Monday, October 12, 2009

Lite helgbilder...

Godmorgon!

Idag är det helgdag här in the US of A. Helgdagen heter Columbus Day, och ni kan ju gissa vad den har att göra med...
Karolina är ledig från skolan. Stat och kummun håller stängt idag, men den privata sektorn jobbar som vanligt. Alltså är inte Peter ledig...

Hoppas ni har haft en bra helg. Vår helg har varit bra!

Här kommer några spridda bilder från den.



Nu är det Halloweenpyntat hos mig (ett annat inlägg om det kommer senare i veckan). Här är den del av mitt pynt innan det sattes upp i torsdags.


I lördags skulle Karolina ha spelat tennis, som brukligt är. Dock, det regnade så tennislektionen ställdes in.
Så är höstigt/somrigt ser det ut hos oss nu. Både Karolina och jag ser fram emot glödande höstfärger och vi kan knappt bärga oss tills det gröna har vikt undan...







Eftersom tennisen var inställd for dottern och jag till Target istället för att inhandla lite förnödenheter. Varken Karolina eller jag ville hoppa över Halloweenavdelningen...



På Target...

På kvällen kom Peters syster hit med sin familj. Vi åt middag och hade det trevligt tillsammans. Jag fick visst inga bilder från sammankomsten, men jag knäppte några innan gästerna kom...





Igår, söndag, hände väl inte så mycket. Peter jobbade (mycket att jobb denna tiden på året för honom när budgeten ska göras). Karolina och jag följde med till kontoret i Tysons en sväng. Efter en stund travade vi över gatan till Tysons Corner Center (min favoritmall) där vi såg filmen "Fame".
Njeaaeeeaa...Vet inte vad jag ska säga om den. Den har inte mycket gemensamt med originalet från 1980 som jag älskade!! Visst, den har sina ljuspunkter, men jag tycker att det fattas massor, kanske framförallt djup.


Maken har iallafall en schysst utsikt från sitt kontor. I fjärran kan man se Reston...

På efermiddagen, sedan vi kommit hem, fortsatte jag att läsa Ajvide Lindkvists "Människhamn" som jag påbörjade i fredags.
Jag kommer inte att kunna recensera den på min blogg. Varför? JO, därför att jag slutade läsa den efter halva boken, skummade den sen bara. Jag tyckte att den började SÅ lovande, men sen spårade det ur. Jag brydde mig mindre och mindre om vad som skulle hända, och jag orkade inte bry mig om det övernaturliga. Så, nej, jag tyckte inte om den. Läste slutet, skummade säkert 200 sidor. Ingen bok jag gillar. Alls.
Det är trist för mig att skriva det här eftersom jag ju vill tycka om alla hans böcker, men jag gör nog inte det (förutom Låt den rätta komma in). Har så väldigt svårt för genren, skräckgenren, när den dras så till sin spets som den gör här. Jag orkar inte hänga med i det hela, bryr mig inte. Tråkigt nog.

Idag är det måndag igen, men lov då...
Karolina och jag ska faktiskt åka tillbaka och handla på Tysons idag. Min dotter har dragit iväg på längden och hon behöver en hel del nytt.

Jag önskar er alla en fin måndag, och jag hoppas helgen varit bra...


En bild från igår eftermiddag. Golfbanan vid 18 tiden...

33 comments:

Erica Pettersson said...

Ni verkar ha haft en trevlig helg :)
Och skönt med en extra ledig dag.
Jättefina bilder i det här inlägget förresten! Jättehärliga naturbilder, och vad roligt att pynta :D Eftersom Halloween inte firas här så kan jag knappt bärga mig tills jag får börja julpynta :D

Hoppas att du får en bra måndag!
MVH /Erica

Annika said...

Erica:
HAHA, jag hör dig!
Det roliga med hösten i USA är att den kantas av helger och jippon!!!
Halloween, skördefester, thanksgiving och sen JULEN!!!
Så jag förstår att du gläder dig inför att pynta upp inför julen.
TACK, vad roligt att DU gillade bilderna!!
Kram!!

