Tuesday, October 13, 2009

This Week: Time To Switch!

Morning!

Now it is cold here. It is fall!
Finally!
It is zero surprise that we have gotten this cold spell right now. It happens every year in the middle of October.
I keep a dairy and I can check exactly when we have turned on the heat (in the house) for the last thirteen years. It always happens in the middle of October. SO, far we have not given in. The heat is off, as of now…
But, it is only a matter of time until one of us will give in and turn it on. Who will it be? Peter or Annika? Or maybe their young daughter?

Now is also the time when I switch my wardrobe from summer to fall and winter. I always love doing that. It is a hard job, but I like to see what I have to “play with” for the upcoming season, and what I can give away, and what I have to get more of (that is the most fun part for a girl as myself). Today’s the day when I’ll work on the wardrobes.

Karolina is a fast growing girl! It is time to go thru her wardrobe as well.
We spent yesterday in Tysons Corner Center shopping for the teenager. Yes, yes…nowadays you can only go to certain stores. Only certain stores WILL do! Abercrombie is one of them, and there we found the skinniest pair of jeans for the girl!
I say; go for it! As long as you are young and thin skinny jeans are the jeans to wear. I can only look at myself and WISH that I could wear skinny jeans, too. But no, those days are over; Hello flair and boot cut. It would be nothing but a big fat JOKE to see Yours Truly in a pair of skinny jeans.





Last night I made spaghetti and meat sauce for dinner, and since I am not eating white carbs by the moment I tried out a so called “spaghetti squash “ instead of pasta. I have got to say that I got pleasantly surprised by the taste, it tasted really good! I can definitely make that again.
How much I have lost? 11 pounds. SO happy! Ten pounds to go, and then I am in an OK shape again!

All right, now I will walk out in the cold morning air and get my PW in before I’ll start the Summer-Winter Switch in the closets!

Have a very good Tuesday!!

34 comments:

bettankax said...

FinaKarolina, jeansen sitter jättesnyggt! Du har en stor tjej nu, tiden rusar.
Måste erkänna att jag har några par skinny jeans..;)men då har jag långskjorta eller dyl över. Finns inte på kartan att jag skulle kunna visa mig i en outfit som Karolinas, majgadd säger jag bara...kramar

Lycka till med garderobsfixet!

Annika said...

Bettankax:
TACK!!
Jo, nog kan hon bära de där jeansen. Det var de mest skinny jeansen som fanns på hela Abercrombie, och jag föll som en fura, och sa till henne: JA, vi tar dem!! Ta ett par till så du har två!!
Ja, till stövlar och långa tunikor är skinny jeans rätt även i vår ålder. OM vi får dem oss, vill säga...
HAHA, om jag skulle ja på moig Karolins outfit skulle världen få psykbryt!!
Ja, nu är hon stor, och blir så låång. Hjälp!!
Kram!!!

Sporty Spice said...

Jag har skinny jeans men ofta med en längre skjorta eller tunika över. Så känns de inte så skinny. =)

Jag såg något morgonprogram där de gjorde spagetti squash. Var det GMA? Så du testade? Var det gott? Och har du receptet? Ett annat tips om du blir carb-sugen: woka cole slaw i lite olja och soja(alltså du köper i påse, inte med majonäs eller så). Smakar som nudlar. Eller gör mos av blomkål. Smakar nästan som potatismos. Mumma!

bettankax said...

GulleAnnika, i "vår" ålder! Jo jag tackar jag!:) Skiljer ju en del, men vad gör det? Kram

Erica Pettersson said...

Hej!
Vad roligt att byta ut garderoben från sommar till höst/vinter. Höstkläder är oftast mina favoriter, för det brukar vara de färger som jag älskar mest :D

Jeansen var förresten jättefina! Önskar att jag också kunde ha den typen ;)

Hoppas att du får en bra tisdag!
MVH /Erica

Taina said...

Goooooood morning my friend!

