Friday, February 12, 2010

Show and Tell: Bilar

Hå och hej på fredagen!

Nu har jag bara skrivit om två snöiga bröder hela veckan så det ska bli skönt att bryta av med ett annat ämne.
Dock kommer det nog bilder på de snöiga bröderna något senare, eller imorgon.
Solen strålar och det känns verkligen som om man sitter i fjällen i slutet av mars.
Det är så VITT och ljust ute att det riktigt värker i ögonen då solen strålar över detta vinterlandskap.

Men, idag är det Show and Tell och idag ska vi prata om bilar har Anna bestämt.

Bilar ja..
Vad gjorde man utan sin bil i det land där jag bor?
Nästan alla hushåll har två bilar. Det är ett måste. Ja, såvida man inte bor i innerstaden någonstans för där behövs ju inga bilar.
Men, bor man som jag i the BURBS är bilen ett måste. Hela tiden. Hade jag inte min bil skulle jag inte komma långt.
I den bilen skjutsar jag Karolina till och från aktiviteter + att jag kör henne till skolan varje morgon. När jag handlar mat så är det bilen som gäller, när jag hälsar på mina vänner är det bilen som gäller. Vad jag än gör så tar jag bilen.
Utan bilen skulle jag stå mig slätt.
Lokaltrafiken ute i burbsen är väl kanske inte den bästa, och allvarligt talat har jag aldrig åkt buss här trots att det finns flera busslinjer.
Snart kommer tunnelbanan till Reston och då kan vi ta den hela vägen in till DC. Som det ser ut idag så måste vi köra ca 20 minuter till närmaste t-banestation i West Falls Chrurch. Men inom bara några år har vi en tunnelbanestation INOM gångavstånd. DET blir soft!

Vi har två bilar, som sagt, då’rå.
En Nissan Murano och en Volvo s-60.
Två bra bilar som funkar när de ska, iallafall oftast. Nu är de utgrävda ur snömassorna också, och jag var ute och körde med Murre-Murano igår och det gick ju finfint.
OM jag finge välja en bil här i världen skulle jag nog välja en skogsgrön Jaguar, eller en väldigt flådig Mercedes.
Men, helst skulle jag nog ta en Jaguar som bara skriker ut elegans!


Den som känner för DET får gärna köpa den här Jaguaren åt mig...

Jag tog mitt körkort här i USA, och det var många år sen nu. Eftersom jag tog lappen här så har jag bara lärt mig att köra automatlåda, vilket är ett handikapp då jag kommer hem om somrarna. Jag har dock börjat hyra bil under min långa Finlandssemester och då hyr jag automatväxlat.
Eftersom jag tog lappen här har jag ingen träning i halkkörning (när Stockholmare snackar om sin halkkörningsträning på Gillingebanan har jag inget att komma med), jag har alrig lärt mig fickparkera (på ett bra sätt), jag blir fundersam i rondeller. Det finns en del hemma som inte finns här i trafiken, och tvärtom.
Jag tycker inte själv att jag är en speciellt bra bilförare, inte heller tycker jag det är jätteroligt att köra bil. Peter, som ju också tog lappen i USA som 16 åring kan både fickparkera i städerna och köra i rondeller, plus att han är mycket bättre på vinterkörning än jag. En bättre bilförare helt enkelt.
Men, ute i trafiken är jag veranda dag. Jag undviker stora interstates och tar hellre småvägar, lusläser min GPS och hyllar kameran som visar att allt är klart bakåt då jag backar ut...

Tut, tut...ska ut idag och hälsa på en god vän som är skadad. Lotta, som sitter hemma med en hälsena som gick av medan de var på semster i Karibien för någon vecka sen. Nu är hon ganska nyopererad och sitter med hela högra benet gipsat. Nej, hon kan inte köra bil just nu, men det kan jag...så nu ska hon få hjälp av mig ett bra tag framöver...


Later, skaters!!!

