Monday, November 09, 2009

Sommar i november!

Happy Monday!

Hoppas att helgen varit bra på alla de sätt och vis.

Här har vi haft sommar i november med temperaturer på uppemot 24 grader. Iallafall igår söndag. Det lär ska bli lika varmt idag, kanske varmare.
Detta är VARMT för årstiden, men det är inte ovanligt med dessa värmeböljor under höst och vinter. Jag har ju berättat för er förr att ena dagen kan det vara 20 grader och nästa dag nollgradigt. I vissa fall kan temperaturen falla 30 grader på några få timmar. SÅ det är här i dessa stater...

I fredags var både Peter och jag så trötta, så då vi varit ute och ätit en middag på Paulos i Reston Town Center slocknade vi bägge framför dumburken.

I lördags var det lite bortplock i trädgården som gällde, och sen hade Karolina sin dramaklass under sena eftermiddagen. Vi for sen till Tysons och åt middag på PF Chiangs. Det är alltid lika gott där.
Vi for därefter hem och spelade spel, både vanliga sällskapsspel + Mario Kart på Wii. Jag är så dålig på det, och Karolina är SÅ duktig på det. Peter ligger någonstans i mitten.

Igår, söndag var vi ute och körde på landet här i norra Virginia! Solen sken, och det var så varmt.
Vi for ut till den lilla byn Waterford som är så gullig!




















Vi for sen till den närbelägna lilla staden Middleburg och där åt vi lunch! Peter och Karolina köpte glass, och jag lovar, det var packat vid alla glassbutiker!! PACKAT! Det kändes som SOMMAR!!!
Upptäckte även att den fina svenska affären Skandina nu kommer att slå igen sina portar, och det är tragiskt till max! DÄR hittade man kvalitet av rang! Men med priser därefter. Nu har de hårda tiderna tvingat affären att slå igen efter över 20 år i Middleburg. Väldigt, väldigt trist även om jag också stod och undrade vem som kunde punga ut med 10,000 dollar för ett skåp? Till jul brukade de ta in det allra finaste svenska pyntet, den finaste hemslöjden och de vackraste ljusstakarna. Nu är deras saga all, och det känns SÅÅÅ tråkigt.









Inne i den tyska affären verkade iallafall kommersen god!







PÅ kvällen kunde vi sen avnjuta lite Stockholm på burken eftersom serien "Amazing Race" befann sig i Stockholm. Alltid kul att se sin hemstad ur andras ögon.

Måndag idag. Svennefrulle hos Sara, och sen blir det en varm PW mitt på dagen för mig.
Gillar jag detta väder?
Not so much!
Jag har hellre 10 grader varmt, men gärna sol!

Ha en fin måndag!

33 comments:

anna of sweden said...

Härliga bilder som vanligt. Tack för att jag fick hänga med på er lilla tur.

Lika varmt väder här. Jag njuter!

Kram!

Livet enligt Jenny said...

Låter som ni har haft en härlig helg. Vilka underbara små hus... Älskar att strosa runt och bara titta på folk och hus... Tråkigt med den svenska affären men som du skrev 10,000..Eh?? lite dyrt kanske.. :/
Svennefrulle låter kul vad gör ni då??

Kramen

Annika said...

Anna:
TACK så jättemkt! Så glad du ville hänga med!
Varmt som sjutton. Jodå, det är väl lite skönt :-)
Kram!

Jenny:
Ja, ssådana där gamla byar och städer är så söta.
Japp, dyra möbler hade de. Jag vet att möblerna togs in direkt från sve, vackra, fina saker...men 10,000 dollar och ca 1000 dollar för det billigaste är att ta i. Hon sålde liljeholmens julgransljus för 15.50 dollar. SÅ du HÖR!!! Men trist, trist ändå!!
Vi är ett gäng svenskor som äter frukost tillsammans varje måndag. Vi turas om att vara värdinnor. Trevlig trad. Vi har hållit på sedan 2000.
Kram½½

Sporty Spice said...

Supermysig liten stad, lite New England-känsla över den. Synd att sverigebutiken slår igen, vi har en Skandinavisk butik här i Mystic. De har inte så himla mycket men lite pynt, hemslöjd, mat, godis och sånt.

Annika said...

Sporty:
Ja, det finns så många gulliga små städer och byar på landet. Alla ungefär lika söta.
SYND med sverigebutiken. Ägaren var gullig också, brukade alltid prata med henne...
Visst var det överpriser, men vilken butik drute har inte det? SÅ trist!!
Kul att ni har en liten svennebutik hos er! Nu har vi ingen. Bara IKEA (och det är ju inte det sämsta, förstås).

Saltistjejen said...