Supersnygga jeans K köpte!! Precis sådana har Bella jämt. The skinnier, the better. Jag använder heller inga skinny jeans. Känns inte bekväma helt enkelt. Åldern kanske? Hahahaha!

Jag ska ta fram vinterkläder till helgen. För nu är det kallt! Kallare än normalt. Vi ska ha kring 65 nu men det är bara 50. Och värmen ÄR på nu.

Grattis till dina 11 pounds! BRA jobbat! Maken har gått ner ca 17 pounds nu. Är så stolt över honom.

Det lät spännande med scuashen. Jag har gjort något liknande förr. I Sverige köpte vi flera GI-böcker och provade på många av rätterna i dem. Riktigt smarriga faktiskt!

Njut av din PW!

Kramar!!!!

Annika said...

Petra-Sporty:
Correction: DU kan ha skinny jeans. men din vältränade Jillian kropp kan du ha vad som helst, no matter what!!
So go for it, girl!!!
Blomkålsmos har jag gjort massor med ggr...med lite mjölk och lite, lite smör. GOTT!
Jamen jo, spagettisquash går absolut att äta...Det är lätt, sätt ugnen på 350 grader. Klyv squashen på längden, gröp ur alla kärnor. Ugnsbaka den i 50 min, sen gröper du ur den och serverar den med vilken sås du vill. Helt OK!!!
TACK Petra för tipset om kålen. jag brukar ju göra pizzasallad i parti och minut. DETTA skall jag prova. Låter suveränt. TACK!!!!

Bettankax:
HAHA!!
Stor kram till dig!!

Erica:
Ja, jag älskar också höstkläder mer än ngra andra kläder. Färgerna och matrialen. Sen gillar jag att bylta på mig.
Så det ska bli roligt att göra detta idag.
Kram till dig!

Annika said...

Taina:
Morning to you, too!!
HAHA, jomen Bellas kropp är väl så gott som klippt och skuren för the skinniest of jeans. jag sitter mest och gapar när jag ser tunna tonårstjejer i sina stuprör!! Sern kommer jag på att jag minsann gick i stuprör själv också...those WERE the days...Nu är det boot cut som gäller...Nåja, det är ju snyggare på oss "äldre" :-)
TUSAN vad kallt det är...frrryser---men än har vi inte slagit på värmen. Har ni?
TACK, taina...Känner mig grymt sporrad av detta nu!
OCH grattis till maken som gått ner hela 17 pounds med hjälp av tallriksmetoden. YAY HIM!!
KRAMAR!!!!

anna of sweden said...

Söt dotter.
Och otroligt diciplinerad mamma. 11 ponds! Wow säger jag bara. Wow - och grattis!

Desiree said...

Du kan meddela K att hon ser supersnygg ut i sina nya jeans! Åh vad jag blir avis på att ni fått lite riktig höst. Här är det fortfarande relativt varmt och fuktigt. I fredags hade vi som sagt 33 grader! Det var några dagar då det var torrluft och lite svalare och det var helt underbart men nu är det regnigt och fuktigt igen. Men till helgen sägs det att det ska komma svalare luft och det är eftelängtat.

Den där sqashspagehettin lät spännande. Hur gör du den? River man squash och har istället för spagetti alltså? Kör du den rå eller tillagar du den på något sätt? Snart kan du också åka till Tysons och köpa ett par skinny jeans.

Ha en fin tisdag.

Annika said...

Anna:
TACK!!
Tack, jo nog ska detta gå. Jag är totalt laddad!!
Kramar!!!

Desiree:
TACK, Desiree!! Jo, nog kan hon ha såna jeans (och du med)!!!
Sitter här och fryser som FAAAAN!!!
Men ännu slår jag inte på värmen. Imorrn är det "a high of 52 degrees" s¨d¨åker värmen på. Men jag försöker dra ut på det hela...
Jag fattar mer än väl att du är apigt less på sommaren nu.
FRAM för lite kyla hos er också!!!
NU!
TJa, squashen ja...
Jag klöv den på längden, gröpte ur alla kärnor. Ugnstekte den på 350 graders värme Fahrenheit. Den fick varea inne i 50 min. Tog sedan ut den och gröpte ur innehållet. Det funkade utmärkt. Prova!!!
Kram!!

