Wednesday, October 07, 2009

Ett onsdagsrecept från MOI (och Rachael)...

Morrn, morrn...

Men Gud vilken tråkig bildlös bloggvecka det varit hos MOI!
Får väl skylla på förkylningen, för annars brukar jag alltid vilja illustrera mina inlägg med bilder.
Jag, som inte ens kan skriva en liten rad på Facebook utan att lägga till en bild.
Och så nu detta på bloggen...??
What’s up, Annika!! Where are the PICTURES!!??
Ja, det undrar jag med. Bättring på den fronten...Bättring skall ske redan i dagens inlägg, så det så!!

Sitter och bläddar i ”Everyday with Rachael Ray” och inser hur mycket jag gillar henne (ja jo, vi är ju lite lika och så, ni vet, RR och jag ;-) )
RR är verkligen en kock som fattat att det ska gå snabbt och enkelt när man lagar mat, speciellt i vardagsmatlagningen.
Himla bra tidning är det iallafall, och jag kommer att slå till på en prenumeration idag.
En årsprenumeration av ”Everyday...” kostar endast 12 dollar!
Det kallar jag överkomligt!



Tidningarsprenumerationer är för övrigt en billig lyx i detta stora land, och tidningarna äro MÅNGA!!
De allra flesta tidningar kommer som månadsmagasin, men det finns även veckotidningar.
Jag prenumererar sedan länge på ”Real Simple” som jag även den verkligen tycker om, och den tidningen har många fina recept också.

Eftersom jag tycker om kläder och mode så är det roligt att ha en sådan tidning likaså. Precis som med ”Everyday...” kostar en årsprenumeration av ”Marie Claire” 12 dollar. Gotta LOVE IT!!

Jag är ingen matmamma, per se. Men, ibland tycker jag faktiskt det är riktigt roligt att laga mat. Jag har inte så mycket emot vardagsmatlagningen bara jag kan variera mig. Det är så himla LÄTT att fastna i samma och samma hela tiden.

Racheal Ray har smarta ”30-minutes meal” i sin tidning. Där får man lätt inspiration, tycker jag! OCH om hon använder, i mitt tycke, för mycket fett, så gör jag bara en magrare variant av det hela. Funkar bra.
Racheal avstår icke från sin pasta, sitt ris eller sin potatis, men det gör ju jag nu ett tag framöver. Men, det ska villligt erkännas att jag sitter och dregglar över bilderna, och artiklarna om pastan i oktobernumret.
Fast, jag lovar, det är inte så farligt, trots allt.
Det är ju ändå ganska lätt att följa RR, för det är ju--för mig, bara att avstå från pasta/potatis/ris och låta de godsakerna gå till Peter och Karolina...

Igårkväll gjorde jag RR’s Steakhouse Chili och eftersom det är onsdag kan det ju passa bra att lägga ut ett recept:

1 matsked EVOO (ni som kan RR’s lingo vet att det står för Extra Virgin Olive Oil)
4 skivor bacon (avstod jag ifrån)
Ca 1 kilo köttfärs (jag använder magraste möjliga sort)
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
4 msk chilipuder (heter det så på svenska, förresten, blir osäker)
1 burk med passerade tomater.
Ca 1 dl Worcestersås
Ca ½ dl farinsocker (avstod jag ifrån)
2 msk hot pepper sauce
Ca ½ liter köttbuljong

Häll upp EVOO:n i en stor kastrull.
Lägg i bacon och stek det.
Lägg sedan i köttfärs och rör om tills det har brynt, ca 8-10 minuter.
Lägg i löken, vitlök och chilipudret + salt och peppar.

I en skål ska du sedan röra samman tomaterna, Worcestersåsen, farinsockret och the hot sauce.
Blanda sedan ner detta i chilin.
Slå över köttbuljongen och låt allt koka upp, då det nått kokpunkten drar du ner plattan till det som här kallas ”medium heat”, så trean därhemma, eller så...
Koka tills det har tjocknat.