Nilla,
Simone,
Desiree,
Annika,
Anki,
Strandmamman
Lena
Erica
Marie
Saltis
Anna
Taina
Musikanta
Under ytan
I am Annika
Maisoui
Inga-Britt
Helena
Ebba
Olgakatt
Norrsken och Stjärnfall
Anne
Sparkling
Bejla
Anne-Marie
Christel


Alla bilder från nätet idag...

30 comments:

Jenny said...

Vad roligt att de äntligen fått tummen ur med tunnelbanan! Är det nåt som amerikanarna är kassa på, så är det ju just kollektivtraffik i förorterna. Som du säger, det finns ju bussar, men jag vet ingen som inte måste, som åker dem! Sorgligt, men sant. Annars är ju faktiskt tunnelbanan i DC bland de finaste jag vet - så rena och "spaceiga" på nåt sätt. Vad gäller bilkörning i USA, så tycker jag faktiskt ibland att det är lättare att köra här, än i Sverige nu för tiden! Visst, bältvägen var ju lite läskig i början :-), men jag tycker det är värre att folk kör så agressivt i Sverige. Här kör de i alla fall mest dåligt, ha ha. Stor kram och hoppas ni får lika fint väder idag -Vi ser gärna fler bilder!!

Annika said...

Jenny:
Ja, nu kommer t-banan! Du ska se hur mkt konstruktion det är vid Tysons, och även på the toll road. Än så länge är slutstationen vid Reston parkway, tror jag. men sen SKA det ju ut till Dulles och längre ut i Loudon.
Det är lättare att köra här, bredare vägar och allt det där. Stora p-platser. Visst många kör somgalningar och mpnga aggresivt också, tycker jag nog. men DC är nog en ganska jobbbig bilstad medtanke på trafikanterna.
DCs t-bana kan man inte klaga på!!Den är verkligen fin!
OCH spejsig!! Absolut!
Vi får ännu en SOOOOLIG dag här och det kommer att slita hårt på sön. Nej, jag tycker inte det är så kul...för mig får det gärna vara så här fluffigt och vackert som det är nu...
Kramar!!!!

Marie said...

Oj! Lär man sig inte att fickparkera eller köra i rondeller när man lär sig köra bil?!?! Scary! Halkkörning förstår jag, ni har väl inte likadant klimat som vi i Sverige, men rondeller o fickparkering är ju ganska basic saker!

Det där med att köra upp på automatlåda har de i England också. En kompis kuggade vanliga uppkörningen 5 gånger sen bestämde hon sig för att bara ta körkort för automatlåda o då klarade hon sig! Men jag tror ju inte att det enbart var växlingen som hon hade problem med, så att säga...

Hoppas ni får en bra helg!

Annika said...

Marie:
Nopeli dopeli, i Virginia finns inga rondeller. Så då slipper man det. OCH dessutom skall tilläggas att jag aldrig gått i körskola utan Peter var den som lärde mig att köra bil. Jag for till DMV, Department of motor vehicles och körde upp plus tog teorin. Easy as pie och det kostade då i början av 90-talet 20 dollar.
Man slipper oftast fickparkera också, thank GOD!
Men åker man in till DC, eller anra stora städer, så är det ju både rondeller och fickparkering. fast, jag parkerar i p-hus så jag slipper trixa. De flesta är ändå rätt bra på att fickparkera, men det är inte jag. Har ignen övning i det...
Annorlunda.
Jag har aldrig kört en bil med växel så jag kan itne ens uttala mig. men jag förstår att det är meget annorlunda...
Ha en fin helg!

Nilla said...

Jag körde ju mycket bil när jag var som au-pair i Florida. Jag hade tillgång till en av familjens tre bilar så mycket jag ville, fick dock tanka själv. Jag brukade köra upp 20 dollar i veckan (1996). Jag körde barnen till skolan, till mitt gym, till kompis, till bion med mera. Jag upplevde det som roligt och ganska så enkelt att köra bil där. Jag hade kompass och karta med mig i bilen, som var en stor Plymouth Voyager. Ha en fin helg.

