Wednesday, September 02, 2009

Ännu en sommardag 2009...

Godmorgon på er alla söta läsare of mine!

Kan berätta att det här i Washingtonområdet råder sköna dagar nu. Temperaturen ligger på runt 20 grader och fukten har stuckit söderut, for the moment.
Ja, det är ju bara temporärt än så länge, men visst kännar man att hösten står och stampar i farstun.
DEN är välkommen!

Idag tänkte jag inte berätta om hösten, utan jag tänkte faktiskt ta och berätta om ännu en härlig sommardag från i somras.
Jag har ju så mycket bilder, och har även plats att visa dessa bilder på min blogg (yes, it all worked out), så varför inte ta en liten bildvisning?

Häng med!

Min systers barn och Karolina brukar vilja åka på tivoli en gång varje sommar då vi är i sommarstugan i Närpes. Så ock detta år!
Vi har alltid brukat åka till Wasalandia i Vasa, men den nöjesparken har våra tre barn vuxit ifrån med besked!
I år styrde vi kosan mot Power Park som ligger i Alahärmä på förslag från Jemaya som tipsat mig om denna plats.
DET var helt rätt beslut! Denna nöjespark är så fin! OCH så rolig för alla åldrar. Ja, jag är ju en fegis så för mig är nästan alla tivolin läskiga.




Vi som for var jag, Sara, Håkan, Peter, Karolina, Ebba och Erik. Alla klämde vi in oss i Sara och Håkans bil där vi alla fick plats.
Bara resan till Alahärmä var trevlig! Vi for in mot Teuva, mot Kurikka (därifrån Saras och min morfar kom), Seinäjoki och inte minst KOSKENKORVA där vi såg spritfabriken på långt håll (vi hann tyvärr inte med något studiebesök på fabriken. Det får bli ett annat år och då kanske bara för oss vuxna, eller?? Hehe!). Vi hade så himla trevligt i bilen allihopa och skrattade och skämtade hela vägen upp.

Rätt som det var såg man Power Park torna upp sig bland ängar, hagar och potatisåkrar. Jag lovar att vi alla var lika impade vid åsynen!
EN stor, fin nöjespark utslängd på ängar och åkrar!



Barnen hoppade ivrigt ur bilen!
Den första attraktionen som skulle åkas var berg-o-dalbanan som var gjord i trä. Gissa vem som stod på marken?
Just det, Yours Truly.
Alla gillade den, utom Karolina som tyckte att den var läskig.
Sen åkte barnen, och Peter, slänggungorna. Inte vilka slänggungor som helst, utan gungor som höjdes upp trettio meter i luften för att sen börja åka runt. Aldrig, aldrig att jag skulle ha åkt dem.
Peters korg började dessutom snurra runt sig själv i luften för han åkte ensam .





För egen del kom jag fram till att det är noll ide för mig att köpa åkband på tivoli. Jag åker ju nästan ingenting. Ja, jag gick spökhuset + lite annat och Pariserhjulet åkte jag också, men resten var so not my thing.



Karolina och Erik sitter längst fram i berg-o-dalbanan!

Naturligtvis åt vi både lunch (hamburgare--goda) och glass på nöjesparken! Självklart, nöjesparker är liksom gjorda för junkfood.

Vädret denna dag var så fint likaså! Vi hade väldig tur! Det visade sig sedan att det öst ner regn vid sommarstugan till och från under dagen, men vi fick inte en droppe på oss.

Ebba är en dare devil! DEN ungen vågar åka precis ALLT! Inget är för läskigt för henne, och när hon och jag åkte bläckfisken och jag tyckte att det gick för fort + att jag började må illa så tyckte min systerdotter att jag var en riktig loser :-)
Fast, faktum är att bläckfisken verkligen fick mig att må illa. Det är bara att inse att man tål allt mindre.

På slutet av dagen fick kidsen åka det de ville. Nu är de ju så stora att det bara är att släppa dem vind för våg, och Power Park är inte större än att det går.

Vi for hem via Stor och Lillkyro och Vasa, ner på Strandvägen som börjar i Vasa, och vi handlade middagsmaten i Korsnäs innan vi for ner till stugan igen.

Barnen badade, vi vuxna tog ett glas vin, solen gick ner i nordväst och ännu en skön, skön sommardag var till ända.