Severa i djupa skålar med gräddfil och persilja...

MUMS!!




Kan berätta att Peter och Karolina äter sin chili över spagetti, och att det är verkligt GOTT!! DET skall ni prova. Det är det som kallas Cincinnati style här i US.

Enjoy!!

40 comments:

Petchie75 said...

Ha ha, sorry Annika men chilipuder var verkligen kul!! PULVER heter det :D Jag är också ett Rachael Ray-fan och har samma tidning - ska testa receptet du lagt ut!
Förresten igår hade vi en liten diskussion på AF - min peruanska kollega bjöd på hembakad morotskaka och sa att den var jättenyttig för den hade 3 cups av morötter. Då sa jag att bara för att något har en massa frukt eller grönsaker (RR säger alltid "det här är jättenyttigt med en massa grönsaker" och så plaffs har hon i 2 cups av ost!!) så blir det inte nyttigt per se om de andra ingredienserna är smör, socker eller ost... Puertoricanskan bara skrattade och sa att jag var så typiskt svensk ;-) Tror hon försökte säga något om glädjedödare, hi hi. Och kakan var jättegod men nyttig, nja...
Stor kram och tack för onsdagsreceptet!
PS Och ursäkta att jag skrattade över ditt puder för jag VET att man ibland kan bli lite förvirrad :D

Desiree said...

Jag hoppas du mår bättre idag och du får komma igen nästa vecka med bilder. Det är inte lätt att komma med vackra bilder då man ligger i sin sjuksäng. Tack för receptet. En god chili är aldrig fel och passar jättebra när det börjar bli höst och ruggigt ute. Jättegott är det också. Jag har inte kikat i RR tidning men ska ta och göra det nästa gång jag är i affären. Tidningsprenumerationer är ju toppen här. Jag prenumerar fortfarande på Real Simple. GIllar den tidningen och sedan har jag SOuthern Livning. Mattidningen Cooking LIght gillar jag. Den har bra recept som inte tar lång tid och inte är så feta men annars kan man självklart göra så som du gör att man själv modiferar lite och minskar ner på fett och socker om man önskar. Krya på dig vännen. Sitter här och ler över Petras kommentar om chilipuder. Ha ha låter lite som baby powder eller något sådant och chilipowder och babypowder är nog inget man ska förväxla. :-)

Annika said...

Petra H;
DET är helt OK!!
JAG VAR JU OSÄKER, JU!!! :-D
PULVER!!!
Just det!
TACK!
Fniss!

Kan upplysa om att chilin var GOD!!

RR är för skön alltså. Gillar hennes avslappnade stil med maten. Inget överdrivet fettsparande iallafall ;-)
Det är därför man får ändra lite själv i receptet.

Puerto Ricanskan då som tyckte att du var en tråkig svensk, hehe!!
Ja, men det är ju sant: bara för att det var tre cups med morötter i gör ju inte kakan nyttig. Sockret, smöret och allt det andra väger tyngre.

ChiliPULVER!!

Äsch, jag orkar inte ändra i inlägget...Pudret får stå kvar...
;-)

Kram!!!

Annika said...

Desiree:
Almost back in the game...
Lite snuvig, hostig...
leker med tanken på att ta en lugn prommis med kam¨ran, men vet inte om det är så smart. Vi får se, men dagen är så vacker...

RR är cool, men hon sparar inte på fett och carbs. Fast, vem bryr sig? Det är ju det som gör henne till RR!!

Fasiken, pudret ja...
Vore fatalt om en mamma tog chili PUDER istället för babypuder...
tehe...

Orkar inte ändra i inlägget, pudret får stå kvar, hehehehe...

Real Simple är bra! KUL tidning att läsa!
Tack för tipset om Cooking Light! Den ska jag köpa nästa ggn!

Kram!!

Taina said...

Huomenta ystäväni!
Men guuuuuuuuuuuuud så lika ni är!!! Otroligt!