Vilken mysig helg!
Och vilken idyllisk liten småstad! Haha vi hade verkligen också varmt igår, men jag njuter faktiskt av att slippa dra på både sig själv och framförallt Ella en massa kläder. Särksilt som hon oftast ine gillar ytterkläder, haha!
Jag ska maila dig och petra också ang novemberträffen som ju är SNART! :-) KUL!! Jag träffade mammigranten igår. Det var roligt.
Kraaam!

Annika said...

Saltis:
Ja, det var en mysig söndag.
Kul med dessa småstäder.
Jodå, visst är det väl skönt med dessa oväntade dagar också. Bara lite schizat sådär :-)
Ja, maila!! Snart ses vi!
Det ska bli jättekul!!
Kramar!!

Petchie75 said...

Åh, vilka söta små hus!! Men tråkigt att den svenska affären ska stänga - hade de utförsäljning så du kunde köpa något billigt?
Här fullkomplig ÖSER det ner och jag har fått tända taklamporna!!! Men det var en fin helg, O tog en siesta på stranden i lördags, men igår blev det tidig fika på Borders istället.
Kram och hoppas att det blir lite svalare snart! Jag tycker att det är jobbigt med värmeböljor när man redan ställt in sig på kyla och höst (svårt att veta hur man ska klä sig etc).
PS Man kan riktig se hur du har gått ner i vikt på fotot på dig och Karolina utanför svensk affären. Grattis!!

Desiree said...

Vad fint och mysigt det såg ut i den där lilla staden. Jättehärliga kort Annika. Även fina juldekorationer ser jag. Här har det varit rena sommartemperaturerna också, igår hade vi 26 grader! Shit det kändes nästan lite väl varmt. Men annars har jag njutit av det fina helgvädret. PF Chang är ett trevlig ställe. Det var länge sedan jag var där men det brukar bli gott. Ha en bra start på veckan och jag tror det kommer att komma lite svalare väder.

Så pitoreska bilder från Middleburg. Ser ut som rena rama vykortsbilderna.

Anette said...

Vilka fina bilder från Middleburg! Har inte varit där på flera år... nog dags för ett besök igen. Men så tråkigt att svenska affären stänger... de hade så mycket fint, även om jag inte köpte en grej där... för dyrt!
Ska bli varmt idag med, visst är det underbart med såna här bonusdagar! Vi ska ut och kratta löv i eftermiddag.
Ha en toppen dag!

Taina said...

ANNIKA! Vad SMAL du har blivit!! Wow, säger jag bara! Kul och grattis.

Helt oroligt fina bilder på alla dessa små, söta hus. Pittoreskt. Och varmt var det verkligen igår. Hos oss nådde det upp till 20-strecket. Märkligt den här årstiden och jag är som du, dvs föredrar november väder. För det ÄR faktiskt november och inte sommar. Man blir ju bara yr ju...

Enjoy din svennfrulle och PW!

Kramar!!!

Humlan said...

Det låter som en skön helg. Vilken härlig miljö med alla fina gamla hus! Perfekt för promenader.

Läste också om middagen här nedanför. Så roligt det vore att träffa gamla vänner sådär.

Kramar!

olgakatt said...

Skulle gärna ha sett mer av din del av USA. Jag var i DC 1963 under värmebölja med HÖÖÖG fuktighet - inte kul. Men sen bodde min ena syster i ca 5 år under 70-80-talet i Williamsburg, Va, det var en ljuvlig ort och mycket trevlig att hälsa på i, fr a med Colonial Williamsburg, helt okommersiell.

Elisabeth said...

Haha, 24 grader, blir det så varmt här på sommaren börjar media prata om värmebölja. :D Mysig liten stad det där, så fina hus!

Suzesan said...

Guuu' vad fina hus. Mysigt... och välkommen tillbaka Annika till en ny bloggvecka. Härlig helg. Då kan skicka de tio graderna hit om du vill. De som är över tio grader. Hihi. VILL HA VARMT.Värme.

Vilket härligt inlägg och så rolig bild på dig och K med sura miner.

Men man ser att ni skrattar i ögonen.

Jag säger som Taina du är smal Annika. Snyggt jobbat. Duktigt.

Kram
/Susanne

Anne said...

Vad trist med affären som klappar igen, har för mig att du tidigare berättat om den och visat bilder. Men det är klart, blir det för exklusivt (10.000 för ett skåp???!?!?!) så är man säkert beroende av en viss sorts kunde för att få det att gå ihop och den sortens kunder har säkert blivit färre i dessa tider. Men trist i alla fall. Rena sommarvädret hör jag, måste vara lite skum känsla att det är så varmt samtidigt som träden är i höstskrud och julpynt börjar synas. Men som du säger, om nån dag kan ni ha nollgradigt istället. Hur kommer du förresten att göra med allt julpynt och sånt det här året, kommer du att skippa/hålla det nere pga ni firar jul i Sverige i år?
Kram!