Önskar alla en fin onsdag (hjälp vad denna vecka går fort, förresten).

32 comments:

Camilla said...

Jag ar som du, vagar i princip nastan inte aka nagot. Maste vara varldens tristaste mannska att ha med pa sadana stallen. Men jag har kul anda:)
Sa fina bilder, sarskilt den med kvallssolen. Me like:)
Kram

Evas blogg said...

Samma här, vågar inte åka i princip någonting. Mår illa bara jag ser på alla åkattraktioner. Vilka härliga kvällsbilder. Sommar är en ljuvlig tid. Fast idag har vi en vacker sommardag här i Jämtland. Soligt och varmt. Får njuta så länge det varar.

Annika said...

Camilla:
Jag är riktigt feg, så feg att jag blir arg på mig själv ibland.
HAHA.
Precis, jag har kul ändå på nöjesparkerna!! Det är kul att följa med.
Vad roligt att du gillade bilderna, tack!!
Kram.

Eva:
Jaha, du också... :-)
TACK, ja sommaren är en härlig tid! Och nu ligger den redan i backspegeln. Njut av värmen medan den varar!

Taina said...

Huomenta ystäväni!

Underbara bilder och vad roligt att det har fixat sig med kapaciteten. För nu kan vi "söta läsare" (haha) förvänta oss fler bilder.

När du nämner alla orter du åker igenom så vet jag PRECIS var du är. Dock har jag inte varit till Power Park men Wasalandia tusentals ggr. Känns det som iaf.

Kan väl inte påstå att jag är en stor karusellåkare. Inte för att jag är höjdrädd men det tar ju sån tid att köa jämt!

Berg-och dalbana i trä är läckert. Det har de i Helsingfors också. Eller hade åtminstone och den är/var maffig! Hoppas det inte är ruttet trä bara!

Ha en fin onsdag du med!

Kramar!!!!!!!

Annika said...

Taina:
Huomenta ystäväni!

hihi, ja jag trodde allt att du skulle veta var alla platser ligger!
Wasalandia är ju måttligt kul numera.
USCH ja, köerna är vidriga på de flesta nöjesparker. I PP var de OK...
På Disney World och Busch Gardens har man ju köat i SINNE!!
Träbanor är coola...
HAHA, låt oss hoppas att virket är torrt, bra och helt. fniss!!
Ha en fin dag, det är verkligen svalt nu...

KRAM!!

Victoria said...

Haha, här är en till som står på marken när det ska åkas på tivoli. Jag är SÅ nöjd med att passa väskor/jackor/bebisar etc, bara jag slipper må illa! :o)

Annika said...

Victoria:
Välkommen in i klubben!! Jag är precis som du. Det är kul att följa med på tivoli ändå :-)))
Ja, usch, jag mådde så illa efter den där bläckfiskturen...OCH jag som verkligen brukade gilla den attraktionen. No more, no more...

anna of sweden said...

Så. Nu har man varit i Finland också. New York igår - Finland idag! :) Härligt!

Kul med karuseller. I varje fall berg-och-dalbanor. INTE snurra-runt-karuseller. Blä!

Annika said...

Anna:
HAHA, NYC bilderna på din blogg var ju bara FÖR BRA!!!
Jag var i NYC med dig!!!
AHA, du vågar åka!! I wish I were like you!!
Kram!

StrandMamman said...

New York, Finland, och vill nån ännu komma till Danmark så kom in och hälsa på hos mig, har nyss satt in massor med sommarbilder från Tivoli och Legoland :))

Sååå kända vyer, Power Park!! EFtersom det blev Tivoli i sommar var vi inte dit i år. Men ifjol åkte jag bergochdalbanan ;) Men nåt värre än så vågar jag mig inte på, den var på gränsen... I morgon far jag som ensam kvinns med en massa gubbs till Power Park på karting, utomhus!

Elisabeth said...

Huh, slänggungor måste vara något av det värsta som finns i en nöjespark. Mår illa bara av TANKEN på att åka sådana. Vilken härlig dag ni hade i alla fall, så enkel och okomplicerad, men ändå så trevlig!

Anne said...

