Monday, March 08, 2010

Ny vecka.

Ja, ny vecka är det ju, men innan den här veckan började var det ju söndag.
Här var det en strålande vacker vårdag igår. SÅ soligt, så vackert...
Energi!

Peter och jag var ute och jobbade en hel del. Vi målade bland annat ett staket på baksidan, och det var perfekt väder för det.
Idag kommer en hanverkare hit och tar över det som vi inte själva klarar av att göra. Vart tionde år kollas olika områden i Reston in i detalj. Det är Reston Association som sköter om det hela, och alla blir "drabbade" mer eller mindre. ALLT tas upp, från skottkärror på baksidan till träpaneler som måste bytas ut. Det här måste fixas innan mars är slut. Lite stressigt, men jag hoppas att vi kan få det som måste fixas fixat.

Skönast igår var iallafall det faktum att man kunde sitta ute och fika i solen. Så det gjorde jag, och jag njöt väldeliga...




På kvällen var det dags för årets största gala: Oscarsgalan. Alltid lika KUL att se. Roligast är absolut att se klänningarna och frisyrerna. Hissa och DISSA. När jag skriver detta tycker jag mest att det varit DISS.
Knappt en enda snygg klänning att skriva om, to be honest.
Snyggast av alla, so far, är Rachel McAdams och Penelope Cruz.
Jag är ruskigt, ruskigt trött på att se enaxlade klänningar, tål knappt se det. Tycker det är dags för det modet att försvinna bakom en mossig sten nu...





Rachel McAdams och Penelope Cruz var snyggast av ALLA, tyckte jag.


Men, Charlize Theron vad FEL det kan bli...

Kristen Stewart var snygg!


Tina Fey...Kära nån vad knasigt det kan bli ibland. INTE snyggt. Dessutom verkade Tina ha tagit botox precis innan hon travade in på röda mattan. Något var så fel med det ansiktet. Skrämmande...


Idag är det måndag då, just in case någon av er har missat det lilla faktumet...
Jag drar iväg på svennefrulle om en stund, och sen är det bara att skynda sig hem och vänta tills hantisen ska dyka upp...

Have a good one!

32 comments:

Hannele på Hisingen said...

Vi sitter också ute i solen, i snön,
vackra klänningar.

Annika said...

Hannele:
Skönt!
Här är det vår nu! Äkta vår. SÅ skönt!
Kram!

Miss Marie said...

Oj, har de sån koll på er? Vad händer om ni inte gör något åt det som det blivit klagomål på? Får ni böter eller hur går det till? Intressant ju!

Håller med om Rachel McAdams, hon var sjukt snygg! Penelope Cruz var jag dock inte så imponerad av, tycker hon kan bättre! Och det verkade vara många som hade sprutat i sig lite väl mycket botox innan galan... Tyvärr!

alegni said...

vad snöfritt det ser ut hos er! vi har sex grader på plus idag, så jag hoppas våra drivor krymper idag. jag har varit ute och hjälpt våren i 1,5 timmar idag, så det kommer minsann att kännas i musklerna imorgon...
jag har inte hunnit kolla oscarsgalan än, men ska - snart!
have a great monday! kram

anna of sweden said...

Håller med. Red Carpet är det roligaste. Tänk om man fick bli så där uppiffad för en dag. Åh, vad kul. Och åh, vad jag inte heller skulle välja enaxlat.

Annika said...

Marie:
Det hålls koll, ska du veta. Speciellt nu när det närmar sig deadline. Får rekommenderade brev varje lördag, i princip.
Japp, det kan bli böter. OCH, alla är skitförbannande med tanke på vintern vi har haft. Inga hantisar har ju velat komma ut och jobba i en meter snö på tak och annat...
Usch.
Jaja, än är det inte klart, men vi ska hoppas dagens hantis kan börja imorrn.
Rachel McAdams var galet snygg. OJ, så fin.
Och Tina Fey såg helt galet knasig ut i fejset. Tänk så otroligt fel det kan bli...


Ingela:
AHA, tö hos er!
Skönt va!!
Härligt med träningsvärk också :-)
Här är det vår!!
Kram!!

Anna:
Nej, jösses vad jag är LESS på det där enaxlade. TÅL inte se det längre...
USCH!!
Men ja, tänk om man finge bli sådär uppiffad. Vilken grej!!
Huggies!!

