Monday, February 22, 2010

Det är måndagmorgon...

Morning on a Monday!

Jag hoppas att allt är bra med er läsare såhär i OS-tider.
Vi hade iallafall en underbar lördag! DET är då säkert.
Som jag skrev om nedan skrek jag mig hes, och funderade lite över mitt förstånd medan Marcus Hellner gled över mållinjen!
Skidor, längdåkning, är det bästa i hela OS! Jag älskar det!
Hockeyn orkar jag nog bry mig om när det närmar sig slutspelet, inte förr...

När jag skriver detta, förbublicerat, vet vi inte hur det går i nattens blodsmatch mellan Sverige och Finland.
Men, nu klockan 7 EST, vet vi...

JA, nu vet vi: 3-0 till Sverige. Kollade in min mobil då jag vaknad inatt och fick se att det gått just så...

Fast jag har starka band till Finland, så starka. Och trots att Finland ligger mig så varmt om hjärtat kan jag tyvärr inte hålla på dem i hockey, sorry Suomi!! Det går inte, min själ blir för blågul då det handlar om hockey.
Då vill jag bara se KRONORNA!! Och inte Lejonen. Fast, jag lovar, om Sverige åker ut och Finland blir kvar håller jag på Lejonen. HELT KLART. Men, hejja Sverige!

Jag håller på att förvandlas till en sportnörd under OS. Så annorlunda mitt annars så obefintliga sportintresse. Jag bryr mig inte om sport, inte alls, egentligen.
Men nu är jag förvandlad till en skrikande skata som skriker mig hes för de blågula...
Go figure.
Jag vet att jag kommer att strunta i fotbolls-VM i sommar...GÄÄÄSP...
Hockey-VM? Vem BRYR sig?
Nästa gång jag bryr mig blir OS i London, och sen igen i Moskva 2014. Tur det för mina nerver...
Men, vinter-OS är roligare än sommar-OS så vi får de hur mycket det brys i London, after all.

Söndagar gillar jag (oftast) inte.
Igår var det en ganska misslyckad sådan.
Jag och Peter hade tänkt gå att se ”Up in the air” med George Clooney, ni vet.
Karolina var på musikal och såg Annie med sin faster på en närbelägen middle school där fastern arbetar som lärare.
Peter och jag hastade i oss en snabblunch och satte oss ner på bion. Jaha, och där var det fel på ljudet...Och det gick inte att fixa.
Det var bara att ställa sig i kön igen och få pengarna tillbaka. MORR!!
Sen for vi till Wegmans för att handla mat. Wegmans var knökfullt och vi fick cirkla runt parkeringplatsen tre gånger innan vi kunde parkera. JOBBIGT!! Naturligtvis var det fullt som en packad sardinburk även inne i affären.
Framåt den sena eftermiddagen var det mest läxläsning med Karolina som håller på med ett stort projekt.
Jag råkade sen klicka mig in på DN och såg där att det skitit sig för Sverige på skidskytten så det kändes ju sådär lagom kul.
Nej, söndagar är verkligen inte några höjdardagar. Det är riktigt skönt då det blir måndag.
Idag är det jag som har svennefrullen, så vi ska hoppas att den är desto roligare...

Snötäcket?
Det försvinner i en hast. Idag lär det ska regna...

Ha det så gott!!

26 comments:

Humlan said...

Jag kommenterade ditt förra inlägg i gårkväll när jag satt trött och frusen här hemma efter att ha varit ute i vinterkaoset som vi har nu. Men när allt jag skrivit försvann, orkade jag inte skriva om det. Det var en härlig skidtävlning och jag trodde knappt det var sant när det blev dubbla medaljer! Jag undrar vad folk hade tänkt om dom sett mig när jag tittade på målgången... ;-)

Mitt sportintresse är nog större än ditt, jag tittar på längd och skidskytte även i världskuppen och på sommaren är det friidrott, men jag håller med om att OS är speciellt, så nu jag ser så mycket jag orkar och kan.
Hoppas måndagen blir bra för dig och så får vi hålla tummarna för skidsprintarna i dag!

Kram!

Annika said...

Humlan:
Ja, usch för att frysa i den stormen ni hade/har.
Jag förstår att du
r jätteintresserad av sport. Det tycker jag är kul. Jag skulle önska att mitt intresse var lite större också, inte bara under OS.
Men OS är så extremt och så roligt.
Hoppas att den här dagen blir bättre. Den har knappt börjat...
IHH!!
Ja, idag håller vi tummarna, och jag bänkar mig klockan 15, som alltid :-)
Kram!!

Camilla said...

Skönt att veta att det inte bara är jag som förvandlas till någon fullkomlig sportgalning nu.
Jag gillar det mesta, men backhoppning måste jag säga är grymt trist.