Musikanta said...

Här har vi inte sett solen på ett par veckor åtminstone. Temperaturen varierar mellan 2 och 5 grader och det är elektriskt ljus inomhus hela dagarna som gäller.

Men så vackra bilder du har tagit! Det måste ha varit en härlig utflykt till så pittoreska små ställen. Inte så konstigt att affären fick slå igen om man ville ha 10000$ för ett skåp!!! Karolina ser i alla fall inte särskilt ledsen ut...
Kramar/M

HeLena said...

Vilken härlig helg!! Vackra bilder!
Jo, tack min var bra titta in till bloggen om en stund så....
Du är så snygg Annika! Hoppas du är nöjd!!
Kram!

Livet enligt Jenny said...

Gud vad mysigt med svennefrulle. Äter ni typiskt svensk mat också?? Vad på det svencka frukostbordet saknar du mest?
Kramen

Marianne said...

Så söta städer och byar! Det kan verkligen vara idylliskt Over There! Trist att den svenska butiken stänger, men man undrar lite varför de inte satsar på att blanda upp med sånt som folk har råd med. Fast det kanske inte går om man direktimporterar, tullar och skeppning och sånt kostar ju. Synd.

Här har det också blivit varmt igen med över 30°C. Men jag fick några dagars svalka, så nu lider jag inte så mycket.

Kramar!

bettankax said...

Vilken härlig och avkopplande helg ni haft. Och värmen! Här har det regnat precis hela dagen och kvällen. Grå gråare gråaste grått.. Känns som jag inte riktigt vaknat på hela dagen.
Jättefina bilder som vanligt. Kul att hänga med på er utflykt.

Lena said...

Jag tycker ni är så duktiga på att ta vara på helgerna.
Jag suktar annars kanske mest efter ljuset som solen ger, lite efter värmen också. Här är det precis över nollan,blåst och grått, grått och åter grått.
Njut när du kan Annika!

Annika said...

Petra:
Ja, de hade utförsäljning. Men jag blev så deppad att jag ville därifrån. Det var så sorgligt utplockat allting och det var då deppigt därinne. jag ville bara ut..
Ni har haft regn och rusk, men O kunde ändå ta en siesta på stranden. Låter bra.
Mysigt med fikan också!!
Petra, jag gillar inte heller värmeböljor när man är inställd på kyla. Jag kan inte se det som en "present" som Peter tycker att det är tex.
TACK! Menar du att det syns på den dåliga bilden? Att jag gått ner i vikt. Vad glad jag blir isåfall. Den bilden är ju ganska usel.
men TACK!!
Kramar!!

Desiree.
TACK vad roligt att DU gillade bilderna!!
Vad glad jag blir.
ja, de små byarna och städerna är verkligen mysiga!
Gillar dem starkt.
Men, det var liiiite väl varmt. FY vad varmt det var i solen.
Jodå, nog har butikerna börjat pynta upp inför jul alltid :-)
Kram!


Anette:
Det är nog ngt fel på mig för ajg gillar inte dessa bonusdgar så vidare värst, men jag är nog ensam om det, ganska ensam ialalfall :-)
Middleburg är mysigt, och det är sorgligt med den svenska affären. Himla trist. De hade mkt fint, men de var så dyra.
Kram!

Annika said...

Taina.
Lägg av! Tycker du? Menar du att det syns på den där usla bilden?
KUL isåfall. Ingen blir ju gladare än jag :-)
Ska väl ta en bättre framöver så att ni får se :-).
Knepigt väder. Nä, låt det vara kallt nu...
Känns bättre, mer riktigt.
Tack, både svennefrullen och PWn var härliga...
KRAM!!

Humlan:
TACK, ja det finns mysoga ställen häromkring. Gillar det verkligen!
OCH kul att du gillade mitt middagsinlägg också!
Gamla vänner är kung!!
KRAM!!

Olgakatt:
Hoppas du kommer tillbaks hit ngn ggn då du är i US.
Det finns mkt att se, men somrarna ör GRYMMA!!!! Så fuktiga!!
Williamsburg är verkligen det gamla amerika....En av de absolut äldsta städerna. Skolbarn från hela landet vallfärdar dit. Numera finns stora nöjesparker i W-burg också, så man kan få allt.

Annika said...

Elisabeth:
HAHA, ja så är det nog :-)
Orättvist, eller hur?
ja, visst är husen vackra.