Saltistjejen said...

Vad underbart det ser ut när du fikade ute i helgen!! Mmm!!!!! Vädret här var också såå härligt! :-)
Och jag så¨g galan igår jag med. Inte hela men nästan. Håller med dig. Så mycket fula klänningar rent ut sagt. Men det var några jag gillade hyfsat. "Din stilikon" Sarah Jessica Parker hade en av de fulaste i mitt tycke. Som ett nattlinne med ngn stor stel konstig utsmyckning över bröstet! Hm, weird? Fast det kanske var supermodernt och jag som vanligt bara inte hänger med i modesvängarna haha!
Ha en fin dag idag i det vacrka vädret och hoppas hantverkarna gör ett bra jobb!
KRAM!

Humlan said...

Så härligt det ser ut med din fika i solen! Här märker man också att solen värmer, det rasar ner snö och is från taken och det är ett helt annat ljus.
Men så jobbigt med krav på att allt ska vara fixat oavsett om ni kan få hantverkshjälp eller inte! Det är ju tyvärr inte ovanligt med regler; Tanken är god men i verkligheten går det inte riktigt att genomföra...
Hoppas att det funkar med din hantverkare och att ni får allt fixat!

Jag missade tyvärr Oscarsgalan. Det roliga är ju annars att se på kläderna. Instämmer helt med dig, men jag såg att någon av de svenska nättidningarna dissade Rachel McAdams totalt!

Ha en skön måndag!
Kramar!

Anonymous said...

Visst är det härligt de här första gångerna man kan sitta ute o fika?!
Tyvärr har jag för mkt snö på bägge mina uteplatser ännu, men trappan räcker gott för mej!
Jag såg inte galan men har hört o sett så här i efterhand. Visst fanns det vackra klänningar men ibland tror man folk klätt på sej i en mörk garderob :-)
Lika gäller Melodifestivalen.
Det fanns många som klätt sej snyggt men hur tänkte t.ex. Sibel o Jenny Silver när de stylades??
Kramar från Anette!!

Desiree said...

Godmorgon Annika, visst har det varit SKÖNT vårväder i helgen. Jag har njutit för fulla muggar. Kollade också på Oscarsgalan igår och det är alltid så kul att kolla in de fina klänningarna. Min storfavorit var nog ändå Sandra Bullucks guldiga klänning men även dessa som du visar var supersnygga. Hoppas du får en riktigt bra måndag. Här lyser solen idag också men sedan ska det komma regn. Har varit utan internet i helgen så det känns helt underbart att ha tillgång till nätet igen.

Kram!

Desiree said...

Nu har jag precis kollat igenom ditt EFIT från lördagen också. Superskoj som alltid med EFIT. Det var jättefina kläder du handlat på Antropologie! Wow och du ser så snygg ut i dina nya kläder. Slank, snygg och väldigt vårchic! Kul att du kollade in Avatar filmen. Jag har inte sett den men C har sett den i 3D. Han tyckte det var coolt. Jag får se om jag tar och ser den för egentligen känns det inte som min typ av film. Ni fick en fin och skön lördag.

Margoth said...

Har i California sa var Oscars slut kl 21.00. Det ar bra att bo pa ratta kusten ibland.. jamt forresten.

Rachel McAdams, J Lo, Kathryn Bigelow och Sandra Bullock toppar min lista.
och sa Helen Mirren forstas,
alltid elegant.
Du har ratt, enaxlade klanningar ar inte snygga och speciellt inte pa Tina Fey.

Har ar det sa gront och fint och massor med blomster. Basta arstiden pa hela aret har ar fran feb-juni.

Have a a nice day!

Tankevågor said...

Kul att få se bilder på klänningarna....jag missade Oscar helt i år. Brukar faktiskt kolla och gillar sändningen från röda mattan.

Vad mysigt att sitta ute och fika! Äntligen! I helgen kunde vi göra det vi också. Men vi har fått skotta snö på vår takterrass....helt sjukt mycket snö!! Inte kan vi göra av den någonstans heller så vi får ta IN den i stora plastbackar och smälta i en av våra duschar!!! Snacka om pyssligt! ;-)

Ska ni alltså åtgärda målarbete osv. under mars månad? Snärjigt, men vilken tur att NI blev av med snön nu då!