Taina said...

Huomenta ystäväni!

Ledig dag ja och det älskar ju barnen såklart. Liisa får vara hemma från dagis också. Isabella har lovat ta hand om henne. Jag ska på undersökning idag inför den kommande operationen.

Jaha Fame var inte bra? Jag bara älskade den serien på 80-talet!

Har du pyntat klart nu då? Jag har inte hunnit (läs orkat) med det. Såg att de börjar rea ut halloween saker nu eftersom de ska ha plats med alla julsaker redan. Otroligt.

Jag känner igen det där med mycket jobb under budgettider. Jonas har också slitet en del med det och åker iväg nästa vecka för att presentera den för ledningen. Allt ska hänga ihop vilket inte är det lättaste. Inte dessa tider i alla fall.

Nä nu ska jag duscha och sedan dra iväg på koll.

KRAMAR!!!

Psst. Hur är det med förkylningen/hostan?

Annika said...

Taina:
Huomenta ystäväni!

O, Taina...på tordag är det dag för dig, men se nska du väl må så mkt bättre. Det kommer att gå bra!
Är du ledig denna vecka?
Förstår så väl om du inte orkat pynta!!! Absolut!
Överlåt pyntandet år man och barn och ägan dig helt åt dig sjölv! OM du kan.

Ja, nog sliter Peter med budgeten. Tycker han jobbar sjukt mkt just nu.

Jag är frisk, och det är skönt!

Kramar till dig med massor av styrka!!

Saltistjejen said...

Vad fint ni har det hemma! Pyntat och jättemysigt med alla stearinljus!
här är det jobbdag som vanligt. Ellas dagis har ockås öppet ilket var bra. Annars är det lite klurigt ibland för vi glömmer lätt de amerikanska helgdagarna och eftersom vi båda jobbar på arbetsplatser där man kan arbeta vilken dag som helst på året (och det ALLTID finns folk där) så glöms det ännnu mer bort.
Oj så du gillade inte alls Människoghamn!!!! Jag ÄLSKADE den!! Tycker det är hans bästa någonsin! Faktiskt. Men så är jag ju ett SKRÄCK freak också hahahaha!!! ;-)
Fast jag måste säga att jag tyckte att Låt den rätte komma in samt Hantering av odöda var mycket mer "äckliga" än Människohamn. Och jag förälskade mig mycket i personkaraktärerna i just Människohamn. Särksilt i "magikern". Tycker även att kärleksrelationen mellan honom och nu minns jag inte kvinnans namn men huvudpersonens släkting, var jättefint berättad!
Skönt att du är frisk nu!Både jag och M känner oss småhängiga med lite känningar i bihålorna och halsen men det blir nog inte mer än så. Ibland tycker jag dock det är bättre att bli sjuk i ett par dagar och sedan går det över. Detta har liksom velat omkring i kroppen rätt länge utan att egentligen bryta ut "på riktigt".
Kramar!!!!!!!

anna of sweden said...

Oj, vad många härliga bilder. Den med lövet på asfalten gillade jag särskilt mycket.

Ser fram emot inlägget med Halloweenpyntet.

Kram från Philly där vi går i skolan som vanligt idag ...

Desiree said...

Nice weekend helt klart!Vad fint du har fixat och pyntat. Alabama sucks för här har vi inte ledigt idag fast vi inte jobbar i den privata sektorn. Här är det bara vanlig måndag och det regnar och är dessutom gråtrist. Fast jag föredrar att det regnar då man ändå ska jobba. Ser vackert och höstlikt ut hos dig. Mycket halloween grejer finns det helt klart så här års. Ha en bra start på veckan och hoppas att ni har bättre väder uppe hos dig.

bettankax said...