Suz:
TACK kära suz och GRATTIS idag!!!
Japp, ny bloggvecka kör vi nu :-)
Jodå, varmt har vi minsann. jag skickar gärna den där extravärmen to good old Sweden :-)
OCH TACK för komplimangen. fatttar inte hur ni kan se det på det dåliga, och fula, kortet...hehehehe!!
men TACK, ni är BÄST!!
Kram!!

Anne:
Visst, det kändes riktigt trist med affären som slår igen, men visst har de haft en alldeles speciell kundkrets. Som sagt, i fjol betalade jag 15,50 för ett paket Liljeholmens julgransljus. DET var ju överpris av rang, kan man ju säga.
nej, jag gillar inte rådande väder. Det är inte min grej! Nu får det vara kallt, men det har hänt att det dagen före julafton kommit en sådan här lucka då det varit 25 grader varmt och fuktigt, för att sedan sjunka till nollan. helskumt....
KRAMAR till dig!!!!

Annika said...

Musikanta:
Ja, nu är det skilland i väder och vind mellan oss och sve. dagarna är så ljusa så inte behövs ngra lampor inomhus då. Inte alls.
HAHA, nej K ser inte så ledsen ut, men det är hon nog. Hon stengillade den affären likaså.
Tråkigt.
Mailade dig idag!!
KRAM!!!

Helena.
TACK!!
Ska genast kolla in hos dig.
Men TACK!! FATTAR itne att ni kan se på den dåliga bilden...ICK!!
MNen klar är jag icke, vill nog ner en 3-5 kilo till, sen är jag nog nöjd. KRAM!!!!

Jenny;
Nej, det gör vi inte...det är bagels mest. Men när den ena kompisen har frulle blir det alltid ngt hembakt gott...Men det får ju inte jag äta nu...buhu!!!
Kram!!

Annika said...

Jenny:
Vilken svår fråga, den om maten...
Jeez...vet inte? Brödet kanske? Osten? Saknar egentligen inte så mkt, är hemma ganska ofta, så...

Annika said...

Marianne:
Jättetrist med den svenska affären...
Men hon for till sverige och tog in grejjerna direkt från tillverkarna och det var FINA saker, så visst, hon var tvungen att hålla vissa priser. men nog lade hon på massopr också...
SYND ändå, det var en sådan vacker affär...
Värmen på hösten och vintern är inget kul, tycker jag. men det är jag ganska ensam om att tycka...
kram!!!

Bettankax:
NI hade ju en stor helg, trots gråheten.
jag vet att det är stor skillad på våra länder just nu. natt och dag...
KRAMAR!!!!

Lena:
JO; jag förstår att det gråare än grått på hemmaplan nu. Usch ja, men vi ska hoppas att ni får lite snö som lyser upp snart.
Värmen är skum denna tiden på året, gillar den inte...

Miss Marie said...

Vilka härliga bilder! Båda städerna/byarna såg lika mysiga ut. Där skulle jag kunna tänka mig att strosa runt en söndagseftermiddag! :)

Annika said...

Marie:
TACK! Ja, det är härliga ställen. Hög mysfaktor. Du skulle nog gilla dem mycket!

Anna, Fair and True said...

Vilka mysiga små ställen! Jag minns när jag var i USA på hösten en gång, fast det var precis slutet av oktober. 2004 tror jag. Då var det sånt väder ni har nu. Ca 20 i Delaware och DC och ännu varmare nere i Virginia Beach och North Carolina dit vi åkte också.

Är det nya Amazing Race-avsnitt eller gamla? Såg ett för några år sedan när de var på Ikea och skulle bygga ihop möbler bland annat! :)

olgakatt said...

Jomen, jag var i Busch Gardens i Williamsburg oxå, tack, men nej tack!
Då gillade jag Colonial W-g mycket bättre. Tivoli kan jag gå på när jag vill. Och då ska jag ha ett lämpligt barn med!

Annika said...

Anna:
ja, det är inget ovanligt med dessa värmefickor under höst och vinter, och jag vänjer mig visst aldrig vid dem.
Knäppt nog.

Nya avsnitt, AR säsong 15 nu. De åkte Fritt fall på Grönan, och sen hade de samma utmaning som förra gången med höbalarna. DET var trist att de icke förnyat sig där. Men det var en "favoritutmaning i repris". Trist nog...

Olgakatt:
Och Busch Gardens som är en sådan KUL nöjespark!! :-)
Nej, men visst räcker det med Colonial Williamsburg. jamestown ligger ju o närheten också, och det är ett av de första settlements i USA. Dit kom makens förfäder in från england för mkt länge sen..
Det finns mkt att se i the commonwealth of Virginia...