Jag har inte börjat prenumerera på någon tidning än. Bella köper ibland Star eller People på fredagar. Jag bläddrar i dem jag med. Lite uppdatering skadar aldrig eller?

Jag har såååå många kokböcker och behöver nog inte prenumerera på någon mattidning. Vardagsmaten blir ofta den sam-samma, tyvärr. Igår var det ju tisdag och då äter vi fisk. Det blir oftast laxfilè i ugn med pressad potatis. Lätt men den rätten börjar bli lite utnött nu.

Den där chilgrytan verkar mumsig. Ska kanske prova på.

...idag ska jag till farbror doktorn :(

Ha en fin dag!!!

Kramar

Annika said...

Taina:
Huomenta ystäväni!

HAHA, lite kanske...FNISS!

Ja, jag har också en massa kokböcker, men tidningar kan ibland inspirera mer, märkligt nog...

Chilin var supergod!!

Och du ska till doktorn!!! Lycka till där!

Kram!

Ps, jag gillar också skvallertidningar, brukar tjuvläsa på B&N...

Mia said...

Jag såg en del på Rachel Ray när jag var mammaledig. När Oscar sov middag bänkade jeg mig med min lunch och tittade på henne. Gillar henne med. Ett tag prenumererade vi på en tidning som heter Laga Lätt. Alla recept är kalori- och fettsnåla och ska inte ta mer än max 30 min att laga. I like! De har också veckomatsedlar med inköpslista. I like even more! =) Hoppas du mår bättre nu. Kram!

Musikanta said...

Du är duktig som fortfarande följer low carbs-dieten. Jag höll på i tre veckor men gick varken upp eller ner i vikt under denna tid så jag övergick till den gamla VV-metoden. Min mage gillar den dieten bättre dessutom...

Jag tycker också om att lägga ut bilder tillsammans med inlägg - men jag har svårt att avhålla mig från datorn fastän jag glömt kameran i Stockholm Den kommer hem i morgon med Mirren som väl är...

Skönt att du mår bättre!
Varm kram/M

Annika said...

Mia:
Ja RR har en hel del vettigt att komma med.
Hon har ju en talk show också, vilken jag aldrig sett!
Tyvärr.
Din tidning verkar smart. Precis så ska det ju vara!!
Tack, jag mår bättre, men jag märker att jag är trööööttt....
KRAM!!


Musikanta:
Jo'rå, jag ska nog fortsätta den här vägen. Fast ibland undrar jag VARFÖR jag inte valde VV också. DET kan jag lova dig att jag tänker. Men nu ska jag köra det här.
TYCKER, otroligt nog, att det går bra att avstå fr pot/ris/pasta/majs/bröd...
Men, ajg vet ju att det icke är för evigt. Så det är nog den vetskapen som hjälper mig.

har du glömt kameran i Sthlm. TUR att du får den tillbaks imorrn!!

Tack, jag mår bättre, men är trött...

Kram!!

Marianne said...

Haha, ja det stämmer, det var ovanligt lite bilder hos dig den här veckan. Men så BLIR det när man är sjuk och det är fantastiskt att du alls har orkat blogga!

Skönt att du mår lite bättre nu i alla fall, hoppas du vaknar pigg och kry som en nötkärna i morgon bitti!

Det stämmer, ni är superlika!!!! Du har lite ljusare hår, det är väl allt som skiljer? Ni är VACKRA båda två!

Den där chilin skulle jag kunna göra också, Klas hade med sig massor av bacon sista han var i Sverige. Måste skaffa hem lite köttfärs. En raid i köttaffären står på tur! Och jag måste kolla in den där tidningen. Hade ärligt aldrig hört talas om RR tidigare, men så blir det när man bor på såna här konstiga ställen : )

KRAMAR!

Miss Marie said...