Annika said...

Jag får nog också åka till USA och ta körkort =)

alegni said...

själv gillar jag att köra bil och när maken och jag ska iväg någonstans är det alltid jag som sätter mig bakom ratten. liten stad, stor stad, små vägar, stora vägar spelar ingen roll. jag kör var och vart som helst. och tycker det är kul. min bilskollärare var ledsen när jag fick körkort och sa att han förlorar sin bästa chaufför :D
skön helg! kram

Annika said...

Nilla:
jamen det r ju lätt att köra bil här. DET tycer jag också, stora breda fina vägar, stora p-platser. Lätt.
men stora insterstates som I-95 och Washingtons busy ringled, the beltway, skrämmer mig.
Men annars...så flyter nog trafiken på på ett ypperligt sätt. Det märks liksom att det är billand i ordets rätta bemärkelse.
Så jag fattar att du tyckte så i Florida.
OCh du måste tyckt att det var sååååå billigt med bensinen, för det ÄR det ju. Allt är relativt.
ha en fin helg!!

Annika:
JAPP, det får du, ibörjan av 90-talet var det en lätt match ;-)
Men jag hade kört i sinne med Peter innan jag körde upp, hihi...och då fick jag köra ngra kvarter och sen var det KLARRT och BETALT!!

Ingelka
You go!
THAT's the spirit!!!
KUL att du känner så. Om jag slipper köra gör jag det med glädje :-)
HIHI, kul det där med bilskolläraren. Peter säger samma sak; han tog körkort i high school som 16 åring och han fick uträtta alla bilskollärarens ärenden, köra med honom till banken, kemtvätten, andra ställen.
Bra chaffisar, som sagt. Det var ni!!!
Kram!!

Elisabeth said...

Automatväxlade bilar tycker jag verkar utmärkt. Varför krångla till det med växlar, egentligen? (Det är en ärlig undran alltså!) Jag för min del har inte körkort. Då det begav sig visste jag att jag skulle flytta till en större stad, där jag ändå inte skulle behöva något körkort. VÄLDIGT udda var det att inte ta körkort där jag bodde. Hur lång tid kommer det på ett ungefär att ta med tunnelbanan in till DC?

Desiree said...

Du har så rätt så att utan bilen skulle man inte komma långt här i synnerhet inte här i Alabama. Jag kan inte ens komma till närmaste affär utan bilen. Kul att ni ska få tunnelbanan hela vägen in till DC på gångavstånd. Även om man kanske inte utnyttjar den så ofta så är det ju underbart att ha möjligheten.
Du och jag har samma smak när det gäller bilar. Jag skulle också gärna gärna kunna tänka mig en Jaguar eller en Mercedes any day.

Hoppas du får en skön helg med all snön.

Kram

Annika said...

Elisabeth:
Det är ju smart ju!! OCh min bilgalne bror som bara kör växel vill tom skaffa en automat nästa ggn.
Jag tycker det är utmärkt, och eftersom det numera finns gott om automatbilar hemma går det ju utmärkt att hyra såna.
Nej, bor man i en storstad hemma, och även här, är bilen mest ett störande moment.
T-banan kommer om ngra år, kanske tre...
Det ska bli kul, tror jag. Vet inte hur mkt jag kommer att nyttja den, men bara vetskapen att den finns känns bra!

Desiree:
nej, utan bilen skulle man stå sig slätt.
jag kan gp till affären, men det tar 20 minuter, men visst kan jag gå dit. Fast, jag tar ju bilen eftersom jag handlar mkt, veckohandlar.
Man måste ha bilen dagligdags här, utan den skulle man bli bra isolerad.
KUL att vi har samma drömbilssmak...yess, härliga jaggar och fina mercor!!
Ja, nu strålar soeln över gnistrande snö!!!
Kram!!!

Saltistjejen said...