Saltistjejen said...

Haha!! Du jag tycker inte det ENBART är p g a figuren de flesta som har superskinny jeans är uuuunga. För min del är det även det att jag itne tycker de är så sköna. Hm.... Och med åldern har jag totalt blivit en "praktisk supertrist person". Snygga kläder o skor men som inte är sköna eller praktiska går fetbor. Sådant jag tidigare lätt skulle ha köpt och använt TROTS att jag itne tyckt det var så jätteskönt. Bara för att jag visste att "ska man vara fin får man lida pin". men nu har jag nästan helt slutat lida pin. Tyvärr syns det väl på min garderob för jag är verkligen totalt omodern och osnygg! tyvärr! Men men Jag har insett att dådan är jag och så får det bli. ;-)
Karolinaär dock superfin i sina jeans!
Imponerad av att du lyckats så himla bra med din diet också! Att tappa 11 lb!!!!! Det är respekt! Själv skulle jag mer än gärna lägga på ett par kilo faktiskt. MEN i form av MUSKLER!!! Numer väger jag mindre än innan jag blev gravid, men enabrt p g a att jag tappat alla mina forna mukler. Skittrist! Ändå vet jag ju att det bara är JAG SJÄLV som kan förändra det. Men hittils har motivationen inte varit tillräcklig. Usch! Man är numera inte längre bara omodern utan även otränad och omdodern...! Suck!
jaja, så länge det finns liv finns det hopp haha!
Ha nu en skön tisdag trots kylan!!
Kramar!!

Anna, Fair and True said...

Hur är det med pojkarna/männen då? Vågar de följa skinny-jeansmodet?! Jag minns att mitt amerikanska ex köpte tajatare jeans i Europa (alltså vanlig modell ändå, ej skinny) och sa "I will never be able to wear these back home!". och det gjorde han inte. Amerikanarna har ju generellt sett lite slappare (och fulare enligt mig) jeans än svenskar.

veronika said...

Jätte fin bild på K i sin nya outfit! Hon passar jätte bra i sina skinny jeans! Dottern min köper sina på Urban outfitter, där har dom skinny jeans för dom som har pinniga ben som min dotter. Hon är överlycklig över att funnit ett par som sitter tajt över hela benet. Själv kommer jag ihåg att jag sydde in mina jeans, dom skulle vara riktigt tajta då jag var i tonåren.
Köpte mig ett par skinny jeans, men..känner mig inte hemma i dom.

Här har hösten kommit på riktigt, det snöar i bergen en bit härifrån och här regnar och stormar det. Lite tidigt för första höststormen.
Visst är et kul och skönt att äntligen få ta fram de härliga höstkläderna!!

Annika said...

Saltis:
HAH, jamen jag håller med!! Bekvämlighet är viktigt. Karolina sa dock att de tajta jeansen kändes såååååå sköna (mkt stretch, I guess). Men samtidigt är det nog lite fåfänga med.
Hey, Saltis...du kan få ett par kilo av mig. Deal!
Förstår ändå om du vill träna mer. Det är ju så skönt när man svettats ordentligt.
TACK Saltis!! Detta har inte varit så svårt alls, faktiskt. Mern visst kan det var bra trist ibland.
Hey, don't be too hard on yourself. DU är ju jättesnygg!!!
KRAMAR!!

Anna:
OM man ser killar i skinny jeans är det en asiat, eurokille eller en bög. Faktiskt sant...
Åtminstone det jag sett.
Karlarna har fula jeans här, verkligen. Oftast i cowboystil. Helt annorlunda än hemma.
Vi snackade just om stilen här nyligen i svennegruppen. Vi kom fram till at utbudet är sååååå stort här att det äör svårt att hitta det som gäller. hemma finns det ju liksom bara en stil. Det går liksom inte att vara "fel".
Jeans är alltid ett intressant, och svåååårt ämne. Lika svårt som att köpa baddräkt.