Skönt att det inte bara är jag som drar till med egenhändigt komponerad swenglish-översättningar! Min mamma kan skratta gott ibland när jag inte kommer på ett ord på svenska och försöker översätta från engelska... ridå! Men hey, det får vi bjuda på! Jag låter iallafall inte som hon Maria på svenska hollywoodfruar, fast jag tyckte det var sjukt kul när hon gick och så ostkrokar istället för ostbågar... :)

Miss Marie said...

...och förresten! Tidningar, hur bra är inte det! Jag siter här i Tyskland och funderar på vilka tidningar jag vill prenumerera på (stört omöjligt att hitta utländska tidningar i Tyskland, o gör man det kostar de multum!) och kom på att jag ju lika gärna kan prenumerera från USA som från Sve eller Eng! Det ska jag fundera på! :)

Annika said...

Marianne:
SÅ himla trist utan bilder, och inte lär jag komma ut idag heller. Känner mig så trööööttt...

HAHA, tack Marianne!! jag vet egentligen inte hur lik jag är henne egentligen. har bara hört det från andra. och jag vet inte...
Men tack, du är supergullig!!!!

Chilin är god, och jag är glad att du har lite bacon!
Förstår att du inte härt om RR i Egypten.
NU vet du iallafall :-)

Stor kram!!

Marie:
Ibland är det som att slå huvudet i en vägg. Jag FATTADE ju att det var fel då jag skrev det, men jag orkade inte riktigt leta efter det riktiga ordet heller. NU får det stå kvar...
Orkar liksom inte ändra.
Men vet du, det finns ju även svennar i sverige som säger ostkrokar...SÅ himla fULT!! DET heter ju OSTBÅGAR!!!
OCH det stpr OSTBÅGAR på påsen. Det heter inte OSKROKAR!!
Mariaaauuhhh i sv-hol-fru är för skön. Hon verkar iallafall lycklig. Det är mer än man kan säga om de andra två...

Saltistjejen said...

Å vad gott det lät! nu blev jag ju hungrig fast det är långt till lunch...
Hoppas du mår bättre nu också men det verkar så. Skönt! Det är så trist att vara sjuk.
Stor kram!!!

Annika said...

Marie:
det kan du göra. Kollade vad RR skulle kosta till Sverige, 29 dollar på ett år. Tänkte skicka den till min syster. Tycler 29 dollar är en klart överkomlig summa för en utländsk tidning. Numera är det ju så himla lätt att fixa pren online!
Gillar.
LYCKA TILL!
jag vill ha en svensk tidning...vet bara inte vilken? tara kanske...

Annika said...

saltis.
Mmm...supergott var det!!
OCH lätt!
Jo, jag mår bättre, men är ganska pömsig...trött, vill vila...
Känner att det inte är 100 än---suck...
OCH du, vad det BLÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅSER, är det likandant hos er?
Kram!

Petchie75 said...

Förresten såg du min länk till RRs hemsida förra onsdagen - ett recept på en GUDOMLIG päron-choklad-mandelkaka!!! Den är SÅÅÅÅÅ god, Saltis kan intyga ;-)

Humlan said...

Jag tittar ibland på RR på förmiddagarna och håller helt med dig om att hon gör mat som verkar både god och lättlagad. Däremot skulle jag också dra ner lite på mängden fett. (Dessutom kan jag inte äta paprika och chili, så jag får ju ändra/låta bli många recept pga det.)

Så härligt det låter med alla billiga tidningsprenumerationer. Här kostar det ju betydligt mer och vill man sedan ha utländska tidningar så är det riktigt dyrt. Jag köper ibland amerikanska och engelska sticktidningar, men de kostar dubbelt så mycket att köpa i affärn här än om man räknar om ordinarie pris... (frakten kostar ju en del, men det blir mycket billigare om man prenumererar själv).

Hoppas att du blir av med förkylningen nu och får tillbaka orken igen!
Kram!

bettankax said...