Nej, nu jädrar snöar det igen. Jag har fått nog av detta. Har ju precis grävt fram bilen:(

Hoppas att du får en trevlig dag.Och fortsätt att kolla på OS, det ska jag:)

Kram

Taina said...

Gooooood morning Sunshine(?)

Hahaha, hoppas måndagen blir lite roligare för dig, din skrikande skata! Jag var däremot INTE glad över Finlands förlust och spekulationer om att de skulle ha lagt sig tror jag INTE på. Det är inte Finland. NOPE. Ren och skär förlust, men de kommer igen. Du vet hur finnarna kan vara. GER SIG ALDRIG förrän sista bloddroppen...

Sommar OS är ju minst lika kul, speciellt friidrott. Love it!

Jaha, så nu väntas det på vårfloder hos er kan jag tänka mig. All snö måste ju ta vägen någonstans. Vi ska visst få snöblandat i veckan. Inte kul. Hellre vitt.

Enjoy Svennefrullen!

KRAMAR!!!

anna of sweden said...

Regn idag. Men senare i veckan snö ... Fast det blir nog inga mängder. Nu vill vi ju sitta på altanen och läsa glassiga magasin. ;)

Huggies!

Annika said...

Camilla_
nej, jag lovar...du är inte ensam.
Jag är här också :-)
Skatiga, skritiga skatna...
Hihi!!
Men oS lockar fram det.
OCH ni har snö i sinne!!!
Jösses!!!
Bara att skotta igen.
Kram!

Taina:
Njea...dagen kunde väl känts mer tiddelipoh, men det kanske kommer?
Vi får hoppas det :-)
Jag hör dig som Finland, och faktum är att nära jag kollade min mobil imorse så var det med ett stråk, jag säger ett stråk, av besvikelse då jag såg resultatet.
Absolut kan Lejonen komma igen. Det har vi sett förr.
Tycker det ör lite märkligt med Finland i detta OS. Det verkar saknas Sisu.
Absolut hellre vitt än äckligt regn som vi verkar ska få i veckan med start idag...BLÄÄÄ. Saknar de dör kalla och härliga.
Kramar!!

Annika said...

Anna:
Ja, regn här verkar det som hela veckan, ingen snö...
Det är så varmt, upp mot fem plus och mer, att det smälter med en hast, men fryser på om natten...
Ja, det var härligt i lördags...
Verkligen...
Huggies!!!

Jenny said...

Oh jag är också sportnörd under OS! Jag gillar iofs att titta på sport annnars också, så länge det är lag eller individer med som jag bryr mig om. Om Holland möter Tyskland i fotboll bryr jag mig typ inte det minsta om, men om Sverige möter ett aldrig så obskyrt litet skitlag så blir det genast spännande. Och jaaa, vad ska man säga om finnarnas insats i nattens hockey? Jag vill inte tro att det förekommer fusk och läggmatcher, men å andra sidan så verkar resultatet kanske lite mysko eftersom Sverige faktiskt inte spelat SÅ fantastiskt överlägset i någon tidigare match... Fan vet. Men, det reder sälert ut sig i slutändan ändå, saker har ju en tendens att bli som det var meningen. Om Sverige ska vinna OS guld så måste vi ju faktiskt kunna slå alla andra lag, och det samma gäller ju Finland. Det roligaste igår var nog annars att USA slog Kananda i hockey, DET satt bra och då hejar jag verkligen ytterst begränsat på USA i sportsammanhang :-). Stor måndagskram!

Annika said...

Jenny:
Hmmmm...
Den där teorin verkar lite märklig. Kan det verkligen vara så???
Man vet aldrig.
Men visst, om Sverige och Finland ska spela om guldet gäller det nog att vara stronga i ytterkant. Och det har väl inget av lagen bevisat än?
Måste läsa om det där.
Nåja, det löser sig, som sagt...
Jodå, jag var också glad, så där lite lagom, att USA vann hockeyn igår.
Kul att du gillar sport, mer än jag gör iallafall :-)
Idag klockan 15 bänkar vi oss igen!!!
Stora kramar!!

Desiree said...

Visst är det spännande med OS. I love it! Kollar varje kväll efter jobbet och har kollat en hel del under helgen. Underbart att kronorna vann även mot Finland i natt. Jag satt inte uppe och kollade den matchen. Såg däremot matchen mellan Kanada och USA i hocky och den var riktigt underhållande. Söndagar har jag faktiskt börjat gilla mer och mer. Tycker de är rätt sköna och soft. Synd att inte ljudet funkade på filmen sådant suger. Men du får ha en mycket mycket bättre dag idag istället.