Ha det gott och varma kramar från mig!

Marianne said...

Hihi, jag har INTE suttit i solen, alldeles för varmt, höll på att smälta bort efter en timmes promenad. Men SKÖNT att du har sån där fin sol nu som man kan sitta och njuta i.

På sätt och vis rätt bra att det finns en förening som går igenom så att en del hus inte kan förfalla helt. Sen är det ju trist när det blir för likriktat, var det Victoria som skrev för något år sedan om att de inte fick ha studsmatta på baksidan? Sånt är ju lite trist.

Visst är enaxlade klänningar 80-tal??? Jag hade en på DEN tiden, jättefin som jag hade massor av kul i. Stora cerise blommor på vit botten och vid kjol. Ack så mycket kul jag hade i den. Men som sagt, det var DÅ det. Icke nu.

Kramar och hoppas du hade en lika trevlig frulle som vanligt!

Anne said...

Jag tycker också Tina Fey såg helt konstig ut, kunde inte sätta fingret på det men hon såg konstig ut (på ett negativt sätt). Håller med om klänningarna, kändes inte så jättemycket wow. Kate Winslet brukar nästan alltid ha sådana snygga klänningar men tyckte inte alls hon "poppade" i årets, den var ingen höjdare alls. Charlize Therons klänning var bara fulast, ingenting med den var snyggt (tycker inte den klädde henne heller). Meryl Streep såg väldigt elegant ut, sval och vacker i sin enkla klänning (gillade urringningen på den). Sandra Bullocks look tyckte jag kanske bäst om. Gillade helheten med den fina klänningen och sen det klarröda läppstiftet och håret.
Demi Moore såg rätt bra ut också, hon är väl nästan 50 men ser fortfarande ut som en ung flicka på 20 nåt. Men det är ju Hollywood...

leopardia said...

Ja, men eller hur. Jag som inte är så van vid Tina Fey får erkänna att det tog ett tag innan jag placerade henne med säkerhet, lär ju vara botoxen där.
Jag tyckte nog att Kate Winslet var tristast av alla dock...

Anna, Fair and True said...

Therons klänning hade ju fint snitt och så men upptill??

Petchie75 said...

Jag såg både Red Carpet på E och sedan hela Oscarsgalan, men kan inte riktigt bestämma mig vilken stjärna som såg bäst ut. Många som var fina men jag har aldrig gillat assymetriska kläder. Jag tyckte inte att Kate Winslet var tråkig, enkel men söt. Sandra Bullocks frisyr och röda läppar gillade jag inte, O tyckte också att hon var för hårt sminkad (sa han helt spontant).
Så härligt det ser ut med fika på trädäcket - det är verkligen något med speciellt med första fikat utomhus på vårkanten!
Kram

Petchie75 said...

Och ja, det låter helt galet med böter om ni inte fixat det som ni fått anmärkningar på före slutet på månaden. Överlag verkar de där HOA vara riktiga fascister! Så mycket för "the land of the free"... Nog för att jag kan förstå att det är trevligt med ordning och reda i trädgårdar och hus men snacka om att det är en strikt mall...

Matildas fikarum said...

Penelope Cruz klänning var ett mästerverk! Passade henne och hennes utstrålning perfekt.

Fröken Anki said...

Härligt med kaffe på balkongen. Nu är säsongen här.

Hihi, jag tänkte inte alls på Charlize Therons klänning i går under galan, men ojoj... Där hade dom inte tänkt till. Jag gillade Sandra Bullocks klänning och Kate Winslets. Klassiska! Och Meryl Street och Helen Mirren var inte så tokiga dom heller. Stiligt!

Såna där områdesföreningar är på gott och ont. Om dom kollar vart 10:e år är väl OK, men det finns ju dom som har det värre. Vet inte om jag skulle klara att bo i ett sånt område.

kram och trevlig tisdag!

Suzesan said...

En axlade klänningar är inte snyggt alls längre.Inte alla som passar i dessa baraxlade klänningar alls. Jag tycket det är same same med dessa galaklänningar nu för tiden. Inget som sticker ut. jag tittade en liten stund på en värdelös livesändning genom någon tidning med en kamera som zoomade konstiga detaljer. Helt plötlsigt var den så ¨nära så man såg bara sminkningen på en stjärna. Alltså ögonlocken och på nån var den vid ögat och sen hade kamerna en konstig placering så jag gick och lade mig.