Kul att läsa om dina tidningar. För tillfället prenumerar jag på Femina(sen många år) och på M-magasin(vänder sig till kvinnor50+).
Tycker det ät kul med mode och smink.
Vad gäller matlagning så tycker jag det är si-så-där. Inte speciellt kul. Kollar gärna recept och sparar, men det blir sällan av att jag provar. Däremot tycker jag om att baka.
Fortsätt tillfrisknandet! Kram :)

Anonymous said...

Måste testa den här chilin, den både ser ut o låter smaskig! Jag älskar bacon i alla former. Inte så nyttigt kanske men så gott :-)
Jag gör rätt ofta chili con carne men ombyte förnöjer som sagt.
Min familj vill alltid ha ris till medan jag nöjer mej med ett gott bröd.
Låter som en tidning i min smak. Jag prenumererade på Laga Lätt förut men tröttnade rätt fort o ngn annan mattidning som är bra har jag inte hittat. Jag prenumererar fortfarande på Tara men jag har börjat tröttna på den oxå....
Kramar från Anette!!

Elisabeth said...

Vad billigt med den prenumerationen! Här i Sverige är det alldeles för dyrt, tycker jag. Eller ja, jag prenumererar på Göteborgs-Posten, men det blir ändå ganska billigt/tidning med studentpriser. I allmänhet tycker jag också att utbudet av intressanta tidningar på svenska är ganska magert. Jag är inte så intresserad av mode-, hälso- och kändistidningar (även om det kan vara roligt att bläddra i sådana ibland!), och det är ungefär vad som finns i Sverige... Saknar ibland vissa tidningar från Tyskland. De finns förvisso här, men kostar multum.

Tankevågor said...

Blir så full i skratt över ditt *puder* ... ;-)
Men vet du ibland kan det verkligen stå still när man ska försöka hitta ett ord.

Just nu har jag inte så många tidningar som jag prenumererar på...Femina, några inredningstidningar osv. I Sverige är det ganska dyrt med tidningsprenumerationer.

Din chili låter som ett jättebra recept! Ska spara det och pröva någon gång.

Kram kram

skönt att du börjar känna dig bättre från förkylningen!

Anne said...

Everyday är jättebra, jag har också den som prenumeration. Gav bort den i present i fjol också, det blev mycket uppskattat (som du skrev, 12 dollar är ju superbilligt för en årsprenumeration).
Just inspirationen tycker jag är det bästa att få av den tidningen, som du är inne på så blir det ju så lätt att man kör samma vardagsrätter om och om igen. Vardagsmat ska gå snabbt och enkelt, helt klart.
Marie Claire prenumerar jag också på. Hihi, så bra smak du har Annika :)
Kram

HeLena said...

Ser jättegott ut och låter så också! Att du inte lagt ut några bilder några dagar för att du är förkyld är inte hela världen men jag förstår vad du menar, det är inte alls lika roligt att bara publicera text. Annars tycker jag din blogg är jättebra sååå var inte för hård mot dig själv.
Skönt att du är på bättringsvägen!
Kraam!!

Erica Pettersson said...

Hej!
Det är helt förståeligt att bloggen ligger lite grann i viloläge när man är förkyld :)
Jag tycker att du skriver så bra, så dina inlägg är riktigt intressanta och läsa både med och utan bilder :D

Åh, vad lyxigt med så pass billiga prenumerationer! Önskar att det var lika billigt här :)
Julen 2008 fick jag en prenumeration på DigitalFoto av mormor och morfar, och att prenumerera ett år på den kostar drygt 600kr här..!

Angående mat så är jag en person som inte gillar att laga mat. För mig är det roligare att baka :) Jag brukar önska att jag skulle tycka det var roligare att laga mat, eftersom det är så roligt att testa lite nya maträtter :)
Receptet du skrivit i det här inlägget lät riktigt gott. Kanske måste testa det snart ;)

Hoppas att du haft en riktigt bra onsdag!
MVH /Erica

Suzesan said...

Lyxigt billigt med RR:s tidning och guuuuuu' vad lika ni är. Jag har aldrig tänkt på det.Snygga båda två. Lägger du samma ton i håret som henne så kommer ni blir förväxlade.