Veronika:
GILLAR verkligen Urban Outfitters, men K är lite för liten för UO änne, men snart så!!!
Kan tro att din dotter är glad över UO jeansen.
KUL att du köpt ett par stuprör. Tror inte, eller VET, att jag inte kommer köpa ett par såna.
JA, nu är det höst. JAG älskar det!!!
Kram!!

Anne said...

Såååå snygga jeans på henne, verkligen helt rätt på henne. Det klär henne. Man ser förresten på bilden (jämfört med bilder från tidigare i år du visat) att hon växt rejält på längden. Tror du att hon kommer bli en lång ung dam när det är färdigväxt?
Jag gillar hennes skor också, snygga.
Visst är det härligt byta ut sommargarderoben, när det är dags för det är man rätt less på den tycker jag. Tror du det blir mycket inköp framöver för dig, kompletteringar av höst och vintergarderoben?
Förresten, jag bugar och tar av mig hatten för dig och din fina prestation att ha gått ner 11lb. Verkligen jätteduktigt!!! Strongt gjort. Är ditt mål att gå ner mer än tidigare och en ny vikt, eller är ditt mål att komma tillbaka till en vikt du haft tidigare men inte haft på ett tag? Jag tycker alltid du ser så fin, vältränad och slank ut. Så i mina ögon är du perfekt och hade inte behövt gått ner nåt alls, bara så att du vet :)
Apropå sätta på värmen, vi satte på den i söndags. Det är alltid lite av det där, som du säger, vem sätter på den först och "give in" så att säga... KRAMAR!

Marianne said...

Läckra jeans! Jag har ett par som är rätt tajta också, fast lite mer raka över vaderna. Det är mina favvon, Acne.

Det låter så SKÖNT med lite kyla! Här är fortfarande runt 32-35 grader varje dag och luftfuktigheten är hysterisk. 80% i morse! Det är fel, det ska vara torrt här, det är öken! Mysigt också med höstfärger, höstgarderob, ta fram sköna koftor ... Men, men, det är bara att vänta och hoppas att de kommer att behövas runt nyår åtminstone.

Ska bli spännande att se årets Halloween-dekoration hos the B family!

Och grattis till kilona! Skicka hit dem bara!
KRAMAR!

Elisabeth said...

Sådana jeans är snygga på rätt person, och på Karolina passar de verkligen. Jättesnyggt! :) Däremot finns det SÅ många här i Sverige som INTE borde använda liknande jeans. (Jag själv absolut inräknad, har aldrig passat i den typen av byxor, kommer aldrig att göra.) Men det är ju modernt, så då är det tydligen bättre att se ut som en stoppad korv än att ha byxor som passar till ens figur. Konstigt det där. Fast som sagt, Karolina är verkligen fin i jeansen!

veronika said...

Oj, jag glömde att gratta dig för dina 11 pounds!!! wow ! och du vill gå ner ännu mer??? Hur smal har du tänkt att bli??? Tycker du var jätte fin på de senaste bilderna!
Kram!

Miss Marie said...

Wow, vad coolt att kunna säga att man "byter garderob" till hösten/vintern! Önskar jag också kunde säga så! Men med flyttar o allt så blir det att man slänger det man inte använder o använder det man använder jämt! Men jag ser fram emot en höstshoppingtur till England!

Och, må jag säga, Karolina är stunning!

Annika said...