Åhh så skönt att sitta ute och fika så där.

Hoppas ni får ordning på allt så ni inte får böter. Jaha så de kollar sådär noga.

Ha en bra tisdag

Kram
/Susanne

Suzesan said...

enaxlade* skall det vara;)

Kram
/Susanne

Livet enligt Jenny said...

Åh jag har helt missat hela Oscarsgalan... Faast njaaaa vissa klänningar var la så dääärrr eller....
Älskar solen! Den smälter bort snön och får mig på gott humör. Så sakteliga börjar den titta fram här hos mig även fast jag hörde igår att det skulle regna idag. Håller tummarna för sol.
Ha en toppen dag! kramen

Lotta said...

Jag skulle ge vad som helst för en utefika i vårsolen nu! Snart, snart kommer väl våren på riktigt till Skåne!
Och ja, spännande med Oscarsgala, klänningar och botox. Inte lätt när ungdom är det enda som gäller...Tragiskt, tycker jag.

Annika said...

Saltis:
Jätteunderbart att sitta ute oh fika. Idag ska det bli ännu varmare, och imorrn regn. SÅ, dag ska jag nog sitta ute då jag gjort det som måste göras inne.
Massor med trista klänningar. SJP hade en av dem, ja. Inte snygg, som en sopsäck...
Fattar inte att hon valde den.
JLO var ju ingen höjdare heller.
Nej, det fanns mkt fult i söndags, men en del jackpottare också. Nu i efterhand tycker jag Cameron Diaz var skitsnygg.
Kram!!

Humlan:
Ja, nu är det härliga tider...
Ska sitta ute idag också framåt em, tänkte jag. SÅ mysigt.
Skönt att det börjar bli lite mer vårvinter hemma nu också. SÅ ska det ju vara denna tiden.
Solen värmer och snön är vit, och sen blaskar den bort.
Här är det sgs barmark överallt.
Röda mattan är roligast på hela AA. Älskar det momentet.
Fattar inte hur ngn kan dissa R McAdams klänning...
Hmmm...
;-)
Kram!!!

Desiree:
Har ni varit utan nätet? STACKARE!! Tvi vale, sånt är inte kul. Alls.
Ja, Sandra Bullock var SÅ fin!! Allt hos henne stämde, klänning, hår, stil...allt.
SÅ kul med AA...
OCH tack!!!
KUl att du gillade efit. OCH tack för ditt fina beröm!! TACK, det betyder så mkt.
Avatar var bra, men för lång o så onödigt våldsam. Jag är glad att den inte kammade hem storkovan på AA.
KRAM!!!

Annika said...

Margoth:
Ja, under AA bor ni verkligen i rätt tidszon, for sure.
Här var det abrupt slut midnatt, men det är j-gt sent, och dp hade jag glott sen 18.
Enaxlade klänningar är fulare än FULT!!
Fattar inte att det modet inte dukat under.
Nuff of that, NUFF!!
Härliga tider nu över hela kontinenten, tror jag ...Aaahh!!
Ha det så gott!!


ANETTE!!!!!
Ja, det är en underbar tid nu. Er tid kommer. Om ngn månad tror jag att ni har som vi har det nu.
AA ja, vissa klädde sig som skit. Fattar inte.
Har inte följt melodifestivalen överhuvudtaget så jag vet inte alls hur folk klätt sig där, men jag kan tänka mig...
KRAM!!

Londongirl:
Men MY GOD vilket jobb för er att bära IN snö och låta det smälta i karet.
Även vinterälskare som du o jag kan ju lessna när man måste hålla på med sånt.
Jag hoppas ert snötäcke sjunker undan snabbt nu.
Ja, Reston Association skickade ut dessa brev i höstas, men det är ju så fruktansvärt dum timing med vintern, och denna vinter var ju tuff med en massa snö...
NU gäller det dock. hantisen ska snart sätta igång. han jobbar på ett annat hus i området nu.
KRAM!!

Annika said...

Marianne:
Jag förstår att du smälter bort i er enorma värme. Här är det forfarande bara sådär 17 grader då det är som varmast.
Vill att det ska gå långsamt.