Alltså, vad härligt ni har det på somrarna. Det måste jag verkligen säga igen. Roligt att du visar bilder så här i efterhand, passar ju perfekt att berätta och visa om lite sommardagar nu. Jag gillar att du får bilderna så där omlott och bredvid varann. HAr tänkt på det förut, måste fråga Petra som har wordpress om hon vet mer hur man kan greja med bilder där. Jag får dem bara under varann.
Nåja, intressepil för dig.
Annars kan jag ju HELT instämma, inget åkandet här heller. Jag står också vid sidan och låter de andra åka och ha roligt.
Coolt med ett så häftigt och stort nöjesfält ute på åkrarna sådär bara. Kanske ni åker dit nästa sommar igen... KRAM!

Bloggblad said...

Jag föredrar aktiviteter som rör de sista bilderna...

alegni said...

jag måste nog hålla med bloggblad här ovanför mig ;)
men visst är power park helt osannolikt där det vuxit upp mitt på en åker :)
jag har åkt i pariserhjulet, men då satt jag o blundade o höll i mig i stången där i mitten. sen när vi var högst upp, tvingade sonen mig att öppna ögonen o jag beundrade utsikten tills vi började åka neråt igen. jag behöver väl inte säga att jag lät bli alla andra rackerier ;) ;)
ja jisses, vart försvinner dagarna egentligen??
kram
ingela

Malde said...

Så mycket glädje i dina bilder! En vildare glädje i de första, och en lugnare, mysigare glädje i de tre sista. För tio år sedan hade jag farit runt lika mycket som ungarna, men jag har lugnat ner mig nu ;-)

Anonymous said...

Hittills har våra flickor uppskattat Wasalandia - de är ju såpass små ännu - men nu har vi varit dit flera år på raken, så vi har faktiskt också tänkt fara till Power Park nästa sommar. Men jag är som du, vill/vågar inte åka nånting! Emmy och Ida åkte allt på Wasalandia i somras och tyckte det var kul, så jag tror nog de är redo för lite läskigare saker nu. Men fy, jag för min del skulle absolut inte åka i nån av de attaktioner du visar upp! Gillar inte höjder och gillar inte när det snurrar!!

Humlan said...

Härliga bilder från en härlig dag, men jag hade gjort som du och hållit mig på marken och struntat i sådant som flänger, snurrar och far.

bettankax said...

Å vad det är roligt att följa med på utflykt! Förr åkte jag det mesta i karusellväg, oftast tillsammans med min far och det var jätteskoj. Dock har jag alltid haft höjdskräck, så bara av att se bilden av gungorna i luften gör mig alldeles matt av vånda och skräck..usch och fy så hemskt!

bettankax said...

Glömde att få med att jag tycker dina kvällsbilder är underbara. Förmedlar verkligen sommar, vila, lugn och ro.

Lia said...

Hihi, härligt att höra att det finns fler som är lika fega (olycksfallsmedvetna?) som jag själv! Jag är världens mes så fort det handlar om saker som går fort, är halt eller högt ovan marken. Mao så är nöjesparker ingenting jag direkt längtar till, men er dag ser jättemysig ut! Och Annika, när jag läste ditt förra inlägg så fick jag en STOR klump i halsen. Fast jag inte har barn själv, så kan jag verkligen förstå hur kluvet det måste kännas när ens enda dotter plötsligt blivit så stor! Det är underbart att ni alltid uppmuntrar henne i skolan, såväl som att ha sociala kontakter och intressen. Självklart skulle ett föräldrarhjärta brista en aning vid tanke på att ens barn inte hade vänner! Men oj ändå, vad vemodigt det måste vara ibland att behöva ställa in sig på förändring. Mobiltelefoner, FB, party, ev kommande pojkvänner och så vidare. Vi är ju två flickor i min familj, och pappa säger alltid att det gick SÅ FORT från att vi lekte med barbie och spelade piano, till att vi började dejta och utöka vänkretsen till folk som de omöjligt kunde hålla reda på =). Troligen var det ju så, men själv tyckte jag att det tog SÅ LÅNG TID att gå från barn till tonåring, hahaha. Jag tycker er familj är underbar, och du kommer vara världens bästa oavsett vilket stadie din K går igenom, det är ett som är säkert! Kram

Musikanta said...

Jättefina bilder du har tagit - jag njuter verkligen av alla!