Kram

Miss Marie said...

Jag är också en riktig os-nörd! :D Vi har några engelska vänner på besök o de tror ju att jag är otkig som jag skriker och hojtar o sitter klistrad framför teven så fort det visas lite OS... :D

Suzesan said...

Åhh jag sov istället klockan 06:00 är för tidigt för mig. Nuförti'n- MEN om Finland och Sverige skall spela om GULD då skall jag se matchen. Jag har hittat en favorit sport som jag såg igår. SkiCRoss. Wohaaa.

Typiskt skit med filmen ni skulle sett.Om ljudet.

Haha vad jag skrattade åt att du skrev att du skriker som en skata.

Kram
/Susanne

Saltistjejen said...

Hahahaaaa! Så du har blivit sportfåne!! kanske sitt du med blågula kläder och viftar med flaggor också framför TVn?? ;-)
Själv har jag som sagt inte alls hängt emd i detta OS på samma vis som jag brukar. Självklart p g a E mest, men också min eländiga förkylning som gjorde mig totaldäckad förra veckan. Men lie har jag sett. Dock missat det mesta "live" och bara sett sammandragen. men det går det med. man kan ändå få lite OS-Stämning.
Idag mår jag bättre men är fortfarande så trött! OCH har ignen röst samt en envis skitjobbig hosta. Nässprayen har jag i fickan för då och då täpper bihålorna igen och det klarar jag inte. Så då får man tuta lite spray. Men jämfört med förra veckan mår jag strålande haha!! :-) Jag är på benen och jag känner mig rätt ok vilket jag är glad över.
M såg förresten matcehn inatt. jag såg bara första perioden sedan däckade jag i sängen. Det var ju en "Capital-svensk" som gjorde ena målet. Tror det var 2-0målet jag såg. Då tänkte jag på dig! :-)
Kramar!!!!

Petchie75 said...

Ha ha, vad rolig du är med OS-entusiasmen!! Vi har inte tittat mycket på OS trots att min far egentligen är ganska intresserade - sol och bad lockar mer för tillfället ;-) Och ishockeyn orkade vi inte stanna uppe och se. Men går Sverige till final, då ska det minsann tittas nästa söndag!
Tråkigt med en sådan där söndag då allt är jobbigt och går fel. Vi hade en fin söndagförmiddag på en fin strand på ön Vieques men sedan blev det lite kaos när vi skulle ta oss tillbaka till "fastlandet" med båten... Får se om jag hinner med ett inlägg idag, men du vet hur det är när man har gäster.
KRAM!

Marianne said...

Hehe, och själv tycker jag att det ska bli sååå skönt när OS är över så man slipper ha riktigt så många sportrubriker i tidningarna : D

Trist att allt blev så misslyckat i går. Hoppas att svennefrullen blev desto mer lyckad!!!

Kramar!!!

Anne said...

Är inte heller superförtjust i söndagar, de är inga höjdare. Då är torsdagar att föredra, som du brukar säga, de nya fredagarna.
Nu kanske det var en engångsgrej hos er, med så mycket folt i affären. Men här hos mig har jag noterat att det oftast är proppfullt i mataffären just på söndagar. Lite lustigt.... Ha en riktigt bra vecka!

Hannele på Hisingen said...

Kul när man alltid har någon att heja på :)

Elisabeth said...

Fotbolls-VM längtar jag jättemycket till, TROTS att Sverige inte är med. Hockey-VM däremot... Bara ordet får mig att gäspa. Ja, hockey i allmänhet får mig att gäspa. Jag känner inte ens av den där Sverige-Finland-rivaliteten, så udda är jag. Men OS är som sagt såååå roligt. Älskar verkligen att tillbringa kvällarna mer eller mindre skrikandes framför TV:n. :D

Malde said...

Här har det varit -26 grader inatt... Glad blev jag när bilen startade i minus 17 grader (UTAN motorvärmare!) på en gång! Det var skönt!

Nu har jag bett Maken fixa en kanna te, och snäll som han är så gör han det jag ber om :-)

Å andra sidan låter jag honom titta på OS (ok, jag är lite intresserad ;-))

Kram!

leopardia said...

Jag har inte hunnit med OS ett endaste uns, jag har inte ens sett konståkningen. Tänkte att jag skulle försöka kika lite på nätet nånstans, men jag är helt lost. Hörde någonstans att det blev amerikanskt guld för herrarna, men jag vet inte ens om det stämmer, så jag sitter fortfarande och håller tummarna för Plusjenko... Och snart är det Oscarsgalan :)

Nå, idag hade du inte velat vara stockholmare, jösses vilket trafikkaos. Hehe, man orkar bara skaka på huvudet åt det...