Jodå, det är bra att de ligger på om fix och sånt. Men det är så överdrivet. Vi får flera rek.brev i vackan från dem. På posten är det alldelses uttröttade av alla brev som ligger där från Reston Association.
Det är inte villaföreningen, utan orten i sig som är så strikt...
Det ska vara perfekt. Liksom. Hela tiden.
Studsmatta på baksidan tror jag skulle förbjudas här också, iallafall hos mig. Men bor man i villa är det mer fritt fram...

Enaxlat är så fult att det finns inte...
Och ja, visst känns det lite 80-tal...
SÅ less.
OK på 80-talet, som i din blommiga, men icke nu.

Kram!!


Anne:
Tina Fey såg liksom läskig ut, hela hon.
Usch, detta med botox o fillers är ett lite helsike...
DET blir så fel.
tror Meryl är ganska naturell. Gillade hennes överdel också, men inte kjolen.
C Theron bara så fel...
S Bullock var VACKER som en dag!!! Alla rätt!!
Glad att hon vann.
Kram!!

Leopardia:
Tina Fey...SÅ galet FEL!!!
S¨fel botox kan bli...
OJ, OJ, OJ!!!
Tycker du att Winslet var så fel? jag tycker hon var ganska srottninglik och tjusig. men, vi tycker alla olika.

Annika said...

Anna FT:
SÅ fel. SÅ fundamentalt FEL.

Petra H:
Nej, det var ju ingen som direkt "poppade" under galan.
Så ni tyckte så om Bullock?
Ja, vi tycker olika där :-)
Hon var fin, håret var superfint, tyckte jag. men visst, hårt sminkad.
ja, nu är tiden här underbar. Varmt för årstiden så det är inget som kommer att hålla i sig.
KRAM!!

PS, på tal om huset och fixet är det lite väl mkt ja. Det är inte HOA denna ggn. Det är Reston Association. Alltså själva orten och dess ledning.
Du vet, det ska vara perfekt. hela tiden.
S¨är det. En ggn om året eller oftare går HOA runt o kollar, men det är mer för skräp och plåtter etc...


Matilda:
SÅ väldigt FIN!!!
Vacker!

Annika said...

Anki:
Ja, nu är det en härlig tid vi går till mötes!!
Underbar!
C Theron var bara så fel. Det var nästan som om hon sjönk ihop i den också...
Som om hon visste att det var fel. Det var Vera Wang, gu'bevars...
Många var fina, Helen mirren var tjusig. OCH snacka om att åldras med grace!

det är inte HOA denna ggn, utan själva orten Reeton och dess ledning. HOA går runt mer än en ggn om året. reston kör sin jätteraid vart tionde år. Det är strikt...inga utsvängningar alls...
KRAM!!

Suz:
Jag förstår att det var supersvårt att se över ngn tidnings webcam. DÅ hade jag tröttnat rejält också.
Enaxlat är bara fult...OCH jagfattar inte att det modet håller i sig år efter år...
DET är så fint idag också. SKA absolut sitta ute lite sen!
Jo, Reston är en strikt förort att bo i. Tänker inte böta. Allt ska vara fixat till den 17!!
KRAM!!!

Jenny:
Jag håller också tummarna för sol hos er.
Här kommer det att bli en strålande dag...
Ska fika ute idag igen.
Härligt!!!
Synd att du missade AA, men det är same old, same old...och snart kommer du att se allt i tidningar. PLUS att det finns på nätet, såklart!
KRAM!!

Annika said...

Lotta:
Ja, det är tragiskt när det bara är ungdom som gäller.
Vad hände med att åldras med värighet?
Kolla bara på Silvia, ett skräckexemplar...
Men, hela artistvärlden är så utsatt för det. SJUKT!!
Ja, jag hoppas att det blir sol och vackert i skåneland. Lika fint som det är här nu!!

Musikanta said...

Haha! Alla står i samma pose utom en, d.v.s. med ena handen i sidan. Ska göra det nästa gång jag blir fotograferad :-). Annars håller jag med dig - inte snyggt med enaxlade klänningar. Men det var modernt i början på femtiotalet, så modet går väl igen. Då skulle man också kamma håret åt ena sidan...

Klänningarna är inte precis stilfulla utom den ljuslila om man hade tagit bort bröstapplikationerna...

Kram/M