Så roligt att se bilder, som vanligt!!:) Vacker bordslöpare med höstlöv, varma fina färger. Jag är imponerad av ditt Halloweenpyntande:)

Har fortfarande ett(eller flera miljoner känns det som..)envisa virus i kroppen, som ger mig feber och hosta. Nu är jag ordentligt less på detta tillstånd. Och inte kan jag träffa Ebbagull heller:(
Men jag jobbar på tillfrisknandet.

Ha en bra vecka och njut av hösten.
Kram

Annika said...

Saltis:
Så du är på jobbet, och Desiree också.
Trist. fast, det är ju ingen större helg det här. Det känns bra vardagligt.
TACK, ja, jag gillar ju att mysa upp det en hel del, som du vet...
Människohamn...
Nej, den funkade inte för mig. Inte alls.
MEN precis som du så älskade jag magikern Simon och Anna-Greta. FINA karaktärer!! Simmon var lite som Gerlof davidsson i Theorins böcker.
Jag tyckte detaljerna var ÄCKLIGA. Precis som i "hanteringen av odöda". Så äckligt alltså. Jag kan fortfarande inte äta havartiost, och det var åratal sedan jag läste "hanteringen...".
Nej, jag tror just det är äckelfaktorn som avtänder mig lite i Ajvides böcker. men han är en fantastisk författare!! Vilket flyt ahn har i sitt språk!!
Tyckte att boken började så bra!! SÅ lovande, men sen spårade den ur med Hubba och bubba när de kom som spöken...
DÅ tröttnade jag, och sen skummade jag bara resten. Så himla trist. VILLE ju gilla den!!
KRAM!!!

Anna:
Skoldag för er i Philly!! har ni Veterans day ledig då istället i nov?
TACK, roligt att du gillade bilderna.
KRAM!!

Desiree:
OCH du jobbar också, liksom Saltis. Jo, det är nog en hel del som jobbar idag.
Här är det mulet och kallt, inte mer än 12 grader nu, tror jag...
Snart dags att låta värmen gå på i huset.
jag fryser i princip jämt nu :-)
KRAMAR!!!

Annika said...

Bettankax:
TACK!!
Vad glad jag blir. Senare i veckan kommer mer bilder på pyntet...
Ja, tror du att du har svinisen? Det var ju med största sannolikhet den min syster hade.
Vidriga sjuka!!!
OCH du kan itne träffa Ebbagull...jag såg just Lindalottas supergulliga bilder på bloggen.
TACK, vad kul att du gillade löparen. Den köpte jag på target.
KRAMAR!!!

Humlan said...

Det ser så höstmysigt ut med alla ljus och fina höstfärger hos dig. Även om jag inte pyntar för Halloween så tycker jag om färgerna och vill gärna byta till en varmare färgton här hemma så här års.
Ute är det en färgprakt och det känns precis som på våren, att man borde vara ute och se skiftningarna varje dag, annars missar man så mycket.

Hoppas K och du får en kul shoppingdag!
Kram

Annika said...

Humlan:
Å, jag kan tänka mig att det är vackert färgsprakande hemma nu!!
Ut och njut!
Här har det ju inte blivit så höstigt ännu, men det på g, som tur är.
ja, hösten är en enda lång sräcka av sköna helgdagar med mkt pynt. Halloween, thanksgiving o sen julen.

K sover fortfarande så vi lär komma iväg sent.

Kram!!

Saltistjejen said...