Jag har inte åkt någonting på någon nöjespark sedan jag var 11 år och åkte b-o-dalbanan på Gröna Lund och trodde att jag skulle dö...

Men både Mirren och MM är åkfantaster och åker på allting som går! Konstigt...
Många kramar/M

Jemayá said...

Roligt att ni trivdes på Powerpark. Var med Daniel dit ifjol eller året före...kommer inte riktigt ihåg, men jag trivdes bra med honom - att köra runt i "djungelbilen" och så var det något annat också, minnet sviker :). Med andra ord är jag som du, får inga kickar mera av att bli vettskrämd - åkte någonsorts karusell i Granada, spanien för sex år sedan, där jag var säker på att jag skulle slungas ut (kände hur jag slanat längre och längre ur stolen :(. SEn dess vill jag inte alls med sånt. Underbara foton från havet! Vet du om att de åtminstone hos mig ligger på varandra, dvs mittersta täcker delvis de andra? Händer ofta med dina foton att de ligger på varandra, så man måste klicka på dem skilt för att kunna se de som ligger under. Som sagt, vet inte om det bara är hos mig det sker. Iofs inte så farligt, men jag har helt enkelt inte alltid tid att börja klicka på fotona och tycker det är synd att jag missar vissa.

Ja förresten, du är väl något av en "knutpunkt" för show and tell - tänkte meddela att jag står över, åtminstone denna månad. Har mycket jobb och annars också känns det som om så mycket hänger i tomma luften, får inte riktigt flyt på vardagen. Dessutom är min stora kamera på service :(.
kramar!

Marianne said...

Här är en looser till! Jag vet inte vad bläckfisken är, men om den fick dig att tycka det var läskigt så vet jag redan nu att jag inte ska åka den! Pariserhjul får du inte upp mig i, inte ens det.

Nu ska jag kolla på lägenheter/villor i ett annat compound, håll tummarna för där vore det mycket bättre att bo!

Kramar i mängd!

Suzesan said...

Vi har ju Liseberg när nära och där var det som man hängde alltid förr. ALLTID. Då åkte jag allt. Helst ofta mer än en gång och sen förr bad vi dem köra fortare i såna som SwingAround Virvelvinden och sen hade vi gamal Berg Och Dalbanan som skramlde så.Blcäkfisekn tyckte jag var så rolig. Förr så fjäskade vi för de som tog biljetter och de som körde så de körde nåt extra varv. Då var det ofta unga killar som skötte allt. Nu är det inte samma som då.

Numera avstår jag från flera attraktioner som jag lätt skulle kunnat åkt förr. Men vågar ändå många ändå. Men skulle inte i fösta hand välja loopen.
Men Lisebergsbanan lätt och Virvelvinden älskar jag fortfarande.

haha härligt inlägg.

Kram
/Susanne

leopardia said...

shit, jag blir höjdrädd bara av att se din bild på slänggungorna! fast jag skulle iofs ha tvingat mig, men det skulle ha varit dödsångest i halsen, det kan jag lova :)

Annika said...

Srtandmamman:
Ja, jag såg alla dina underbara bilder från Danmark! SÅ härliga!
Modigt att du åkte berg-o-dal...
OCH du ska till PP och åka gokart. Jodå, jag såg de banorna där :-)
Ha så kul!
Kram!

Elisabeth:
Jag brukade gilla slänggungorna, men denna ggn insåg jag att jag skulle må för illa (det fanns vanliga slänggungor också, inte bara 30-meters varianten).
Usch, alllt är egentligen läskigt, hehe!!
Ja, det var en fin dag! Mkt trevlig!

Anne:
Ja, halva nöjet om sommaren är ju att se kusinerna leka! OCH ha så roligt!
Det ligger som bomull om hjärtat.
Förmodligen kommer jag att berätta lite mer om sommaren i spridda inlägg. Roligt att du gillar upplägget!
Bilderna, ja, jag lägger ut dem över htlm. jag kan inte helt bestämma var de ska vara, men jag är glad om du gillar upplägget. På min dator funkar det också bra.
Du får höra med Petra om WP.
PP är ett klart bra ställe. Otroligt märkligt att det liksom ligger utslängt mitt på en åker :-)
Kram!!

