödbaksvärlden också), kanske det är nåt av det där som Saltis skrev. Bakning följer man ju verkligen recepten, vilket tilltalar mig.
Och jaaaa, håller så med om det där trista med att äta ute. Jag tycker det förämrats de senaste åren, under den här ekonomiska krisen. Det känns sämre, tror restaurangerna köper in sämre, billigare råvaror. Jag har några lokala favoriter, burgarrestauranger som inte är kedjor, där tycker jag fortfarande det är gott och riktigt bra. Men överlag, det är rätt trist på restaurangfronten. Antagligen är det som du säger, så att såväl du och jag bara blivit kräsnare och då kräver man mer.
Kram till dig!

Annika said...

Marie:
Vi har ju såklat verkligt bra krogar om hörnet här också. Men dyra, ställen man går till ngn ggn om året. På fredag, nästa fredag, bär det av till ett av de ställena och det ligger inom gångavstånd från oss.
Så visst finns det gulställen. det är detta mellanprisläge jag har så svårt för...
jaja, det är bara att ta ett break ett tag nu.
Och ja, visst är det kul att laga mat, det tycker jag också. Verkligen!
Kan tro att det finns en hel del bra ställen nära er att äta på.

Jenny:
WOW, det var så strikt!!
My godness!!
Hoppas du orkar, men du är taggad så det gör du säkerligen!!
Köket kommer från filmen "somethings gotta give". SE den!!
visst är det ett drömkök!!
Kram!!

Saltis:
JAG tror på dig och din teori om bakning!
där måste det ju vara så precist. det finns inget rum för improvisation. helt rätt.
När jag lagar mat improviserar jag massor, hittar på egna recept etc.
bakning skrämmer mig nog just pga det precisa, och jag HAR ju misslyckats med det.
Förstår s¨väl om du inte lagar ngra större kulinariska rätter med lilla E om benen. Hihi!!
BRA bakteori det där. Köper den helt och hållet!!
Kram!!

Elisabeth said...

Jag tycker att matlagning är SÅ trist. Äter inte ens lagad mat (och med lagad mat menar jag även pasta med riven ost) varje dag, bara för att det är så tråkigt att tillaga den. Baka däremot, det är roligt! Bröd bakade jag en hel del förut, framförallt för att jag tycker att det mjuka brödet i Sverige är så trist och framförallt dyrt.

Jag får också lust att ordna och förnya min lägenhet nu när det börjar bli vår (vi har haft SÅ fint väder här idag!), framförallt med nya krukväxter (såklart ;D).

Annika said...

Marianne:
Jösses, jag borde nog förtydliga detta lite.
jag har just skrivit ett inlägg av den sorten jag själv hatar att se på bloggar ; då man drar allt över en kam.
Shit, naturligtvis finns det maaaassor av ställen att äta på som är BRA!!
När man har sverigebesök prisas ju den ena mellanprisrestaurangen efter den andra av besökarna. ALLA är så nöjda och glada och tycker det är så gott.
Ärligt, vet du vad; jag tror jag börjar bli "jaded". Och det är inte helt rättvist av mig att skriva det här.
Men, det är ju ur min synbvinkel så.
Absolut finns det åtskilligt som är underbart gott och BRA!! Och prisvärt. Vi har ett local joint där maten är himmelsk!! Dit går vi en hel del och blir aldrig besvikna.
Sen finns det alla de restauranger som ligger över mellanpris och de är ofta superbra. Sen har vi då guldställena där man aldrig blir besviken, men där man inte har råd att äta ofta heller...
Visst, du har helt rätt, mina köksbänkar är så belamrade! Måste lägga mig till med ditt tänk!!
Tack, vännen!
stora kramar!!