Det är just äckelfaktorn som M också har svårt för med hans böcker. hn tycker det är lite väääl mycket....
Själv tyckte jag huba Buba var bra om än väldigt gåtfulla karaktärer. Jag förstod mig itne på dem alls, Även efter att ha läst ut boken funderade jag mycket på dem. Det jag tyckte var roligt och coolt med dem var dock deras Morrissey-fanatism!!! Hahaha! Jag pratade med detta med en av mina vänner här som är super Morrissey fan. Hennes man spelar i ett cover band för The Smiths och det går väldigt bra för dem! Jag tyckte det var just sådana här 80-talsgrejer som var roliga i boken. Själv var jag ju ett gjutet Depeche Mode fan av stora drag och kände igen mig i mycket av allt sådant. Haha! och detta att de som var de coolaste i högstadiet ofta sedan slutade som de mest ocoola är också något som jag känner igen från livet. Ofta kan "nödrarna" bli vinnarna när man väl gått ut skolan medan "tuffa coola gänget" inte alltför sällan slutar som riktiga loosers. Just som många i boken.
Jag är ju inte heller lika äckelmagad som t ex M (eller du! ) så jag klarar av äcklet rätt bra haha! Så länge jag grips av historien och av karaktärerna i en berättelse så kan jag verkligen älska en bok även om den har läskiga, äckliga eller obehagliga inslag. Och människohamn tycker jag var en berättelse om enorm kärlek. Särksilt stark kände jag nog inför detta att förlora ett barn nu när vi har E. Detta är en helt ny nivå av kärlek och också skräck inför att kunna förlora det man har, vilket jag inte ens kunde ana innan vi fick barn. Så det lade ytterligare en ny nivå i läsningenn tror jag. De andra böckerna jag läst av Ajvide har jag läst innan vi fick E.
Jättebamsekramen nu!

Annika said...

Tack, Saltis. Det är superintressnat att snacka med dig om detta.
Visst kan man absolut sätta sig in i hur det skulle vara att förlora ett barn som Anders och hans Cecilia förlorade maja så spårlöst. Gillade början av boken sååå mkt. SÅ mkt!!
Synd bara att det störtade ut i allt äckel sen.
Om det inte gjort det hade jag älskat boken. Om det "skötts" på ett "bättre# sätt. men vi är alla olika. Äckligast hittills var iallafall Hanteringen...JAG säger bara havartiost!!
Ja, allt 80-talssnack är guld i Ajvides böcker!! HAN kan sitt 80-tal...
OCh han kan verkligen skriva!!
Men Anna-greta och Simon var för härliga!! OCh jag häll på dem så du kan itne ana.
Gillade Anders också!!
GUD vad jag gillar bloggar! Älskar att bolla fram och tillbaka på detta sätt.
KRAM!!

Anne said...

Mysigt med shoppingdag som väntar för dig och dottern idag, hoppas ni hittar nya fina kläder.
Jag ska strax iväg till läkare (har en ny husläkare jag ska på första möte till), sen tänkte jag dra iväg en runda till Target och spana in Halloweengrejer. Jag ser massor framemot att få se många pyntbilder från dig senare i veckan.

Låt den rätte komma in var ju så bra (både bok och film tycker jag) men överlag är jag väldigt skeptisk till den genren. Det ska liksom mycket till för att jag ska läsa en sån bok, jag är glad jag gjorde det med Låt den rätte. Men....nääää, jag kommer definitivt inte att ge Människohamn ens en chans.
Jag kommer inte ihåg om du skrivit om det förut, men hur är det med Twilight-serien. Har du läst den?
Ha en bra lov-måndag. KRAM!!

Anonymous said...

Du tyckte alltså precis samma som jag om "Människohamn"! Överdrivet övernaturligt så att det bara blev löjligt tyckte jag! Jag blev inte alls skrämd, så som jag blev av "Låt den rätte komma in".

Det börjar se lite höstlikt ut även hos er! Här har nästan alla löv ramlat av träden redan. Första snön kan nog komma när som helst...

Det ser så mysigt ut med Halloweenpynt! Vi firar ju inte Halloween alls i vårt hus.
Kram!

Anonymous said...

Här är det vanlig dag - eller iaf för O, som försov sig imorse och vaknade 2 minuter innan MIN klocka (telefon) skulle ringa kl 8.05! Men, i Spanien är det nationaldag idag! OCH Os region, Aragóns dag dessutom (Día del Pilar - Aragóns skyddshelgon är "Jungfrun av Pelaren")! Dagen kallas dessutom för "Día de la Hispanidad" i Spanien - kärt barn har MÅNGA namn:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hispanic_Day
Jag hoppas att vi kan fira den 12 oktober i Zaragoza nästa år, det är den största festligheten på året där med parader, konserter etc.
Förresten, när jag ser den mysiga bilden från ert vardagsrum - är ni nöjda med de nya fönsterna? Märker ni att de är bättre isolerade??
Stor kram!