Annika said...

Desiree:
Det blev faktiskt en mkt bättre dag igår på alla plan...
Tack och lov. Skönt att det är tisdag nu :-)
Men visst är det kul med OS! Igår var det roligt när Sve tog silver, jag jublade väl inte lungorna ur mig, men kul var det ju förstås.
Söndagar är ganska trista dagar, men jag jobbar på det :-)
Kramar!!

Marie:
YOU go!!
Visa dem vem som kan leva sig in för sitt land :-)
Det är så otroligt KUL med OS!!

Suz:
Skatan här ;-)
Igpr kraxade jag bara lite när Sverige fick silver...
Men kul är det dessa tider.
Kollade inte matchen, men ska kolla om det går bra för sverige. You bet.
skiCross ÄR kul, och annorlunda.
Skit med filmen ja. HAR aldrig hänt förr.
Kram!!

Annika said...

Saltis:
Ja, det var Bäckström som satte mååålet...Inte dumt. Inte för att jag såg matchen, men...ORKA!!!!
HAHA, nej ngra flaggor har jag inte och ingen sportsjersey heller, hehe...
Där går nog gränsen. FAST om Sverige skulle lyckas i hockeyn vette fan om jag inte släpar fram en liten flagga ;-)
Kul är det.
Igår blev det bara ett stilla jubel för silvret.
Men desto ljuvligare att se isdansen.
Stackars DIG som är så förkyld även om det är bättre. Inte kul alltså.
Idag hoppas jag att det är mkt bättre!!
KRAM!!!

Petra H:
NI har dte så skönt nu med fldrar och fru granne...Förstår om OS får stå tillbaka.
Absolut. Inte konstigt alls.
Men det är kul att se om man inte har tusen andra grejjer på g, som du!!
Och mitt sportfåneri kommer att lägga sig så fort OS är över. GARANTERAT!!!
Fortsätt att ha KUL i solen!!
Kram!!

Marianne:
jag tycker det är grumt KUL allting, så jag är nästan förvånad själv över hur mkt jag bryr mig :-)
Svennefrullen var bra igår, mkt bra.
Bättre dag igår än i söndags. Och nu är det redan tisdag.
Kram!!

Annika said...

Anne:
Inte du heller allttså..
nej söndagar är trista dagar, och knäppt nog har jag söndagsångest fast jag inte arbetar utanför hemmet. Knäppt.
Helt rätt, söndagaar är knökfulla ALLTID i mataffärerna. Massor med folk, sonm liksom vi, veckohandlar...
TRIST!!
Men nu är det redan tisdag, så det känns bra!
kram!!

Hannele:
JA, det är det faktiskt :-)

Elisabeth:
Gör du?
Jamen det är bra. Tror hela världen, utom jag, gläder sig!!
:-)
Hockey gillar jag, men bara då det går mot slutspel i OS ;-)
Som nu...
Men OS i helhet är UNDERBART! Det är kul att vara skata i dessa dagar.

Annika said...

Malde:
JA LORD vilken vargavinter NI HAR alltså!!!
Otroligt.
Te låter gott tillsammans med OS...Kyla, te, snö, OS och make låter inte som ngn dum kombo :-)
Kram!!

Leopardia:
Igår var Sthlm som Washington DC när det snöar, förstår jag. GALET!!!
Hihi!
Hade gärna upplevt det...
just det, amerikanen vann och Pluchenko kom tvåa till hans stora förtret.
Igår var det den ljuvligaste isdans jag sett!! Helt underbar. kanada vann...
Hoppas du kan se uppvisningen och ikväll börjar damernas.

Fröken Anki said...

Hörligt att ha en sån svenskgrupp som träffas regelbundet. Vi har en liten en och det känns jätteskönt att ha den så att man får prata om allt mellan himmel och jord. På svenska!

Grattis till den nya sizen. Way to go Annika! Så skönt att du känner att detta var rätt för dig. Du såg toppen ut när vi träffades förresten, men jag förstår att du vill nå ditt absoluta mål. Och du verkar ha ett bra program att följa också. Bra med en dietist i släkten. :D

Jag stannade också uppe och såg isdansen. Skönt som sagt att de gjorde undan med reklamen innan den sista gruppen började. Bravo NBC säger jag också.

kram

Annika said...

Anki:
TACK, ja det är verkligen skönt att ha gåt ner den här vikten.

Och ja, det är verkligen bra att ha svennegruppen att stöta och blöta ett och annat med, inklusive att äta lite gott fikabröd med ibland :-)

Isdansen var helt underbar!!!
Och så fint alla åkte.
Bra av NBC att inte visa reklam under de 6 sista åken.

Kram!