Japp jag förstår att man måste ha minst två bilar om man bor utanför städerna. Även här i NYC har flera som bor i andra delar än just manhattan bil. Men detta är nog en av de sakerna jag inte riktigt gillar med tanken på att bo kvar i USa men bo i en "förort". Jag tycker det känns sååå jobbigt att man ska behöva skutsa överallt! Och ta bilen bara för att handla mat... Men men så är det.
jag tog ju körkort hemma i Sverige men det är sååå länge sedan och jag har inte alls kört mycket eftersom jag aldrig haft bil. Så jag är jädrigt ringrostig.. Fast jag är nog motsatsen till dig. Inte så säker på att köra i mycket trafik. jag blir lätt stressad av det p g a dålig körvana. MEN jag är rätt duktig på tekniska saker som att t ex fickparkera etc. Bara jag får göra det utan att ha tio bilar ståendes och tutandes på mig. Men på en hyfsat lugn gata brukar det gå fint!
ha nu en riktigt fin helg och hoppas att din vän Lotta snart blir bättre. Hälsenan är inte skoj att få av.
KRAM!

Anonymous said...

Hej Fent! Nästa gång du kommer till Umeå ska jag lära dig att köra lastbil. Då har du två knappar till på spaken dessutom! En för hög/lågväxel och en för splitväxling. Dvs halvväxel. Fixar du lätt ha ha!!Nej men automat ska jag ha på nästa bil faktiskt. Så bekvämt alltså!!
Din bror Gunnar....Kram

Anonymous said...

Bilar är något som man måste ha för att kunna leva där jag är uppvuxen. I en by utanför civilisationen klarade man sig inte utan bil. Dagen då jag fyllde 18 tog jag körkortet och skaffade mig en bil.

Min sambo är galen i bilar och kan tvinga med sig hela familjen bara för att titta på bilar. Jag gillar det inte kan jag säga. Det är inte ett av mina största nöjen men ibland är jag snäll och följer med.

Wow vad ni har snö hos er. Det är snö i kubik på dina bilder. Härligt eller????

stor kram

//Linda-Mari

Musikanta said...

När jag var i USA för länge, länge sen var jag mycket imponerad hur fint trafiken flöt. Man körde redan på 70-talet upp på motorvägen varannan bil om det var kö.

Det kom inte hit till Sverige förrän för 10 år sen. Och, som du skriver, mjukare och vänligare körning i USA än hemma.

Men hur klarar ni er utan rondeller? Jag tycker att det är jättesmidigt - vi bygger om alla vägar med rondeller numera.

På tal om skogsgrön Jaguar så har vi en skogsgrön Skoda Octavia. Inte så dumt det heller! Att ha en Volvo i USA är väl lite extra, eller hur?
Kramar!

olgakatt said...

Nja, jag vill nog ha kvar min manuella växel ett tag till. Har kört en del med automatlåda men då tycker jag inte att jag får bestämma tillräckligt själv! Möjligen är det inbillning, dock. Jag är inte sugen på att köra bil i NYC men i Kalifornien är det helt OK, bara inte direkt i LA eller SF.

Londongirl said...

Precis som Linda-Mari tog jag mitt körkort direkt när jag var 18. Man kom ju ingenstans om man som jag var uppvuxen i Nynäs....om man inte hade bil. Det var bara tåget som gick inte till stan men visst behövde man bilen.
Nu är det ju jättebekvämt med T-banan överallt. 15 min in till city och det är ok tycker jag.

Men bilar är inte min grej även om vi är väldigt bilburna vi med....kör hellre båt än bil om jag får välja.
Båtar kan få mig att drömma och visst finns det såna man skulle vilja ha...

Men faktisk så har du och jag samma DRÖMBIL!!! För trots att jag ÄR totalt ointresserad av bilar så har jag alltid sagt att Jaguarer är så fina! De ÄR det!!! Jag tycker att det är något med linjerna i den bilen som är så fina...rent av vackra!! BÅDE gamla och nya modeller av Jaggor!! :-)
Me like a lot!! :-)

Men som sagt om jag fick välja mellan en drömbåt och en drömbil så är valet lätt....
That's me! ;-)


Ha en skön fredagskväll!!! Kommer det mer snöbloggande den här helgen från dig?