Elisabeth said...

*packar ner nästan alla Göteborgs höstfärger i ett paket och skickar det i expressfart till det stora landet i väster* ;)

Fotot med lövet på asfalten är SÅ häftigt! Nu kan jag förvisso ingenting om fotografering, men det ser verkligen proffsigt ut, delvis beroende på det roliga perspektivet.

alegni said...

jag trodde jag var den enda i världen som inte gillar sådana böcker. skönt att höra att vi åtminstone är två! jag tycker verkligheten är tillräckligt märklig mellan varven, så sådant där övernaturligt fascinerar mig inte det minsta.
ha en bra fortsättning på veckan!
kram

Annika said...

Anne:
Undrade just om du känner till ngn bra OB-GYN här som du ska gå till. Ska skriva ett brev till dig om en stund.
Häftigt med allt det nya för dig. Så stort!!
Tretton år senare kommer du att gå med din somn eller dotter i mallen och köpa kläder eftersom ungen växer så fort :-)
Jag är heöt otroligt amazewd över att karolina kan ha skinny jeans som är skinny som leggings ungefär. sitter bara ochj gapar :-)
Men vi hade en mysig dag med kaffe och lunch.
Och kallt är det, ungefär 10 grader och muulet. JAG älskar detta!
Nej, jag kan icke rekommendera Människhamn. Men, Anne...DU måste däremot läsa Johan Theorins böcker!! Där förekommer det övernaturliga grejjer också men på ett helt annat plan!!
KRAM!!

Annika:
nej, jag ORKADE inte bry mig. Det var därför jag började skumma sidorna. Stod inte ut, helt enkelt. När Hubba och Bubba komtillbak som vattenspöken blev set för mkt...
Låt den rätte komma in var ju en underbar bok!! Och "Hanteringen" ganska bra, men nu vet jag inte om jag kommer att ge mig på flera böcker av den kära Ajvide. han borde tona ner äckelfaktorn lite så kanske det skulle gå.
Ja, nu börjar det hösta här med. ÄLSKAR!!
Idag 10 grader varmt och mulet. LOVE IT!!

Petchie:
Stackars O!!
Vidrigt att försova sig! OCH därtill på en sådan stor dag för honom! Kommer ni att fira lite hemma hos er ikväll?
JA; nästa år ska vi hoppas att ni är i Spanien den här dagen! Jag förstår att det är coolt!
Nya fönsterna...Jag hoppas att de isolerar bättre, men faktum är att kalluften kommer in genom kontakter och dylikt (skitbyggen, du vet). Just nu är det 17 grader hos mig, inomhus. Tio grader ute...
Det är kyligt, men ännu slår jag inte på värmen :-)
KRAM!!

Lena H said...

Mycket helger hos er! Men det är ju skönt, i alla fall för barnen som slipper skolan!
Här är det blåsigt och halvkallt. Men har inte behövt skrapa rutorna på morgonen - än! Det är väl för att Vällingby är varmt och vackert?

Annika said...

Elisabeth:
Skicka över dem bara. Vi tar hand om dem!
HAHA.
TACK, vad roligt att du gillade bilden av lövet på gångvägen :-)

Ingela:
Jomen jag gillar nog såna böcker som är lite övernaturliga ibland. men när det börjar bli för äckligt på äckelfaktorsidan tröttnar jag rejält. OCH det blev det i denna, tyvärr...

Annika said...

Lena:
ja, en del helger under hösten är det faktiskt, och sen ett par under våren.
Det är skönt.
Skönt också om ni ännu så länge slipper skrapa bilen i det sköna Vällingby :-)

HeLena said...