Rachel är duktig och lagar mat utan krusiduller. Snabbt och lätt. jag har sett några program med henne. Tyvärr sänds det på dagarna så jag missar de oftast. Men gillar henne.

Bra Annika ett recept. Det var inte ofta som du fått med det:)Måste prova detta. Tänkte också på att det passar som chiliconcarne.

Vad duktig du är som kämpar med lowcarb!!Go Annika GO!

kram
/Susanne

StrandMamman said...

Oj oj oj vad ni har billiga tidningsprenumerationer!! Grön av avund.... RR brukar jag titta på då jag är sjuk och det känns lovligt att ligga under en filt på tv-soffan mitt i dagen :)
Du är duktig som kämpar på med din diet! Bra jobbat!!

Lena H said...

Det är nästan så t.om jag funderar på att laga mat!
Slog till igår och gjorde raggmunk med fläsk samt lingonsylt. Himla gott!

alegni said...

jag ska ju alltid vara lite tvärtom, så jag gillar inte riktigt rachel r. jag tycker hennes mat är så vanlig ;)
jag har en massa kokböcker som jag aldrig använder. ur tidningar river jag ibland ut recept, men inte heller dem använder jag särskilt ofta. det jag brukar göra är att googla recept på ingredienser jag har hemma, och så prövar jag något av de som kommer upp. det är rätt kul :)
hoppas du tillfrisknat från din förkylning nu.
kram!

Annika said...

Petra H:
I do believe you!!
Tror säkert den var himmelsk. Men allt sånt där är, suck, off limits för mig nu...
Men jag tror dig...
Kram!!


Humlan:
Ja, jag gillar när man får tips på vardagsmat, för det är ju ändock sådan man tillagar mest!

Trist att du inte kan äta varken paprika eller chili, men jag antar att du vet hur du ska "gå runt" det problemet.

Tidningar är billiga! Och det är jättekul.
Synd bara att det är så himla dyrt när man ska börja prenumerera ifrån utlandet.
Jo, nu är väl förkylningen bättre, men inte bra....SUCK!!

Kram!

Bettankax:
M Magasin är ju superbra!! Min mamma pren på den, och det är inte utan än att jag också skulle vilja ha den. Tycker den är riktigt BRA!!!
Jag är tvärtom, gillar att laga mat, men kan inte baka.
TYvärr.
Tack, det är nog bättre med förkylningen nu.
Kram!

Annika said...

Anette:
JA, prova!! Supergott!
jag har också olika varianter a chili som jag lagar. Omväxling förnöjer.
Visst går det bra att äta utan ris. Bröd är ju kunligt gott till!
TARA gillar jag, har tom funderat på att pren på den, men du har tröttnat. Ja, det blir väl lätt så.
KRAMAR!!

Elisabeth:
Tidningarna äro många, och billiga. Så man kan alltid lätt pröva på ngt nytt.
Jag hör vad du säger om tidningsutbudet om man inte är intresserad av mode, smink, kändisar. Då blir det nog lite tunt. tråkigt.
OCH, jag vet också att det är skitdyrt att köpa utländska tidningar...Pust!

Londongirl:
HAHA, du ska veta att det stod still. men inte orkade jag börja leta upp svaret heller (lazy ASS me). Puder ;-) PULVER!!!
Ja, tidningar är dyra att pren på därhemma. What a shame, om det inte vore så dyrt skulle jag kunna tänka mig att pren på flera stycken.
Jo, nu är det lite bättre, nu när det är torsdag. Snart är det en vecka...
Kramar!!

Annika said...

Anne:
KUL att du gav bort Everyday. jag funderar ju på att göra just detsamma...OCH ska göra det, tror jag.
Kostar 29 dollar att skicka den till sve ett år. OK.
HAHA, vi har samma smak då! MC är superbra.
Nu får du bara upptäcka REAL SIMPLE också så är du all set;-)
KRAMAR!!