Anne:
Ångrar detta inlägg lite faktiskt. det är inte helt rättvist och det är den sortens inlägg jag sjölkv inte gillar att se på andra bloggar eftersom det är lätt kategoriskt.
Natulligtvis kan man inte dra allt över en kam.
Herregud, de allra flesta ställen håller ju god klass!
det är bara det att det, som du säger, blivit mer kräset för somliga (mig själv o Peter).
Men annars, när man har besök hemifrån är ju alla i princip lyriska över maten.
Visserligen vet man ju vart man ska ta dem, men ändå...det blir mkt kedjor då man har besök.
Du har varit modig och bakat. Det tycker jag var bra!!!
Mat är himla kul. Precis, matporr...hahaha!!
Pren på Racael Rays tidning, kollar mat-tv och köper cooking light med jämna mellanrum + kollar NÄTET!!!
HIHI!!
och på önslelistan till en fdlsedag som snart kommer står Le Crucet :-)))
KRAMAR!!!!

Annika said...

Elisabeth,
HAHA, du är som jag då jag var yngre. Då bestod middagen av en cola och mums-mums, eller en färdigköpt måltid av ngt slag. DU kan nog ändra dig med åren du med ;-)))
Bakning ja, npt my thingie...TYVÄRR! men det är aldrig försent att lära sig, aldrig försent att bli JUST så precis som det behövs inom bakningen!
ja, nu är det roliga tider att göra om hemamvid. Man får verkligen lust med det!!!

Keith said...

Cooking for just myself isn't always that fun. But cooking to share with others is! The avocado soup you made is delicious!

Annika said...

Keith:
I so get that!
AND thanks!! That soup is so good!
Next time you will have to try out something new when you are over here!!

Desiree said...

Vad kul att läsa allt som de andra också skrivit och tagit upp. Visst finns det en hel del riktigt bra resturanger och ställen här men kedjorna tycker jag ofta är trista. Visst är det väl så också att man blir "jaded" som du säger. Jag tror att man som besökare från Sverige är mycket mer positiv för att det är nytt och spännande på ett helt annat sätt. Sedan kan det också vara så att dessto mer matinteresserad man själv blir och dessto duktigare i köket så ökar ens krav. Man blir inte alls lika lättimponerad. Jag märker att det även finns stor kvaliteétsvariation i Sverige. Det finns ställen som är bra och sedan finns det ställen där man också känner att här kastade jag pengarna i sjön.

Håller inte riktigt med Saltis dock om att man måste var väldigt noggran då man bakar. Det går att improvisera en hel del där också. Genom att läsa och prova själv så lär man sig med tiden vad som funkar att byta ut och vilka steg som är mer kritiska än andra. Men min kärlek till nybakat bröd och mjuka efterrättskakor är stor.

Hannele på Hisingen said...

jag skulle gå vilse i ett så stort kök :)
(har inte firat påsk i Finland sedan 1971)

Anne-Marie said...

Jag tycker inspirationen att laga mat går i vågor. Ibland känns det väldigt roligt och ibland är det mest det "gamla vanliga" som lagas till. Ni har säkert många bra restauranger jämfört med hur det är här i mitt område. Det känns litet tunnsått ibland. Kram!

Suzesan said...

Åhh jag skulle vilja ha ett STORT kök men med lite gammeldag stuk på nytt sätt. Har en bild framför mig på näthinnan hur jag vill att det skall se ut. Stort skall det vara och kvadratiskt ungefär.

Mitt favoritämne matlagning.

Kram
/Susanne

Tankevågor said...

Både A och jag tycker om att laga mat. Trivs dessutom hemma vid det egna borde så mycket att det blir ju helst det. Det är verkligen mycket mysigare att fixa en god middag hemma.
Men eftersom vi inte är ute och äter så ofta så vill man ju att det ska vara bra när man väljer att gå ut. Jag vill att det ska vara gott men även bra service!

Den absoluta mat och serviceupplevelsen jag (och Li-Ma) hittade en gång var i London.

Locanda Locatelli

http://www.locandalocatelli.com/web/home.aspx

....ett tips om du kommer dit någon gång. :-))


KRAAAAM!!!

Helly på vift said...

Hemma är det bara sambon som lagar mat, eftersom han var som en kökshitler ibörjan och att allt skulle bli gjort på hans vis (bara i köket som tur var annars hade det ALDRIG fungerat ;) Så då fick han sköta allt vad matlagning hette själv utan min hjälp. Som tur är är han väldigt duktig. Nu har jag sakta börjat att "smyga" tillbaka in i köket igen och jag håller med dig om att ett stort kök hade varit en dröm. Då skulle jag ju kunna hälla sambon sällskap på en barsstol med ett glas vin i handen ;-)

Tack för titten!