Anne:
TACK du gulliga!
Karolina har dragit iväg, men hon är fortfarande en vääldigt liten trettonåring. Bland de misnta i klassen, och den minsta på teatern etc. INTE så kul alla ggr att vara kortast och att sen få massor med kommentarer om det från andra :-(
Men nu händer det nog ngt.
Nej, jag tror inte hon blir lika lång som jag, 1,69. Tror hon blir en petite liten dam. OCH, det är ju BRA!!
jagskyller massor på hennes ätande! Sen hon fyllde ett år har hn kinkat med maten, och kinkat och kinkat...Inte ätit kött, bara kyckling, lax ibland, inga såser alls. Portionerna har varit fågelpotioner.
Den mathållningen (trots mina idoga försök) har gjort henne liten...
men det är ju bra om det är på bredden, men jag tror tyvärr att det blir på längden också...
men, vem vet? Hon kanske förvånar mig.
TACK kära ANNE, min vikt, dit jag vill ner, är vad jag vägde efter att jag gick på VV förra ggn. En vikt som ligger ovanför den vikt som jag hade innan jag fick barn. Inser tt jag aldrig ngnsin kan komma ner till 57 kilo igen. Det är inte jag...Inte längre, men väl till ngra kilo över den vikten, ca fem kilo mer än vad jag vägde då. DÄR sätter jag stopp. Men du, förresten så är jag nöjd bara jag kommer i en size 6 igen. Där blir jag nöjd. Kommer jag dit så är jag klar.
TACK för att du säger så snälla saker!! Jag är inte direkt fet nu, men tjock...absolut!
Och att inte längre vara helt bekväm i size 10 är inte vad jag vill...Nu börjar 8 kännas bättre igen, men inte helt bra...stramar fortfarande.
Kramar och massor med tack!!!
PS, jag fryser som en HUND!!! Hihi!!

Marianne:
Jag skickar sex kilo till dig med express. Hoppas det går bra :-)

jag kan tänka mig att du klär i skinny jeans! Det är såna som du som verkligen ser bra ut i dem! You go!

Jag fryser så du kan inte tro...men dricker te...Peter ska inte få rätt :-)
han tror att jag ska slå på värmen idag. DET tror inte jag :-)

ja, jag är himla glad över att vi har fina, kyliga höstar!
Förstår att du ibland kan lessna på er värme även om den också är skön.

kram!!


Elisabeth.
TACK!!!
ja, det är sådana tjejer (och killar) med sådana kroppar som kan ha stuprör, resten SKA låta bli.
jg har sjäklv suttit och glott på många i sverige som inte klär alls i jeansen. FULT. Är man inte smal so men sticka så klär man inte i jeansen. Bättre då att satsa på boot cut och annat.
Elisabeth, jag kommer aldrig att för egen del köpa ett par skinny jeans. Världen skulle få sig ett gott garv då...

Annika said...

Veronika:
TACK vännen!!!
Jag lovar och svär att jag inte kommer att bli för smal även då jag gått ner 11 pounds till! LOVAR!! :-)
Jag har faktiskt en del att ta av. MEN TACK för din urgulliga ord...
TACK!!!
KRAM!!

Marie:
Hur är modet i tyskland, tycker du? Snyggt? Påminner det om hemma?
Har du hittat ngra bra affärer?
TACK, ja karolina klär i sådana där jeans. vad roligt att du också tycker det!!
Kul med en shoppingtripp till England snart!!

Keith said...

I'm wearing my fall stuff now but haven't yet moved my summer stuff to the back of the closet...the mornings have been quite cool of late and I have my heat on already...congratulations on you losing 11 pounds! Keep up the good work!

HeLena said...

Jättesnygga jeans K!! J använder också stuprör, men hon passar också i dom. Jag använder bootcut, passar bättre när man är lite "bred" mitt på.... äppelkropp... Här är också jätte inne med jeans-tights snyggt om man har tunika eller långskjorta till annars är tights inte snyggt över huvudtaget.

Himla bra jobbat av dig, håll i och kämpa på. Jag har svårt att hinna med men så fort jag kan går jag ut!

Idag snöade (okej, snö-blandat-regn) det här både när jag körde till jobbet och när jag körde hem.... Gillar snö och vinter men det här känns för tidigt.. Vi har värmen på i huset men har inte eldat i spisen ännu. Men många ljus ger också bra värme.

KRAMAR!!

Annika said...