KRAMAR i massor!

Petra H said...

Vad bra att ni snart får tunnelbana - så mycket smidigare än att behöva köra in till DC och sedan leta parkering. Det är ett av våra kriterier för ett hus i Bryssel, att det är gångavstånd till t-banestation.
Du är alltså en Jaguartjej - du kommer väl ihåg alla jaggarna hos oss, tror det finns 5 Jaguarer i huset!! En familj har TVÅ, men de flesta har en stor SUV + Jaguar. Och så vi då vanliga dödliga som har en Nissan Altima :D
Trevlig helg!
KRam

Sparkling said...

volvo s6o är fina, jag önskar att jag slapp lära mej köra med manuell växel...hehe

Anette said...

Vad perfekt för er att få metron ända ut till Reston!!! Önskar den gick ända ut till oss, men vi kör till Vienna och hoppar på tåget där.
Tycker också överlag att det är lätt att köra bil här, förutom the beltway. Jag är livrädd för att köra där och undviker den som pesten, men ibland måste man. Jag tycker inte om att köra på the beltway från 66:an, när jag ska till Tysons, så jag kör låååånga omvägar i stället!
Jag växte upp på landet och där tog nästan alla körkort så fort man fyllt 18. Tror jag hade teoriprovet på min födelsedag tom, allt för att på kortet så fort som möjligt! Tog många lektioner i jättebra bilskola, men att fickparkera det lärde jag mig aldrig riktigt... Trots det lyckades jag fickparkera i Georgetown, i uppförsbacke, med min minivan som jag hade förut. Förstår inte hur det gick till, det var ett riktigt mirakel!! Undviker fickparkering om jag kan!
Sverige är ju fullt med rondeller nuförtiden, men jag tycker folk kör lite hursomhelst i dem... lika skönt att vi inte har så mycket rondeller här, det funkar ju bättre att svänga höger mot rött!

Jag körde upp i Florida, när jag först fick amerikansk körkort och det var typ bara köra runt en parkering och parkera mellan två koner... hur enkelt som helst.

Det blir nervöst när dottern ska börja köra däremot... eller vad säger du?

Ha en fin helg!!

Annika said...

Även jag röstar för en grön Jaguar. Så snygg!

Annika said...

Saltis:
Ja, så är det i the burbs. Visserligen kan jag gå till affören, men det tar minst 20 min + att man alltid handlar mkt (jag veckorhandlar) så det är lite svårt att släpa hem allt :-)
Men visst ska det skjutsas och grejjas in absurdum, helt rätt! Och man blir sjukt beroende av sin bil!
Lättare in innerstäderna.
Saltis, gud vad ljuvligt att kunna fickparkera och trixa. jag får panik bara av tanken och väljer ALLTID p-hus då jag är inne i DC!
Lotta var det Ok med.
Stor kram och trevlig helg!!


Gunnar:
JAPP, du har ju sagt det nu ett bra tag att du ska automat...
BRA, tycker jag. OCh du är ändå en sådan otroligt sanslöst rutinerad förare!!!
Jag och lastbilar är ingen bra combo, älskade bror!!!
Kram!!!!


Linda-marie:
Ja, jag fattar fullt ut att det är så på landet hemma! Att man måste ha bil.
Så jag förstår att varenda kotte i princip tar körkort då de fyller 18, annars kan ni ju inte ta er ngnstans.
Att kolla på bilar är lite kul, tycker jag. Det är bra att du är en snäll sambo och hänger med :-)
JAAA!!! JAAA!! jag är crazy in love i detta väder!!
Kram!!

Annika said...