Annika said...

Saltis:
Ja, visst är det väl så!
Du har rätt i att det finns många fina krogar både här och där. men just på kedjeplanet har man blivit väldigt kräsen och kraven har ökat. Visst, senfår man toppmat på top pf the line ställena, men hur ofta kan man äta där?
Ja, ju mer avancerad i köket man själv blir desto mer äkar kraven då man går ut, det tror jag med.
Det var kul att höra allas synpunkter om detta, men jag undrar om jaginte var lite för kategorisk då jag skrev det. men, återigen; det ur MIN synvinkel.
Det där att kasta pengarna i sjön är inte kul, och det örjar känns så alltoftare då man går ut.
I sverige har det hänt massor med ggr. men visst har jag ätit väldigt gott i Sthlm också. Men då på bättre, och dyra, krogar.

Aha, intressant att du inte håller med om bakningen.
du är så duktig att du säkert kan improvisera nu. Avundas dig. jag ärrädd för att baka...
Men nybakat bröd av alla sorter är underbart gott.
Saknar det ibland på min diet...
Men ibland syndar jag och tar en en macka av färskt bröd /fr affären) med massor av smör och ost...SÅ himla GOTT!!!
Kram!!


Hannele:
Får ha GPS:en påkopplad.
DET var länge sen du firade i Suomi må jag säga, men memma finns ju i svenska butiker. Finns icke att få tag på här. DET kan jag lova dig!! :-)


A-M:
Men ja, visst är det så. Håller med. Fråga mig om tre månader igen, då kanske jag tycker allt är gääääsp...
Jo, vi har en hel del bra ställen, men också en herrans massa kedjor. Och det är dem jag är less på.
Kram!!

Annika said...

Suz:
Ja, DU skulle kunna ha en matblogg. DET har jag sagt LÄNGE!!
Ärligt, go for it!
Stort kök med lite gammaldags stuk skulle vara så min grej också.
Kram!!!

Londongirl
SÅ sant som det är sagt. Då man lagar mkt mat hemma blir man ju kräsnare och har ännu högre krav då man går ut.Du och A brukar ju gå till bra ställen. Nästa ggn jag kommer hem ska jag använda dig som infokälla då Peter o jag ska gå ut och äta. I julas gick vi inte ut en enda ggn, bara på en lunch en ggn och den var sådär.
Annars tycker jag att svenska korvmojjar är såååå bra :-) Där harvi ett inlägg också, hehe...
TACK för Londontipset...Låter underbart!!!
Ska absolut ha det i åtanke om vi kommer dit.
KRAM!!

Helly:
Välkommen till min blogg!
PÅ sicilien!
Antar att din sambo är italiano!! KUL, snacka om att du bor i ett MATLAND!!
roligt att han gillar att laga mat.
Och att sitta bredvid och sippa på ett glass rött är ju en dröm!! ;-)
Den perfekta hjälpen i köket.
Välkommen tillbaka. Jag ska titta in hos dig också!!

alegni said...

det är nog sant som du säger om restaurangmat - det är sällan man får valuta för pengarna! oftast är nog den mat man själv lagar hemma bättre och har mera smak. ibland vill man bara skämma bort sig och låta någon annan stå för matlagningen.
idag blev jag JÄTTEGLAD när jag kom hem efter att ha hämtat gubben från jobbet (han cyklar året om, men idag insisterade jag på att hämta hem honom med bil, för det stormar och yr något fruktansvärt här nu), för vår yngre son hade lagat mat under tiden! det var nog den bästa överraskningen jag fått på år och dagar!
nu till nästa inlägg... :)

Marianne said...

Ja men det var ju skönt att det finns en massa BRA matställen också! I Bulgarien fanns det faktiskt inte, inte sedan Opera Cafe stängde. Hm, det kanske jag borde berätta om i bloggen för det var en fantastisk krog som startades av en svensk kille - men som fick ett snöpligt slut pga maffian!

Kramar!