Annika said...

bloggblad:
DET gör egentligen jag också, helt klart :-)

Ingela:
Jomen, jag håller nog med er också!
Ja, man måste beundra grundarna av PP!!! De visste vad det gjorde där på åkern!
Tiden går så fort, det är snuskigt hur fort den här veckan gått.
Kram!

Malde:
Roligt att glädjen lyser igenom.
Så du har varit en riktig åkare alltså. KUL!!
Kram!

Annika said...

Annika:
Ja, åk till PP!!
Ni bör inte bli besvikna!
HAHA, du är som jag; ingen ide för dig att köpa åkband heller hör jag.
:-)

Humlan:
Härligt! Du sällar dig alltså. Vi verkar vara många i smma båt.
Kram!

Bettankax:
AHA, så du har varit en dare devil du med!
Jag har aldrig varit det, vilket är synd.
Ja, usch...slänggungorna på 30 meter. ALDRIG att jag skulle ha gått upp i dem.
Fy sjutton.
TACK för att du gillar kvällsbilderna.

Annika said...

Lia:
HAHA, du är som JAG!! JAG kan liksom se tidningsrubrikerna framför mig: Kvinna ramlade ner från slänggungorna.
USCH, jag tänker på att det faktiskt händer olyckor varje år på nöjesfält. Urläskigt.
Bäst att stå på marken och passa grejjer istället. Jag har ju kul ändå :-)
TACK, LIA!! TACK för att du gillade mitt inlägg om att växa upp. Det är svårt att se sina lilla baby bli större och större, men samtidigt är man ju så glad! SÅ glad över alla vänner som finns i hennes liv, så glad att hon alltid har saker att göra etc.
Tänk om det itne vore så?
Tack Lia, du är underbar!!
Stor kram!!

Musikanta:
TACK!
Ja, jag står ju helst på marken. Petr kan åka vad som heslt, utom snabba karuseller.
Jag har också åkt b-o-d banor och trott att min sista stund är kommen. HEMSKT!!
Kram!!


Jemaya:
TACK för tipset!
DET är ju tack vare dig vi kom dit!!
Nu blir det inget med W-landia, nu blir det PP!!!
Usch, jag vet vad du menar, jag har också trott att jag ska slungas ut...det är vidrigt. man får ju faktiskt panik...
Hmmmm...skumt med bilderna.
Jag lägger upp dem i htlm som jag alltid har gjort, lägger vissa till vä, vissa i mitten och vissa till hö.
Kan inte styra så mkt mer.
Tror det kanske beror på browsern. Jag har IE, du kanske har ngt annat.
Sorry about that, cannot do anything about it... :-(
Ja, jo...jag är nog en S&T knutpunkt, haha!!
Jag ska skriva att du inte deltar i sept!!
KRAM TILL DIG!!


Marianne:
Nice to have you back, som sagt!!!
Nej, bläckfisken ska du inte ge dig up i. Jag brukade gilla den, men nu gör ajg det inte längre.

KUL med husletande, men svårt! JAG håller alla tummar!!
Jättekramar!!

Annika said...

Suz:
AHA, vet du, de förvånar mig inte det MINSTA att du är en dare devil!!! Jag visste det :-)
Gud vad jag önskar att jag ngn varit som du, men jag har varit feg för sånt här alltid.
Och du kan fortfarande göra det mesta!! BRA!
Jag tykcker att sånt jag faktiskt KUNNAT göra nu är asläskigt!
Liseberg är sveriges bästa tivoli, och där har jag inte ens varit. Skandal!!!
KRAM!!

Leopardia:
Jag fick ont i nerverna i benen bara av att TITTA på den! Och sen när Peters korg började vrida sig fick jag magkramp, haha.
DU är modig som ens skulle gå upp!! Jag skulle ha världens ångest, you bet!

Anonymous said...

Märkte att jag skrivit fel, det är försti imorgon FREdag som jag ska till PP!

Dottern och jag började kvällen på Tivoli med att åka i den stora slänggungan, den jag har på bild hos mig. Kul, och man såg t.o.m. Öresundsbron ;)

StrandMamman

Annika said...

Hoppåas PP var kul!!
OCh tivolin och utsikter från en hel del attraktioner är slående.
Kram!