Musikanta:
Det sa mina fldrar när de var här också, och mina bröder som varit här flera ggr, att de tycker trafiken flyter så bra. Inga som tutar i sinne eller kör som attans. jag so mbor här tycker dock ofta att trafiken i DC-området är aggressiv, och det tror jag att den bevisligen är också. men just det där med varannanbils principen funkar strålande då det behövs.
Så, ja, visst märker man att det är ett billand man bor och lever i. Även om vissa har hma svårt att använda sin blinkers och vissa tränger sig lite väl dumt ibland...men det är vad det är...
Rondeller finns inne i städerna, och faktum är att jag såg rondeller på en landsväg nyligen också...Här ute i VA. Belv förvånad, det kanske kommer mer och mer. Nu är det en herrans massa fyrvägsstoppkorsningar istället...
Volvo ÄR det lite extra att ha i USA, helt rätt!!
Kram!!


Olgakatt:
Ja, förmodligen är det väl vad man är vanb vid. men visst kan man säkerligen bestämma med en manuell bil.
jag tycker dock det är bra.
Nej tack, jag skulle inte vilja köra i NYC för aldrig det. Jag som blir nervig bara jag ska in till Georgetown i DC...
eller till Union Station...
ICK!!
peter får alltid köra då vi ska in till stan.


Londongirl:
jag kanske blir en helgbloggare från och med nu...
Det är lite kul, trots allt :-)

Bilar ja, det är ett nödvändigt ont...och jag fatar så väl att de behövs på landet och att ALLA tar lappen då de är 18!

men bor man i Sthlm är det ju mer pest än bekvämt med bil.
Tycker dessutom att Sthlms lokaltrafik är så BRA!!!!
man behöver verkligen ingen bil i den staden.

Jaggor är UNDERBARA!!!
men jag fattar att du hellre tar båt än bil!!
Fullt ut....
ha en fin lördag!!!

Annika said...

Petra:
Jag minns ert imponerande garage med den ena lyxbilen efter den andra!!
NAJS!!
En av de jaggorna skulle jag kunna ta till Reston. Riktigt fina var de!
Ja, t-banan kommer inom ca tre till fem år. Den håller på att byggas och det blir riktigt skönt då den kommer. Får se hur mkt jag kommer att nyttja den. men kanske tar jag den in till stan för en PW en morgon. DET känns som en lyxig tanke:
Kram och en fin helg.
Vädret är fint, och imorrn ska det bli sol. Snö på måndag men då har dina fldrar dragit till PR!!

Sparkling:
Ja, s-60 gillar jag också!
Men du, det är bra att du lär dig köra manuellt!!
You can do it!!

Anette:
Det ska bli riktigt skönt med metron faktiskt. bara att veta att den finns där.
Vi har närmast till West Falls Church så där hoppar vi på den.

Beltway är en mardröm, tycker jag.
Riktigt otäck. Undviker den som pesten, 66:an är bättre.
Power till dig som kune fickparkera i G-town med en minivan till råga på allt. Härligt, Anette!!

ATT Karolina inom tre år får ta sitt körkort känns i sanning mkt skrämmande...
GULP!!!

Att svänga häger på rött är bland det bösta som finns med trafiken i USA. Gillar det skarpt.

Och du tog också ditt körkort som 18 åring, förstår det om man bor på landet hemma. Fullt ut!

När jag körde upp var det på DMV i Vienna...SÅ lätt. Ut på Gallows Roadm in i ett radhusområde, backa lite och sen tillbaks till DMV igen, hihi!!
Gillar!!!

Kram!!

Annika said...

Annika:
SÅ grymt snygg och elegant bil!!!

Suzesan said...

Jag kör Merceders och en E-230 Elegance. Den var lyxig då när jag köpte den, ny för den tiden. Kunde byta upp mig men orkade inte göra det. Gillar min som den är.

Men jag skulle vilja ha en "gammelmerca" de är än mer lyxiga.