Tjorizo!!

Ser ut som om ni hade en härlig helg! Vackra bilder, ni har mysigt hemma! Jag har också mycket ljus men inget halloweenpynt.... men ljus är så mysigt. Här har vi faktiskt skrapat bilen ett par morgonar och i morgon är det risk för snö.... sa de på vädret.... MEN det är för tidigt!

KRAMAR!!

Suzesan said...

Ny bloggvecka Annika alias RR;)

Men så fint ni har pyntat hemma. Jisses.

Fina bilder som vanligt.

Meen jag tänker på om jag skulle vakna om jag pyntat och gå upp och smyga runt så skulle jag blir skiträdd för alla skräckgrejor:)För jag skulle ju aldrig i min värld komma ihåg det som yrvaken.

Ha en bra kväll det ska bli spännande att se vad du hittar på att skriva om i veckan.

Kram
/Susanne

Suzesan said...

Glömde ju'v !! Originalet på Fame är ju bästavärsta. Visste inte att det kommit en ny. DE som var med i gamla Faaaame I wanna live for ever....går ju inte att byta ut.

Kram
/Susanne

Linda said...

Vad mycket ni hunnit med i helgen, jag vet att vi har gått ur sängen och ätit några gånger per dag, men sen vete katten vad vi har gjort :)
Jo, lite mer vet jag, men ni har hunnit betydligt mer!
Här har hösten kommit längre, även om jag är längst söderut i landet, det är alldeles gult och rött överallt.
Kram på dig!

Fröken Anki said...

Ja jösses, nu är du verkligen inne i din bästa tid på året med allt pynt! Fint, jag gillar ditt pynt. Till och med innan du satt upp det för det är så fint ordnat i orangea lådor. :D

Faktiskt längtar jag också efter hösten, fastän jag är en värmeälskare. Den har börjat komma här redan och det blir så fint med alla färgerna. Och så får man ordna om i garderoben och ta fram nya kläder. Härligt!

Miss Marie said...

Åh, jag älskar din entusiasm över halloween-pynt! Antar att det är bra med ett stort hus så du har nånstans att förvara pyntet när det inte är halloween. Bodde jag i USA så skulle jag nog också pynta massor! Tycker sånt är kul! :)

Annika said...

Helena:
Tack!
Nej, jag skulle inte heller hålla på med halloween om jag bodde i Sverige. det passar liksom inte in där.
Men LJUS!! JA, det är underbart och ett perfekt sätt att höja mysfaktorn på.
SNÖ!!?? För tidigt!! Absolut!!
Kramar!!

Suz:
Ny bloggvecka. YESS!!
Härligt!
HAHA,jag har faktiskt funderat på att JAG som är mörkrädd inte har det minsta alls emot att ha skräckgrejjer hemma. men faktum är att det inte bekomer mig ett dugg. Det är nästan tvärtom :-)
OriginalFAME vad bara så BÄST!!! Tv-serien var också suvve!!!
kram!!

Lindalotta:
jag har minsann sett Ebbagull bevis så nog har ni gjort ngt alltid ;-)
Skönt att hösten även nått skåneland nu!!
Jag väntar, men nog är den här också. Nu.
Kram!!

Annika said...

Anki:
TACK!!
Ja, nu börjar det ju fakltiskt bli höst på alvar så det passar jättebra att ta fram allt. HAHA, de orangea lådorna ja...Kommer från Target och är proppfulla med PYNT!! Hihi!
Anki, idag ska jag ändra om i garderoberna och det känns SÅ bra. UT med sommar, IN med vinter!!!
Kram!

Marie:
Mitt hus skulle behöva vara jättestort! Nu är det ganska proppfullt i förrådet! HAHA, Halloweeb och julgrejjer håller på att ta över ;-)
Javisst, ska det pyntas så ska det. Det är min grej. Ingen halvmesyr ;-)

Hannele på Hisingen said...

Kul bilder :)

Annika said...

Hannele:
TACK!