Helena:
God är den.
Tack, vännen...
Det är nog också det att jag själv tycker det ser så trist ut utan bilder :-)
Nu är det bättre, och idag ska jag ta mig ut med en kompis. Vi ska till mallen.
KRAM!!

Erica:
TACK snälla du!
Vad glad jag blir!!

KUL med en fototidning. Blir nyfiken, det finns flera här också som jag brukar bläddra i.
Tycker du att du lärt dig mkt genom den?
DYR är det iallafall, det är då säkert.

Nu känns det bättre för mig!
KUL att du gillar att baka, skulle önska att jag ocksp gillade det.

Kram!!

Annika said...

Suz:
Visst är det billigt med pren!! OCH priset har knappt stigit alls på pren sen jag kom till USA. Otroligt det också!

HAHA, tack..
Ja, jag vet inte hur lika vi är. Jag är ju mkt ljusare än hon i färgerna, men kanske.
jag har bara hört detta från ett par andra.

Chilin är iallafall så lättlagad!

Strandmamman:
Ja, jag gillar henne, men ser sällan hennes program!
Tycker hon har helt rättt syn på vardagsmaten; fort och lätt ska det vara.
Jo, jag kämpar på med dieten...
KRAM!!

Lena H:
HAHA, ja där ser man!! Du blir inte besviken om du lagar detta.
Raggmunk och slingonsylt låter frukstansvärt GOTT!! Blir supersugen!!

Ingela:
Aha, där ser man, en som inte gillar RR.
Men det är ju helt OK :-)
Det jag gillar är att maten är så vanlig :-)
Ja, jag har också en uppsjö kokböcker, och ofta söker jag på nätet också. Därifrån har jag lagar mkt gott!
Kram!

Anna, Fair and True said...

Är det lätt att hitta kyckling- eller lammfärs i USA? Kycklingfärs är ju väldigt magert.

Annika said...

Anna FT:
Ja, det finns överallt, liksom kalkonfärs som är ännu magarare.
Köper det ibland, speciellt kalkonfärsen.

leopardia said...

Jag har gjort köttfärssås på quornfärs, det torde vara ännu magrare... fast då är det ju inte köttfärssås iofs...

Jag blir så glad av RR, hon ser så jäkla trevlig ut. Och sen fick vi ju alla läsar upptäcka hur lika NI två är :)

Anna, Fair and True said...

Kalkonfärs vet jag inte om jag sett här. Kanske på något stort Willys där även många som äter halal handlar.

Quorn brukar jag också använda en hel del men tycker inte att det är riktigt lika gott som kött.

Annika said...

Leopardia:
Jag har aldrig sett quorn här. Eller så vet jag inte var jag ska titta ngnstans. Skulle gärna prova det.
HAHA, ja...VISST verkar RR trevlig!!
Egentligen vet jag inte hur lika vi är. Hon är ju mkt mörkare i sina färger, så jag vet inte...
:-)

Anna FT:
Kalkonfärs är den klart vanligaste färsen efter köttfärs här.
Helt OK, magert.
Jag brukar göra lasagne på den också.
Quorn har jag aldrig sett här...vet inte om det finns, vad det heter och var jag ska leta. Skulle gärna prova, som sagt

leopardia said...

Här säljer de quornprodukter iallafall;


Whole Foods Market 11660 Plaza America Drive Reston VA 20190 703-736-0600


Harris Teeter 11806 Spectrum Center Reston VA 20190 703-435-5800


Giant 12040 North Shore Drive Reston VA 20190 703-478-6718


Giant 1450 North Point Village Reston VA 20194 703-437-0031

fast jag läste nånstans att usa är lite emot quorn, kaaan ju bero på köttindustrins lobbyverksamhet...

Annika said...

MEEEEHHHH!!
Leopardia...TACK!!!
I am impressed!!
TACK snälla!! TACK!!! Gud vad gulligt!!!
Så lustigt att se dig nämna affärer där jag brukar handla!!
TACK!!!
I am humbled!!