Gillar mycket merza och jag har automat. Smidigt men om det krånglar så är växlad bättre. För exempelvis bogsering som jag var tvungen till en gång då vattenpumpen tröttnade och jag var tvungen att byta den. Det är inte bara att bogsera en automat. PÅ vintern tycker jag det både är osmidigt och smidigt. Osmidigt för om man sladdar så kan man inte bara växla ur lixom. Eller växla upp eller ner.

Jag gillar inte att köra i stora städer. Helst inte. Kör gärna småvägar. Avskyr att köra på Autobahn.

Annars älskar jag att köra bil Jaguar är en kusin till merzan och såååsnygg. Lyxigt snygg. Jag älskar köra automat och vill helst inte byta, men gillar växlad lika mycket.

T-bana och jag går inte ihop men det är smidigt och en vanesak. Jag gillar inte tåg heller. Alls.

När jag köpte Merzan hade jag tänkt köpa en Volvo men de var så snorkiga i den affären så jag gick. De tog i han med min manlige kompis som var med som stöd/lite rådgivare... men inte med mig. Synd för dem. Jag gick. In på firman för merceders och en timme senare gled jag ut med bilen. MIN!

Ha en bra lördag

kram
/Susanne

HeLena said...

Tunnelbanan, det blir skönt gissar jag för ibland vill man inte hålla på och leta efter p-platser... Men, vad skulle du göra utan bil?? Det går ju bara INTE!! Jag gillar att köra bil, men har full förståelse för att man inte tycker om det också.
Kram kram

Annika said...

Suz:
Oh you lucky girl, you!
Jag skulle gärna ratta ett lyxåk! Vilken känsla det skulle vara!!
Mercor är så fina och en sådan har jag nog alltid önskat mig.
Visst är det mkt man inte kan göra med en automat. Jag vet all too well hur det är när en automatbil ska bogseras, iNTE lätt.
Och att man har mer frihet med växlad bil på många sätrt.
men ändå, smidigt med automat...
dumma volvosäljare då. THEIR LOSS!! PLUS att du fick en klart coolar bil på kuppen!!!
KRAMAR!!!

Helena:
T-banan blir fint som snus då den kommer, för ibland är det ju skönt...
Jag skulle inte kunna bo här om jag inte hade körkort och bil. Man blir så isolerad då...
Nej, gillar inte att köra bil så värst, men tjaa...jag måste...
Kör ju varje dag.
Jag är glad att du gillar att köra bil. Det blir ju lite roligare då.
Kram!

Anna, Fair and True said...

Vad bra att ni får tunnelbana snart! Perfekt!

Jag tog också körkort i USA (när jag var aupair) men jag hade ju redan mitt svenska (helt färskt då) så jag behövde bara göra teorin som var SÅ LÄTT jämfört med den svenska! Och vad gäller uppkörningen så var det t o m så att i vissa stater körde man upp på en bana och inte på riktig väg??!! Men jag behövde som sagt inte göra något uppkörning.

I alla fall tycker jag att amerikanska förare inte alltid är så bra förare men de är i alla fall snälla. Släpper fram osv. Men jag blir så irriterad på att i de flesta stater finns det ingen fast lane på motorvägen utan man åker i vilken fil man vill. Så ibland ligger man och är fast bakom två sega förare. Peter brukar flasha som man gör på autobahn men det förstår de inte! Eller så bryr de sig inte kanske! :)

Annika said...

Anna:
Visst är det lätt att ta körkort här. SÅ LÄTT!! Jag körde bara runt kvarteret sen var lappen min :-)
Tycker ändå att trafiken flyter bra här. man märker att alla är vana.
men visst, vad jag htar mest är folk som inte använder sin blinkers, och att många är fena på "cut offs", verkligt irriterande...
OCh visst, det där att ligga och sega i vänsterfil på en interstate är mkt irriterande, eller på vilken flerfilig väg som helst...
H¨ller med, även om jag mestadels tycker att trafiken är bra.
OCh jag är ändå i en av landets mest affressiva städer.
T-banan blir utmärkt bra då den kommer!!!!