Keith:
Freezing my butt off as we speak.
We have not turned the heat on yet. ANd, it will get worse...
Seen the forecast for the week? bbrr....
Thanks, yes I will be going strong in my diet!

Annika said...

Helena:
SHIT, snöade det alltså!! DET är tidigt.
Förstår att du inte gillar det.
Klart att J passar i skinny jeans. JAG förstår det.
Alla "äldre" passar bättre i boot cut, tror jag. Det blir mer propotion på det sättet. Leggins är svårt. jag anväder endast leggins under kjolar och klänninar. That¨s it. Inte ens till tunikor.
TACK, ja jag fortsätter min diet och gläds över att se kroppen förbättras, hahaha!!
STOR kram!!!

Suzesan said...

Snyggt på K det där. Väldigt fint.

Här är det inne med tights som ser ut som jeans. Men det är ju en modell av stretchjeans som har funnit sen urminnes tider. Jag går mycket gärna i tighta jeans men medger att det är inte alla som passar i det. Jag tycker jag gör det men det hoppas jag att jag gör:)Så att andra inte tycker annorlunda.
Jag kan inte ha pösiga byxor. känner mig obekväm i det. Det låter som många kilo 11 pounds så jag fick googla och omvandla och VAD DUKTIGT. Way to gooo Annika.

Usch för kallt. Skönt ändå men inomhus vill jag ha det varmt och gosigt.

Ha en bra kväll

Kram
/Susanne

Kerstin said...

Hon ser lång och vacker ut. :)
Ja du Annika, tänk om man kunde använda såna jeans! Det är ett passerat stadium. Men jag har gått så långt som till att köpa leggings som ser ut som jeans, de har t o m bakfickor. De har jag hemma, för jag är en sån som föredrar att gå klädd i mjuka bekväma kläder.
Vad kul att din diet funkar. Jag skulle behöva men har inte hittat rätt motivation än. ;)
Ha det gott.
Kram

alegni said...

alldeles rätt - så länge man ser ut så där ska man passa på och använda skinny jeans. en vacker dag kan det vara för sent ;)
kram

Annika said...

Suz:
TACK Suz!
Jo, nog kan ungen ha sådana kläder alltid :-)
KUL att du också kan ha tajta jeans. Det är bara att tacka och ta emot!
OCH tack för ditt grattis ang viktminskningen. Det ska nog gå bra det här. Känner mig grymt manad!!!
Kram!!!

Kerstin:
Tack, vad snäll du är! men hon är nog tyvärr inte så lång.
Leggings måste vara det skönaste plagget i världen. Underbart att ha på sig. jag har det nästan bara hemma, eller under klänningar och kjolar.
Tack, ja motivation är verkligen vad som behövs. har man det så går det, tror jag.
Stora kramar!!

Ingela:
Eller hur?
Och det blir alltid försent :-)
Rätt som det är sitter bilringarna där :-(
KRAM!!

Musikanta said...

Så söt hon är, din dotter! Jag hade aldrig kunnat ha såna jeans, inte ens när jag var i hennes ålder!

11 pounds är väl ungefär 5 kilo. Det låter ju fantastiskt...
Kram!

Annika said...

Musikanta:
TACK!
Ja, hon kan ha dem. Det kunde jag med i hennes ålder, men icke längre...
Ja, tack musikanta, det är ca 5 kilo...Det går bra och jag är nöjd!
Kram!!

ullrika said...

det pratas ju om tillväxtperioder för bäbinosar. jag är övertygad om att dom här följer en i livet... typ som nu, för EmmaLi när hon är nästan två och plötsligt har en hel garderob för korta brallor! eller... ehum. min garderob som också bliddit för liten...! fast det har iofs helt förklarlig tillväxt som grund :)

görsnigga jinns! och väldigt söt tjej!

Annika said...

Ullisen;
Visst ör det så!!
För korta braller hela vägen! Ända tills de slutat att växa :-(-
SAMMA sak i min garderog, Ullisaen :)
TACK!!